Wallonen, ravintola.

Tjorven

Se oli se meidän kohtaamispaikka Kungsgaattanilla, mutta numeroa en muista, siis talon numeroa. Olikohan se 36 vai 63? Kävin siellä ehken 300-400 kertaa.
Viimekesänä kävimme naiseni kera eräässä pizzeriassa Kungsgaattanilla lähellä Höötoria syömässä, mutta oli sen verran "hattu vinossa", etten oikein päässyt selville mistään. Hienoja muistoja nuoruudesta ja elämästä Tukholmassa silloin raikkaalla -70 luvulla ja hieman jopa -80 luvultakin. Niistä seikkailuista riittäisi kertomista, mutta taidan jättää ne tuonnemmaksi, koska ajatuksenani on kirjoittaa kirja Ruotsin ajoista.

33

4153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kallesvensson

      No mitähän aiot muistella kirjassasi? Tunsin itsekkin tuon kaupungin hemmetin tarkaan. Myös siellä toimivat suomalaiset yrittäjät. Miljoonabisnestä pyöritettiin vaikka Wallosissa väliin käytiinkin. Kukaan ei uskoisi jos kertoisi. Eli ei kaikki Slusseninlla pyörineet olleet juoppoja. Heistä monista tuli kovia liikemiehiä. Voisi sanoa , että siitä koulusta kun selvisi ei mikään ole mahdotonta.On sitä ennenkin "kannuja" myymällä rikastuttu. Muutenkin aika hauskaa aikaa. Nurmilahden Olli, Jänkä, Aallon Pekka, Einari ja monet muut. Sen vaan sanon, että Ruotsi antoi mahdollisuuden monille mitä ei varmaan missään muualla Euroopassa tarjottu noin avoimesti. Sen verran mukavasti meni jottei eläkettä tarvitse nostaa. Ei sitä varmaan liikaa tulisikaan. Jonkin aikaa pyöritettiin puolittain pimeesti mutta siitä se sitten muuttui automaattisesti aivan lailliseksi kaikki. Osaa sanoa onko se niin suuri katastrooffi jos vähän starttirahoja tienailtiin miten sattui. Oli hemmetin hienoa aikaa oli Europe ja Abba sun muut. Solvalla, Karelia, Stinssen, Balbalais sun muut.
      Pikku liikettä pyöritettiin jopa Hans Holmerin ( Palmen murhan tutkija) talossa Solnassa.

      • Anonyymi

        Asuiko Aallon Pekka Midsommarkranssenilla.


    • jonoolipitkä

      Wallosta väitetiin konnien kohtaamispaikaksi vaikka oli paljon muutakin.
      Hyvä ruoka ravintolan puolella ja pätevät baarimikot.
      Pyöreä pöytä oli silloiselle eliitille.

      • Bartender

        Kiitos! Olen yksi niistä


    • Tulipahh

      1974 ei ollu Wallosissa mitään pyöreetä pöytää. Kaikilla meillä vaan oli niin mukavaa...oi jospa ollu jotkut muut muukanaa...

    • Tjorven

      Wallosissa kävi lähes kaikki duunarit, siis oikeat työmiehet, eikä mitkään rosvot. Wallosista otettiin vauhtia Bal,balaisiin, siinä matkalla oli kylläkin vielä Commerce ja sittemmin Luostari, eller Kloster, jossa antovat litran tuopeissa kalajjaa.
      1970 luvun alussa oli vielä Vasagaattanilla Rengould, siellä sitä vasta meininkiä riittiki. Voi hyväne aika......

    • vajaawee

      Myös oikeat työmiehet voivat olla rosvoja.
      Etkö sen vertaa ole ymmärtänyt vaikka seikkailuista kehuskelet?

    • Utts

      Yhtään rosvoa en havainnut, vaikka tulikin ne "suomalaisten" suosimat kuppilat-ja tanssimestat käydyksi aika tarkoin. Hienoa aikaa. Kun on nuori ja sopivasti fyrkkaa taskussa niin mikäs sen mukavampaa. Tukholma oli hieno mesta ja on vieläkin, tosin invaasio Välimeren molemmilta puolilta tuntuu vaikuttaneen aikalailla negatiivisesti kaupungin imagoon, varsinkin lähiöitten osalta. Enää en muuttaisi Stockikseen. Harmi hienoa kaupunkia.

      • ehkäviibaavestissä

        Et kovin tarkkaan katsonut ympärillesi


    • Nonninne

      Nuoruus ja voima ei häivy mielistämme. Hienoa aikaa nuorelle miehelle oli silloin -70 luvulla, kun Maraboulta lähettiin metallihommiin. Ei siinä mitään, kyllä oli mukavaa Maraboullakin, se puoli vuotta. Hienoja naisia ja makkeeta mahan täyveltä.

      • äggmacka

        Niinpä niin.
        Ainoa minkä silloin ymmärsit ja nyt muistat on,että muna seisoi kovana.


    • Wallonen

      Ei suinkaan seissyt koko aikaa, koska jouduin tekemään työtäkin, jopa kahdeksan tuntia n.s.putkeen. Toisinaan jopa 16 tuntia. Tärkeintä oli kruunujen hankkiminen, ei suinkaan pilu, koska sitähän oli toki viriilille nuorelle miehelle muuallakin tarjolla yllin, jopa kyllin. Taisipa kerran olla jopa Kyllikki. Hän kyllä kovin nyllitti.

    • Kartsappa

      Minä vietin Tukholmassa 80-luvun, vuonna 80 aloitin siellä työt ja 92 muutin pois. Perheellinen, kiltti mies. Postissa töissä. Mutta kyllä Wallosen muistan, Adam&Marien, Balbalaisin, Jaktslottetin, Queen Anne taisi olla yksi paikka. Stinsen on tuttu nimi, mutta missä se oli, en muista. Sitten oli kesäpaikka jossakin, olikohan Vällingbyssä päin. Hallobergen pub oli tuttu, samoin Hallundan pubi. Toki monta hyvää ruottalaistakin pubia oli. Olikohan yksi Tennstoppet? Hyvät muistot on Tukholmasta, harmittaa kun tuli muutettua sieltä pois. Työkin oli nastaa, minulla oli lopussa tosi hyvä paikka postilla. Mutta... no, se siitä.

    • karhuasyömässsä

      Myös Karelia oli suosittu,Sillä oli 80-luvulla jopa disco tanssiravintolan lisäksi.Ja suomalaisia tähtiä esiintymässä.Ja saunaklubi

    • Jonssua

      Karelia menetteli. Siellä minä akan tapasin . Kaljakin oli halpaa.

      • Anonyymi

        Karelian diskossa tapasin yhden Kaijan joka sitten teki minulle pojan kysymättä lupaa minulta. En ole kumpaakaan sen koommin nähnyt.


    • Bartender

      !! Nyt löytyi kiinnostava juttu !! Olin töissä Wallonen ravintolassa 70 luvulla. Oli kiva paikka!
      Nyt pitää luke nää kommentit,ehkä löytyy jotai tosi hauskaa. Palaan asiaan

      • Anonyymi

        Siellä oli mun hyvä nuoruuskaveri töissä
        Monta vuotta.Pera hän poistui 2013 luotamme


    • Lensmann

      Ei niitä kaikkia oo tänne kirjoteltu. Wallosissa jopa ruotsalaisetkin tarjoilijat oppi Suommee. Siellä oli hyvä se makkaransiivu, korvshiva, vai mikä olikaan. Semmonen tuuman paksunen savumakkarapötköstä leikkasivat. Ei ollu Faalukorvia. Sillähän pötki pitkälle ja maksakin tykkäs, hykerteli oikein.

      • Bartender

        Kyllä.Ja revbensspjäll ,suomeksi paahtokylki. Olisko ollu vielä lihapulliakin?en ole varma


    • Meidänjuttu

      Eräs asiakas tunnistaa itsensä varmasti lauseesta "Hei, tuolta saapuu Charlie Brown" jo sattuu lukemaan tämän.Enempää en kerro ainakaan nyt,sisäpiirijuttu

    • Bartender

      Kun aloitin Wallonenissa,tai ollaksemme tarkkoja en edes kerinnyt aloittaa vaan kävin sopimassa milloin aloitan,minut yritettiin ryöstää vessassa. Kun tein selväksi missä mennään kaveri luovutti joten ei kaikki niin kovia jätkiä. Ja minullekin tuli selväksi missä mennään. :)

    • Eimissää

      Oli se vain hyvä paikka meille Suomalaisille. Mutta Ruotsin mimmihän sieltä kuitenkin mukaan sitten piti ottoo. Savommurtteella lähti.

    • Bartenderr

      Kungsgatan 56 mutta talo rempattu ja ikkunat ovat mielestäni eri malliset

    • Rapakun

      Voi hyvä ihme miten voi olla mukavaa silloin. Rautateollisuus syyti rahaa meille hitsareille, asentajille kilokaupalla. Hauskaa pidettiin, niinkun nuoruuteen kai kuuluhi. Mut kyllä urheiltiinki. Huddingen kentällä juostiin ja työnnettiin kuullaa, muutenkin ku kottikärrillä. 14,76 enkka. 82 kiloselta sälliltä kohttuullisesti.

    • Anonyymi

      Olin v, 1982-1983 asiakkaana (pokasin satunnaisia sieltä) ja viiksivallun näköinen ruotsalainen ravintolapäälikkö rekrytoi minut pokeksi koska en ollut kuulemma useinkaan liian jurrissa asiakkaana. Aika oli lyhyt, olin 20 v. ja menossa inttiin ouluun. Tein tätä sivuhommaa roskakuskin homman ohella. Sen muistan että lähes joka ilta veri lensi,: nyrkkitappeluita. Pullea tanskalainen poke meni väliin sanoen "vahdi kassaa!" Vieläkö joku muistaa ison vaalean Ismon eli portsarikaverini? Muistan pokekaverieni kertoneen että ovisyvennyksen (betonia) luodiniskemät oli jonkun kostonhimoisen arabin tekosia, kun ei ollut päässyt sisään. Olisi hauska kuulla muidenkin muistelmia. Ja tulihan siellä kareliassakin käytyä.

    • Anonyymi

      Tulee nuoruus/no aikaisemmat ajat mieleen,
      Kävin Wallonissa vain kerran.
      Enemmänkin Kareliassa. Sundbybergissä kerran,
      Oli myös joku paikka siinä rautatien lähellä, ja Huddingessa jossain.
      Ei ottanut onkeen, sinkkuna edelleen pyörin. Ja hyvin pyyhkii.

    • Anonyymi

      Kirjoita.

    • Anonyymi

      Jep! Kyllä Wallonen tuli hyvin tutuksi 81-88 ! Portsarina oli Blästringin hiekkapuhaltaja. Pyöreä pöytä oli kunniapaikka. Kivoja muistoja vaan Tukholmasta,vaikka Hässelbyssä asuinkin.👍👍👍

    • Anonyymi

      Niinpä! Kyllä kaikki;varsinkin yrittäjät tunsivat Aallon Pekan ja Rontun Veikon! Hyviä vippimiehiä olivat molemmat! Ruusut heidän muistolleen, vaikka Wallonen on jo muisto vaan! Terveisiä Hässelbystä!

    • Anonyymi

      1973 Wallonilla komea tarjoilijamies, asui Svedmyrassa. Voi niitä aikoja.

    • Anonyymi

      Joo, mutta minäpä olin kommeempi.

    • Anonyymi

      Teidän, jotka joko olleet töissä tai muuten vaan huvittelemassa Wallosessa tai niissä muissa legendaarisissa paikoissa täytyisi perustaa facebookryhmä ja kirjoittaa niitä muistelmia yhdessä. Kirjan kustantamiseen voisi löytyä taloudellista apua, käykää sivustolla kulttuuri.se siellä on kirjoitettu ruotsinsuomalalaisten kulttuuri-kirjamessuista ja löytyy yhteyshenkilöiden tietoja miten mennä eteenpäin kirjan kirjoittamisessa ennenkuin se on liian myöhäistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe