Kuinka pian olet valmis lastentekoon suhteen alust

qqwweerr

Kuinka pian olet valmis lastentekoon suhteen alkamises/kumppanin ensitutustumisen jälkeen? Oletko valmis lastentekoon jo suhteen ihastumisvaiheessa vai odotteletko mieluummin rauhassa sen vaiheen yli?

23

1886

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ensinomaelämä

      No en todellakaan ainakaan esimmäiseen 3-5 vuoteen!!! Jos sittenkään, olenhan vasta 24 vuotias!

    • hetiheti

      Heti haluun.

    • 26vuotias

      Miksi ihmeessä tekisin lapsia ihmisen kanssa jota en edes tunne kunnolla?
      Kyllä siihen nyt muutama vuosi menee ennen kuin perheen lisäystä edes ajatellaan.

    • tutustuminenrauhassa

      2-3 vuotta ainakin saa mennä, ehkä pidempään

    • huimattekee

      Sitä ihmettelenkin,että miksi moni eroneet tekee heti löydettyä uuden kumppanin?
      Joilla on jo aikaisemmasta suhteesta useampi lapsi.
      Etenkin noin 40vuotiaat naiset.
      Elävätkö he uudestaan sitä nuoruttaan?

      • alskdjg

        40-vuotiaana naisena ei enää paljon kannata odotella, jos haluaa vielä lisääntyä. Itse olin nelikymppisenä ns. toisella kierroksella, ei mitään halua enää lastentekoon - ja yllättävän vaikea oli löytää about omanikäistä miestä, joka ei olisi ajatellut, että uuteen suhteeseen kuuluu myös yhteinen lapsi.


    • sillätavallaa

      Jos sinä olet valmis niin sitten kyllä.....

    • mekkk

      Miehenä siirsin ainakin 3 vuodella lapsen tekoa ja mnei 3v ennen kuin lpasemme sai alun ja onneksi olimme 5v yhdessä ja olimme reilusti yli 30 kymppiisisä. Itse en olisi lapsia kaivannut mutta naiseni puhui ympäri. Elämä olisi paljon helpompaa ilman jälkikasvua mutta aikansa kutakin. En ymmärrä miehiä jotak vielä 50v tuleee isäksi kun ensimmäisen kierroksen laspt jo melkien aikuisia. Sama pikkulapsiaika vielä uudestaan.

    • omiapäätöksiäne

      Jokainen pari päättäkööt asian itse. Jotku haluaa heti jotku ei lainkaan. Yksinkertaistainen logiikka.

    • Typeräätehdäheti

      Ehdottomasti täytyy odottaa ennenkö lapsia tehdään! En käsitä ihmisiä jotka ensihuumassa menevät hankkimaan kakaran/kakaroita miettimättä asiaa yhtään järjellä.
      Alkuhuuman tulee olla ohi kun lapsia hankitaan. Ensimmäistä kolmen vuoden jälkeen siis vasta. Näkee onko suhteella mahdollisuuksia onnistua sitten kun huuma on tasoittunut. Yhdessä täytyy asua. Pitää olla selvillä se että voidaan asua samassa asunnossa.

    • Elämänpituinenmatka

      7 vuoden kriisin jälkeen voisin harkita!:)

      • Näinmeilläpäin

        Erittäin hyvä. Näin meillä tehtiin. 7 v oltiin ensin yhdessä kun esikoinen syntyi. Tuossa ajassa oli oppinut tuntemaan puolison hyvät ja huonot puolet puolin ja toisin. En olisi voinut edes ajatella yhtään aiemmin perhettä perustavani. On hyvä että suhteessa ehtii elää niin pitkään että muutama kunnon kriisikin on läpikäyty "erotaanko vai jatketaanko". Tämä oli MEILLE oikea ratkaisu ja päätös. Jokainen suhde on erilainen. Ympärillä on tullut nähtyä "alkuhuumassa heti vauva taloon" tapauksia. Ne ei vain aina pääty onnellisesti. Kuten ei aina ne pitkään yhdessä olleiden suhteetkaan kun lapsi on tullut taloon.


    • elinikäinenpikasuhde

      Tulin raskaaksi kolmen viikon treffailun jälkeen. Sen jälkeen ollaankin oltu yhdessä jo 46 vuotta eikä loppua näy.

    • qolqolqolqolqolq

      Ensimmäisen lapseni sain, kun yhteistä onnellista elämää oli eletty 8 vuotta. Ero tuli kuitenkin kun lapsi oli vain 4kk. (Lapsi ei millään tavalla vaikuttanut eropäätökseen. Vauva-aika oli helppo ja ihana.)

      Toisen lapseni isän tapasin, kun esikoinen oli reilu 2v. Minulla biologinen kello rehellisesti sanoen tikitti, ja toivoin kovasti esikoiselle sisarusta, ilman että tulisi kovin suuri ikäero. Myös kyseinen mies halusi vielä yhden lapsen. (Hänellä oli aiemmasta liitosta jo 3 hieman isompaa lasta.) Niinpä alle 3kk seurustelun jälkeen ehkäisy jäi yhteisellä päätöksellä pois, ja tulin heti raskaaksi.

      Erosin tuosta suhteesta varsin nopeasti, mutta toisen lapsen saamista en ole katunut sekuntiakaan. <3 :) Sain siis kahdella hyvin erilaisella harkinta-ajalla upean lapsen, ja kumpaakaan ei ole katunut. Äitiys on ollut parasta mahdollista elämänkokemusta, arvokkainta.

      Nykyisessä liitossani olen jälleen ollut liki 8 vuotta. Biologisesti yhteisiä lapsia meillä ei ole, eikä koskaan olla haluttukaan.

    • älymikäseon

      Heti ensiksi lapsi, ennenkuin edes tiedät kumppanin nimeä.

      Toiseksi, alat miettimään mistä yhteiskunnantukiaisita voisit repiä elantosi itsellesi ja lapsellesi.
      Kolmanneksi mietit (jos se yksi aivomolekyyli edes toimii) että pitäiskohän oppia Microsoftin exel ja access,(Mitä nuo on??!!), kai pitäis kartuttaa oppimaani nykyistä 50 sanaaa lisää.
      Miten voisi nylkeä omia vanhempia enemmän,vedoten heidän tunteisiin.
      Mistä katuojasta loytää toinen "isä" vielä syntymättomälle pienokaiselle.

      Tuota kaavaahan käyttää moni, koska näin kaaaaaaaikki mutki tekee.

    • Eiaikarajaa

      Olisi hyvä jos suhteessa olisi ennen lasta jokin oikea vakava kriisi, joka testaa suhteen lujuuden. :) Meillä yhteiseloa 10v ennen lasta ja lapsen synnyttyä miehestä paljastui aivan uusi puoli. Ei jaksanutkaan yhtään vauva-arkea eikä masentunutta kumppania eikä seksittömyyttä. Lähti toisen naisen mukaan. Ja nyt tekee tiukkaa edes joka toinen viikonloppu jaksaa olla lapsen kanssa.

    • Mjaa-a, kyllä siinä vierähti reilu vuosi ennen kun tulin raskaaksi. Mutta Kolme vuotta ennen kuin sitten vasta raskaus kesti loppuun asti ja saatiin esikoinen. :)

      Sitä suhtautui asiaan vähän erilailla, kun ei tiennyt saavansa lapsia. Kuvitteli, ettei niitä saa millään konstilla, niin ei sitten sen ihmeemmin edes yrittänyt estellä. Totesi että tulee, jos on tullakseen, vaikka samaan aikaan tiesi (oli ihan varma) ettei niitä tule. Tuli kuitenkin. :)

      Jos nyt olettaakin ja tietää (olevansa hedelmällinen) saavansa lapsia, niin sitten voi suunnittella vähän toisin. Ja monet suunnittelee vaikkei tiedäkään. Suunnittelemalla ei aina saa mitä haluaa. Eikä suunnittelemattakaan, niinpä lopputulos on aina avoin kaikesta huolimatta.

      • pop98

        "
        Mjaa-a, kyllä siinä vierähti reilu vuosi ennen kun tulin raskaaksi. Mutta Kolme vuotta ennen kuin sitten vasta raskaus kesti loppuun asti ja saatiin esikoinen. :)
        "

        Kehosi/mielesi/vaistosi odotti sen ajan kuin tarpeen.


    • enoobotti

      Heti vaikka, tein yhden lapsista naisen kanssa, jonka tavannut vain 2kertaa :)
      Hyvin menee, nähdään vain kun käyn katsomassa lasta. Yhteydenpito rajouttuu vain tapaamisen sopimiseen.

      Kyllä sen tietää sisimmässään kun näkee jonkun: tuon kanssa. Sitte antaa vaan paukkua. Intutituutiolla vai miten se sanotaan. Joku ihme järkeily ja laskelmointi asiassa, viivyttely ja venkoilu kertoo ettei aikomustakaan toisella osapuolella, on vaan ajanviete oikeempaa odotellessa.

      Perkele taas tulee rakeita!

      • OotAjattelematon

        Joo, varmaan tosi iloinen tuo sinun lapsesi siitä että hänellä on isä, joka käy vain joskus katsomassa. Aika moni muu lapsi on paremassa asemassa, kun tämä sinun kupeittesi hedelmä. Eikö yhtään mietitytä?


    • lapsentekijämies

      Narinari... :D

    • katalaämmäseon

      Toiset taas ihan piruilen hankkiutuu paksuksi jotta voi sitoa kumppanin itseensä ikuisesti. Taas on yks sellainen tapaus, olivat jopa eronneet ja ukolla jo uusi kumppani kun "pommin" pisti tuo hirveä ällötys naiseksi. Tuhosi kaiken hyvän tempullaan. Toivottavasti on tyytyväine siihen petoksen ja valheen aikaansaannokseen, eli lapseen.

    • pop98

      Jos mies on komea hauskannäköinne, tai julkkis ja vientiä naisten silmissä, tai nainen kaunis ja flirttaileva, ei lapsia 15vuoteen.
      Jos nainen lihava ja mies tavallinen kiltti mukava mies(joka asia ei juuri toisissa naisissa kiinnostusta herätä),
      niin lapsia voi tehdä heti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe