Kehittelin taas perheen iloksi pitsaa ja otin teemaksi ranskan. Onhan maa pitsan arvoinen! Otin suuhuni ranskalaisia pastilleja ja kuuntelin le penin puhetta, sattui vaan olemaan radio auki. Siihen tulee
-pohja omalla tyylillä
-purjo, tuo ranskan sipuliherkku
-dijonsinappi, sinappien aurinkokuningas
-ankan koipilihaa purkista, ihanaa confit lihaa ranskasta
-ranskankermaa, voiko olla ranskalaisempaa
-pohjaan makua antamaan pyrettä ja 5 kynttä
-tuoretta edamia tuota ranskan lahjaa juuston ystäville
-säilykepersikkaa, siirtomaa herkkuna
Uuniin 25 minuuttia ja bon apetit!
Pizza ranska
12
417
Vastaukset
- Maria.Allupato
No niin bailu mastro. Sullan on tunti 10 min aikaa toetuttaa fantasiasi. Muuten jouhdut jäähylle.
- phyisanooammattilainen
kaikenlaista sontaa sitä joku syö, ja luulee hyvää tehneensä.
- Kulinaristikokki
Pariisissa pizzaa useinkin syöneenä, voin sanoa, että Ranska ei todellakaan ole pizzamaa. Surkeita ovat ranskalaisten kuivakat lätyt.
Purjo sopii kyllä pizzaan, mutta punasipuli on parempaa. Dijonsinappi on hyvää, mutta sitä en pizzaan lykkäisi. Ankka käy pizzaan siinä missä muukin lintu, mutta ei missään nimessä purkista! Ranskankerma käy sienipiirakkaan, muta ei herranjumala pizzaan! Tomaattipyre ja valkosipuli on noh, ihan bueno. Edan on myös kehnohko pizzajuusto. Persikka sopii pizzaan vielä huonommin kuin ananas. :D- Et_tajua
Mikä ananaksessa on vikana?
Sehän passaa täydellisesti suolaisen kanssa, esim. kinkku, aurajuusto ja ananas.
- Pizzamamma
Meille maistui pitsa. Hmmm...confit ankka on kyllä pehmeää. Pitää säätää täytteitä ja kokeilla. En ole sellainen hifistelijä kuin monet muut, siksi kirjoittelen reippaita ohjeita hyvällä mielellä ja kokeilen kaikenlaista. Poika ei aina pidä mutta syö kumminkin.
- Kokki62x
Pieni mutta tärkeä korjaus, kyseessä ei ole Pizza vaan tunkio.
Toinen yhtä tärkeä korjaus, Edam on juusto Hollannista - ei Ranskasta.
Kolmas karkea virhe, persikat eivät ole Ranskassa siirtomaatuotteita - vaan kotimaan tavaraa.
Mutta jatka kehittelyäsi ja kerro mitä olet saanut lautaselle ja syötyä. Ravintola-alaa en kuitenkaan suosittele harkitsemaan.
Ruuan pitää näyttää ja maistua hyvältä - muuten se on pelkkää vatsantäytettä. - Pizzamamma
Yritän ymmärtää kommentteja! Ai se onkin hollannista. Kuullosti niin ranskalaiselta. Olen pari kertaa vihjannut etten ole hifistelijä. Niitä on ystäväpiirissä. Tiedättehän kun illan isäntä ottaa sen tietyn ilmeen ja äänen ruuan aluksi MITEN ja MISTÄ heidän illallinen on tehty. No, en halua pilata kenenkään iloa. Pitää jatkaa kokeiluja. Ehkä joskus netissä koku sanoo, että pitääpä kokeilla minun vinkeistä!
- dddffgh
Ei, älä jatka. Lopeta ruoanlaitto kokonaan, se ei selkeästi sovi sinulle. Jos on niin saatanan idiootti ettei ymmärrä yksinkertaisimpien raaka-aineiden alkuperää niin parempi että kuolet nälkään
- pitsoo
Onhan ranskalaisilla jo oma "pitsansa" eli pissaladière - sipuli/anjovis-lätty.
Ohjeen löytää esim. https://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/pissaladiere-eli-sipuli-anjovispiirakka -oliivit eivät sitten ole kalamataa tai epsanjalaisia "mustia" vaan La petite olive niçoise eli Nizzan oliiveja. - Pizzamamma
Heippa vaan!
Kiitos vinkistä, kokeilin tuota pissaladiereä eilen sämpylän teon yhteydessä. Kaurasämpylätaikinaa jossa oli myös porkkanaa jäi ylin sopivasti tähän kokeiluun. Ajattelin hyödyntää kaapissa pyörineen sipulikeittoaineksen ja paprikatäytteiset oliivit. Sipulikeitosta keittelin tahnan , kaulitsin pohjan, päälle oliviiveja ja hiven oregaanoa. Anjovista ei ollut joten laitoin purkin pohjalta hivenen kaprsista ja rikoin ohjetta laittamalla ihan vähän edamia. Meille maistui oikein hyvin saunan jälkeen, laitoin vielä piaffia youtubesta soimaan!- pitsoo
No hyvä silleen, että maistui.
Ohjeita ei tulekaan noudattaa pilkun päälle vaan saada jotain maistuvaa ruokaa syödäkseen.
Itse esim. keitän pastan vastoin yleisiä ohjeita eli voimakkaasti kiehuvaan veteen runsaasti suolaa, oliiviöljyä ja pätkin spagetin nyrkissä puoliksi ennen veteen laittoa - näin spagetti kypsyy tasaisemmin ja on helpompaa syödä. Toki pastaa tulee aina ajoin sekoittaa keittämisen aikana - näin se pysyy irtonaisena.
Pitsasta taas voisin kirjoitella pitkään, mutta olkoon se nyt tällä kertaan.
- ddfffg
Voi nyt sen viimeisen kerran! Tulit sittenkin takaisin. Minähän käskin olla syömättä! Tuo sotku on kaiken huippu. Seuraavan kerran ota suoraan täytteet omasta kompostista ja katso ettei ole tuoretta. Sitten voit laittaa sitä ranskan herkku edamia. Kerro sitten eikö ollutkin parempaa kuin tuo sipulisotkusi!!!
Nyt ei enää pääni kestä sinun vinkkejä!!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Elämä valuu ohi ilman merkitystä
Olen 5-kymppinen korkeasti koulutettu hyvässä ja vaativassa työssä oleva mies. Erosin pitkästä parisuhteesta pari vuotta3024772Martina julkaisi romanttisia kuvia kihlajaisista
Ihana pari. Paljon onnea ja rakkautta heille 💞2741460Ilo, joka nousee silmiisi saakka
kun katseemme kohtaavat. Olet energinen, aito, ihana. Välillä tuijotat suoraan silmiini - enkä hämmenny, katson takaisin661406eerikäinen novassa sanoi ei kukaan enää aja manuaalivaihteilla
meillä on 3 autoa talissa ja kaikissa manuaalilaatikot, on meillä vielä tämmöiset vaikka toisin puhutaan.1141222Gekkosessa hyvä juttu Sofian Dubai "töistä"
"Vielä tammikuussa Belórf lupaili aloittavansa jälleen verkkovalmennukset, mutta tämä projekti näyttää kuihtuneen kaikes1051218- 851158
En oikeasti
Tiennyt että sinulla on ollut vaikeuksia ja huonoja aikoja. Olen oikeasti pahoillani, ja olisin myös toiminut eritavoin1321138Jokaisella on omat syntinsä
Minä olisin niin mielelläni sinun. Ehkä joskus viittasitkin siihen. Olet nainen ajatuksissani jatkuvasti ja taidat tietä591066- 172918
Palsta sekosi lopullisesti?
Taidan mennä päikkäreille. Oliko hän nyt muka oikeasti äsken täällä ja kirjoitti, että täytyy unohtaa? Todistakaa se. Ki15871