BP-palvelut jatkaa pähkinäisissä

Päivänsädejamenninkäinen

Turun kaupunki kilpailutti Maisaaren ja Pähkinäisten ylläpitosopimukset. Ei tainnut ainakaan Pähkinäisiin olla paljon tarjouksia kun vanha yrittäjä sai jatkaa.
Pähkinäinen on vuosi vuodelta ollut huonommin hoidettu likaisine huusseineen ja suihkuineen.
Kahvilan tarjoilutkin ovat vähintään kyseenalaisia.
Toivottavasti näistä asioista on ollut puhetta uutta sopimusta tehdessä.

30

1379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TurunTautiako

      Hieno juttu jotta jaksaa jatkaa. Ei Pähkinäinen yrittäjälle voi olla mikään kultakaivos. Olen vasta viime vuosina löytänyt saaren uudelleen. Onhan se huikaisevan kaunis paikka ja satamakin varsin suojainen useimmilla tuulen suunnilla ja hintatasokin varsin kohdallaan.

      On totta että heinäkuun sesongissa siisteyden kanssa on ollut haasteensa ja osa uusista huusseista on vilauttelijan paratiisiksi toteutettuja vaan paljon on menty eteenpäin.

      Noina aikoina muutama vuosi sitten kun mm. vessojen kapasiteetti ja roskatilat olivat eräänäkin viikonvaihteena äärimmillään, meitä löytyi joukko veneilijöitä todellisiin "paskatalkoisiin" ja humps pian kaikki taas pelasi yhteiseksi iloksi.

      • Päivänsädejamenninkäinen

        Mielestäsi siis hommaa toimii niin kuin pitäisi? Käytännössähän valvojat eivät tee mitään saaren siisteyden eteen. Pähkinäinen on ihana saari ja pärjään kyllä näinkin, mutta jos ottaa tälläisen pestin pitää työt hoitaa.
        Vierailijat tulevat pian vähenemään ja se johtaa siihen että kaupunki laittaa lapun luukulle mikä varmasti sopii sen intresseihin.


    • TurunTautiako

      No onhan Pähkinäisen emäntä persoonallinen ja jakaa varmasti tyylillään mielipiteitä. Toisekseen voisihan ylläpidon ja asiakaspalvelun toki hoitaa toisinkin - etupainotteisemmin tai tyyliin kuten ennen Gullkronassa. .. Toisaalta pidän rikkautena erilaisuutta ja sitä, että mahdolliset pulmatilanteet pyrittäisiin ratkaisemaan ensisijaisesti paikan päällä.

      Jos nyt halutaan vertailla näistä Turun ulkoilusaarista vaikka Pähkinäistä ja Vepsää, niin kyllä Pähkinäinen Vepsän pesee tullen mennen niin hinnoissa, veneilijälle suunnatuissa palveluissa, huussien siisteydessä kuin järjestyksenpidossakin vaikka molemmat ovatkin ulkoilusaarina mitä mainioimpia ja mihin molempiin Turku on viime vuosina satsannut.

      Paneeko Turku lapun luukulle... en usko, että se on kävijämäärästä suoraan riippuvainen. Kävijämäärän / Harrastajamäärän laskuhan tullee yleisemminkin koskettamaan veneilyharrastusta lähivuosina kunnes sitten joskus kokee uuden nousun. Yrittäjän palkkio sen sijaan on luultavasti sidoksissa kävijämäärään - en tosin tiedä - lähinnä arvaan.

    • Turunoikeahelmi

      Joko Maisaaren kohtalo on selvillä?

      • NäinTURUUSpiuhatPitkät

        Ei kait tällaisella kiireellisellä aikataululla nyt vielä, vastahan sitä syksyllä ajateltiin hieman, varovasti.

        Isompiakin päätöksiä Turussa päästetty käsistä läpi, IKEA, Muumimailma, LNG jakelu yms...


    • TyytyväinenVeneiljä

      Voisi veneilijät miettiä itsekin mitä niissä huusseissa touhuavat, jos ovat saastaisia. Itse emme käy niissä koskaan, joten en osaa kommentoida tätä. Olen nähnyt kyllä, että henkilökunta on käynyt niitä siivoamassa, välineistä päätellen.

      Laiturit poijuineen ovat moitteettomat, toinen laituri on myös varsin hyvä, pois lukien, ettei ole poijuja.

      Kaikki yleiset alueet ovat mielestäni aina ollut hyvällä hoidolla, ei rosikia, nurmikot ajeltu, poltto puita yms.

      Saaren emäntä on aina ystävällinen ja asiallinen ja mielestäni muukin "henkilö kunta" osaavat toimia kuten pitääkin.

      Aina löytyy ihmisiä jolle mikään ei ole tarpeeksi hyvä, ja, kun on oikein maksannut 8€ pitäisi minua palvella, kuin kuningasta tai kunigatarta, haluaisin vaaleanpunaisen maton levitettävän ereeni, yhh, minua ei palvella, olen sentään asiaka yhh...

      Olen itsekin hieman tällainen, siksi en käy yleisissä vessoissa, mutta minulle se sopii, enkä valita siitä, vaan voin nautin omassa yksityis toiletissa siisteydestä, jonka tason voin itse päättää, ja silti voin maksaa sen 8€ vaikka en kaikkia palveluja käytäkään.

      Tsemppiä BP ja muulle henkilökunnalle kaudelle -17!

    • useitakertojakesässä

      Homma toimii aivan hyvin ja emäntä on ollut ainakin meille tosi ystävällinen eli ei moittimista!

      • Syysveneilijä

        Taitaa olla paha alkoholiongelma saaren emännällä. Tuotteet kahvilassa monta päivää vanhoja, ylläpitävää huoltoa saaren palveluihin ei tehdä.
        Vähällä työllä saavat rahansa saaren hoidosta, olisi aika ryhdistäytyä.


      • fffgh
        Syysveneilijä kirjoitti:

        Taitaa olla paha alkoholiongelma saaren emännällä. Tuotteet kahvilassa monta päivää vanhoja, ylläpitävää huoltoa saaren palveluihin ei tehdä.
        Vähällä työllä saavat rahansa saaren hoidosta, olisi aika ryhdistäytyä.

        Kannattaisi laittaa satamamaksu 25 euroon niin alkaisi homma toimimaan.


    • No se on oikeastaan elämäntapa hoidella hommat noilla laiturimaksuilla 8 e, koitetaan pärjätä sillä mitä on. Vepsä päivittäisellä lauttaliikenteellä on ainoa, joka voi pyöriä isolla ravintolalla ja palkatulla henkilökunnalla... satamamaksun nosto johtaisi koko homman tuhoon

      • dftry

        Kyllä 20 euroa olisi sopiva satamamaksu pähkinäisiin.


      • Vesimeloni66

        Turun kaupunki on ostanut palvelut Pähkinäisiin, ei tarvitse yrittäjän pärjätä kahdeksan euron satamamaksuilla.
        Taloudellisesti olisi varmasti järkevämpää myydä tuoretta pullaa kioskista kuin monta päivää vanhoja piirakoita.
        Tällä hetkellä sopimukseen kuuluvat tehtävät eivät ole hoidossa saarella.
        Palkan voi näköjään saada tekemättä juuri mitään.


      • Vesimeloni66 kirjoitti:

        Turun kaupunki on ostanut palvelut Pähkinäisiin, ei tarvitse yrittäjän pärjätä kahdeksan euron satamamaksuilla.
        Taloudellisesti olisi varmasti järkevämpää myydä tuoretta pullaa kioskista kuin monta päivää vanhoja piirakoita.
        Tällä hetkellä sopimukseen kuuluvat tehtävät eivät ole hoidossa saarella.
        Palkan voi näköjään saada tekemättä juuri mitään.

        Kaupunki on ostanut, oikeastaan kilpailuttanut, kuka halvimmalla hoitaa nämä saari-isännän tehtävät. Onkohan se ollut jo pari kertaa, kun Birgit on käytännössä ollut ainoa tarjoaja? Vai oliko siellä myös Vepsän WCSS tosi isolla tarjouksella mukana. Tosi hankalia nämä palvelut varmaan hankkia, Sirkiä ja Turku puun ja kuoren välissä uskoisin Pähkinäisen osalta.


    • TurunTautiako

      Hieno homma jos pähkinäisissä on syksyllä ja viikolla kahvila auki oli sitten leivonnaiset vanhempaa tai uudempaa. 8 egee on suorastaan ilmaista oleskelua hyvässä laiturissa. Pisteet saariemännälle.

      Harrastelin itsekkin syysveneilyä männäviikolla ja voin sanoa, jotta vesillä ei todellakaan ollut tunkua huviveneilijöistä ja esimerkiksi kesällä erittäin suositussa Houtskarin Näsbyssä sai paikan valita vierassatamasta täysin vapaasti. Ei palvelun palvelua ja kaikki paikat kiinni. Onneksi Gesgiifferi mäjellä tarjoili ruokaa.
      Ihmettelen hieman tuota valittamista mukamas helposta rahasta. Voi Syysveneilijä miettiä omakohtaisesti olisiko valmis itse satsaamaan yrittäjänä laajaan ja tuoreeseen kahvilatarjontaan jos asiakkaita päivässä on nollasta - kahteen. Pääsee siinä yrittäjä kerrassaan mahtaville tuntipalkoille. Päivän saldo 0...30 € miinus kustingit ja verot näin syksyllä. Ei tartte edes pidempää matikkaa ymmärtää, jotta pakkaselle menee joka ikinen päivä syksyllä siitä etteenpäin kun koulut ovat alkaneet.

      • Tötterströmm

        Asia on juuri näin, tällä palstalla vaan on turha yrittämisen haasteista avautua. Kaiken pitää olla ilmaista ja viimeisen päälle jos minäminä satun käymään. Sossulandia tämä on.


    • HuollissaanSinusta

      Ihmettelen miksi halusi jatkaa vielä paikan vetäjänä, vaikuttaa, että ruuti palanut loppuun ja v:nkää väliä aaasi akkaista!!! Toivon voima ja uutta puhtia seuraavalla kaudelle, voin kuvitella, ettei se lulta kaivos ole, mutta ken leikkiin ryhtyy.... kiva siellä on varmasti lärvätä päivästä toiseen, mutta yritä edes olla asiakasipalvelija, ja jos jotain henkilökohtaista surua ja ei oikein hotsita jaa se asiakkaillesi, ymmärrystä ja ematiaa voisi löytyä, nyt vain tympeä naama ja rahat tänne, kiitos!!!

      • Mestaritko

        Joo, taitaa olla aivan loppu.


    • Luulenpa että se on myös aika lailla siitä kiinni miten itse käyttäytyy. Me tulimme Birgitin kanssa oikein hyvin juttuun, vaikka alkuun oli vähän kylmäkiskoista. Eihän siinä muuta kuin muutama ystävällinen sana siitä huolimatta ja jää oli murrettu.

      Se täytyy sanoa, että kahdeksan euroa tuosta paikasta on niin vähän, etten ihan kauheasti kehtaa valittaa. Sitä paitsi Pähkinäisten kaltainen hieman kotikutoisempi, mutta luonnoltaan kaunis paikka on hyvää vaihtelua liian tuotteistettuihin palvelusatamiin. Kaiken lisäksi Pähkinäisissä on yksi Saaristomeren parhaista saunoista ja senkin tuntihinta on naurettavan pieni.

      Mukava kuulla että Birgitillä riittää voimia jatkaa tulevanakin kesänä. Tullaan varmasti käymään jos satutaan lähistölle.

      • MitaanTietamaton

        Pähkinäisten satamamaksu yöltä (15.00-10.00) 2019 on 10 euroa (kuten 2018) ja saunamaksu 2019 on 15 euroa (2018 10 euroa). Edelleen mielestäni kohtuullinen hintataso. Sauna on todella hyvä. Birgitin sopimus on elokuun 2022 loppuun.

        Me olemme viihtyneet paikassa, mutta jotkut ehkä kaipaavat toisenlaista satamaa. Myös oma asenne ratkaisee. Toiset ovat Maksavia Asiakkaita ja toiset saaristossa vieraana.


    • lähtömies

      Ei tainnut Turun kaupungille tulla muita tarjouksia jos kerran sama taho jatkaa vuoteen 2022 asti.. no, onnea ja kaikkea hyvää hänelle. On niitä muitakin satamia. Tai sitten kaupungin kilpailuttaja on yhtä pihalla kuin teatteriremontin tilaajakin (sama?).

      Nyt nimittäin vasta huomasin ketjun.. käytiin elokuussa 2017, tarkoituksena jäädä yöksi. Maksoimme satamamaksun, mutta "kahvilan" tarjontaan tutustuttuamme söimme maksetut "ruuat", siis sen vähän mitä pystyi (ollaan totuttu tuoreeseen), sitten köydet irti ja pois parempaan paikkaan. Ei jääty satamamaksua ihmettelemään.

      Aivan luokattoman huono palvelutaso ja paikan ylläpito. Ihan sama, vaikka olisi ollut kokonaan ilmainen, niin kyllä siitä voi sanoa jos paikasta jäi huono kuva. Monivuotisen veneilyn osalta tämä on ollut ainoa satama, josta on lähdetty. Ja siis tiedettiin kyllä etukäteen, että on kaupungin omistama, joten odotukset eivät olleet mitenkään huippukorkealla - kunhan nyt on toimiva laituri, huoltorakennus ja jotakin ruokaakin sais.

      Luonnon ja suojaisuuden osalta paikkahan on mitä hienoin.

      PS. kuvaava kohta oli, kun eräs veneseurueemme jäsen pyysi ystävällisesti että olisiko mitään kasvisruokavaihtoehtoa. Paikan emäntä tuijotti tonnin ilmeellä "jaa että öö kasvis..?? Öö, no ota noista kinkkuleivistä se kinkku pois niin lämmitän voisämpylän mikrossa"

      • pöljäolet

        Se on hyvä että pysyt poissa pähkinäisistä, ei siellä tuollaisia valittajia tarvita.
        Kas kun et vaatinut tarjoilua veneeseen asti.


    • Joo kyllä nyt kaikissa kaupungin verovaroilla ylläpitämissä retkisaarissa pitäis olla tasokkaat ravintolapalvelut... varsinkin jos ei ole maasähköä tarjolla ja oman veneen astianpesukonetta ei voi käyttää!

      • Syysveneilijä

        Kukaan ei ole vaatinut tuollaisia. Jos otat paikan hoidettavaksi, se täytyy hoitaa hyvin. Pähkinäisissä siistit suihkutilat, saunat ja grillit olisivat riittävästi, mutta kun nekin ovat nuhruisia.
        Tuollaisen paikan ylläpitäminen ei paljoa vaadi eli yksi työntekijä riittää helposti.


      • vanhaVierailija

        Jos katsoo miten Patrik hoitanut tonttinsa paljon vaativammassa tilanteessa uutena yrittäjän Maisaaressa vs Pähkinäinen pitkään toiminut yrittäjä omalla palstallaan, niin ymmärtää kritiikin, joka ei ole aiheetonta.

        Pähkinäisissä ja sen vetäjällä samat mahdollisuudet tuottaa laadukasta palvelua ja sääli jos voimavarat ehtyneet, tosin voimavarojen ehtyminen ei ole omiaan virkistyttämän vierailijaa, sillä saarihan on Turun kaupungin virkistysaluetta ja ensisijainen tehtävä ovat vierailijat ei emäntä.

        Tsemppiä ja voimia tulevalle kaudelle, toivottavasti löydät kipinän vielä asiakas palveluun ja alueen hoitoon...


    • No katsotaan, missä Patrikin hommat menee vaikka viiden vuoden päästä. Jos vaikka katsoo rakennuksia, ei noita voi verrata keskenään. Pähkinäinen on kaukana, siitä ei mihinkään pääse ja toistaiseksi ylläpito on saatu hoidettua järkevin kuluin. Vaikka siitä toiset mielensä pahoittaa.

      • vanhaVierailija

        Viiden vuoden päästä jos paukut ovat loppu, niin vireämpää verta kehiin myös maisaareen.

        Asia on nyt vain, niin, että nämä saaret ovat kaupunkilaisten virkistystä varten, samoin palveluntuottajat. Mikäli palvelun tuottajalla uupumusta, henkilökohtaisia ongelmia yms. olisi parempi ymmärtää luovuttaa ajoissa, itsensä ja asiakkaiden edun vuoksi, jotta saarten kehitys voisi jatkua positiivisella twistillä.

        Aikanaan, kun BP aloitti oli hänelläkin hyvä drive vs entinen isäntä pähkinäisissä, nuo on rankkoja hommia pienellä tuotolla ja hän on saanut paljon hyvääkin aikaiseksi, mutta jos kehitys kaari alkaa laskea, se ei ole hyväksi kenellekään.

        Perus asia Pähkinäisissä on vallan hyvällä mallilla, laituri on uudehko ja parasta, että sukeltajat tarkastavat kaikki poijut ja laiturin kettingit, ei tarvitse miettiä kestävätkö jos sattuu hieman tuulemaan reippaammin...


      • entiärä

        Hyvä jos nykyisin kestää. Muutama vuosi sitten ei kestänyt n.50ft purkkarin painoa. Tuulta oli kyllä reippaasti luoteesta.


      • vanhaVeneiljä
        entiärä kirjoitti:

        Hyvä jos nykyisin kestää. Muutama vuosi sitten ei kestänyt n.50ft purkkarin painoa. Tuulta oli kyllä reippaasti luoteesta.

        Olet oikeassa. Aina tulee raja vastaan joka paikassa, aluksen koko, massa ja tuulipinta vs poijun ankkurin pito / ketjun heikoin lenkki tai aluksen köysi, ehkä poijuhaka pettää, kun sopivasti tuulee. Nämä on asioita joita mietin itsekin, koska veneessäni tuulipintaa reippaasti ja massaa n. 15000kg, usein jos luvattu tuulta reippaammin otan kahdesta poijusta vedon, niin riski on pienempi vaikka joku katsookin pahalla tätä varmistusta.

        Halusin vain ilmaista, että ainakin teettävät sukellus tarkistuksen joka kevät ja sitä kaikki paikat eivät tee kustannus syistä ilmeisesti.


      • Anonyymi
        vanhaVierailija kirjoitti:

        Viiden vuoden päästä jos paukut ovat loppu, niin vireämpää verta kehiin myös maisaareen.

        Asia on nyt vain, niin, että nämä saaret ovat kaupunkilaisten virkistystä varten, samoin palveluntuottajat. Mikäli palvelun tuottajalla uupumusta, henkilökohtaisia ongelmia yms. olisi parempi ymmärtää luovuttaa ajoissa, itsensä ja asiakkaiden edun vuoksi, jotta saarten kehitys voisi jatkua positiivisella twistillä.

        Aikanaan, kun BP aloitti oli hänelläkin hyvä drive vs entinen isäntä pähkinäisissä, nuo on rankkoja hommia pienellä tuotolla ja hän on saanut paljon hyvääkin aikaiseksi, mutta jos kehitys kaari alkaa laskea, se ei ole hyväksi kenellekään.

        Perus asia Pähkinäisissä on vallan hyvällä mallilla, laituri on uudehko ja parasta, että sukeltajat tarkastavat kaikki poijut ja laiturin kettingit, ei tarvitse miettiä kestävätkö jos sattuu hieman tuulemaan reippaammin...

        Kävin Pähkinäisissä kesällä 2009. Onko saaren nykyinen isäntä sama kuin oli silloin v. 2009 ?


    • Anonyymi

      Päivitys:Valitettavasti sama meininki jatkuu Pähkinäisissä edelleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe