Wikipedia on Natopedia

Alankovai

Natofanit kertovat Libyansodan olleen Naton voittama ilmasota.
Jos googlaat Libyan sota, ensimmäiseksi tulokseksi tulee:
Libyan sisällissota - Wikipedia

Nyt olisi jollekin selityksen paikka. Miten Nato voi voittaa jonkun afrikkalaisen valtion sisällisodassa tai miten Naton pommitukset Gaddafin kaatamiseksi voi olla sisällissota.

Sodan ajalta on paljon huvittavia juttuja meidänkin mediassa:

HS: "Libya aikoo viedä Gaddafin surmaajat oikeuteen. Julkaistu: 27.10.2011 16:37
Libyan väliaikaishallinto lupaa, että entisen johtajan Muammar Gaddafin surmaajat joutuvat vastaamaan teostaan oikeudessa. Väliaikaishallinnon edustajan mukaan tutkimukset Gaddafin kuolemaan johtaneista tapahtumista on jo aloitettu.
Libyan väliaikaishallinto lupaa, että entisen johtajan Muammar Gaddafin surmaajat joutuvat vastaamaan teostaan oikeudessa.
Väliaikaishallinnon edustajan mukaan tutkimukset Gaddafin kuolemaan johtaneista tapahtumista on jo aloitettu. Hänen mukaansa syylliset saavat oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin.
Gaddafi saatiin kiinni viime viikon torstaina. Pian kiinnijäämisen jälkeen hän kuoli oloissa, jotka ovat yhä epäselvät."

Naton kannatus voi kasvaa, vain jos ihmiset eivät tiedä historiasta mitään ja siksipä Wikipedia ja Google urakoivat historian uudelleenkirjoituksen parissa.

16

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sotaa

      Syyrian pääkaupungin Damaskoksen itäosassa on käyty kiivaita taisteluita sunnuntaiaamusta lähtien. Syyrian armeija sanoo torjuneensa ja lyöneensä takaisin islamistikapinallisten tekemän hyökkäyksen.

      Eri kapinallisryhmät hallitsevat alueita Damaskoksen itä- ja eteläpuolella. Sunnuntaina alkaneen hyökkäyksen tarkoituksena oli ehkä yhdistää kaksi kapinallisten hallussa ollutta aluetta Jobarin ja Qaboun kaupunginosissa. Armeija on pitänyt hallussaan niiden väliin jäävää kaistaletta, missä kulkee suuri maantie.

      Näinä päivinä tulee myös kuluneeksi kuusi vuotta Syyrian kansannousun alkamisesta.

      Silminnäkijöiden mukaan hyökkäys alkoi useilla auto- ja itsemurhapommittajien iskuilla, joiden jälkeen kapinalliset lähtivät rynnäkköön käyttäen myös hyväkseen kaivamiaan tunneleita.

      Hyökkäyksen johdossa kerrotaan olleen al- Qaida-terroristijärjestön kanssa liittoutunut ryhmittymä Fateh al-Shamin rintama.

      Taisteluja käytiin vain parin kilometrin päässä Damaskoksen keskustasta ja kilometrin päässä kaupungin itäisenä porttina pidetystä Abbasidien aukiosta. Syyrian ilmavoimien kerrotaan tehneen alueella useita iskuja.

      Taistelujen kerrotaan edelleen jatkuvan. Uhrimääristä ei ole toistaiseksi tietoa.

      Lähteet: AFP, Reuters

    • bäckman

      Juuri näin.Wikipedia on USA:n Ja Nato-maiden historian uudelleen kirjoitushanke.Wikipediaa ei voi pitää tietolähteenä, syynä Googlen ja muiden poliittisesti suuntautuneiden tahojen Pentagonin ja Naton tekemät muokkaukset.

      • G-Orwell

        Robotit tekevät tietopäiväyksiään ja korjailevat toistensa vastauksia.


    • matanbuchus

      joo vallanvaihto, gadaff ei ollut tarpeeksi nöyrä ja vielä öljyä kullasta oli liikaa..

    • NoBoxista

      Pitäisi lopettaa tuo nimitys 'kapinalliset', koska ne ovat pelkkiä terroristeja sanan pahimmassa merkityksessä?
      Ja jenkit nostanevat 'maajoukkojen' määrää 2000 mieheen, vaarallista puuhaa?
      Trumpin hallinto voi tosin kumota jo Obaman aikana tehdyn alustavan luonnoksen?

      • assadin-lähdettävä

        Syyrian sisällissota alkoi, kun Assadin salainen poliisi vangitsi lapsia ja kidutti heitä yhtä soittoa kuusi viikkoa. Lasten ainoa rikos oli yhden graffitin maalaaminen. Lapsiaan kaipaaville vanhemmille vastattiin: "Unohtakaa heidät ja tehkää uusia." Kun vanhemmat aloittivat mielenosoituksen, ampui Assadin salainen poliisi heitä. Kuka onkaan Syyrian pahin terroristi?


      • matanbuchus

        kyllä se on CIA, 300COMITEE, MI5... ASSAD ON YRITTÄNYT KANSALEEN HYVÄÄ, MUTTA MAA KUULUU YHT3NÄ OSANA SUUR ISRAELIN JA HE HALUAVAT ETTÄ IS RA ELIN KUULUIS SYYRIA, IRAK, IRAN, JORDAN YM JOTKA OVAT OSA PYHÄÄ MAATA, MISSÄ ON JERUSALEM OIKEASTI NIIN EN TIEDÄ ITSEKÄÄ VARMAKSI MUTTA EPÄILEN ETTÄ EI NYT SIAISEVASSA PAIKASSA SITÄ EI OLE, EN TOKIKAAN OLE VARMA, TÄSTÄ ANTAA VIITEITÄ JEREMIAS JOKA KÄSKEE HEITÄMÄÄN KIRJA TIKRIKSEEN JA ENG VERSIO EUFRATIIN KOHDASSA JER 51 loppupuolella lukua


    • Virsut

      Täällä nyt kirjoitetaan mitä kirjoitetaan. Alustukseen, eikä siis Syyriaan, viitaten, ilmasodan tarkoitus on vain hävittää vastustajalta suojaiset olosuhteet ja aiheuttaa satunnaisia henkilötappioita, katastrofaalisia olosuhteita sekä pelkoa ja toivottomuutta. Sisällissodassa ulkopuolisen liittyminen mukaan voimakkaan ilma-aseen turvin pitäisi kieltää kansainvälisessä oikeuskäytännössä. Tällaisella hyökkääjällä on vain rajalliset intressit kohdemaan suhteen (asevienti, raaka-aineiden hallinta esim.) eikä lainkaan minkäänlaista sitoutumista kansaan ja sen hyvinvointiin. Ja sanoipa Wikipedia mitä tahansa, terroristeja on vähän, mutta terroristeiksi leimattuja on paljon.

      • Taikinatiinu

        Pitäs pommittaa köyhiä leivällä, eikä täsmäpommeilla. Muttei se taida kelvata, kun siitä ei pyssyteollisuuden mielestä hyödy muut kuin leipurit.


      • RealiaPöytään

        Tarkoitat tällä Aleppon pommituksia? Jospa Assad keksii jatkossa LEIPÄTYNNYRIPOMMIN?!


      • White_Kermit
        RealiaPöytään kirjoitti:

        Tarkoitat tällä Aleppon pommituksia? Jospa Assad keksii jatkossa LEIPÄTYNNYRIPOMMIN?!

        Yliarvostetut ynnyripommit toimivat enemmän propaganda-aseina.


      • Taikinatiinu

        No olkoon sitten vaikka leipätynnyripommeja. Näitä isisin, talebanejen, jemeniläisten sun muitten häiriköitten niskaan, niin loppuu terroristit ja maahanmuuttajat, mutta sehän ei vaan jostain syystä käy.


      • PropagandaaSataaNiskaan
        RealiaPöytään kirjoitti:

        Tarkoitat tällä Aleppon pommituksia? Jospa Assad keksii jatkossa LEIPÄTYNNYRIPOMMIN?!

        Syyrian 4 miljoonaa pakolaista ovat aiheuttaneet Syyrian armeija tynnyripommeillaan ja Venäjän sille lahjoittamalla helikopterikalustolla!

        Kun hallituksen armeija pudotti tynnyripommeja kapinalliskortteleihin ja kapinallisten valvomiin asutuskeskuksiin helikoptereista, kokonaiset taloryhmät romahtivat. Syyrian armeija käytti sodan jatkuessa "tynnyreitä" entistä useammin. Alussa tynnyreillä koetettiin osua tiettyihin kohteisiin matalalta. Kun kapinallisten ilmatorjunta ajoi tynnyrien pudottajat ylemmäksi, tynnyripommeista tuli epätarkkoja. Armeija alkoi pommittaa tarkoituksella siviilikohteita. Armeija alkoi tehdä kaksoispommituksia, joissa toinen tynnyripommi pudotettiin 10-30 minuutin kuluttua ensimmäisestä pommista auttajien niskaan. Tämä lisäsi pommitusten tuhoisuutta entisestään.

        Rakenne

        Tynnyri tai muu metallisäiliö on täytetty TNT:llä tai muulla räjähteellä, johon on sekoitettu erilaista metalliromua. Tällaisen pommin valmistus saattaa maksaa vain 200-300 dollaria. Varhaiset käsintehdyt pommit olivat melko pieniä ja sytytyslangalla sytytettäviä, ja saattoivat räjähtää jo ilmassa, Myöhempiin pommeihin lisättiin siivekkeet ja törmäyksestä räjähtävä sytytin. Pommit pudotettiin tavallisimmin MI-8 ja MI-17 helikoptereista.

        Tynnyripommeja on pudotettu n. 4.000 - 5.000 kpl Syyrian hallituksen toimesta, joten turha niitä on vähätellä!


    • Gubbe_Töölöstä

      Onneksi suomalaiset ovat vielä suht hyvin perillä asioista ja niiden synnyistä. Mutta, miten käy kun nuo kännyköitään tuijottavat zombiet pitäisi päättää yhteisistä asioista.

    • päivänparhaat

      Wikipedian uskottavuus on ammuttu kerralla alas. Wikipedia itsekin todistaa ettei ota vastuuta siitä mitä siellä julkaistaan lue se itsekin vaikka tästä

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Vastuuvapaus

      Oikean tietosanakirjan tunnusmerkki on se että julkaisija ottaa vastuun ja vahvistaa että tieto mitä siellä julkaistaan tai painetaan on ennakkoon tarkistettu ja vahvistettu.

      Wikipedia ei ole tälläinen virallinen ja vahvistettu tietosanakirja vaan hassu nettiportaali joka luo ainoastaan väärinkäsityksiä.

      • Älä höpötä ...
        WiKi kokoaa tietoa yksiin kansiin. Alkuperäiset lähteet on mainittu kunkin sivun alalidassa ... toisin kuin TILTUN levittämissä paskavalheväittämissä.

        IMHO.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe