homojen avioliitto maistraatissa

seurailijaXlllV

ei ole uskovaisille lestadiolaisille ihmeellinen tai jotenkin poikkeava asia. Synnillisiä lakeja vastustetaan lainsäädäntövaiheessa ja sitten tyydytään lopputulokseen. helluntaiveljet ja joku lakihenkinen lestantti täällä toki murehtii ja helluntailainen jopa sikailee.

Todellisuudessa uskovaiselle kaikki synnit ovat saman arvoisia ja esim homojen maistraattivihkiminen kuin heterojenkaan siellä tapahtuva liittoutuminen eivät vastaa uskovaisten käsitystä avioliitosta. Yhteiskunnassa on paljon säännöksiä, normeja tai kaikkinaista kaksinaismoralisminen tuotosta, jotka voidaan syntiajatuksella rinnastaa mm. homoliittoon. Syntejä tulee ja menee, mutta tosiasiat eivät muutu koskaan, ne ovat kiveen hakatut.



Sen sijaan kirkossa tapahtuvat vihkimiset sekoittaisivat ajatuksia uskovaisissakin.
Silloin kirkkolain muutoksen vastustamisen lisäksi saattaa seurata muitakin asioita, esim jos vihkiminen alkaa Temppelin tiloissa, jossa aiemmin on saarnattu Jumalan sanaa. Esim. eroa kirkosta tapahtuu isolla alkupiikillä, ehkä kirkon historian suurin piikki...

15

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Presidenttitänään

      Ehdotti "pariliittoja"

      Keskiviikkona voimaan tuleva tasa-arvoinen puhutti myös presidentti Niinistöä. Kotkan-Kymin seurakunnan kirkkoneuvosto päätti tiistaina sulkea ovensa samaa sukupuolta olevilta aviopareilta kaikissa Kotkan kirkoissa.

      - Olen moneen kertaan esittänyt aikanaan kantani siitä miten täysi tasavertaisuus toteutettaisiin. Minun mielestäni paras malli olisi ollut se, että oltaisiin tehty kaikista - heteroista ja homopareista - pariliitto-nimisiä. Sillä olisi vältetty se, että sanasta avioliitto syntyy sitten katkeria tuntemuksia. Tämä ei vain tuntunut nauttivan kovin suurta suosiota, Niinistö toteaa.

      Niinistö ei kuitenkaan halunnut erityisemmin puuttua kirkon tekemiin ratkaisuihin.

    • asia_niinkun_on

      Niinistön ehdotuksesta paistaa läpi ihmiskikkailu, avioliitto sanaa ei tulla ikinä poistamaan. Miksei totuus kelpaa, avioliitto ja homoliitto.

      • hobbooppoo

        Niinistö on oikeassa, maistraatti ei ole mikään Raamatun edustaja, vaan kansallisen oikeuden valvova instanssi. Nimike olisi olemassa vain kahden ihmisen taloussopimuksen merkkinä, se olisi tekninen. Se olisi vain tietynlainen "kahden ihmisen henkilötunnuksen lisäosa" sairasvakuutuskortissa...

        Kirkossa tietenkin olisi vain aito avioliitto. ja ihmisten mielissä.


      • onnesta.rakastunut

        Parempi olisi homoliitto ja heteroliitto. Jälkimmäinen ei ole mitenkään ainutlaatuinen instituutio. Mutta nyt kaikki saavat astua onnellisesti avioliiton satamaan. Se on sitä ihmisarvon toteutumista ihan käytännön tasolla.


    • Olisikohan_mahdollista

      ett- siihen homojen kirkolliseen vihkikaavaan otettaisiin määräys, että vihkipapin on oltava arvoltaan ainakin tuomiorovasti ja naaraspuolinen ja että hän on alttarilla velvollinen pyllistämään vihittävilleen, ja jos vihittävillä uroksilla alkaa seisoa, he voivat molemmat tyhjentää itsensä tuomiorovastiin?

      • saturulaa

        Todella halpamaista kommentointia. Onneksi saatiin Ouluun Satu Saarinen, eikä mitään ylläolevan kaltaista umpimielistä lessua.


    • Huomaatteko

      että tuohon oikealle tulee linkkejä näihin himohäihin, mm:

      Katan ja Eliyan häät perjantaina: Juhlimme ilman morsiushuntua!

      Tässäkin menee kaksi vittua ihan hukkaan kun kukaan mies ei pääse niihin.

      • Lesbian.Order

        Rohkeita naisia, joille vanhoilliset ovat kateellisia. Upeaa, että uskaltavat rakkauden nimessä!


    • laskun

      Keskustan kansanedustaja Markku Rossi ja Matti-Puoliso solmivat avioliiton tänä päivänä onko puolue toveria paljon paikalla ,tästä lähtee keskustan nousu.

      • onnijamiina

        Kepu pettää aina.


      • Ruskeareikärador

        Mauri Pekkarinen on kuulemma bestiksenä kukkien kera. Näin olen ymmärtänyt


        Siunaustellajija

        Kes


      • fobiaaaaa

        Parempi homo kuin pedofiili, ihmetyttää vaan miksi noinkin voimakkaasti pedofiileiksi leimautunut lahko on noin kauhuissaan homoista?


      • ex-helluntai-Niilo
        fobiaaaaa kirjoitti:

        Parempi homo kuin pedofiili, ihmetyttää vaan miksi noinkin voimakkaasti pedofiileiksi leimautunut lahko on noin kauhuissaan homoista?

        Syy on tässä, jotenkinhan rikokset pitää yrittää piilottaa:

        Helluntailaiset lasten hyväksikäyttäjät saavat jatkaa toimissaan, koska jumala antaa anteeksi. Jumala antaa synnit anteeksi - eli lasten seksuaalisen hyväksikäytön - ja sitten taas saa helluntalaisliikkeeseen kuuluva rikoksentekijä jatkaa toimissaan lasten parissa!

        Hei haloo, oletteko helluntailaiset tosiaan tätä mieltä?

        Lainaus Hesarin nettisivuilta:

        Uskonnollisissa yhteisöissä on paljastunut useita lasten seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia. Hyväksikäytön uhrien parissa työskentelevä kouluttaja Pirkko Muhonen sanoo, että paljastuneet rikokset ovat vain jäävuoren huippu.

        Yhteisöissä on nyt alettu pohtia, kuinka hyväksikäyttötilanteissa toimitaan. Muun muassa helluntailiikkessä aiotaan luoda yhteinen käytäntö sen suhteen, saako hyväksikäyttäjä jatkaa tehtävissään.

        Nyt jo aikuinen helluntaiseurakunnan jäsen kertoo,

        kuinka nuorisotyöntekijä käytti häntä ja muutamaa muuta poikaa törkeällä tavalla seksuaalisesti hyväkseen

        monen vuoden ajan.

        Pojalle sanottiin, että hän on itse syyllinen hyväksikäyttöön.

        Nyt hän on yrittänyt selvittää asiaa liikeen sisällä.

        Hyväksikäyttäjä on myöntänyt teon.

        Hänet on palkattu erään seurakunnan pastoriksi

        seurakunnan vanhimmiston hyväksynnällä: heidän perustelujensa mukaan tekijä on sovittanut tekonsa Jumalan silmien edessä. Hyväksikäytetyn uskon seurakunnan vanhimmat ovat asettaneet kyseenalaiseksi.

        Hyväksikäytön uhrien parissa työskentelevä kouluttaja Pirkko Muhonen sanoo, että seurakunnissa vastaavaa tapahtuu paljon.

        - Jäävuoren huippu on vasta näkyvillä. Uskonnollisuudessa on sellaista, että kaikki täytyy antaa anteeksi ja peittää hengellisyydellä, Muhonen sanoo.

        Seurakunnissa painettu villaisella

        Esimerkiksi juuri helluntaiseurakunnissa on painettu villaisella useampiakin tapauksia, ja jopa tuomioistuimessa tuomittuja on saanut jatkaa työtään seurakunnissa.

        - Jumalan sanan julistajana tiedän, että Jumala antaa anteeksi. Jos synnit tunnustetaan, anteeksianto on ehdoton, selittää pastori ja Helluntaiseurakuntien Julistajat ryn puheenjohtaja Tapio Sopanen.

        - Kysymys on sitten siitä, voiko luottamus palautua tämmöiseen Jumalan sanan julistajaan.

        Suomen laki velvoittaa työnantajan selvittämään lasten parissa pysyvästi työskentelevien rikostaustan. Lastensuojelulaki taas velvoittaa ilmoittamaan poliisille tai lastensuojeluviranomaiselle hyväksikäyttöepäilyistä, mutta pappeja ja muita sielunhoitotyötä tekeviä sitoo vaitiolovelvollisuus. Ainakin evankelisluterilaisen kirkon piirissä rippisalaisuus on ehdoton.










    • avioliitto

      Ne ovat vain katelisia kuin muilla puolueella ei ole hääjuhlaa.

    • penahomopena

      Ilmoittaako kirkolliset lehdet avioliitto, kaste ja kuolleet, jatkossakin vain heterojen tapaukset avioliiton osalta?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4399
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1839
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1580
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1351
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1345
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe