Hoidan metsääni säästämällä sen

kommentoikaa

On niin kiva tunne kun oma metsä saa olla ja muuttua vähitellen täyteen luonnontilaan. Olen keski-ikäinen ja tykkään elää kohtuudella. En tarvitse uutta peltilehmää enkä välitä isosta kuluttamisesta. Riittää hyvin tuloksi duunarin palkka. Metsäni senkun vahvoo ja komistuu!

Vähän säälittää nämä aivopestyt ja ulkoaohjautuvat, jotka menevät metsämafian ropakantaan mukaan so. metsää muka pitää hoitaa (muuten se menee pilaan) ja sitä pitää säännöllisesti hakata. Eli piestä ja murhata puiden näkökulmasta.

46

938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pöllitpystysä

      Mikäli metsää ei aio käyttää talousmetsänä, sen voi myöskin muuttaa suojelualueeksi, josta saa pienen korvauksenkin.
      Metsiänsä talousmetsinä hoitavien säälimiset kannattaa jättää toiseen kertaan ja antaa jokaisen tehdä omaisuudellaan niinkuin parhaaksi katsoo.

      • Anonyymi

        Kummallista, koska oma metsien suojelu on voitu tulkita yksityisen puiston pitämiseksi. Joku ukko, oliko se nyt Espoossa, sai kiinteistöveron sillä, kun halusi suojella metsiään hakkuulta. Eikö olekin aika ristiriitaista?

        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002795229.html

        Mielestäni äijän ei pidä maksaa kiinteistöveroa.
        Ilmeisesti vain kaupungin kommarien suostumuksella ja heidän ohjauksessaan voi yksityinen rauhoittaa metsänsä. Onko politiikka tässä vaihtunut?


    • serde

      Raivaa ja unohda!

    • Hmmhmm

      Unohditko kirjoituksestasi tällä kertaa sen matkan thaikkuihin...

    • nallepöllö

      Luonto on ekologinen infrastruktuuri, elämän edellytys.

    • jfjfhjfhhjfdg

      Yksikin riukumetsä sitten kovaan harvennukseen kun omistajan vaihdos koska ei tarpeeksi sitten muka maksettu edelliselle papalle tarjousta ja muuttui sitten pikkuhiljaa raiskioksi kun ennen oli kamala köyhyyden merkki jos metsään koskettiin muutoin kuin rakentamisessa.

    • Mo9Kiittää

      Hyvä, komea ja kaunis avaus. Suomen luonnon suurin uhka on siinä, että metsänomistus painottuu persaukisille. Hitaasti käyvät rahattomat (usein maalaiset) kuvittelevat rikastuvansa nk. metsätaloudella ... ja jälki on sen mukaista. Kynnetään, tongitaan, örvelletään luonnon tiimoilta ihan täysillä.

      Meitä (/avaajan kaltaisia) vakavaraisia maanomistajia on loppupeleissä aika vähän. Olen, kuten avaaja, keski-ikäinen. Minulla on varaa ja rahaa olla tonkimatta maitani pilalle. Metsätaloutta harrastan, mutta käsiojossa yritän olla myös luonnon suuntaan. Joka kuukausi lähtee Luonnonperintösäätiölle oma summansa kompensaationa tehdyistä pahoista. Ja sama ajattelu tietenkin niissä omissa metsätalouskuvioissakin; osa kuvioista/ tiloista on rauhoitettu pysyvästi (ja enimmäkseen ilman metsoa!).

      Hieno oli avaus. Kiitos siitä.

      • Anonyymi

        Metsällä ei voi rikastua...metsällä voi vain köyhtyä. Puusta maksetaan naurettavaa hintaa, joka on 30 vuotta pysynyt samana, kun kaikki muu on kallistunut moninkertaisesti Eu Suomessa. On se kiva siinä suhteessa, minkä metsän hoidossa säästää, niin se on suoraa tuloa. Muuta tuloa siitä ei sitten saakaan, ellei ryhdy klapeja napsuttelemaan.


    • sakottaasietäsi
      • tungekommunismisivittuun

        Joillekin se omaisuus on pala luontoa. Vähän niin kuin yksityinen luonnonmukainen puisto. He eivät yleensä ole myöskään persaukisia, joten heillä ei ole tarvetta myydä jokaista riukua henkensä pitimiksi. Ei tässä maailmassa paljon arvokkaampaa omaisuutta olekaan kuin mahtava ikimetsä kotitalon lähettyvillä, jossa voi käyskennellä ja irrottautua maailman hulluudesta (ja josta tarvittaessa saa kuitenkin haettua esimerkiksi polttopuut omaan tarpeeseen). Hakkuuaukko ei miellytä kaikkien silmää ja sisintä.

        Jos puun tarjonta on kysyntää pienempi, niin hinta nousee. Etupäässä taloudellisista syistä metsää omistavien tulisikin siten edesauttaa mahdollisimman suuren metsäalan poistumista talouskäytöstä, jos heillä siis yhtään olisi järkeä päässä. Nythän varsinkin kuitupuut viedään metsänomistajalta kiitoskaupalla.


      • Anonyymi

        Metsänhoitoyhdistyksen henkilö se siellä kypriintyy, kun tulot menee, kun harhaanjohdettuja metsänomistajia alkaa viisastuminen vaivaamaan. Metsänhoitoyhdistys on metsän syöpä, sitä pitää välttää kuin ruttoa. Persaukisia ovat kaikki metsänomistajat, vaikka muuta väittäisivät.


    • Reilua_peliä

      Toimit sikäli reilusti, että suojelet omaa metsääsi ja kannat itse suojelusta koituvan taloudellisen vahingon. Yleensä suojelijat ovat esittämässä vaatimuksia toisille, eivät sijoita toimintaan omaa rahaa eivätkä halua korvata suojelun uhreille mitään.

    • kommentoinpasitten

      Ihan hyvä ratkaisu sekin- olla hakkaamatta metsäänsä. Itse pidän eniten hoidetusta metsästä, jossa kasvaa useamman eri puulajin puita. Osan olen jättänyt luonnon hoidettavaksi ilman metso-rahoitusta. Riistalle jätän pusikoita jo taimikonhoidossa.

      Jos kokonaan jättää metsän hoitamatta, niin n. 1/3 puista lahoaa ilmastoa kuormittavaksi hiilidioksidiksi jo ensimmäisen 70 vuoden aikana, mutta sen verran pitää sallia ns.saastuttamista, jotta jää luonnoneläimillekin parempia elinpaikkoja.

      • kommentoinpaskasitten

        Hiilidioksidi on luonnon elinehto, eikä se todellakaan kuormita luontoa kuten saasteet ja muovinjätteet, joista tuleekin olla huolissaan.


    • teppo890

      Luonto hoitaa ilmaiseksi, ei auta suojelu.

    • nallepöllö

      Ekologi, akateemikko Ilkka Hanski.

    • åänwijfujdf

      Varmaan mukavaa seurata luonnontilaa kun 10ha palstalta sitten jo iso osa kirjanpainajan tuhoamia konkeloita ja rahallinen menetys sitten 30000 euroa kun ei oltu sitten aikanaan hakattu.

      • åänwijfujdfOnHomo

        Hypoteettinen "rahallinen menetys" hohhoijaa. Kaikki eivät ajattele luontoa raha edellä. Kirjanpainajat kuuluvat luontoon siinä missä muutkin öttiäiset, eikä luonnollinen sekametsä niistä mainittavasti kärsi.


      • oothätäilemällätehty
        åänwijfujdfOnHomo kirjoitti:

        Hypoteettinen "rahallinen menetys" hohhoijaa. Kaikki eivät ajattele luontoa raha edellä. Kirjanpainajat kuuluvat luontoon siinä missä muutkin öttiäiset, eikä luonnollinen sekametsä niistä mainittavasti kärsi.

        K#sta päässä sinullakin. Ja mikä olet myös toisia homottelemaan. Vaan mikäs siinä jos haluat hävittää omaisuuttasi ja hyysätä jotain kirjanpainajia, mutta koeta pitää ne omalla tontillasi, etteivät leviä naapureiden puolelle.
        Muuten olen sitä mieltä, että nämä tälläiset hoitamattomat metsät voisi pakkolunastaa valtiolle ja myydä ne sitten sellaisille jotka sitoutuvat hoitamaan metsiään kunnolla.
        On kansantaloudellinen tappio, että näitä hoitamattomia metsiä on talousmetsien joukossa. Suojelualueet on sitten erikseen.


      • Anonyymi

        Luonnontilaisessa metsässä ei viihdy kirjanpainaja. Kirjanpainajan namiruokaa on tehometsähoidettu yksilajinen metsä. Puupellot ovat alttiita kaikille luonnon vitsauksille. Niiden kasvu on heikkoa, koska samaa puulajia toistuvasti kylvetään samalle alueelle, maaperä yksipuolistuu eikä jaksa enää kasvattaa uutta satoa puupellolla.


    • pientähoitoa

      Luonnon metsää ei saa kuin hyvin pitkien aikojen kuluessa. Jos taimitetulle tai luonnon siementämälle hakkuualalle haluaa luonnollisen näköisen metsän, niin joutuu siellä hiukan sahan tai vesurin kanssa heilumaan. Ellei sitten halua sellaista luonnottoman näköistä "risuaitaa". Moni hakkuun jälkeen suojelualueeksi muutettu saari on pilattu hoitamattomuudella. Eikä ne linnutkaan saa pesiä risuihin ja riukuihin tehtyä. Ikimetsistä ei riukupuuta tai vesakkopuskaa juuri löydy.

    • Mikä-pakottaa

      Onhan se hyvä, että joillakin on varaa antaa metsänsä lahota pystyyn. Se on eliitin ja muualta toimeentulonsa saavien hommaa.
      Mitäpä siihen metsästä elantonsa saavalla on sanomista. Eipä tuollainen ylellisyys ole edes teoreettinen vaihtoehto.

      Hyvä kysymys onkin, miksi noilla hyväosaisilla on tarvetta tulla tänne rehvastelemaan?

      • pientähoitoa

        Harvempi pystyyn lahottaa, mutta taimikon ja nuoren metsän hoito on monella yksityisellä metsänomistajalla jäänyt retuperälle. Vesakkoon tukehtuneita taimikoita on valtavat määrät samoiten liian tiukaan kasvaneita riukumetsiä.
        Niitä omistavat yleensä jo muualle muuttaneet perilliset tai sitten vanhat isännät.
        Syitä metsän heitteille jättöön on usein omistajan korkea ikä, jolloin ei kunto riitä tekemään hoitotoimenpiteitä. Metsuriakaan vanha isäntä ei nuukuuksissaan metsäänsä tilaa, koska eihän metsä kerkeisi tuottaa mitään vanhan omistajan elinikänä. Varsinkin jos jälkikasvu on jo lentänyt pesästä, eikä ole metsää isännän kanssa hoidellut, niin ei niillekkään viitsi tukkimetsää jättää perittäväksi.

        Pois muuttaneet metsänomistajat hakkuuttavat tukkimetsät nopeasti, mutta eivät juuri uhraa aikaa taimikoille ja harvennuksille, syynä lienee kiire ja vähäinen vapaa aika tai sitten säikähtävät metsurien raivuu taksoja. Saattavat käydä joku viikon loppu touhuamassa taimikoissaan ja toteavat homman liian suuritöiseksi jolloin pistävät hoitamattoman taimikon myyntiin.


    • Tapionpoika

      Sairasta touhua metsän hakkaaminen jos ei taloudellista syytä.- 15 Ha. kuolinpesä, äiti 90 5 lasta........jokainen omillaan.....Kun Jumala vie sielun niin Piru tuo perilliset ! Ken elää ,hän näkee.-

    • muttakunonsekiiru

      Ihmisen koskematta kasvavat halkaisijaltaan suurimmat ikipuut ja valtavin määrä kiintoja metsään. Tämä on taivahan tosi. Ainut mitä se vaatii on aikaa.

    • nallepöllö

      Järvi-Suomessa on luonnon kauneus matkailuvaltti. Metsien laserkeilaus- tuloste metsäkeskukselta pystyhenkseleineen oli järkytys, koska puukauppaa tehdään raksiruutuun sopimuksella ja kunnaksi oli laitettu eri kuin missä sijaitsee. - ?! -. Eläkeläisenä olisin toivonut ohjeita, miten alkuasukas siirtää muinaisomistuksensa isänsä 3. ja 4. polvelle.

    • VekeHuovinen

      Mukavia kommentteja … mulperoilta.

    • Anonyymi

      1960-luvulla jo nähtiin että taimikonhoito on tärkein metsänhoidollinen toimenpide.

      Eli sitä taimistonhoitoa vaan ja antaa olla täysitiheänä metsiköiden.

    • Anonyymi

      Jep.

      P.W Hannikaisen opin mukaan.

      Jatkuvaa "apuharvennusta".

      Maksimituotos, "kuusiaita" menetelmällä saa aikamoiset tuotokset aikaan.

      Taimiväli 1 m, riviväli 3 m. Tekee vaan risusavotan, luonnonpoistumaa tulee tottakai. Mutta tuotos on ok.

    • Anonyymi

      W-malli Ruotsista.

      Taimi ja riviväli 3 m.

      Eli päätehakkuu puusto ja taimikonhoito.

    • Anonyymi

      Aika paljon hoivaviettisiä liikkeellä. Eli umpisuomalainen kuvitelma siitä, että metsä vaatii hoitoa ja hoivaamista elää edelleen. Ja hoidon pitää olla K. Kuuselan mallin mukaista järjetöntä vihapohjalta lähtevää ryskäämistä.
      Suomalaisilla on ehkä kaikkein sairain luontosuhde mitä Euroopasta löytyy. Harvaanasutun maan kansalaiset ovat onnistuneet tuhoamaan täydellisesti noin 90 % maansa pinta-alasta. Paljon parjatut venäläiset ovat onnistuneet vain noin 60 prosenttisesti.
      Suomalaiset jos ketkä tulisi laittaa vastuuseen rikoksistaan. Metsänomistajista korkeintaan neljännes toimii vastuullisesti. Loput ovat sitä sakkia, jonka paikka olisi rikostensa vuoksi … jos ei kaasukammiossa niin ainakin kuritushuoneella.
      Ja kohta joku persu vinkumaan, että osta metsää ja suojele se. On metsää se 172 hehtaaria ja siitä osa on talouskäytössä ja testamentin kautta siitä menee noin 65 hehtaaria Luonnonperintösäätiölle suojelualueiksi.

      • Anonyymi

        Mikset kaikkia anna perinnöksi luonnonperintösäätiölle?


    • Anonyymi

      Metsä kiittää kun sitä hoidetaan!!!!

      • Anonyymi

        Ei kiitä. Se itkee ja vollottaa, kun sitä tapetaan. Raivaussaha on kyntövekottimen jälkeen karmein väline mitä maailmasta löytyy. Moottorisahan/ moton jäljiltä voi jäädä joitakin neliöitä biomassaa tuhomatta. Raivaussahan käyttäjälle on juntattu päähän se usko, että jokainen neliösentti täytyy lakaista hengiltä.

        Masentavaa, kun hitaimmat eivät vieläkään tajua metsän ja puupellon välistä eroa. Sama juttu niityn ja aiv-pellon suhteen. Niityllä lajistomäärä on yli 50-kertainen aiv-autiuiteen verrattuna. Sama juttu metsä-puupelto asetelmassa.


      • Anonyymi

        Höpöjäs siinä, mettä mitää vollota. Eikä ketää tapeta, koivun tai pajun kun katkaasoo, nii juuret jää maahan ja vesoo siitä sitten. Etumatkaa annetaan n.s. rahapuille. Nytkin on Suomes yli 3milj.ha, jotka pitääs "murhata".
        Rätvänälle päivällä juttelin, että kyllä sun nyt kelpaa, kun saat kunnolla valoa, käytellessäni taimikossa Fiskars LX98 raivaussaksia.


    • Anonyymi

      Taimikonhoito-päätehakkuu.

      Huipputulos tehdään näin.

    • Anonyymi

      Minäkin olen ihan persaukinen mutta en silti myy metsääni. Ei sitä tosin olekaan kuin muutama hehtaari mutta silti. Katson sen paljon arvokkaammaksi kuin mitä metsäyhtiö maksaisi siitä. Ja tässä en puhu ainoastaan rahasta vaan muistakin arvoista. Kuka haluaa asua hakkuuaukealla, en minä ainakaan. Koko kotiseutu menisi pilalle ja ikävän näköiseksi moisesta. Avohakkuualue on kaikin puolin täysin hyödytön, eihän siellä voi mätästyksen jälkeen edes kävellä, pakollisesta ensiharvennuksesta olisi pelkkiä menoja, tuloja turha odottaa, kas kun ihminen ei elä 120 vuotiaaksi. Otan metsästäni huonot puut pois polttopuuksi ja tarvittaessa tarvespuuta rakennusten korjaamiseen, mutta mitään koneita en kyllä päästä murjomaan maitani pilalle.

      • Anonyymi

        Tämä anonyymi on huumori miehiä taikka naisia taikka molempia. Ei tiedä puhuuko pää vai perse.


    • Anonyymi

      toivottavasti metsälläsi ei ole vakuutusta kun alkaa männyt harsuuntua ettei muille metsänomistajille tule isompia vakuutusmaksuja takiasi

    • Anonyymi

      Tänäpäivänä jo pelkästään myrskyt lisääntyneet ja vain sitten aikoinaan vanhat viimeiset hongatkin sitten tuohonkin meni.Sitten niin säästetty ja kolmenkymmenen vuoden päästä jo viidesosa sitten lahoa kun kirjanpainajakin vielä oli tehnyt tuhojaan.

    • Anonyymi

      Kuten sanottu, haen pois metsästä ne huonot puut, myös myrskyjen tuhoamat ja käytän ne joko polttopuuksi tai sahaan niistä lautaa ja lankkua itselleni omaan käyttöön. Ei metsään jää kamaa kirjanpainajille ja vastaaville. Ymmärrän kyllä että toimintani kyrpii Metsäntuhoyhdistystä, konemiehiä ym. yksityisten metsistä loisivia.

      • Anonyymi

        Olet selvästi luonnonvihaaja. Onnittelut siitä strumpilainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet selvästi luonnonvihaaja. Onnittelut siitä strumpilainen.

        Kateellisen persaukisen ulinaa sinulta.


    • Anonyymi

      Linkolan Pentti, Suomen ainoa ajattelija otti ja kuoli. Joten tämäkin säie on ehkä paikallaan herättää henkiin.

      Eli kyllä Suomen metsät ovat vähintäänkin samassa rapakunnossa kuin maastohiihtomme. Surkeita puolikuntoisia rääseikköjä silmänkantamattomiin. Viimeiset metsänsirpaleet ovat Lapissa ja sielläkin vain laikuittain.

      Alkusuomalaiset ovat onneksi pois hallitusvastuusta, mutta mitä tekee sdp-johtoinen hallituksemme luonnon eteen? Ei mitään. Hallituksessa möllöttää myös täysin epätietoisen Ohisalon johdolla poppoo, joka kutsuu itseään vihreiksi... Hitto vie, että voi olla turha porukka.

      Tässä koronavaiheessa olisi paikallaan, että loput maamme vanhoista metsistä pakkolunastettaisiin valtiolle. Se ei olisi kovinkaan monta prosenttia maamme pinta-alasta, mutta välttämätön toimi luonnontuhon hidastamiseksi.

      Luonnonvihaajien rangaistuksia voitaisiin myös koventaa. Nk. suometsien "kunnostusojitukset" tulee kriminalisoida. Jokaisen vesistöjä tuhoavan suohehtaarin raiskaamisesta tulee langettaa vähintään vuoden vankeustuomio. Yli hehtaarin metsäntuhoamisiin tulee soveltaa ympäristölupamenettelyä. Lähteen pilaamisesta tulee vanhan hyvän tavan mukaan langettaa kuolemantuomio.

      • Anonyymi

        Vanhat ojat kuntoon vaan. On se kumma, että tuollaisia veden vaivaamia alueita, soiksi sanottuja, ihannoidaan. Ja tuhkaa sinne metsiin ravinne puutosta torjumaan.
        Nyt kun talous kunnolla notkahtaa ja velan maksun aika tulee, kääntyy katseet taas kerran metsiin.Nyt voiskin polkasta taas hätäaputyömaat,eli risusavotat käyntiin, kun työhaluisia kuulemma olis maille tulossa.


    • Anonyymi

      Kommentit pakko joka völjötys Nivala hammashoito ei kiinnosta huuto tsppomeekin kirjoittaa, medänhakkumerkk7 mania käännöksinern vihreän kullan reitti

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe