mitä öljyä perkins 4108?

peeerkinsi

tuommoinen perkinsi venemoottorina. te traktorimiehet tunnette nämä pärkinsit niin kysyn teiltä että mikä dieselöljy olisi hyvä tuommoiseen vanhaan 4108 koneeseen?

13

3512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perkinssillä

      Esim. teboilin power d tai power plus on varmasti riittävän hyviä mineraaliöljyjä ko moottorille. Venekäytössä ehkä parempi käyttää 15w-40.

      • miksimineruali

        okei. kysyisin vielä miksi suosittelet nimenomaan mineraaliöljyä vanhaan perkinsiin?


      • perkinssillä

        Jostakin kuullu, että nämä vanhojen moottorien käyntivälykset olisi suunniteltu mineraaliöljylle, toisaalta esim. oman A6.354 perkinssiin yhtenä suositusvaihtoehtona on täyssynteettinen teboil super hpd 5w-40 vaikka moottorimalli on tullu markkinoille jo 1960. Tuskin siitä haittaa on vaikka käyttäisi osa- tai täyssynteettistä öjyä.
        Perkins on sellainen moottorimerkki, että sillä on huippuhyviä moottorimalleja ja toisaalta surkeita. Valitettavasti tuo 4.108 on niitä huonoihin kuuluvia, mutta toivottavasti ajaa asiansa venemoottorina.


      • 12000h

        millälailla se on huonoimpia? olen käsittänyt että puimuriin 4108 oli liian pieni joten sitä käytettiin täysillä ja siksi ne ei kestäneet. nyt sitten taas alkuperäinen venemoottori joka minulla on, on venekäytössä kevyessä käytössä. uskon että paukuttaa 12 000 tuntia siihen veneessä.


      • perkinssillä

        Se muuten olikin 4.107 joka ainakin 130 massikassa (ranskanpulla) oli tehoton, huono käynistymään ja söi sekä vuoti öljyä. Oli kuulemma moottorin tyyppivikoja. Minä en henk koht oo 107 enkä 108 mallin moottorilla olevaa konetta käyttänyt/omistanut. Tuntuu olevan suoraruiskuperkinssit paremmassa maineessa. Omia hyviä kokemusia on malleista AD3.152, A4.212 A4.236, A4.248 A6.354. Uudempi cat-perkins 1000.4 taas on isoruokainen ja kuluttanut uudesta asti öljyä n.litra/100h


      • Mutzibur

        Onhan tätä 4108 moottoria Transit p-autossakin ennen omaa konetta.Käynnistyi jos liekinheitin imusarjassa toimi ja kone oli muuten kunnossa.Ei se Mersunkaan moottori käynnisty jos on loppu.Näistä monesta moottorista on kuultu Esson ikkunapöydissä.Siellä ne tosi asiantuntijat ovat.Omasta mielestään.


      • perkinssillä
        Mutzibur kirjoitti:

        Onhan tätä 4108 moottoria Transit p-autossakin ennen omaa konetta.Käynnistyi jos liekinheitin imusarjassa toimi ja kone oli muuten kunnossa.Ei se Mersunkaan moottori käynnisty jos on loppu.Näistä monesta moottorista on kuultu Esson ikkunapöydissä.Siellä ne tosi asiantuntijat ovat.Omasta mielestään.

        Nuo mf 130 "asiantuntijat" on/oli omasta suvusta, eikä esson baarista. Paha ottaa kuitenkaan niihin puheisiin kantaa kun en ollu siihen aikaan edes syntynyt vielä, eikä 107 eikä 108 malleista toisiaan mitään omia kokemuksia. Se on selvä että kammiokone vaatii toimivan hehkun kesäkelilläkin että käynnistyy.


      • baarijuttuja
        Mutzibur kirjoitti:

        Onhan tätä 4108 moottoria Transit p-autossakin ennen omaa konetta.Käynnistyi jos liekinheitin imusarjassa toimi ja kone oli muuten kunnossa.Ei se Mersunkaan moottori käynnisty jos on loppu.Näistä monesta moottorista on kuultu Esson ikkunapöydissä.Siellä ne tosi asiantuntijat ovat.Omasta mielestään.

        "Näistä monesta moottorista on kuultu Esson ikkunapöydissä"

        Nyt pitää korjata hieman. Esso on loppunut jo kauan aikaa sitten joten on varsin hurja väite että Esson baareissa puhuttaisiin moottoreista. Ja vaikka Esson baari toimisi edelleenkin, miksi siellä puhuttava tieto moottoreista poikkeaisi jotenkin suomi24 palstan jutuista. Esson baareissa on täytynyt olla paljon osaavia moottoriasiantuntijoita aikanaan.


      • tiisselikiisseli

        teppoilin ölijyt ei ainakaa oo liian kalliita ja hyvin ne asiasa ajaa


    • tiisselikiisseli

      http://www.secodi.fi/perkins-diesel-moottorit/401/tuotetuki/secodi-palveluksessasi

      luulisi että tuolla joku älyää, itse laittaisin tuossa edellä mainittua 15W40, en tiedä onko liian kallista, halvempikin käy kyllä venekäyttöön, mutta tämmönen:
      Mobil Delvac MX™ ESP 15W-40
      Mobil Delvac MX™ ESP 15W-40 on erittäin suorituskykyinen dieselmoottoriöljy, joka auttaa pidentämään moottorin kestoikää jopa kaikkein vaativimmissa maantie- ja työmaaolosuhteissa, samalla kun se tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn nykyaikaisissa, tehokkaissa dieselmoottoreissa, jotka hyödyntävät EGR-tekniikkaa sekä hiukkasuodattimilla (DPF) ja hapetuskatalysaattoreilla (DOC) varustettuja jälkikäsittelyjärjestelmiä. Mobil Delvac MX ESP 15W-40 on taaksepäin täysin yhteensopiva ja se antaa saman poikkeuksellisen suorituskyvyn myös vanhemmissa perinteisissä moottoreissa. Sen ansiosta öljy täyttää tai ylittää API CJ-4-, CI-4 PLUS- ja CH-4 -laatuluokitukset sekä tärkeimpien koneenrakentajien asettamat vaatimukset.

      Mobil Delvac MX ESP 15W-40:n ylittämättömät ominaisuudet on saatu aikaan yhteistyöllä tärkeimpien koneenrakentajien kanssa, ja ExxonMobil suosittelee sitä käytettäväksi vaikeissakin olosuhteissa toimivissa ja raskaasti kuormitetuissa käyttökohteissa tavarankuljetuksessa, kaivos- ja louhostoiminnassa, rakennusteollisuudessa ja maataloudessa. Tämä öljy tarjoaa ensiluokkaisen suojan erittäin vaativille dieselmoottoreille, kuten Caterpillar, Cummins, Detroit, Mack, Mercedes Benz, Renault, Navistar, Volvo jne. Mobil Delvac MX ESP 15W-40 täyttää myös bensiinimoottoreiden ja sekakaluston API SM / SL -luokituksen.

      • vanhempiparempi

        olet käsittänyt asian nyt öljyistä väärin. suuri määrä luokituksia on vanhalle moottorille ainoastaan pahasti nimittäin kulumisensuoja-aineita on vähennetty öljyissä jotka on tarkoitettu nykyaikaisiin moottoreihin. missään nimessä vanhaan perkinsiin ei pidä laittaa uudet luokitukset täyttävää öljyä. voitelu on parempi kun pysytään vanhoissa ja vähissä luokituksissa. erityisesti asea C-luokitukset on pahasta vanhoissa moottoreissa. näitä hiukkasmoottorien öljyjä ei pidä käyttää vanhoissa moottoreissa.


    • tiisselikiisseli
      • perkinssillä

        Joo onhan mobil hyvää öljyä, sen takia tyrkytin teboilia kun hinta/laatu on hyvä ja sitä saa monista marketeistakin. Itsekin käytän suurimmaksi osaksi teboilia juuri hinta/laatusuhteen ja hyvän saatavuuden takia. Ei kannata boikotoida teboilia omistajan takia, koska vaikka ostaa mobilia tai mitä vaan niin kyllä ne raakaöljyrahat taitaa kuitenkin itänaapurille päätyä ja teboil on kuitenkin suomessa jalostettua. Siksi ajattelin 15w-40 olevan parempaa venekäytössä, kun tuskin tulee pakkaskäynnistyksiä ja kuuman pään viskositeetti korkeampi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe