Soi ni on erimieltä Attendosta, kuin Kärsämäen PS.

EX-kepu

Soini vakuutti etteu Attendo tule Niinistön oventaa. Tämä ei liene mieluista kuultavaa Kärdämäen persuehdokkaille, sillä valtuustoryhmästä eronneet Persut olivat Mika Pietikäisen johdolla varmimpia Attendon ottajia, Soini ei kerinnyt ohja Pietikäisen porukkaa, muutta Pietikäisen ura eteni aina Piirihallitukseen saakka.
Vieläkö unelma elää vaalivoitosta Kärsämäellä Pietikäisellä ja kumppaneilla ?

74

593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jylhänperältä

      Saahan sitä unelmoida, mutta ne ovat uskoa usmien aamujen, ei uskoa ihmisien.

    • Kunnanjäsen

      Kyllähän näin kävi, kun vallanhalu kasvoi kykyä suuremmaksi

      • Nuttuperänen

        Harrastelijat kaappasivat vallan Kärdämäen valtuustoryhmässä ja tulos on nähtävissä.


      • Jylhänperältä
        Nuttuperänen kirjoitti:

        Harrastelijat kaappasivat vallan Kärdämäen valtuustoryhmässä ja tulos on nähtävissä.

        Kyllä nyt kaivataan toinen reissu puolueen palkkaamalta vaalipäälliköltä Kärsämäkeen selittelemään Attendotapausta.


      • tä_

        Puolueen palkkaamalta vaalipäälliköltä mitä sinä sekoilet?


      • eimuutumikään
        Nuttuperänen kirjoitti:

        Harrastelijat kaappasivat vallan Kärdämäen valtuustoryhmässä ja tulos on nähtävissä.

        Ei ne "harrastelijat" vallanneet valtuustoa vaan hallituksen. Valtuuston lampaat kiltisti totteli eikä muutosta ole tulossa ehdokasluettelo sen jo kertoo.


      • Nuttuperänen
        tä_ kirjoitti:

        Puolueen palkkaamalta vaalipäälliköltä mitä sinä sekoilet?

        Puolue on palkannut vaalipäälliköksi Pohjois-Pohjanmaan piiriin Tuomas Okkosen, jolla on meriittinä 6 kuukauden ehdonalaistuomio Hovioikeudesta. Piirijärjestö on ottanut ammattiavun kiitollisena vastaan, kukahan tässä sekoilee ?


    • ROSVOTKIINNI

      sais nyt ensinnäkin vedenpitävän selvityksen Atten tuomista voitoista=säästöistä trveydenhoidon ja osaksi sosiaali kuluihin, vrt PpKyS, lupaukset heilui haarukassa oliko se 3-600000e, sekin luku heitteli ilimojen mukaan.
      Em ei ole yksin Kämäen kunnan/Kärsämäki proon sisäinen asia vaan kaikkien Suomalaisten veronsamaksaneitten-maksavien koska Atte/ ynm ja nitten toiminta prosessi jo "tunnetaan.

      • pahemmaksimenee

        Kahdesta sadasta kahdeksaan sataan tuhanteen säästöt hyppi riippuen kuka oli äänessä. Lopputuloksena puolentoista miljoonan budjettikorotukset kun huomasivat sopimuksen allekirjoituksen jälkeen kuinka attendo veti maalaisjuntteja höplästä 100-0. Ei näy enää tilinpäätöksissä miten paljon kunta köntän päälle maksaa sotesta kun sotemenot pirstottiin sinne tänne ettei lopullista summaa kukaan pysty määrittelemään. Ensimmäisenä vuotena vielä näkyi jokaisen kuluvan kuukauden kohdalla miten raskaasti metsään meni mutta sen jälkeen yksikään rivivaltuutettu ei tiedä kunnan asiakirjoja lukemalla miten paljon kuntayhtymää kalliimmaksi attendo tulee. Mikä surullisinta ehdokkaina taas sama lammaslauma joka mustan valkoiseksi muuttaa. Tarkoittaa sitä että sama valheessa eläminen ja omien mokien peitteleminen jatkuu. Mikä pahinta kuntajohdon toiminnan pääpaino paitsi pysyy attendon toiminnan tukemisessa se myös tulee lisääntymään. Attendo kuskaa naapurikunnista väkeä vuodeosastolle kun kärsämäkiset ei paikkoja täytä saaden maksun jokaisesta kärsämäkisiltä sopparin mukaan plus kunnalta jonka asiakkaita kärsämäessä makuuttavat. Lopputuloksena se, että koska paikat on täynnä rakennetaampa lisää makuutuspaikkoja jotta attendo saa lisää hilloa kärsämäestä.


    • sylykyjä

      .. paljonko atte maksaa 930000 200000euron potista kuntaan veroa?, kait siitä satosentuhatta kertynee?, kuka se maksaa kiinteistöveron?, vai kuumailmapallossako atte toimii?

      • kärsämaksaa

        Selänne maksoi vuosittain noin 600 000e vuokraa nyt maksajana on kärsämäki. Maakuntamallin jälkeen hiukan helpottaa kun maakunta maksaa selänteen tavoin vuokraa. Jos ei lyö lautoja oviin ja ikkunoihin se kun ei maakunnassa ole enää kärsämäkisten käsissä vaan maakunnan. Selänteessä edellinen ei olisi ollut edes mahdollista.


    • töpeksintää

      .. ja palijoko niitä 1000e Atten nyssyköitä kunta ja kansalaiset maksaneet?

      • Matteuksen

        Kyllä kaikki on seitsemänsinetin takana kuten Johanneksen evankeljumin ennustukset.


    • räkäsyjä

      nämä "könttä-maksut on Attelle ym vast. edullista ja tuottavaa rahaa, ne menee alta kellonlyömän veroparasiitin paratiisiin jota vastaan otetaan uutta velkaa joka taasen on edullista velkaa koska se on verotomalla pääomatulolla vastaan ja avulla otettu, käyännössä nollakorko, edelleen velkaeurot vilahtaa toisella kellonlyömällä Atten-suomen toiminta yksikölle joka jo kolmannella lyömällä palvelutalon tontin nurkkapaaluja lyö ja h-veden p-talossa jo tuottavat huojujat (kohta) makaa..palvelutalohan ei ole sairaala, vaan sine otetaan "valinnanvapaudella(hoidettava itse valitsee) maksukykyiset, tietysti hoito on hyvää, maksajathan sen maksaa. P-taloista tulee eliitti-taloja, köyhällä sinne ei ole mitän asiaa, kotihoit-omaiset hoitelee ne..

      • Suomi.myytävänä

        Vanhuspalvelusektorin attendot ja kumppanit ovat viime vuosien aikana napanneet itselleen pala palalta viimeksi haapaveden. Isot ikäluokat kaatumassa petiin mikä tietää varmaa tuloa ja kun markkinat on vallattu määrittelevät myös hinnat. Sama toistuu sotepalveluissa kunhan Sipilä jaOrpo Soinin avustamana saa yksityisille oven auki suomen sotemiljardeihin.
        Eilisessä paneelissa pää punaisena huutivat edelliset kuinka Attendot ei Niinistön oven taakse ilmesty kertoen edelleen etteivät poimi rusinoita pullasta eli asiakkaat jotka käyttävät vähiten palveluja suurkuluttajien jäädessä rannalle ruikuttamaan. Mikä naurettavinta rahoitusmallikin on ihan auki ja jumalan sanaa julistettiin asiasta joka on ihan auki. Sipilä noloin kaikista edellisessä ja kokoomuksen riveistä hyppäsi jo yksityisten kelkkaan kansanedustajia varmistamaan lakiin rahoitusmallin jolla yksityiset tekee "soteuudistuksessa" parhaan mahd. tilin.


    • saattaaolla

      .. että "konsensuksen nimissä kuntakin osallistuu..esm lahja tontti/nim.hinta, ja jos ei p-taloon ole tarpeeksi maksukykyisiä-asikkaita niin ainahan rupusakista löytyy ja kunta avittaa h-maksuissa ja jos ei" normaali köyhiä, niin Korkatilta loput..ja jos ei yhtään asiakasta niin sitten kirjasto..

      • josjajos

        Yhtä tyhmästi hosuvat kuin haapavedellä ja betonoivat ennen kuin on selvää miten jatkossa käy. Haapavetiset konkan pelossa Attendon jo ottivat laskien sen varaan että maakunnille menee koko roska mikä on hyvin epätodennäköistä. Jäitä hattuun pitäisi laittaa ja katsoa vähän aikaa miten käy. Muuten on vaarassa käydä niin, että rakennetaan uutta tk:n viereen joka voi mennä kiinni maakunnan käskystä ja siinähän se, uusi käyttötarkoitus palvelutalona tms. ilman että yksityinen nappaa nenän edestä rahastuspisteen kärsämäkisten taas hosuessa hädissään.


      • Markk.ValtausALkanut
        josjajos kirjoitti:

        Yhtä tyhmästi hosuvat kuin haapavedellä ja betonoivat ennen kuin on selvää miten jatkossa käy. Haapavetiset konkan pelossa Attendon jo ottivat laskien sen varaan että maakunnille menee koko roska mikä on hyvin epätodennäköistä. Jäitä hattuun pitäisi laittaa ja katsoa vähän aikaa miten käy. Muuten on vaarassa käydä niin, että rakennetaan uutta tk:n viereen joka voi mennä kiinni maakunnan käskystä ja siinähän se, uusi käyttötarkoitus palvelutalona tms. ilman että yksityinen nappaa nenän edestä rahastuspisteen kärsämäkisten taas hosuessa hädissään.

        "22.3.2017 klo 09:35 Attendo hamuaa jo kuntien terveysasemia – tarjoaa palveluita myös pieniin kuntiin

        Yksityiset terveyspalveluyritykset petaavat jo täyttä häkää kilpailuasemiaan kunnissa, vaikka sote-uudistus ja siihen kuuluva valinnanvapaus tulevat voimaan vasta vuonna 2019.

        Attendolta vahvistetaan, että sillä on verkot laajalti vedessä.

        – Olemme jatkuvasti yhteydessä kuntiin joka puolella Suomea. Tälläkin hetkellä keskustelemme monen kunnan kanssa eri maakunnissa, Attendon terveyspalveluiden myyntijohtaja Antti Raimovaara kertoo.

        – Käymme tällä hetkellä kuntien kanssa keskustelua siitä, minkälaiset riskit heillä on tulevaisuudessa lähipalveluiden säilymisen osalta. Missä säilyy lääkäri, missä toimii päivystys, minkälainen tilanne on hammaslääkäreiden osalta, Antti Raimovaara kertoo.

        Attendon mukaan se voi tarjota yksityisiä lääkäri- ja hammaslääkäripalveluita myös pienissä kunnissa, jotka uhkaavat jäädä maakunnallisen palveluverkon ulkopuolelle.

        http://yle.fi/uutiset/3-9521921

        Tähtäimessä kuntien kiinteistöt

        Kuntien puoleen kääntyminen vaikuttaa kuitenkin ihmeelliseltä, koska uudessa sote-mallissa kunnilla ei ole enää mitään tekemistä sote-palveluiden tuottamisen tai ostamisen kanssa.

        ***********
        Ei ole tyyli muuttunut miksikään vaan TAAS koputellaan kuntien kunnantalojen ovia sopimuksen saamiseksi uhkaillen tällä kertaa maakuntauudistuksella kertoen sen vievän kunnasta sotepalvelut jolla yrittävät saada kunnan sote- ja vanhuspalvelut itselleen (pörssipelureille). Erikoiseksi asian tekee se, etteivät kunnat edes voi ulkoistaa ja allekirjoittaa sopimuksia yksityisten kanssa heidän kertoessa että teidän tk menee kiinni jos ette ulkoista? Joka tapauksessa markkinoiden valtaus on ollut jo kauan "työn alla" ja kärsämäki on todennäköisesti seuraava Haapaveden ja Ylivieskan lisäksi joka "luovuttaa" vanhuspalvelut pörssikeinottelijoille? Asia mikä on jo jakanut keput kahteen eri leiriin


      • tätäeikansatiedä

        Hyvinvointialan liiton mielestä suoran valinnan palveluntuottajille asiakkaista maksettavan kiinteän maksun eli kapitaatiokorvauksen osuus 80 prosenttia on liian suuri. Kiinteä korvaus ilman sairastavuuden tai hoidontarpeen huomiointia ei ole liiton mielestä ole tarkoituksenmukaista.

        Kapitaatio-korvaus
        siis maksetaan yksityisille terveistä tulevista sairaista 80% mitä sairaat keskim maksaa


    • kempeleenovet

      jos ei kirjasto, niin sitten Isiksen ajamat asumaan..

    • mannaatulee

      .. sille on varma vuokranmaksaja,, me kaikki verolliset

      • stoiahtungh

        .. ja mitä himputtia Rajavartiolaitoksella on wirkaa ja paljonko sen ylläpito maksaa, nekin rahat "kempeleen oville.


    • lunssikuntoon

      Ei ole Kärsämäellä vetovoimaa, oikeinkirjoituksen hallitsevat henkilöt näyttävät lähteneen hevon helvettiin pitäjästä.

      • ootpapikkusielu

        eikohän se kämäellä olisi tärkiämpiäkin asioita saaha lunssit kuntoon kuin oikeinkirjoitukset, tee walitus niille jotka kirjoituksia kämäellä opettavat, ei kämäkien tuleva kysy ensiksi ossaako kämäkiläinen oikeinkirjoittaa, hyvin vähäsen ossaa ja senkin väärin, no entäs sitten, jos juoruilla ja kyttäämisillä voisss kuntaa nostaa niin...


    • KepulainenSOini

      Olihan se surullista seurattavaa kuinka Soini teki juuri ne samat temput joiden takia persujen suosio sukelsi ja minkä takia on itse jättämässä hukkuvan laivan. Orpoa ja Sipilää nauratti kun Soini taas kädestä söi. Paras Attendon lobbari koko porukasta ja taas teki kovasti töistä keskustan ja kokoomuksen puolesta.

      " julkinen terveydenhuolto säilyy, hän vielä lisäsi. Tämä tulee olemaan puolueen linjana riippumatta siitä, kuka on ministerinä"
      http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/sote/kommentti-soinin-luottonainen-vaihtuu-toiseen-tuleeko-soteen-lisaa-vaantoa/

      Noin se julkinen säilyy kun Soini ovea avaa ulkomaalaisille pörssikeinottelijoille suomen sotemiljardeihin että tännepäin piikki on auki.

      • 765434567

        Kavanaa piti vaihtaa Sipilän ja Soinin takia muutenkin oli kovin heikko avaus jokaiselta muulta paitsi Anderssonilta joka on porukan fiksuin ihminen. Soini meuhkasi tapojensa mukaan kertoen kuinka muiden kannattaisi kuunnella oppivat jotain. Ihmiseltä joka poliittinen ura on pisteessä missä tuhosi kaiken minkä rakensi nostaen sen jälkeen kädet pystyyn jättäen sotkut muiden hoidettavaksi kun ei pää leikkiä kestä. Sipilän sössöttöjä hössöttäjä veti taas falsetissa itselleen tyypillisen shown miten te voitte olla noin saatanan tyhmiä kuunnelkaapa kun teitä parempi ihminen teitä tolloja opettaa. Käsittämättömän yksinkertainen asema huomioiden ja ylimielinen, äo maks. keskinkertainen ja nauraa kohdissa missä lähinnä nolaa itsensä eli aina kun aukaisee suunsa. Surkein kaikista pomoista jälleen kerran. Itselle kävi kuten toimittajille joita molempia silminnähden vitutti alusta loppuun sonnilauman huutelu ja kanava vaihtui.


      • ja.painot.jaloissa

        Mitenhän se julkinen säilyy kun rinnalle tulee suuret pörssiyhtiöt joilla on massia esim. markkinointiin yms. ihan valtavasti enemmän kuin julkisilla? Ei ole näkynyt julkisten maksettuja mainoksia mutta esim. Attendon sitäkin enemmän. Isot jyrää valtaa markkinat ja sitten se rahastaminen alkaa. Juuri jossain lehdessä kertoivat ettei kukaan maailmassa ole tehnyt samanlaista uudistusta kuin suomi mikä tarkoittaa sitä ettei ole edes mitään vertailupohjaa jne. vaan hypätään kerralla altaan syvään päähän.


      • rosvotkiinni
        ja.painot.jaloissa kirjoitti:

        Mitenhän se julkinen säilyy kun rinnalle tulee suuret pörssiyhtiöt joilla on massia esim. markkinointiin yms. ihan valtavasti enemmän kuin julkisilla? Ei ole näkynyt julkisten maksettuja mainoksia mutta esim. Attendon sitäkin enemmän. Isot jyrää valtaa markkinat ja sitten se rahastaminen alkaa. Juuri jossain lehdessä kertoivat ettei kukaan maailmassa ole tehnyt samanlaista uudistusta kuin suomi mikä tarkoittaa sitä ettei ole edes mitään vertailupohjaa jne. vaan hypätään kerralla altaan syvään päähän.

        niin no on se Ruåtsi samanlaisen ja siitä Sipilä ottanut mallia, ruåtsin terveyskustannukset nousseet about 40 %, ja siellä on myös tehty selvitys miten paljon verokruunuja on valunut ulkomaille, selvityksen mukaan miljardi-luokkaa, sipilä-hallitus ei ole halukas tekemään vastaavaa selvitystä suomessa olevista pörssiterveys yhtiöitten veroista ja maksuista suomeen, saati suurempaa selvitystä em yhtiö- Konserni rakenteista ylipäätään ja niitten omistajista.


      • Suomi.myytävänä
        rosvotkiinni kirjoitti:

        niin no on se Ruåtsi samanlaisen ja siitä Sipilä ottanut mallia, ruåtsin terveyskustannukset nousseet about 40 %, ja siellä on myös tehty selvitys miten paljon verokruunuja on valunut ulkomaille, selvityksen mukaan miljardi-luokkaa, sipilä-hallitus ei ole halukas tekemään vastaavaa selvitystä suomessa olevista pörssiterveys yhtiöitten veroista ja maksuista suomeen, saati suurempaa selvitystä em yhtiö- Konserni rakenteista ylipäätään ja niitten omistajista.

        piti tulla suomen malli ettei käy kuten ruotsissa. Sipilä lupais lain millä verovarojen valuminen ulkomaille estetään mutta miten kävi? "Unohtui" ehto lakiesityksestä kun sekin Sipilän lupaus oli yksi niistä joita ei voi edes teoriassa toteuttaa.

        Ruotsi on kusessa yksityisten vallatessa markkinat menojen vain kasvaessa ja yrittävät jäkiviisaina siivota jälkensä mutta huonolla menestyksellä. Mitempä niitä yksityisiä markkinoilta enää ulos saat kun kerran ovi aukaistaan? Ei mitenkään ja sille tielle SIpilä on suomea ajamassa. Tarkoittaa samaa kuin suomalaiset maksaisi jatkossa osan veroistaan suoraan ulkomaille koska sinne ne tulee menemään jos yksityiset päästetään valtaamaan suomen sotemarkkinat. Vahinko mikä ruotsissa kävi jo ja mitä suomi seuraa perässä vaikka vierestä löytyy varoittava esimerkki.


    • hehehiheiluwillesss

      Niinistö lähtee pj-kisaan!

    • selväpeli

      Nyt peli menee jännäksi, ei poliitikan arenoilla, mutta maasetu- Ps kannatajille Niinistö on "puhdas"..

      • kotiläksytlukemattaniini

        Enempi Niinistökin persu kuin Soini niin kaukana Soini on jo persulaisuudesta. Terhon voittaessa pj vaalit mikään ei muutu vaan persut seisoo jatkossakin hallituksessa peesaamassa kokomustaa ja kepua. Eilinen paneeli toi Halla-aholle lisää kannattajia niin raskaasti Soini kokomustaa ja kepua taas kumarsi. Oli taas sellainen julkisen kannattaja että hohhoijjaa. Kun hyppää hukkuvasta laivasta voisi ihan hyvin hypätä yksityiseen pörssiyhtiöön lobbaamaan niin hyvin yksityisten puolia piti. EI saa köyhä valita maaseudulla kuten Soini eilen kertoi valintamahdollisuus kun tulee vain isojen kuntien ja kaupunkien asukkaille. Tiedä sitten mitä järkeä siinäkään on kun molemmat yksityinen ja julkinen saa viimeisimmän version mukaan saman köntän jokaisesta asiakkaasta joten missä se kilpailuasetelma millä asiakkaista kilpailla? Se kun tarkoittaa vain sitä että jatkossa se joka kirjoittaa lähetteitä saa asiakkaat ja niitä tulee kirjoittamaan molemmat ranteet kipeinä asiakkaat saadakseen ja maakunta maksaa ja säästöjä tulee eli ei missään nimessä tule päinvastoin. Mikä naurettavinta kepu säikähti aikaisemmin niin paljon kokoomuksen uhkausta jonka mukaan kepujen maakunnat jää haaveeksi jos yksityisiä ei tule että yrittivät saada maakunnille kiintiöyksityiset. Julkiselle kirittäjäksi lopputuloksella jossa molemmat saa saman rahan minkä seurauksena kiritys jäi lähtötelineisiin.


      • Kokoomus.nro
        kotiläksytlukemattaniini kirjoitti:

        Enempi Niinistökin persu kuin Soini niin kaukana Soini on jo persulaisuudesta. Terhon voittaessa pj vaalit mikään ei muutu vaan persut seisoo jatkossakin hallituksessa peesaamassa kokomustaa ja kepua. Eilinen paneeli toi Halla-aholle lisää kannattajia niin raskaasti Soini kokomustaa ja kepua taas kumarsi. Oli taas sellainen julkisen kannattaja että hohhoijjaa. Kun hyppää hukkuvasta laivasta voisi ihan hyvin hypätä yksityiseen pörssiyhtiöön lobbaamaan niin hyvin yksityisten puolia piti. EI saa köyhä valita maaseudulla kuten Soini eilen kertoi valintamahdollisuus kun tulee vain isojen kuntien ja kaupunkien asukkaille. Tiedä sitten mitä järkeä siinäkään on kun molemmat yksityinen ja julkinen saa viimeisimmän version mukaan saman köntän jokaisesta asiakkaasta joten missä se kilpailuasetelma millä asiakkaista kilpailla? Se kun tarkoittaa vain sitä että jatkossa se joka kirjoittaa lähetteitä saa asiakkaat ja niitä tulee kirjoittamaan molemmat ranteet kipeinä asiakkaat saadakseen ja maakunta maksaa ja säästöjä tulee eli ei missään nimessä tule päinvastoin. Mikä naurettavinta kepu säikähti aikaisemmin niin paljon kokoomuksen uhkausta jonka mukaan kepujen maakunnat jää haaveeksi jos yksityisiä ei tule että yrittivät saada maakunnille kiintiöyksityiset. Julkiselle kirittäjäksi lopputuloksella jossa molemmat saa saman rahan minkä seurauksena kiritys jäi lähtötelineisiin.

        Turhaa oli eilinen pj-paneeli niin turhaa..Kokoomus on puheenjohtavaihdoksen yhteydessä ja sen jälkeen tasaisin väliajoin julkisesti ilmoittanut kuinka keput voi unohtaa maakuntansa jos kokoomus ei saa yksityisille ovea auki suomen sotemiljardeihin.
        Orpo nauroi sisäänpäin kun hallituskumppanit hyppi hänen pillinsä mukaan nauttien tilanteesta suuresti. Sipiläkin niin kovasti kokoomuspolitiikka ajoi että huvittamaan alkoi. Lupaili muutoksia kritiikiä aiheuttaneeseen valinnanvapauteen mutta ei muutu mikään vatuloidaan ja kepu hyppää kun kokoomus käskee. Sellainen pääministeri ja pääministeripuolue tällä kertaa. Kokoomuksen näpeissä koko roska. Huvittuneena Orpo lässytti tuulta paskaa Sipilän hätäpalaverin jälkeen mutta kunhan kuntavaalit on ohi lisäleikkaukset tulee ja kokoomus jatkaa suomen hallituksen johdossa.

        Puhuiko ne mitään eilisessä ohjelmassa laista minkä Sipilä lupais laatia minkä mukaan yksityiset maksaa veronsa suomeen? Laki jonka lupasi ja joka "unohtui" lakiluonnoksesta..


      • 1nkaudenihme
        kotiläksytlukemattaniini kirjoitti:

        Enempi Niinistökin persu kuin Soini niin kaukana Soini on jo persulaisuudesta. Terhon voittaessa pj vaalit mikään ei muutu vaan persut seisoo jatkossakin hallituksessa peesaamassa kokomustaa ja kepua. Eilinen paneeli toi Halla-aholle lisää kannattajia niin raskaasti Soini kokomustaa ja kepua taas kumarsi. Oli taas sellainen julkisen kannattaja että hohhoijjaa. Kun hyppää hukkuvasta laivasta voisi ihan hyvin hypätä yksityiseen pörssiyhtiöön lobbaamaan niin hyvin yksityisten puolia piti. EI saa köyhä valita maaseudulla kuten Soini eilen kertoi valintamahdollisuus kun tulee vain isojen kuntien ja kaupunkien asukkaille. Tiedä sitten mitä järkeä siinäkään on kun molemmat yksityinen ja julkinen saa viimeisimmän version mukaan saman köntän jokaisesta asiakkaasta joten missä se kilpailuasetelma millä asiakkaista kilpailla? Se kun tarkoittaa vain sitä että jatkossa se joka kirjoittaa lähetteitä saa asiakkaat ja niitä tulee kirjoittamaan molemmat ranteet kipeinä asiakkaat saadakseen ja maakunta maksaa ja säästöjä tulee eli ei missään nimessä tule päinvastoin. Mikä naurettavinta kepu säikähti aikaisemmin niin paljon kokoomuksen uhkausta jonka mukaan kepujen maakunnat jää haaveeksi jos yksityisiä ei tule että yrittivät saada maakunnille kiintiöyksityiset. Julkiselle kirittäjäksi lopputuloksella jossa molemmat saa saman rahan minkä seurauksena kiritys jäi lähtötelineisiin.

        Soini kumarsi kokoomuksen ja keskustan suuntaan siinäkin lähtemällä tukemaan persujen uudeksi pj:ksi ehdokasta joka jatkaa nuolemista. Hallitus ei siten kaadu minkä ansiosta keput saa maakuntansa ja kokoomus julkisen romutettua. On kyllä niin mielenkiintoinen ideologia persuilla hallituksessa ettei oikein löydy järkeä koska eivät saa hallituksessa ajettua omia etuja pätkääkään päinvastoin hallitusvastuun nimissä tukevat "kipeitä päätöksiä" joissa potkivat omia äänestäjiään päähän kun kepu ja kokomusta käskee.


      • thetruthandnothi
        Kokoomus.nro kirjoitti:

        Turhaa oli eilinen pj-paneeli niin turhaa..Kokoomus on puheenjohtavaihdoksen yhteydessä ja sen jälkeen tasaisin väliajoin julkisesti ilmoittanut kuinka keput voi unohtaa maakuntansa jos kokoomus ei saa yksityisille ovea auki suomen sotemiljardeihin.
        Orpo nauroi sisäänpäin kun hallituskumppanit hyppi hänen pillinsä mukaan nauttien tilanteesta suuresti. Sipiläkin niin kovasti kokoomuspolitiikka ajoi että huvittamaan alkoi. Lupaili muutoksia kritiikiä aiheuttaneeseen valinnanvapauteen mutta ei muutu mikään vatuloidaan ja kepu hyppää kun kokoomus käskee. Sellainen pääministeri ja pääministeripuolue tällä kertaa. Kokoomuksen näpeissä koko roska. Huvittuneena Orpo lässytti tuulta paskaa Sipilän hätäpalaverin jälkeen mutta kunhan kuntavaalit on ohi lisäleikkaukset tulee ja kokoomus jatkaa suomen hallituksen johdossa.

        Puhuiko ne mitään eilisessä ohjelmassa laista minkä Sipilä lupais laatia minkä mukaan yksityiset maksaa veronsa suomeen? Laki jonka lupasi ja joka "unohtui" lakiluonnoksesta..

        Hyvä ohjelma. Rinne edusti kärsämäen keskustaa puolustaen kuntia ja niiden järjestämisoikeutta minkä Sipilä on viemässä "leveimmille hartioille" keskustan kuntakentän vääntäessä taustalla tekohymyä kun itkettää.


      • Uhkapelurit
        Kokoomus.nro kirjoitti:

        Turhaa oli eilinen pj-paneeli niin turhaa..Kokoomus on puheenjohtavaihdoksen yhteydessä ja sen jälkeen tasaisin väliajoin julkisesti ilmoittanut kuinka keput voi unohtaa maakuntansa jos kokoomus ei saa yksityisille ovea auki suomen sotemiljardeihin.
        Orpo nauroi sisäänpäin kun hallituskumppanit hyppi hänen pillinsä mukaan nauttien tilanteesta suuresti. Sipiläkin niin kovasti kokoomuspolitiikka ajoi että huvittamaan alkoi. Lupaili muutoksia kritiikiä aiheuttaneeseen valinnanvapauteen mutta ei muutu mikään vatuloidaan ja kepu hyppää kun kokoomus käskee. Sellainen pääministeri ja pääministeripuolue tällä kertaa. Kokoomuksen näpeissä koko roska. Huvittuneena Orpo lässytti tuulta paskaa Sipilän hätäpalaverin jälkeen mutta kunhan kuntavaalit on ohi lisäleikkaukset tulee ja kokoomus jatkaa suomen hallituksen johdossa.

        Puhuiko ne mitään eilisessä ohjelmassa laista minkä Sipilä lupais laatia minkä mukaan yksityiset maksaa veronsa suomeen? Laki jonka lupasi ja joka "unohtui" lakiluonnoksesta..

        Kokoomus sitonut keskustan kädet ja sillä mennään loppuun asti kaikki tai ei mitään tyylillä. Persujen rooli hallituksessa on jäänyt kysymysmerkiksi Soini kun hävisi jo hallitusneuvotteluissa. En ymmärrä mikä sai yleensä lähtemään lopulta hallitukseen kun käteen jäi vain ministerin salkku? Akanatkin menetti viimeistään kuunariveron perumisessa missä Soini nolattiin lopullisesti. Voittajana esiintyy sen jälkeen kun nosti kädet pystyyn ja jätti hukkuvan laivan ohjaamisen poikasille.


      • vihervasemmistoeliitti

        Soini hyvin kommetoi eilisessä keskustelussa niitä vihervasureijen juttuja, ihmetteli sitä että miksi ne nyt vastustaa valinnanvapautta kun köyhäkin pääsis samalle viivalle rikkaijen kans?


      • kärsäsiikalatvamäki
        kotiläksytlukemattaniini kirjoitti:

        Enempi Niinistökin persu kuin Soini niin kaukana Soini on jo persulaisuudesta. Terhon voittaessa pj vaalit mikään ei muutu vaan persut seisoo jatkossakin hallituksessa peesaamassa kokomustaa ja kepua. Eilinen paneeli toi Halla-aholle lisää kannattajia niin raskaasti Soini kokomustaa ja kepua taas kumarsi. Oli taas sellainen julkisen kannattaja että hohhoijjaa. Kun hyppää hukkuvasta laivasta voisi ihan hyvin hypätä yksityiseen pörssiyhtiöön lobbaamaan niin hyvin yksityisten puolia piti. EI saa köyhä valita maaseudulla kuten Soini eilen kertoi valintamahdollisuus kun tulee vain isojen kuntien ja kaupunkien asukkaille. Tiedä sitten mitä järkeä siinäkään on kun molemmat yksityinen ja julkinen saa viimeisimmän version mukaan saman köntän jokaisesta asiakkaasta joten missä se kilpailuasetelma millä asiakkaista kilpailla? Se kun tarkoittaa vain sitä että jatkossa se joka kirjoittaa lähetteitä saa asiakkaat ja niitä tulee kirjoittamaan molemmat ranteet kipeinä asiakkaat saadakseen ja maakunta maksaa ja säästöjä tulee eli ei missään nimessä tule päinvastoin. Mikä naurettavinta kepu säikähti aikaisemmin niin paljon kokoomuksen uhkausta jonka mukaan kepujen maakunnat jää haaveeksi jos yksityisiä ei tule että yrittivät saada maakunnille kiintiöyksityiset. Julkiselle kirittäjäksi lopputuloksella jossa molemmat saa saman rahan minkä seurauksena kiritys jäi lähtötelineisiin.

        Kärsämäessä aikoinaan taksisuhareilla oli sesonkiaika aina Mikkosen ollessa lomilla lomittajien kirjoittaessa ranteet kipeinä lähetteitä oyksiin. Nyt ei kirjoiteta lähetteen lähetettä kuin pakon edessä koska jokainen lähete kustannuksineen on Attendon voitoista pois. Jos maakuntien myötä julkinen tai yksityinen saa köntän jokaisesta asiakkaasta ilman taloudellisia vastuita kuten nyt eikös se Attendokin voi kirjoittaa lähetteitä ihan surutta kun saavat köntän maakunnan kantaessa jatkossa taloudellisen vastuun? Kärsämäkisillehhän asialla ei ole enää paskankaan merkitystä maakuntien alaisuudessa koska vaikutusmahdollisuudet ovat nolla kuten taloudellinen sitovuuskin. Mukavasti koko ulkoistus vesittyy maakuntamallin myötä ei vaikuta sen enempää kunnan itsenäisyyteen kuin talouteenkaan oli palveluiden järjestäjänä kuka tahansa ei koske kärsämäkeä. Ulkona ollaan kuin lumiukko ja toivotaan vain kädet ristissä että maakunnan suuret herrat pitäisi edes joitain tunteja viikossa tk:sta auki missä uusia reseptit ja hakea aikaa oikeaan lääkäriin. Se kun tuo Sipilän valinnavapausmalli se voi sulkea mm. kärsämäestä koko terveyskeskuksen kun maakunnillekkin valtio maksaa köntän mikä suorastaan pakottaa lyömään lautoja ikkunoihin.

        Tulee ihan varmasti Attendot ja kumppanit Niinistön nurkille jos ei ovelle asiakkaista kilpailemaan muiden vastaavien ja julkisten tavoin helsingissä kun on noin 600 000 ihmistä täällä reilu 2 sehän on varma mutta jääkö näihin tuppukyliin edes sitä yhtä terveyskeskusta sitä ei muista Sipilä kertoa. Siinähän se suurin kauhukuva Sipilän ja kokoomuksen lehmäkaupoissa mihin Rehula on jo kauan viitannut että rakentaminen seis kiinni menee nykyisiäkin tK:sia. Sitten väännetään jostain valinnavapaudesta tilanteessa missä uudistus sisältöineen on sulkemassa maaseudulta terveysasemia mikä asiayhteydessä valinnanvapaus saa irvokkaita piirteitä. Kyllä se kaupungeissa ja suurissa kunnissa toimii kun julkinen ja yksityiset menee sinne missä on maksavia asiakkaita mutta koska maakunnille on tulossa könttä rajallisten varojen takia iso osa syrjäkuntien tk:sta menee kiinni koska se on valtava säästö maakunnalle kun ei tarvitse vuokria eikä palkkoja maksella mikä estetään keskittämisellä suuriin yksiköihin. Sitten ollaan kuin pyhäntäset jotka hyppii naapurikuntien tk:ssa sitä kait se Sipilän valinnavapaus sitten tarkoitti saadaan vapaasti valita mennäänkö Haapajärven, Nivalan vai Pyhäjärven tk:N asiakkaiksi?


      • haapavetelälle
        vihervasemmistoeliitti kirjoitti:

        Soini hyvin kommetoi eilisessä keskustelussa niitä vihervasureijen juttuja, ihmetteli sitä että miksi ne nyt vastustaa valinnanvapautta kun köyhäkin pääsis samalle viivalle rikkaijen kans?

        Voi vtun idiootti kun sinä sekä taloudellisesti että henkisesti köyhä et saa sen enempää vaihtoehtoja sotepalveluihisi kuin mitä sinulla on nyt. Eri asia vaikka helsingin pultsarilla joka saa ihan oikeasti valita lukuisista ehdokkaista kenen tk:ssa asioida eli sen puistoa lähimmän minkä roskisessa majailee. Sinä vastaavasti saat olla hyvilläsi jos haapavedelle jää edes terveyskeskusta sellaisen valinnanvapauden nimissä mm. PIIKKI AUKI Soini yksityisiä lobbasi. EI riitä näköjään että kreikkaan syydetään rahaa kun pitää sen lisäksi lapioida suomen verovaroja ulkomaalaisten pörssipelureiden tileille ja laatia erikseen laki jotta edellinen varmasti toteutuu. Sellainen valinnavapaus ja sama viiva rikkaiden ja köyhien välillä. Ihan sama vaikka voitat miljoonan lotossa olet köyhempi kuin helsingin pultsari mitä valinnanvapauteen tulee. Kaiva jostain suomen kartta ja merkkaa tussilla jokainen kaupunki ja iso kunta. Sen jälkeen ota harppi ja piirrä merkin mukaan ympyrät joiden sisällä asuu jatkossa ne rikkaat ja ulkopuolelle jäävät köyhät oli heidän varallisuutensa mikä tahansa.

        Kiitos kuitenkin erittäin viihdyttävästä aivopierustasi missä sinä persujen syvä vihaaja Soinia kumarsit.


      • Autuaitaovatpuupäät
        haapavetelälle kirjoitti:

        Voi vtun idiootti kun sinä sekä taloudellisesti että henkisesti köyhä et saa sen enempää vaihtoehtoja sotepalveluihisi kuin mitä sinulla on nyt. Eri asia vaikka helsingin pultsarilla joka saa ihan oikeasti valita lukuisista ehdokkaista kenen tk:ssa asioida eli sen puistoa lähimmän minkä roskisessa majailee. Sinä vastaavasti saat olla hyvilläsi jos haapavedelle jää edes terveyskeskusta sellaisen valinnanvapauden nimissä mm. PIIKKI AUKI Soini yksityisiä lobbasi. EI riitä näköjään että kreikkaan syydetään rahaa kun pitää sen lisäksi lapioida suomen verovaroja ulkomaalaisten pörssipelureiden tileille ja laatia erikseen laki jotta edellinen varmasti toteutuu. Sellainen valinnavapaus ja sama viiva rikkaiden ja köyhien välillä. Ihan sama vaikka voitat miljoonan lotossa olet köyhempi kuin helsingin pultsari mitä valinnanvapauteen tulee. Kaiva jostain suomen kartta ja merkkaa tussilla jokainen kaupunki ja iso kunta. Sen jälkeen ota harppi ja piirrä merkin mukaan ympyrät joiden sisällä asuu jatkossa ne rikkaat ja ulkopuolelle jäävät köyhät oli heidän varallisuutensa mikä tahansa.

        Kiitos kuitenkin erittäin viihdyttävästä aivopierustasi missä sinä persujen syvä vihaaja Soinia kumarsit.

        Noin se menee tasapuolisuuden nimissä hallituksen kauppaama valinnavapaus on kovin valikoivaa sorttia. Ei määritä rahapussi vaan lähinnä maantieteellinen sijainti. Lopputuloksena valinnavapausmalli joka maaseudulla tulee nykyisestä rajoittamaan niitä vaihtoehtoja valinnanvapaudelle. Kärsämäki hyvin todennäköisesti yksi suljettavien terveyskeskuksien joukossa pyhäjärven pelatessa perkeleen fiksusti rakentamalla suurempi tk:n h-hetkellä. Yksi niistä tulevista "keskitysleireistä" eli terveyskeskuksista jonne tuppukylien ihmiset ohjataan jatkossa sen jälkeen kun niiden oma tk suljetaan. Pyhäjärven pelastus jos niikseen tulee.


        Rinne oli ainoa joka puolusti mallia jonka mukaan kunnilla tulisi säilyttää järjestämisvastuu eli valta päättää miten omassa kunnassa sotet järjestetään ja miten mutta noin se menee Haapaveden nillittäjän kohdalla. Ymmärtää politiikasta hätäisesti puoleiden nimet kuten myös sen, että Soini on kepujen juoksupoika jota silittää niin kauan kun jaksaa kepujen jalkaa nylkyttää. Sitten kun se loppuu piikille. Siihen se ymmärrys sitten loppuukin. Kepua poloinen kumartaa yrittää mutta kerta toisensa jälkeen pyllistämisen puolelle menee. Varsinkin tuo vasureiden perään nillittäminen huvittaa koska vasurit ovat paljon paljon lähempänä keskustalaisten linjoja joista keput loikkasi kokoomuksen leiriin Sipilän soolon myötä. Keput kun eduskuntavaalien alla pelkäsi yksityisten valtaavan suomen sotemarkkinat ja nyt ovat sitä vaatimalla vaatimassa sen jälkeen kun Sipilä vaihteeksi "hiukan" sooloisi Stubin kanssa heh heh.


    • sdplastaa

      valinnanvapus poistuu Rinteen hallinolla ja seon nro 1, se on koko suomen pelastus raharosvojen kynsistä

      • tyhmää_

        No eihän se mihinkään poistu koska se on olemassa nyt jo!? Ihan idioottimaista tekstiä. Kyse kun on pyrkimyksestä yksityisten sotemarkkinoiden valtaamiseksi joka toivottavasti kaatuu hallituksen mukana. Ainoa ongelma koko sopassa kokoomuksen julkisen alasajo keskustan sen mahdollistajana ja sotemarkkinoiden avaaminen bisnespelureille. Maakunnat vielä menee nykyistä parempi vaikka vähemmälläkin pärjäisi pääasia ettei täydellisen osaamattomat maalaistollo harrastelijapoliitikot kunnissa KUTEN KÄRSÄMÄESSÄ pyri pitämään omaa hyvävelijärjestöään jasen valtaa pystyssä sopimalla kymmenien jopa satojen miljoonien sopimuksia jotka maksaa valtaosin muut. Valtaa joka menee joka tapauksessa maakunnille


      • vihervasemmistoeliitti

        Rinne sanoi kannattavasa valinnavapautta siinä keskustelussa, joten ei se poistu kun se on jo ollu rikkaille ja työtekijöille olemassa pitkään, mutta sitä vasemmistovihreät vastustaa että tää uusi sote laajenis myös koskemaan muitakin jotka ei ole siihen päässeet myös köyhimmille tulee mahdollisuus tasavertaiseen palveluun!


      • haapavedenhäirikkö
        vihervasemmistoeliitti kirjoitti:

        Rinne sanoi kannattavasa valinnavapautta siinä keskustelussa, joten ei se poistu kun se on jo ollu rikkaille ja työtekijöille olemassa pitkään, mutta sitä vasemmistovihreät vastustaa että tää uusi sote laajenis myös koskemaan muitakin jotka ei ole siihen päässeet myös köyhimmille tulee mahdollisuus tasavertaiseen palveluun!

        Sinä se jaksat pyörittää samaa levyä vaikka perätön teoriasi edellä jo alas ammuttiin? Noh siinähän ei ole mitään uutta sitä se teettää kun pakkohäiriöt puskee pintaan ilmeten massapostaamisena aina uudestaan ja uudestaan ja uudestaan jne.


        Se valinnanvapaus jonka edellä kohdistat kuuluvaksi vain rikkaille ja työntekijöille koskee ihan jokaista paitsi niitä työntekijöitä joilla ei ole edes vaihtoehtoja. Se valinnavapaus koskee jopa sinua henkisesti ja fyysisesti köyhää mutta Sipilän mallin seurauksena ne sinun vaihtoehtosi valita eri toimitsijoiden välillä ne tulee vain ja ainoastaan vähenemään kun maakunta alkaa lyömään lautoja ikkunoihin.

        Rinne sen kummemmin kuin vasuritkaan ei vastusta vaan kannattaa valinanvapautta tiedoksi vain sinulle haapaveden aivokuolleelle. Ainoa asia mitä he vastustavat ovat valinnanvapauden nimissä joka on käytössä jo nyt Sipilä ajaa julkisen polvilleen avaten yksityisille oven auki suomen sotemiljardeihin koska kokoomus niin käskee uhaten muuten kaatavan maakuntamallin. Asia mistä hyötyy kaupungeissa ja suurissa kunnissa asuvat rikkaat ja köyhät maaseudulla kuten kärsämäki ja haapavesi siellä ei ole sen jälkeen rikasta eikä köyhää joka uudistuksesta hyötyisi päinvastoin maksavat siitä, että palvelut keskitetään kasvukeskuksiin jne.

        No niin ohita edellinenkin missä väittämäsi alas ammutaan perustellusti ja siirry summassa valitsemaasi avaukseen massapostaamaan samat lallatuklset joita olet taas kuukausikaupalla jauhanut. Jos pääsee taas itku ota ylläpitoon yhteys jos se aatesisko taas sensuroisi vastaukset joissa sinun massapostauksiin puututaan niiden ollessa sääntöjen vastaisia.


      • törkeä-vasmmisto
        haapavedenhäirikkö kirjoitti:

        Sinä se jaksat pyörittää samaa levyä vaikka perätön teoriasi edellä jo alas ammuttiin? Noh siinähän ei ole mitään uutta sitä se teettää kun pakkohäiriöt puskee pintaan ilmeten massapostaamisena aina uudestaan ja uudestaan ja uudestaan jne.


        Se valinnanvapaus jonka edellä kohdistat kuuluvaksi vain rikkaille ja työntekijöille koskee ihan jokaista paitsi niitä työntekijöitä joilla ei ole edes vaihtoehtoja. Se valinnavapaus koskee jopa sinua henkisesti ja fyysisesti köyhää mutta Sipilän mallin seurauksena ne sinun vaihtoehtosi valita eri toimitsijoiden välillä ne tulee vain ja ainoastaan vähenemään kun maakunta alkaa lyömään lautoja ikkunoihin.

        Rinne sen kummemmin kuin vasuritkaan ei vastusta vaan kannattaa valinanvapautta tiedoksi vain sinulle haapaveden aivokuolleelle. Ainoa asia mitä he vastustavat ovat valinnanvapauden nimissä joka on käytössä jo nyt Sipilä ajaa julkisen polvilleen avaten yksityisille oven auki suomen sotemiljardeihin koska kokoomus niin käskee uhaten muuten kaatavan maakuntamallin. Asia mistä hyötyy kaupungeissa ja suurissa kunnissa asuvat rikkaat ja köyhät maaseudulla kuten kärsämäki ja haapavesi siellä ei ole sen jälkeen rikasta eikä köyhää joka uudistuksesta hyötyisi päinvastoin maksavat siitä, että palvelut keskitetään kasvukeskuksiin jne.

        No niin ohita edellinenkin missä väittämäsi alas ammutaan perustellusti ja siirry summassa valitsemaasi avaukseen massapostaamaan samat lallatuklset joita olet taas kuukausikaupalla jauhanut. Jos pääsee taas itku ota ylläpitoon yhteys jos se aatesisko taas sensuroisi vastaukset joissa sinun massapostauksiin puututaan niiden ollessa sääntöjen vastaisia.

        Tällähetkelläkin yksityiset hoitta valinnanvapautta nyt pääsee työntekijät ja rahamiehet valitsemaan tähänasti vihervasemmistokin hyväksyy, mutta nyt uudessa sotessa valinnanvapaus laajenis koskemaan myös kaikkia muitakin jotka ei nyt pääse valitsemaan, tätä sitten nää vihervasurit vastustaa Soinihan kysyi siinä keskustelussa miksi se nyt on niin paha-asia kun köyhemmätkin pääsee samalle viivalla?


    • jumbbassstaan

      "Valinnanvapaus on yksityis-pörssiterveyspalveluitten keksimä ansa kerätä maksukykyisiä "terveitä asiakkaaksi(halpaa hoitaa), rubu-köyhät-sairaat jää julkiselle, jossa kylläkin! Sipilä-prosessin mukaan taxat on samat kuin yksityisillä, koska julkisenkin Sipilä yhtiöittää -siksi, kun voittoa pitää tulla(sitä ei tullut jukiselta PpKyS,tä), mitenkäpä oiskaan kun maksoi seinät" eikä saanut "tonnin nyssyköitä eikä 200´000e lahjoituksia).
      Nyt Sipilä hallinto junttaa kesken eräisen Sote-lakiluonnoksen, pamfletin josta 12000 sivua vielä puuttuu!

      • Suomi.myytävänä

        miksi keskeneräisiä puutteellisia lakiesityksiä on kierroksilla ollut ja on nytkin johtuu siitä että kokoomuksella ja keskustalla on niin tiukka aikataulu että niiden on pakko laittaa vertauskuvalla tyhjiä papareita lausuntokierroksille. EI kestä enää oikein minkäänlaisia viivästyksiä muuten kaatuu koko korttitalo ajanpuutteeseen byrokratia kun on suomessa hidas vaikka Sipilä lakia tykkää lukea omalla tavallaan kuin uskovaiset raamattua. Sama homma lakiluonnosten laadinnassa tahtoo viisaiden kuuleminen jäädä aina välistä kun tulee liika kiirus ja jää maakuntataivas pian toteutumatta. Kataisen hallitusta haukuttiin aikoinaan mutta niillä oli sentään alusta surulliseen loppuun asti homma hanskassa ja uudistus oli valmis alusta asti mitä Orvolla ei ole vieläkään mutta hällä väliä kohta juntataan. Miksi pamfletissa on 12000 sivua kertoo paitsi sen oleellisimman homma on levennyt jo käsiin sen lisäksi kukaan ei pääse sen sisältöön kiinni kun se on mysteeri itse laatijoillekkin. Samanlainen opus kuin kärsäkurjien sopimus attendon kanssa. Piru piilee yksityiskohdissa ja kohta suomipoika maksaa hyvänmiehen lisää attendolle kun sopimukseen oli joku pienen pienellä niin kirjoittanut mutta kiireessä jäi lukematta.

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/213854-keskustavaikuttaja-hammastelee-sotea-yksityiset-toimijat-nauravat-talle-hallitukselle


    • olkaapahyvätesipiläiset

      Tähän Sipilän kehumaan "nousuun ei taida pörssiterveysyhtiöitten veron-ulkoistukset sopia?

      Nordeasta synkkä ennuste Suomelle: Elintaso vaarassa, hyvinvointivaltiota uhkaa ”kuolinisku”

      Suomalaisten elintaso on vaarassa laskea tulevina vuosikymmeninä.


      Nordea-pankin pääanalyytikko Jan von Gerich varoittaa, että markkinat eivät tällä hetkellä lupaa hyvää Suomen ja suomalaisten tulevaisuudelle. Asiasta kertoo Kauppalehti.

      – Jos markkinat ovat oikeassa, suomalaisten elintaso laskee, von Gerich varoittaa Nordean blogissaan.

      Moni pitää prosentin kasvuennusteita Suomen taloudelle synkkinä, mutta pitkien markkinakorkojen taso ei Jan von Gerichin mukaan indikoi edes hidasta kasvua vaan talouden selvää supistumista. Von Gerichin mukaan korkomarkkinoiden tämänhetkinen reaalikorkojen hinnoittelu kertoo, että euroalueen talouskasvun odotetaan jäävän pitkällä aikavälillä negatiiviseksi.

      – Jos oletamme Suomen talouden kasvavan keskimäärin 1 prosentin vuodessa seuraavan viiden vuoden ajan ja tämän jälkeen seuraavan markkinahinnoittelua euroalueen keskiarvolle, Suomen talous on reaalisesti (inflaation huomioiden) vuonna 2050 noin 5 prosenttia pienempi kuin vuonna 2015. Tämä taso vastaa vuoden 2004 tasoa. Keskimäärin siis 45 vuoden talouskasvu olisi nolla, summaa von Gerich.

      Pitkään hyvin hitaasti kasvava tai peräti supistuva talous olisi kohtalokas tilanne Suomen nykyisen kaltaiselle hyvinvointivaltiolle. Tälläkin hetkellä Suomen talous ”velkaantuu joka vuosi miljardikaupalla säilyttääkseen nykyisenkaltaisen hyvinvointimallin”.

      – Ilman kasvua pohjoismaista hyvinvointivaltiota ei voida säilyttää väestön ikääntyessä, von Gerich kirjoittaa.

      – Edessä voi olla kuolinisku.

      • SOS-kirjaimellisesti

        Ei tuolla ole suoranaista asiayhteyttä itse aiheeseen mitä nyt sen verran että mm. ulkomaiset pörssipelurit ovat nappaamassa suomen sisäisestä kierrosta miljardeja suomalaisten maksamista veroista ja sitä ei suomi kestä. Se kun tarkoittaa sitä, että on lähes sama kuin suomalaiset maksaisivat osan veroistaan suoraan ulkomaisten esim. attendon ruotsalaisten pääomasijoittajien tileille. Unohtamatta suomalaisia pörssipelureita jotka tähtäävät samaan sillä erolla ettei varat mene ulkomaille mutta yksityisihmisten eli suomalaisten sijoittajien tileille. SE taas tarkoittaa sitä, että olisi sama jos suomalaiset maksaisi osan veroistaan valtion sijaan suoraan suomalaisten pörssipelureiden tms. tileille nekin varat on pois suomen sisäisetä rahankierrosta millä tätä piskuista maapoloist pystyssä yritetään pitää heikoin tuloksin ja huonommaksi on menossa.
        Soteuudistus kun on nykymuodossaan pelkkää poliittista peliä missä isoja rahoja vastaan keskusta puolueena pääsee betonoimaan itselleen kehäkolmosen ulkopuolen. Mikä pahinta kumpaakaan kauhuskenaariota ei voi kukaan jälkikäteen perua saati korjata. Keskusta sen enempää kuin kokoomuskaan persuja unohtamatta paskat välittää miten suomelle käy ja se on se surullisin asia kaikessa kun suomen "tuhoajat", he ovat suomalaisia. Tiedä sitten mikä ilo kepuille on maakunnista keskustalle keskittyvine valtarakenteineen kun kaikki millä niitä maakuntadynastioita pitäisi ylläpitää hajoaa ympäriltä pillun päreiksi? Ei kestä suomi miljardien verovarojen valumista rajojen ulkopuolelle ei yhteiskunnan pyörät pyöri joutuvat tulevat hallitukset liittämään seuraavaksi maakuntia.

        Maakuntamalli vielä menee se on ihan ok vaikka ylimitoitettu onkin mutta suomen sotemarkkinoita ei menetetä ulkomaalaisille pörssipelureille kuin kerran. Kerrasta poikki ja sille kauhuskenaariolle on Sipilän hallitus lakia laatimassa että edellinen varmasti toteutuisi.


      • kapiasihti
        SOS-kirjaimellisesti kirjoitti:

        Ei tuolla ole suoranaista asiayhteyttä itse aiheeseen mitä nyt sen verran että mm. ulkomaiset pörssipelurit ovat nappaamassa suomen sisäisestä kierrosta miljardeja suomalaisten maksamista veroista ja sitä ei suomi kestä. Se kun tarkoittaa sitä, että on lähes sama kuin suomalaiset maksaisivat osan veroistaan suoraan ulkomaisten esim. attendon ruotsalaisten pääomasijoittajien tileille. Unohtamatta suomalaisia pörssipelureita jotka tähtäävät samaan sillä erolla ettei varat mene ulkomaille mutta yksityisihmisten eli suomalaisten sijoittajien tileille. SE taas tarkoittaa sitä, että olisi sama jos suomalaiset maksaisi osan veroistaan valtion sijaan suoraan suomalaisten pörssipelureiden tms. tileille nekin varat on pois suomen sisäisetä rahankierrosta millä tätä piskuista maapoloist pystyssä yritetään pitää heikoin tuloksin ja huonommaksi on menossa.
        Soteuudistus kun on nykymuodossaan pelkkää poliittista peliä missä isoja rahoja vastaan keskusta puolueena pääsee betonoimaan itselleen kehäkolmosen ulkopuolen. Mikä pahinta kumpaakaan kauhuskenaariota ei voi kukaan jälkikäteen perua saati korjata. Keskusta sen enempää kuin kokoomuskaan persuja unohtamatta paskat välittää miten suomelle käy ja se on se surullisin asia kaikessa kun suomen "tuhoajat", he ovat suomalaisia. Tiedä sitten mikä ilo kepuille on maakunnista keskustalle keskittyvine valtarakenteineen kun kaikki millä niitä maakuntadynastioita pitäisi ylläpitää hajoaa ympäriltä pillun päreiksi? Ei kestä suomi miljardien verovarojen valumista rajojen ulkopuolelle ei yhteiskunnan pyörät pyöri joutuvat tulevat hallitukset liittämään seuraavaksi maakuntia.

        Maakuntamalli vielä menee se on ihan ok vaikka ylimitoitettu onkin mutta suomen sotemarkkinoita ei menetetä ulkomaalaisille pörssipelureille kuin kerran. Kerrasta poikki ja sille kauhuskenaariolle on Sipilän hallitus lakia laatimassa että edellinen varmasti toteutuisi.

        vai ei ole "asiayhteyttä , no sanahan on vapaa niikun Flankkilan "areena!


      • pyromaanisss
        SOS-kirjaimellisesti kirjoitti:

        Ei tuolla ole suoranaista asiayhteyttä itse aiheeseen mitä nyt sen verran että mm. ulkomaiset pörssipelurit ovat nappaamassa suomen sisäisestä kierrosta miljardeja suomalaisten maksamista veroista ja sitä ei suomi kestä. Se kun tarkoittaa sitä, että on lähes sama kuin suomalaiset maksaisivat osan veroistaan suoraan ulkomaisten esim. attendon ruotsalaisten pääomasijoittajien tileille. Unohtamatta suomalaisia pörssipelureita jotka tähtäävät samaan sillä erolla ettei varat mene ulkomaille mutta yksityisihmisten eli suomalaisten sijoittajien tileille. SE taas tarkoittaa sitä, että olisi sama jos suomalaiset maksaisi osan veroistaan valtion sijaan suoraan suomalaisten pörssipelureiden tms. tileille nekin varat on pois suomen sisäisetä rahankierrosta millä tätä piskuista maapoloist pystyssä yritetään pitää heikoin tuloksin ja huonommaksi on menossa.
        Soteuudistus kun on nykymuodossaan pelkkää poliittista peliä missä isoja rahoja vastaan keskusta puolueena pääsee betonoimaan itselleen kehäkolmosen ulkopuolen. Mikä pahinta kumpaakaan kauhuskenaariota ei voi kukaan jälkikäteen perua saati korjata. Keskusta sen enempää kuin kokoomuskaan persuja unohtamatta paskat välittää miten suomelle käy ja se on se surullisin asia kaikessa kun suomen "tuhoajat", he ovat suomalaisia. Tiedä sitten mikä ilo kepuille on maakunnista keskustalle keskittyvine valtarakenteineen kun kaikki millä niitä maakuntadynastioita pitäisi ylläpitää hajoaa ympäriltä pillun päreiksi? Ei kestä suomi miljardien verovarojen valumista rajojen ulkopuolelle ei yhteiskunnan pyörät pyöri joutuvat tulevat hallitukset liittämään seuraavaksi maakuntia.

        Maakuntamalli vielä menee se on ihan ok vaikka ylimitoitettu onkin mutta suomen sotemarkkinoita ei menetetä ulkomaalaisille pörssipelureille kuin kerran. Kerrasta poikki ja sille kauhuskenaariolle on Sipilän hallitus lakia laatimassa että edellinen varmasti toteutuisi.

        "talon voi polttaa vain kerran!


    • luntalissää

      sitten EU antaa vapautuksen, suorastaan potkut, Putini tarjoo Ukrainan aitan jyvistä mustaa liepuskaa ja sillähän päivä toiseksi vaihtuu, niinoo Siperiassa, kuinkas muuten, luuliko jo joku 10läinen pomoksi pääsevän?

      • eiksjeh

        Ei anna eu potkuja yhdelle sen lypsylehmistä. Kreikka taas nurin tupsahtamassa ja silloin on hyvä eu:lle mitä enemmän jäsenvaltioita löytyy joilla maksattaa esim. kreikan velat. EIhän se nyt passaa että velkovat pankit kaatuisi menköön eurooppa polvilleen että saa pankit rahansa.


      • stanamitäänlulenetietää
        eiksjeh kirjoitti:

        Ei anna eu potkuja yhdelle sen lypsylehmistä. Kreikka taas nurin tupsahtamassa ja silloin on hyvä eu:lle mitä enemmän jäsenvaltioita löytyy joilla maksattaa esim. kreikan velat. EIhän se nyt passaa että velkovat pankit kaatuisi menköön eurooppa polvilleen että saa pankit rahansa.

        herrajee!, antaa loparit kun rahat on loppu, tietystihän Eu voi keksiä poikkeuslain ja hakkaa suomen metsät, nekun päästää hiiltä ilmakehään, suomen metsien on luultu olevan parhaita hiilinieluja, mutta eu metsätiedemiehet tietää, napajäätiköt sulaa ja rysseli hukkuu.


      • korkiampaamatikkaa
        stanamitäänlulenetietää kirjoitti:

        herrajee!, antaa loparit kun rahat on loppu, tietystihän Eu voi keksiä poikkeuslain ja hakkaa suomen metsät, nekun päästää hiiltä ilmakehään, suomen metsien on luultu olevan parhaita hiilinieluja, mutta eu metsätiedemiehet tietää, napajäätiköt sulaa ja rysseli hukkuu.

        pitäiskö meidän kuitenkin ottaa lisää velkaa Eu vuoksi, että saamme Kreikalle sen otetun velan nakata, jälleen ja monesko kerta, Sipilähän perustaa leikkaukset sillä, ettei jälkipolville jää rahaa, öhöm, tuota velkaa!


    • råtsillaonvaraaeimeillä

      Kyllä Nordean arvio varmaankin on harkinnan perästä kirjoitettu, siksipä kaikki Sipilä Ofensiivit pitäisi jäädyttää välittömästi, onhan se nyt aivan idioottimaista" alkaa itenäisyydemme suurin ja rahaa eniten viepä savotta, tilanteessa jossa kirstussa ei oo mitään ei penni hyrrää eurosta puhumattakaan, ei niin pöhölöö löydy muualta kuin suomesta ja minkä vuoksi, siksi kun yhellä miljardi Insinöörillä ei ole mitään käsitystä rahasta kontra kansasta vaikka kadulla leipäjonot kasvaa, kansa kirppiksi kehuu, kauppojen takana dyykkari koluaa ja sitten vielä köyhiltä leikataan, että "kasvot säilyy ja jäsenmaksut Eu.le!

      • råtsivastustaaorpoa

        Orpo sanoi tiistaina Ylen kuntavaalitentissä, että Ruotsissa vasemmistoliiton sisarpuolue pitäisi valinnanvapautta hyvänä.

        Ruotsin vasemmistopuolueen puheenjohtaja Jonas Sjöstedt oikaisee Petteri Orpon (kok.) väitteen Vänsterpartiet-puoleen suhteesta valinnanvapauteen.

        – Vänsterpartiet vastusti aikanaan terveydenhuoltomarkkinoiden avaamista Ei voittoja hyvinvointipalveluista -iskulauseella, Sjöstedt kertoo tiedotteessa.

        Orpo sanoi tiistaina Ylen kuntavaalitentissä vasemmistoliiton Li Anderssonille, että Ruotsissa vasemmistoliiton sisarpuolue pitäisi valinnanvapautta hyvänä.

        Sjösted sanoo, että Vänsterpartiet haluaa purkaa ruotsalaisen valinnanvapauslainsäädännön. Hänen mukaansa Suomen hallituksen mallikaan ei turvaa potilaiden itsemääräämisoikeutta ja hyvää hoitoa kaikille.

        Suomen Vasemmistoliitto on kritisoinut aikeita pakkoyhtiöittää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä turvata markkina suuryrityksille.


    • Nenästävedetty

      Voiko Attendo toimia uuden soten aikana kun on "pimeä"firma? ,Ei julkaise rahojensa .(voitoista) paljo mitään.. Ei rakenna toimitiloja...Tälläisiä on Mehiläinen yms.. Näitä toimijoita tulee lisää.. Valinnanvapaus on kova sana...

      • vasemmisto-eliittiei

        Soin sanoi ylen areena keskustelussa että miksi vihervasemmistolle on paha asia jos kaikki köyhemmätkin ja osattomat saa samat valinnanvapaudet jotka rahalla on saanu ja työntekijöillä jo on?


      • kettujenketku
        vasemmisto-eliittiei kirjoitti:

        Soin sanoi ylen areena keskustelussa että miksi vihervasemmistolle on paha asia jos kaikki köyhemmätkin ja osattomat saa samat valinnanvapaudet jotka rahalla on saanu ja työntekijöillä jo on?

        the, sotkette Sipilä-Soten/Pörssiyhtiöitten lanceeraaman"valinnanvapauden "valinnanvapauteen joka työterveydessä ollut jo yli10 vuotta, kyse ei ole samasta valinnanvapaudesta ja sen vaikutuksesta, vaikka Soinikin nyt meni sen rinnastamaan, kun hyppäsi herrojen kanssa marjaan.

        toinen asia, monen muun epäkohdan lisäksi, Sotessa on se, kun Sipilä väe3nväkisin(kiire) yhtiöittää julkisen, miksi?, siksi, kun muuten kansa("idiootit) ei vielä ymmärrä, että jos julkinen pelaisi reaalikustantein(kuten PpKyS pelasi) paljastuisi tyhmemmillekkin Pörssiterveys- yhtiöitten ja julkisen palvelu-hintojen ero, joka on pörssiosake-omistajain rahaa, jonka maksaa hoidettavat, sitä samaa joudumme maksamaan myös, kun ja jos Julkisen Sipilä yhtiöittää.
        Em Sipilä haluaa, siis yhtiöittämällä, peittää ja samalla kehuu "molemmilla tulee olemaan sama taxa" (ovelaa)


      • wiisasoletkärsäkkääksi

        juuri niin, iskit asian sydänhermoon, tätä ei nämä "kuntavaltuutetut jotka kuntansa terveydenhoidon ulkoistivat, ymmärrä vieläkään, tosiasiassa osa ymmärsi, mutta puoluehierarkia ei ymmärrä totuuden ymmärtäjiä("Marjatta)


      • onkoAttepimiä
        wiisasoletkärsäkkääksi kirjoitti:

        juuri niin, iskit asian sydänhermoon, tätä ei nämä "kuntavaltuutetut jotka kuntansa terveydenhoidon ulkoistivat, ymmärrä vieläkään, tosiasiassa osa ymmärsi, mutta puoluehierarkia ei ymmärrä totuuden ymmärtäjiä("Marjatta)

        em = "nenästävedetylle"


    • kertakaikkiaanhyvin

      Soinilla oli hyvä kommenti niille vihervasureille kun höpöttivät päälle, että kannattaa kuunnella nii voi oppiakin jotain!

      • expj

        Soini on nyt järkyttyneessä aufoorisessa tilassa ja puheet sen mukaiset.


      • oppi-isä
        expj kirjoitti:

        Soini on nyt järkyttyneessä aufoorisessa tilassa ja puheet sen mukaiset.

        Soini sanoi olevansa kokenei keskustelija joten vihervasemmsitolaisetenkin kannattaa kuunnella opiakseen jotain


      • pitkäsaikkutarpeen
        oppi-isä kirjoitti:

        Soini sanoi olevansa kokenei keskustelija joten vihervasemmsitolaisetenkin kannattaa kuunnella opiakseen jotain

        em vain syventää dementiaallista alemmuuden itsekorostuksen tarvetta


      • massapostaajalle

        Mitä se Soini opetti senkö miten puolueen kannatus puolitetaan valtapuolueesta marginaaliin? Kohde mitä epäonnistunein vasureilla kun on jo enemmän jäseniä kuin persuilla ja suosiokin on suurempi ja kyse on siis vasureista. Suun repiminen paljon paremmin puheenjohtajuudensa hoitaneille irroitti lähinnä säälipisteitä.


      • sullemullejne
        massapostaajalle kirjoitti:

        Mitä se Soini opetti senkö miten puolueen kannatus puolitetaan valtapuolueesta marginaaliin? Kohde mitä epäonnistunein vasureilla kun on jo enemmän jäseniä kuin persuilla ja suosiokin on suurempi ja kyse on siis vasureista. Suun repiminen paljon paremmin puheenjohtajuudensa hoitaneille irroitti lähinnä säälipisteitä.

        Pitäisi persujen ottaa mallia kepuista jotka siivoaa järjestelmällisesti puolueen kannatuksen alas ampujat brysseliin pois silmistä pois mielestä ajatuksella suosion uudelleen nostamiseksi. Ainoa poikkeus joukossa paskalakipaula joka kuuluu yhtenä sipilän sullemulle sisäpiiriin eli kavereihin joita sipilä tasaisin väliajoin nimeää eri virkoihin. Viimeksi em:sta suosionosoituksesta sai nauttia naapuri kokoomuslainen harkimo. Poliittisten nimitysten aika on ohi sanoi sipilä alussa minkä jälkeen on nimennyt omia suosikkejaan ennätysmäärät edeltäjiin verrattuna.


      • aamuhartaus
        massapostaajalle kirjoitti:

        Mitä se Soini opetti senkö miten puolueen kannatus puolitetaan valtapuolueesta marginaaliin? Kohde mitä epäonnistunein vasureilla kun on jo enemmän jäseniä kuin persuilla ja suosiokin on suurempi ja kyse on siis vasureista. Suun repiminen paljon paremmin puheenjohtajuudensa hoitaneille irroitti lähinnä säälipisteitä.

        vasemmisto-petti 9.3.2017 6:56 Soin on aivan oikessa tuossa valinnavapaudessa että kaikki saa samat oikeudet terveysholtoon oli köyhä tai rikas!

        vasemmisto-eliittiei 9.3.2017 7:03 Soin sanoi ylen areena keskustelussa että miksi vihervasemmistolle on paha asia jos kaikki köyhemmätkin ja osattomat saa samat valinnanvapaudet jotka rahalla on saanu ja työntekijöillä jo on?

        erittäihyvinsanottu 9.3.2017 7:59 Soini hyvin sanoi siinä ylen vaalikeskustelussa niille vihervasemmistolaisille ku höpötivät hänen puheen päälle, että kannattaa kuunnella niin voi oppiakin jotain!

        vihervasemmistoeliitti 9.3.2017 8:09 Näinpä ei vihervasemmistolaiset hyväksy tuota että kaikki muutkin kuin rikkaat ja työntekijät jotka jo nyt voi valita pääsee valinnanvapauden piiriin!

        oppi-isä 9.3.2017 8:17 Soini sanoi olevansa kokenei keskustelija joten vihervasemmsitolaisetenkin kannattaa kuunnella opiakseen jotain
        ____________________

        Pari esimerkkiä pelkästään tältä aamulta kuinka tämä haapaveden häirikkö massapostaa samoja viestejä kutenn eilenkin ja sitä edeltävänä päivänä ja joita tulee massapostaamaan seuraavatkin päivät. Paljon enemmänkin löytyisi esimerkkejä ja lisää tulee koko ajan pitkin päivää jatkuen aamutunneille alkaakseen vain aamulla uudestaan. Sama levy pyörii ja pyörii kuukaudesta toiseen 7:ä päivänä viikossa oli arki tai juhla vuodesta toiseen. Harrastaa trollaamistaan usealla eri palstalla eikä edes lue avauksia mihin käy samat massapostaukset liittämässä.


    • omanonnennojaan

      Kyllä kärsmäjen kunta on jättänyt tekemättä liian paljon kaikkea mitä ei voi ees julki tuoda mutta kaikkein pahin moka sillä on, että jättää vanhukset vaille hoitopaikkoja.on varsin hyvin ollut tiedossa vanhusten ikärakenne ja paljonko heitä on ja arvioitavissa kuinka moni heistä tulee tarvitsemaan pysyvän hoitopaikan koivupuistossa lähiaikoina/lähivuosina. asialle ei tehdä edes mitään vaan ootellaan suurta SOTE-ratkaisua,tulee loppumaan nykyisenkin kaltainen vanhustenhoivapalvelu tässä kunnassa.

      • skapuhetta

        palvelukodin petaaminen attendolle on aloitettu aikoja sitten junttauksen ajankohta ainoa kysymysmerkki


    • onsevaankumma

      attendo,attendo,attendo.Aina vaan.

      • merirosvotmaalla

        Sitä se kuule kohta on. Menit sitten lääkäriin lipputangossa on attendon lippu ja kun jatkat matkaasi palvelutaloon mummoasi tervehtimään senkin lipputangossa liehuu attendon lippu.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe