Makeutusaine vai ei?

Olen nuoruudesta asti välttänyt makeutusaineita. Nyt olen vähentänyt sokerin sen verran minimiin, kuin kohtuudella onnistuu. Suklaan syönnin lopetin, mutta kaakaota nautin yhä kupillisen päivässä. Siinäkin sokeria 2/3 vähemmän kuin ennen.

Eli mietin, pitäisikö makeuttaa kaakao keinotekoisesti? Toisaalta pidän keinotekoisia makeutusaineita epäterveellisinä (tai ainakaan niiden turvallisuus ei ole taattu), toisaalta en edes pidä niiden mausta. Ja olen jo vähentänyt sokein syöntiä niin paljon, ettei yhdellä kaakaokupillisella liene enää merkitystä. Ainakin on ensimmäinen talvi, etten ole sairastanut yhtään flunssaa, eikä painokaan ole noussut tavanomaisia talvikiloja.

Miten muut olette ratkaisseet vastaavat ongelmat?
Ilmianna
Jaa

3 Vastausta



Esim. 12 vuotta nyt kahviin hermesetasta , ennen 2 nappia, nyt 1 nappi , kuppiin , santsi kuppi ilman , totuttele vaan ilman sokeria syömään ja juomaan se kannattaa.
Ilmianna
Jaa
Melkein kaikessa olenkin tottunut makeuttamattomaan, kaakao on vaan omituinen täysin ilman. Sen sisältämän sokerin kulutan kyllä liikkumalla, eli sikäli ei ongelma ole. Laitan puuroonkin hyvin happamista omenoista tehtyä lähes makeuttamatonta omenasosetta (siinä on vian himppu sokeria, jotta väri säilyy). Oma makuaisti alkaa maistamaan sen makeana. Ennen olisi ollut sietämättömän hapan.
Ilmianna
Jaa
Itse en voi sietää makeutusaineen makua. Sokeriakin käytän hyvin vähän. Luulen että tämän vuoksi maistan nyt esimerkiksi jotkut hedelmät aivan ylimakeina, kun en ole tottunut syömään mitään mikä maistuu makealta.

Ihmettelen, miten kaupassa saa myydä keinotekoisia makeutusaineita, sillä nehän totuttavat ihmisen makeaan ja ovat muutenkin terveydelle haitallisia.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Makeutusaine vai ei?

Olen nuoruudesta asti välttänyt makeutusaineita. Nyt olen vähentänyt sokerin sen verran minimiin, kuin kohtuudella onnistuu. Suklaan syönnin lopetin, mutta kaakaota nautin yhä kupillisen päivässä. Siinäkin sokeria 2/3 vähemmän kuin ennen.

Eli mietin, pitäisikö makeuttaa kaakao keinotekoisesti? Toisaalta pidän keinotekoisia makeutusaineita epäterveellisinä (tai ainakaan niiden turvallisuus ei ole taattu), toisaalta en edes pidä niiden mausta. Ja olen jo vähentänyt sokein syöntiä niin paljon, ettei yhdellä kaakaokupillisella liene enää merkitystä. Ainakin on ensimmäinen talvi, etten ole sairastanut yhtään flunssaa, eikä painokaan ole noussut tavanomaisia talvikiloja.

Miten muut olette ratkaisseet vastaavat ongelmat?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta