Jätevesiremontti.

1945syntynytyli70vuotias

Remontit tehtävä lokakuuhun 2019 mennessä.Yli 68-vuotiaat, viimeistään 9.3.1943 syntyneet omistajat on vapautettu remontilta. Mitä tarkoittaa? !943 syntyneet ovat 76 vuotiaita vuonna 2019. Lain säätäjät eivät ole huomanneet että 68 vuotiaatkin vanhenevat koko ajan.

15

549

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • remonttia-pukkaa

      Kyllä ne ovat huomanneet. Sen takia he ovat määritelleet syntymäajan, jota ennen syntyneet ovat vapautettu jätevesiuudistuksesta. Eli he jotka ovat täyttäneet 68 vuotta ennen asetuksen voimaantuloa 9.3.2011, kuuluvat vapautuksen piiriin. Asetus ei tunne 68 vuoden ikää, vaan vain syntymäajan.

      Joten teepä kiltisti vain jätevesiremonttisi koska et syntymäaikasi mukaisesti et ole siitä vapautettu, koska olet ollut alle 68-vuotias, kun asetus on tullut voimaan.

      Ei asetuksen ideana ole se, että esim. vielä vuonna 2030:kin kaikki yli 68-vuotiaat olisivat vapautettu jätevesiuudistuksen piiristä, vaan se, että asetuksen voimaantulohetkellä ns. "liian vanhoilta" sitä ei edellytetä.

      Jos olisi määritelty vain 68-vuoden ikäraja, niin kävisi siten, että tiettyihin asutuksiin ei koskaan tultaisi rakentamaan vaatimukset täyttävää jätevesijärjestelmää, koska asutuksen perijäkin on helposti taas jo yli 68 eikä hänenkään tarvitsisi jätevesiuudistukseen ryhtyä, ja sitten kun hän kuolee, niin seuraava perijäkin voi olla jo yli 68 jne.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Kaikella kunnioituksella, ei jätevesirempassa sen maksumiehen tarvitse lapiota käyttää, jos homma hoidetaan hyvin. Minulla tosin asiaa helpotti joutilaaksi tekemäni viemäriputki, josta vesiputki työnnettiin taloni lattian alla olevaan monttuun, jossa vesivehkeet ovat.
        Kaivufirman mies hoiteli peittohomman muovikaivon ja seinän väliltäkin, siis laittoi hienoa hiekkaa putkien ympärille ja eristeet päälle. Sitten koneella kaivanto umpeen. Niin meillä kuin useimmilla muillakin, naisväki joutui kaikkein kovimmalle, kun kukkapenkit kärsivät.

        Putkiviritykset tein itse, kun olen sen alan opit lukenut ja niitä hommia vapaa-aikanani tehnyt. Sanoivat että ammattimies tulee työni tarkastamaan, mutta ei ole sellaista näkynyt.

        Hommat talossa, sähkö- ja putkityöt, eivät ole iso osa liittymään kuluvasta rahasta. Meille tuli vielä 2000 € lisämaksua, kun liittyjiä ei ollutkaan niin monta kuin oli laskettu.


    • luonnonlait

      Kyllä 76 vuotiaalla pysyy lapio kädessä yhtä hyvin kuin 68 vuotiaalla ja eläkkeet sen kun paranee kun indeksikorotuksetkin saadaan täysimääräisinä joka vuosi,eikä lääkekulujakaan ole kuin niillä jotka sattuvat sairastumaan.

      • VanhusTäällä

        luonnonlait, indeksikorotukset on jäädytetty ja eläkeläiset ovat näin köyhtyneet hintojen noustessa samaan aikaan. Tätä on jatkunut monet vuodet milloin minkäkin valtion talouden poikkeustilan vuoksi.
        Nyt 71-vuotiaana olen paljon raihnaisempi kuin olin 68-vuotiaana. Lapio pysyy kädessä, mutta kipeää kulumavikaista rannetta täytyy varoa ja sydämen vuoksi lapioidessa minulla on Nitro suussa. Pienellä eläkkeellä ei voi palkata ulkopuolista apua. Eutanasiaa ei tarvita, kun sinne kaadun pihaan lapioineni. Vielä köyhemmät lapseni perivät sitten talon viemäreineen ja velkoineen ilman vanhuksenhoitokuluja.
        Tähän kai pyritkin?


    • eiikuisesti68vuotias

      Eikö kuitenkin lain hengen mukaan ole niin että yli 68 vuotias on liian vanha että häneltä voitaisiin vaatia tällaista remonttia?

    • 1945syntynytyli70vuotias

      Ei tainnut tulla helpotuksia vuonna 2019 alle 76 vuotiaille kesämökin omistajille.Yleisimmän kesämökkitontin takaraja on noin 40 m rannasta.(2000m2)

    • Kävimpä turhuuden markkinoilla, Ja kukas se siellä ensimmäisenä vastassa.
      No,jätevesi neuvoja tietenkin. Luuli aluksi että hän on elykeskuksen akitaattori, mutta se olikin luontoliiton edustaja. Asiallinen ja ystävällinen nuorimies esitteineen.
      Tietenkin hänen oppejaan piti tentata. Ja useaan kysymykseen tuli vastaus, ,ettei voi suoralta kädeltä vastata, kun kunnan jätevesi määräykset sanelee aika paljon. Linkki on asiasta www.vesiensuojelu.fi/jätevesi asiallisen paperi version antoi, jonka pohjalta pohdittiin näkemyksiä.
      Ensimmäiseksi utelin tästä 100 metrin vesistön suoja rajasta.( 100 metrin suoja raja ei minua koske, ja olen yli 68 vuotis,ettei nämä minua muutenkaan koske. mutta kun ottaa päähän kun nuorempia viedään kuin pässiä narussa.
      Siitä mikä on vesistö, Hänen mukaan vesistöksi lasketaan 5 metriä leveä vettä sisältävä luoma, ja niitähän meillä on. Sanoin että taloni sijaitsee 50.metriä rannasta, että jos laitan umpi säiliön ja pumppaan sen 101 metrin päähän imeytys kenttään metsän reunalle. ,Ja kun istuttaa vielä pajua imeytyskentän päälle, joka on hyvä typen poistaja.niin täyttääkö se väljemmän vaatimuksen jos kunnan instanssi hyväksyy sen.
      Johon tuli vastaus, Että ei osaa sanoa, mutta lain mukaan ensin pitää olla jätevesi valtuutetun yrityksen suunnitelma, jonka kunta sitten hyväksyy sen, Eli kunta ei voi minun suunnitelmaa hyväksyä, koska minulla ei ole sitä “valtakirjaa. ”Mutta valtuutetun suunnitelman mukaiset työt saan kyllä itse tehdä. Siinä esitteessä puhuttiin erottelevasta vesienkäsittelystä, josko pumppaisin isoon kompostoriin. No siinäkin pitää olla valtuutettu suunnittelija.(joka tietenkin maksaa)​


      Sitten ehdotin että tässä jätevesi oppaassa on hyvät suunnitelmat valmiiksi piirretty, niin sinä vaan lyöt leiman, suunnitelmahan on siinä valmiiksi ja ruksi valmiin suunnitelman kohtaan. Ja minä suunnitelman kanssa kuntaan. Ei käynyt, koska heillä ei ole niitä oikeuksia eikä valtuuksia tehdä suunnitelmia.
      Eli kyllä tässä uudistetussa laissa on taas hyvä veli järjestelmän korruptiota. Eli monistettuja suunnitelmia vaaditaan jokaisen ostettavaksi, ja insinööri toimistot näistä samanlaisista suunnittelu kopioista rahastaa ? montakohan sataa. Eiko nyt kannattaisi jonkin ryhmän nimissä tilata yhdet suunnitelmat koko maakunnalle, ettei jokaisen tarvitse omia suunnitelmia ostaa.
      Niin kuin aikoinaan rintamamies talot rakennettiin samoilla piirrustuksilla..
      Mitä kokemuksia muilla on, ja puheliko jätevesineuvoja vanhalle miehelle vain lämpimiksi.
      Linkki on asiasta www.vesiensuojelu.fi/jätevesi

    • cbar
    • kuivan_maan_asukas
    • pois-turha-touhu

      Naurettava paskalaki. Odotan sen kumoutumista kokonaan.
      Viherpiiperöt tuomiolle.
      Kukaan ei ole erikoisasemassa paskahommissa. Jokainen paskoo ja ei ole syytä muuhun.
      Nurin vaan koko paskajuttu.
      Kun rakennus on hyväksytty sellaisenaan, se ei muutoksia tarvitse viherkommareiden pyynnöstä.

      • KolmiosainenJätevesisäil

        3 osainet jävevesikaivot ja maahan imettäminen on järkevintä maaseudulla vesistöjen ulkopuolella.


    • kuten_minä_teen

      Kaksi kaivoisen systeemin saa kolmikaivoiseksi helposti laittamalla ensimmäiseen suurempaan kaivoon väliseinän ja siinäpä jää markkinamiehet ilman kauppoja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3441
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      179
      1498
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1267
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1142
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      815
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      792
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      779
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      46
      765
    Aihe