Kauppatieteiden opiskelu etänä eri yliopistoissa

Etäilevä

Hei,
Olen hakemassa kauppikseen nyt keväällä, ensisijaisesti Aaltoon, koska hyvä osa-aikainen duuni on Helsingissä.

Kyselisinkin nyt asiasta jotakin tietäviltä kokemuksia etänä opiskelusta eri kaupungeissa? Toimisiko joissain yliopistoissa (esim. Tampere, Turku, Lappeenranta, Vaasa yms) etänä opiskelu (tai paikalla olo esim. kerran viikossa) helposti? :)

7

6125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työvaiopiskelu

      Periaatteessa tutkintotavoitteinen opiskelu yliopistossa on aina kokopäivätyötä. Opiskelija ei voi koskaan vedota opiskelun ulkopuolisiin työkiireisiin tai aikatauluihin.

      Mahdollisuus suorittaa opintojaksoja etänä on hyvin rajoitettua. Etäopiskelu on lähinnä itsenäistä kirjojen lukemista tenttiin tai mahdollisesti kotiesseitä. Tätä voi olla alun jälkeen aika paljonkin, alasta riippuen. Etäopiskelu käsitteenä ei silti oikeastaan kuulu yliopistomaailmaan ollenkaan.

      Yliopiston tarkoitus on myös kasvattaa ja sosiaalistaa opiskelija akateemisiin käytäntöihin ja tapoihin. Kauppakorkeassa tällainen sivistystavoite voi olla vieraampaa, ja tutkinnon suorittaminen vain tekninen juttu.

      Voit tutustua kauppakorkeiden tutkintovaatimuksiin verkossa.

    • Tampereeee

      Etäopiskelu onnistuu suurimmaksi osaksi ihan täysin. Tampereella ainoastaan kielissä taitaa olla läsnäolopakko, eli kaikki muut kurssit voit suorittaa kotoa käsin. Ryhmätyötkin voit joko tehdä yksin tai olla netin välityksellä muihin.

      Kauppakorkeakoulussa opiskelu on varsin vapaata Suomessa. Jokainen pystyy suorittamaan sen etänä jos niin toivoo.

      Ylläolevan henkilön kommentti on ihan täyttä huuhaata. "Mahdollisuus suorittaa opintojaksoja etänä on hyvin rajoitettua." Tampereella ainakin sinun täytyy olla paikalla ainoastaan tentissä sekä kielten tunneilla. Kaiken muun pystyt tekemään kotoa käsin. Uskoisin tämän käytännön olevan muissakin kauppiksissa.

      • turhatutkinto

        Miksiköhän kauppakorkeaankin valitaan opiskelijat pääsykokeella. Kun kaikki voivat opiskella kotoa käsin, opetustilojakaan ei tarvita eikä siis opetustilojen puute rajoita opiskelijamääriä. Kyllä ne kieltenkin opinnot on mahdollista hoitaa verkossa.

        Kaikkien kauppakorkeiden opiskelijat voitaisiin ohjata keskitetysti oikeiden tehtävien ääreen yhdestä ainoasta ohjauskeskuksesta. Tenttisaleja vain joka kylään!


    • AsdfghJklöäzxcv

      Aallossa ei ainakaan edellytetä sua tulemaan luennoille paitsi tosiaan kielissä. Tietty luennot aina helpottaa asioista kärryillä pysymistä, mutta ei niillä ole pakko käydä. Ryhmätöitä tosin on paljon ja ne tietty hoituu kivemmin niin, että tapaatte ryhmänä.

    • LPRssa

      Lappeenrannassa etäopiskelu onnistuu myös oikein hyvin. Voit valita kielten kursseiksi kursseja, jotka suoritat itsenäisesti ja palautat tehtävät nettiin. Muutamia kursseja on, joissa pitää olla paikalla lähinnä erilaisten harjoitustöiden takia esim. tilasto-ohjelman käyttö mahdollista vain yliopiston koneella & työt lähes mahdotonta tehdä ellei käy paikalla opettelemassa ja kuuntelemassa ohjeistusta. Sitten joillain harvoilla kursseilla on ryhmätyö, jonka varmasti tarvittaessa onnistuu sumplimaan niin, että voi tehdä etänä. Yleisesti, läsnäoloa vaativaa opiskelua on sen verran vähän, että opinnot voi hoitaa Helsingistä.

    • nykyaikaa

      On se jännää, kun ennen vähän halveksittiin kaiken maailman kirjekursseja, niin nyt opiskellaan jopa yliopiston tutkintoja kirjekurssina mutta nykyajan välineillä tietysti.

    • vaasakutsuu

      Avoimen Yliopiston puolella voit suorittaa etänä melkein mitä vain. Kielet voi kai suorittaa etänä, kun omistaa kameran ja mikrofonin.

      Talousoikeus on hyvä valinta, jos osaa lukea kirjat (ja luentodiat moodlesta) eikä välitä luennoista.

      Johtamisessa on aina jokin ryhmätyö kurssilla. Avoimessa oli moodle-ryhmät ja työ voitiin tehdä siellä, vaikka ei koskaan nähnyt ryhmäkavereita. Päiväpuolella piti sitten sovitella ryhmän aikatauluja yhteen.

      Markkinoinnissa oli samaten moodle-ryhmät 2 kurssilla (Avoin). Lisäksi tentti.

      Kansantaloustieteessä voi lukea kirjat ja diat eikä tarvi tulla luennolle.

      Tentteihin pitää enimmäkseen mennä paikan päälle, mitä nyt jollain atk-kurssilla on ollut nettitentti. Luentoja on netissä riippuen maikan/proffan mieltymyksistä. Joku sanoi tehneensä netissä kandintyön kypsyysnäytteenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe