Työ hälytyskeskuksessa

jjkasjkjkas

Kertoisiko joku hälytyskeskuspäivystäjän työstä yleisesti. Minkalaista työ on ihan konkreettisesti? Kiinnostaa tietää esim minkälaisia hälytyksiä välitetään? Hyviä ja huonoja puolia työssä?

17

2165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VaPaKo

      Tarkoitatko yksityistä hälytyskeskusta (vartiointiliikkeen) vai Alueellista hätäkeskusta (112)?

    • Ap__

      Vartiointiliikkeen hälytyskeskusta nimenomaan :)

      • VaPaKo

        Riippuu täysin, minkä firman alaisuudessa olet. Liki kaikki hälkkärit tarjoavat call-center palveluita. Esimerkiksi, Omenahotellin infonumeroon soittaessa puhelu yhdistyy Securitaksen hälkkäriin. Pienet vartiointiliikkeet ostavat tukipalvelut isommilta, esim: Olet töissä 20 vartijaa käsittävässä pikkufirmassa, ja he soittavat vuoron aloitukset vaikkapa Avarnille, joka ylläpitää työvuorolistojen toteutumista.

        Eli tiedot pitää olla kohdillaan todella hämmentävistä asioista. Monipalvelufirmoissa homma taas muuttuu, jos taloyhtiön siivous/huoltopalvelut ovat vaikkapa ISS:llä, niin huoltonumero yhdistyy firman hälkkäriin, jossa päivystäjä kirjaa asukkaan ilmoituksen huoltokohteesta, ja ilmoittaa asian huoltopuolelle. Jos ilmoitus vaikuttaa akuutilta/vaaraa aiheuttavalta, saattaa lähettää ensiksi vartijan tarkastamaan tilanteen.

        Vartiointipuolen tehtävät ovat tavallisesti hälytysten vastaanottoa, vartijoiden paikalle organisointia, saikku ilmoitusten vastaanottoa, mahdollisesti aukiolevien vuorojen paikkausta (toimistoajan ulkopuolella) ja jatkuvaa raportointia missä-kuka-minne-milloin-miksi tyylillä. Kyllä siinä saa töitä tehdä.


      • Entinen-pallofirmalainen

        Eipä mene Omenahotellit yms secun hälytyskeskukseen vaan palvelukeskukseen, kuten myös suurin osa tuossa luettelemistasi kiireettömistä tehtävistä...
        Isossa firmassa päivystäjä käsittelee vain hälytyksiä ja ottaa vastaan puheluita asiakas sekä vartijapuolelta. Pienten harrastusfirmojen keskukset taas joutuvat selviytymään kaikesta mahdollisesta ja pienellä porukalla sekä huonolla ohjeistuksella.


    • Ap--

      Kiitos vastauksesta!
      Ohhoh, vaikuttaapa sekavalta ainakin näin äkkiseltään :) Mutta kyllähän sen kaiken tietty oppii.
      Osaatko kertoa, että jos kouluttaudun vartiaksi niin jos ns tähtään töihin hälytyskeskukseen niin mihin kannattaisi työssäoppimisissa varsinkin perehtyä? Tarkoitan että hälytyskeskuspäivystäjänä olisin sitten kentällä olevien työn kuvasta
      kärryillä niin että ymmärrän mitä kentällä tapahtuu. Keiden kanssa teen kentälle päin eniten yhteistyötä jos olen hälytyskeskuspäuvystäjä?
      Olisiko vinkata muuta mitä voisi ajatella koulutuksen jälkeen tehtävän? Myymälävartijan työ ei kiinnosta eikä muutenkaan kenenkään kanssa painiminen... :)
      Onko valvomotyö vielä erilaista kuin hälytyskeskuspäivystys?
      Paljon kysymyksiä, kiitos jo etukäteen jos saan vastauksia.

      • VaPaKo

        Jos ajokortti löytyy, niin suosittelen piirivartiointia. Niihin tehtäviin pääsee myös ns. Keltanokka, ja varmasti hyödyllisin helkkarin ajatellen. Piirivartijoita sieltä pääosin ohjataan, paikallisvartijat yleensä vain ilmoittavat vuorojen aloituksista, ja kohteen ongelmista, joita sitten delegoidaan eteenpäin.

        Valvomovartiointi voisi olla se toinen vaihtoehto, siellä kuitenkin leikitään kulunvalvonta/ raportointiohjelmien kanssa joka on kenttäpuolella lähimpänä hälytyskeskuksessa työskentelyä. Jokin kauppakeskuksen valvomo voisi toimia, puhelimet pirisee taukoamatta kuten tuossa jo sanottiin.

        Vaikutat hyvin innokkaalta, joka on vain hyvä asia :) Muistat vain että ne kuolettavan tylsät vuorotkin ovat askel lähemmäs tavoitetta.


    • Thule

      Tekniikka on kyllä oleellinen osa. Hälkkärissä tarvitsee ainakin osaamista rikkareiden toiminnasta. Isossa firmassa on erikseen puoli, joka hoitaa asentajien/ korjaajien puhelut. Että kannattaa keskittyä tekniikkaan, jota taas ei kyllä mistään VAT:issa tai TVEAT:issa ei opi.

      Joku piiri antaa mielestäni hyvän pohjan hälytyskeskukselle, vartija joutuu hallitsemaan erilaisia järjestelmiä ja saa kuvan kokonaisuudesta, näkee paljon eri kohteita (esim. hälytykset, pitää mennä paikkaan jossa ei ole ikinä käynytkään ja arpoa oikeat proseduurit).

      Firmat ei välttämättä kyllä suoraan ota hälytyskeskukseen töihin, ehkä kesäksi ja siitä saataa päästä jatkoon.

      Valvomotyöskentely on kokemukseni mukaan enemmän jalat pöydällä netti auki -puuhaa, hälkkärissä luuri pirisee punaisena koko ajan. Puhelua tulee, tosiaan kaikkea ihmeellistä. Hälkkärissä myös voi olla erikseen kiinteistöhälytys-/ hissipuoli, joista jäkimmäiset hommat ovat aika selkeitä. Valvomo on myös yksinästä työtä, mitä nyt firman asiakkaita käy, hälkkärissä on työkaverit niin hyvässä kuin ei-hyvässä.

    • Ap__

      Kiitos tosi paljon vastauksista! Sainkin juuri tietää, että pääsen aloittamaan koulutuksen, vartijan ammattitutkinto, ja näistä sain nyt todella hyviä vinkkejä siihen missä kannattaa työssoppimiset suorittaa, jos sitä hälytyskeskusta työpaikaksi sitten haaveilee. Toki olisi ihana nähdä kaikesta kaikkea, mutta menenee sitten ihan sillisalaatiksi :) Aika ei vaan riitä tutustumiseen kaikkeen, joten on perkattava ne oleellisimmat sitten työssäoppimisiin. Se piiri on nyt ainakin aika selkee, että sinne sitten eniten. -Ap

    • Ap__

      Kiitos tosi paljon vastauksista! Nämä tiedot todella tarpeen, olen hyppäämässä ihan eri alalta tänne suuntaan. Sainkin juuri tietää, että pääsen aloittamaan koulutuksen, vartijan ammattitutkinto, ja näistä sain nyt todella hyviä vinkkejä siihen missä kannattaa työssoppimiset suorittaa, jos sitä hälytyskeskusta työpaikaksi sitten haaveilee. Toki olisi ihana nähdä kaikesta kaikkea, mutta menenee sitten ihan sillisalaatiksi :) Aika ei vaan riitä tutustumiseen kaikkeen, joten on perkattava ne oleellisimmat sitten työssäoppimisiin. Se piiri on nyt ainakin aika selkee, että sinne sitten eniten. -Ap

    • 10v_alalla_silkkaa_iloo

      Itsetutkiskelun paikka. Mihin uskot pystyväsi, ja millaisiin tehtäviin olet valmis. Piirissä ollaan yksin, pitkät vuorot(10-16h) öisin. Hälytyksiin on mentävä. Kaupan puolella aina pitää olla valmis kohtamaan ihmiskontaktia. Jos olet jo pelkästään provosoivan näköinen, en suosittele ellet ole todellinen supliikkimies. Hälyssä taas pitkät vuorot ja hektinen työtahti. Tulee vaikeita puheluita ja kovaa delegointia. Sosiaaliset taidot pakko olla hallussa. Onnea tulevaisuuteen, asenteesi on ainakin kohdillaan. Tämä on ala, jossa sinnikkäät pärjäävät ja jaksavat. ps. alan palkalla ei mennä edes stockalle saatika kuuhun.

    • Ap--

      En usko olevani kovin provosoivan oloinen. Supliikkimiestä minusta ei toivottavasti tulekaan, koska olen nainen :) Hoitajana jonkin verran harjoitellut ja käyttänyt sosiaalisia taitojakin :D Palkkatasoon on hoitajana tottunut, ei pääse korkealta putoamaan -Ap

      • Thule

        Joillain firmoilla on "näppärä" vartija-hoitaja -käytäntö, siinä taidetaan paljolti tehdä yötä lähinnä. Jos päätyy hälytyskeikkaa tekemään (mikä nyt missäkin firmassa on käytäntö) niin siinä on sitten vartijakutsuja. Onhan mukana toki OC mutta kaappimaisesta olemuksesta on etunsa.


      • Ghhhh
        Thule kirjoitti:

        Joillain firmoilla on "näppärä" vartija-hoitaja -käytäntö, siinä taidetaan paljolti tehdä yötä lähinnä. Jos päätyy hälytyskeikkaa tekemään (mikä nyt missäkin firmassa on käytäntö) niin siinä on sitten vartijakutsuja. Onhan mukana toki OC mutta kaappimaisesta olemuksesta on etunsa.

        Millaisia keikkoja hoitaja-vartijat hoitaa?


      • Thule

        Vartija-hoitajan hommia: nostaa kotonaan kaatuneen vanhuksen ylös, vartija käy katsomassa tilanteen kun henkilöön ei ole saatu turvarannekkeella yhteyttä. Ei hoitaja ihmeisiin pysty, yleensä kyllä ei olekaan kummempaaa. Joskus ambulanssi on tarpeen, odottelee siinä sitten potilaan kanssa lanssia. Ja tehtävien lomaan sitten vartijan keikkaa.

        Tuohon hommaan tarvitsee tietysti tosiaan väh, ja yl. lähihoitajan koulutuksen. Onhan noita yhdistelmiä, myyjä-vartija, huoltomies-vartija. Enemmän tai vähemmän onnistuineita kombinaatioita.


      • Ap__

        Kiitos. Pitääpä tutkia asiaa ja perehtyä tähänkin vaihtoehtoon.


    • 10v_alalla_silkkaa_iloo

      Nainen itsekkin, tosin töissä vaan vartija. Tässä hommassa pitää myös osata suodattaa paljon puheita. Jos alkaa itkettämään, kun räyhätään ja solvataan päin naamaa, niin ei sovi kentälle. Tällaisia poikiakin nähty vuosien varrella, jotka tulee takki auki ekana päivänä töihin, kunnes huomaakin, että ei ole rahkeita hommiin. Työnantajaan kannattaa suhtautua varauksella, monet firmat hyväksikäyttää työntekijöitä tunteja laskien ja menemällä siitä mistä on firmalle edullisinta. Ollaan aikalailla kertakäyttötavaraa suurissa yksiköissä. Koulutuksia on voimankäyttövälineille, mutta niitä pitää olla valmis käyttämään, jos ne on vyöllä. Jos esimerkiksi ajatus toisen lyömisestä tkplla puistattaa, älä edes pidä sitä töissä. Onnea työnhakuun! Ps. Vartijakutsut tulee terveyskeskuksista, kaupoista, rafloista ja kiskoista. Näihin mennään turvaamaan henkilökunnan työskentelyä (jvna puututaan häiriökäyttäytymiseen muunmuassa.)

    • Ap__

      Pidän myös ajatuksesta, että vartija on vartija sukupuoleen tuijottamatta. Luonteenpiirteet ja kiinnostukset varmaan enempi sanelevat sen kuka mihinkin sijoittuu ja missä viihtyy.
      Onko isoissa firmoissa suuriakin eroja? Tarkoitan, että onko jokin firmoista sellainen, että ei kannata ensimmäisenä harkita vaihtoehdoksi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1445
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1235
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe