Kristillisen maailmankuvan totuus lyhyesti

UniversaaliTotuus

Tämä teksti kertoo sinulle lyhyesti ja yksinkertaisesti universaalin totuuden, paremmin kuin olet sen ikinä uskonnon tunneilla tai rippikoulussa oivaltanut.

Jumala on kaikkivaltias, kolmiyhteinen Jumala, joka on ollut aina olemassa. Jeesus eli Poika eli ikuisesti taivaassa ennen kuin syntyi ihmiseksi. Taivaan valtakunta luotiin ennen materiaalisen maailmankaikkeuden luomista. Jumala loi kaiken Sanan eli Pojan välityksellä. Materiaalisen maailman Jumala loi noin 6000 vuotta sitten. Kaikki maailmassa oli hyvää mutta Jumalan kaunein enkeli, Lucifer alkoi kadehtimaan Jumalaa. Se sai kolmanneksen enkeleistä puolelleen, Jumalaa vastaan. Taivaassa syttyi sota jossa Jumalan puolella olevan arkkienkeli Mikaelin sotajoukko ajoi pois taivaasta Luciferin ja sen sotajoukon. Karkotetusta Luciferista tuli Saatana ja sen enkeleistä tuli demoneita.

Saatana käärmeen muodossa houkutteli Aatamin ja Eevan syömään hedelmän hyvän ja pahan tiedon puusta, koska oli katkera Jumalalle ja halusi tehdä pahaa hänen luomilleen olennoille. Demonit ovat syntiinlankeemuksen jälkeisessä maailmassa yrittäneet eksyttää ihmisiä pois Jumalasta. He ovat tehneet pakanauskonnot ja esiintyvät niiden jumalina, ja voivat antaa ihmisille voimia taikuuteen. Ne myös viettelevät ihmisiä syntiin ja voivat mennä asumaan sisälle ihmiseen, eli riivata ihmisen. Usko Jumalaan on vahvin suoja demoneita vastaan. Jos ihmisessä asuu Pyhä Henki niin silloin ihmisessä ei ole tilaa demonin asuttavaksi.

Jeesus syntyi ihmiseksi jotta ristillä kuolemalla maksaisi ihmiskunnan synnit, että ihmisten ei tarvitse maksaa niistä ikuisesti helvetissä. Jos uskoo Jeesukseen saa syntinsä anteeksi ja pääsee taivaaseen, jos ei usko joutuu maksamaan synneistään ikuisesti helvetissä. Ihmisen kuoleman hetkellä hänen ikuinen kohtalonsa on sinetöity. Saatana ja demonit tulevat myös joutumaan helvetin tuleen ikuiseen kärsimykseen. Se on myös niiden ikuinen rangaistus.

Lopunaikoina Saatana tulee jäljittelemään Jumalan pyhää kolminaisuutta eli Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä. Saatanan epäpyhä kolminaisuus tulee olemaan lohikäärme, peto ja väärä profeetta. Saatana tulee kuitenkin häviämään sodan Jumalaa vastaan. Jumala on ollut aina voittamaton, on nyt voittamaton ja tulee aina myös olemaan voittamaton, kaikkivaltias Jumala.

23

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on.ok

      Kerroit paljon laajoja asioita lyhyesti, niinkuin sanoit. Jokaista asiaa joista kirjoitit voisi ja pitäisi lähteä tutkimaan tarkemmin, koska jos tietoa puuttuu, niin sitä löytyy kyllä kun etsii...!

    • PasiToivonen
    • täystyrmäys

      "Materiaalisen maailman Jumala loi noin 6000 vuotta sitten"

      Tuolle väitteelle ei löydy ninkäänlaista todistetta. Idea perustuu väärin ymmärretyn Raamatun väärään tulkintaan.

      Minun Jumalani loi tämän tuntemamme maailmankaikkeuden parimiljoona kertaisesti ihmeellisemmäksi ajassa ja paikassa.

      Onkohan minun Jumalani myöskin miljoonakertaisesti ihmeellisempi, kuin nuoren maan kreationistien "hattutemppujumala"?
      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/b4/7d/c5/b47dc536a2284cf88898face623f1468.jpg

      (sitäpaitsi minun Jumalani luoman aineellisen todellisuuden iälle löytyy miljardeja todisteita, jotka on mahdollista nähdä, ellei ole näkökyvyltään sokaistu, kuten juutalaiset olivat Jeshuan aikana)

    • Onhan se poika 'kin sana, mutta vain yksi sana.

      Teille on kerrottu, että teille on kerrottu vertauksilla.

      Sana syntyy ajatuksesta, ajatus on näinollen isä, sana tulee lihaksi, saa nahkan, kun se sanotaan ääneen. Vaatteet, eli puvun se saa, kun se kirjoitetaan paperille.
      Puku voi olla kaunis, komea, puhdas, ruma, likainen. Riippuu siitä millainen isä, eli ajatus sillä on. Millainen sielu on.

    • Jos sielu tai ajatus on pelkästää maskuliininen, ISÄ, se ei voi koskaan tuottaa kaunista, lempeää, hellää, hyvää, pehmeää, tuutivaa, lepertelevää koska ne ovat feminiinisiä sanoja, eivät sovi kuvaan, miehiseen kuvaan, se on myös liian vaikeaa miehelle, joka ei halua olla ns. akkamainen.

      Jotta maailma ei menisi liian raakalaismaiseksi, kylmäksi, kovaksi, ankaraksi, ilottomaksi, tappelevaksi, sotaisaksi, kilpailevaksi, on sielussa myös tuo feminiininen puoli.
      Ylilyönnit kummankin puoliskon toimivallassa eivät ole hyvä asia, tulee niin sanotusti ääriliike. Liian suvaitsevainen, tai liian suvaitsematon. Elämä on tasapainoilua keskitien löytämiseksi ja siinä pysyttelemiseksi.

    • MIkä sitten olisi saatanallinen kolmiyhteys ?

      Kolimyhteyksiä on paljon, eri uskonoissa ja filosofioissa.

      kuten; - isä-poika-pyhähenki

      Isä-äiti-poika.
      Sielu, henki, ruumis.
      Ajatus, sana, teko
      Platonilla on; ikuinen ideamaailma, järki ja sielu. muistaakseni.
      Hindulaiduudessa Vishnu, Krisna ja Brahma.

      Oppijärjestelmä hindulaisuudessa on nimeltään; "saanatana dharma," joka sana muistuttaa eniten saatanaa, tai pikaisesti tuntumalta, kuin "saatanan- harha."
      Mutta se ei ole sen pelottavampaa kuin mikään muukaan mitä aikojen saatossa on kehitelty, itseasiassa Krisnalla on samoja piirteitä kuin Kristuksella, kuten se, että vapauttaa vahingollisten tekojen vastavaikutuksilta, eli sama, kuin vapautuminen syntien rangaistukselta.
      Kilpauluasetelmasta johtuen, toisesta tehdään paholaismainen oman edun tavoittelussa. Kristinopilla varsinkin on rumat kilpailukeinot.

    • Murey

      Kylläpä on vielä tällä vuosituhannella harhaista tekstiä! Miten voi ihminen välttyä täällä länsimaisen sivistyksen maassa kokonaan tiedolliselta sivistykselta ja kertoilee 6000 v takaisten ihmisten mielikuvia.

      • ihme_ja_kumma

        Se oli sen tarkoitus. Se oli sitä mihin kirjottaja pyrki. Miten sitä olisi aihetta kieltää tai arvostella.
        Sinä sait sitä sen minkä sinun ymmärrykselläsi siitä voi saada, joku toinen jotain muuta ? kenties ?


    • Brina

      Aloittajan maailmankuva on tietenkin tavanomainen uskovaisten parissa, mutta se on kaikkea muuta kuin universaali totuus tai edes minkäänlaista totuutta lähes missään suhteessa . Laitan tähän lainaukset aloittajan avauksesta vain niistä sanoista, jotka sivuavat oikeampaa totuutta (tällä olemisen tasolla voi olla vain suhteellista totuutta!) jota meille ihmiskunnalle tarjottu monien korkean henkisen tietoisuuden saavuttaneiden Mestarien kautta (kuten Jeshua ben Josephin, Jeesukseksi sanotun, kauttakin):

      - Jumala on kaikkivaltias, kolmiyhteinen Jumala, joka on ollut aina olemassa.
      - Jeesus syntyi ihmiseksi
      - Jumala on

    • voisina

      Voi kuinka mina saalia sina, sina paljo puhua mutta vain vaha sina ymmarta.

    • syväpohdiskelija

      Ihan hyvä kirjoitus, paitsi että maailma on vanhempi.

      Olen toki myös miettinyt mahdollisuuksia, että lankeemus onkin tieto hyvästä ja pahasta. Sitä ennen oltiin kenties kuten eläimet, ei tiedetty, kun teki pahaa, joten ei tarvinnut sovittaakaan, sillä ei ollut syyllisyyttä.

      Toinen vaihtoehto tietysti että kapinoimme taivaassa yhdessä lusiferin kanssa. Tämä selittäisi esim. predestinaation, ihminen on tehnyt sovinnon Jumalan kanssa jossain korkeammassa tilassa kuin tässä alennustilassa. Mutta nämä ovat vain mietteitä, en siis lyö mitään lukkoon ja olen klassinen kristitty opeiltani.

    • fdgfgjhgkjhjk

      Tässä hyvä lyhyt video pedon merkistä ja sen suunnitteluun osallistuneesta insinööristä: https://www.youtube.com/watch?v=0hTblHqrPgU On todella tärkeää tietää, että kristittyjä tullaan pilkkaamaan, syyttämään ja tuomitsemaan. Uskoamme ei palkita tässä ajassa, mutta jos kestämme, ehkä saamme hyvän osan tulevassa.

      • 1234567---

        Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. On aivan kauhistuttavaa monien julistajien opetus, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille.

        Jumalan merkki on sapatti. . . . Ilm.14:7. Ja hän sanoi suurella äänellä: Peljätkää Jumalaa ja antakaa Hänelle kunnia, sillä Hänen tuomionsa hetki on tullut, ja kumartakaa Häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet.

        12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.


      • Viideltäsaunaan
        1234567--- kirjoitti:

        Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. On aivan kauhistuttavaa monien julistajien opetus, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille.

        Jumalan merkki on sapatti. . . . Ilm.14:7. Ja hän sanoi suurella äänellä: Peljätkää Jumalaa ja antakaa Hänelle kunnia, sillä Hänen tuomionsa hetki on tullut, ja kumartakaa Häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet.

        12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.

        Kuulepas. Kerro ymmärtämättömälle houkalle omin sanoin, miksi on tärkeää, että sapatti on juuri lauantaina? Miten sen tarkoitus ryvettyy sunnuntaille siirtämisellä? Olen luullut lepopäivän tarkoituksen olevan lepääminen, työnteon välttäminen, jotta ei rasittuisi liiaksi. Jos olet eri mieltä, perustele se mielellään.

        Jeesus on sanonut, että sapatti on ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten. Voin vääntää tämän asian rautalangasta. Jos ihmistä ei lainkaan olisi, kaikki päivät olisivat lepopäiviä, koska ei olisi töitä eikä niiden tekijääkään. Tämäkö olisi sitten ideaali? Sapatti, sapatti, sapatti jne. Mikä tarkoitus sapatilla yksinään on?

        Voin kuvitella, että vastauksesi liittyy Jumalan esimerkin noudattamiseen. Jeesus on Jumalan poika. Jos hän sanoo, että sapatti on ihmistä varten, miten sinä tämän ymmärrät?


    • Etooapina

      Kaikkivoivaksi, kaikkitietäväksi, rakkaudeksi mainittu jumala, joka sallii esim. miljoonien viattomien lasten kärsimyksen ja kuoleman, on sanoinkuvaamattoman perverssi olio eikä ansaitse kunnioitusta saati palvontaa, on hän olemassa tai ei.

      Hihhulit eivät halua tämmöisiä kärsimyksiä ja kuolemia miettiä vaan ryntäävät selittämään, että pahuus, saatana jne. tulivat maailmaan, koska ihminen käytti väärin jumalalta saamaansa vapaata tahtoa. Jos ihminen vapaan tahtonsa aiheuttaman pahuuden käsittää, hän alkaa rukoilla jumalalta pelastusta jne.

      Selkeää? No, hihhulin voidaan huomata ajattelevan, että vapaata tahtoa joko on tai ei, se on absoluutti, jolloin vapaan tahdon omaava ihminen pystyy tahtomaan periaatteessa mitä tahansa. Mutta todellisuudessa ihmisen vapaa tahto on tietenkin aina rajattu, esim. keskiajan ihmisellä ei ollut mitään realistista mahdollisuutta tahtoa itselleen sähköpostia, facebook-tiliä tms.

      Mitä tämä seikka merkitsee? Koska ihmisen vapaa tahto on väistämättä rajallinen, niin jumala olisi epäilemättä voinut halutessaan rajata ihmisen vapaan tahdon myös niin, että ihminen pystyisi hankkimaan oppiläksynsä synnistä, pahuudesta jne. ilman, että esim. miljoonien viattomien lasten täytyy sen takia kärsiä ja kuolla. Näin ei jumala kuitenkaan halunnut. Ateismiin johtavat päätelmät ovat tästä eteenpäin helppoja, mutta hihhulin pitää sen sijaan alati velloa jumalan tutkimattomissa teissä, salatuissa tarkoitusperissä ja sen semmoisissa, kun hän yrittää selittää asiat itselleen parhain päin. En kadehdi hihhulin kohtaloa.

      • Yksi-usko

        >>Kaikkivoivaksi, kaikkitietäväksi, rakkaudeksi mainittu jumala, joka sallii esim. miljoonien viattomien lasten kärsimyksen ja kuoleman, on sanoinkuvaamattoman perverssi olio eikä ansaitse kunnioitusta saati palvontaa, on hän olemassa tai ei.>>

        Valitettavasti tässä maailmassa huseeraa sielunvihollinen. Jumala loi synnittömän paratiisin, samoin kun Jeesus tulee takaisin, elämä jatkuu (pelastuneilla) paratiisissa. Siellä ei ole mitään pahaa, ei minkäänlaista syntiä.

        Jumalaa ei ole syyttäminen tämän maailman pahuudesta, varsinkin kun se on paholaisen työtä. Jumala antaa ihmisen tehdä valintoja, toiset valinnat vievät Jumalan luokse, toiset eivät. Toiset valinnat pelastavat, toiset kadottavat.


      • Etooapina
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Kaikkivoivaksi, kaikkitietäväksi, rakkaudeksi mainittu jumala, joka sallii esim. miljoonien viattomien lasten kärsimyksen ja kuoleman, on sanoinkuvaamattoman perverssi olio eikä ansaitse kunnioitusta saati palvontaa, on hän olemassa tai ei.>>

        Valitettavasti tässä maailmassa huseeraa sielunvihollinen. Jumala loi synnittömän paratiisin, samoin kun Jeesus tulee takaisin, elämä jatkuu (pelastuneilla) paratiisissa. Siellä ei ole mitään pahaa, ei minkäänlaista syntiä.

        Jumalaa ei ole syyttäminen tämän maailman pahuudesta, varsinkin kun se on paholaisen työtä. Jumala antaa ihmisen tehdä valintoja, toiset valinnat vievät Jumalan luokse, toiset eivät. Toiset valinnat pelastavat, toiset kadottavat.

        Et ensinnäkään ymmärrä "kaikkivoipuuden" ja "kaikkitietävyyden" käsitteitä tai sitten uskomasi jumala ei ole kumpaakaan. Mutta eihän sen niin pitänyt mennä, vai?


    • Freebird-75

      Aiemmin ateistina, sittemmin idän uskoihin kallellaan olleena ja universaaliin jumaluuteen (kaikki uskonnot ovat yksi ja sama) uskoneena voin sanoa, että on hienoa olla hihhuli <3!! Tiede ja usko ilmiöinä eivät sulje toisiaan pois, koska eivät ole määriteltävissä vastakohdiksi. Ja joo, ihmiselle on annettu mahdollisuus valita ollako persreikä persreikäisine ominaisuuksineen vai ei. Kun ympärilleen katsoo, ei ole vaikea arvioida kumman mahdollisuuden ihmiset mielummin valitsevat.

      • Tiede ei ole kiinnostunut niistä tuhansista jumalista, joita ihmiset ovat luoneet.

        Kiinnostus heräisi heti, jos jumalia luoneet ihmiset onnistuisivat manaamaan esiin jonkinlaisen yliluonnollisen tapahtuman tai mikä parasta, jumalansa.

        Siihen asti jumaluuksien olemassaoloa väittävät voidaan ohittaa valehtelijoina ja näiden jumalat olemattomina epäjumalina.


      • kunhan_veistelen
        he-ma kirjoitti:

        Tiede ei ole kiinnostunut niistä tuhansista jumalista, joita ihmiset ovat luoneet.

        Kiinnostus heräisi heti, jos jumalia luoneet ihmiset onnistuisivat manaamaan esiin jonkinlaisen yliluonnollisen tapahtuman tai mikä parasta, jumalansa.

        Siihen asti jumaluuksien olemassaoloa väittävät voidaan ohittaa valehtelijoina ja näiden jumalat olemattomina epäjumalina.

        Freebird-75 kertoo omasta näkemyksestään
        he-ma kertoo omasta näkemyksestään
        Mikä on ongelma? vilpittömiä etsijöitä molemmat.
        Uskontojen toiminnassa on eri tavoin ajattelevia yksilöitä
        Tieteen parissa on eri tavoin ajattelevia yksilöitä
        Välitön yhteisymmärrys on että minun näkemykseni on oikein, siis mikä mättää, eikö pikemminkin ole suuri ilo, minä olen oikeassa. Eikö kumpikin silloin todista samaa.


      • kunhan_veistelen kirjoitti:

        Freebird-75 kertoo omasta näkemyksestään
        he-ma kertoo omasta näkemyksestään
        Mikä on ongelma? vilpittömiä etsijöitä molemmat.
        Uskontojen toiminnassa on eri tavoin ajattelevia yksilöitä
        Tieteen parissa on eri tavoin ajattelevia yksilöitä
        Välitön yhteisymmärrys on että minun näkemykseni on oikein, siis mikä mättää, eikö pikemminkin ole suuri ilo, minä olen oikeassa. Eikö kumpikin silloin todista samaa.

        Uskonharhainen ei pysty jumalväitteitään perustelemaan.
        Siinä se ongelma on.


      • kunhan_veistelen
        he-ma kirjoitti:

        Uskonharhainen ei pysty jumalväitteitään perustelemaan.
        Siinä se ongelma on.

        Freebird-75, he-ma, kunhan_veistelen

        Kun jokainen meistä on siksi koska Jumala on, hyväksyn että se on käsittämätöntä.
        Ei minun tarvitse todistaa että sinä tai minä ajattelemme eri tavoin.
        Miksi muuten on eri tavoin ajattelevia. Kummallista olisi jos jokainen puhuisi ja tekisi toinen toisensa kopioita. Miksi on oltava Freebird-75, he-ma, kunhan_veistelen jne...

        Olisiko ateismi silloin kohdallaan kun jokainen heistä olisi toisensa kopio, myönnän etten ymmärrä tällaista toivetta.
        Ymmärrän hyvin etten voi käsittää toisen ihmisen väitteitä.


    • on-sulla-jutut

      taidat olla aivan seko sekolainen. lopeta tuommonen,kaikki tuon tietaa. maailman synnysta ei todellakaan tieda kukaan,jumalasta viela vahemman.
      kaikki on pelkkaa kuvitelmaa,luuloa ja loppujen lopuksi pelkkaa pelkoa tuntemattomasta.
      ihmiskunta on oppinut pelkaamaan milloin mitakin ja mm. siksi osa uskoo jumalaan,vaikka ei ole hanesta mitaan hajuakaan.
      kaikki,mita on uskonnoista kirjoitettu,on ihmisen tekemaa ja todellisuus taysin tuntematonta.

      usko maan paalla on ainoastaan johtamistapa ihmisille ja ihminen suoraan sanottuna kusettaa toisia aina ja iankaikkisesti. usko on sama kuin politiikka,,,siis ihmisten toisiaan kohden tekemaa hyvaksi kayttöa kaikin keinoin kaikkialla.
      menikö perille?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1756
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1367
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      5
      1292
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1243
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1240
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1146
    7. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1137
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      594
      1103
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      1014
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      954
    Aihe