Hiihto on marginaalilaji. Ketä kiinnostaa mitalit?

Stadilainen9996

Meillä suomalaisilla on mainetta ja kunniaa moottoriurheilussa, jääkiekossa ja jopa jalkapallossa. Ulkomailla ei muuten kukaan tule hekuttamaan hei "I like Iivo Niskanen" Onnettomilla Norskeilla ei ole juuri muuta lajia ja hiihdossakin joutuivat turvautumaan dopingiin. Vaikka Norja veisi mitalit niin kuka niitä uskoo. Jok'ikinen Patrik Laineen maali on arvokkaampi kuin pusuhuulen hiihtomitali. Jengi ei van tajua.

32

449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hiihtourpo

      Kysyt ketä kiinnostaa. Ainakin sinua kiinnostaa niin että et meinaa housuissasi pysyä ja siksi kirjoittelet tälläkin hiihtosivulla. Jos jotakuta ei hiihto kiinnosta, se ei edes tiedä tällaisen sivun olemassaoloa.
      Minua ei kiinnosta nuo sinun mainitsemasi lajit ja en myöskään niitä käsitteleviä juttuja lue enkä kirjoita.
      Hyviä hiihtojuttuja sinulle jatkossakin!!!

    • Hiihtaäjä

      Jääkiekko on marginaalilaiji. Sitä pelataan korkealla tasolla vain Kanadan stereoidiliigassa (NHL & doupingtestaus???). Jokavuotisissa jääkiekon MM-kisoissa pelaavat vain keskinkertaisuudet, sarjoissaan pudonneiden joukkueiden pelailijat.

      Hiihdon MM-kisoissa sen sijaan ovat edustettuina lajinsa parhaat. Ja mukana on huomattavasti laajempi joukko maita.

    • kalhujalyly

      Ampumahiihto ja hiihto ovat paljon suurempia lajeja kuin jääkiekko MM-kisoissaan. Suomessa jääkiekosta on eräissä piireissä ja mediassa tehty julkkislaji. Tosiasia on se, että helpommalla jääkiekossa pääsee suuriin rahoihin käsiksi vähemmällä työllä kuin murtomaahiihdossa ja ampumahiihdossa.

      • Faktahommaurheilussa

        Kuulkaas nyt kaikki talvilajien puuhastelijat!
        Kaikki talvilajit on puuhastelua verrattuna globaaleihin lajeihin verrattuna esim. Palloilu- ja olympiakamppailulajit.


    • Deadfish

      Jääkiekko ei ole huippu urheilua vaan pelkkää showta.

      • salainenagenttimaxwell

        Pohjoismaiset hiihtolajit kiinnostavat lähinnä pohjoismaissa penkkiurheilujoita. Varsinkin Norjassa hiihto liittyy oleellisesti kansalliseen identiteettiin. Siksi siellä käytetään kaikki keinot identiteetin kohottamiseen, niin sallitut kuin ei sallitut


    • Kottonen

      Maastohiihto on tosiaankin kansainvälisesti ottaen täysin tuntematon laji. Esimerkiksi Lahden MM-kisoista ei ole juuri mitään mainintoja kansainvälisessä lehdistössä. BBC:n urheilusivuiltakaan, joilla käsitellään kymmeniä urheilulajeja, ei ole mitään Lahden kisoista.

      Suomalaiset tekisivät viisaasti, jos luopuisivat maastohiihdosta ja käyttäisivät säästyneet resurssit kansainvälisempiin lajeihin. Norjalaisetkin ovat tässä suhteessa suomalaisia paljon edellä. Norjasta löytyy esim. useita alppilajien huippuja eikä Norjan jalkapalojoukkueessakaan ole moittimista. Norja on jalkapallomaa, Suomi ei ole.

    • KYLLÄJÄMTIONNÄIN

      Lahti 2001 toistui! Käsky kuului: ÄLÄ HIIHDÄ MAALIIN!

    • Hei_Iivo

      Olennaista on se, että huippuhiihtäjät ovat helevetin kovia urheilijoita myös suhteessa muihin lajeihin. Pärjätäkseen joutuu tekemään valtavan määrän harjoittelua ja kestämään hirvittävän tuskaa sekä treeneissä ja kilpailuissa.

      • östbergfromnorge

        ....niin ja joutuu kestämään astmapiippua ja huulivoiteita. On siinä urheilija kovilla!


      • Keuhkotpihalle

        Kyl kovaa hiihto on rankkaa taviksellekin, ei vaa pääse niin nopeasti kuin huiput.


    • eimuaainakaa

      Ketä kiinnostaa Björgenin doping-pierujen perässähiihtäminen.

    • realismiapeliin

      Onhan toki jääkiekkokin marginaalaji maailman mittakaavassa mutta on sillä kuitenkin paljon enemmän näkyvyyttä kuin maastohiihdolla. Jääkiekon kärkimaihin lukeutuvat USA, Kanada ja Venäjä ovat kuitenkin isoja markkina-alueita; USA:ssa on n. 324,6 miljoonaa ihmistä, Kanadassa on n. 35,2 miljoonaa ihmistä ja Venäjällä on n. 144,6 miljoonaa ihmistä. Maastohiihdon kärkimaat Norja (n. 5,3 miljoonaa ihmistä), Ruotsi (n. 10 miljoonaa ihmistä) ja Suomi (n. 5,5 miljoonaa ihmistä) ovat lilliputtivaltioita edellä mainittuihin verrattuna.

    • Vendell

      Maastohiihto on suomalaisten maalaispoikien ja -tyttöjen laji. Tarkasti ottaen hiihtoa sitä ei harrasteta kilpailumielessä edes eteläisessä Suomessa eikä paljon pohjoisenkaan suuremmissa kaupungeissa.

      Hieman kärjistäen voidaan sanoa, että hieman yksinkertaiset naiset ja pojat hiihtävät kilpaa, mutta fiksummat valitsevat kansainvälisempiä lajeja. Niissä voi ansaita kymmeniä tai jopa satoja kertoja enemmän kuin lylynlykinnässä. Mitä mieltä on hiihtää huipullakaan, jos juuri kukaan ei tunne sinua Suomen, Ruotsin ja Norjan ulkopuolella.

    • Vendell

      Lahden 2001 dopinghiihtäjät ja dopingvalmentajat pilasivat Suomen hiihtomaineen vuosikausiksi. Suomen hiihtojohto yrittää korjata 16 vuoden takaisia vaurioita, mutta outoa on, että vuoden 2001 dopinghiihtäjiä ja vääriin valoihin syyllistyneitä rikollisia on kutsuttu Lahteen parhaillaan menossa oleviin kisoihin vieraiksi.

      Dopinhiihtäjät antavat Ylelle ja muille tiedotusvälineille lausuntojaan ja kaiken huippu on, että Virpi Sarasvuo (ent. Kuitunen) on Ylen kisastudiossa asiantuntijana. Jos Dopingista ja vuoden 2001 häpeästä halutaan päästä eroon, vuoden 2001 huijareita ei pitäisi päästää Lahdessa lainkaan kisa-alueelle. Nyt kuitenkin rosvot ovat palanneet rikospaikalle.

      • dopingonok

        Vendell, tule todellisuuteen, kom kom, tule tule.
        Sarasvuon Yle pesti, Kirvesniemen Yle pesti, Isometsän Ilta-sanomat pesti, ne kaikki ovat sanattomia, mutta selkeitä viestejä yleisölle siitä, että ei ole mitään syytä olla vihainen näille dopingin käytöstä aikanaan kiinni jääneille urheilijoille.
        Ei ollut silloin, eikä ole nytkään.
        Nyt se uskalletaan näin sanattomasti, mutta suoraan sinullekin viestittää.
        Samaa viestitystä tekee Norjan tv, joka naisten viestin jälkeen näytti juuri doping tuomion saaneen Johaugin terveiset kilpasiskoilleen.
        Sama viesti, "hei suuri yleisö, tajutkaa, herätkää, kaikki käyttää".
        Snookerin Propral-efedrin yhdistelmistä, 70-luvulta paluun tehneeseen verenvaihtoon kestävyyslajeissa, kaikki käyttää kaikissa lajeissa.


      • Mymmeli45

        Niin totta tuo, että yritetään ujuttaa dopingaatetta kuin homoaatetta konsanaan. Onneksi olin paikan päällä katsomassa osan ajasta, niin ei tarvinnut kuunnella ja katsoa Sarasvuota. Suorastaan masennuksen iskee päälle, kun kuulen hänen äänensä. Kova paikka oli tuo dopingkäry 2001 kisoissa. Kuin veistä haavassa käännetään, kun raahataan LAHDEN KISOISSA paikalle Sarasvuo, Kirvesniemi, kehutaan Myllylää ja haastatellaan jossain kisaohjelmassa myös Isometsää... Tarkat testit vaan käyttöön, että ei doping ei olisi mahdollista. Tuo Norjan neloisvoitto kertoo karua tarinaa.


      • Vendell
        dopingonok kirjoitti:

        Vendell, tule todellisuuteen, kom kom, tule tule.
        Sarasvuon Yle pesti, Kirvesniemen Yle pesti, Isometsän Ilta-sanomat pesti, ne kaikki ovat sanattomia, mutta selkeitä viestejä yleisölle siitä, että ei ole mitään syytä olla vihainen näille dopingin käytöstä aikanaan kiinni jääneille urheilijoille.
        Ei ollut silloin, eikä ole nytkään.
        Nyt se uskalletaan näin sanattomasti, mutta suoraan sinullekin viestittää.
        Samaa viestitystä tekee Norjan tv, joka naisten viestin jälkeen näytti juuri doping tuomion saaneen Johaugin terveiset kilpasiskoilleen.
        Sama viesti, "hei suuri yleisö, tajutkaa, herätkää, kaikki käyttää".
        Snookerin Propral-efedrin yhdistelmistä, 70-luvulta paluun tehneeseen verenvaihtoon kestävyyslajeissa, kaikki käyttää kaikissa lajeissa.

        Hyväksyt siis dopingin ja oikeudessa valehtelun. Et ymmärrä, että dopingurheilijat ja väärän valan vannojat ansaitsevat ikuisen porttikiellon urheilutapahtumiin. Kuitusen, Isometsän, Kirvesniemen ja muiden huijareiden maineenpalautusyritykset antavat väärän kuvan nuorisolle. Nuoret luulevat, että doping on ihan ok. Jos siitä jää kiinni, maine palautetaan lyhyen kilpailukiellon jälkeen.


    • Parempaa_huumoria

      Tämä jääkiekko oli huono vitsi. Sehän on aina ollut marginaalilaji. Kuusi maata taitaa olla jossa sitä tosissaan pelataan!

      • vitsisieppo

        Maastohiihtoa harrastetaan tosissaan lähinnä kolmessa pikkumaassa: Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.


      • Iversen

        Jääkiekolla on kymmeniä kertoja enemmän seuraajia kuin maastohiihdolla. Se näkyy urheilijoiden palkoissa. Parhaat maastohiihtäjät ansaitsevat noin 200 000 euroa vuodessa. Asemansa vakiinnuttaneiden NHL-pelaajien ansiot nousevat 5-10 miljoonaan euroon. Onhan siinä vähän eroa.


    • kalhujalyly

      Parempi Suomen kilpailla hiihdossa kuin jalkapallossa.

      • Guzmann

        Älä puhu höpöjä Jari Litmanen on yksinään sata kertaa tunnetumpi urheilija maailmalla kuin Suomen kaikkien aikojen maastohiihtäjät ja mäkihyppääjät yhteensä.


    • Okay___

      So what? Jokainen harrastaa ja seuraa sitä mistä pitää. Hanki ekaks hyvä itsetunto, niin ei tarvitse miettiä mistä muut tykkää. K?

    • hiihdellään.vaan

      Hiihto voi olla joskus tulevaisuudessa marginaalilaji, ainakin luonnon lumella. Kannattaa sitä harrastaa vielä niin kauan kun lunta on maapallolla.

      Sitten kun sitä ei enää ole, ollaan aika isossa kusessa. Lumien ja jäiden sulettua marginaalilaji voi olla vesihiihto.

    • hockeyist

      Jääkiekon kansainvälisyydestä saa oikean käsityksen kun matkustaa maailmalle. Selännekin oli Anaheimissa suuri tähti, mutta ei häntä Los Angelesissa tavan ihminen tiedä ensinkään. Kanadan ja pohjois- itäeuroopan ulkopuolella jääkiekkoa ei oikeastaan tunneta, ehkä tiedetään kuten Suomessa maahockey, siis että jossain sitä kait pelataan. Maahockey on kuitenkin maailman eniten harrastettuja lajeja. Siinä mielessä maastohiihto ja jääkiekko ovat samanlaisia sivulajeja maailmassa.

      • Vendell

        Jääkiekko ei ole maailman seuratuimpia urheilulajeja, mutta se on kuitenkin kymmeniä kertoja seuratumpi kuin mastohiihto. Miljoonat amerikkalaiset tuntevat kuitenkin Teemu Selänteen, mutta vain muutama harva amerikkalainen tuntee esimerkiksi Iivo Niskasen tai ylipäätänsä ketään maastohiihtäjää.


    • turhaaväittelyä

      toinen tykkää mistä lajista haluaa ja toinen toisesta eikä näitä lajeja kannata laittaa toisiaa vastaa, urheilun harrastaminen kuin seuraaminen lajista riippuen mikä ketäkin kiinnostaa on ihan ok...niinkuin toiset ei seuraa tai harrasta urheilua ollenkaan niin sekin on ok ja luulenpa et näitä koko maapallolla on suurin osa joten heitä kiinnosta aivan muut asiat

    • rupelius

      Eiköhän mene tuokin mielipide täysin ketuille tuolla lauseella? Yli viisikymmentä sanaa samaan pötköön. Joku viisas on sanonut että yli viidentoista sanan lauseet ovat turhia.

    • verotviepuolet

      Maastohiihtokausi 2016-2017 oli jättipotti Krista Pärmäkoskelle. Maailmancupin ja Tour de Skin kakkossijojen ja kahden MM-mitalin lisäksi hän ansaitsi palkintorahaa noin 143 000 euroa.

      • Iversen

        Pärmäkosken vuosipalkka 143 000 euroa on aivan mitätön todellliseten ammattiurheilijoiden palkkoihin verrattuna. Kimi Räikkönenkin ansaitsee 30 miljoonaa euroa vuodessa, eli 82 192 euroa vuorokaudessa. Räikkösen tili on siis 3 425 euroa vuoden joka ikiseltä tunnilta. Kimin täytyy oleilla tai nukkua parikymmentä minuuttia saadakseen Pärmäkosken vuosipalkan.

        Yllä oleva osittaa miten mitätön laji maastohiihto on kansainvälisessä urheilussa. Hiihtäjine palkat ovat huonot, koska lajilla ei ole seuraajia pohjoismaiden ulkopuolella.


    • Suomalaisiakiinnostaa

      Tämä on taas tätä provoilua. Totta kai talviurheilu, myös jääkiekko, on maailmalla melko pientä. Suomessa hiihto on osa kulttuuria. Sitä harrastavat sadat tuhannet suomalaiset. Hiihtolähetykset tv:ssä keräävät suuria katsojamääriä esim. palloiluihin nähden, mm-hiihdot saivat miljoonan katsojan rajan rikki, joten "ketä kiinnostaa" on aika absurdi kommentti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe