NORJALAINEN PELLE PILASI SUOMEN KULTAJUHLAT

NORJALAISET_ULOS

Kaatui suomalaisen eteen viime metreillä. TÖRKEETÄ TOIMINTAA MISSÄ URHEILIJAN KUNNIOITTAMINEN JA REHELLINEN PELI? ASTMAHIIHTÄJÄT!

43

659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wqw

      JOO ihan Tarkotuksella Turska kiilas kun näki että Niskas Iiro menee heittämällä ohi

      On se Per...e jos turskat tekevät rotestin ja suomi hylättäs vielä, nyt pitää löytyä Kulmalan Mika jämäkkyyttä että piretään mitalli...

    • Nooniin

      Mitäs Niskanen lykki perstuntumassa, kun tilaa olisi ollut ja vielä matkaa maaliin. Venäläisiä ja Italialaisia nauratti, Norjan ja Suomen sekoilut ja Niskasen tuomareille valitukset.heheeee

      • NORWAYOUT

        katsoppa tarkemmin mitä siinä tapahtui tahallinen kiilaaminen.


      • BravoIivo

        Kysymys oli puhtaasti norjalaisen sekoilusta. Iversen romahti Niskanen suorituksen edessä. Norja menetti hopeamitalin, Suomi kultamitalin. Iivosta tulee vielä mestariluokan pertsan hiihtäjä. Sundbykin tulee vielä romahtamaan henkisesti Iivon käsittelyssä.


      • kuntoliikuntaa

        Juurikin näin olis Jauhojärvi tullu ykkösenä ei tarttis jahkailla kävi oikein leuhkille äijille hyvä Venäjä ja Norja,sai suomalaiset köniin.


      • takaapäintökkäsin

        Hölmö torvelo takaapäin törmäsi suoraan Norjalaiseen,tyhjä syyttää muita ja ei tuo ensimmäinen kerta ole ,eikös samaa taktiikkaa käyttänyt Jauhojärvi muutama vuosi taaksepäin....


      • ohimennyttilaisuus

        Nyt toinen tapaus, josta Suomen media saa elämöidä seuraavat 40 vuotta. Miedon sadasosan tappio tuntuu olevan vieläkin merkkitapaus. Tietysti kovassa vauhdissa hiihtäjille sattuu arvioitivirheitä, mutta tosiasia on se, että Niskanen oli päässyt tasaisellakin ohi. Nyt voi pitkään elämöidä maahan kaatuneella maidolla.


      • Katainen

        Iivo Niskanen saa syyttää itseään. Ei pitäisi törmäillä takaa päin toisten päälle. Jos tuomarit olisivat hoitaneet hommansa hyvin, Niskanen olisi hylätty. Hän pilasi Norjan hiihdon törmäilyllään.


    • otetaankotaas

      heja Torksland, mitään oo ottanu

    • Haku_Veikko

      Norjalainen kiilasi Iivon eteen. Iivon suksi meni norjalaisen suksen kannan päälle ja norjalainen kaatui ja kaatoi Iivon. Tahallisuudesta en tiedä mutta oli arvattavissa, että Iivo tulee ohi joko vasemmalta tai oikealta. Suomi menetti kullan ja Norja hopean. Ei ole tasapuolista.

      • Törkee_temppu

        no tahallista tietenkin, kun norjalainen katsoi taakseen ja näki kun selvästi, kun iivo tulee takaa.


    • Kautokuru

      Norja kosti Suomen douping huutelut kaikki oli sovittu jo ennen kisaa jos Norja menettämässä kullan tehdään terrori ja hyvin onnistui.

    • EläväElämä

      Joku norjalaishiihtäjä taisi jälkiviisaana analyseerata, että Iivo Niskasen olisi pitänyt yrittää ohitusta ulkokautta. Nähtävästi juuri semmoista strategiaa on norjalaisille opetettukin, että tiukassa kilpailutilanteessa toiset pakotetaan "ulkoradalle" ja sitähän Iversen yritti eli pyrki suunnitelmallisesti menettelemään täsmälleen norjalaisten oppiteorian mukaisesti. Ja Iversen tunkeutui häikäilemättömän röyhkeästi "sisäradalle". Meille suomalaisille tapaus muistuttaa jälleen kerran sen, että norjalaiset noudattavat systemaattisesti siekailematonta oman edun ajamista. Siihen pitäisi olla henkinen valmius jo etukäteen ja kieltämättä "ulkoradalle" siirtyminen ohitusta varten olisi ollutkin Iivo Niskaselle viisain menettely hektisestä kilpailutilanteesta huolimatta. Semmoiseen viileän harkinnan mukaiseen ratkaisuun olisi pitänyt valmennuksellisesti valmistautua jo etukäteen.. Mikäli juuri tapahtuneen kaltaista törmäystä ei olisi tapahtunut, niin Iivo Niskanen olisi päässyt Iversenin rinnalle ja siinä asetelmassa kenties norjalaiseen teoriaan olisi ehkä kuulunut suomalaisen tasapainon horjuttaminen esim. hartiakosketuksella ja suomalaisen blokkaaminen sillä menettelyllä kirikamppailusta ulos. Jälkeen päin norjalaiset olisivat jälleen ennakkosuunnitelmien mukaisesti todenneet, että kyseessä olisi ollut reilu kamppailutilanne. Ja sillä siisti. Käytännön opetus on siis se, että röyhkeä norjalainen pitää ohittaa "ulkoradan" puolelta ja riittävän kaukaa. Tämän päivän tilanteessa Iivo olisi pystynyt voittamaan Iversenin silläkin tavalla.

    • Varmaan tosi suuret juhlat olisi tullut jostain hiihto mitallista.

      • Kergo48

        Sinä se jaksat mollata tosikkoja monella palstalla. Tuo nollakommentointityö ei lopu koskaan.


    • norjalle.eimitään

      Hahhahh! Parempi että Norja jäi kokonaan ilman mitallia, kuin että olis saanu kullan tai hopean.

      • MattiLyhkänen

        Varmaankin Norjan piti voittaa kun stadionilla kuuluttajakin ilmoitti että kuunnellaan Norjan kansallislaulu kun Venäjän pojat seisoi korkeimmalla pallilla - Sergeitä hieman huvitti..


    • wqw

      HÄHÄHÄÄ NOrSKI PAKENEE Lahresta ja suomesta, velliper... ei uskalla jäädä tänne

      Te norskin turskat järjestittä 16 vuotta sitte koko episodin ja se oli salaliitto, Mika ja Jari olisivat putsanneet koko pöydän lätkistä, mutta dählien kateus ajoi teidät siihen, nyt maksetaan kalavelkoja sitteki..

    • Hyvävarautua

      Pitäs kattella eteensä, eikä syytellä muita. Siis suomen. Aina muitten vika, kun tyritään.

      • JORIITTÄÄSYYTTELY

        Sitä samaa norjalaisille pelleillekkin


    • hilijoo

      Jauhojärvi teki saman Sotsissa ja siitä ei häntä lynkattu. Tympeitä känisijöitä nämä Sami ja Iivo.

    • norski.inisee

      Pelle itkee, ja uhkaa lähteä kisoista.

    • oikeinoikein

      Doping 2001 jälkeen ei ole paljoa napannut..

    • yleisö

      Kirjoittakaa yleisönosastolle. Se auttaa.

    • Förskrämmande

      Eemeli halusi lusikkaan ja pääsikin sinne.

    • Börjaaleff_Börjaaleff

      Keskiviikkona miesten 15 kilometrillä Börjaleff ottaa kultaa.

    • AIVANHUIEKAFIILIS

      ai jumakauta että nyt tuntuu niiiiiiin hyvältä! aivan mahtavaa KIITOS NORJA KIIIIITOS! sotsi uusinta mut käännetty järjestys tällä kertaa! SITÄ SAA MITÄ TILAAA! HYVÄ NORJA HYYYYYVÄÄÄÄÄÄ!! !:D:D::DD:D:D:DD:D

    • tillittäjäkansa

      Suomalaisilla on nyt tilaisuus itkeä ja elämöidä samalla tavoin Niskasen kolaria kuin Miedon tappiotakin seuraavat 40 vuotta. Jos jonkin muun maan hiihtäjät olivat kolaroineet, se olisi heidän "tunarointia".

    • MattiTepponen

      Suomen on julistettava sota Norjalle.

    • hahaa4

      Norski oli kuin halosta saanut. Alkaa vissiin ilman douppaamista jääneet norskit hyytyä.

    • kivaksi

      Norskin takstiikka oli estää ohitus oikealta tai vasemmalta, kummalta puolelta vaan. Siksi hän astui sisäkaarteen ladulta pois sen viereen. Katsoi taakseen nähdäkseen kummalta puolelta Iivo yrittää ohittaa. Norski oli parhaalla paikalla estämään Iivon ohituksen tapahtuipa se kummalta puolelta tahansa. Iivo katsoi, että vasemmalta ei kannata ohittaa, koska matka olisi pidempi kuin sisäladun kautta, joka oli vapaana. Siis Iivo valitsi järkevästi. Mutta norskin taktinen paikka -estää kummalta puolelta tahansa ohitus helposti- osoittautui aluksi hyväksi. Iivo ei päässyt ohi,Norski oli edessä mutta...Norski ei ymmärtänyt omaa lopen uupumustaan ja hidasta vautiaan ja jäi Iivon jalkoihin. Estotekniikka ei siis toiminut loppuun asti. Tarkoitushan oli van estää ohitus ja pyrkiä siten ensin maaliin. Tartiikka kuitenkin petti.
      Kyllä norjalaiset tämän tempun tuntee, norski ei vaan nyt tuntenut omaa totaalista uupumustaan.

      • Selostaja_eimua_harhauta

        Norjalainen tiesi uupumuksensa ja katsoi taakseen saako vaihtaa toiseksi sisimmältä ladulta sisäladulle eli vasemmalle, siis vasemmalle. Latuhan oli vapaa koska Iivo ei sillä ladulla vielä silloin ollut. Samalla arvioi kuinka moni ehtii vielä hänet ohittaa, ei se katse taakse muuten niin kauaa olisi kestänyt. Estämisestä ei ollut kyse, vaikka enemmistö sitä teoriaa tyrkyttää. Iivon olisi pitänyt vaihtaa sisäladulle viimeistään silloin kun norjalainen katsoi taaksepäin. Iivo ei tajunnut myöskään huomattavan nopeuseron antavan mahdollisuuden ohittaa oikealta ulkokautta. Typerä suomalainen ajoi perään turvavälistä piittaamatta ja edellä menevän ladunvaihto oli ennakoitavissa ei vain siksi että se oli sisäkaarella vaan myös ladun vapauden tarkastus kertoi aikeesta. Valmennuksessa on pahoja puutteita ohitusten riskienhallinnassa. Rehti norjalainen oli uhri.


    • GustafEivorsen

      Iversenin uhrautuva heittäytyminen samalla kun hän huusi " EI kultamitalia suomalaisille !!! " oli isänmaallinen teko.

    • eikäollutvieemeinenlento

      täytyyhän ainakin yks suomalainen jokaisessa kisassa kaatua ja nyt oli Iivon vuosro...mut kuka seuraavaksi? tämähän on supisuomalainen perinne jos ei kännissä niin ainakin suksilla

      • Timo4president

        Ja lisäksi myös Timo Soini kaatui aiemmin tämä talvi kun oli kuulemma " liukas keli ".


    • Skabadoo

      Me pärjätään jääkiekossa ainakin yksilötasolla, moottoriurheilussa ja on meillä ollut muutama hyvä futarikin. Missä Norja pärjää. Lopetetaan koko fittanin skimbaaminen ja norskeilla ei ole lajia, jossa pärjätä.

    • luuserikansaa

      Suomalainen sähläri söhli voiton tiukassa paikassa niinkuin aina, laski päälle!

      • Akbarrabka

        Mitäs luuseri. Sinäkö se oot. Katos kun tunnustit itsesi. Kyllä luuseri luuserin tunnistaa.


    • jaUHOJÄRVI

      Katsokaa tilanne uudestaan kun olette selvinpäin.
      Iivo-ipana tunkee samalle ladulle heti kun huomaa että KISAA JOHTAVA Emil siirtyy. Siinä Iivo-ipana hiihtää raivon vallassa päin ja vetää norjalaisen syliinsä ja kun norjalainen yrittää saada sauvansa jotta pääsisi jatkamaan ja mitaleille, Iivo katkaisee sauvan. Näin tuo muutoin neljännelle sijalle jäänyt Iivo pääse pronssille.
      Tämän taktiikan on hänelle opettanut Mustikki. Mustikki on tällä hetkellä Saksassa vihatuin suomalainen. Mustikin sikailu shotsin olympialaisissa vei saksalaisen kultamitalin. Muistatte varmaan kuinka mustikki kiilasi saksalaisen suksien päältä ja samalla työnsi kädellä saksalaista jotta tämä varmasti kaatuu.

    • oikea-päätös

      Tuomarineuvosto ei saanut noista norski-suomi-kaatuneista kumpaakaan syylliseksi, vaan kyseessä oli sen mielestä puhtaasti kilpailutilanne (ja videokuvaa sahatessa huomaan, että niinhän se olikin.) Eli minunkin mielestäni oikea päätös.

    • Poistakaamaali

      Muistetaan nämä kisat kaatumiskilpailuna, jos mitskusaldo jää tähän. Eikä kukaan enää kaadu. Se on muuten ihan turhaan hiihdetty.

    • seovaannii

      Se on Venäjän agentti. Toimii ruplilla.

    • Iivohhubvhh

      Oikeesti tappakaa ittenne ketkä väittää et se ois ollu iivon vika ..ei norjalaiset vaa pärjänny ku sieltä tulee ehkä maailman paras hiihtähä iivo niskanen..norjalainen esti.tahallaan iivob ohituksen ku muuten sille ois tullu paskat housuu ku häviää sisukkaalle suomi pojalle..ja se kuka väitttää iivoa itku iivoks ni ihan tiedoksi et se ei valitat siitä enää vaikka ois hyvä syykin.... ja oot varmaa ite joku elämäänkyllästyny läskipaska luuseri

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe