Ketä sitä oikein äänestäisi?

koillismaantytto

Kohta on taas kunnallisvaalit ja pitäisi osata antaa äänensä oikealle henkilölle tai puolueelle. Mitä nyt on tullut seurattua Taivalkosken kunnallispolitiikkaa, niin olen tullut seuraaviin aatoksiin:
Olisi aika saada tuuletusta varsinkin keskustapuolueen riveihin. Liian kauan ovat yhdet ja samat henkilöt olleet vaikuttamassa, eli uusia nimiä pitää äänestää ja varsinkin niitä sitoutumattomia keskustalaisia, jotka erosivat pääpukareiden joukosta ja mistäköhän syystä?
Ei ole syitä kerrottu, mutta arvata saattaa, että ovat kyllästyneet samaan hapatukseen, jota puolueessa harjoitetaan. Pois siis vanhat pierut keskustan johdosta ja uusia tilalle.

Voisihan sitä äänestää SDP:tä tai PERSU jakin, mutta pääasia kyllä olisi, että henkilö vaihdoksia tulisi paljon varsinki keskustalaisten riveihin. Ei kannata vanhoja ukkoja äänestää, vaan uusia kasvoja ja nuoria. Vanhat konkarit ovat jämähtäneet kuoppiinsa, eivätkä osaa nuorten tavoin tuoda uusia tuulia.

177

4518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaaranneito

      Sitoutumattomien riveihin siirtyneet ex-kepulaiset suivaantuivat, kun eivät saaneet kunnanjohtajaa viralta . Kun ei mennyt mieliksi niin lelut pois hiekkalaatikolta. En tiedä onko kunnan virkailijoiden ansio vain polittisten johtajien, mutta Taivalkosken tilinpäätös oli plus merkkinen ja talous muutoinkin hyvällä mallin. Ainoana Koillismaan ja muun lähialueen kunnista. Ei siis pöllömpää johtamista vanhoilta kepujääriltä. Se täytyy tunnustaa. Uusia nuoria päättäjiä ja ennen muuta naisia tarvittaisiin lisää päättäjien joukkoon. Onko puolueilla niin merkitystä kuntapäättämisessä? Tarvittaisiinko Taivalkoski puolue?

      • kannatetaan.ja.kannetaan

        kyläpäällikkö kepuli käppänät valtuustoista pihalle!


    • vaaleihin

      Keskustelin Sitoutumattoman ehdokkaan kanssa ja hän totesi näin: Olemme asioihin huolella perehtyviä ja asioita hoidamme todella SITOUTUNEESTI, mutta puoluepolitiikkaan nähden olemme täysin SITOUTUMATTOMIA. Emme ole kenenkään talutusnuorassa. Kannatan ehdottomasti sitoutumattomia ehdokkaita.

      • rouvakoski

        Hutun keittäjät jatkavat kepun johdossa. Ei hyö aloittanut sen jupakan. Oiken jotka lähtivät pois siitä takinkääntäjä porukasta. Ottekee te vain taas nuoria että saatte heitäkin hyödyntää, omilla sakkilaudoillanne. Olkeepa varovaisia. Änestäsin jos voisin !!


    • Minä_ajattelin

      äänestää Hannes Hoikkalaa tai Väinö Pitkästä. Ovatko he vielä ehdokkaina?

    • Tässähän_on

      valinnanvaraa:

      Taival­kos­kella SDP:n listalta löytyy 15 kunta­vaa­lieh­do­kasta.

      Osa heistä päättää ensi viikon aikana, ovatko listalla sitou­tu­mat­to­mina. Kolmasosa ehdokkaista on kunta­vaa­leissa mukana ensimmäistä kertaa.

      Jari Heikkala, Heli Hietala, Tiina Jakkila-Parkkinen, Paavo Jurmu, Pirkko Jurmu, Urpo Kortetjärvi, Kauko Kumpumäki, Lauri Lehtoniemi, Kerttu Lämsä, Pertti Parkkila, Sirpa Pauna, Salme Polojärvi, Kalervo Pyttynen, Aimo Tauriainen ja Outi Vähäkuopus.

      Vihreiden ainoa kunta­vaa­lieh­dokas on Ossi Tyni.

      Keskusta sai listoilleen eniten ehdokkaita, kun valtuustoon pyrkii 29 taival­kos­ke­laista.

      Hannu Ervasti, Vesa Heikkala, Janne Hietala, Tuomo Horsma, Maaret Ihme, Veikko Jaakkola, Harri Karjalainen, Jenni Keränen, Niilo Keränen, Oiva Keränen, Simo Keränen, Sari Kesti, Juha Kuukasjärvi, Susanna Käsmä, Tiia Latvajärvi, Pirjo Lohilahti, Enni Manninen, Markku Paloniemi, Lilja Parviainen, Anneli Pulkkanen, Pertti Ronkainen, Maria Taivalkoski, Irene Tauriainen, Aune Turpeinen, Vesa Turpeinen, Liisa Tyni, Kari Udd, Juha Virkkunen (sitoutumaton) ja Janne Väätäjä.



      Perus­suo­ma­laiset saivat listoilleen seitsemän ehdokasta.

      Ahti Nevanperä, Raimo Puolakanaho, Hannu Huttu, Antero Pitkänen, Outi Tiihonen, Irmeli Hokki ja Risto Heinikoski.



      Vasem­mis­to­liiton ainoa kunta­vaa­lieh­dokas on Osmo Buller.



      Sitou­tu­mat­to­mien listalla Taivalkosken valtuustoon pyrkii kymmenen henkilöä.

      Pentti Haukivaara, Juha Kehusmaa, Terhi Keränen, Pasi Kivimäki, Pekka Käsmä, Juha Majava, Pekka Savolainen, Jouko Turpeinen, Kauko Tyni ja Sanna Vääräniemi.

      • Satun_jollakin

        tavalla tietämään tai tuntemaan vain kymmenen noista ehdokkaista. Kyllä varmaan Taivalkosken asiat tulevat hoidetuiksi kun noiden ehdokkaiden joukosta valitaan valtuutetut.Kovin paljon todellista päätösvaltaa ei kunnilla liene, kun verotulot menevät pakollisiin sosiaali- ja terveydenhuoltoon ja opetus- ja sivistystoimeen, mutta ainahan voidaan päättää jonkin lisävalopylmään tai linja-autopysäkin sadekatoksen asentamisesta ja valtuuston kesäretkestä että tehdäänkä se Kallioniemeen vai Kiutakönkäälle ja juodaanko siellä Loskenkorvaa vai pelkkää olutta.


    • hottinen

      Kertokaapa keskustapuolueesta eronneet sitoutumattomat, että miksi lähditte niin voisin sitten teitä äänestää, jos syynne lähtöön oli todella pätevä ja tarpeen. En varmasti äänestä näitä vanhoja keskustan jääriä, vaan mieluummin uusia ihmisiä. Mikä siinä on, ettei nämä monta kymmentä vuotta valtuustossa istuneet malta lopettaa. Sehän pitää jäädä pois, kun itse vielä ymmärtää, mutta ei nämä muutamat jäärät vaan älyä antaa paikkaansa uusille tulokkaille.

    • joroinen

      Kyllä nyt sitoutumattomat ajat juuri sinun asioitasi. Muissa puolueissa tehdään ryhmäpäätöksiä. Haluavatko nyt kuntalaiset muutoksia vai ei ! Enemmän tekoja vähemmän politiikkaa. Olen jutellut monestakin asioista heidän kanssaan, reiluja ja rehtiä porukkaa !

    • hakevatko.paikkaansa

      Miksi listoilla ei oo Tauriaisherkkoa ja Sonnimoilasta?

    • onaivanvarmaa

      Minä en ainakaan äänestä ketään sellaista, joka hyväksyi homoliiton.
      Vihreitä en sen vuoksi äänestä, että laittoivat presidentin vaali ehdokkaaksi homon.
      Presidentin vaaleissa en äänestä ainakaan erästä homoa.

    • villepekkakalle

      Tärkein seikka on, että ette äänestä yhtään lestaa valtuustoon. Lestat ajaa poikkeuksetta omaa ja lahkonsa etua, toivottaen kaikki muut helvetin tulimereen. Muuten puoluekannalla ei liene niin suurta väliä.

    • Sitoutumattomat

      Sitoutumattomat eivät tule toimeen kuin keskenään, poromiesten lista. Ei kannata äänestää riitapukareita, taitavat vieläkin olla entisen talousjohtajan talutusnuorassa. Valtaa eivät saaneet nokkamiehet niin nyt yritetään uurnan kautta.

      • Sitoutunut

        Sitoutumattomat eivät ole kenenkään talutusnuorassa.talutusnuorassa olevat näyttävät olevan eri porukoista


    • sopiri

      Kansa päättää. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Muutoksia kaivataan.

      • Höhhää

        Mitä muutoksia? Palvelut ok, talous ihan kärkeä kun kuntia verrataan, velkaa ei ole kuin nimeksi ja plussaa osoittaa tilivuodet. Rivitaloja kun rakennettiin niin niitä vastusti sitoutumaton nokkamies, vanhat rakennukset on ikuisia?


    • taivalkoskelainen

      Enpä ainaskaan äänestä sitä joka ei anna sureville rauhaa itse päättää rakkaan menettämisen takia. Ja kyllä vielä näitä yrittäjiä, ja lumen auraajia.... Kyllä pitää harkita ku menen äänestämään., ettei näitä kieroja syöväreitä äänestä.

    • istuva

      Temari rievut ovat kaiken jarruna, Sinne on pesiytyny kaikki kateeliset ihmiset,

    • onais

      Kyllä liian pitkän samat, korjaan kahdella hengen käskyillä on menty. Kyllä sekin rivitalon hanke. Kunta kilpailee yrittäjien kanssa ;((
      Nyt kuntaliset, jos muutosta haluatte. Nyt on hyviä ehdokkaita. Äänestän Sitoutumattomia.

    • esere

      Ensin oli 7 lihavaa vuotta. Sitten tuli 7 laihaa vuotta. Ei kannata nuolasista. Mustia pilviä on tulossa vielä. Turhaa hehkuttaa. Taitaa olla suojatyöpaikkalainen.Nautii kunnan jauhoista ja antimista. Oliskohan mukana kepun listalla ;)

    • assen

      Kunnajohtajan erotuspuolue. Kepun nokkamiet ja Talousjohtaja. Syytätte aivan väärää porukkaa. Ottekeepa asioista selkoa! Äänestän sitoutumattomia! Kiitos kerrankin rehellin porukka, joitten sanaan voi luottaa.

    • jopelop

      Kun kansa äänestää nykyisiä vallanpitäjiä vastaan, sitä sanotaan populismiksi. Kun nykyhallinto vie hyvän elämän edellytykset vähävaraisilta ihmisiltä, sitä voi kutsua kusetukseksi. Älkää enää äänestäkö kokoomusta ja varsinkaan keskustaa, koska ne myyvät kaikki valtion tukipilarit sekä yksityistävät, mistä seuraa, että tuotot ohjataan muutamille rikkaille ja köyhiä kyykytetään entistä enemmän.

    • KunKysyit

      Minun ääneni saa SDP. Se toinen asia eli kuka on jo toissijainen asia, valinnanvaraa on.

    • Tietääkö_joku

      mitä se tämä ehdokkaana oleva Pullerin Osmo on elämänsä aikana tehnyt?

    • Pikkupiikanen

      Kun välillä kauempaa katsoo, on Taivalkoski maailman turvallisimpia paikkoja. Jos hyvin käy, kaivoskin vielä aukeaa. Siihen kun äänestetään avarakatseiset, monelta kantilta katsovat päättäjät, niin hyvä tulee. Taivalkoski saa jatkaa silloin itsenäisenä.

    • taoriajaisHerkku

      Aattelin äänestellä Vikke Niloa, on kuulemma maalaisliiton listoilla.

    • vihertää

      Äänet Ossille!

    • viikatemiesh

      vanahoja lessukepuja elekää hyvät immeiset äänestäkö!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      ei ihme ku sonnikylä ei kehity vaan kuihtuu/kuolee!!!!!!!!!!!!

      usko parempaan alkaa ku äänestää ihan ketä tahansa muuta ku niitä!

    • sivukorva

      Sivukorvalla kuulin kuinka sitoutumattomien yks johtajamies teki vaali ropakantaa, ja houkutteli ihteään äänestämmään. Vaali teemana kuulosti olevan yhä vain kunnanjohtajan erottaminen ja kova itku siitä miten kunnan rahoja tuhlataa elokuvviin ja muuhun turhuuveen. Nuillapa ajatuksilla se kunta kehittyy

      • homekorva

        elekää lessukepulaiset ja muut hörhöt puhuko tuota sammaa assiaa vuojesta toisseee.. vanaha juttu!!!!!!!!!!!!!!!!

        se juttunna meinaa tuli ja meni jotenna kääntäkee teki virsikirjastanne vaikkapa sivvuo jos että muuta keksinnä.

        saatas jonnilainen työraaha tähänni pitäjään.

        eei niitä rahojanna tuhlata ainakaan elokuvviin ku elävvien kuvvien katseluhan on ankoorasti kiellettynnä ollunna kaut aikain.


      • aatami1984

        kuse piulloon kepulainen


    • äänestän

      Elekää äänestäkö puoluepukareita ennää vaan antakaa ääni sitoutumattomien reiluille ja rehellisille ehdokkaille..Minnäi teen niin...

      • Pusikullo

        Suurin osa sitoutumattomista on vanhoja puoluepukareita. Härkäpäisen pukarointinsa tähden joutuivat eroamaan puolueestan ja perustivat ikioman hiekkalaatikon missä peuhata. Siellä voi kohta santa pölistä. Reiluus ja rehellisyys ei oikein tahdo istua tunnusmerkiksi tälle sakille. Uusista jäsenistä tässä sitoutumatomien puolueessa emme tiedä mitä maata ovat.


      • lyppakorva
        Pusikullo kirjoitti:

        Suurin osa sitoutumattomista on vanhoja puoluepukareita. Härkäpäisen pukarointinsa tähden joutuivat eroamaan puolueestan ja perustivat ikioman hiekkalaatikon missä peuhata. Siellä voi kohta santa pölistä. Reiluus ja rehellisyys ei oikein tahdo istua tunnusmerkiksi tälle sakille. Uusista jäsenistä tässä sitoutumatomien puolueessa emme tiedä mitä maata ovat.

        haiskahtaa kyllä nyt kateellisen panettelulta tämä viesti. aina voi tutustua saatavilla oleviin faktoihin niin saattaa ajatuskin kirkastua, toisin sanoen ottaa vaikka se pää pois pensaasta.... ;D

        ps pidin ennen suomen kaskusta reiluna rehtinä hyvänä nyt täytenä eritteenä! hyi!


      • lasipullonen

        KYLLÄ PUSIKULLO ON OIKEASSA, SE ON JÄMTI NIIN!!!


      • jupe78

        Kaikkea näkyy leipä elättävän... Faktat kuntoon.


      • pullonen

        Onkohan pullon sisältö sattunut korvien väliin.


      • tippatapa

        me ei saaha juua!


    • örmyli

      Muistakaa: KEPU PETTÄÄ AINA ja pettää valtakunnan politiikassa parasta aikaa oikein olan takaa. Näittehän ja kuulittehan televisiossa, kuinka nykyhallitus
      , jossa päsmäröi kepulainen pääministeri, vannoi, ettei koulutus leikkauksia peruta ja samoin sotea eivät ole perumassa, vaikka asiantuntijat ovat varoittaneet, että se on täysi susi ja koko sote tarkoittaa vain sitä, että köyhät eivät pysty enää käyttämään terveyspalveluja, kun ne kallistuu niin pirun hintaviksi. On turha kuvitella semmoista, että voipi valita yksityisen ja kunnallisen terveys palvelujen väliltä. Tietysti voi entiseen tapaan valita, mutta vain isolla rahalla niinkuin tähänkin asti.

      Elekää äänestäkö kukkaa kepulaisia valtuustoon enää, ainakaan niitä vanhoja jääriä. Ne on jo niin kauvan olleet siellä, etteivät ymmärrä enää lopettaa. Niilokin jo vanha jäärä, nauttis vaan hyvvää eläkettä, eikä sekaantuisi enää politiikkaan, kun ei siitäkään SOTE:sta näytä tulevan lasta eikä paskaa

    • pohjanpoeka

      Kyllä minnäe pusikullon aatoksie kannatan, jos antaotuu jonku tuulihatun vietäväksi niin ei semmosilla miehillä oo ommaa ajatusta.
      Jos luultiin jottae valtaa saatavan ku ruettiin kunnanpäällikköä erottammaan, niin paska taes jäähä kätteen. niin ja jos rupejaa heti kun piäsöö VALTUUTETUKSI pitämään soettorumpaa "epäkohista" joesta ei tiijä höykäsen pölläösta nin sillon viimestään palijastaa tyhmyytensä.
      Niin ja essiintymispölläötykset isompana ku onkaa, ja vaekka oes iso takki piällä mitalleineen, nin ei se mee läpi, naorattaa kovasti vaen.

    • Kösöli

      Maaninkalaisia ei pijä kenenkään äänestää ne on populisteja

    • maaninkavaaran_tyttö

      perjantaina jututin erästä sitoutumattomien naisehokasta ja kyllä tiedän kenelle ääneni annan!

      en ihmettele jos muu porukka yrittää savustaa ja musta maalata tätä ryhmää, se on varman pelon merkki se!

      kuinka paljon meitä pieniä ihmisiä tässäkin kylässä kusetetaan... (ja on kusetettu?) vääryys on saatava loppumaan! ketkuja ja kettuja!

      toivotaan että saatais uujet tuulet puhaltamaan!

    • Nutikkalainen

      Näissä täällä ja muissakin keskusteluissa tulee tämän tästä esille vihjaus väärinkäytöksiin ja petoksiin kunnallispolitiikassa. Kusetetaan ja peteään, vanhat ketkut pettää jne. Yhtään kertaa en ole nähnyt, että esille tuotaisiin tosiasioita ja kerrottaisiin miten on petetty tai ketkuiltu. Vaalien alla kuulee ehdokkaitten suista lupauksia hoitaa asioita, joihin valtuutetuilla ei edes ole toimivaltaa. Valtuutettujakin ohjaavat Suomen lait.

    • possanoova

      Valkoista possanoovaa ja kirkollista. Entinen Demari nykyinen kepun leimasin ja ison ison takin kääntäjä ;))
      Sinne jouvatkin, jos piäset läpi. He en usko tähän, enkä joulupukkiin ;)

    • Kjauhot

      ei ollekaan nyt kirjoitellaan naama isona,kuin isotalon Antti. Kirjoittajalla ei ole multaa kuin kesällä kynsien alla.Ollan niin leimasia, ja uskovaisia.. Kaikkia tunne otetaanki.

    • Liperi

      Muistakaa kuka aloitti Kunnanj erottamisen. Kepun nokkamies ja Talousjohtaja. Kyllä uudet kepun ehdokkaat opivat vielä,kuinka ryhmässä mennään.

    • UDR

      Kadea porukkaa.Tappikosken sode hemmoja. Paskaa jauhatte täällä menkää töihin urpot. Nuokin kadee paluu Suomen Ruottalaiset...

    • vaaleissa

      Kunnanjohtajan erottamisrumpan aloitti herra Valtuuston puheenjohtaja. Hän hankki paperin ja pyysi keräämään siihen nimet,jotta ukko saadaan pois....

      • valionpoika

        röyhkeä kaveri, sietäis mennä sinne missä ei pippuri kasva! se mihin uskoo ei anna suojaa näissä asioissa......................


    • savukoski

      tais mennä niin että kunnanjohtajan eron alullepanija yritti pestä kätensä hommasta mutta ei se enää valitettavasti voi onnistua. totuus kyllä kylällä tiijetään meni syteen tai saveen. hän ei ole uskottava johtamaan kepua eikä tule olemaan enää.

    • RSe

      Nyt kirjoitellan paskaa sit porukasta. Heille tuotiin paperi, ja sanottiin nimi tuohon. Voidaan kyllä asiat aukaista kunnollakin. Jos kirjoittelut jatkuu, ja asioasta syytetään sit porukkaa...

    • R_Y..K

      Eikö tuossa sitoutumattomienkin ryhymässä oo niitä jotka on tiettyn uskonnollisen ryhmän talutusnuorassa... Minen aenakkaan äänestä niin tuntuvat olevan tietosia miten asiat hoijetaan mutta entäpä näytöt?

      • äänestäjäpeloton

        laitahan näytöt sinähin esille kun tunnut tietävän niin paljon. :)

        selviääpähän kuka on sitten kenenkin talutusnuorassa, jos siis edes on?

        turhaa pulputusta.


    • Tämä_ainakin

      on varmaan, vaikka en nyt äkkiä keksikään olisiko joku ehdokkaista islaminuskoinen:

      Ymmärrän täysin koraanin sanoman. Muslimien luonteeseen kuuluu ylivertaisuuden harha. Kun tämä lisätään muslimien aggressiivisuuteen ja väkivaltaisuuteen taipuvaisuuteen, niin ymmärretään paremmin, mihin islam kannattajaansa johdattelee. Tämä oppi tulee puhtaasti koraanista sekä siitä, miten muslimiyhteisöjä johdetaan. Puheet rauhan uskonnosta perustuvat puhtaasti laskelmoituun tapaan tehdä muslimeihin ja islamiin liittyvistä asioista "antirasistisia". Tämä on helposti todettavissa suvakkien kommenteista. Ne nimittäin perustuvat sekulaarien ja modernien muslimien tapaan elää, johon ei kuulu väkivaltaisuus ja aggressiivisuus.

      Totuus islamista ei ole sitä mitä suvakkileiri sanoo, vaan totuus löytyy islamin maailman tapahtumista. Usein "rasisti" yritetään vaientaa myös käyttämällä hyväksi aihetta "vain pieni osa muslimeista on radikaaleja". Mutta "rasisti" vaientaa suvakin latomalla ruudulle faktan, että sadat miljoonat muslimit harjoittaa sitä islamia, mihin liittyy ei-sivistykselliset asiat, kuten julkiset teloitukset, kunniamurhat, eläinten kidutus, naisen alistaminen, ihmisoikeusrikokset, fyysinen väkivalta, aseellinen väkivalta jne. Jokainen koraania lukenut tietää, mitä tarkoittaa suuri jihad ja pieni jihad ja miten ne näkyy elävässä elämässä. Jokainen koraania lukenut tietää, miten koraani opettaa suhtautumaan ei-muslimeihin ja miten se opettaa käyttäytymään ei-muslimeja kohtaan. Jokainen koraania lukenut tietää myös, millaisia kidutusmenetelmiä ja raakuuksia koraani opettaa. Suvakilla on taipumus kieltää tällaisten asioiden olemassaolo. Varokaa siis suvakkeja, jotka aivopesevät ihmisiä uskomaan toisenlaiseen islamiin, rauhan uskontoon. Tämä on koraanista opittu tapa. Saa valehdella, jos siitä on Muhammedin seuraajalle hyötyä tai tilanne vaatii valehtelemista.

    • Taiv

      Joku täällä aikaisemmin kysyi Vasemmistoliiton ehdokkaana olevasta Bullerin Osmosta. Hän on toiminut Rotterdamissa Esperanton Maailmanliiton puheenjohtajana kymmeniä vuosia. Hän on matkustellut paljon ja on alunperin täältä kotoisin.

    • eerokuo

      tänään jututin erästä ehokasta ja päätin ääneni menevän sitoutumattomien ehokkaalle!

      kyselkää, jutelkaa, keskustelkaa!

    • asunut

      Ihme että,sinne saadan aina niitä uusia talutettavia nuoraan. Jotka tekevät tarvittaessa liakiset työt. Kyllä tulette tuntemaan sydänmissä, että v.... meni .

    • istuva

      Tämä pekan porukka suivaantu siitä kun ei saanut valtaa .Melskata mitentahtoo.
      Nuolija porukka joka seurasi mukana.On ihan tyhjän lässytäjä.

    • Ohikulkij_a

      Minkä takia se kunnanjohtaja olis pitänyt saada viralta kun kunnan taloushan on ihan mallillaan?? Luin jotain asiasta ohimennen kun kävin tekopitäjässä viime kesänä.

      • Nakrattaaninpirusti

        No ilmeisesti sen takia kun ei lähtenyt näitten vouhakkeitten hankkeisiin mukaan, ja sattui sitten silloin muutamassa virassa olemaan muka "lakia" tunteva vouhake, jonka kelkkaan intoilijat hyppäsivät valtaa saadakseen. Paskaan astuivat kouhot.


      • Ohikulkij_a

        Voi hyväntähen jos omat hankkeet on kunnan ja kuntalaisten hyvinvointia tärkeämpää. No eiköhän sitä jokainen voi miettiä tykönänsä näin vaalien alla. Täällä nykyisessä asuin kaupungissa on onneksi vältytty viime aikoina siltä ja saatu jopa jotain hyvääkin aikaan yhteistyöllä.


      • kenottaja
        Nakrattaaninpirusti kirjoitti:

        No ilmeisesti sen takia kun ei lähtenyt näitten vouhakkeitten hankkeisiin mukaan, ja sattui sitten silloin muutamassa virassa olemaan muka "lakia" tunteva vouhake, jonka kelkkaan intoilijat hyppäsivät valtaa saadakseen. Paskaan astuivat kouhot.

        Voisko nakrattaja täsmentää,mistä vouhakkeiden hankkeista on kysymys.
        Näyttäs.että viime aikoina näitä hankkeita putkahtelee.


      • malakattaja

        onn näkkyy katkeria kommentteja taas kepulaisten ryhymästä. vualit taittaa pelottaa jo?

        elekää jauhako paskaa! tottuus kyllä tiijetään kylällä.

        näittä fakttoja ootellessa!


      • Ohikulkij_a

        No eikös faktat tulleet esiin jo kun asiaa tutkittiin? Ja kunnanjohtaja sai pitää paikkansa.


    • vaaleihin

      Näyttää toella jottai aatesuuntaa ja himohamuajia pelottavan. On hyvä että jotkut uskaltavat tunnustaa tottuuven ja lähteä vaaleihin iliman hutun keittäjien talutusnuoraa ja takinkääntäjien tukea. ÄÄNET SITOUTUMATTOMILLE.......tOIVOO ENNEN ÄÄNESTÄMÄTÖN...

      • jokerranäänestäny

        Minkä takia sitte se kekkuli ukko joutu lähtemään Taivalkoskelta ja nämä muutamat perusti murjottajien ryhmän, kun kunnalla menee kuitenni hyvin ja päällikkö sai puhtaat paperit. Jotahi puliveivaustahan siinä murjottajat yrittivät kun rupesivat kampeamaan syyttä suotta päälliiköa viralta.


      • hitsaajaukko
        jokerranäänestäny kirjoitti:

        Minkä takia sitte se kekkuli ukko joutu lähtemään Taivalkoskelta ja nämä muutamat perusti murjottajien ryhmän, kun kunnalla menee kuitenni hyvin ja päällikkö sai puhtaat paperit. Jotahi puliveivaustahan siinä murjottajat yrittivät kun rupesivat kampeamaan syyttä suotta päälliiköa viralta.

        on kippeitten kepulaisten ryhmässä jutuntyngät näkyy vähissä!

        kaivelette vanhoja juttuja, uskoisin että moni asian omainen haluaisi työrauhan kun korkein nuija on jo lyöty pöytään.

        kaivatte vaan omaa hautaanne täällä, tosin kysyä voisi oletteko miettineet uraa haudankaivajana kun vaikuttaisi kaikkein sopivimmalta urapolulta!

        koko kylä on täysi mätä ja vanhat jäärät ovat karvansa näyttäneet.

        onneksi sai töitä muualta ja älysi lähteä! takasi en tuu. :)


    • eräilijä1

      Lukekaapa uusimmasta kunnanhallituksen esityslistasta kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen tekemistä päätöksistä, jotka koskivat entistä talousjohtajaa.

    • irä

      Paljon maksoitte että talousjohtaja erosi? Ketkä oli valitsemassa? Paljon näitten tahosta asioita julistettu varmaan salaiseksi? Nyt kun jylläävä puolue häviää vaalit, niin kaikki tulee päivänvaloon toivottavasti.

      • torimummunen

        Ei taida aikaisemmin mainitut murjottajat ainakaan näissä vaaleissa enää pärjätä, päätellen näistä heidän kiukustumisistaan tällä palstalla.


    • sivustakulkija

      tottuus pittää tuua julki ja ketkut laittaa vastuuseen!

      sillä puolueella ei ole väliä mutta ketkuja ei kaivata!

      syylliset on saatava vastuusseen...

      • eitrumppeja

        Hohhoijaa! Ei oo näkkyy tkoskella viisastuttu! Tuommoisten valesalapoliisitrumppien äänestäminen valtuustoon on tkosken tuho! - tai ylipäänsä niitten olemassaolo :(


      • maalaisääni
        eitrumppeja kirjoitti:

        Hohhoijaa! Ei oo näkkyy tkoskella viisastuttu! Tuommoisten valesalapoliisitrumppien äänestäminen valtuustoon on tkosken tuho! - tai ylipäänsä niitten olemassaolo :(

        Olipa hyvin sanottu! Vielä piilopolliseja valtuustoon vaekka ois kuinni rautaristijä ja muuta olemusta, asioita pitää osata hoitaa tavallisten kansalaisten parhaaksi, eikä juonia kunnon virkamiehiä vastaan.


    • pullataikina61

      minen ainakaan veronmaksajana hyväksy, että valtaapitävät käyttävät kansalaisten euroja oman henk. kohtasen hyvinvoinnin edistämiseen missään muodossa. enkä tiijä vielä ketä äänestää - luottamus on menny koko järjestelmään............

    • ukkelixxx

      ...ottakaa äänestäjät selvää ehokkaiden taustoja ennenkuin raapustatte numeron lappuun. Siellä on monenlaista hyvin puhuvaa, kieroilevaa epärehellistä tarjolla, jotka ei pysty hoitamaan omia asioita, niin jopa sitte kunnan (meidän yhteisiä asioita)?? Ollaan niin yrittäjiä olevinaan ja silti verottaja karhuaa, on toimenpijekiellossa, tekee töitä ja jatkaa tekemisiään ja perii ja kusettaa vanhuksia sen minkä kerkijää. ELEKÄÄ hyvät IHMISET olko SOKEITA: Yrityksiä on useita, kyselkää naapuri yrityksiltä tarjouksia, kilpailuttakaa, ÄLKÄÄ USKOKO LIPEVÄ KIELISTÄ......
      Ja harmittaa näiden rakkaansa menettäneiden puolesta, kuinka heitä kohdellaan....
      ÄÄNESTÄKÄÄ REHELLISIÄ EHDOKKAITA HOITAMAAN MEIDÄN YHTEISIÄ ASIOITA.
      Ehdolla on viksuja Naisia ja Miehiä Isolla N:llä ja M:llä. (ei tyhjän hopöttäjiä)

      • akkelixx

        Kyllä,juuri näin. Ja tutkikaa ehokkaijen taustat hyvin tarkoin,että mitä ovat tehneet siviilissä rötöksiä. Ollaanko yrittäjinä mukamas oltu rehellisiä ja onko kaikki tulot menny verokirjan kautta vai onko tullu pimiää rahhoo ommaan taskuun. Nämä pimiästi tienaavat yrittäjät ja yksityiset henkilöt on saatava vastuuseen. Ei tämä ole oikein,että rehellisesti toimiva yrittäjä joutuu maksamaan näijen kieroilijojen verot ja maksut. Sitte vielä ollaan muka pyrkimässä kunnanvaltuustoon hoitamaan yhteisiä asioita. Eheeii poijaat tämmönen peli vetele. Oon täysin sammaa mieltä tämän nimimerkin ukkelixx:n kanssa. Ja mikä h-vetin katteus ja kauna on iskeny entiseen tekopitäjääni. Tänne muuvallekkin suomeen kuuluu jos jonnimoista juttua ja sanomaa. Eli arvoisat taivalkoskelaiset! Hakekaa tietoa ehokkaista kelle aiotta äänenne antaa. Tutkikaa heidän taustansa kunnolla. Kyllä sinne on kaiken maailiman pyrkyreitä menossa.


    • Kannattaako_vaivautua

      Minä en tunne näitä ehdokkaita lainkaan. Vaikea on äänestää, kun ehdokkaat eivät vaivaudu edes vaalikoneisiin vastaamaan. Ylen vaalikoneessa on 28 ehdokasta, Kalevan vaaalikoneessa ei ole tungosta myöskään. Jos eivät ehdokkaatkaan viitsi vaivautua niin miksi ihmeessä äänestää? Samaa paatosta kaikilla, kunnan parhaaksi tuntuu kaikilla olevan kova hinku toimia. Ei ole paljoa eroa ehdokkailla eikä edes puolueilla. Ihan sama vaikka valittaisiin arvalla tai jatkettaisiin entisen valtuuston toimikautta.

    • lestavihaaja

      Muistakaa, että ääni keskustalle on ääni lestoille.

      • mexxxx

        Älä uhoo! Kyllä ne lestadiolaisetkin ovat ihmisiä siinä kuin muutkin. Typerää uhoamista.Jokaisella on oikeus valita äänensä kenelle sen antaa.


    • Erros

      Kateutta kirjoittelijat, sekin pitää näköjää Tapiksella ansaita. Kirkkoon ja kirkolla hyötymisellä ei mäkeä ylös pääse. Päätalokin sanoi kirjassaan Kunnanjauhot. Ei leimasimisia kannata äänestää. Niistä loppuu muste;)

    • Trullis

      Eikö kepu pyytänyt sit porukka eroamaan? Jokun kirjoitteli lehteenkin, ja s postiakin oli kuulemma laitellut. Oliko silloin joku Demari vai sitoutumaton. tietääköhän itsekkään. Laumassa pitää kuiteskin mennä. Kuulin että kovasti nyt päähemmot soitellu ja pyydellyt porukkaa takaisin.
      Taitaa pelottaa tulos;)

    • Kultaristinkin

      Siellähän sairastetaan tappikoksen tautia;) Tietääköhän päälliköt mitä hemmot kirjoittelee. Missä ryhmäkuri. Ai ekana pitää mennä läpi, hik.

    • erkheik

      Voiko kunnallispolitiikassa vaikuttaa tähän poronhoitolakiin, joka on niin auttamattoman vanha ja ei sovi enää nykyaikaan. Mitä kunta hallinto voisi tehdä tämän asian hyväksi,kun näistä poroista on kehkeytynyt niin suuri ongelma. Äänestän sellaista, joka osaisi vastata tähän päivän polttavaan asiaan.

    • Porot

      Poronhoitoalue On todellisesti Lapinläänissä...

      Poronhoitoalue käsittää Lapin maakunnan alueen Kemiä, Keminmaata ja Torniota lukuun ottamatta sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueesta Kuusamon, Taivalkosken, Pudasjärven, Suomussalmen ja Hyrynsalmen, Oulusta entisen Yli-Iin kunnan alueen ja entisen Ylikiimingin kunnan alueesta Kiiminkijoen pohjoispuolella olevan alueen, Iistä entisen Kuivaniemen kunnan alueen sekä Puolangasta ja Utajärvestä Kiiminkijoen ja seututien 891 (Hyrynsalmi–Puolanka) pohjoispuolella olevat alueet sellaisina kuin ne olivat 31 päivänä joulukuuta 2014.

      Ehdolla...

    • Ynkka1

      Miten nämä sitoutumattomat ehdokkaat luulevat saavansa ajamansa asiat läpi nuin pienellä sakilla... Eikö ryhmäkuri kuulu olennaisena osana politiikkaan ja etenkin pienissä kunnissa kuntapolitiikkaan. Sehän on demokratiaa kun ensin äänestetään ryhmässä ja sen enemmistön mukaan sitten salissa. Mitä sillä saadaan aikaiseksi jos oltaisiin kuin porotokka ympäri peltoaukeata ja osa vielä jossain pihalla??

      • jappar88

        ei minusta ryhmäkoossa mitään vikaa ole, eiköhän asiansa osaa ajaa ja hoitaa pieni ja pippurinenkin ryhmä jos vaan tahtoo.

        muutamaa jututtanu ja painavaa asiaa tuntu olevan!

        en pidä huonona vaihtoehtona laisinkaan, etenkin positiivisia naisia ryhmässä!

        äänestän!


    • Demar

      Sit loppu peleisä iso porukka. Äänestän.

    • Janoist

      Jos näitten omituisten höpöttäjien käsissä on tuleva niin elekää äänestäkö muita kun sit,laisia. Vahvoja osaajia koko porukka, olen keskustellut useammankin kanssa.
      Jos kansa haluaa muutosta, nyt teillä siihen mahdollisuus. Olen entin Tapislainen, onneksi.

    • Ynkka1

      Kyllä sillä ryhmäkoolla vaan on merkitystä kun niistä asioista äänestetään joita on esityslistalla. Enemmistö voittaa ja sillä mennään eteenpäin kuten länsimaisessa sivistyneessä demokratiassa on tapana.

      • junttisika

        sehän nähdään pian! vaalit tulleepi..

        sydämmestäni toivon että oikeus toteutuu ja demokratia näyttää kyntensä!

        ääni sittootumattomille! :)


    • ccb

      Hei Junttisika Kannatan ehdotustasi. Kaikki mukaan getoon.

    • Stupi

      Tuntuu polvi tutisevan. Hyvät Sit, äänetän naista.

    • ra10

      Luottoa on sit porukkalla paljon, ja korkealla tarvittaessa. Kansa haluaa uudet päättäjät ja sit puolueen johtoon. Terveiset Kosto Inkee.
      (Koulun asiat ei unohdu)

    • äepä

      Joo 6.n lapsen äitee, ennen kepu. Nyt riittää jo paikallinen oma hyötyminen kunnassa, ja valtakunnalinen valehtelu. Kiitos sit koko porukalle että uskalatte, lähteä tuulivoimaloita vastaan vaaleihin. Vaikka ne haukkuu teitä aika suoraankin saavutuksilla ja nimilläkin. Se huutaa joka pelkää. Meiltä 8 kpl ääniä teille koko perheeltä:)

      (KAIKKI MUKAAN, TV LISPET

    • HyväEhdokasSinulle
    • Wqr

      Kiitos sit, näin ollen saadaan rehellisyyttä, ja demokratiaa kuntaan. Jota on kaivattu jo pitkään. Suuri kiitos koko Sit.n porukka. Äänestän ! ps. Nuori nainen

      • bdrzxcöqqqq

        Kyllä on isompi hätä jo kädessä lusmuilijoilla kun muka itse pukarit nimimerkin suojassa koitetaan esiintyä äänestäjinä.
        Paistaa niin näkyvästi läpi, mutta mitäpä sitä kierokoulupohjaisilta voi muuta odottaakaan.


    • lvialalla

      minä en ainakaan keskustaa äänestä! sen verran porvari oon että annan ääneni ihan pirruuttani jollekki muulle puolueelle vaikka kokoomukselle, demareille, persuille tai ehkä jopa sitoutumattomille! mutta en kepun leiriin edes sitä yhtä ainoaa!

      ja kevyet vuositulot 0,4 milj eeroa / € :) ja maksan kuulkaas verojahi!

    • sittenki

      Näppäsitpä hyvin ,kannatan Ivialalla. Samaa mieltä. Muualla vero ekuja tuova.
      Kepuilla riittää hyviä töitä aina omassa kunnassa. Muut juokse muualla ekunperässä:(
      Nyt vain ei enää tykätä kePuista, eikä äännestetä:)

    • yessss

      Kenossa 100,000€ tilille. Ketähän äänestäs?

    • köoili

      Vasemiston ääni menee sit.n PK.lle

    • Sdeanpk

      Liian kauvan samat kaverit vieneet kuntaa omaan pillin mukaan omaan taskuun. KJ.lla ei ole mitään tekemistä miten kunnalla menee. Joko Mustavaraan höpötyskin on laimentunut? Positiivinen tulos johtuu pitkälti valtion avuista, ja verotuloista. Muistakaa että 200kpl käy muullakin töissä,ja tuovat verotulot kuntaan. Mustia pilviä on tulossa. Sotekin vie meiltä TK.sta palveluita pois. Kahtokee vain kuinka käy. Kun vaalit on on ohi. Laitetaanko taas sukulaisten ja kotiasiat kuntoon;) (räsymattoporukka)

    • Keinotonmonet

      Halpaa mainostamista tällä palstalla.

    • varmatieto

      kepulla ja kepunlaisilla kakka housussa!

      räsymatto haisee jo!

    • pooollee

      Ennen oli kotiintuloaika ja räsymatto. Nyt on kodistalähdönaika. Hoidamme kyllä sukulalisten asiat kuntoon!
      Rautalankaa te tarvitte;)

    • maksaloota

      kävimpä äänestämässä tänhään! porukkaa oli ja tunnelma hyvä.

      mutta empä kerro ketä äänestin! no okei, keskustalainen se ei ainakaan ollunna! ;)

    • Beii

      Minäkin kävin äänestää, kiva tunnelma. Ja mukavat juontajat. Äänestin puoluetta K.ta. Mutta se ei ollut Keskusta:)

    • KeränenTii

      Ei tullu Keskustaa äänestettyä ei... Paremmalle puolueelle ja ehdokkaalle annoin ääneni.

      Aurinkoista kevättä kaikille.

    • hoov

      Näkyy uudet uhrit,karitsat ja sakkinappulat olevan taas kehissä. He kutsuvat niitä torneiksi." Perunapellon ja rinteen" laidalta kaikki alkoi vuosia sitten. Tuolloin perunapeltoon jäi piiloon kasvuaan odottamaan pieni peruna. Sen kasvu tapahtui hitaasti, varsi vaati pitkän idätysajan ja kivuliaan kasvun kepun perunapellossa..

      Ei ole enää oiketa Kepulaisia:(

    • wmrs

      Ei Tainnut KJ suojelijoilla riittää siivet. Joutuvat korvaamaan Talousjohtajalle. Lukekaa KH päätöset ja ottaa asioista selvää.
      Kyllä pas..ka tuppa nousemaan aina lopussa pintaan:)
      Töppäsivät vielä soteasiatkin:( KUKA VASTUUSSA??

      Kepu pettää aina

      ÄÄNESTÄJÄ

    • wwrre

      Mielelläni kuulisin vielä Taivalkosken PÄÄKEPUN selitykset, ennenkuin annan ääneni sitoutumattomille keskustapuolueesta eronneelle ryhmälle, joka on tuonut kiitettävästi esiin asioita, millaista härskiyttä PÄÄKEPU on harjoittanut.

    • Muhoska

      Nyt tappiskat teillä olisi hyvä mahdollisuus saada erinomainen johtaja kuntaan. Muhoksen talouspäällikkö on saamassa kenkää. Sopis teille ku nenä päähän.

    • Ynkka1

      Kuka on saanut aikaan Taivalkosken nykyisen taloudellisen tilanteen jossa on helppo hengittää?? Totta ihmeessä heitä kannattaa äänestää jatkossakin! Perusta tälle talouden pidolle on luotu monen edellisen vaalikauden aikana. Kokemattomat jos laitetaan vetovastuuseen niin voi hyvinkin pian olla edessä vyönkiristys kunnan taloudessa.

      • rulrulruleikunnurin

        No niin nyt saadaan tuo kallis tk lopultakin pois käytöstä, mutta ei se mitään Taivalvaaralle rakennetaan ehkä muutaman millin maksava rullarata tämän aamun lehtitiedon mukaan jo ensi kesänä. Sinne vaan kaikki mummut ja papat rollaattorilla mäkeä laskemaan, niin kyllä vaivat kaikkoavat, eihän sillä radalla muuta hyötykäyttöä olisikaan. Nythän me äänestäjät tiedämme ketä "rullaatimiehiä" on ehdokkaana, kaikki joukolla hurmostilassa äänestämään heitä.
        JK. Opettakaa "rullaatitiedottajalle" kuitenkin lauserakennetta ja oikeinkirjoitusta.


      • Ynkka1
        rulrulruleikunnurin kirjoitti:

        No niin nyt saadaan tuo kallis tk lopultakin pois käytöstä, mutta ei se mitään Taivalvaaralle rakennetaan ehkä muutaman millin maksava rullarata tämän aamun lehtitiedon mukaan jo ensi kesänä. Sinne vaan kaikki mummut ja papat rollaattorilla mäkeä laskemaan, niin kyllä vaivat kaikkoavat, eihän sillä radalla muuta hyötykäyttöä olisikaan. Nythän me äänestäjät tiedämme ketä "rullaatimiehiä" on ehdokkaana, kaikki joukolla hurmostilassa äänestämään heitä.
        JK. Opettakaa "rullaatitiedottajalle" kuitenkin lauserakennetta ja oikeinkirjoitusta.

        Eikö matkailu ole tärkeässä roolissa jos meinataan kuntaa kehittää ja saada sen myötä vero euroja että saadaan palvelut säilytettyä?


      • Konjakkipoika

        Vai matkailueuroja rullaatiraalla saatasiin, ei niin pöljää olekkaan joka tuon uskoo. Se on taas kouhotusta ja kunnan rahojen tuhlausta, niitäkin euroja tarvittaisiin vanhusten, sairaitten ja lasten tarpeisiin. Vaan kun rullaati on saatu käyntiin, niin kaikki kääntömahdollisuudehan sitä pitää yrittää käyttää, taitaa olla niin, että "oma suu on lähempänä kuin kontin suu".


    • Pönö

      Ihmettelen kyllä miksi muista kunnista oli edustus ajamassa soteasioita,missä Tapiksen virkamiejet,naiset,kansanedustaja? Aukaiseppa KJ oikeesti miksi, Kunnan tulos näyttää nyt .ssaa. (Paperilla kikkailua) Valtuuston PJ kertoo olevansa niin voimissaan vaalienalla. Puheittensa ja kirjoitusen peruteella pystyy yksin pelastaman soten tuomat uhkat. Miksi Kansanedustamme puhuu toista? Lopettakaa jo se kepulin valehtelu ja ihmisten kusettaminen. Kiitos. ELKÄÄ USKOKO KAIKKEA!
      t; Riitu.

    • viskisieppo

      Rullaati rullaa. Kirjoitaa ken kirjoittaa, miten kirjoittaa.Pääasia että asioista saadaan selkoa. Sanolla snoppailia :))))))))
      Alasti tullaan ja alasti lähetään:))

      Oikea Tapislainen.

    • Lisperi

      No nyt Koston kultakurkku, annappa ääni ja kirjoitus näyte,koulun lopettajille. 300000€ sätöt piti tulla. Missä nenäkyy? Mikä on Leppäkertun pahin vihollinen;)

      • äkämystynyt

        Niin justiinsa, säästöjä piti tulla ja kun pikkusen jäis kunnan pussiin rahhoa niin heti ollaan vinkumassa rullatiratoja ja vaekka mitä, vaikka vanhusten ja sairaijen kohtalo on tuuliajolla.
        Ei sitä oo toesilla ahneuvella mittää rajjaa, mutta katotaampa numeroa vielä kerkijää vaekuttaa.


    • Minä_voisin

      harkita äänestäväni sieltä olevaa kansanedustajaa, jos olisin siellä äänioikeutettu. Eihän niin pienestä kunnasta kuin Taivalkoskelta monesti valita ketään Eduskuntaan. Edellisen kerran sieltä on ollut kansanedustaja joskus 1950-luvulla. Nykyinen kansanedustajanne eduskuntavaaleissa sai omasta kunnastaan ääniä yli puoluerajojen (niin kuin kyllä aina tapahtuu kun omasta kunnasta on ehdokas), ja hän keräsi ääniä myös muualta vaalipiiristä, jotenka ei hän aivan turha mies voi olla.

      • haatajanveljes

        jos jotain olen taivalkoskelaisista oppinut niin tämä kyseinen kansanedustaja on takuulla ihmisistä turhin!

        vanaha kääkkä, rahan takia istumassa, kaikki lupaukset/asiat mitä aikonu ajaa on unohtunu mitä nyt pari vaivaista satua paikallislehteen kirjoittanu....

        mutta ei siinä, kuusamossa ihan sama tilanne.. ei katteeksi käy!

        kummastakaan ei oo mitään taikaa!

        paljon puhetta vaalien alla mutta ku läpi menty niin todella vähän tekoja, ei edes yrityksiä vaikuttaa asioihin!

        kusetuksen makua.


      • Vai_ihmisistä
        haatajanveljes kirjoitti:

        jos jotain olen taivalkoskelaisista oppinut niin tämä kyseinen kansanedustaja on takuulla ihmisistä turhin!

        vanaha kääkkä, rahan takia istumassa, kaikki lupaukset/asiat mitä aikonu ajaa on unohtunu mitä nyt pari vaivaista satua paikallislehteen kirjoittanu....

        mutta ei siinä, kuusamossa ihan sama tilanne.. ei katteeksi käy!

        kummastakaan ei oo mitään taikaa!

        paljon puhetta vaalien alla mutta ku läpi menty niin todella vähän tekoja, ei edes yrityksiä vaikuttaa asioihin!

        kusetuksen makua.

        turhin? Mitä sinä sitten olet elämässäsi saanut aikaan, niin että et ole niin turha kuin kansanedustajanne? Onhan edustajanne kuitenkin tehnyt elämäntyönsä palvelemalla taivalkoskelaisia lääkärinä. Miten sinä olet palvellut taivalkoskelaisia?

        Yksittäinen kansanedustaja ei tietenkään kovin paljon voi asioihin vaikuttaa. Ei presidenttikään voi. Pääministerinkin vaikutusmahdollisuudet ovat rajalliset. Sieilä vain yhteuistyössä yritetään ja joissakin asioissa onnistutaankin. SOTEa tietenkään ei tule, koska se on aivan liian suuri yritys. Varmaan palataan entiseen kunnansairaala-aikaan, Taivalkoskella oli 1960-luvulla vielä synnytysosastokin.


    • Populistitvauhissa

      Populismin määrällä eijjoo kyllä rajjaa kun sitoutumattomie kuunteloo. Koko kuntaan ee syntyny ku parikymmentä lasta viime vuonna ja nyt ollaa jo inkeen koulua uuvestaan aukasemassa.

      Kunnanjohtajalla ei tainnu olla puhtaat jauhot pussissa, asiaa arsinoitiin eri toemielimissä ja tojettiin ettei niin oo isoja rikkeitä että pittäis erottaa. Eiköse oo demokratiaa. Näille sittoutumattomille maaninkalaesille se ei riittäny, kävivät oikeuttaki tilapäisem valiokunnan lauselmaa vastaan ja hävisivät senhi. Junttaporukkaa aenahi vanhat jäärät sittoutumattomissa, mulla hävettäs kyllä. Nyt kitistään joka assiesta ja koitetaan kaivella menneitä mitä ite ovat olleet päättämässä. Mielenkiintonen on vaalipäevä, vähhiim jää äänisaalis nekatiivisilla ehokkailla, niitä tuntuu löytyvän sittoutumattomista. Vaehtoehtoja niillä ee taho olla, muuta ku uus koulu kirkolle ja inkeen koulu auki, ja sipilä on pölöjä.

    • pitäpaksu

      Tarpeeksi kepuli niin voi asiat saada muuttumaan toisinkinpäin. Olin sitten elin mikä tahansa. Samapeli isollakin kirkolla. Siellä missä pienet edellä,isot perässä.
      Ostakee KJ uusi puku:) Elä luota veli kepuliin ;)

    • Toinenäänestäjä

      Ylempänä haukuttu yritäjä ansaitsee äänen. Siinä on osaava tasapuolinen ihminen kaikkia kohtaan.

    • Nmty

      Kyllä KJ ja kunta joutuu vielä maksu mieheksi. Sitä ei ole vielä julkaistu. Koillissanomat puolueeton lehtikö, niin kun Kok,kin. Kep puljuja.
      En tilaa enkä käy ostoksilla enää.
      Metsäkylä.

    • Yritellyt

      Yrittänyttä ei laiteta.
      Uusitaan yritt PJ.jakin samalla.

    • MXB

      Nyt kun ollan myöhäsä kaikkesta. Perustakaa Koillismaanpuolue, yli kuntarajojen. Ainakin Taivalkoski puolue. Ääni Vihreille. (Paraspuolue) Hyvä Tyni ja Flöit:)

    • Valtuutettu

      Kansanedustaja Niilo Keräselle 10. Keskustelkaa suoraan Niilon kanssa. Hän kertoo toduuden, niin kuin hän kertoi minulle.

      • kamelinvarvas671

        täyttä potaskaa tämä viestisi..

        lukuja ja konkretiaa tiskiin hänenkin saavutuksista..

        vanha pappa koko ukko! vaivaisten kotiin ois joutanu jo vuosia sitten.


      • Onneksi_sinä_olet
        kamelinvarvas671 kirjoitti:

        täyttä potaskaa tämä viestisi..

        lukuja ja konkretiaa tiskiin hänenkin saavutuksista..

        vanha pappa koko ukko! vaivaisten kotiin ois joutanu jo vuosia sitten.

        nuori ja tiedät, miten asioita tulisi hoitaa. MIten siis? Entä sitten, kun itse olet vanha? Ja miksi panet vaivaistenkotiin käveleviä ja terveitä ihmisiä? Etkä tiedä, että siitä aiheutuisi yhteiskunnalle taas suuria kustannuksia. Politiikkasi ontuu.


    • Taivalkoskinousuun

      Kyllä nämä sittoutumattomat on melekosia paskanjauhajia ja äkäpusseja. Vähänkään ajatteleva ihminen ei heitä äänestä.

      • hannumat

        kepuleilla/kepulla tuntuu hätä olevan mitä torilla ja turuilla nähny puolueita ja ehokkaita!

        joko teittii pelottaa tulos tai ulos? :-)


    • koillismaantytto

      En vieläkään tiedä, ketä äänestäisin. Olen kyllä koittanut ottaa selvää tästä kunnallispolitiikasta, mutta kuuntelipa ketä hyvänsä, niin vastaaja on oikeassa ja muut väärässä. Sitoutumattomat haukkuu pääpuolue keskustalaisia jyrääjiksi ja laittomuuden tekijöiksi. Sitten kun kuuntelee vanhoja keskustan konkareita, niin sanovat, jotta sitoutumattomat ovat niitä syyllisiä, jotka koittavat sekoittaa pakkaa ja ovat lähteneet väärille teille. Lienee siis paras äänestää uusia ehdokkaita, jotka toisivat uusia tuulia puolueeseen katsomatta. Kunnallispolitiikassa ei kaiketi puolueella ole mitään väliä, niinkuin valtakunnan politiikassa. Mitä mieltä ollaan ?

      • Eitrumppeja

        Äänestä semmosta, joka ei tuolla kylillä asiattomuuksia mesoa eikä toisia mollaa. Äänestä semmosta, joka hoitaa hommansa asiallisesti ja vastuullisesti. Äänestä semmosta, joka huhun taikka juorun kuultuaan jättää sen omaan arvoonsa eikä kantele huhuja eteen päin. Jos asia kuitenkin jää mietityttämään, hän käy asianomaisten kanssa keskustelua, että onko näin, tai hankkii muuta kautta varman tiedon. Jos edelleenkin näyttää siltä, että huhussa on jotakin perää ja reagoida pitäisi, tämä hoitaa asian ihmisiä kunnioittaen, asiallisesti ja ratkaisukeskeisesti. Äänestä semmosta, jolla on edes jollakin tasolla kokemusta, jota hän voi hyödyntää valtuutettuna. Tällaisia henkilöitä löytyy listoilta ainakin muutama!


      • Etrumppeja

        Ja taijan vielä lisätä, että elä äänestä tällä foorumilla mesoajia eläkä näitä katkeroituneita ihmisiä. Katkera ja/tai vihaa uhkuva ihminen ei jaksa hoitaa meijän yhteisiä asioita. "Paha" vie heiltä energiaa. Äänestä semmosta, jonka positiivinen energia suuntautuu tulevaisuuteen.


    • filsoftohtorikirjailija

      Keskusta on kyllä semmonen puolue että ihan pahaa tekee!

      Luvataan kaikkea mahdollista, sellaistakin mitä/mitkä eivät ole edes heidän käsissään.

      Taivalkoskella ei kannata keskustaa/kepua äänestää, ovat valtakunnan liikkeellä Juha Sipilän johdolla ajamassa "pienempien" kuntien/kapunkien terveydenhuoltoa/palveluita ajamassa alas!

      Ei ole Taivalkoskellakaan pian terveyspalveluita kun leikataan!

      Tehtiinköhän turhaan miljoonien remontti jos muutaman vuoden päästä siellä on vaan yhdessä huoneessa lähihoitaja jolta saa ehkä hyvällä tuurilla buranaa ja laastaria?

      Keskusta on tässäkin kaiken pahan alku. Toivottavasti järki voittaa ja päätös peruutetaan.

      Mutta sitä ennen, ei ääniä Kepuleille! Ei missään nimessä.

    • Äänestettyon

      Ääni nuorille joilla on kiinnostus ollut lähteä ehokkaaksi ja kannustetaan ajamaan oman kunnan asioita ettei ihan kaikkia palveluja viijä naapurikuntiin.

      • koillismaantyttö

        Valtuusto kokonaan uusiksi, niin nähhään mitä tapahtuu. Nuorissa on tulevaisuus, sanotaan.


      • sostemi

        vanhat kekkulit syöstettävä vallasta!

        ei tämä pitäjä muuten kehity ja lähde uuteen nousuun sanoo vanha sananlasku.

        petetty on.


    • Liperis

      Joo raamatullista messua piedetään, houkutellaan ja peloitellaan äänestämään.
      On se hommaa. Vanha alkiollinen keskusta oli keskusta. Nyt tuo lipeperi kepulit.
      Elkää äänestäkö hyvät ihmiset.Nyt teillä on valta ja voima olla tukemassa ja auttamassa pysymään Taivalkoski vielä kartalla:)

      • hautajalka

        Äänestetään semmoisia jotka ovat lasten ja vanhusten asialla, ei rullausmiehiä eikä naisia kun yrittävät matkia kuitenkin Kontiolahden kusetusta. Ovat muutenkin kunnan pussilla niinkuin se olisi heidän oma.


    • Kansa

      Joo liikaa tuoksunut taas, kakalle räsymatto. Kyllähän tiedetään keitä kuuluupi siihen Kunnan jauho porukoihin. Muutamat saavat kaikki hyvät virat,työt. Sanotan pitää olla oikea sukunimi,puolue,uskonto. Tässähän iskee jo kätensä kakkaan:(

    • Hosvo

      Näin on liijan kardellia tuon touhu. Nyt toverit muutoksia mahdollista tehdä.
      Halutanko sitä vai annetaanko periksi?

    • langen

      Ei anneta periksi. Ei ääniä kepuleille, ovat jo liika tuhonneet kuntaamme ja tekevät vielä lisää. Yksi kepuli haluaa KJ.si ja toinen Kansanedustajaksi.
      Tuoksuu jo räsymatto Paska..e Yäk:(

    • muuanvuan

      Ei ääniä ainakaan poromiehille.

    • Sainko

      Ei kepulille ei poromiehille;)

    • Rehell

      Naaraskarhu ammuttiin pesäänsä kesken talviunien Taivalkoskella 2013:(

    • mettästäjä

      kukahan sen pyssyn kanssa siellä heilui? joku ehokasko/valittu?

    • vxcb

      Sekä ettäkin asiat on niin molemmin varmaankin.

    • xxxxaaaaa

      .....voe hyvänen aika, et ihimiset ovat sokkeita ku äänestivät piitkän volovon miestä valtuustoon. joko on hoitanu omat assiet kuntoon? Miten muka yhteisie asijoita on tuommosesta hoitammaan....VOI; VOI

    • Mont

      Näenpä sitä pimeillä töill, ja milloin mitäkin ja ammatin harjoit. Kansa on minest sokkee ja hyväksyy Liisa ihmememan asioita;)

    • resd

      Hallintooikeuden asioita julkisuutteen odotellaan. Jollain kohtakait lavat tärisee, ettekä voi julistaa salaiseksi:)
      M-ninkavaaralaiset.

    • dgfw

      Kansa haluaa totuutta asoihin. Miten kuka aloitti KJ eroittamisen? TJ:jan asiat tulee kuullemma uudestaan esille, ja kuultavaksi. Oikeus ja totuus selvitkööt:)

    • ÖRT

      K-PULI. ELÄ KORJAA JO EI PAKKO, ELÄ HUOLLA JOS EI PAKKO, ELÄ HAJOITA JOS EI PAKKO, ELÄ RAKENNA JOS EI PAKKO, ELÄ ANNA TOISELLE JOS EI PAKKO. PIDÄ ITSELLÄ KAIKKI KUN ON PAKKO:)

    • Onko_teillä

      siellä kunnanjohtaja? Ketjussa on puhuttu hänern erottamisestaan. Sehän on melkein kaikkialla kansanhuvia, että ensin valitaan kunnanjohtaja ja sitten halutaan se erottaa. Sitten kun se on saatu poitkituksi pois, valitraan uusi, ja entinen meno jatkuu - sekin halutaan erottaa. Energia menee tavallaan hukkaan. Olipa kunnanjohtajana kuka tahansa niin kyllä kai hän parhaansa mukaan yrittää tehdä töitään.

      Taivalkosken sivujen mukaan siellä kunnanjohtajana on Jukka Mikkonen:


      Lisätietoja antaa
      Jukka Mikkonen
      Kunnanjohtaja
      Matkapuhelin
      050 593 9661
      jukka.mikkonen(at)taivalkoski.fi

    • Utp

      Kirjoittaja kertoo reilusti. Ketjun ja tavoitteen? Toivottavasti päättäjät huomaavat. Mitä hovia siellä pidetään,salataan kuntalaisilta asioita. Touhutaan vain oman ja sukulaisten navan eteen. Soittakaa vaan KJ:lle kysykää kuka laittoi hänen eroittamisen aluille.
      Meniköhän kaikki muutkin niin kuin halutan kertoa. Odotan innolla asioitten toista puolta, ja sen julkisuutta;) Muutto linnutkin jo näköjään palannet;)

      • rillutellenrullaatija

        Niin ja seurataampa "rullaatietustajia" että onko oma suu lähempänä kun kontin suu.


    • Sakasti

      Parenpi pipo päässä, kuin taskumatti povessa;) Hyvä yhtye Ratsia:)

    • Y_X_Y

      No nyt voidaan taas saada jotain aikaiseksikkin kunnasssa kun öykkärit eivät saaneetkaan valtuustopaikkaan oikeuttavaa äänimäärää vaikka olivatkin vaalien alla rehvakkaana ;)

    • dsga

      Taitaa kepuleilla harmittaa tuo yksi paikka :) Jollaihan se ptää paskanenkin työkin tehdä,että saadan muutoksia:) Sanotte öykkäreiksi noita jotka uskaltavat sanoa asioita suoraan ja kansankielellä. Liittooravakin sanoi löysää touhua. Kiitos öykkärit, että nalkkasitte kepulit pellolle, jonne ne kuuluvat häh höh ;))))

    • asel

      Onneksi messuajat ei päässeet vaikka, kyllä ne Kirkolla kovasti yrittivät ;)

    • muutostatulossa

      Hauskaa tulossa kuhan ekaksi istuu uusi valtuusto

      • ent.tappikoskelaine

        No onko sekää oikein,että valtuustoon äänestitte henkilöitä joilla ei ole esim.luottotiedot kunnossa ja on verovelkoja rästissä ja vielä tehhään pimmeitä töitä ohi verokirjan! Kysyn vaan. Ja tuommoset pääsevät muka päättämään ja hoitamaan meijän yhteisiä asioita. Voi elämän kevät sitä Taivalkosken touhua! Muualla kait otetaan selvää valtuutettujen taustoista ja selvitetään myös että minne tai mihin muualle on kytköksiä. Ja nämähän pitää tuuva jokkaisella valtuutetulla itse julki ja tievoksi. Mutta onneva vaa sinne entiseen teko pitäjääni.


      • varmanakkinen

        Ja ylläolevan kirjoitti valtuustosta pullahtanut jolla kaivelee niin pirusti kun luuli, että hän on napamiehiä. Näin se metsä vastaa miten sinne huudetaan.


      • peltipolliisi
        varmanakkinen kirjoitti:

        Ja ylläolevan kirjoitti valtuustosta pullahtanut jolla kaivelee niin pirusti kun luuli, että hän on napamiehiä. Näin se metsä vastaa miten sinne huudetaan.

        Jaa,tuo varmanakkinen ei näkkyy ällyä näköjää suomen kieltäkkää ko meinaa että tuon ylläolevan ois kirjottanu valtuustosta puonnu. Siinähä sanotaan iha selevästi,että kirjottaja on entinen taivalkokelainen. Voi hyvä sylyvi ja kymmene velipoikaa!


      • varmanakkinen
        peltipolliisi kirjoitti:

        Jaa,tuo varmanakkinen ei näkkyy ällyä näköjää suomen kieltäkkää ko meinaa että tuon ylläolevan ois kirjottanu valtuustosta puonnu. Siinähä sanotaan iha selevästi,että kirjottaja on entinen taivalkokelainen. Voi hyvä sylyvi ja kymmene velipoikaa!

        Ja sinä peltiukko et ällyä senkään vertaa näitten valtuustosta tippuneitten kujjeilusta.
        Hämmäystä se on kirijuttaa noin, sitäpaitsi olet ite kummassakin kommentissa, entisenä t.koskisena ja pönttöpolliisina, tyylisi tunnetaan.


      • Enkaduyhtään

        Pienet on murheet näköjään Taivalkoskella tänä päivänä. :) Kuka oli vai oliko kukaan?

        Ihmiset hoitakaa oma tonttinne ja antakaa muiden olla rauhassa elleivät itse kaipaa "apuanne"..

        Taivalkoskelta muutin jo reilu 10 vuotta sitten pois kun työpaikkaa ei saanut kirveelläkään.

        Ouluun muutin ja työllistyin viikon sisään... samassa paikassa edelleen työsuhteessa.

        Kaikkihan sieltä ovat muuttaneet jo pois jotka vähääkään älyää paremmasta elämästä ja sen mahdollisuuksista.

        Pitääpä tulla päätaloviikolla taas poikkeamaan ettei unohu kuinka mukavaa oli muuttaa pois ja asua muualla.


      • mussoliini
        varmanakkinen kirjoitti:

        Ja sinä peltiukko et ällyä senkään vertaa näitten valtuustosta tippuneitten kujjeilusta.
        Hämmäystä se on kirijuttaa noin, sitäpaitsi olet ite kummassakin kommentissa, entisenä t.koskisena ja pönttöpolliisina, tyylisi tunnetaan.

        elänää poromies koita kusettaa meitä!!!

        taijat ite olla niitä pois tippuneita?


    • Nist

      Näkee taas virkamiesten touhuista. Soten asiota KJ valehtelee ja laittaa aioita muitten syyksi :( Kyllä kansa huomaa. Tässä tulee kohta kova ikävä öykkäreitä, ja niin sanottuja Separasteja ;) Hehän ovat olleet kokoajan oikassa...
      Laittaakaa jo kepuleille ja valehteliville virkamiehille,kaapinpaikka.

    • anestian

      Onneksi kepuleilla ei ole enää valtaa :) Sisäinen tarkastus Tekninen, Sote ja Sivistyspuolelle, kiitos. Äänestäjä.

    • Föör

      Tapiksella tyhmää kansaa ;) Antavat KJ;n kusettaa politikkoja, ja veronmaksajia. Tulkaa järkiin ja antakaa ilmainen kyyti Kelaan, ennun kun Kunta on k-riisi Kunta ;)
      ps; Pois muuttanut.

    • Urest

      Uudet valtuutetut liitto Oravat. Pehmeetä porukkaa, kumi leimasin...

    • Pellore

      Älä ainakaan häntä, eli Ossi Tiihonen.
      https://www.ossitiihonen.com/kuka-mina-olen/

      Pohdin, mikä tuottaa noin yksinkertaisia ihmisiä.
      Surullisinta näissä pelkureissa on se, että ovat liian tyhmiä ymmärtääkseen, ettei heidän ajattelussaan ole kriittisyyden häivää. Kaikkein tyhmimmät sitten vielä äänestävät heidän kaltaisiaan.

    • jore.hott

      Ei ainakaan KEPU:a pidä äänestää ja miksi ei ? Kepu pettää aina !
      Eläkkeiden nostosta ei ole innostuneet muut kuin Antti Rinne. Tarkoitan siis pieniä työeläkkeitä, en mitään takuueläkkeitä, joiden saajat eivät ole tienanneet eläkettään, niinkuin me työ eläkkeemme aikoinaan maksaneet. Jos ensi hallituspuolueissa ei olisi Kokoomusta ja Keskustaa, niin oliskohan köyhän kansan asiat yhtään paremmin. Toivoa ainakin sopisi ja kokeilla olla äänestämättä kokoomusta ja keskustaa.

    • HulluaMenoaArvopuolella

      Ettepä uskalla lukea ennen vaaleja kirjaa "Islam-yhdestoista vitsaus"!
      Jos haluat pysyä arvopuolueissa niin älä lue vaan pysy kuplassasi.
      Tämän kirjan sanoman sisäistämiseksi ja ymmärtämiseksi täytyy olla vapaa-ajattelija.
      Eli lukijan täytyy olla tyyppi, joka ajattelee omilla aivoillaan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4874
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3207
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1355
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1176
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      858
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      855
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      478
      690
    Aihe