Isoja kisoja luvassa lähivuosina!

kantakundi

Radion uutisissa oli että Esa Haapala aikoo järjestää isoja ah-kisoja lähivuosina, mm ampumahiihdon mm -kisat 10-15 vuden tähtäimellä.

Vieraspaikkakuntalaiset vievät kuntaa kuin litran mittaa. Myös Joensuu on innokas asiassa.
Kunnan oma johto on kuin jänöjussi, pistää päätä pensaaseen kun joensuulaiset komentavat investoimaan stadioniin matkailun tekosyyllä.
Todellinen syy on Haapalan glorian kiilloitus.

Kunnan johto ei ymmärrä että lähes kaikki kisojen katsojat ovat joensuulaisia tai paikallisia.
Niitä rahaa seudulle tuovia turisteja ei ole tosiasiassa kuin mallikappaleet.

18

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RikoriRappsutin

      Halvatun paljon nuo joensuulaiset ja paikalliset tuntuvat puhuvan venäjää. Kunnan johto kun ei osaa sitä niin eihän tietysti ymmärrä jotta paikkallisiahan nuo.

      • kantakundi

        Kummasti noita venäläisiä riittää kaupoissa ilman ampumahiihtoakin vuoden 362 muuna päivänä.


    • Hölmölässä_tapahtuu

      Kontiolahden kunta varmaan tiputtaa kunnallisveroaan muutamalla sentillä onnistuneiden kisojen vuoksi. Kunnan kassa pullistelee kisojen tuomista valtavista rahavirroista. Uusien hotellien rakentaminen työllistää kaikki Pohjois-Karjalan rakennusmiehet. Kunnan kannattaa kaavoittaa lisää suota rakennusmaaksi, että hiekkakangasta jää riittävästi ampumahiihtoon ja ylimääräiset rahat saa kätevästi haudattua pohjattomaan suohon.

      • hotellipystyyn

        Kunnallisvero peritään %-perusteella, ei senteissä eikä metreissä! Eikä kunta ole kisajärjestäjänä, vaan Kontu, joka kantaa riskin taloudesta. Kunta saa sitten oman osansa kunnallis- ja yhteisöveron tuottona, kun matkailuyrittäjien kassat pullistelevat kisatuotoista esim. motelli, Kontioniemen Sport Bed ja Koulu, Julie, Joensuun matkailuyritykset jne. Nyt vain Kontiorannan kehittämistä eteenpäin ja hotellia rakentamaan, kunhan saatte kaavavalitukset kumottua! Nytkin kaikki Joensuun hotellit oli kisojen aikaan täynnä kuin nuijalla lyötynä!


      • kantakundi

        Joensuussa on noin 600 hotellihuonetta.
        Niiden käyttöaste maaliskuussa 2016 ilman mitään kisoja oli 48,2%.
        Eli on täällä elämää ilman kisojakin.

        Karjalaisessa joku kuppilan pitäjä sanoi myynnin nousseen 10-15% viikonlopun aikana.
        Mutta ampumahiihtopuolueen pää-äänenkannattaja Karrjalaisen asiantuntija Esa Haapala maalailee hyvin leveällä pensselillä taas miljoonatuloja.


    • Pysytään_totuudessa

      Puhut paskaa veliseni. Lauantainakin löytyi tyhjiä hotellihuoneita Joensuusta. Tyhjää löytyi myös Kolilta vaikka siellä oli samaan aikaan Ahmanhiihto. Eli puheet massiivisesta matkailijavirtoista kisoihin voi unohtaa.

      • nix-valmentaja

        Tottakai ne huoneet lauantaina olivat tyhjiä kun porukat olivat ah-stadionilla kisoja katsomassa ja rahojaan tuhlaamassa siellä.


    • Pysytään_totuudessa

      Ai ne katsojat viettää siellä yötkin kun ei tarvitse hotellihuoneita.
      Tuossa kuulin että liikennejärjestelyt oli olleet niin perseellään, että monella meni kirjaimellisesti yö kun sieltä ei päässyt pois.

      • nix-valmentaja

        Kuulit. Ja näköjään uskoit.
        Minä kuulin samalta taholta, jotta Jaamankankaalle rakennetaan kunnan rahoilla ympärivuotinen jäähotelli ja sen sisään geysir. Kysyppäs kaveriltasi, jotta milloin työt alkavat.


      • 11773849

        Joo kaverisi kertoi viime yönä, että vasta tänään ovat viimeiset päässeet sieltä pois. Eikä vielä kaikki vapaaehtoiset vieläkään.
        On tämä julmaa touhua!!!!!!!


    • Paskalla_on_tekijänsä

      Nyt alkaa selvitä mistä miljoonat Jaamankankaalle on revitty. Taloussanominen julkaisemassa tutkimuksessa Kontiolahti käytti vuonna 2015 asukasta kohti terveydenhuoltoon vaajaan 2400€, samaan aikaan Joensuu käytti noin 3000€ ja muut ympäristökunnat reilusti yli 4000€. Kontiolahti kuitenkin keräsi kunnallisveroa samalla prosentilla kuin Joensuu. Miksi???? mihin Kontiolahti käytti sen säästyneen 9000000€ (600€x15000) verrattuna joensuuhun tuolla kunnallisverolla. Samaan aikaan muut ympäristökunnat selvisivät samalla kunnallisverolla vaikka maksoivat terveydenhuollosta miljoonia enemmän. Tuo terveydenhuollon säästö johtuu pelkästään siitä, että Kontiolahden työssäkävijöistä 60% käy töissä joensuussa ja saa terveydenhuollon työterveyshuollon kautta. Mutta Kontiolahdella kunnan päättäjät humputtelee saadut säästöt ampumahiihtoon, kun säästöjen pitäsi näkyä alempana kunnallisverona. Samaan aikaan kunta on kyvytön rakentamaan mm. lapsille turvallisia kulkuteitä kouluun kun ei ole rahaa.
      Mistä rahat revitään jatkossa kun 12% kunnallisverosta siirtyy suoraan Sotelle. Tuolla rahankäytöllä mitä kunnassa on nyt harjoitettu kunta on konkurssissa alle aika yksikön. Ei ole varaa hulluuksiin Jaamankankaalla.

      • easytiisi

        Kontiolahti saa valtionosuuksia kaikista maakunnan kunnista vähiten, koska tervein väestö ja rahoittaa toimintamenoistaan yli puolet verotuloilla! Onneksi Kontiolahtelaiset eivät ole niin kipeitä kuin muiden kuntien asukkaat, rahaa jää muuhunkin kuin sairauden hoitoon! Kirkokylälle kaksi uutta päiväkotia! Uusia kouluja kaksi suunnittelupöydällä, kunhan kaavat saavat lainvoiman. Maakunnan parhaat sisäliikuntatilat, mahtavat latuverkostot. Uudenaikaisin yläaste jne. Jalkapallokenttiä esim. Lehmon alueella useita, korjausvelaton kunnallistekniikka jne. Mahtavasti hoidettu kunta ja kuntatalous. Hyvä kunnan terävä kärki!


    • Korjattavaa_riittää

      Jos tuosta Sotesta mitään selvää saa niin jatkossa tuo kunnalta velotettava 12 % tarkoittaa noin 3400€ summaa/ asukas vuodessa. Kontiolahdelle se merkitsee sitä, että kunnalla on käytettävissä 15 miljoonaa Euroa vähemmän rahaa kuin nyt. Huomioiden entiset terveydenhoitokulut.
      Tuosta kunnan asoiden hyvästä hoidosta voidaan kyllä olla monta mieltä. Itseäni korpeaa eniten kunnan suhtautuminen lasten turvallisuuteen ja toisaalta muka liikuntakuntana ei kunnan imagoon sovi se, että turvattoman koulutien vuoksi kunta kuljettaa lapsia kouluun kyydityksillä vaikka matka sitä ei edellytä. Lapsille tuo merkitsee 500-800km liikunnan poistumista / vuosi ja se on paljon se ja ei voi olla vaikuttamatta lasten terveyteen. Koulubussissa istumalla kun ei lihakset ja liikuntaelimet kehity. Kevyenliikneteen välyliä puuttuu todella tärkeistä paikoista ja tuolla terveydenhoidon ylijäämällä olisi niitä voitui hoitaa huomattavasti. Kirkonkylälle ei kannata rakentaa enää yhtään koulua, sillä alle 3000 asukaan taajamaan ei kannata raahata 8500 asukaan taajaman oppilaita, sekin on suurta hölmöyttä.
      Kuntapäättäjien pitäisi nyt tajuta, että kirkonkylä on auttamatta syrjässä suurimmasta taajamasta, josta puuttuu sen kokoon nähden palveluita mm. yläaste.
      Ketä hyödyttää lasten raahaaminen kirkonkylälle suurimmasta taajamasta kun suurin osa joudutaan sinne tuomaan Lehmosta. Sama rakentaa koulukeskus kokonaan Lehmoon.
      Samoin on pähkähullu idea jättää terveyskeskus pelkästään kirkolle, jota nykyiset Siunsote päättäjämme ajaa.

      • niinpäriittää

        Olet oikeassa,, iänikuinen taistelu kuntakeskuksesta on johtanut typeriin päätöksiin koulujen suhteen. Taistelu jonka kirkonkylä on hävinnyt 20 v. sitten. Laskin että lapsi/nuori Lehmolainen käy ylä-asteen ja Lukion Kontiolahdessa hän viettää bussissa elämästään 2 kuukautta. Ylä-asteelle Lehmoon hän ulkoilisi 1/2 tuntia päivässä enemmän kuin nyt.


      • ekoope

        Bussikyydit voisi lopettaa. Tulisivat kouluun suksilla tai polkupyörillä. Saisivat ulkoilla samalla.


      • Gusela

        Ampumahiihto tuottaa kaikki rahat mitä on sijoitettu takaisin uskokaa pois


    • Hongtbelström

      Kontiolahden kunta teki lähes 3,4 milj. euroa ylijäämäisen tuloksen vuodelta 2016! Rupesi hyvin järjestetytMM-kisat satamaan setelirahaa suoraan kunnan pussiin! Vireys ja myönteinen tuuli alkoi puhaltaa koko kunnan tekemisessä, kun vain uskotaan kykyihimme, niin se näkyy myös viivan alla!

    • Nyt_tarkkana

      Missä on vielä se 5,6 miljoonaa jotka kerättiin kuntaverolla vaikkei sitä tarvittu terveysmenoihin. Jos menot ja tulot säilyvät ennallaan viimme vuonna kunta olisi tuottanut tappiota 5,6 miljoonaa jos olisimme jo Sotessa. Toinen asia jonka jokainen kuntalainen on voinut panna merkille on kunnan puustonmyynti viimme vuodelle. Lähes kaikki puistot parturoitiin puista, joten todellinen ylijäämä ilman näitä olisi vielä pienempi.
      Kaikenkaikkiaan on selvää, että kunta on normaaleihin menoihin ja verrokkikuntiin nähden perinyt ylisuurta kunallisveroa, jotka on tuhlattu ampumahiihtoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe