Kuolemaa ei enää ole

O_Lematon

Elämä on ihmeellinen asia ja samalla käsittämättömän suuri lahja. Uusi elämä ja elämän jatkuminen on tieteeltä salassa. Siemen on pystytty mallintamaan ja rakentamaan, mutta elämää tällaiseen keinotekoiseen siemeneen ei ole saatu. Yhtä tuntematon on kuolema, joka on kuitenkin yhtä väistämätön kuin syntymä.
Ihmismielellä ajateltuna elämä on hyvin eriarvoista ja yksilöllistä: kenelläkään maan päällä ei ole täysin samanlaista elämää kuin toisella. Myös ajallisen elämän pituus vaihtelee paljon. Usein kuulee sanottavan, että joku lähti keskuudestamme liian aikaisin; jäikö hänen elämänsä kesken?

Ihminen on iankaikkisuusolento

Jumalan sanan mukaan jokainen elämä on iankaikkinen elämä. Jumala loi ihmisen alunperin iankaikkisuusolennoksi. Jumala on halunnut jatkaa hyväksi toteamaansa luomistyötä, mutta Raamatun mukaan tämä ajallinen maailma saa kerran loppunsa.
Uskon kautta näemme ja ymmärrämme asioita, jotka ovat tieteeltä salassa. Uskon kautta voimme myös todeta, että jokainen maanpäällinen elämä on Luojan käsialaa alusta loppuun. Jumalan sana muistuttaa meitä: ”Käsitä iankaikkinen elämä, johonka sinä kutsuttu olet”(1. Tim. 6:12).

Samaa tarkoittaa katekismuksen toteamus: ”Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen on elämämme kallein asia.” Jokainen voi rukoilla omalle kohdalleen, että tämä toteutuisi juuri hänen elämässään. Uskon kautta voi nähdä myös ajan rajan yli ja omistaa iankaikkisen elämän toivon.

Jumalan lapsen tuleva osa

Johannes sai Patmos-saarella ollessaan ilmestyksen, jossa hän näki tulevaa Jumalan lapsen osaa. Tämä näkyi kauniina kuin morsian tai kultainen kaupunki. Se on valmistettu niille, jotka ovat ”päässeet suuresta ahdingosta. He ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.” (Ilm. 7:14.)

Myös Jesaja on ennustanut Jumalan lupauksia: ”Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu.” (Jes. 65:17.) Ajan murheet jäävät, eikä niitä edes muisteta.

”Minä iloitsen Jerusalemista ja riemuitsen kansastani; eikä siellä enää kuulla itkun ääntä eikä valituksen ääntä” (Jes. 65:19). ”Hän hävittää kuoleman ainiaaksi, ja Herra, Herra pyyhkii kyyneleet kaikkien kasvoilta ja ottaa pois kansansa häväistyksen kaikesta maasta” (Jes. 25:8).

Iankaikkisen elämän toivo

Jeesus kertoi opetuslapsilleen, mitä he saavat häntä seuratessaan: satakertaisesti jo tässä maailmanajassa ja tulevassa ajassa iankaikkisen elämän. Hän muistutti, että tosin saamme osaksemme myös vainoa. Jeesus kehotti jokaista kieltämään itsensä, ottamaan ristinsä ja seuraamaan häntä.

Suurimpana ristinä uskovainen kokee usein syntisyyden, joka ahdistaa. Paavalikin tunsi samaa ja totesi: ”Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?” (Room. 7:24).

Tänäänkin saamme turvautua Jumalan armoon ja Vapahtajan sovitustyöhön, uskoa synnit ja matkan viat anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Evankeliumi on Jumalan voima: se on kuin matkasauva, johon saamme turvautua ja jonka avulla jaksamme jatkaa matkaamme.

Kerran alkaa iankaikkisuus

Ajallinen kuolema on viimeinen vihollinen (1. Kor. 15:26, 54). ”Ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt” (Ilm. 21:4).
Kerran tulee ajan loppu ja alkaa iankaikkisuus. Jeesus voitti kuoleman ja avasi meillekin tien taivaaseen. Haluammehan olla siinä joukossa, jolle sanotaan: ”Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti” (Matt. 25:34).

2

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerrankin_asiaa

      Kerrankin_asiaa.

    • uudeksiluoja

      ”Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu.” (Jes. 65:17.)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe