Kauppiksesta finanssialalle

JHH2

Pystyykö kauppiksessa opiskella kuinka hyvin sijoitus/rahoitusta? Sijoittaminen kiinnostaa sen verran paljon että haluaisin lähteä sitä opiskelemaan.

7

2225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaimitäs

      Rahoitusta pystyy opiskelemaan kauppakorkeassa paremmin kuin missään muualla, toisissa kauppakorkeissa vielä enemmän kuin toisissa.

      • jepajeeje

        Mitäs tällä tarkoitat? Kauppiksen rahoitus ei hirveästi lisää ymmärrystä siitä rahiksen matemaattisesta puolesta. Tähän antaa puolestaan hyvät eväät esim HY:n rahoitus- ja vakuutusmatematiikan linja. Ehkä paras kombo oliski käydä rahoitusta kauppiksen puolella ja matikkaa (tai fyssaa) siihen päälle.


    • Tampereeee

      Helsingissä ja Vaasassa laajin rahoitusohjelma. Helsingissä laajempi kuin Vaasassa. Tampereellahan ei rahoitusta voi opiskella pääaineena, ainoastaan jotain yksittäisiä kursseja. Erikoistuminen vakuutusyhtiöiden sijoitustoimintaan on Tampereella mahdollista.

    • djdkdkdk

      Kannattaa tutustua APV1 ja APV2 tutkintoihin. Tarjoaa ovet suoraan esimerkiksi pankkiin sijoitusneuvojaksi.

    • Terveisiäfinanssialalta

      Sijoittamista voi opiskella monelta eri kulmalta. Jos havittelet alalle riippuu ns. paras tutkinto hieman siitä mitä sijoittamista haluat lähteä harrastelemaan uraksesi. Sanoisin että ylivoimaisesti suurimmalla osalla kotimaisista sijoitusalan ammattilaisista tutkintona on KTM (Finance) tutkintona. Tosin jos haluat esimerkiksi kiinteistösijoittajaksi ei esimerkiksi Aallon real estate finance linja TKK:lla ole huono vaihtoehto, mutta myöskään finance tutkinto ei tätä sulje pois. Lisäksi vastaan tulee ihmisiä KTM tutkinnoilla eri pääaineilla ja lisäksi myös hyvin paljon DI (tefy, tuta etc etc) ja VTM.

      Suomessa puhdasta rahoitusta voi opiskella monissa kauppakorkeakouluissa mutta ei kaikissa kovin puhtaasti. Rahoistusta pääaineena tarjoaa ainakin Hanken, Aalto, Vaasa ja Oulu. Jos päädyt opiskelemaan KTM:ksi suosittelen sivuaineiksi kansantaloustieteitä, menetelmätieteitä (statistics, excel jne. ) ja laskentatoimea.

      Yllä aikaisempi kirjoittaja mainitsi APV tutkinnosta joka on mielestäni suhteellisen turha suomalainen keksintö jota vaaditaan suoritettavaksi käytännössä konttori työntekijöiden asiakasneuvojille tällä hetkellä. Ns. "hyvissä hommissa" tätä vaatimusta ei tietääkseni ole (PM, analyytikko, ekonomisti etc.), mutta uuden Mifid II direktiivin myötä tämä saattaa muuttua. Sen sijaan etenkin sijoituspuolella etenkin globaalisti mutta myös lokaalisti CFA tutkinto on yleisin ns. itseopiskelu jatkotutkinto "sertifikaatti" alan ammattilaisille. Tutkinto on suhteellisen työläs suorittaa mutta porautuu laajasti etenkin sijoituspuolen asioihin.

    • Anonyymi

      Tulikiven lähiajan tärkeät päivät:
      - 9.7.-8.8.2021 Asuntomessut Lohjalla. Messuilla on tapana nostaa kiinnostusta Tulikiveä kohtaan
      - 30.7.2021 mennessä valmistuu ja julkaistaan Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän YVA-lausunto, mikä varmasti tulee näkymään osakekurssissa (www.nordictalc.fi/suomussalmen-talkkiesiintyma)
      Tulikiven
      * Q1/2021 liikevaihto kasvoi 12,7 % (5,7 -> 6,5 m€)
      * Q1/2021 tilausvirta kasvoi 21 % (7,3m€ -> 8,8m€)
      * Q1/2021 tilauskanta kasvoi 18,2 % (4,4m€ -> 5,2 m€), mikä lupaa Tulikiven Q2-liikevaihdoksi historia ja vahva tilausvirran kehitys huomioiden 9,2 m€:n liikevaihtoa (liikevaihto kasvaisi Q2/2021 24,3%:a).
      - 5.5.2021 posarissa luvattiin liikevaihdon kasvavan 29,2 m€ -> 31-33 m€, eli vain 6-13%, joten seuraava posari tullee ennen Q2/2021-raporttia.
      - 20.8.2021 Tulikiven Q2/2021-osavuosikatsaus. Tulikiven positiivinen kierre ei voi olla näkymättä osakekurssiin

    • Anonyymi

      Miettisin uudestaan että kannattaako lähteä finanssialalle. Sijoitusbeuvojat on ihan täysiä pelle-hermanneja. Tänäpäivänä tärkein tehtävä on kusettaa asiakkaalta rahat pois. Parhaan tuloksen saa sijoittamisessa kun ottaa näiden pelle-hermannien neuvot vastaan ja tekee täysin päinvastoin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6153
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3916
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2299
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1910
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1353
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1030
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe