Suomen kielen opiskelu

Karolina2

Aion osallistua keväällä Helsingin pääsykokeisiin. Pohdin parhaillaan kuinka onnistuu opiskelu päivätyön ohella. Minkä verran luentoja on viikossa ja paljonko varaatte aikaa tentteihin lukemiseen? Jos haluaa suuntautua kielen huoltoon tai viestintään, mitä sivuaineita kannattaa valita? Kaikki kokemukset/ mielipiteet opiskelusta tervetulleita.

Kiitokset vastauksista!

4

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voiollavaikeetasano

      Noin yleisesti ottaen tutkinnon suorittaminen yliopistossa on kokopäivätyötä pääaineesta riippumatta. Kokopäiväinen ansiotyö sopii tähän huonosti.

      Jos työpaikkasi on yliopiston lähellä, työajat joustavat ja pidät lomasi lukukausien aikana sekä otat opintovapaita, opiskelu saattaa onnistua johonkin pisteeseen. Sanottakoon nyt vaikka, että humanistisen tiedekunnan yleiset tentit ovat keskiviikkoisin klo 9 - 13. Pääsetkö tenttiin? Opetuskin on yleensä päivällä.

      Tehokas opiskelu vie 40 tuntia viikossa, siitä noin puolet opetukseen osallistumista ja toinen puoli itsenäistä opiskelua. Jos olet ansiotyössä toiset 40 tuntia viikossa, et sitä menoa kauan kestä.

      Mutta jotkut pystyvät ihmeisiin!

      • Karolina2

        Työpaikka sekä koti ovat yliopiston lähellä ja voin poistua päivisin tentteihin. Kandin tutkinto on tavoitteena, joten vastauksesi perusteella oletan opintojen onnistuvan. Tosin normaalia hitaammin.


    • JoustyöJousopinnot

      Suomen kielen opiskelu ainakaan silloin, kun sitä opiskelin vuonna x, varsinkin opintojen alkuvaiheessa ei ollut niin joustavaa, koska oli erikseen teoria- ja harjoitus"istunnot" eli paikalla piti olla. Läsnäolotunteja kertyi viikossa aika paljon, koska yhteen kurssiin kuului sekä teoria- ja harjoitustunteja paikan päällä. Suomen kielen opiskelussa ei ollut ryhmätöitä tai muuta vastaavaa vaan aika paljon luentoja ja kirjatenttejä.Tentteihin lueskelin noin viikon ajan per aika paksu kirja, eli luin ja tein muistiinpanoja, joita sitten kertasin päivää kahta ennen tenttiä.

      Sivuainemahdollisuudet kai vaihtelevat yliopistoittain, joten en niistä vinkkiä osaa antaa. Kuitenkin, jos haluat joskus opeksi, niin tietääkseni Suomen kirjallisuuden opintoja pitää suorittaa. Ainakin silloin kuin minä opiskelin, tämä oli ennen maisteriohjelmia, niin piti perus- ja aineopinnot ottaa ainoaksi sivuaineeksi eli laajaksi sivuaineeksi. Nykyään on varmaan vähän eri tavalla, en tiedä.

      Pidin suomen kielen opiskelusta oikein paljon ja kiinnostavaa oli myös tietää kielen historiasta. Opiskeluaika varmaan pitenee kahdesta vuodesta, mutta kai lisäaikaa saa tiedekunnalta pyytämällä, jos opintojen suorittamiseen on annettu vain tuo kaksi vuotta. Opiskelusta on ollut paljon hyötyä työelämässä: eri ammateissa toimiminen. Pääsin opiskelemaankin lisää eri ainetta suomen opiskelun vuoksi.

      Päivätyön ohella voi opiskella tiettyyn pisteeseen asti mutta kyllä se saattaa verottaa opiskelusta, esim. opinnot venyy. Riippuu tietenkin opintojen suorittamistavoista ja joustavuudesta. Tutki opinto-oppaita, niissä kerrotaan kaikki aika tarkasti.

    • opiskellija

      Itse olen opiksellut Suomen kieltä nyt 5 vuotta ja täytyy kyllä sanoa että olen pitänyt opiskelusta paljon. Jo lukion äidin kielen tunnilla pidin muummuassa essee kirjoittamisesta ja erilaisten tekstien tulkkitsemisesta. Voin hyvin siis sinulle suosittella Suomenkielen oppintoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe