Neuvoisiko joku?

entajua

On yks mies, johon oon pitänyt yhteyttä kohta kolme vuotta. Ollaan oltu kavereita, vaikka mies onkin yrittänyt lähestyä minua. Sai kuitenkin sellaisen käsityksen, ettei minua kiinnosta ja alkoi tapailemaan vuosi sitten toista naista. Asuneet jo puoli vuotta yhdessä. Ollaan silti edelleen tavattu, tosin lähi aikoina nainen on rajoittanut näkemistämme mikä minua harmittaa. Nyt mies ilmoitti, että ovat katsoneet yhdessä omaa asuntoa. Minua pelottaa :( Haluaisin vielä saada kerrottua tunteistani ennen kuin on liian myöhäistä. Ennen kuin perustaa perheen tämän naisen kanssa. En tiedä olenko ihastunut tähän mieheen vai en. Mutta kyllä hän jotain tunteita minussa herättää. Hän on kertonut, että muuten tapaisi minua useammin, mutta nainen ei pidä siitä. Haluaisi kirjoitellakin useammin. Meillä oli alkuaikoina jotain ongelmia, jotka osaltaan vaikeuttivat lähentymistä ja saivat aikaan väärinkäsityksiä. Neuvoisiko joku? En halua menettää häntä, joka päivä on mielessäni :(

32

1395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nopsaanpoistaastäältä

      Jos olet omat tunteesi, ikäväsi hänelle jo kertonut niin eiköhän miehen pitäisi kertoa, jos hänellä niitä on. Ja mikä vässykkä se mies on, jos ei pysty sinua tapaamaan tai kirjoittaan. En tiedä oikein muuta neuvoa, kun että astu trollimetsään ja ruopea peikko peikkuluiseksi.

    • mamaki

      Kirjoitat että et tiedä oletko ihastunut häneen vai et! No, jos et sitä tiedä, niin taatusti et ole!Haahuilet vain menetettyä tilaisuuttasi.Olet pilaamassa ystävältäsi ja hänen kumppaniltaan mahdollisuuden onneen. Lopeta tuollainen! Äläkä yritä ängetä itseäsi heidän väliinsä. Anna miehen keskittyä suhteensa rakentamiseen. Kolmatta pyörää siinä ei tarvita. Siis nainen on ihan oikeassa, jätä mies rauhaan!

    • Heramanni

      Varmaankin luulisin että hän haluaa olla nykyisen kanssa koska on sen kanssa. Itse arvostan myös naisia kavereina parisuhtee lisäksi. En tiedä enempiä.

    • Mennyttä-

      Menetit jo..

    • Suuhaaviauki

      Sen siitä saa kun leikitään vaikeasti saavutettavaa. Suu auki aina ajoissa ihmiset!

    • entajua

      Tämä viimeisin hänen kertomansa uutinen siitä, että etsivät omaa asuntoa...se vain tuntuu olevan jo liikaa. Tuntuu, että vain pitkitän kärsimystäni. Joku päivä varmaan ilmoittaa minulle, että hänen naisensa on raskaana, jolloin yhteydenpito viimeistään katkeaa. Tai sitten vain jonakin päivänä ilmoittaa minulle, ettemme voi enää pitää yhteyttä, koska nainen ei sitää hyväksy. Tuntuu, että olisi parempi vain jättää koko mies. Hän saa oloni välillä masentuneeksi.

    • entajua

      Sitäpaitsi kuka lopulta määrittelee ihastumisen? Ihmiset voivat tuntea sen eri tavoin. Ei kai ole yhtä oikeaa tapaa.

    • Koetaymmärtää

      Sä olet ollut häntä varten jo kolme vuotta ja mitään ei ole tapahtunut sekä hän seurustelee jonkun toisen kanssa, että haloo? Sitähän se kaveruus on, olet itse ymmärtänyt kaveruutenne väärin. Hän ei näe sua siten kuin tahtoisit.

    • voiröllisentään

      Minä ymmärrän aloittajan viestistä, että mies on lähestynyt naista, ilmaissut ehkä rakkautensa ja nainen ei ole vastannut tunteisiinsa? Kavereina ilmeisesti tekee jotain yhdessä? Nyt nainen on muuttanut mielensä ja haluaa enempi, joka voi olla ihan luonnollista kun toiseen tutustuu paremmin. Minun mielestä aloittajanaisen olisi hyvä kertoa tunteensa, sillä se on reilua myös tuota miestä ja hänen uutta kohtaan, sillä jos jotakuta ei saa niin kyllähän monet sitten ottaa jonkun laimeamman ihadtuksen siihen rinnalleen. Mutta oikeasti kysymys tänne aika huono, kun ei täällä kukaan todellista tilannett tiedä.

      • entajua

        Kiitos vastauksesta. Tapaamisemme oli siitä syystä aiemmin vaikeaa, koska asuimme niin kaukana toisistamme, että stadissa ainoastaan onnistui nähdä muutama tunti kerrallaan julkisellla paikalla parin kuukauden välein sen ollessa lähinnä molempia. Sehän siinä on, ettemme ole kumpikaan todellisia tunteitamme kertoneet. Jotain viitettä mies omalta puoleltaan kuitenkin osoitti ehdottamalla alussa esim. risteilyä tai yökyläilyä luonaan, jotta tutustuisimme paremmin. Mutta minä torjuin hänen ehdotuksensa, koska en kokenut luottavani häneen julkisilla paikoilla vain nähtyämme, pikemminkin pelkäsin onko hänellä taka-ajatuksia näissä ehdotuksissaan. Viime keväänä uskaltauduin hänen luonaan käymään ensimmäisen kerran ja huomasin pelkoni olevan aiheeton. Aluksi hän oli naisen kanssa vain ystävä, mutta myöhemmin muutti hänen luokseen asumaan, koska nainen oli tarjonnut majapaikkaa hänelle siihen asti kunnes mies saisi oman asunnon. Mies kun ei oikein viihtynyt omalla paikkakunnallaan, koska asui kaukana kaikista sukulaisistaan eikä yhtään ystäviä. Mutta valitettavasti mies ei ikinä hankkinut omaa asuntoa vaan jäi naisen luo ja myöhemmin paljastui suhde heidän välillään. Mies ei itse siitä kertonut vaan minun piti kysyä. Sattumoisin hän asuuu aika lähellä minua, joten näemme useammin kuin alkuaikoina.

        Vielä noin vuosi sitten mies toivotti minulle tekstiviestitse poskipusun, mutta pelästyin sitä, koska se toi mieleeni erään ikävän muiston menneisyydestäni. Kerroin hänelle tästä, josta hän loukkaantui. Kuitenkin hän lopulta ymmärsi minua ja sanoi voivamme puhua asian selko myöhemmin ajan kanssa. Tilaisuutta siihen ei koskaan tullut, koska myöhemmin meille tuli riitaa ja lopulta ilmoittikin naisesta. On ollut aivan liian paljon väärinkäsityksiä välillämme. Tuntuu kuin tämä poskipusuväärinkäsitys olisi edelleen välissämme eikä ole sen koommin osannut oikein lähestyä minua.

        Minusta minun on todella kerrottava tunteistani ensi kerralla, kun näemme. En tiedä muuttaako se mitään, mutta ei ainakaan tarvitse harmitella, että jäi kertomatta. Eikä välttämättä lykkää miehen asunnon etsintää naisen kanssa, mutta ainakin olen sitten yrittänyt.


      • voiröllisentään

        Joopa joo. Mies ei halunnut omaa asuntoa, mutta ei yöpynyt sinun luona vaan jonkun toisen naisen luona. Kumpikaan ei tiedä toisensa tunteita, mutta sinä kerroit miehen lähentyneen sinua. Aika sekava trollaus. Keksikää hei vähän parempia.


      • entajua

        Koska tapahtumahetkellä asuin vielä kotona eli siksi ei voinut tulla käymään luonani. Vasta hiljattain olen muuttanut itsekseni, koska en halunnut vain miehen takia muuttaa.


    • entajua

      Kunpa vain olisin jo paljon aiemmin kertonut, mutta en uskaltanut etenkään tämän naisen tullessa kuvioon. Ajattelin, ettei siitä mitään hyötyä enää olisi. Niin voi olla, mutta parempi silti puhua niin ei jää mitään sanomatta. Voi olla, että mies saa ajateltavaa tai sitten ei, mutta ainakin olen hänelle kertonut.

    • entajua

      Nyt päällimmäisenä nousi viha häntä kohtaan. Miten hän kehtasi valehdella? Ei voinut suoraan kertoa, että on suhteessa naisen kanssa. Tiesin toki, että muutti asumaan hänen kanssaan ja oli epäilykseni asiasta. Mutta halusin uskoa, että on vain ystävä hänen kanssaan ja etsisi kyllä oman asunnon nopeasti. Että mies kyllä kertoisi itse jos tilanne olisi muuttunut. Kuinka väärässä olinkaan, miehellä ei ollut kanttia kertoa vaan minun piti kysyä asiasta! Lisäksi on miettinyt oliko osasyy muuttamiseen se, että sai majapaikan itselleen.

      Nyt en ole varma onko hän sen arvoinen, että kertoisin hänellä tunteistani. Hänellä näyttää muutenkin olevan kiireempi nykyään, että vaikeampi järjestää näkemistä. Pitää silti yrittää unohtaa vanhat kaunat, minähän kävin läpi nämä asiat jo puoli vuotta sitten.

    • entajua

      Tämä on masentavaa, kun haluaisin puhua hänen kanssaan, mutta tuntuu, että nainen ei anna tavata. Tänään mies kirjoitti, että voisi tavata useamminkin jos ei vain hänestä kiinni, mutta kuulemma yrittää kuitenkin pitää puolensa. Hän lupasi järjestää tosissaan järjestää tälle viikolle tapaamisen, mutta saa nähdä. Ja alussa tosiaan yritti lähestyä minua ehdottamalla useammin tapaamista ja risteilyä tai muuta vastaavaa, mutta ei hän suoraan ole koskaan tunteistaan minulle puhunut. On kertonut pitävänsä minusta paljon, mutta ei kuitenkaan, että olisi ihastunut tai kiinnostunut minusta. Välillä, kun kysyin onko kiinnostunut vastasi vain, ettei osaa vielä vastata kysymykseeni, koska on elänyt koko elämänsä yksin. Hän otti mielestäni liian vakavasti kysymykseni, koska enhän minä kysynyt haluaako parisuhteen kanssani.

      • entajua

        Viimein puhuin hänen kanssaan ja kerroin tunteistani. Ja olin oikeassa, aiempi torjuntani hänen lähestymiselleen on vaikuttanut siihen, ettei ole enää uskaltanut lähestyä minua. En tiedä oliko mitään hyötyä puhua, mutta ainakin sain asian pois mielestä.


    • entajua

      En ole trolli. Sori, että aiemmin vähän sekavasti selitin asian, mutta kaikki on totta. Tilanne on nyt muuttunut niin, että mies osti asunnon naisen kanssa. Kuitenkin hän oli epäillyt asuntoa viime hetkellä johtuen siitä, kun avauduin hänelle tunteistani. Hän myönsi, että olemme lähentyneet viime aikoina. Mutta oli jo myöhäistä, koska asunto menikin yllättäen läpi ja sopimuksesta uli sitova :( Hän kertoi tämän minulle viikonvaihteessa ja masennuin tästä tiedosta :( Lisäksi hän kertoi, että viimeinkin tietää tilanteensa ja on alettava käyttäytyä sen mukaisesti. Myös ajattelee, että olisi pitänyt olla kovempi eikä tavata minua niin usein. Olin niin pettynyt, kun noin kirjoitti, ikään kuin olisi jo luovuttanut minun suhteeni :( Nyt siis meni vaikeammaksi tilanteeni hänen kanssaan. Mikäli hän joskus eroaisi tästä naisesta hänen olisi ostettava hänen osuutensa asunnosta ja se ei olekaan helppo juttu. Onko jollakin neuvoa? Onko minulla vielä mahdollisuutta? Ehkä vain pitää yrittää olla rennosti miehen seurassa ja saada hänet ymmärtämään tärkeyteni. Mahdottomiakin asioita voi tapahtua.

      • sykoloogi

        Päästä irti. Turhaan roikut hänessä. Helppoa se irtipäästäminen ei ole, mutta se roikkuminen ei ainakaan asiaa edistä. Ota irtiotto ja anna miehen olla. Vaikka väkisin. Hän on edennyt toisen naisen kanssa ja ei varmaankaan pääse sitäkään tilannetta tämän naisen kanssa kohtaamaan puhtaasti, kun sinä olet vähän niin kuin varalla roikkumassa.
        Jatka omaa elämääsi ja anna olla, on kuluttavaa elää noin, ellet sitten väen vängällä halua tehdä elämästä kurjaa.


      • Samaa.mieltä

        Katkaise yhteydenpito häneen. Sinulla ei ole enää mahdollisuutta. Hänellä on vakavalle pohjalle suunniteltu tulevaisuus naisen kanssa jota rakastaa ja jonka kanssa on asunut yhdessä. Sinä olet lähinnä tuttavuus.

        Ja ilmeisen hankala sellainen, et osaa olla avoin tunteistasi ja puhua suoraan.


      • entajua

        On totta, että tuntuu aika kuluttavalta, mutta en haluaisi jättää tätä kesken, kun on nyt vähän lähennytty. Tuntuu vaikealta täysin unohtaa koko ihminen, kun niin kauan tunnettu. Jos hän tosissaan rakastaisi tätä naista niin miksi sitten lähentelee minua samanaikaisesti? Entäs jos en katkaisisi kokonaan yhteydenpitoa vaan pitäisin hänet ystävänä? Tekisin miehelle selväksi, että kohtelee minua sen mukaisesti. Ehkä näin saisin vähän etäisyyttä häneen.


      • enpästiedämitäsanoa

        Omaisuus, status ym.asiat eivät monestikaan ole ihmisille se tärkein asia. Saahan asunnon aina myytyä toisaalta miksi hän hankkisi sellaisen, jos on sinuun rakastunut ja käytännössä toisistanne tiedätte.


      • sykoloogi
        entajua kirjoitti:

        On totta, että tuntuu aika kuluttavalta, mutta en haluaisi jättää tätä kesken, kun on nyt vähän lähennytty. Tuntuu vaikealta täysin unohtaa koko ihminen, kun niin kauan tunnettu. Jos hän tosissaan rakastaisi tätä naista niin miksi sitten lähentelee minua samanaikaisesti? Entäs jos en katkaisisi kokonaan yhteydenpitoa vaan pitäisin hänet ystävänä? Tekisin miehelle selväksi, että kohtelee minua sen mukaisesti. Ehkä näin saisin vähän etäisyyttä häneen.

        Haihattelet turhia ja kiusaat vain itseäsi jäämällä tuolla tavoin roikkumaan. En epäile eikö teidän välillä olisi ollut aitoja tunteita mutta tuohan menee jo monessa mielessä epäkunnioituksen puolelle pitää yllä tuommoista. Kunnon etäisyys, ei yhteydenpitoa. Aika näyttää, vuosi, pari, kolme, jääkö irtioton jälkeen mitään jäljelle, jota voisi kutsua ystävyydeksi. Tuskin jää. Tämä mies joka roikottaa sinua mukana ja sinä joka roikut, ei se rakkauteen kuulu tuollainen. Epävarmojen ihmisten sähläämistä vain.


    • entajua

      Tajusin viime kerralla nähdessämme, että tämä on enemmän sellaista hauskanpitoa, koska en voi kuvitellakaan asuvani hänen kanssaan. Mutta tiedän olevani liian riippuvainen hänestä eli parempi koittaa vähentää yhteydenpitoa ja keskittyä muihin asioihin.

    • Tätämieltä

      Et välttämättä halua kuulla tätä, mutta älä etene hänen kanssaan kaveruutta pidemmälle. Mahdollisuus on menetetty ja sun olisi pitänyt kertoa tunteista aikaisemmin, silloin kun hänkin yritti lähestyä sua. Typerää mennä rikkomaan parisuhde, varsinkaanbkun sanot ettet edes tiedä oletko ihastunut..

      • entajua

        Mutta jos hän olisi tosissaan tämän naisen kanssa, niin miksi sitten minua hipelöi sopimattomalla tavalla? Minun ei tarvitse tehdä mitään. Jos esim. kumarrun ottamaan jotain lattialta tai vaikka tiskaan astioita niin hän on jo koskettelemassa.


      • ehkä_neuvo_jota_et_halua

        Kirjoitin tohon alle melkein samaa kuin tossa yllä.

        Sanot sille tyypille, et pitää näppinsä kurissa ja kutittelee omaa puoliskoaan.

        Se testailee ja käyttää suhun jotain valtaansa, sille loppu. Sä et oo kenenkään lelu tai plan-b, se kandee tehdä sille tyypille selväks. Sun elämä, sun valinta. Ja sillä tyypillä samoin.


    • ehkä_neuvo_jota_et_halua

      Hei. Ootkos kuullu semmosesta, kuin "juna meni jo"?

      Nyt, kun siinä jutussa on mukana muitakin kuin te kaks, kaikki osapuolet täytyy ottaa huomioon.

      Teillä oli tsänssi ja ette käyttäneet sitä: mun mielestä se tarkoittaa sitä, et vetoo on ehkä, mut ei sit kuitenkaan tarpeeks. Se ei siis olis kestänyt kuitenkaan.

      Sen toteeminen jälkikäteen silleen, et meet väliin rikkoon jotain, olis lapsellista, typerää ja itsekästä. Kaiken lisäks menettäisit siinä todwnnäköisesti myös kaverin ja saisit sen toisen vihamiehekseks.

      Ei oo sen väärtiä.

      Eti semmonen, jonka kans ei tarvii miettii tulisko siitä jutusta jotain vai ei. Kun löydät sen tollaseii juttui "tuleeks täst mmimtään vai ei" ei tuu ees mieleen. Se on menoo.

      • entajua

        Jos pystyisin näpäyttämään sitä, että löytäisin itsekin jonkun toisen. Ois kiinnostavaa nähdä miten siihen reagoisi. Sitten voisin sille sanoa, että "juna meni jo".


      • leikkikäätoki

        Te olette lapsellisia monet neovojatkin tässä ketjussa. Jos nuo kaksi toisistaan tykäävät kovasti niin koskaan ei ole lopullista tilannetta, että juna meni jo, paitsi sitten kun se juna ajelee toisen haudan päältä. Vaikka olisivat ostaneet asunnot ynnä muut niin ensiarvoisen tär olisi kummankin tietää todellisista tunteistaan ennenkkuin kumpikann rupeaa perhettä perustamaan eli lapsia hankkimaan. On kuitenkin eri asia erota lapsettomasta suhteesta kuin lapsiperhees, joka sekin vaan väliin on ymmärrettävää.


    • Tätämieltä

      Mies on parisuhteessa toisen naisen kanssa, tapailee sinua silloin tällöin ja viestittelee sulle, huomaatko että olet se kakkos vaihtoehto ja olet vaan varalla roikkumassa. Haluatko olla siinä roolissa? Mies on ihan kusipää, kun salaa hipelöi jotain muuta tyttöystävänsä selän takana. Hän toimii väärin.. en tavoittelisi itselleni miestä josta tiedän että hän voi toimia noin, jos hän tekee noin nykyiselle tyttöystävälleen miksi hän ei voisi tehdä sitä sinulle, jos etenisittekin pidemmälle? Antaako se sinusta hyvää vaikutelmaa tästä miehestä? Älä ole sokea sille että ajattelet että "meidän välillä ei kävisi noin, hän olisi minun kanssani erilainen, hän ei tekisi minulle noin" Hän ei ole sitoutumiseen kykenevä mies eikä hän ole järkevä, hyvä ja luotettava ihminen. Unohda mies ja löydät itsellesi jonkun paremman koska hän ei selvästi ole hyvää parisuhdemateriaalia.

      • vehnäleipä

        Aikuinen, tervejärkinen ihminen osaa ottaa vastaan toisen rakkaudentunnustukset ja muut sellaiset. Ei kenenkään suhde kaadu jokaiseen ihastumisen tai rakkauden tunnustukseen, erityisesti jos toisella ei ole tunteita. Molemminpuolisten tunteiden tapauksessa olisiko ehkä parempi erota ennemmin kuin myöhemmin. Noui hiplailut nyt lienee vain jotain lapsellisuutta tai trollailua.


    • entajua

      Olo on niin masentunut :( Kirjoitin eilen miehelle viestin, jossa kysyin onko hänellä minkäänlaisia tunteita minua kohtaan vai onko pääasia hänellä se, että pääsee koskemaan? Kerroin hänelle myös, että silloin, kun halataan, ei koskettelisi rintaani? Hän vastasi siihen, että hänen pitäisi pitää enemmän puoliaan ja sanoa miten asiat on nykyään. Miksei häneltä yhtään herunut empatiaa, että olisi nähnyt asian naisen näkökulmasta? :( Ei monesta naisesta varmaan mukavaa, että koko ajan oltaisiin sorkkimassa herkistä paikoista. Eikä mitään kommentoinut edelleenkään tunneasiaan. Ehkä hänellä ei sitten ole lainkaan tunteita :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2814
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      522
      2645
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1777
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      55
      1077
    Aihe