Yösähkö poistumassa ?

Sähkön-säästäjä

Meinaavat lopettaa yösähkön tariffin. Jaa että miksikö ? Sähköyhtiöt haluavat lisää voittoa. Yösähkö on liian edullista, yksinkertainen ja halpa ohjattava. Sähköyhtiöt haluavat myydä kalliita ohjaussysteemeitä ja kalliimpaa päiväsähköä.

6

222

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toisin.oli.ennen

      Yösähköllä ei enää nykyiselläänkään saavuta kovin kummoisia säästöjä.

    • tasaisempaa

      Verkostolle on haitaksi se nopea kuormituksen muutos joka tulee kun yösähkö alkaa koko maassa samoihin aikoihin. Pyritään siihen että kulutusta saataisiin ohjattua enemmän halvan sähkön aikoihin pörssihintojen vaihdellessa.

      • porrastettu-JO

        Sen takia yösähkön kytkeytyminen onkin porrastettu n. tunnin ajalle, että joka paikassa kuormat eivät kytkeydy samanaikaisesti. Halvempi hinta alkaa kuitenkin juosta kellon mukaan, vaikka itse kytkeytyminen tapahtuukin satunnaiseen aikaan.


      • ennenkin_osattiin

        > Verkostolle on haitaksi se nopea kuormituksen muutos joka tulee kun yösähkö alkaa koko maassa samoihin aikoihin.

        No mutta haloo! Jo 90-luvun alussa osattiin ohjata lämmityskuormat (lämminvesivaraajat yms.) porrastetusti päälle esim. klo 22 ja 23 välillä, vaikka yösähkötariffi alkoikin kaikilla tasan 22:00. Ja ylipäätään koko yösähkön olemassaoloa perusteltiin kuormituksen tasaamisella. Päivällä sähköä kului pääsiassa teollisuuden ja liikerakennuksien määräämään tahtiin. Halvalla yösähkötariffilla saatiin kotitaloudet houkuteltua kuluttamaan sähköä myös öisin, mikä vähensi kulutuksen vaihtelua vuorokauden mittaan.

        Lisäksi osattiin myös käyttää sähkölämmityksiä kuormituspiikkien leikkaamiseen eli tavallaan sähköverkon säätövoimana. Tämä onnistui käskemällä tiukan paikan tullen verkkokäskyllä alueen X sähkölämmitykset pois päältä. Ideana oli, että tilanteen jatkuessa pitkään voidaan tunnin tai parin kuluttua laittaa alueen X lämmöt takaisin päälle ja katkaista lämmitys vuorostaan alueelta Y jne. On tuo paljon parempi vaihtoehto kuin antaa verkon kaatua, minkä jälkeen ei toimi edes valot. Eikä talo parissa tunnissa edes paljoa ehdi jäähtyä.

        Hyvityksenä sähköyhtiölle annetusta kontrollimahdollisuudesta oli tietenkin yösähkön suorastaan naurettavan halpa hinta.


    • Yösähköä_edelleen

      Sähköyhtiöt eivät tätä ole ehdottaneet, vaan kantaverkkoyhtiö. Perusteluina kysyntäjouston saaminen tehokkaammin markkinoille ja avustamaan mahdollisessa tehopulatilanteissa. Tehopulauhka on syytä sääriippuvan tuotannon seurauksena tapahtuneelle tasaisen tuotannon alasajolle. Osa kuluttajista haluaa lisää sääriippuvaa tuotantoa ja se vain pahentaa ongelmaa. Suurin osa kuluttajista ei halua ja tämän pienemmän joukon aikaasaaman ongelman maksajiksi uhkaa tulla koko sähköjärjestelmän käyttäjät. Ei hyvä, eikä kannatettava. Kuluttajilla pitää olla oikeus päättää omasta sähkön käytöstään!

      • Tuulimyllyjenseuraus

        Näin menee ja osa verkkoyhtiöistä on jo aloittamassa toisen polven "digimittarien" asennukset, joilla kuormaa voi myös ohjata ja laskuttaa tuntihinnalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      13
      1305
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe