SRAL kevätkokouksessa uskomattomia asioita tulossa

Sain käsiini tietovuodon jossa kerrotaan SRAL suunnitelmista kevätkokouksessa, todella FAKE NEWS TÄMÄ KESKUSTELUNALOITUS ON VAAN HÄMÄYSTÄ HÄHHÄHHÄH EI PIDÄ OLLA LIIAN UTELIAS!
Ilmianna
Jaa

22 Vastausta


Siellä kokouksessa kuivataan suo. Sitten rakennetaan muuri fake-ham eli lälläri-palleroiden ja radioamatöörien välille. Kustannukset maksaa fake hamssit. Make ham radio great again.
Ilmianna
Jaa
Ei tuolla tyylillä ainakaan sitä suota kuivata. Eiköhän esityslistassa ole ihan muut syyt kuin fake-hamssit.
Ilmianna
Jaa
Toivottavasti Fin-Hamin netti-TV porukka esittää SRAL:n kevätkokouksen livenä YouTubessa, voi olla mielenkiintoisia keskusteluja tulossa..
Ilmianna
Jaa
Kuulemma monenlaisia valituksia tulossa joissa allekirjoituksia tullaan esittämään, kuulemma vaaditaan SRAL ( Suomen Radioamatööriliitto ) puheenjohtajan eroa. Kuulemma keskustelua SRAL omilla sivuilla ja sähköpostilistoilla sensuroidaan ettei ikäviä faktoja tule esille. Kuulemma joillain tarkempaa tietoa siitä että ketkä tätä SRAL puheenjohtajan eroa haluavat ja heidän syistään tähän vaatimukseen. Joku nainen se puheenjohtaja kuulemma on, ollut ainakin kesäteatterissa näyttelijänä näin kuulemma on. Voivat olla nämä ihan perättömiä juorujakin, kuulopuheita nämä. Jotenkin vaan huolestuttaa radioamatööriharraste että onko hyvissä käsissä onko vaarana että menetetään radioamatööriluvat?
Ilmianna
Jaa
Pieni osa amatööreistä vaatii puheenjohtajan eroa, eipä tuohon hommaan ollut hakijoita viime vaaleissa.
Koskaan ei voi mikään hallitus tehdä päätöksiä niin että kaikki olisivat tyytyväisiä. Onhan siellä Lahdessa varmaan yksi innokas BUheenjoh..siis puheenjohtajaksi, olisiko parempi vaihtoehto? Ei ainakaan aikoinaan ollut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tiedoksi etukäteen tulen sinne valittamaan radio- ja tv-häiriöistä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Lahden radioamatöörien uusimmasta kerhokirjeestä löytyy tieto aloitteesta joka vaatii puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan erottamista tehtävästään.

http://www.oh3ac.fi/palsta/viewtopic.php?f=29&t=804
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
8 VASTAUSTA:
Tässä linkki itse aloitteeseen.

http://www.oh3ac.fi/Aloite_puheenjohtaja_Merja_Koivaaran_OH1EG_erottamisesta.pdf
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Naisten paikka ei ole julkisissa viroissa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Reilu-peli kirjoitti:
Suomi24 mainittu tuossa aloitteessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Reilu-peli kirjoitti:
Onko pojuset joutuneet tossun alle? Ei voi muuta päätellä tuollaisesta tekstistä. Kyllä yksi kaulinta heiluttava Justiina aina 5 kalkkeutunutta hamihöperöä pyyhkii mennen tullen!

Memmalla lisää kannatusta tuolla touhulla sataa suoraan laariin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kannattaa muistaa, että vain pieni vähemistö vaatii puheenjohtajan erottamista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
lllllllllllllll kirjoitti:
Suomi24 mainittu tuossa aloitteessa.
Ei se sral:n vika ole jos täällä suomi24:llä keskustellaan ja riitelyhän johtuu juuri sitä pienestä osasta jäsenistöä joka vaatii puh.johtajan eroa, itsehän he riitelyn aikaan ovat saaneet, -3ac:n vaatimuksessa väitetään että "jäsenistö" vaatii puh.johtajan eroa, se nyt ei pidä lähellekään paikkaansa, jos asiasta pidettäisiin äänestys niin puh.johtaja saisi kirkkaasti enemmistöllä jatkaa tehtävässään.
Jotkut ei vaan osaa niellä tappiotaan!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Aloite ei ole OH3AC:n tekemä. Heidän uusimmassa kerhokirjeessä on linkki aloitteeseen ja neljään muuhun vuosikokousaloitteeseen. Linkityksen yhteydessä mainitaan, että "Aloite on kirjoitettu ja lähtenyt liikkeelle OH1-piiristä."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
nyrkinhellaväli kirjoitti:
Naisten paikka ei ole julkisissa viroissa!
Naisen paikka on ham-radion takana!!!!!1!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Puheenjohtajan vaihdos olisi pitänyt tehdä viime syksyn vaaleissa, jos tarvetta olisi ollut, mutta kukaan ei edes lähtenyt haastamaan. Eli täysin turha aloite, ei tule johtamaan mihinkään.
Ilmianna
Jaa
Aivan, turhaa touhua nuo aloitteet. Nykyinen puheenjohtaja jatkakoon ja onkin pätevä tehtävään, ne joita ei miellytä erotkoon liitosta tai tyytyköön kohtaloonsa.
Ilmianna
Jaa
Mistä tämä keskustelu sitten epäpätevyydestä oikein kumpuaa?
No, miksi tämänhetkinen Suomen Radioamatööriliiton puheenjohtaja on sitten pätevä tehtävässään? Saisinko muutaman esimerkin pätevästä toiminnasta ja mitattavissa olevan todisteen tästä pätevyydestä.
Ilmianna
Jaa
Kerro sinä ensin mitkä on ne ko. tehtävän pätevyyden kriteerit? Selvyydeksi sanottakoon että pelkkä puheenjohtaja ei päätöksiä tee vaan sral:n hallitus ja eikös siellä istu aika päteviä radioamatöörejä ja lisäksi jäsenet on äänestyksellä heidät sinne valinneet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Höpöhöpö tähänkin. OPH1EG on täysin keskittänyt vallan itselleen. Sanaakaan ei lähde puljusta ellei se olu eg:n hyväksymä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Millainen on hyvä puheenjohtaja?

Puheenjohtajaan kohdistuu eniten paineita yhdistyksessä: hänen toiminnastaan ovat kiinnostuineita jäsenet, hallitus, yhteistyötahot ja viranomaiset. Kaikkien odotuksien täyttäminen on mahdotonta, mutta muutamalla perusperiaatteella puheenjohtaja pärjää pitkälle olematta yli-ihminen:

Kokonaiskuvan tarkastelu

Puheenjohtajan tehtävänä on tarkastella toiminnan kokonaisuutta. Puheenjohtaja huolehtii, että kaikki asiat ja mielipiteet tulevat huomioiduksi tasapuolisesti, kokoukset etenevät, keskustelu pysyy aiheessa ja puheenvuorot ovat jämäköitä, vuoden mittaan tehty toiminta toteuttaa yhdistyksen tarkoitusta ja on kokonaisuudessaan mielekästä ja että jokainen hallituksen jäsen hoitaa oman tehtävänsä. Koska kokonaiskuvan huolehtiminen on puheenjohtajan tehtävä, yksityiskohdista huolehtiminen on muiden hallituksen jäsenten tehtävä. Puheenjohtajan tulisi siis kyetä tarkastelemaan hallituksen ja yhdistyksen toimintaa ikään kuin ulkoapäin voidakseen arvioida, tehdäänkö oikeita asioita oikealla tavalla.

Valmistautuminen ja ennakointi

Puheenjohtajan on mietittävä asioita vähintään puolen vuoden aikajänteellä. Muille hallituksen jäsenille riittää, että he tietävät, mitä heidän pitää tehdä ennen seuraavaa kokousta. Puheenjohtajalle ennakointi on välttämätöntä, jotta hän voi arvioida, milloin asiat tuodaan hallituksen päätettäviksi ja milloin ne toteutetaan. Ennakointi on myös ajan tasalla pysyttelyä, ja puheenjohtaja voikin kysyä suoraan hallituksen jäseniltä, mitä heidän tontilleen kuuluu ja mikä on ajankohtaista. Puheenjohtajan on myös vuoden alussa tuotava hallituksen pohdittavaksi, mitä vuoden aikana halutaan tehdä, ja vuoden lopussa, mitä seuraavan vuoden toimintasuunnitelmaan kirjataan. Myös seuraavan kokouksen valmistelu on puheenjohtajan vastuulla, ja hänen pitääkin olla parhaiten valmistautunut henkilö kokouksessa ja tuntea käsiteltävät asiat vähintään pintapuolisesti jo ennakkoon.

Delegointi

Liian moni järjestö on kaatunut siihen, että puheenjohtaja on pitänyt kaikki langat omissa käsissään loppuun asti. Tehokas ja aikaansaava hallitus onkin sellainen, jossa puheenjohtaja voi luottaa siihen, että kun tehtävä, vaikkapa jäsentapahtuman järjestäminen, delegoidaan jollekin hallituksen jäsenelle, se toteutuu ilman että puheenjohtajan tarvitsee kytätä koko prosessin ajan. Vastuun antaminen muille hallituksen jäsenille myös motivoi ja sitouttaa heitä toimimaan hallituksessa, ja siksi vastuuta kannattaa antaa jopa enemmän kuin tuntuu turvalliselta. Puheenjohtajan kenties vaikein tehtävä onkin saada vapaaehtoisista esiin heidän suurin potentiaalinsa. Pienessä yhdistyksessä jotkut järjestämistehtävät jäävät väistämättä myös puheenjohtajan vastuulle, mutta tärkeää on ymmärtää, että puheenjohtaja ei vastaa joka asiasta.

Rohkeus

Puheenjohtajan ei pidä pelätä epäonnistumisia. Jotta toiminta voisi kehittyä ja hallitus onnistua, jonkun pitää tehdä hulluiltakin tuntuvia aloitteita, kannustaa avoimeen keskusteluun, ottaa vastaan jäsenten ideoita ja luottaa muihin ihmisiin. Virheitä sattuu ja joskus seuraukset ovat ikävätkin, mutta toisaalta kaikki tekevät virheitä ja ne pitää vain osata kääntää opetukseksi. Eniten kiitosta tulee yleensä riskialtteimmista projekteista, joten kannattaa kokeilla. Kannattaa muistaa mittakaava: useimmiten isompia mokia on tehty jo oman yhdistyksen lähihistoriassakin. Toisaalta pitää olla myös rohkeutta kieltäytyä asioista, kun ne ylittävät mielekkyyden rajan.

Yhdistyksen tuntemus

Puheenjohtajan on tunnettava yhdistyksensä. Hänen on pakko tuntea yhdistyksen säännöt, sillä ne määräävät kaikkea toimintaa ja niiden rikkominen on lain vastaista. Myös toimintasuunnitelman ja talousarvion tunteminen on tärkeää, eikä ole pahitteeksi, jos puheenjohtajalla on käsitys yhdistyksen lähihistoriasta ja menneistä vaikuttajahahmoista.

Lähde: google
Ilmianna
Jaa
Mikä noista googlen listan kriteereistä ei nyt sitten täyty?
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

SRAL kevätkokouksessa uskomattomia asioita tulossa

Sain käsiini tietovuodon jossa kerrotaan SRAL suunnitelmista kevätkokouksessa, todella FAKE NEWS TÄMÄ KESKUSTELUNALOITUS ON VAAN HÄMÄYSTÄ HÄHHÄHHÄH EI PIDÄ OLLA LIIAN UTELIAS!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta