Tasavallan presidentti myöntänyt arvonimiä

Pariarvonimeä

Tasavallan presidentti on myöntänyt uusia arvonimiä 10.3.2017. Nimitysuutiset koskettavat Muoniotakin.

41

1371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sainkomieki

      no kelle...

      • parineuvosta

        Pari kappaletta on tullut eräälle Muoniossa vaikuttanneelle sekä eräälle muoniolaissyntyiselle, valtakunnallisesti nimekkäälle vaikuttajalle.

        Tiedot löytyvät valtioneuvoston sivuilta.


      • neuvoksille

        Onnea Aulikki!

        Onnea Antti!


    • sallaisuuss

      eikö niitä nyt voi kertoa.

    • suutasupussavaan

      Ei voi kun heti alkaa vihapuhe ja loan heitto.

      • kateellista

        Totta, Muoniossa kun haukutaan milloin ketäkin. Typerää!

        Haukkumiskohteena on yleensä sellaiset, jotka ovat tehneet jotakin Muonion ja muoniolaisten hyväksi.

        Kateuttako?!


      • Pysyppätotuuessa
        kateellista kirjoitti:

        Totta, Muoniossa kun haukutaan milloin ketäkin. Typerää!

        Haukkumiskohteena on yleensä sellaiset, jotka ovat tehneet jotakin Muonion ja muoniolaisten hyväksi.

        Kateuttako?!

        Oiski tehnyt hyväksi!!!!!
        Niitä oikeasti hyväksitehneitä haukkuu kyllä hyvin harva.


    • valtioneuvotosta

      voi.
      käy kattomassa valtioneuvosto.fi

      kunnallisneuvos ja kaupunkineuvos.

      onnittelut

      • Hienoa1

        Onnittelut kummallekkin


    • onhyviä

      Muonio on neuvosten luvattu maa. Prosenttuaalisesti neuvoksia tiheimmässä.

      • pitääpaikkansa

        Muonioon on myönnetty viimeisen 40 vuoden aikana muistaakseni 3 kunnallisneuvoksen, 1 pitäjänneuvoksen ja 1 opetusneuvoksen arvonimi. Niin ja onhan tänne joskus 80-luvun puolivälissä myönnetty yksi sosiaalineuvoksen arvonimi. Asessorin arvonimi on myönnetty myös yhdelle, joka asui ja työskenteli Muoniossa reilut parikymmentä vuotta.

        Nämä kaksi äsken myönnettyä eli kunnallisneuvoksen ja kaupunkineuvoksen arvonimet saivat henkilöt, joista toinen on tehnyt pitkän työuran Muoniossa ja toinen on muoniolaissyntyinen, joka on tehnyt valtakunnallisestikin ansiokkaan ja näkyvän uran monen kunnan ja kaupungin johtajana.

        Saattaa olla enemmänkin näitä tasavallan presidenttien myöntämiä arvonimiä, mutta nämä tulivat mieleen. Ensimmäinen muoniolainen neuvos tuossa mainitussa porukassa oli kunnallisneuvos Niilo Muotka.

        Tämä arvonimimäärä on todella paljon suhteutettuna kunnan väkilukuun. Lapissa on varmasti kuntia, joihin ei ole myönnetty kenellekään mitään arvonimiä. Ei varmasti merkitse sitä, että ei olisi ansioinuteita henkilöitä. Ei vain yksinkertaisesti ole ollut hakijoita. Kukaan ei voi hakea sitä itselleen. Toinen syy on se, että arvonimestä maksettava leimavero on korkea, jonka maksaa hakija. Maksusitoumus tulee antaa jo hakuvaiheessa. Eikä ole mikään itsestäänselvyys, että presidentti myöntää arvonimen. Hakuprosessi on aika monimutkainen ja siinäkin on tiettyjä rajoitteita.


      • Yksivielä

        Edellä mainitusta jäi pois ainakin yksi arvonimi. Professorin arvonimi on myönnetty ainakin yhdelle muoniolaissyntyiselle, joka on tehnyt elämäntyönsä muualla.


    • Eimuutakiitos

      Onko nimet salaisuuksia ja paljonko kustantaa arvonimi?

      • eisalaisuus

        Presidentin päätöksethän ovat julkisia, niin myös arvonimet. Googlaamalla löytää aina pari viimeistä jakoa samoin leimaveron määrän.

        Presidentti myöntää näitä arvonimiä yleensä pari kertaa vuodessa eli alkukesästä ja loppuvuodesta. Viime vuosi oli kai jonkinlainen poikkeusvuosi, kun myönnettiin vain kerran eli kesällä. Tälle vuodelle on myönnetty nyt jo eli onkohan nykyinen tasavallan presidentti muutamassa käytäntöä. Aika näyttää.


      • Rahallasaajahevosellap

        Ne hyvätveljet-ja siskot sen maksaa ei saaja. Toisilleen niitä joskus ostetaan oli oikeaa syytä aina tai ei.
        Muutamille ei olisi pitänyt antaa rahastakaan eivät ole aina niiden arvoisia.


      • einiinhelppo
        Rahallasaajahevosellap kirjoitti:

        Ne hyvätveljet-ja siskot sen maksaa ei saaja. Toisilleen niitä joskus ostetaan oli oikeaa syytä aina tai ei.
        Muutamille ei olisi pitänyt antaa rahastakaan eivät ole aina niiden arvoisia.

        Ei ole noin yksinkertainen juttu. Arvonimiä ei osteta, vaan presidentti myöntää. Kynnys hakea sellaista on korkea juuri tuon leimaveron vuoksi ja kaiken lisäksi hakuprosessi on töisevä. Sitä ei hae yksi eikä kaksi ihmistä, vaan takana on eri yhteisöjä ja lausunnonantajia. Niin se vain menee.

        On vain sinun mielipiteesi, että "Muutamille ei olisi ...". Hakijoilla on toisenlainen, perusteltu mielipide.


    • näinmieajattelen

      On siellä joukossa todella ansioituneita, mutta onko pienen kunnan viranhaltijan työ niin ansiokasta että ihan neuvos? En tarkoita nyt myönnettyjä. Mielestäni pitäisi olla jotain laajemmalti annettavaa, ainakin läänintasolla, ehkä valtakunnankin tasolla.

      • Korkeatonvaatimukset

        Niin ja pienen kunnan epäpätevä opettaja. Niin ansioituneita täytyy muoniossa olla....... nämä tyhmäpäät taas kirjottaa


    • Merensinisyydestä

      Muonion kunnassa erittäin vaikutusvalta viroissa ja toimissa olleiden palkitseminen arvonimillä ja mitaleilla. Tämän varmasti tiedän, että erittäin ansioitunut oli Niilo Muotka. Seuraavaksi mennäänkin melkoiseen viidakkoon. Yleensä ansioitumisella vaaditaan todellinen ansioluettelo. Sen jälkeen esiin tulee onko taustalla erittäin hyvät ammatti ja virkatutkinnot niille aloille, joissa on toiminut. Usein näen melkoisia luusereita ja taustapohja onkin lähes mitätön. Olen myös itse hakenut vaativan ansiomerkin henkilölle, joka sen ansaitsi. Hyvinkin voimakkaasti hakee itselleän ansioitumista tunnusta juuri eräät henkilöt ja esittävät laajamittaista toimintaa niille, jotka voivat hänelle hakea. Muoniossa on erittäin eteviä ja myös pitkään eri työssä olleita, jotka menisivät heti kärkeen, kun ansioitumista oikein tutkitaan. Muonion pelinappulat ja varmasti entisenä Muoniolaisena vanhastaan vielä tunnen nyt Porilaisena. Presidentin toiminta ja palkitsemiset, sekä Suomen edustaminen Ulkomailla ja Suomessa eri tilaisuuksissa on loistavaa. Presidentin vaimo on entinen Porilainen. Tämän aina Porilaiset muistavat, presidentin vaimon on erittäin näyttävä edustaja Suomessa ja Ulkomailla eri tilaisuuksissa ja on huipun esiintymisen tavat.
      Me kaikki voimme olla huippu eteviä oli koulutuspohjaa, tai ei. Myöskin voi olla ansioitunut.
      Kalevi Paassilta

      • 12345654321

        Kallu se yrittää saada ihmiset näkemään viidakon.
        Mutta kun itse räpeltää risukossa tai Risikossa niin johtolangat katkeavat, yksi kerrallaan.


    • vainansioituneille

      Totta on, että kunnallisneuvos Niilo Muotka oli todella ansioitunut henkilö ja ansaitsi arvonimen ja muutkin kunnianosoitukset, mitä hän sai. Hänellä taisi olla myös Muonioon tasavallan presidentin myöntämistä kunniamerkeistä korkein - todellisista ansioista. Olen myös sitä mieltä, että hän on ansioitunein muoniolainen yhteiskunnallinen vaikuttaja kautta aikojen. Me kaikki tunnemme hänen ansiokkaan elämäntyönsä.

      Samassa kirjoituksessa todetaan: "Seuraavaksi mennäänkin melkoiseen viidakkoon." Tuo kommentti kyllä vaatii paremmat perustelut, mitä tuo lausahdus tarkoitti.

      Ei arvonimilautakunta, joka tekee presidentille esitykset arvonimistä, tee perustelemattomia esityksiä eikä heppoisilla perusteilla. Arvonimilautakunnan nimittää presidentti ja sitä johtaa pääministeri. Lautakuntaan kuuluu 7 jäsentä. Esitystä ei tehdä pelkästään yhdellä A-4-arkilla, vaan esitys vaatii kunnolliset ansioluettelot. Hyvin perustellun hakemuksen yleensä allekirjoittavat eri hakijayhteisöjen edustajat ja monesti myös jotkut yksittäiset, nimekkäät ja itsekin ansioituneet kansalaiset. Tämä tarkoittaa sitä, että he eivät takuulla allekirjoita kuin hyvin perusteltuja ja todella ansioioituneille haettuja arvonimiä ja ansiomerkkejä.

      • porinnainen

        Väheksymättä millään muotoa Niiloa niin ajattelisin hänenkin olleen pääasiassa kuitenkin vain paikallistason vaikuttaja.

        Kallu; "Presidentin toiminta ja palkitsemiset, sekä Suomen edustaminen Ulkomailla ja Suomessa eri tilaisuuksissa on loistavaa. Presidentin vaimo on entinen Porilainen. Tämän aina Porilaiset muistavat, presidentin vaimon on erittäin näyttävä edustaja Suomessa ja Ulkomailla eri tilaisuuksissa ja on huipun esiintymisen tavat." Saiko tämä Presidentin vaimo neuvoksen arvon? Tai jonkin muun? Vai miksi näitä luettelet, kun kyseessä on muoniolaiset.


      • lisätietoa

        Niilo Muotka oli vaikuttaja myös läänintasolla ja eri järjestöissä valtakunnantasolla eikä vain paikallistasolla, kuten edellä olevassa mainitaan.


    • Merensinisyydestä

      Palkitsemisen viidakko. Tulee tarkoin seurata presidentin myöntämiä arvonimiä ja arviolautakunnan lautakuntaan kuuluu 7 jäsentä. Ansioluettelo tietojen hankkiminen ei ole usein yksinkertaista. Ansioluettelo voi olla hyvinkin vaillinainen, jos on ollut valtion viroissa ja sieltä löytyy täydelliseltä. Samainen onkin työskennellyt kunnallisissa johtoasema viroissa, terveydenhoitoaloilla, säätiöissä, tai vaikka tunnetuissa johto luottamus asema tehtävissä. Siinä se vaikeus tutkijalle tuleekin, kun ansioluettelosta puutuu hyvin paljon tietoja. Niiden ansiotietojen kokoaminen voi olla hyvin työlästäkin. Viimeinen linja onkin ja tiedustellaan ansioluetteloon tietoja suoraan asiaosaiselta ja vasta saa oikeat tiedot. Eräin osin on hyvin tärkeätä, että esityksen tekevät siltä alalta, jolle asioituminen myönnetään. Vaikka nyt heitän, että korpraalina esitäisin ansioitunutta ylennettäväksi vaikka kapteeniksi, ehkä kysyisin olisiko mukana ainakin majuri ylennystä hakemassa ansioituneelle. Tarkat säännöt siis ovat, ketkä voivat hakea ansioitumista onnistuen siinä.
      Kalevi Paassilta

      • seporinnainen

        Juuri näin se mene!!


      • lisätietoa

        Oli vaikuttaja myös läänintasolla ja jopa joissakin järjestöissä valtakunnantasolla.


    • suuretpuheet

      Kallu veti Jenni Haukion keskusteluun siksi, että kohta hän väittää ko. henkilöä sukulaisekseen, tai ainakin vaimon sukuun kuuluvaksi. Näin ne menee Kallun tarinat.

    • Merensinisyydestä

      Ei tosiaan ole tiedossa, että olisi sukulainen. Asiat tulivat esille ja nyt sitten annan tietoa. Annoin Porilaisena Muoniolaisista muutamasta tietoja ansioitumiseen ja tietoja usein kysytään ansioitumisista, en suinkaan tarkoita olevani yksi tietoja antava henkilö.
      Kalevi Paassilta

      • olisluistoa

        Kuuleppa Kallu. Siekö kerran ossaat. Esitä neuvokseksi Reinoa. On muuten ansioita niin totimassa ku maailmallaki. Urheiluneuvos puuttuu Muoniosta!


      • olisluistoa

        Tuli paha painovirhe. Antheeksi. Pittää tietenki olla "kotimaassa ku maailmallaki"


      • hakemuksessamukana

        Kylllä ne ansioitumiset ovat hakijoiden allekirjoittamassa hakemuksessa mukana.

        Tuskin kysellään keneltäkään jälkeen päin.


    • Kalluonhyvä

      Sehän olisi hyvä idea,mutta kukas olisi poroneuvokseksi?

    • Kalliosalmesta

      Tosiaan Reiskalla on erinomaiset edellytykset Urheiluneuvokselle. Olen hyvin tarkkana kuunnellut aikanaan Suomen hiihtomestaruutta 50 kilometrillä ja jos oikein muistan Reiska oli kuudes. Reiskalla on kovat kokemukset ja ansioitumiset, sekä liikuntalautakuntaa koputtelisin. Reino on ollut hyvin monta vuotta ilmeisen viimeisinä vuosinaan Suomen johtourheilijoiden suksia voitelemassa ja Pressakin on tuttu. Reinon ansioluetteloa siitä nyt vaan kasaan Rajavartiosto ja niin edelleen saavutuksista. Itselläni ovat urheilusaavutukset hyvin kaukana Porin Prikaatissa ja Kaartin kunniakomppania ajoilta, sekä poliisiopistosta, eikä shakki huippuusikaan oikein paina esittelijänä, muut ammatit kyllä. Eli kaivataan mukaan niitä urheilu huippujakin ja alan johtoakin mahdollisuutena esittäjiksi. Yleensä ansioluettelosta ja tietojen kaivamisessa selviää ketä esittäjiksi mukaan. Tähän en nyt kaivanut esityksen hakemisen oikeita määrittelyn ohjeita. Ainakin viikonloppuna olen Muoniossa. Asian esiin tuominen on erittäin kiinnostava.

    • Kalliosalmesta

      No niin Hessun juttusille on myös yksi ansioluettelon asiantuntija. Mitähän kunnan työntekijät sanoisivat, kun törmäisin päiväkahville?

    • Näläkämuan_laolu

      Sosijaalineuvoksen arvonimilöetä suapi, ku käy tarpeeksi monta kerttaa sossussa.

      • Muistinmenetystä

        Ei paljon kannata hehkuttaa entisen kunnansihteeri/kunnanjohtajan arvonimen saamisesta täällä Muoniossa.
        Järjesti Muoniolle ison miljoonien velan jääviyden vuoksi Veturikaava asiassa.
        On se kumma, että muoniolaisilla on aina, niin huono muisti näiden muutamien tumpeloiden kanssa. Nyt taas muistamattomat hehkuttaa nykysen neuvoksen tekemisistä mutta ei vahinkossakkaan mistään hyvästä asiasta. Tekemiset pakkaavat olemaan vain Muoniolle negatiivisiä. Maine huononee entisestään.


      • hyvämuisti

        v. 2009 korkein hallintooikeus päätöksessään nimesi Veturi-kaavan kaatajan,lasku oli tosiaan mittava kunnalle. Arvonimi ei ilmeisesti ole tullut Muonion eteen tehdystä työstä,vaan jostain muusta. Onnittelut muista ansioista. Veturi kaava expertit ovat ehdolla nytkin valtuustoon ,muistamatta ketä puolustivat Veturi kaavassa. Ne 150 Muoniolaista maanomistajaa muistavat,todisteena nippu asiakirjoja kun heidän maansa meinattiin experttien toimesta saattaa arvottomiksi.


      • eiääntävetureille

        Eikö ollut hyvä, että joku oli jäävi ja saatiin kaadettua tuo yksityisen omaisuuden sosialisointi. Siinä on jo ansiota.

        Jos ehdokkaana on sen surullisen kuuluisan Veturin "arkkitehteja", äänestäjien kannattaisi muistaa tuo asia nyt vaaleissa.


      • Veturimiehiäehdolla

        Voi hyvä ihme tuota ymmärtämisen tasoa "eiääntäveturille".
        Googleta vuotta 2009 muonio24 sivuja ja Muonion kunnan päätökdiä ketä siellä oli päättämässä. Olet sebän jälkeen pätemmin perillä todellisuudesta.
        Silloin oli samoja henkilöitä Veturikaavaa vetämässä entisen kunnansihteerin kanssa oli niitä jotka nyt ehdokkaana kuntavaaleissa Muoniossa.
        Yksi neuviskin joka silloinki oli mukana yrittää vielä päästä päättäjäksi.
        Toivottavasti kaikki ne joita asia silloin "jääviyden" takia koski muistaa mennessään äänestyskoppiin ettei niitä "jäävejä" äänestä.
        Ovat viemässä aina muiden omaisuutta kohti 0 hintaa.


      • eiääntävetureille

        Senpä takia oli hyvä, että se kuntalaisten omaisuutta sosialisoiva kaatui jääviyteen. Jos ei olisi ollut jäävi, homma olisi hyväksytty. Jääviyden ansiosta huono Veturi kaatui eli jääviys on luettava ansioksi tässä yhteydessä.

        Kannattaa nyt sitten muistaa tosiaan äänestyskopissa, ketä veturin tekijöitä on ehdokkaana.


    • ihmetelläpittää

      Miksei kunta ole hakenu mitään arvonimeä Yliniemen Pertille, vai onko?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1419
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe