Pienet koulut takaa terveet lapset

Liikuntapaikatkunniaan

Pienissä kouluissa kaikki lapset pääsee mukaan tekemiseen liikuntatuneilla ja välitunneilla.

Ihan hirvittää katsoessa tuota jättikouluhanketta, yhteen paikkaan kasataan tolkuttoman kalliit liikuntamahdollisuudet, kuinka siinä käy?

Minä tiedän, eliitti omii ne käyttöönsä, urheilupiirit valtaa vuorot ja se tavallinen ihminen nauretaan pihalle.

Siksi on tärkeää että yhteisistä verovaroista taataan kaikille kaupungin lapsille samanlaiset mahdollisuudet, tämä onnistuu hajauttamalla koulut ihmisten lähelle useaan paikkaan.

Iltaisin sitten paikat on auki kyläyhteisölle eikä urheiluseuroille!

14

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ParastaLapsille

      Juurikin näin.

      Isot koulut, isot ongelmat. Pienet koulut, pienet ongelmat.

      Alangon megalomaaninen keskityskoulu-hanke ei vaan kertakaikkiaan istu Lapualle.

      Onneksi se on kuopattu.

      • Pikkukoulunpienetviat

        Eiei.. Taitaa mennä Isot koulut, isot ongelmat pieniä. Pienet koulut, pienet ongelmat isoja... Miettikääs pieneen kouluun iso ongelma...
        Ymmärrän että pelottaa suuri ja tuntematon, kun teiltä minikoululaisilta puuttuu kokemus isommasta.
        Eräässäkin lapualaisessa alakoulussa on niin tiivis porukka että että lähes kaikki kiusaa ja ärsyttää vähän räiskyvämpää oppilasta. Luokat 1-6.
        Eikä valvontaa tarpeeksi...


      • koolla.ei.ole.väliä

        Tuleeko lapsesta kiusaaja tai ei, on kotikasvatuksen tulosta. Jos lasta ei kasvateta kunnioittamaan muita ihmisiä, ja ainoana liikkeelle paneva voima on kahmia itselle kaikki se hyvä mitä maailmassa on piittaamatta muitten ihmisten tarpeista, niin koulun koko ei korjaa näitä kotikasvatuksen vääristymiä.


    • lapsiraukat

      Tällä pikkukoulujen mallilla suurin osa lapsista käyvät koulua vielä kymmenen vuoden kuluttuakin parakeissa. Se on suuri vale, että koulut on kunnossa muutamassa vuodessa.

    • Kaupunkilaistenkanta

      Vielä pieni hetki parakissa on parempi vaihtoehto kuin teollisuuslaitosmaiset tulevat vuosikymmenet suuryksikössä.

    • DinotKuoliSukupuuttoon

      Suurten koulujen aika on ohitse. Pienet ja ketterät jyrää tien tulevaisuuteen. Näin onneksi myös Lapualla. Ja sitten se ilmanvaihto koko rakennukseen kuntoon. Kerralla.

    • älatanne

      JA VITUT...

    • lukutoukk

      Katoppa vaan ompa kiva löytää täältä joku järkevä ihminen! Olen myös ihmetellyt tuota jättikoulun rakentamista iso koulu ja isot ongelmat.

    • Pienivsisuuri

      Kukaan ei voi tehdä tyhjäksi sitä että mitä pienempi lapsi sitä pienempi luokka ja koulu on paras vaihtoehto. Tai päiväkoti. Suurilla yksiköillä pyritään säästämään ja loppupeleissä laatu kärsii.

      • KaaPeli7

        Nurkkakuntaista ja vanhanaikaista ajattelua. Ei iso koulu tarkoita automaattisesti isoja luokkakokoja. Luokat voidaan kuitenkin jakaa esim 1A 1B 1C ja 1D tyylisesti. Liian pienissä piireissä opitaan helposti epäsosiaalisiksi ja sisäänpäinlämpiäväksi. Isossa koulussa on myös mahdollisuus vaihdella ryhmiä eri oppiaineiden kesken. Näin ei tarvitse olla koko ajan saman ryhmän kanssa tekemisissä, ja se luo vaihtelua sosiaaliseen kanssakäymiseen sekä kehittää sosiaalisuutta. Pienessä koulussa väki on koko ajan liian pienissä piireissä, ja ryhmät kuppikuntaistuu ja sisäänlämpiää. Pienessä koulussa sosiaaliset suhteet lukkiutuu ja jumittuu liian helposti tietynlaiseksi, ja ne pysyvät sitten koko kouluajan samoina. Isossa koulussa on enemmän variaatioita sosiaalisten suhteiden välillä, tämä kehittää enemmän oppilasta sosiaalisten suhteiden luomisessa, eikä kaverisuhteet niin äkkiä jumiinnu tietyn kaavan mukaiseksi, vaan tilanne elää koko ajan sopivalla tavalla. Kaikille tulee mahdollisuuksia ja toisaalta pettymyksiä. Mutta parempi se on kuin täysin lukkiutunut ja jumiutunut pienipiiri, jossa ei ole mitään vaihtelua.


    • viikonvarrelta

      Tehdään pienet koulut, kasvatetaan lapset heti siihen ajatteluun että me vain eikä muita. Kasvaa yhteishenki joka ei välttämättä salli uusia kavereita ilman kasvukipuja, syntyy jengitymistä, "meidän porukka". Tämä ilmenee yläastelle tultaessa. Pienet koulut jotka sijaitsevat 3-4 km välein kasvattavat hyviä jengiläisiä ja niitä koviksia, ei näin. Paras mahdollinen, että lapset käyvät hetti ensimmäisestä luokasta eteenpäin, siinä kaveripiirissä yläasteelie saakka. Väitän että näitä edellä mainittuja ongelmia ei ole eikä tule.

    • Pienetkouluyksikötkiitos

      Isommissa kouluyksiköissä esiintyy kiusaamista ja muita ison yksikön lieveilmiöitä, ylllätys yllätys, paljon enemmän. Tutkittu aihe ja moneen kertaan.

      • Isotongelmatpienessäkin

        Meidän lapsi siirtyi muutama vuos siten pieneltä koululta Lapuan Keskuskoululle. Ei mitään ongelmia enään, pienellä koululla ei kyetty kiusaamista lopettamaan.


    • näin.meillä

      Kokoomus esittelee vaalilehdessään uudesta lukiosta kuvaa jota ei ole näytetty edes valtuustolle saati sitten päätetty rakentamisesta, hintalapusta puhumattakaan. Kuitenkin he lupaavat rakentamisen alkavan elokuussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1465
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe