Suomen maataloustuet tolkuttoman korkeat!

MitäFck

Maataloustuet ovat Suomessa ylivoimaisesti Euroopan korkeimmat. Ne ovat noin 190% maatalouden tuottamasta arvonlisästä kun EU:ssa keskiarvo on noin 30%. Missään muussa maassa ei ylitetä 100% rajaa!


Maataloustuet osuutena maatalouden tuottamasta arvonlisästä 2015
Source: Eurostat (online data code: aact_eaa01)
https://pbs.twimg.com/media/C5xsSsbWAAAjF9-.jpg:large

17

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turhaa.huutelua.punikit

      Tuottajahintojen aleneminen leimasi viime vuotta


      Luken (Luonnonvarakeskus) tuore tilasto >

      Leipävehnä ja rehuohra halpenivat eniten, vain peruna, öljykasvit ja luomumunat petrasivat.

      Luken tuore tilasto viime vuoden maataloustuotteiden kuten viljojen, lihan ja munien hinnoista on tuttua luettavaa. Hinnat laskivat kolmatta vuotta peräkkäin eikä olennaista parannusta ole näkynyt vuoden vaihteen jälkeenkään.

      Miinusmerkki leimasi liha-alan hintatrendiä, kun lampaanlihankin keskimääräinen tuottajahinta laski toista vuotta.

      Teurastamot maksoivat tuottajille sonninlihasta viime vuonna 3,30 euroa kilolta ja kaikesta naudanlihasta keskimäärin 2,85 euroa kilolta. Molemmat ovat vajaa kaksi prosenttia edellisvuotta alhaisempia.

      Lihasiasta sai neljä prosenttia edellisvuotta vähemmän, 1,42 euroa kilolta. Karitsanlihasta maksettiin tuottajalle 3,67 euroa kilolta eli kolme prosenttia edellisvuotta vähemmän. Myös broilerinlihan tuottajahinta laski kolme prosenttia 1,31 euroon kilolta.

      Viljatiloilla ei mene sen paremmin. Peruslaatuisesta vehnästä maksettiin keskimäärin 139 euroa tonnilta, mikä on seitsemän prosenttia edellisvuotta vähemmän. Rukiin tuottajahinta jäi 171 euroon tonnilta, kolme prosenttia edellisvuotta alemmas.

      Joulukuussa leipävehnästä tilitettiin 154 euroon, kun vuotta aiemmin tonnista sai lähes 170 euroa.

      Rehuviljoissa alamäki oli vehnää loivempaa. Ohrasta sai viime vuonna 132 ja kaurasta 129 euroa tonnilta, ohrasta kympin ja kaurasta 4 euroa vähemmän kuin edellisvuonna.

      Kananmunien hinta laski pari prosenttia 1,06 euroon kilolta.
      Meijerit maksoivat maidontuottajille keskimäärin 37,75 senttiä litralta viime vuonna ennen jälkitiliä ja maidon tuotantotukea. Hinta aleni prosentin verran, vajaat 0,4 senttiä litralta. Kevät kului laskevin hinnoin aina elokuulle, jolloin maidon ja etenkin voin kysyntä alkoi vahvistua maailmalla. Joulukuussa maitolitrasta sai 38,24 senttiä.

      Niukkuus nosti ruokaperunan hintaa viime vuonna. Tuottajat saivat kilosta keskimäärin 20 senttiä, kun edeltävänä vuonna jäätiin alle 18 senttiin.
      -
      Että ei muuta kuin viljelijäksi, jota haikailee sen tuottavuutta.
      Alkaa nämä vasemmiston höpönät mennä tyhjille seinille,
      että maanviljeluy olisi kultakaivos. Ei muuta kuin pystyyn vain
      tila ja alkaa vasemmsitolaistenkin kokeileen kullan vuolemista.
      Aamulla aikaisin ylös ja hoitamaan elikoita, illalla myöhään pois, kun elikot hoidettu.

      • EIkepuleille

        teit katkerana omia johtopäätöksiä, ei kai tuossa jutussa väitetettykään erityisesti maatalouden olevan kultakaivos, pääaiheena oli maataloustuki, mikä on järjetön Suomessa.
        Ei kai mikään taho suostu enempää maksamaan tuotteistanne, koska ne on jo kertaalleen tuilla maksettu.


    • OutoYhtälö

      Suomi tukee maataloutta eniten Euroopassa
      http://mikkokiesilainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232378-suomi-tukee-maataloutta-eniten-euroopassa

      Eurostat julkaisi tänään uusimmat tilastot maataloustuista Euroopassa, ja Suomen maataloustuet olivat jälleen kerran ylivoimaisesti Euroopan korkeimmat suhteessa sektorin tuottamaan arvonlisään. Jokaista maatalouden tuottamaa euroa kohden maksettiin tukia lähes kaksi euroa.

      Suomi erottuu rajusti EU:n maataloustuissa – ”Maanviljelijällä oikeus harjoittaa kannattamatonta liiketoimintaa”
      https://www.uusisuomi.fi/raha/215466-suomi-erottuu-rajusti-eun-maataloustuissa-maanviljelijalla-oikeus-harjoittaa
      "– Suomen kansallisen tukipolitiikan lähtökohdaksi on otettu maanviljelijän oikeus harjoittaa kannattamatonta liiketoimintaa, Kiesiläinen kirjoittaa.

      Kiesiläisen mielestä tämän vuoksi suomalaisilla maanviljelijöillä ei ole ollut tarvetta kehittää toimintaansa muiden eurooppalaisten viljelijöiden tavoin.

      – Suomella ei ole enää varaa ylläpitää nykyistä tukijärjestelmää eikä maatalouden nykyinen kannattavuuskriisi ratkea lisäämällä maataloustoiminnan tukia. Kannattamattomille tiloille pitäisi tarjota mahdollisuus lopettaa toimintansa ilman että se johtaa maatalousyrittäjän vararikkoon, Kiesiläinen kirjoittaa.

      Kiesiläisen blogi on herättänyt keskustelua mikroviestipalvelu Twitterissä. Kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) on Kiesiläisen linjoilla.

      – Suomi on maataloustuessa ihan omilla sataluvuillaan. Samalla kun sosiaaliturva ja innovaatiot ovat tiukilla! Vartiainen tviittaa".

      Suomi on maataloustuessa ihan omilla sataluvuillaan. Samalla kun sosiaaliturva ja innovaatiot ovat tiukilla! https://t.co/MVH3Hbm8bD

      -

      Ihmetyttää miten suomalainen ruoka on niin kallista kuin se on verrattuna muihin EU-maihin ja Pohjoismaihin, ja hinta räjähtää kuulemma vielä käsiin jos tuessa siirrytään EU-maiden keskitasoon? Ruotsi ja Norja eivät ole paljon etelämmässä, miten niissä kannattaa minimitukemisella yleensä viljellä mitään? Uusi perunakin tulee Ruotsista kuitenkin edullisemmin kuin sitä saa Suomesta.

      • NostanHattua

        Suomen EU:n ja maailman kalleimman maataloustukijärjestelmän rakensivat KesKokoomusporvarit, kiitos kuuluu yksin heille.


    • Eihän maataloustukikritiikissa haikailla mitään tuottavuutta. Päinvastoin heikkoa tuottavuutta tuen perusteena kauhistellaan sen vuoksi, että kauppaa on älytöntä työntää eteenpäin narulla. Elinkeinotukien perusteena pitäisi olla kulman takana häämöttävä kannattavuus. Tällaista kannattavuutta voivat odottaa esim. korkean teknologian yritykset ja uusia innovaatioita kehittelevät yritykset. Kaikille on kuitenkin jo kokemusperäisesti aika selvää, että maataloutta ei näin suuressa mitassa saada millään kannattavaksi. Tukipolitiikka itse asiassa on yksi kannattamattomuuden syy, koska se johtaa tuotteiden ylitarjontaan. Maanviljely ei siis ole kultakaivos ja tuskin sellaista kukaan väittääkään.

      Maataloustuet ovat yhteiskunnalle tarpeeton kuluerä. Niiden karsiminen voitaisiin aloittaa ainakin aluepoliittisista tuista. On täysin älytöntä tukea arktista maataloutta. Ruotsissa näin ei tehdä ja maatalous on keskittynyt luontaisesti viljamimmille seuduille ei Tukholmasta etelään. Suomessa ei tarvita ylisuurta maataloutta turvaamaan omavaraisuutta. Siitä, että kyse on muustakin kuin omavaraisuudesta, kertoo se, että verovaroillamme on harjoitettu maatalousvientiä mm. Venäjälle.

      • Ongelma on vähän se että maataloustukijärjestelmästä ei saisi oikein sanoa mitään kriittistä.


      • Hypätään.kolmiloikkaa

        Eli, syöminen lopettaa sosialistein mukaan.
        Siinä Vartiaista ym asiantuntijoina, ei herran tähden he näistä tiedä.
        Kunhan suutaan aukovat MPP tavoin.

        Pellot pajuttua ja risuttua antaa, on vasemmiston tavoite.
        Ei maataloustuotantoa. Saa kuvan kun kirjoituksiaan lukee.
        Eivät edes tajua miten ruoka tehdään. Ei ruoka kokouksissa istumalla valmistu. Edes toimikunnat ei sitä saa tuotettua. Edes Ay lakot ei tuota sitä.


        Että kaupunkeihin asumaan ja maatalous lopettaa.
        Ei kyllä ihme jos vasemmisto kokoajan supistaa itseään.
        Noilla puheilla kohta vasemmistoa ei ole kuin kommunistein tapaan, huutelemassa välihuutoja vain.


      • glx

        Esim. lypsykarjatalous onnistuu hyvin missä päin Suomea tahansa, koska se perustuu pääosin nurmiviljelyyn, ja nurmenviljely on mahdollista kuinka pohjoisessa tahansa. Myös viljanviljely on ainakin rehuviljan osalta täysin mahdollista aina Oulun pohjoispuolelle asti. Parasta perunanviljely aluetta on nimenomaan pohjoispohjanmaa ja keskipohjanmaa.


    • 90aala

      Vastiiketon maataloustuki kymmenissä eri muodoissaan on aiheuttanut järkytävän tehottomuuden maatalouden kehittämisen pysähtyessä Suomessa
      täysin jo kymmeniä vuosia sitten. Peltotilkulle hankitut sopimattomat uutuuttaan hohtavat jättikoneet ovat merkkinä täysin epäonnistuneesta kehityssuunnasta.
      https://pbs.twimg.com/media/C5xsSsbWAAAjF9-.jpg:large

    • On.se

      Järkyttävää.

    • tuet.alas.heti

      Herranen Aika ! Minäkin sain mennäviikolla maataloustukiaisen tililleni Postipankkiin. Sitä oli niin paljon, että mentiin porukalla konttoriin sitä katsomaan ja noutamaan. Kuudet kottikärryt tarvittiin että saatiin Postista rahat ja saattoväki takaisin peräkylille. Ihan liikaa tuli, tonnitolkulla ylenpalttisesti. Rattori uusittiin viime vuonna, toissavuonna eukko sai rottaturkin ja sitä edellisenä tyär hammastuet, silmälasit sekä lääkkeet seinähulluuteen. Että siis meillä ON JO kaikkea, älkää tunkeko lisää.

    • mieromaha

      Kasakat määrää ja jämptit vikisee, sano atamaani Mietaa kun piikaa pani.

    • KunMikäänEiRiitä

      Aktiivimalli: ilmaisia renkejä maatiloille

      Nyt päästään vanhan ajan meinkinkiin käsiksi! MTK on perustanut oman työvoimatoimiston, joka aktiivimallin sanktioiden voimalla välittää maatalouden hommiin kausityöläisiä. Ympyrä on sulkeutunut: jälleen maaton liikaväestö pääsee tekemään päivän pari hanttihommia pellolla tai marjamaalla.

      https://yle.fi/uutiset/3-10142018

    • Kuuluu samaan sarjaan kuin yritystuet.

      Tuottamattomat yritykset ja maatilat kaatukoot.

      • kokkareetkaanEiTykkää

        vetää elämäntapapuuhastelijoiden,
        kivirekeä perässä...


    • koskatähäntartutaan

      puhdas sosiaalituki suurimmalle osalle nauttijoistaan joiden kokonaistuotannon volyymilla ei ole sanottavaa merkitystä

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe