Vastaan: Jumala vai evoluutio ? kysymykseen

Vain-Jumala-voi

http://keskustelu.suomi24.fi/t/1764196/jumala-vai-evoluutio-

Pommittajakuoriainen
Turust

Voiko evoluutioteoria selittää tämän?

Tai kuka tahansa. Minun järkeeni ei käy mihin tällaista otusta tarvitaan.

Pommittajakuoriainen (Brachinus crepitans) on pieni hyönteinen, joka on aseistettu tyrmäävän tehokkaalla puolustusjärjestelmällä. Vihollisen uhatessa tämä pippurinen pommittajakuoriainen pamauttaa kahdesta peräpäässään sijaitsevasta putkesta ärsyttävää ja pahanhajuista, lämpötilaltaan sata-asteista kaasua suoraan epäonnisen päällekävijän naamalle.

Tohtori Hermann Schildknecht, saksalainen kemisti, tutki pommittajakuoriaista saadakseen selville, kuinka se saa aikaan tämän vaikuttavan kemiallisen taidonnäytteen. Hän selvitti, että kuoriainen muodostaa räjähdysaineensa sekoittamalla yhteen kahta kemikaalia (vetyperoksidia ja hydrokinoneita), jotka yhdistyessään muodostavat erittäin vaarallisen kemikaaliseoksen. Näiden kemikaalien lisäksi tämä etevä pikku kuoriainen lisää seokseen kemikaalia, joka toimii inhibiittorina.

Inhibiittori estää kemikaaleja reagoimasta ja mahdollistaa niiden varastoinnin pitkiäkin aikoja.

Aina kun jokin saaliseläin, esimerkiksi sammakko, lähestyy pommittajakuoriaista, se ruiskauttaa varastoimiaan kemikaaleja kahteen polttoputkeen ja lisää juuri oikealla hetkellä seokseen vielä yhtä kemikaalia (anti-inhibiittoria). Se poistaa inhibiittorin vaikutuksen ja aivan hyökkääjäparan nenän edessä tapahtuu voimakas räjähdys.

Onko tällainen ihmeellinen ja mutkikas mekanismi voinut kehittyä pikku hiljaa miljoonien vuosien kuluessa? Evolutionisti vastaa uskonsa mukaisesti lammasmaisesti "kyllä", edes yrittämättä kokeellisesti osoittaa vastauksen oikeellisuutta, mutta tämän mielipiteen pikainenkin tarkastelu paljastaa sen järjettömyyden, joka pakottaa hieman syvällisempiin pohdiskeluihin.

Kehitysopillisen "ajattelun" mukaan tuhansien pommittajakuoriaissukupolvien on täytynyt sekoittaa väärin näitä vaarallisia kemikaaleja kohtalokkaissa kehitysopillisissa kokeiluissaan, ja räjäyttää itsensä kappaleiksi. Lopulta, niin meille vakuutetaan, ne keksivät maagisen seoksen, mutta entä inhibiittorin kehittyminen?

Ei ole mitään tarvetta kehittää inhibiittoria, ellei jo ole olemassa niitä kahta kemikaalia, joita yritetään ehkäistä toimimasta yhdessä. Toisaalta, jos ne kaksi kemikaalia ovat jo olemassa ilman inhibiittoria, on liian myöhäistä, sillä kuoriainen on jo räjähtänyt taivaan tuuliin. Selvästikään tällainen järjestelmä ei ole mitenkään voinut kehittyä ilman älykästä ennaltatietämystä ja suunnittelua.

Otaksutaan kuitenkin pienen kovakuoriaisen jotenkin onnistuneen kehittämään samanaikaisesti nämä kaksi kemikaalia sekä tuikitärkeän inhibiittorin. Tämäkään ratkaisu ei kuitenkaan hyödyttäisi kovakuoriaista millään lailla, koska sekoitus vain lojuisi säiliössään hyödyttömänä.

Jotta siitä olisi kovakuoriaiselle mitään hyötyä, siihen täytyy lisätä anti-inhibiittoria. Niinpä meidän oletetaan uskovan, että jälleen tuhansien sukupolvien ajan pommittajakuoriaiset sekoittivat ja varastoivat näitä kemikaaleja ilman mitään varsinaista syytä tai hyötyä, kunnes anti-inhibiittori lopulta valmistui.

No nyt se saattoi ryhtyä tositoimiin! Anti-inhibiittorin avulla se saattoi räjäyttää itsensä kappaleiksi ja tehdä sitä havittelevan nälkäisen saalistajan aikeet tyhjiksi. Ai niin, senhän täytyi vielä kehittää itseensä kaksi polttoputkea ja tarkka kommunikaatio- ja ajoitusjärjestelmä säädelläkseen räjähdyksen suuntaa ja ajoitusta.

Joten olemme taas samassa tilanteessa: tuhansien sukupolvien ajan nämä huolettomat pikku kovakuoriaiset kulkivat ympäriinsä poksahdellen kuin ilotulitusraketit, kunnes ne lopulta oppivat hallitsemaan uusia kykyjään.

Mutta mikä kumma motivoisi tällaista tuhoisaa, yrityksen ja erehdyksen kautta etenevää asteittaista evoluutiota? Kehitysprosessissahan kaiken otaksutaan olevan perin järkevää ja loogisen tarkoituksenmukaista, tai muuten ei kehitystä tapahdu. Mutta edellä kuvattu prosessi on täysin järjetön, ja koko puolustusjärjestelmän kehittyminen valmiiksi yhdellä kertaa on tähtitieteellisen epätodennäköistä, ellei mahdotonta.

Kuitenkin luonto pursuaa lukemattomia vastaavia esimerkkejä täydellisestä koordinaatiosta. Niinpä voimme vain päätellä hämmästyttävän pikku pommittajakuoriaisen olevan vahva todiste erityisestä luomisesta, sillä mitään muuta järkeenkäypää selitystä moiselle ihmeellisyydelle ei ole.

Vai onko? Vastatkaa nyt hyvät ihmiset, etten jäisi loppuelämäkseni päkättiin moisen pommittajan kanssa. Onko tällaisella räjäyttäjällä jotakin tekemistä alkuräjähdyksen kanssa?

Kyllä Raamatun luomiskertomus on sentään erittäin loogillinen tavalliselle syntiselle.

Ei näin monimutkainen eläin voi olla kehityksen tulos!

14

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TotuusSattuu

      Tuossa kritiikissäsi on aika monta heikkoutta. Ensinnäkin varsin monet ominaisuudet eivät ole täysin muusta irrallaan olevia ominaisuuksia vaan niitä ohjaavat monet eri geenit jotka samalla vaikuttavat myös moniin muihin asioihin. Eliöillä siis voi olla ainakin jossain tilanteessa hyödyttömiltä vaikuttavia ominaisuuksia juuri siksi että ne riippuvat samoista geeneistä jotka saavat aikaan myös noita samoja eliöitä suoraan hyödyttäviä asioita. Jos siis sama geeniyhdistelmä tekee vaikka hyönteiselle hyvin voimakkaat pitkät jalat mutta samalla epäkäytännöllisen pitkät tuntosarvet, se saattaa silti olla kokonaisuutena hyödyllinen. SItten ihmetellään että miten evoluutio on muka voinut suosia epäkäytännöllisen pitkiä tuntosarvia eikä tajuta että se ei ole suosinut vain niitä vaan tiettyä geeniyhdistelmää.
      Toisekseen kaikki asiat eivät evoluutioteorian mukaan synny hitaasti ja vähitellen muuttumalla vaan tietyt hyvin radikaalit ominaisuudet todellakin syntyvät hyvin nopeasti. Asian "itu" on ollut jo geeneissä mutta tietty muutos on äkkiä tehnyt siitä paljon huomattavamman ja siten hyödyllisen ja heti käyttökelpoisen. Ei kuoriaisen ole tarvinnut kuljeskella vuosituhansia räjähdellen hallitsemattomasti vaan todennäköisesti samoilla rauhasilla jotka nyt tuottavat nuo räjähtävät aineet, on ensin ollut joku muu tarkoitus tai hyvin pienimuotoinen toiminta mutta tietty geenimuutos on äkkiä muuttanut niiden tehoa ja toimintaa radikaalisti ja myös hyödyllisesti.
      Yleensä luonnosta löytyykin joku muu vastaava sukua oleva eliö jolla on jotain vastaavaa mutta hieman eri suuntaan kehittyneessä muodossa, siis juuri kuten evoluutio olettaakin.

    • Tutki-Kirjoituksia

      Höpö, höpö, kuinka tämä voi olla kehityksen tulos. Kuule kyllä se vain on niin, että tuon on suunnitellut ja myös toteuttanut todella insinööreistä suurin, Jeesus Jumalan Sana :

      Kol 1:16 Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen,

      • TotuusSattuu

    • kuinka-se-tiede-toimii

      Koulutyttö kaatoi evoluution yhdellä kysymyksellä:
      ”RaamattuOnTotuus”

      Katkelma eräältä biologian oppitunnilta eräästä helsinkiläisestä koulusta syksyllä v. 2016: Opettaja Nieminen piti kuudesluokkalaisille biologian oppituntia. Aiheina olivat bakteerit ja ensimmäiset elämänmuodot maapallolla.
      Opettaja: No niin, tässä on hyvä kuva bakteereista. Ne ovat yksisoluisia ja melko yksinkertaisia elämänmuotoja. Tiesittekö, hyvät oppilaat, että kaikki muu elämä maapallolla on saanut alkunsa näistä pienistä eliöistä?

      Oppilaat: -Ooo! Siistii!

      Opettaja: Eikös olekin. Tiesittekö, että bakteerit lisääntyvät jakautumalla? Niiden on jakauduttava, jotta ne voisivat jatkaa ja ylläpitää populaatiota, eli bakteerijoukkiota.

      Jenni, 12 v: Opettaja, kuinka kauan yksi bakteeri pystyy elämään?

      Opettaja: Hmm...se vähän riippuu...jotkut bakteerit elävät ehkä korkeintaan minuutteja, mutta on myös bakteereja, jotka elävät jopa viikkoja.

      Jenni: No miten se ensimmäinen bakteeri sai tuon jakautumissysteeminsä?

      Opettaja: Mitäh? Nyt en ymmärtänyt Jenni sinun kysymystäsi.

      Jenni: No kun kerroit, että niiden on jakauduttava, jotta ne pystyisivät jatkamaan tuota populaatiota, niin miten ensimmäinen bakteeri pystyi kehittämään itselleen monimutkaisen jakautumismekanismin, jos sillä oli elinaikaa vain muutamia minuutteja tai korkeintaan viikkoja? Miten se on mahdollista?

      Opettaja: Ööö, emme Jenni tiedä niitä olosuhteita, joissa ensimmäiset bakteerit elivät. Ehkä sinun kannattaisi lukea muutama tiedekirja, jotta ymmärtäisit, miten tiede toimii."

      • TotuusSattuu

        Muuten hyvä mutta ensinnäkin bakteerit ovat vain yksi yksisoluisten eliöiden ryhmä. Vaikka bakteeri elää vain hyvin vähän aikaa, tämä ei tarkoita etteikö joku muu yksisoluinen voisi elää kauemmin.
        Toisekseen ensimmäinen yksioluinen eliö ei ollut samanlainen kuin nykyiset yksisoluiset vaan vielä paljon yksinkertaisempi.
        Ja kolmanneksi minkään eliön ei tarvitse enää eläessään "saada" mitään uutta systeemiä vaan eliöt syntyvät valmiiksi jonkun ominaisuuden kanssa. Muuttuminen tapahtuu kopioitumis/syntymisvaihessa.
        Ensimmäinen elävä solu siis on ollut vain kemiallinen reaktio joka on sattunut tapahtumaan otollisissa olosuhteissa ja jatkunut sitten siitä eteenpäin. Solujen toiminta on silkkaa kemiaa.


    • tyhjästäkö

      Tuliko luomiskertomuksen mukaan sitten ihminen ja eläimet tyhjästä? Siis että ensin ei ole mitään ja sitten puff - elefantti. Tapahtuiko tämä yhtäkkisesti vai rakentuiko olennot pikkuhiljaa siten, että ensin luusto tönötti maassa ja siihen ympärille rupesi kasaantumaan kudosta jne?

    • alussa-oli-Sana-ja-Sana

      Vielä ihmeellisempää on kun ajattelet vaikka kanaa, kana kyllä munii, mutta ilman kukon siittiö-soluja munista ei kehity pikku tipuja. Sen vuoksi alussa piti olla elävä kukko sekä elävä kana.
      Rm 1:18 Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa, sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,
      koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.

      Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.

      Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.

      Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
      Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

      • KysynVaan-76

        "Vielä ihmeellisempää on kun ajattelet vaikka kanaa, kana kyllä munii, mutta ilman kukon siittiö-soluja munista ei kehity pikku tipuja. Sen vuoksi alussa piti olla elävä kukko sekä elävä kana."

        Missä ihmeen "alussa"? Meilla on ollut joskus aikoinaan nykyisen kanan esimuoto joka on muninut munan jonka geeniperimä onkin vähän muuttunut. Sitten se on jossain sukupuolvessa muuttunut jälleen vähän lisää ja joskus sitten taas lisää. Lopulta meillä on nykyinen kana monien eri muutosten jälkeen. Mikä tässä on kauhean kummalista?


      • tapahtui-alussa

        1 Mos 1 :21 Ja Jumala loi suuret merieläimet ja kaikkinaiset liikkuvat, vesissä vilisevät elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikkinaiset siivekkäät linnut, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        :24-25Ja Jumala sanoi: "Tuottakoon maa elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, karjaeläimet ja matelijat ja metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan." Ja tapahtui niin: Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.


      • KysynVaan-76
        tapahtui-alussa kirjoitti:

        1 Mos 1 :21 Ja Jumala loi suuret merieläimet ja kaikkinaiset liikkuvat, vesissä vilisevät elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikkinaiset siivekkäät linnut, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        :24-25Ja Jumala sanoi: "Tuottakoon maa elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, karjaeläimet ja matelijat ja metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan." Ja tapahtui niin: Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

        Tuo on toki kaunis satu mutta kun maailmaa vähän enemmän tutkii, se ei vaikuta enää lainkaan kerralla luodulta.


    • hyva-analyysi-asiastasi

      Rm 1:16-> Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.

      Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta." Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa, sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.

      Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.

      Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.

      Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia. He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä; ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta;

      jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

      • TotuusSattuu

        Jos lukisitte välillä vaikka tiedekirjoja tuon Raamatun lisäksi niin maailmakuvanne olisi edes hitusen monipuolisempi.


    • AngelaOnSaksanPäivi

      Saksaahan on johtanut jo vuosikaudet henkilö, jonka puolue on sama kuin Suomessa Päivi Räsäsen, eikö kukaan tätä ihmettele?

      • TotuusSattuuQ

        Ei koska tuo Angela osaa erottaa uskonnon ja maallisen, Päiviltä ne menevät vielä liiaan usein sekaisin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      930
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      796
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      710
    Aihe