Lopetetaanko Lumisuon asuntola

asiastahuolestunut

Olen kuullut, että Lumisuon asuntola, joka on monen kankaanpääläisen ja lähiseudun kehitysvammaisen koti, ollaan lopettamassa ja toiminnot siirtämässä Poriin ja vähän etäänmäksikin. Miksi? Ja vielä kerran miksi?

Asuntola on toiminut vuosikausia todella hyvin ja kehitysvammaiset ovat saaneet tarvitsemansa huolenpidon. Myös kehitysvammaisten omaisten yhteydenpito hoitoasioissa asuntolan henkilökunnan kanssa on ollut mutkatonta ja asiallista. Mitään järkevää syytä ei lopettamispäätökselle löydy vaan kyseessä on ilmeisesti puhdas säästötoimi kaikkien heikommassa asemassa olevien kustannuksella. Asuntolatilatkin ovat ihan kohtuuhyvät eikä voine olla ongelma, ainakaan asukkaille.

Kehitysvammainenkin on ihminen, joka kaipaa turvallisuutta, tuttua tapaa ja tuttuja läheisiä ihmisiä sekä inhimillistä suhtautumista.

Siirrolla katkeaa pakostakin monenkin omaisen siteet hoidettavaan pitenevien matkojen ja huonojen liikenneyhteyksien takia.

Mitä olisi tehtävissä, jotta mahdollinen siirto ei toteutuisi?

10

825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ompa surullista kuultavaa. Onko asukkaita kuunneltu, toiveita tai kokemuksia siellä asumisesta. Nyt joukolla pitämään yhtä asuntolan puolesta että ihmiset saavat pitää kotinsa. Uskoisin että henkilökuntakin olisi asukkaiden puolella, lienee heilläkin työpaikat vaakalaudalla, vai siirretäänkö nekin Poriin. Viedäänkö kankaanpäästä kaikki hyvä pois?

    • Veronmaksaja123

      Taas valtio vähentää väärästä paikasta jotta saisivat pakolaiset hyvä paikan pummia tuhkatki pesästä. Vitun vittu mä sanon ....

    • 9hyvääJa10kaunista

      Jos kuuluu valtion säästöjen piiriin niin sanonpahan vain että jostain pitää säästää elintasopakolaisista aiheutuvat kulut, ensimmäisen vuoden tulokkaista aiheutunut 1-2miljardin todelliset kulut ja lisää lappaa rajan yli koko ajan, ei ymmärretä ennen kuin osuu säästöt omalle kohdalle.
      Säästää on pakko tai maailmanpankki tulee ja ottaa ohjat, sen jälkeen kansainväliset suuryhtiöt tulee ja ryöstää Suomen kansan, äkkiä on pohjavedetkin jonkun yhtiön omaisuutta.

    • Lumisuo on Satakunnan sairaanhoitopiirin ainut yksikkö täällä päin. Yksityiset ovat viime aikoina rakentaneet tänne paljon sairaanhoitopiiri ei. Meinataanko Kankaanpää vallan yksityistää? Nyt kansalais adressia tekemään!!!

    • Pettu

      Olen kuullut että Lumisuo lopetetaan kenen älyn väläys tämäkin on mihin ne kehitys vammaiset sitten siirretään jonnekin Jumalan selän taakse ja jossa ne ei saa samanlaista hoitoa eikä omaiset pääse katsoin

      • kipuna63

        Voi, voi miten surullista! Taas raavitaan surutta puolustuskyvyttömien ja heikompiosaisten selkänahkaa ja viedään työpaikkoja muualle. Tässä olisi nyt näytönpaikka kuntavaaliehdokkaille ajaa näiden asukkaiden asiaa, jos ihan oikeasti tahtoa riittää enemmän kuin vallanhimoa. Lumisuo on ollut jo pitkään näille ihmisille koti ja kukapa meistä haluaa kotoaan lähteä muiden käskystä, nyt näitä asukkaita ollaan siirtämässä pois. Eikö palvelut pitäisi kunnissa turvata, myös asumispalvelut? Ei varmaan näiden kaikkien omaisilla ole mahdollisuutta edes matkustella jonnekin Poriin tai Ulvilaan läheistään katsomaan kovin usein?Tulee ihan mieleen lapsuuden ajat, kun karja-auto tuli pihaan ja haki mullikoita teuraaksi, vähän samaa meininkiä tuntuu olevan tässä touhussa.....Eikö tosiaan ihmisarvolla ole rahan rinnalla enää mitään arvoa?


    • asiastahuolestunut

      Sitä suuremmalla syyllä, että Lumisuo on ainut yksikkö koko Pohjois-Satakunnassa, tulisi paikallisuudesta pitää kiinni, että toiminta jatkuisi lähitasolla täällä Kankaanpäässä. Onhan Kankaanpää sentään aika laajan alueen keskus. Pitkä on matka jo vaikka Karviasta tänne.
      Tuskin Lumisuon henkilökuntakaan olisi valmis siirtymään Ulvilaan tai Nakkilaan, jolloin näillä heikompiosaisilla ei olisi mitään tuttua uudessa paikassa. Eikä käytännön hyvä hoitotaso nousisi pätkääkään. Nämä kehitysvammaiset eivät hoitopaikan suuruutta kaipaa. Joku hallintoviranomainen kenties voi nähdä asian toisin.
      Kauhistuttaa koko ajatuskin siirrosta. Adressi asian puolesta on enemmän kuin paikallaan.

    • pelastakaa_lumisuo

      Aika moni asukas on käsittääkseni pitkäaikaisasukas. Pahalta tuntuu kuulla, että koti siirrettään yhtäkkiä muualle. Ainoastaan ja pelkästään sen takia, että sillä jokunen "tuhatlappunen" säästetään vuodessa. Itse asuin monta vuotta järventaustan alueella ja ei voi muuta sanoa kuin, että hienoja ihmisia ja naapureita lumisuon asukkaat.

    • yksimuidenpuolesta

      Lumisuota ei missään nimessä saa lopettaa, se on heille kehitysvammaisille koti ja perhe. Tutut ihmiset ja aivan ihana henkilökunta , jotka tekevät työtä vammaisten hyväksi isolla sydämellä.
      Lumisuon asukkaista osa on alkuperäisiä asukkaita , ja pitkään LUMISUO ollut heidän KOTINSA! . NYTKÖ TÄMÄ KAIKKI TUTTU JA TURVALLINEN VIEDÄÄN HEILTÄ POIS.??? Nyt on päättäjillä aika katsoa peiliin ja miettiä päätöksiään ja tekemisiään . Kankaanpää on monen
      asukkaan synnyinseutu , osa asukkaista jo iäkkäitä heidän paikkansa on kotikunnassa .

    • Hoitajaksi

      Eikös Noormarkkuun nyt juuri rakenneta uutta laitosta, valmistuu tammikuussa 2018.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe