Ladan laatu

ostohousutjalassa

Katselin eilen nettiautosta kaikki kunnostettavat ei tieliikenne kelpoiset ajoneuvot läpi, niin yksi ainut lada oli siellä myynnissä! Muita merkkejä oli isot määrät, niin kyllä se kertoo jotain laadusta, kuinka kestävä auto onkaan kyseessä ja ehjiä ladoja kyllä viel ihan mukavasti myynnissä

11

389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Runkoseoikeavarofeikkejä

      Ei niitä kukaan säilytä. Ladat menevät suoraan paaliin.

    • Konelan-myyntipojat

      Lada on lujaa laatua.

      • peltipönttö

        Lada on kierrätyspeltitynnyreistä tehty ja uudelleenkierrätettynä siitä tehdään vielä sekundalaatuisia sinkkiämpäreitä.


    • 801

      Huomasin sen myös itse. Tietenkin ei-tieliikennekelpoisten Ladojen vähäinen määrä selittyy myös sillä, että Ladat ovat tänä päivänä melko harvinaisia.

      A-katsastus, jolla on noin kolmanneksen markkinaosuus Suomen katsastuksista, selvitti omalta osaltaan, mitkä automerkit liikkuvat pisimpään. Lähteisiin kannattaa suhtautua hieman kriittisesti, koska ne antavat eri tiedot hyväksytyistä merkeistä (10 tai 1000 katsastettua yksilöä).

      Lähteet: http://www.iltalehti.fi/autot/2016051921593165_au.shtml & http://www.is.fi/autot/art-2000000827262.html

      Tilastot eivät kerro lopullista totuutta, mutta ne kertovat paljon suomalaisesta autokulttuurista. Ei ole ollenkaan yllättävää, että kärkimerkeiksi nousivat Mercedes, Volvo ja Toyota, jotka ovat Suomessa laajamittaisesti julkisen liikenteen käytössä. Kyseiset merkit ovat myös varakkaiden ihmisten suosimia, mikä myös selittää merkkien kovaa ajattamista.

      Ladat ylittivät 200000 km:n merkkipaalun. Tämä ei yllätä, koska:
      1. Merkki on käymässä Suomessa harvinaiseksi.
      2. Merkki ei ole koskaan ollut julkisen liikenteen suosima. (Vaikka Ladaa olisi epäilemättä kannattanut suosia.)
      3. Merkki on pienituloisten suosima.

      Jos Ladan polttoaineen keskikulutus on karkeasti 8 l / 100 km, ja polttoaineen keskihinta n. viimeisen 30 vuoden aikana karkeasti 1,25 € / l, niin sadan kilometrin ajaminen Ladalla maksaa tällöin 10 €. Miljoonan kilometrin saavuttaminen Ladalla maksaa täten 1000000 / 100 = 10000 * 10 = 100000 €.

      Ladan kuljettajan keskimääräiset tulot ovat karkeasti 17 500 € vuodessa. Siitä vuokraan menee karkeasti 400 € * 12 kk = 4800 €. Sähköön ja veteen menee keskimäärin 1800 € vuodessa.

      Ruokaan menee keskimäärin 1800 € vuodessa. Ladan huollot maksavat karkeasti 200 € vuodessa (mikä ei tietenkään pysy aina samana). Kulutushyödykkeisiin menee keskimäärin 2000 € vuodessa. Säästöihin on jäätävä 2500 € vuodessa.

      Käteen jää siis 4400 € Ladalla ajamiseen vuodessa. Kyseisellä rahamäärällä ajaa 4400 € / 10 € * 100 = 44000 km vuodessa. Miljoonan kilometrin saavuttamiseen Ladalla kuluu siis karkeasti keskimäärin 23 vuotta. Suurin osa Ladan omistajista silti tuskin ajaa 44000 km vuodessa, vaan pikemminkin puolet siitä, eli 22000 km vuodessa. Sillä vauhdilla Ladalla saavutetaan miljoona kilometriä noin 46 vuodessa.

      Se on pitkä aika, sillä varakas ihminen kykenee lyhyessä ajassa säästämään (6 l / 100 km kulutuksella) 75000 € Mercedeksensä polttoaineisiin, jotka vaaditaan miljoonan kilometrin ajamiseen. Pikkurahoja heille, siis. Vanhimmat Ladat ovat tällä hetkellä 47-vuotiaita, joten teoriassa ensimmäiset pienituloiset suomalaiset Ladan omistajat, jotka ovat pysyneet autoilleen alusta asti uskollisina, saavuttavat miljoona kilometriä juuri näinä aikoina. Todennäköisesti joudumme kuitenkin odottamaan huomattavasti kauemmin, sillä suurin osa Ladoista on myyty Suomessa 1980-luvulla.

      Maailman kovimman yhden miehen ja yhden auton ennätyksen (yli 3000000 km) saavuttanut Irv Gordon on laatinut listan, jolla taataan auton pitkä ikä. Kuinka moni on yhtä huolehtivainen kuin hän? Kaikkien kannattaa kuitenkin ottaa oppia häneltä. Suomen oloissa on helppoa ajaa miljoona kilometriä 10 - 20 vuodessa, mutta 46 vuodessa se vaatii tarkkaa peliä, vaan mitäpä ei autoonsa kiintynyt kuljettaja autonsa hyväksi tekisi?

      Lähde: http://www.carbuzz.com/news/2016/8/4/Here-s-How-To-Get-A-Car-To-Run-For-Over-3-Million-Miles-7734843/

      Suomalainen autoilukulttuuri ei ole koskaan ollut ihanteellinen Ladalle, mutta jos menemme maihin, joissa poliittiset, sosiaaliset ja taloudelliset olosuhteet ovat Ladalle otolliset, ja polttoaineen verotus huomattavasti kevyempi, on Ladan mainekin autona huomattavasti parempi kuin Suomessa.

      Kuubalainen taksikuski on luultavasti se mies, joka tuntee Ladat parhaiten koko maailmassa. Hänen kommenttinsa kertovat toisenlaisesta kulttuurista: "Lada on kuin panssarivaunu. Tämä on tehnyt miljoona kilometriä eikä moottoria ole vielä korjattu."

      Lähde: http://www.bbc.com/mundo/noticias/2011/08/110811_diez_huellas_sovieticas_cuba_lh.shtml

      Kuubassa Ladat ovat myös perintökalleuksia, jotka periytyvät isältä pojalle tai isoisältä pojanpojalle.

      Lähde: http://english.cntv.cn/program/newshour/20130702/104344.shtml

      • kuubalainen_mies

        Kuubassa amerikkalaiset 50-luvun autot ovat aarteita, jotka siirtyvät isältä pojalle. Lada taas on jäänne Kuuban häpeällisestä aikakaudesta Venäjän sotilastukikohtana ja alusmaana.


      • Retrotykki

        Niinkö? Mutta keulalla nakuttaa Neuvosto-koneet, kun osia ei ole saatu Amerikan koneisiin... Siinäpä vasta häpeällinen "perintö kalleus"

        Kyllä uskoisin, että Kuuban hallitus piti siitä että oli Neuvostoliiton alusmaa, kun NL tarjosi puolustuksen Amerikkaa vastaan... Se Fidel Castrohan otti aatteensa juuri kommunismista, niin älä epäile, että alusmaana olo on ollut häpeällistä!


      • lujaalaatua

        Pistävä huomio esim. skodaa ei löydy listalta ollenkaan


      • kuubalainen_mies
        Retrotykki kirjoitti:

        Niinkö? Mutta keulalla nakuttaa Neuvosto-koneet, kun osia ei ole saatu Amerikan koneisiin... Siinäpä vasta häpeällinen "perintö kalleus"

        Kyllä uskoisin, että Kuuban hallitus piti siitä että oli Neuvostoliiton alusmaa, kun NL tarjosi puolustuksen Amerikkaa vastaan... Se Fidel Castrohan otti aatteensa juuri kommunismista, niin älä epäile, että alusmaana olo on ollut häpeällistä!

        Vai neuvostomoottori. Ladan tai Mossen moottoria voisi käyttää vanhassa Chevyssä starttina, liikkeelle se ei sillä lähtisi. Kuuban ja muidenkin diktatuurien hallituksille tosiaan on edelleenkin eduksi se, että Venäjän Fasistinen Diktatuuri auttaa niitä pysymään vallassa sortamassa kansaa. Kuubalaiset itse eivät diktatuuria, Castroa tai Venäjää kaipaa.


      • Retrotykki

        No, niin se vain on joissain ameriikan raudoissa Kuubassa, ei ole kehdattu hävittää... Kun ei ole saatu koneita vippaskonsteillakaan kuntoon... Luin joskus uutisista sen moottorien vaihto homman...

        Niin ja se kone puoli oli lainattuna UAZ:ista, eli 2,4l ja kyllä sillä Amerikan lotja liikahtaa... Tosin ei tietenkään niin iloisesti, kuin omalla V8:lla...

        Elikkä siellä seassa on myös noita häpeällisiä perintökalleuksia...

        Kyllä uskoisin, jos ihminen on totutettu diktatuuriin... Ei hän siitä osaa luopua?

        Kyllä se Castro on vain monen ihmisen suunnan näyttäjä!


      • teknaavi
        kuubalainen_mies kirjoitti:

        Vai neuvostomoottori. Ladan tai Mossen moottoria voisi käyttää vanhassa Chevyssä starttina, liikkeelle se ei sillä lähtisi. Kuuban ja muidenkin diktatuurien hallituksille tosiaan on edelleenkin eduksi se, että Venäjän Fasistinen Diktatuuri auttaa niitä pysymään vallassa sortamassa kansaa. Kuubalaiset itse eivät diktatuuria, Castroa tai Venäjää kaipaa.

        Ladan moottorissa on tehokkaampi starttimoottori, kuin yhdessäkään länsiautossa! Syynä, että sen piti käynnistyä myös Siperiassa -50c pakkasessa tehtäessä kestotestiä


      • lujaalaatua

        Tehokas laturi, tehokas startti ja tila ison kokoluokan akulle. Kerran kun puola lakkasi toimimasta niin startilla pääsi hienosti lähimmälle parkkikselle. Puolasta johdot irti ja sieltä tuli lorisemalla vettä. Odottelin että vesi lorisi pihalle, piuhat paikalleen ja ei muutakun mankasta uusi sulake sytytykselle ja matka jatkui.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe