Uusi kunnanjohtaja sai potkut

Akkavaltahuonovalta

Uusi kunnanjohtaja on saanut kuulemma potkut. Kunnan varjojohtaja joka toimii hallintojohtajana onnistui savustamaan yhdessä kunnanhallituksen pj:n kanssa tämänkin johtajan ulos. Sama toistui kuin Nissisen kanssakin. Koska oikeat luottamushenkilöt ottavat komennon ja pistävät akat järjestykseen. Hävettää olla karstunen.

294

20262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mannilanlaukaus

      Kunnanvirastolla on niin huono työilmapiiri että siellä paljon ihmisiä voi huonosti. Kaikki johtuu siitä että siellä on johtavassa asemassa yksi narsisti jolle kukaan ei uskalla näyttää kaapin paikkaa. Nyt jo toisen kunnanjohtajan on saanut lähtemään.

    • Hakuapäälle

      Ei pidä paikkaansa tämä väite. Kunnanjohtaja on itse sanonut itsensä irti. Syyt kyllä ovat varmaan samat. Hallintojohaja petaa itselleen johtajan paikkaa ja kunnanhallituksen puheenjohtaja suhmuroi kuten aina.

    • Pimeetä

      Eikö Karstulassa löydy hevoselle kuskia.
      Onhan siellä topakoita miehiä vai joutuuko miehet laittamaan mekon päälle?

    • Tasaarvoko

      Eihän siellä ole miehiä kun Laaksonenkin pakotettiin eroamaan. Liikaa akkoja samassa talossa. Tulos on tämä.

    • Lapasiariittää

      Karstulassa on vuosikausia "näytelty" teatteria suuresta yksimielisyydestä.
      Jukka Hiltunenkin teki 30-vuotisen uransa aikana vain yhden eriävän mielipiteen. Ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut valittiin toimistosihteeriksi. Hiltunen junttasi niin tehokkaasti, että valittu ei "uskaltanut" ottaa virkaa vastaan. Tilalle valittiin Hiltusen vaimo.
      Nyt kuntaan ollaan valitsemassa hankinta- ja henkilöstöpäällikköä. Miksi? Järjestetäänkö hallintojohtajalle enemmän virka-aikaa juonitella? Ketkä panisivat viraston järjestykseen, vai onko organisaation päätösvaltaiset täysiä "lapasia". Minä vaan kysyn.

      • Missäpäättäjät

        Kyllä se näyttää siltä että jämäkkyys puuttuu ja ulospäin näytellään niin sopuisaa. Kunnahallituksen pj. on varsinainen riidankylväjä ja hallintojohtajan kanssa yhdessä juonittelee niin että henkilöstö voi huonosti. Kuntaa hallitaan pelon ilmapiirillää joka ulottuu myös päättäjiin. Olen äänestänyt Mannin Juhaa viime vaaleissa mutta vellihousupa tuli hänestäkin. Onko meillä varaa tällaiseen. Onko todella tarkoitus vain ujuttaa tuo narsisti hallintojohtaja kunnanjohtajaksi. Silloin ainakin meiltä lähtee muuttokuorma naapurikuntaan.


      • kdoflh

        Mikäs Juhasta vellihousun teki? Sekö ku on nykyään laiha vai?


    • Valojatauluun

      Naurettavaa mitä yksi henkilö pystyy tekemään kun joku sanoo kerrankin hänelle vastaan. Kyllähän kaikki tietää, ainakin työntekijät, kuka tässä on yrittänyt auttaa työntekijöitä kuka on kylvänyt kauhua työntekijöiden keskuudessa.

      • Valojatauluun

        Tuosta "yrittänyt auttaa työntekijöitä..." jäi lopusta puuttumaan "ja" , mutta asia varmaan tuli selväksi.


    • EräperänOrgainaali

      Suomäki ja Laaksonen olivat jämäköitä ja asiallisia valtuuston puheenjohtajia. Sen jälkeen ei ole ko. puolueesta johtajia löytynyt saati näkynyt. KH:n puheenjohtajuus lähti käsistä jo Mäkisen aikana, jos ei jo Lahden.
      Demareissakin oli aikoinaan Taunon ja Juhan veroisia valtuutettuja ainakin Vainiola ja Suomalainen.

      Humpin Isäntä ja Humpin Martti. Eipä taida paljon muita vaihtoehtoja olla vai onko tässäkin vain yksi?

    • Ihanhirveää

      Hallintojohtajan touhut on aivan käsittämättömiä todellakin siitä syystä henkilöstö voi huonosti. Henkilöstön pitäisi äänestää hänen luottamuksesta ja näin voitaisiin todeta ettei edellytyksiä henkilöstöhallinnon tehtävään ole. Ei taida itse ymmärtää irtisanoutua.

      • RuotuunLaitonDilemma

        "Hallintojohtajan touhut on aivan käsittämättömiä todellakin siitä syystä henkilöstö voi huonosti. "

        Onkos tää hallintojohtaja organisaatiossa ylempänä kunnanjohtajaa? Jos ei ole, niin kunnanjohtaja kyllä pystyy alaisensa ruotuun laittamaan. Tietenkin tämä edellyttää että kunnanjohtajalla on kunnanhallitukseen tässä asiassa täydellinen luottamus.


      • Siskoksethyvät

        Hallintojohtajan hyvä ystävä on tämä kunnanhallituksen pj...


      • vieraspaikkakuntalainen

        Tää karstulan kuntahan on kuin Pirunpelto . Kuka niistä on Piiparinen ja kuka Kylmälehto. Naurettavaa ja lapsellista touhua.


      • Nuapurista

        No tietysti Koskinen ja Manni


    • Sivustakatselija

      Oman kuuleman mukaan kunnanjohtajan alaiset pitivät hänestä ja jopa pyysivät päästä pois hallintojohtajan alaisuudesta kunnanjohtajan alaisuuteen.

      • suupuhtaaksi

        Sehän on näköjään siellä "maan tapa" Niin Verotoimistostakin lähti aikoinaan narsistien takia Saarijärvelle yksi toisensa jälkeen...


    • AikaVaikuttaa

      Kunnanjohtajaa ei ole erotettu. Kunnan hallinnossa on paljon tyytymättömyyttä työntekijöiden keskuudessa, mutta se johtuu hallintojohtaja Salla Mannin narsistismarttyrisestä käyttäytymisestä. Hallituksen puheenjohtaja Satu Koskinen salli tämän ja/tai on kykenemätön muuttamaan sititä.

      Organisaation siivous on aloitettava ylhäältä. Kunnallisvaaleissa valtakirja Koskiselta pois ja uusi henkilö siivoamaan organisaatio. Kunnanjohtajan irtisanomiselle ei ole perusteita.

      • PEKKKIS

        Naurettavaa, että tällä Koskisen Satulla on omilla sivuillaan vaalibanneri, jossa lukee "Hyvinvointia tehdään yhdessä. Sisulla ja Sydämmellä.".


      • pahhoatekköö

        Se on näköjään se narsistin sisu


    • ei.ollut.kivaa

      Tehtiinhän myö lainojen muuttaminen sijoituksiksi Valokuituverkoille. Mehän ollaan suursijoittajia ja ootellaan suuria sijoitus voittoja. Ei kunnanjohtajakaan tainnut tietää mihin papereihin laittoi nimensä. Mutta saatiinhan valokuitu, ja nyt oottelemaan niitä etäyrityksiä. Pitäiskö kysellä Viitasaaren johtajaa tänne, on ollut aika kehuttu 24 palstoilla. On ainakin ilmeisesti tosi kepulainen.

      • Google321

      • todellakinnoloa
        Google321 kirjoitti:

        http://www.ksml.fi/keski-suomi/Karstulan-valtuusto-äänesti-liittymisestä-kuntien-verkkoyhtiöön/363477
        Eiköhän asia ollu jo pari vuotta sitten päätetty...

        Kyllä se on näissä sisäänlämpiävissä kunnissa niin että jos muualta tänne tulee ja varsinkin jos on ammattitaitoa ja osaamista enemmän kuin täällä olevilla. Niin varma on että kauan ei jaksa olla. Narsistihan on semmonen joka pikkuhiljaa latistaa toisen ihmisen vähättelemällä ja arvostelemalla sekä yliolkaisella käytöksellään niin että vaikka on miten ammattitaitoinen ja osaava niin ei pidemmän päälle jaksa. Naisvaltaisilla aloilla kateus on kaiken paha alku ja juuri.


    • Uuttamiestätilalle

      Eiköhän tuolta afrikan suunnalta saada korkeastikoulutettu kunnanjohtaja, jolta olisi todistukset tippunut viimeistään kölsänpuron kohdalla hukkaan. Naiset ainakin tykkäisi..

      • jgjjkhlj

        Hyvä että otit asian puheeksi tässäkin yhteydessä. Olet varmasti ylpeä oivalluksestasi.


    • Juonitteluako

      Nythän se on helppoa Koskinen ulos vaaleissa ja Manni saa loparit luottamuspulan vuoksi,tai jos ei voi antaa lopareita niin työkuva muuttuu Helapurolle paskavahdiksi työaika 7-16.

    • Koskisellekenkää

      Kyllähän Koskinen on syöpä meille karstusille ja kyllä me toivoisimme että löytyisi isäntä joka sanoisi kaapin paikan. Nykyinen kunnanjohtaja on toiminut erittäin hyvin. On ollut helposti lähestyttävä ja jaksanut kuunnella kuntalaisia. Vahva kokemus ja osaaminen on ilmeisesti Koskisen ja Mannin uhka. Eihän se voi olla niin että joku tietää ja osaa enemmän kuin he. Vaikka siihen ei isoa älykkyysosamäärää tarvita,

    • 579292

      Kaiken maailman hallintotieteilijöitä riittää kyllä kuntiin. Poliittinen suhmurointi taitaa pitää huolen siitä, että lakia tai taloutta oikeasti osaavat ihmiset pysyvät kaukana. Nuo ihmiset toki työllistyvät myös yksityiselle sektorille, toisin kuin hallintotieteilijät. Kunnat siinä tietysti kärsivät paljon.

    • EnOleIrtisonoutunut

      Karstulan kunnan päättäjät puntaroivat koeajalla työskentelevän kunnanjohtaja Hilkka Hakalan asemaa ja virkasuhteen jatkoa. Keskisuomalaisen saamien tietojen mukaan asiaa käsitellään Karstulan kunnanhallituksen kokouksen yhteydessä ensi maanantaina.

      Hakalan mukaan asian käsittely on kesken, eikä hän siksi perjantaina halunnut kommentoida asiaa enempää.

      – En ole irtisanoutunut, Hakala kuitenkin sanoi.

      Karstulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Satu Koskinen (kesk.) kertoi, että kunnanhallitus käsittelee maanantaina henkilöstöasioita. Hän ei kommentoinut, koskeeko asia Hakalaa.

      – Tiedotamme asiasta tiistaina, Koskinen sanoi.

      Karstulan valtuusto valitsi Hakalan kunnanjohtajaksi yksimielisesti lokakuussa, ja hän aloitti työnsä Karstulassa joulukuussa. Hän oli tällöin työskennellyt reilun vuoden Ruoveden vs. talousjohtajana ja sitä ennen lähes 17 vuotta Lapin liitossa asiantuntijatehtävissä.

      Kunnanjohtajan valintaprosessin aikana haastateltiin ja lähetettiin soveltuvuuskokeisiin hakijoita kahdelta hakukierrokselta. Päättäjien apuna kunnanjohtajan valinnassa oli myös konsulttiyritys.

      Hakalalla on johtajasopimuksensa mukaan virassaan puolen vuoden koeaika.

      http://www.ksml.fi/kotimaa/Päättäjät-puntaroivat-kunnanjohtajan-asemaa-Karstulassa-–-En-ole-irtisanoutunut/949930

      • Kuntahäviää

        Tyypillistä karstulalaista salailua. Tosiasia on että Koskinen on jo ilmoittanut Hakalalle että koska tämä ei suostu tanssimaan Mannin pillin tahtiin, niin saa lähteä. Näin kävi Nissisellekin. Koskinen ja Manni äkkiä pois niin voidaan keskittyä kunnan kehittämiseen. Hakala on hyvä ja kuunteleva kunnanjohtaja ja kansainvälisten suhteiden ansiosta monta kertaa parempi kuin rasvatukka Manni ja leuhka Koskinen.


      • Tulenherkkää

        Eihän Karstulan kuntaa saada kuntoon ennen kuin Manni ja Koskinen saadaan pois. Tämähän on myös todella naurettavaa näin juhlavuotena, että kaksi ihmistä, maanviljelijä ja Manni, saavat aikaan näin huonoa mainetta koko Karstulalle. Kyllähän tässä yrityksetkin varmasti puntaroivat, että investoivatko ympäristökuntiin vai tulen herkkään Karstulaan.


      • Pianpakolliseksi
        Kuntahäviää kirjoitti:

        Tyypillistä karstulalaista salailua. Tosiasia on että Koskinen on jo ilmoittanut Hakalalle että koska tämä ei suostu tanssimaan Mannin pillin tahtiin, niin saa lähteä. Näin kävi Nissisellekin. Koskinen ja Manni äkkiä pois niin voidaan keskittyä kunnan kehittämiseen. Hakala on hyvä ja kuunteleva kunnanjohtaja ja kansainvälisten suhteiden ansiosta monta kertaa parempi kuin rasvatukka Manni ja leuhka Koskinen.

        Kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajille pakollinen koulutus koskien johtamista, kuntalakia ja atk osaamista. Muuten ei homma suju.


    • oojee

      Ei kunnanjohtajalle potkuja,vaan niille tipuloille ja kukoille potkut,suotta syövät kunnanjohtajan valtaa Karstulan nousuun..

    • herrahuukukasmuu

      Ja tässä samalla kuntalaiset voisivat miettiä kenelle oikein äänensä antavat!

    • 764903

      Juuri näin,tämä kähmintä pitää saada loppumaan pikaisesti kunnan edun vuoksi.
      Eiköhön asianosaiset osaa tehdä tästä jo oikeat päätöksen ja siirtyvät syrjään ei toivottuina henkilöinä.

    • entinenkökarstunen

      Järkyttävää toimintaa. Toivottavasti kunnanhallituksen "miehet" nyt maanantaina ottavat housut jalkaansa ja miettivät tarkkaan mitä tulikaan tehtyä. Niin kai siellä nyt miehiäkin on? Niin ja lehdistöhän ilman muuta paikalle tiistain tiedotustilaisuuteen. Onhan se kuntalaistenkin hyvä tietää mitä kunnanvirastolla puuhataan.
      Hävettää olla karstunen.

    • Abc123def

      V****mainen luonne ei ole ansioluettelossa meriittiä enää kunnankaan tehtävissä.
      Ei myöskään kansanedustajaksi pyrittäessä, se juna meni jo.
      Hilkka Hakala, älä irtisanoudu. Mielivaltaista kohtelua ei ole syytä tehdä liian helpoksi. Tsemppiä!

    • mukaolia

      Olen aina ollut tasaarvon kannalla ja sanonut että talotarttee isännän on se kumpaa sukupuolta hyvään. Mutta tässä asiassa kun ruvetaan toista syömään joudun sanomaan että AKAMAISTA touhua.Olen ollut kunnanjohtajaa valitsemassa seison hänen takanaan.Jaksa Hilkka taistella kyllä tämä täytyy selvittä ja antaa kunna JOHTAJALLE työ rauha.

      • Lfigjjh

        Noin kirjoitustaidottomia ihmisiä johtajia valitsemassa? Voi olla ihan fiksua kirjoittaa vastedeskin nimimerkillä.


      • Heihalooooooo

        Eiköhän tässä asia ole pääasia eikä kirjoitus virheet


      • Abc123def2

        Outoa touhua. Jonkun kunnan sivuilta kopioima kunnanhallituksen kokouskutsu on poistettu muka sääntöjen vastaisena (alla). Siinähän vain ilmeni, että kunnanjohtajaa ei ole kokoukseen kutsuttu. Jokainen vetäköön siitä johtopäätöksensä!


      • IlmanKunJohtajaaMennään

        Täällä tämä kokouskutsu. Kunnanjohtajaa ei enää kutsuttu kunnanhallituksen kokoukseen.

        Katsokaapas ihmettä. Maanantain 20.3.2017 kunnanhallituksen esityslistalta ei enää löydy kunnanjohtajaa kokouksen esittelijänä muiden kokousväen joukosta.

        20.03.2017 Esityslista. Sitä klikkaamalla sivu avautuu.

        http://80.246.162.69/Karsjulk/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames


      • Vallankaappaus

        Hallintojohtaja saa samassa kokouksessa siirrettyä omat työnsä uudelle hallintopäällikölle ja luikahtaa kunnanjohtajaksi.


      • eitulekesää

        Ei tämä hallintojohtaja tule ikinä pääsemään kunnanjohtajaksi. Eikö se Nissisen aikaankin ollut ehdolla?


    • tossuperäläinen

      PITÄISIKÖHÄN KUNNANVALTUUSTON JA HALLITUKSEN puheenjohtajien sekä hallintojohtajan peräsuolet tähystää, vika saattaa löytyä sieltä.

      • Diagnoosi

        Luulen että vika saattaa olla siellä toisessa päässä.


    • JosSensuuriEiEhdi
      • SensorinVälttäjä

        Ei näy enää esittelijänä kunnanjohtajaa. Laitetaan nyt etunimet vaan ettei herätetä pahennusta sensoreiden keskuuvessa.
        29.3.2017 kunnanhallituksen kokouskutsu on virallinen julkinen asiakirja.

        Osallistuja Tehtävä

        K. S puheenjohtaja
        Matti I varapuheenjohtaja
        Juha II varapuheenjohtaja
        Leevi jäsen
        Heikki jäsen
        Jenni jäsen
        Eila jäsen
        Eero jäsen
        Kirsti jäsen
        Riitta valtuuston puheenjohtaja
        Toivo valtuuston I varapuheenjohtaja
        Pirjo valtuuston II varapuheenjohtaja
        Salla hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä


      • likapyykkiä
        SensorinVälttäjä kirjoitti:

        Ei näy enää esittelijänä kunnanjohtajaa. Laitetaan nyt etunimet vaan ettei herätetä pahennusta sensoreiden keskuuvessa.
        29.3.2017 kunnanhallituksen kokouskutsu on virallinen julkinen asiakirja.

        Osallistuja Tehtävä

        K. S puheenjohtaja
        Matti I varapuheenjohtaja
        Juha II varapuheenjohtaja
        Leevi jäsen
        Heikki jäsen
        Jenni jäsen
        Eila jäsen
        Eero jäsen
        Kirsti jäsen
        Riitta valtuuston puheenjohtaja
        Toivo valtuuston I varapuheenjohtaja
        Pirjo valtuuston II varapuheenjohtaja
        Salla hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä

        Siihen kunnan hyvinvointikertomukseenhan voi nyt viimeistään alkaa kirjoittamaan totuus koko hyvinvoinnista.
        Valehdella ei enää voi kun pommi on räjähtämässä käsiin
        Niin että onnea vain kokoukseen!


      • Toimintaohje

        Kunnanjohtaja on kutsuttava kokoukseen hallituksen kuultavaksi. Jos potkuille ei ole perusteita, niin hallituksen puheenjohtaja vaihtoon ja hallintojohtajalle potkut.


      • Äänestäkääviisaasti

        Kuulin, että kunnanjohtajaa kohtaan esitetyt syytökset on täysin perättömiä ja valheellisia. Ongelmat yritetään taas kerran piilottaa vaihtamalla kunnanjohtajaa. Kuinka kauan kuntalaisten pitää katsoa tätä sirkusta?


    • meillä.on.rahaa

      Katselkaahan pykälien liitteitä. Valokuituverkot pitäneet yhtiökokouksen. Päätetään ylimääräisestä yhtiökokouksesta jossa tullaan pyytämään pääomaa lisää miljoonia, kun kirstu on näköjään tyhjä. 4,6 milj.euroa tukija jää saamatta. Onneksi meillä on valokuitu? Ja lupaus pääomituksesta loppuijäksi.

      • nyt.haisee

        Kysäiskää tänään kokouksessa Valokuituverkko-pykälässä, kuinka pitäisi merkitä tilinpäätöksessä ne sijoituksiksi muutetut lainat. Alaskirjataanko vai mitä tehdään, kun ne on menetetty kuitenkin. Kysykää miksi tuki 4,6 milj.euroa on jäissä? Ja se tilinpäätös on luvattu antaa ennen kuntavaalia?


      • Konkurssiinko

        Nokia, UPM, Kone ja muut "pikkunarikat" ovat saaneet tilinpäätöksensä viime vuodelta valmiiksi aikoja sitten.
        Muutaman sadantuhannen liikevaihtoon yltävä K-S Valokuituverkot Oy ilmeisesti miettii vielä tuloksensa järjestelykeinoja (hahhahhaa). Taitaa paukut mennä konsernirakenteen (mm. holdingyhtiö) miettimiseen varsinaisen toiminnan tehostamisen sijaan.


      • mistä.liittyjiä

        Verkkoyhtiön kokouslistassa maininta, että Viitasaarenkin hankkeesta informaatio. Viitasaarella ei tietääkseni ole mitään hanketta kyseisen yhtiön kanssa. Jos hankkeeksi ei lasketa hovioikeudessa olevaa sopimusrikkomusasiaa Kuuskaistan kanssa. Kuuskaistahan oli alkujuuri tälle verkkoyhtiölle. Tietenkin on eri asia, että on annettu jotain lupauksia joiltain hankkeen puuhamiehiltä. Tietojeni mukaan Valokuituverkot ei tule kysymykseenkään enää Viitasaarella. Yhden maksurysän velat riittää varmaankin. Mitenkähän meille Karstusille vielä käy näiden velkojen kanssa?


    • Ilomantsinvirka
    • porstuassanähdään

      Kumpi oli ensin, muna vai kana? Ilomantsin viran haku vai irtisanominen?

    • Missäjämeryys

      Kyllä alkaa karstusten nukkekodin seinät kaatuilla, Ja vielä näin juhlavuonna. Onko tosi että noille akoille ei löydy kuria. Meillä oli aivan mahtava kunnanjohtaja heti Hiltusen jälkeen, mutta eikös vain nämä ämmät pistäneet hänetkin pihalle heti kun olivat Laaksosen savustaneet pois. Nyt sitten saimme toisen hyvän johtajan joka vielä äärettömällä yksimielisyydellä ja monien testien jälkeen valittiin tänne. Mitä nyt? Taas sama juttu näillä naikkosilla. Naapurini on kunnassa töissä ja kertoi että siellä on aivan hirvittävä ilmapiiri. Aivan varmaa on että sairauspoissaoloja tulee ja muutenkin ihmiset voivat huonosti. Missä ovat jämerät miehet Karstulassa. Piileksivät akkojen selkien takana eivätkä uskalla nousta puolustamaan heiveröistä mutta osaavaa naista.

    • LäheltäKatsottu

      Juuri näin se menee ja on mennyt jo pitkäään Karstulassa,kunnalle tehdään vahinkoa minkä ennättävät.Pois tuollaset on saatava ja pian.

    • yrittäkäävaikuttaa

      Nyt kuntalaiset laatimaan adressia kiireesti esim. adressit.com

      • ohhohhoh

        On tosi noloa että aikuisten akkojen riidan selvittelyyn otetaan maksullinen sovittelija. Ei siis talon sisällä tervettä järkeä .


    • Ongelmatiedossa

      Onko meillä tosiaan niin paljon rahaa ja vähän oikeita vastuunkantajia että annetaan tollaisen pelin jatkua kunnantalolla. Ulkopuolisen selvittelijän palkkaaminen on ongelmien siirtämistä. Niin kauan kuin Manni on talossa ja Koskinen politiikassa, niin rauhaa ei ole odotettavissa. Ongelma on ollut ja on edelleen tässä. Nissinen joutui lähtemään kuten myös Laaksonen. Nyt on vuorossa tämä uusi johtaja. Koskinen suhmuroi Mannille johtajan paikkaa. Se olisi täysi katastrofi jopa itse Koskiselle.

      • Eimuutaratkaisua

        Tällaisen "hässäkän" jälkeen osapuolten välille ei aitoa luottamusta ikinä saavuteta. "Uutta verta remmiin", sanoi entinen sahanomistajakin.
        Kunnanjohtajalle riittävä korvaus "kusitolppana" olosta ja kiittävä työtodistus.
        Mannille loparit ja minimikorvauksena vuoden palkan takaisinperintä muodollisena korvauksena juonitteluun käytetystä työajasta.
        Koskinen ei todellakaan näytä olevan tehtäviensä tasalla, äänestäjien annettava hänelle epäluottamuslause.
        Mielipiteeni perustuvat kokemukseeni vastaavanlaisissa tilanteissa.


      • Järkyttäväätoimintaa

        Koskinen haluaa heti lakaista tämän maton alle viemällä kunnanjohtajan tänään hallituksen eteen. Ei ole varmasti kunnanjohtajalla ollut helppoa näinä viime päivinä, joten miksi alle 24 tunnin sisällä pitää näin tehdä?


    • LexLuthorintytär

      Ulkopuolinen selvittäjä? Miksi: Varmistetaan puolueettomuus? Vai siirretäänkö päätös muiden tehtäväksi?

      Ps. kenellä riittää kompetenssi haastatella hallintopäälliköksi hakeneita?

    • koosasvintti

      Oletko ongelman ratkaisu vai osa itse ongelmaa?

      Konsultti vastaa kysymykseen ja kirjoittaa siitä laskun.

      Yksinkertaista.

      • ranttamarimurallaa

        Tässähän sitä riittää ohjelmaa koko juhlavuodeksi. Kumpa joku keksisi hyvän kronikan näihin tilaisuuksiin.


      • tunkiohaesoo

        Kunnan sisällä on nyt niin paljon pas...aa... että saes oekei lapiolla öysätä............


    • 56478

      Ilmapiiri ei Karstulassa tule puhdistumaan ennnkuin kyseiset henkilöt siirtyvät syrjään tehtävissään,eikö ole tullut kunnalle jo tarpeeksi vahinkoa.Mitä Syyriassa tehtäisiin tällasille henkilöille.

      • HUONOLAKI

        Tilanne sama naapurikunnassa. Aivan sairasta.


      • Hitlerjugend

        Isännättömissä organisaatioissa monenmoiset "pikkuhitlerit" (molemmista sukupuolista) voivat kenenkään uskaltamatta puuttua toimintaan harjoittaa piruilujaan.
        Mutta kaikki loppuu aikanaan...


    • Antifeminismi

      "Jos johtajat olisivat naisia, ei olisi sotia".... Taitaa kuitenkin olla melkoinen härdelli nyt päällä nukketalossa. Negatiiviset asiat leviävät nyt hyvin.. Karstusilla on vielä mahdollisuus näyttää kyntensä ja järkensä äänestämällä sellaisia ihmisiä, jotka saavat nuo hullut ruotuun.

      "Hwo makes Karstula great again?!"

    • puolueettomasti

      Vaalitaisteluako tällä asialla käydäänkin ja haetaan uutta Trumppia?

      • Vaihtoonvaa

        Hallituksen puheenjohtaja yrittää vielä pelastaa valiinsa ainakin lehtien palstalla.


    • Juurikkakorpi

      Se taitaa olla myöhäistä,olisi kannattanut miettiä asioita järkevämmin ja hieman pitemmälle.
      Se taitaa olla sitä vauhtisokeutta eikä huomata muita ihmisä ollenkaan siinä vauhdin hurmassa.Mutta tehdyt vahingot on ja pysyy.Onko puheejohtaja vastuussa omalla omaisuudellaan tehtyihin vahinkoihin kunnalle.

    • Laki-sama-vai-onko

      Tottahan toki , eikös laki ole kaikille sama , nyt omaisuus heti hukkaamis kieltoon, niinkuin yrittäjilläkin jos epäonnistuvat

    • KarstulanKerma

      Siellä on yksi akka joka ei pärjännyt isommissa vaaleissa ja on niin vallan ahne että petaileeko paikkaa oma lehmä ojassa? Ei taida riittää pätevyys. Pitäisi aloittaa kunnon puhdistus ja antaa kenkää hallituksen puheenjohtajalle ja siitä sitten alas päin, tilalle uudet ihmiset jotka oikeasti puhaltavat yhteen hiileen. Kieroa ja törkeää touhua! Ihan oksettaa...

    • kehä

      No johan Karstulasta kuuluu kummia, oikein sisällissota vaikka oliko se Suomen positiivisin kunta! Muistan lukeneeni lehdestä joskus aikaa että johtoa pitää vaihtaa,joku Saarikka ja onko tämä samaa tautia nyt kunnassakin???Käykö siellä työt niin vähiin että pitää akaa taistellen vallata omaa työpaikkaa. No ei tämä varmaan kutsu kuntaan uusia työntekijöitä. Eikä ne asiat työohjauksella parane, laskun saatte maksaa niin kun joku oli tuolla kirjoittanutkin. Voiskohan sitä yhdistää mieskuoron näytelmään, sais vähän lipputuloja. No onhan sekin mainosta, kuuluu ne asiat tänne pääseudullekin asti, on tuo toimiva netti.

    • ylpeäKarstunen

      Nyt kyllä kannattaa jokaisen lukea tämä koko pitkä viestiketju ja ottaa huomioon sen painoarvo epävirallisena tiedonjakajana ja yrittää samalla miettiä, mitä oikein on tapahtunut – asian tueksi kannattaa ottaa myös YLEn ja Keskisuomalaisen ja paikallislehti Viispiikkisen antama tieto tästä asiasta. Minä olen erittäin kiinnostunut tästä ja olen siksi lukenut kaiken tämän ja luen, jos tästä tulee vielä lisää tietoa tai kommentteja. Olen itse rakentanut sellaisen kuvan tästä kaikesta, että meillä on täällä Karstulassa SUOMEN PARAS KUNNANJOHTAJA! Ja olen lisäksi ylpeä siitä, että saan olla Karstunen! Mikä minä olen neuvoja antamaan, tavallinen ja valitettavasti tällä hetkellä työtön Karstunen kun olen, mutta nyt kannattaisi antaa Hilkka Hakalalle työrauha ja työrauha myös koko kunnan henkilökunnalle ja aion äänestää tulevissa kunnallisvaaleissa ehkä ensimmäisen kerran tosi luottavaisin mielin.

    • Jäitähattuun

      Kyllähän jokainen omilla aivoillaan ajatteleva ymmärtää että Hakalan peli on pelattu. Miten sellainen johtaja voi jatkaa jolla on sukset ristissä esimiehensä kanssa eikä vielä tule toimeen myöskään lähimmän alaisensa kanssa. Ei tämä ole siltä miltä se näyttää. En usko että asia on noussut esille pelkästään henkilökemioiden vuoksi vaan varmaankin löytyy myös puutteita. Huono lähtökohta on myös se, että henkilökunta "huutaa" kunnanjohtajan pestiin. Keskisuomalaisen kuvassa istui iloisen näköisiä työntekijöitä; pelkkiä naisia. Onko tästä tulossa oikean johtamisen sijaan naisasialiike? Koeaikahan on sitä varten, että katsotaan josko henkilö soveltuu tehtävään. Kunnanjohtajan tehtävään ei valitettavasti riitä se että on mukava. Se vaatii osaamista ja muutakin kuin henkilöstön suosiota. Jos homma ei pelaa, niin kuntapäättäjien on vedettävä siitä johtopäätökset olipa henkilöstön nimilista kuinka pitkä tahansa. Pelissä on kunnan tulevaisuus.

      • Lglhöbb

        Mitä te sitä sukupuolta katsotte? Ihmiset ihmisinä.


      • ölepfnjjjfr

        Asioita voidaan esim pimittää, pantata, salailla ja muutella, jotta päästään haluttuun lopputulemaan. Asioita voidaan junailla siten, että saadaan näyttämään johtajan vialta. Jäitähattuun -nimimerkille voisi sanoa, että valtuusto on kunnan ylin päättävä elin, ei hallitus. Miksei näin ole Karstulassa? Miten hallituksen puheenjohtaja päsmäröi kuntaa? Toiseksi, kunnanjohtaja on ylin virkamies, muut sen alaisia. Hänen oikeus ja velvollisuus on johtaa kuntaa ja samalla henkilöstöä. Hänelle on myös taattava olosuhteet työntekemiselle.

        Mikä on todennäköisyys sille, että joka kerta epäonnistutaan rekrytoinneissa siten, että rekryttävä itse vähintään harkitsee irtisanoutumista? Vai mahtaako liikkeelle laskeva voima tullakin talon sisältä? Monesta lähteestä saa kuulla huhuja, mutta mahtaako olla savua ilman tulta? Mene ja tiedä, aika näyttää. Ja ylittyykö kynnys työsuojelurikoksille? Mielenkiintoista.


      • Hallituksellavalta

        Kyllähän siinä mielessä Jäitähattuun on oikeassa, että vaikka kuntalain mukaan ylin päättävä elin on valtuusto niin todellisuudessa vallan keskittymä on hallituksessa. Valtuusto on liian kaukana operatiivisesta toiminnasta ja siksi kunnanhallituksen puheenjohtajan rooli on keskeinen. Hän on kunnanjohtajan esimies, ei valtuusto.


      • 9876543xxx
        ölepfnjjjfr kirjoitti:

        Asioita voidaan esim pimittää, pantata, salailla ja muutella, jotta päästään haluttuun lopputulemaan. Asioita voidaan junailla siten, että saadaan näyttämään johtajan vialta. Jäitähattuun -nimimerkille voisi sanoa, että valtuusto on kunnan ylin päättävä elin, ei hallitus. Miksei näin ole Karstulassa? Miten hallituksen puheenjohtaja päsmäröi kuntaa? Toiseksi, kunnanjohtaja on ylin virkamies, muut sen alaisia. Hänen oikeus ja velvollisuus on johtaa kuntaa ja samalla henkilöstöä. Hänelle on myös taattava olosuhteet työntekemiselle.

        Mikä on todennäköisyys sille, että joka kerta epäonnistutaan rekrytoinneissa siten, että rekryttävä itse vähintään harkitsee irtisanoutumista? Vai mahtaako liikkeelle laskeva voima tullakin talon sisältä? Monesta lähteestä saa kuulla huhuja, mutta mahtaako olla savua ilman tulta? Mene ja tiedä, aika näyttää. Ja ylittyykö kynnys työsuojelurikoksille? Mielenkiintoista.

        Jos on käytettävissä kunnanjohtajaksi hakevan hakemus, on mukana haastattelussa, on käytössä testitulokset, on oltu yhteydessä edellisiin työnantajiin, täytyy tietää, millaisen henkilön palkkaa.
        Sylttytehdas löytyy muualta.


      • Ksnsosnaosb

        Olet nähtävästi saanut tietosi lehtien palstalta, etkä tiedä kuka/ketkä on antanut nuo lausunnot kunnnjohtajasta. Sen tiedän, että kunnanjohtaja on saanut täyden tuen sitä valvovalta toimielimeltä. Tässä tulee tapahtumaan vielä paljon ennen kuntavaaleja ja varmasti ehdokkaita tulee putoamaan listoilta. Ei kannata kaikkea uskoa vaikka se tulisi hallituksen puheenjohtajan suusta. Hänellä on tässä asiassa oma nahka pelastettavana ja samalla hän myös puolustaa hyvää ystäväänsä hallintojohtajaa. En tiedä mitä olisi tapahtunut, jos kunnanjohtaja olisi irtisanottu. Olisiko hallituksen puheenjohtaja yrittänyt saada hallintojohtajan ykköspaikalle?

        Omasta mielestä kunnanjohtaja on toiminut kunnan edun vuoksi asiassa eikä ole lähtenyt vastaamaan lehtien palstoilla syytöksiin. En tiedä mitä muuta Kunnanjohtajan vastineessa on ollut, mutta olen varma, että siellä kymmenellä sivulla on myös ollut paljon muutakin liittyen kunnan sisäisiin asioihin.


    • 62563

      Mistäs tulee se pitkäaikainen huono ilmapiiri kunnantalolla,tuskimpa se aina kunnanjohtajien vika on.Diktaattori Mannia on syytelty jo usean vuoden ajan.

    • Suostanoustaan

      Meillä on nyt huikean hyvä kunnanjohtaja joka ei anna hyppiä silmilleen ja puuttuu epäkohtiin. Siksi joutunut silmätikuksi. Valitettavasti kunnanhallituksen pj. on toiminut asiassa niin että tällainen sotku saatiin aikaiseksi ja nyt yrittää selitellä ja pelastaa oman nahkansa ja unohtaa mainita miten asiat oikeasti ovat menneet. Kunnanjohtajalla on suuri tukijoukko takanaan. Tsemppiä!

    • noitavainoako

      Tämä roskakasa on kunnassa kytenyt jo monta vuotta. Pari kertaa on jo leimahtanut liekkiin. Nyt kun nainen on johtajana niin uskalsivat sytyttää koko rovion. Se muuten kytee koko juhlavuoden. Narsistsen ihmisen luonne ei muutu ennenkuin korkeampi voima puuttuu peliin.

    • eikahvipannua

      Ei muta kuin varpuluuta jalkojen väliin ja lentoon sieltä nämä sadistiset kiusaajat.

    • ei.saa.puuttua

      Nämä sotkut aiheutuvat aina sellaisissa kunnissa jossa kepulaiset kepuloi. He pelkäävät sellaisia henkilöitä jotka yrittävät katkaista monivuotisen kepulointi ketjun. Kun ei muu auta käydään henkilökohtaisesti kimppuun. Kepusiittoisuus on Keski-Suomen kuntien syöpä.

      • Äänestäjätherätkää

        Olet oikeassa , näinhän nämä asiat juuri menee muissakin Kepukunnissa nyt äänestäjille järki käteen kunnallisvaaleissa.


      • Ajojahti

        Niin on naapurikunnassa aivan sama meno. Uskomatonta!


      • Jokapuolella

        Nosta vaan kunta / asia täällä somessa agendalle, pannaan homma kuntoon.
        Kulissit kumoon!


      • Lännenmies

        Ei tarvitse kauas Karstulasta mennä.


      • hävettäää
        Lännenmies kirjoitti:

        Ei tarvitse kauas Karstulasta mennä.

        Ei kyllä kehtaa kohta mihinkään lähteäkkään..hävettää!!!


    • Sivustaseurannu

      Juu Koskisen aika on mennyt toivottavasti äänestäjät ottaa valtakirjan pois.
      Hänen käytöksellään,ei näytä olevan mitään rajaa, katsois peiliin,ja ymmärtäis erota hallituksen johdosta ennen,kuin lentää pihalle.
      Ei ole kovin pitkälle ajateltua politiikkaa tuollaisen sodan julistus ennen vaaleja.
      Tämä on kunnan ja koko kunnallispolitiikan häpäisyä,ei ole onnittelu kukat ehtinä kuivua,kun lyödään puukkoa selkään HÄVETKÄÄ MOKOMAT AKAT JA TEHKÄÄ OIKEAT JOHTOPÄÄTÖKSET !!!

    • HäpeämätöntäTouhua

      Juuri näin toivoo veronmaksajat.

      • korttipois

        Luulisi että Keskustan ylemmissä portaissa puututaan tähän. Toivottavasti puututaan. Moni vaihtaa puoluetta ihan tämän takia.
        On ISO HÄPEÄ koko Keskustaväelle.


    • eimokatanyttätä

      Kunnanjohtaja on erittäin osaava ja pätevä johtaja. Henkilökunta tukee häntä ja se on erittäin hyvä lähtökohta hyvän työilmapiirin luomiseen.

    • paheksuntaa

      Onko Karstulan kunnassa niin vähän töitä,että aikaa käytetään toisten savustamiseen.Lisäksi eikö henkilöasiat pitäisi laittaa kuntoon puhumalla niiden kanssa,ketä asia oikein koskettaa?Tosi törkeätä tuollainen maine kunnallemme. Nyt olisi jo aika paneutua uuden valtuuston valitsemiseen.Tsemppiä Hilkka Hakalalle.Lähtekööt ne,jotka ovat sotkeneet ihmissuhteet Karstulan kunnassa.TEHKÄÄ TÖITÄ JA NARSISTIT KOTIIN MIETTIMÄÄN TEKOJAAN.

    • alytöntä.menoa

      Samanlainen kateuden piru taitaa jyllätä Karstulan kunnassa kuin POKE:n koulutuskuntayhtymässä.

    • 4561

      Kenelle ollaan kateellisia ja mistä?

      • ketsuppia

        Mistähän saisi ongittua nimet niistä henkilöistä jotka tämän katastrofi erokirjeen panivat alulle. Ja kuka sen ylipäätään uskalsi aloittaa.
        Ehdotan että se joka oli alullepanija tässä sotkussa maksaa myös sovittelijan kustannukset.

        Äänestäjät huomioikaa kenelle äänenne annatte!


    • EiTutkita
      • tääonperceestä

        Karstula viettää itsenäisyysjuhlia ja juhlavuotta.
        Oikeasti pitäisi viettää itsepäisyysjuhlia ja tuhlavuotta.


    • Hiltujukkatakasi

      Hakalan lähtölaskenta on alkanut. Ei siinä nimilistat auta jos ei kerran homma pysy hanskassa. Kun lukee tämänkin keskusteluketjun kirjoituksia niin ensinnäkin huomaa sen että valtaosa niistä on tullut saman näppäimistön takaa. Se on luonnollista. Jos itse olisin saanut potkut niin johan sitä varmaan täällä kirjoittelisi ja syyttäisi kaikkia muita mutta ei itseään. Kyllähän siinä niin kävi että valtuusto narahti valittemaan kuntaan johtajan jolla ei kerta kaikkiaan rahkeet riitä ja minä ainakin veroja maksavana kuntalaisena pidän oikeutettuna sitä että kun ei vastaa niitä odotuksia mitä on annettu niin oikeaa rohkeutta on silloin käyttää koeajan suomaa mahdollisuutta. Koskinen & kumppanit ovat oikealla asialla. Sen jälkeen kun koeaika loppuu, niin sitten tulee kallista leikkiä. Silloin eivät nimilistat auta. Tunnustakaa nyt ihmeessä realiteetit ja antakaa hyvät suositukset Ilomantsiin. Kunta säästää siinä rahaa. Eikä mitään höpö työnohjaajia sinne kuntaan. Johtajaa siellä tarvitaan eikä muuta.

      • luksanperräine

        Lue nyt tämän päivän Viispiikkinen. 28 kunnan viranhaltijaa on Hakalan puolella.
        Miksi lähti edellinen kunnanjohtaja ja miksi Laaksonen. Kaikki sen kunnassa tietävät.
        Hallitushan valitsi juuri sovittelijan oston....eli nyt vihdoin taitaa hallituskin olla oikeassa.


      • Koeaika

        Mihinkä sinun arviosi uuden kunnanjohtajan kyvyistä perustuvat?
        Jos kunnanhallitus on epäonnistunut valinnassa näin perusteellisen valintaprosessin jälkeen, miten he pystyvät yhtään parempaan tulevaisuudessakaan.
        Käyttämäsi nimimerkki antaa ymmärtää, että ihannoit menneitä aikoja: mm. ei koskaan päättäjien enemmistöstä poikkeavaa näkemystä (ns. ruskeakielisyyttä), tervehdittiin kunnanvirastolla vain hyödyllisiksi luokiteltuja ihmisiä (pärstäkerroinjohtaminen) jne. Aamupäivät kuluivat päivän lehtien lukemiseen. En pidä hänen suoritustaan kovin häävinä johtamisena. Kunnanviraston ilmapiiriongelmat alkoivat jo hänen aikanaan.


      • Kroonikoidentulo
        luksanperräine kirjoitti:

        Lue nyt tämän päivän Viispiikkinen. 28 kunnan viranhaltijaa on Hakalan puolella.
        Miksi lähti edellinen kunnanjohtaja ja miksi Laaksonen. Kaikki sen kunnassa tietävät.
        Hallitushan valitsi juuri sovittelijan oston....eli nyt vihdoin taitaa hallituskin olla oikeassa.

        Heikoilla on kunta jos sitä johdetaan akkaväen nimilistoilla. Onhan se mukavaa kun töissä on kivaa ja johtaja vain nauraa. Mutta kun pitäisi jotakin tehdä ja kun vaaditaan jotakin niin sitten ollaan perseet penkissä.Olen kyllä tuon hiltujukan ajatusten kanssa samaa mieltä vaikka en kyseistä henkilöä kovasti arvostanutkaan. Mutta nyt on nyt ja kyllähän siellä jotakin täytyy olla muutakin kuin Koskinen ja Manni jos kunnanhallitus yli puoluerajojen päätyy irtisanomiseen. Mielenkiinnolla odotan mitä tuo lehdessä istuva akkalauma sitten tekee kun totuus tämän Hakalan kyvyttömyydestä tulee toteennäytetyksi. Siihen ei mene kauan, mutta totta kai vasta koeajan jälkeen. Hymyilkää siihen asti.


      • Oiivoii

        Taas joku tietämätön tulee kommentoimaan asiaa. Ota asioista selvää ennekuin tulet tänne paskaa jauhamaan.


      • tossuperäläinen

        Koskinenkin avasi jo suunsa tällä palstalla


    • hehheli

      Tämähän on kuin Heikki Luoman tulevasta näytelmästä "Kirveskylässä tapahtuu". Sivujuoneksi käypi kohtauksia Saarikan pikkupomojen "johtamisesta" Kwink, kwink Heikki Luoma.

    • Aslakki2

      Onko Manni ja Koskinen vastannut myönteisesti kuntalaisten odotuksiin ,vahvasti epäilen. Jos äänestys pantaisiin pystyyn niin rouvat lähtisi Inariin poroaidan tolpaksi.

    • pitkäänihmetellyt

      Asiahan ei sinänsä minulle kuulu millään muotoa, mutta saako täällä ihan vapaasti nimet laittaa esille ilman että joutuu siitä kenties joskus vastuuseen?

      • nimettömät

        Ihme kun noissa vaalikuvissakin on oikein nimet.


      • enoleropotti

        Nimien mainitseminen netissä ei ole kiellettyä, kuten ehkä olet jo huomannutkin. Aika monta nimeä netissä vilahtaa yhdenkin päivän aikana...
        Tunnistettavan henkilön herjaaminen ja kunnian loukkaaminen on sen sijaan kiellettyä.
        Julkisuuden henkilöt joutuvat kuitenkin kestämään myös julkisuuden kirot, joihin kuuluu myös arvostelun kohteeksi joutuminen ihan omalla nimellä.
        Tosiasioiden julkituominen on laillista kunhan se tehdään hyvien tapojen ja lakien puitteissa.


      • tossuperäläinen
        enoleropotti kirjoitti:

        Nimien mainitseminen netissä ei ole kiellettyä, kuten ehkä olet jo huomannutkin. Aika monta nimeä netissä vilahtaa yhdenkin päivän aikana...
        Tunnistettavan henkilön herjaaminen ja kunnian loukkaaminen on sen sijaan kiellettyä.
        Julkisuuden henkilöt joutuvat kuitenkin kestämään myös julkisuuden kirot, joihin kuuluu myös arvostelun kohteeksi joutuminen ihan omalla nimellä.
        Tosiasioiden julkituominen on laillista kunhan se tehdään hyvien tapojen ja lakien puitteissa.

        Kunnianloukkaus ei kosketa , kun kyse on politiikasta.


    • nimettömiäkö

      Ihme kun noissa vaalimainoksissakin on oikein nimet.

      • ikäväihminen

        Ei joka palstalla saa, missä olen ollut, säännöt kieltävät. Onko suomi24 sitten vapaa niistä? Ikävä sinänsä pilata iloja täällä...


    • 7531

      Hävettää olla Karstunen.
      Tsemppiä Hilkalle vaikeassa työympäristössä.

    • Poisehdolta

      Onko kunnallisvaaliehdokkaista joku vetäynyt pois ehdolta, vai miksi on laitettu mustavalkoinen kuva Viispiikkisen yhteiseen koko aukeaman ehdokaslistaan?

    • metsäänmenee

      Hymyä pyllyyn, hienoo olla karstunen 😱

    • Loputonsuo

      Koskinen ja Manni saavat valita mieleisensä sovittelijan ! Onko reilua ?

      • ketunpesäkö

        No ei todellaaan. Sovittelijan on oltava puolueeton eikä kenenkään salatuttu.
        Siitä kyllä pidetään huoli.
        Muistakaa kenelle äänenne annatte kunnallisvaaleissa.
        Tämä kieroilu on loputtava perusteellisesti.


    • ahjkwjqw

      Ääriainekset, kuten esim. äärikepulaiset ovat aina vaarallisia.

    • kysyvä

      Uskalsiko kritisoida Karstulan laajakaistaa? Siinäkö syy syrjimiseen?

    • gytrkj

      Juonittelu,kierous..

      • ruovedeltä

        Jos on näin kirjanoppinut, niin miksi suostui tiettävästi Valokuituverkkojen lainan muutoksiin sijoituksiksi. Lainojen muutoksista on tullut ainoastaan Suomi24 kanavan kautta tietoa.
        Eikö hänen tulisi kertoa tämä lainojen muutos julkisesti, jos näin on tapahtunut. Eiköhän tässä kuituasiassa olla salailtu ja tehty virheitä kuntalaisten rahoilla tarpeeksi. Kertokaa miksi valokuituasiat on näin kierosti julkisuuteen tuotu? On jo aika julkaista kaikki kunnissa tapahtuneet kuituhölmöilyt ja kustannukset.


      • Kirjakäteen

        Asia ei taida olla millään tapaa pimennossa. Joka jamppa voi etsiä asian kunnanhallituksen pöytäkirjoista. Tässä linkki: http://80.246.162.69/Karsjulk/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames. Kuten päätöksessä todetaan, niin Viestintäviraston tuen myöntämisen ehtona on ollut tämä. Varmasti löytyy enemmänkin tietoa asiasta, jos vaan jaksaa etsiä. BTW, kunnanjohtaja EI OLE elin, joka päätökset tekee.


      • huvinsakullakin

        Paitsi, että Viestintävirasto jätti 4,6 miljoonan tuet myöntämättä ja Kssv kiertelee kunnissa hattu kourassa anelemassa lisää pääomia vajeen kattamiseksi.
        Kirjakäteen kannattaisi ihan itse perehtyä asioihin ja opiskella sen verran kunnanhallintoa, että kertoisi, kuka valmistelee ja esittelee asiat virkavastuulla hallituksen kokouksissa.

        Päätöksen tekevät toki hallituksen jäsenet ja ovat siten myös vastuussa päätösten oikeellisuudesta ja seurauksista.

        Välillä huvittaa seurata itseoppineiden besserwissereiden syvällä rintaäänellä antamaa opastusta rahvaalle.


      • olenko.tyhmä
        Kirjakäteen kirjoitti:

        Asia ei taida olla millään tapaa pimennossa. Joka jamppa voi etsiä asian kunnanhallituksen pöytäkirjoista. Tässä linkki: http://80.246.162.69/Karsjulk/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames. Kuten päätöksessä todetaan, niin Viestintäviraston tuen myöntämisen ehtona on ollut tämä. Varmasti löytyy enemmänkin tietoa asiasta, jos vaan jaksaa etsiä. BTW, kunnanjohtaja EI OLE elin, joka päätökset tekee.

        Nyt kun on asioista tietävä nimimerkki "kirjakäteen" niin kysäisen näin tietämättömänä. Mitenkä ne svopit on voimassa kun Multialta on tehty valitus Hallinto-oikeuteen ja Pihtiputaalla oli tehty Hallinto-oikeuden päätöksellä laiton päätös käsiteltäessä kyseistä asiaa. Muistelisin, oliko niin että kuituverkko kuntien piti tehdä yhtenevät päätökset svoppi asiassa. Eiköhän Karstulankin päätös ole näin ollen jäissä. Jos niitä olemattomia tukirahoja on saatu, niin joudutaanko ne maksamaan takaisin? Olisiko ne svoppipäätökset pitänyt käsitellä myös valtuustossa? Muuten kuinka ne lainamuutokset on merkitty nykyiseen tilin päätökseen kun vieraspääomahan näillä siirroilla on muuttunut?


    • hävettää

      Kuka esitteli kunnanhallitukselle kyseisen kunnanjohtajan erottamisen. Ja kunnanhallitus lähti mukaan yksipuoliseen syyttelyyn ilman kuulematta vastapuolta. Potkut hallituksen puheenjohtajalle ja hallitus .On sellainen moka että hävettää ja luottamus on mennyt.

      • Niminimimerkki

        Kyllä nimi on tullut jo monta kertaa täällä esiin. Miettikäämme kuntalaiset ketä äänestämme tulevissa vaaleissa.


      • aklsil
        Niminimimerkki kirjoitti:

        Kyllä nimi on tullut jo monta kertaa täällä esiin. Miettikäämme kuntalaiset ketä äänestämme tulevissa vaaleissa.

        Keskisuomalaisen mukaan siellä on käynyt muitakin kantelupukkeja raportoimassa kunnanjohtajan taidoista.
        Oliko kaikilla hame päällä, sitä en tiedä...


      • RupukuntaDemo

        Keski-Suomalainen:
        Pikkukunnassa kuohuu – valtuustossa esitettiin kunnanhallituksen eroa. Johtajajupakkaan liittynyttä epäluottamusaloitetta ei otettu maanantaina kiireellisenä kokouskäsittelyyn.
        Karstulan keskustan valtuustoryhmä kokoontui maanantaina valtuuston kokouksen tauolla. Keskellä seisomassa kasvot kameraan päin on kunnanhallituksen puheenjohtaja Satu Koskinen (kesk.).
        Karstulan valtuuston kokouksessa esitettiin maanantaina epäluottamuslause kunnanhallituksen puheenjohtajalle Satu Koskiselle (kesk.) ja kunnanhallitukselle. Seitsemän valtuutettua ja yksi varavaltuutettu esittivät aloitteessaan Koskisen ja koko kunnanhallituksen eroa.

        Epäluottamus liittyi kunnanhallituksen aikeisiin purkaa kunnanjohtaja Hilkka Hakalan virkasuhde koeajalla. Kunnanhallitus oli koolla 13. maaliskuuta. Tapaamisesta laaditun muistion mukaan kunnanhallitus oli yksimielisesti Hakalan virkasuhteen purkamisen kannalla muun muassa hänen osaamiseensa liittyvien puutteiden vuoksi.

        Viikkoa myöhemmin virallisessa kokouksessaan kunnanhallitus sai Hakalan kirjallisen vastineen ja päätti jatkaa hänen virkasuhdettaan.

        Aloitteen mukaan muistiossa oli jätetty mainitsematta, että paikalle oli kutsuttu Karstulan hallintojohtaja Salla Manni ja kunnan kehittämisyhtiön johtaja Ari Piesala tuomaan esille vain negatiivisia asioita kunnanjohtajasta. Allekirjoittajien mielestä puheenjohtaja esitteli asian kunnanhallitukselle puutteellisesti ja yksipuolisesti.

        Jos neljäsosa valtuutetuista, kuten nyt Karstulassa, tekee aloitteen kunnan toimielimen erottamisesta, asian valmistelee kuntalain mukaan valtuuston keskuudestaan valitsema tilapäinen valiokunta. Tästä ei vielä päätettävänä asiana keskusteltu valtuustossa, koska aloitetta ei otettu yksimielisesti kiireellisenä kokouksen asialistalle.

        Aloitteen allekirjoittivat Juha Manni (sd.), Heikki Muhonen (sd.) ja Leevi Marila (ps.), jotka itsekin kuuluvat kunnanhallitukseen, sekä Sirkka-Liisa Vainiola (sd.), Heli Alapiha (sd.), Pirjo Ruuska (sd.), Seppo Koskela (ps.) ja varavaltuutettu Riitta Sauna-aho (sd.).

        Kunnanjohtaja oli sairauslomalla ja poissa valtuuston kokouksesta maanantaina.

        Juttua täsmennetty 28.3. klo 7.30. Kunnan toimielimen erottamisesta ei vielä päätettävänä asiana keskusteltu valtuustossa.

        Maarit Vaaherkumpu


      • NeuvostaVaari

        Kunnan etu vaatii nyt peiliin katsomista. Kunnanhallituksen puheenjohtaja! Ota lusikka kauniiseen käteen ja tee oikeat johtopäätökset - kunnan maineen vuoksi.


      • pirunmylly

        Aina vaan kierompaan suuntaan menee tuolla kunnanhallituksessa. Siis todellakaan ei ole ollut uuden kunnanjohtajan vika nämä iänikuisen vanhat kaunat valtuutettujen keskuudessa. Uusia tilalle !


      • mehtäkana

        Niin on ja kun lukee noita lehtijuttuja niin selvästi tulee esille vanha sanonta
        "EI KORPPI KORPIN SILMÄÄ NOKI"


    • Tukiatukiatukiamulle

      Mitä tuo kehittämisyhtiön johtaja on tuonne sekaantunut? Uusi kunnanjohtaja ei suostunut ottamaan ohjaavaa kättä olkapäälle?

      • Muisti_Tikku

        "Mitä tuo kehittämisyhtiön johtaja on tuonne sekaantunut?"

        Kunnanjohtaja ei ilmeisesti toiminut hänen neuvojen mukaan! Asiat eivät etene! Siinä se pointti irtisanomiselle!


      • Myyrämyyrä

        Nyt olisi vihdoinkin aika ottaa kehittämisyhtiön ja Ari Piesalan saavutukset tarkasteluun. Ei riitä, että ollaan vuosittain "inumassa" lisää avustusta kunnalta tai palkkaamassa erilaisia "viestintähenkilöitä".
        Veronmaksajat odottavat ihan jotain muuta.


      • piilopirtti123

      • Realismia

        Aika turha on kehittämisyhtiön toimitusjohtajaa syytellä. Hän menee kunnanhallituksen kuultavaksi silloin kun käsketään ja antaa arvionsa, jos pyydetään. Alkaa olla jo liikaa salaliittoteorioita ilmassa.


      • kyssärit
        Realismia kirjoitti:

        Aika turha on kehittämisyhtiön toimitusjohtajaa syytellä. Hän menee kunnanhallituksen kuultavaksi silloin kun käsketään ja antaa arvionsa, jos pyydetään. Alkaa olla jo liikaa salaliittoteorioita ilmassa.

        Onko kehitysyhtiön pomolla substanssia antaa langettavia tuomioita demokraattisesti valitun virkamiehen toimista?
        Onko kehitysyhtiö jäävi, jos kitkan on aiheuttanut kehitysyhtiön itsensä toimet?
        Onko kunnan johdon toimittava kehitysyhtiön pillin tahtiin?


    • pyykin.pesuun.nyt

      Keski-Suomen Keskustan johtoisissa kunnissa piilee pinnan alla syvä katkeruus ja kauna. Kieroudet johtuvat pitkältä ajalta. Jos ei mene niinkuin Keskusta haluaa, niin käydään ihmisten kimppuun. Esimerkkejä löytyy vaikka Viitasaarelta, näin olen lukenut lehdistä. Mistähän johtuu, kun Keski-Suomessa kunnanjohtajat ovat vaihtuneet todella tiukkaan? Ja pääasiassa aina Keskustan hallitsemista kunnista. Pistäkää kieroilijat Kepulaiset kylmästi pihalle näissä vaaleissa.

    • näin.on.näreet

      Papikallismediat ja keskisuomalainen kirjoittelevat Suomen positiivisimmasta kunnasta niin kauan kun Keskustalaiset saavat kaikki päätökset lävitse ilman mitään vastusteluita. Heti kun jostain tulee muuta ehdotusta, se on väärää päätösten vastustamista. Olen seurannut useampaa paikallislehteä ja tämä on jo enemmän kuin maan tapa. Taitaa olla joka pikkulehden päätoimittajat Kepulaisia? Ja samanlainen tapa on myös kuntien päätöksenteossa. Päätös on oikein, jos sen esittää Kepulainen, ja jos joku muuta esitettää, on se jarruttamista ja valittamista.

    • Lähtölaskenta

      Piesala häpeä. Tuollainen selkäänpuukottaja. Eihän tuollaiseen "mieheen" kukaan voi luottaa. Eiköhän nykyinen ja mahdolliset tulevat työnantajat arvio kaltaisesi selkäänpuukottajan ei toivotuksi henkilöksi työyhteisössä. Tarttis varmaan tutkia koko kehittämisyhtiötä kun johtajana patsastelee tuollaisella moraalilla varustettu henkilö.

    • Isobobo

      Toivottavasti nyt aukaistaan koko paketti. Mitä on tuotu esiin erilaisten päätöksien perustaksi. Tämä koskee koko toimintaa kunnassa.

      Myös Kehittämisyhtiön toiminta pitää nostaa esiin ja tutkia: keille ja millä perustein on jaettu avustuksia, lainantakauksia jne. Suositaanko joitain yrittäjiä muiden kustannuksella perusteettomasti? Onko jaettu ns. piilotukea kilpailulain ja kunnan toiminnan kannalta vastaisesti? Millaisia tavoitteita on Kehittämisyhtiölle annettu: miksi ne ovat aivan absurdeja, eivätkä käytännössä mitenkään mitattavissa? Mikä on Kehittämisyhtiön nettohyöty kunnalle? Miksei Kehittämisyhtiön hallituksessa ole kunnan edustajaa (?). Kunta antaa rahaa useamman sadantuhannen verran, eikä sen käyttöä ole kukaan valvomassa?

      Nyt olisi hyvä puhdistaa pöytä koko kunnassa. Tehkää se.

      • 98765cba

        Erittäin hyvä kannanotto, täysin samaa mieltä.
        Valitettavasti toimitusjohtaja Piesala pysyy "virassaan" kuin "p*ska Junttilan tuvan seinässä".


      • arsenaalia
        98765cba kirjoitti:

        Erittäin hyvä kannanotto, täysin samaa mieltä.
        Valitettavasti toimitusjohtaja Piesala pysyy "virassaan" kuin "p*ska Junttilan tuvan seinässä".

        Sehän toimii kuin "roskapankki" konsanaan tämä kehittämisyhtiö. Kaikki ongelma-yhtiöt se ottaa rahoitettavakseen.


    • öigty

      Nyt tulee rehellistä puhetta tuutin täydeltä,hienoa jatkakaa pöytäin puhdistamista.

    • ritiratirallaa

      Hongalla on paikka avoinna pölkynpyörittäjälle.

      • siliminsuo

        Niinköhän on?
        Sopii epäillä entisten perusteella...


    • Näinsevaanmenee

      Piesala on ihan turha. Oli jo muinoin Hongalla ollessaan lähinnä vitsien aihe. Kehittämisyhtiön hyöty pystyttävä esittämään uskottavasti.

    • öyrgb

      On puukottanut selkään jo monta karstusta.

      • Perusduunari

        Aika erikoisia piirteitä saa tämä keskustelu. Nyt onkin kehittämisyhtiön tai Piesalan vika se, että kunnanhallituksen puheenjohtaja, hallintojohtaja ja kunnanjohtaja eivät ole tulleet toimeen keskenään. Kyllä on porukka pihalla todellisuudesta!


      • köiquwio
        Perusduunari kirjoitti:

        Aika erikoisia piirteitä saa tämä keskustelu. Nyt onkin kehittämisyhtiön tai Piesalan vika se, että kunnanhallituksen puheenjohtaja, hallintojohtaja ja kunnanjohtaja eivät ole tulleet toimeen keskenään. Kyllä on porukka pihalla todellisuudesta!

        Kehitysyhtiön johtajan lausuma oli kuitenkin osaltaan !ratkaisevassa asemassa kun kunnanjohtajan eroa puuhattiin.
        Näin voi päätellä Keskisuomalaisen uutisoinnista.


      • Rohtoa

        Onpa karmeata meninkiä !


    • Pitimuuttaatakasin

      Onhan tuo yhtä maalaiskomediaa!!! Siinä meni kerralla maine ja kaikki työ hukkaan mitä on tehty positiivisuuden nostamisen ja uusien asukkaiden houkuttelemisen eteen. Oli meidänkin perheellä suunnitelmissa muuttaa takaisin kotiseudulle, mutta taitaa jäädä tekemättä. Ei tuollaiseen ilmapiiriin viitsi tuoda lapsiaan kasvamaan. Nyt koko roskakasa täytyy tonkia kunnolla auki ja paskanjauhajat pois hommista. Näkeehän sen jo naamasta kuka pystyy olemaan positiivinen ja viemään kuntaa oikeaan suuntaan. Ihmettelen minäkin mitä hittoa joku kehittämisyhtiön heppu on ollut kantelemassa muiden tyttöjen kanssa selän takana toisten tekemisistä? Häh!? Iso mies!! Pikkusen hävettää. Jos Karstula laittaa asiat kuntoon ja on oikeasti positiivinen niin kyllä täältä maailmalta meitä paluumuuttajia löytyy. Se on nyt teidän siellä asuvien ja vaikuttavien käsissä. Kohta ei rukouksetkaan auta, ei vaikka nousee kivelle jotta olis lähempänä taivasti, niin kuin Pyhä-Topi aikoinaan!

      • pissala

        Ei ole muuta vaihtoehtoa kun irtisanoa Piesala. Nyt kuntapäättäjät on näytönpaikka. Laittakaahan asiat mallileen niin ääniä ropisee.


      • mitävielä
        pissala kirjoitti:

        Ei ole muuta vaihtoehtoa kun irtisanoa Piesala. Nyt kuntapäättäjät on näytönpaikka. Laittakaahan asiat mallileen niin ääniä ropisee.

        Niinpä.Kuinkahan tuo kehittämisyhtiö on meitä vuosien mittaan pyörittänyt, kuinkahan paljon sinne uppoaa kunnan varoja mutta työpaikkoja ei synny, entisetkin häviää ja kuihtuu. Muista aikoinaan kun kunnassa oli elinkeinoasiamies ja silloin kunnassa tapahtuikin. Eikös Kyyjärvi ja Kivijärvi palannut tähän systeemiin yhteisellä työntekijällä? Se vois olla hyvä homma Karstulassakin. Mitenkä kun Kyyjärvellä Nopolanews tähettää kunnan kokoukset netin kautta. Eikö Karstulassakin voisi toimia näin, voisi kuntalaiset seurata suoraan päätöksiä. Silloin ei pääsisi syntymään niin suuria kiistoja tai epätietoisuutta ja niihin voisi heti joku kuntalainen tarttua. eikö siihen kaapeliin ole laitettu niin paljon rahaa että piuhat riittää tähän asiaan. Tämä olisi nykyaikaista toimintaa digitalisaation aikaan. uskon vain että nuo nuoremmat immeiset tahtoo seurata asioita netistä ja vaikuttaa sitä kautta. Tämä saattaisi vaikuttaa kuntapäättäjien toimintaankin. Kun talouksissa pystytään seuraamaan kokouksia, vastuu asioiden selvittämiseenkin ja perehtymiseen saattaa jopa parantua. Silloin nähdään kuka puhuu ja mitä, kuka nukkuu ja kuka torkkuu muuten vain. Tässä koko kuntahommassa on paljon muttia jotaka nyt on tullut esiin mutta hyvä niin. En tiedä paljastuuko vielä jotain vyyhtilankojen seasta....


    • Muuttoaan-katuva

      Tämähän on mielenkiintoinen kusiaispesä mihin muutin 3v sitten.
      Totuudesta en tiedä, mutta vaikuttaa siltä, kuin kusiaispesän kuningattaren paikasta olisi kisa.
      No, kunhan perehdyn asiaan, ja jos saan huonon vaikutelman, niin me kolme etätyötä tekevää veronmaksajaa siirrymme mukavampaan kuntaan. Olen jo miettinyt siirtymistä Kauniaisiin.
      Tämä sota vain saa minut vakuuttuneemmaksi siitä, että vaikka haluaisinkin asua täällä luonnon keskellä, lienee parasta siirtyä takaisin Etelä-Suomeen, pois aina pettävän kepun alueelta.

      • eiuntaeiunta

        Jokohan se työyhteisön hyvinvointiraportti olisi saatu valmiiksi? Oksettaa aamulla töihin lähtö tuonne sotatantereelle. Pelottaa jo jokainen hermoilevan akan kengänkoputuskin. Nyt oksettaa oikeasti


      • Muuttoaan-katuva
        eiuntaeiunta kirjoitti:

        Jokohan se työyhteisön hyvinvointiraportti olisi saatu valmiiksi? Oksettaa aamulla töihin lähtö tuonne sotatantereelle. Pelottaa jo jokainen hermoilevan akan kengänkoputuskin. Nyt oksettaa oikeasti

        En oikein tiedä, miten tämä kommenttisi liityi kirjoitukseeni, mutta auttaisiko sinua siinä töihinlähdössä pieni muistutus siitä, miten pieniä ongelmamme täällä ovat.

        Kummityttöni Malissa elää sodan keskellä, hänen täytyy työskennellä perheen pellolla ennen kouluunlähtöä. Koulu toimii vielä, mutta kukaan ei voi taata, että siellä käynti olisi turvallista, silti tyttö haluaa käydä koulua, ja menee sinne.

        Kuinka iso se sinun ongelmasi olikaan täällä turvallisessa tasa-arvoa kunnioittavassa maassa?


      • eiuntaeiunta
        eiuntaeiunta kirjoitti:

        Jokohan se työyhteisön hyvinvointiraportti olisi saatu valmiiksi? Oksettaa aamulla töihin lähtö tuonne sotatantereelle. Pelottaa jo jokainen hermoilevan akan kengänkoputuskin. Nyt oksettaa oikeasti

        Et näköjään ole joutunut narsistien kynsiin.


    • hurlumheijaripaskasoi

      Vetäkää ny vielä pakolaiset tähän mukaan! Jeesustelijathan tästä enää puuttui. Tännehän nuita ulkomaaneläjiä mahtuu!

      • Muuttoaan-katuva

        Pakolaiset? Häh? Minähän puhuin vain kummitytöstäni, joka asuu Malissa.

        Mitä jeesustelua siinä on, että kerron millaista hänen elämänsä on?

        Tarkoitatko, että sinulle ei saa kertoa, miten huonommin muualla on, koska sinulle tulee paha olo?


      • Muuttoaan-katuva

        Niin, ja minä lähetän kuukausittain rahaa kummitytölleni, että hän pärjäisi siellä omassa maassaan. Minusta se on paras tapa auttaa, mutta saattaisin minä hänet kotiinikin ottaa, jos hän niin haluaisi, vaan kun hän haluaa mieluummin olla kotonaan.
        Minä olen karstulalainen, mutta saatan minä ottaa ihan teidän karstusten kiusaksi pakolaisen kotiini. Ostattehan te (ja minä) torilta ulkomaalaisen tekemää kalakukkoa, joten miksei teille kelpaisi pakolainen perheessäni?

        Menee ohi aiheesta, muttei kokonaan, sillä teiltä tuntuu puuttuvan suvaitsevuus muualta tulleita kohtaan, kuten esimerkiksi pätevää kunnanjohtajaa kohtaan. Vain sisäisen valtataistelunne takia.

        No minä pääsen pois, jos niin haluan, joten olen etuoikeutettu, ja nautin siitä.


    • Oppiaseikäon

      Minusta tuota irtisanomisketjua tulee laajentaa kattamaan myös muita kunnan toimintoja. Tehdään ennätys siinäkin hommassa. Nythän lankulla ovat kunnanjohtaja. hallintojohtaja, kehitysyhtiön johtaja. Lankku on lainattu Honkarakenteelta joten kyllä siihen vielä mahtuu. Poliitikoille on sitten oma lankkunsa joka ujutetaan kokopituudessaan ulos puolentoistaviikon päästä vaaleissa. Demokratia hoitaa sen homman, mutta nuo helkkarin virkamiehet ja naiset. Niille täytyy saada kunnon lähtöpassit. Karstulan kannattaisi hakea Kittilä ystävyyskunnakseen. Voisivat oppia toisiltaan miten todella asiat pistetään sekaisin oikein kunnolla. Olemme jo täällä Karstulassa hyvällä alulla mutta vielä kannattaa toimintaa hioa.

    • Ritkevorrester

      Heikki Luoma varmaan kirjoittaa tästä uuden näytelmän.

      "Kunnantalon kauniit ja notkeat"

      • kauhuelokuva

        Tai "Hirviöitä satiaisineen kunnantalon nurkissa"


    • Demokratiaa
      • Sadussaonvoimaa

        Nämä on aivan höpöhommia tuommoiset aloitekanavat. Mitäs Saarijärvellä on saatu aikaan näillä. Ei mitään Ne on samanlaisia paskapalstoja kuin tämäkin jossa aivottomat yhteiskunnan elätit joiden älykkyysosamäärä on luomakunnan alhaisin yrittävät viisastella nimimerkin takan. Yksi ja sama kusipää istuu tietokoneen takana vahvassa humalatilassa ja purkaa omaa osaamattomuuttaan ja heikkouttaan tällaiselle palstalle. Kunnanjohtajalle potkut kuten kunnanhallitus päätti ja kunnanhallitus vaihtoon vaalien jälkeen. Sen jälkeen saamme olla rauhassa myös täällä Karstulassa. Tuli tehtyä väärä valinta kunnanjohtajaksi ja nyt on syytä korjata virhe nopeasti. Kóskinen oikealla asialla mutta toimintamallia ei vielä hallinnut. Äänestän kuitenkin häntä koska hän on jämerä.


      • äänensämenettäny
        Sadussaonvoimaa kirjoitti:

        Nämä on aivan höpöhommia tuommoiset aloitekanavat. Mitäs Saarijärvellä on saatu aikaan näillä. Ei mitään Ne on samanlaisia paskapalstoja kuin tämäkin jossa aivottomat yhteiskunnan elätit joiden älykkyysosamäärä on luomakunnan alhaisin yrittävät viisastella nimimerkin takan. Yksi ja sama kusipää istuu tietokoneen takana vahvassa humalatilassa ja purkaa omaa osaamattomuuttaan ja heikkouttaan tällaiselle palstalle. Kunnanjohtajalle potkut kuten kunnanhallitus päätti ja kunnanhallitus vaihtoon vaalien jälkeen. Sen jälkeen saamme olla rauhassa myös täällä Karstulassa. Tuli tehtyä väärä valinta kunnanjohtajaksi ja nyt on syytä korjata virhe nopeasti. Kóskinen oikealla asialla mutta toimintamallia ei vielä hallinnut. Äänestän kuitenkin häntä koska hän on jämerä.

        Olet näköjään käynyt Alkossa tänään. Siellä se istuu sama k..usipää ja purkaa omaa heikkouttaan. Nythän se selvisi.
        En äänestä ketään.


      • qherhsh
        Sadussaonvoimaa kirjoitti:

        Nämä on aivan höpöhommia tuommoiset aloitekanavat. Mitäs Saarijärvellä on saatu aikaan näillä. Ei mitään Ne on samanlaisia paskapalstoja kuin tämäkin jossa aivottomat yhteiskunnan elätit joiden älykkyysosamäärä on luomakunnan alhaisin yrittävät viisastella nimimerkin takan. Yksi ja sama kusipää istuu tietokoneen takana vahvassa humalatilassa ja purkaa omaa osaamattomuuttaan ja heikkouttaan tällaiselle palstalle. Kunnanjohtajalle potkut kuten kunnanhallitus päätti ja kunnanhallitus vaihtoon vaalien jälkeen. Sen jälkeen saamme olla rauhassa myös täällä Karstulassa. Tuli tehtyä väärä valinta kunnanjohtajaksi ja nyt on syytä korjata virhe nopeasti. Kóskinen oikealla asialla mutta toimintamallia ei vielä hallinnut. Äänestän kuitenkin häntä koska hän on jämerä.

        Saatiin yksi aivoton yhteiskunnan elätti sitten tänne....


      • ÄläVaanLuovuta
        Sadussaonvoimaa kirjoitti:

        Nämä on aivan höpöhommia tuommoiset aloitekanavat. Mitäs Saarijärvellä on saatu aikaan näillä. Ei mitään Ne on samanlaisia paskapalstoja kuin tämäkin jossa aivottomat yhteiskunnan elätit joiden älykkyysosamäärä on luomakunnan alhaisin yrittävät viisastella nimimerkin takan. Yksi ja sama kusipää istuu tietokoneen takana vahvassa humalatilassa ja purkaa omaa osaamattomuuttaan ja heikkouttaan tällaiselle palstalle. Kunnanjohtajalle potkut kuten kunnanhallitus päätti ja kunnanhallitus vaihtoon vaalien jälkeen. Sen jälkeen saamme olla rauhassa myös täällä Karstulassa. Tuli tehtyä väärä valinta kunnanjohtajaksi ja nyt on syytä korjata virhe nopeasti. Kóskinen oikealla asialla mutta toimintamallia ei vielä hallinnut. Äänestän kuitenkin häntä koska hän on jämerä.

        Vasta valittu kunnanjohtaja ei todellakaan tuonut tullessaan ongelmia Karstulaan.
        Tsemppiä ja jaksamista hänelle.


      • vanhavaarikirkolta

        Saduthan ovat satuja. Nyt tarvitaan totuutta ja oikeutta kunnan työntekijöille ja uskallusta uudelle kunnanjohtajallemme.


    • vasemmistolainenlk

      Käykää ihmiset äänestämässä ja näyttäkää miten voitte vaikuttaa asiaan.Kerätkää voimat yhteen ja äänestäkää.Käykää vaikka joukolla työpaikoista äänestämässä vaikka persuja niin ei mene vahingossakaan ääni näille keskustalaisille.Nyt olisi tilaisuus!

    • Törkeäätoimintaa

      (http://www.satukoskinen.fi/blogi/2014/09/04/36) , tässä nyt haiskahtaa sellainen kaksinaismoralismi, että oksat pois. Ja joo, antakaa äänenne mieluummin vaikka Aku Ankalle kuin tälläiselle "päättäjälle".

      Ja rakkaat valtuuston jäsenet, tehkää loppu tästä naurettavasta sirkuksesta, jotta saadaan Juhlavuotemme edes jossain määrin kunnialla läpi. Jos ette koko hallitusta heitä ulos, niin heittäkää ainakin tämä hallituksen puheenjohtaja. Henkilö pystyy naama värähtämättä valehtelemaan koko hallitukselle ja tällä aiheuttamaan järkyttävää tuhoa koko Karstulassa.

    • Kohtaropisee

      Lukekaa tämän päivän viispiikkinen! Hyvää asiaa tästä meidän hallituksesta ja pj:stä!

      • ViisaastiValiten

        Luin. Laaksosen Juha avautuu. Ei hyvältä näytä, jos entinen kunnanhallituksen johto valitaan vaalien jälkeenkin. Lirissä kun ollaan jo muutenkin. Nyt on äänellä arvoa kuntavaalissa.


      • Tolkunväkeä
        ViisaastiValiten kirjoitti:

        Luin. Laaksosen Juha avautuu. Ei hyvältä näytä, jos entinen kunnanhallituksen johto valitaan vaalien jälkeenkin. Lirissä kun ollaan jo muutenkin. Nyt on äänellä arvoa kuntavaalissa.

        Siinä oli kirjoitus, jolle täytyy antaa täydet kymmenen pistettä.
        Toivottavasti äänestäjät nyt viimeinkin tajuaa, että muutosta on tultava. Siihen on nyt mahdollisuus.


      • Sampo_Saarijärveltä

        Saarijärven Sampossa karua todellisuutta Valokuituverkon suhmuroinneista.
        Mitenkä lienee Karstulassa?

        Rahat menivät, kuitua ei tullut.
        Verkko-osuuskunta Kuuskaistan saneeraus-ohjelma kestää vuosia.
        Jos tunnelmaa verkko-osuuskunta Kuuskaistan velkojille järjestetyssä tilaisuudessa pitää kuvata yhdellä sanalla, on se alistunut. Saarijärveläisten Kuuskaistalle maksamat liittymäkorvaukset ovat menneet, luvattua valokuitua ei ole tullut ja rahojen takaisinsaaminen on erittäin epävarmaa.

        Velkojien tilaisuus järjestettiin kaupungintalolla tiistaina. Paikalla oli yrityssaneerauksen selvittäjä, asianajaja Jussi Laakkonen asianajotoimisto Fennosta ja yleisönä yksityishenkilöitä ja kaupungin edustajina kaupunginjohtaja Timo Rusanen ja talous- ja hankintajohtaja Mirja Niemi. - Tämä on poikkeuksellinen yrityssaneerausmenettely, koska mukana on paljon yksityishenkilöitä, Laakkonen totesi.

        Velkoja leikattaneen 40-75 prosenttia

        Käräjäoikeus hyväksyi kuun alussa Kuuskaistan yrityssaneeraushakemuksen. Taloudellinen selvitys verkko-osuuskunnasta valmistuu huhtikuussa ja varsinainen yrityssaneerausohjelma käynnistynee syksyllä.
        Yrityssaneerauksella pyritään konkurssin välttämiseen ja toiminnan jatkumiseen.

        Yksityishenkilöiden Kuuskaistalle maksamat velat ovat vakuudettomia, samoin Saarijärven kaupungin noin 500 000 euron saatavat Kuuskaistalta. Laakkosen mukaan saneerausohjelman pituutta ja vakuudettomiin velkoihin kohdistuvan leikkauksen määrää ei voi vielä arvioida.

        - Tavanomainen velkojen leikkaus yrityssaneerauksissa on 40-75 prosenttia ja ohjelman kesto 5-8 vuotta, Laakkonen totesi. Havainnot toiminnasta huomioidaan

        Kuuskaistalle tehdään erityistilintarkastus ja yhtiön omaisuus arvioidaan.
        Kaupunginjohtaja Timo Rusanen kysyi, miten varmistetaan se, että erityistilintarkastusta tekevillä on riittävästi osaamista ymmärtää tämänkaltaista liiketoimintaa harjoittavan yrityksen kohtuulliset kulut.

        Jussi Laakkosen mukaan muun muassa Viestintäviraston tekemät havainnot Kuuskaistan toiminnasta otetaan huomioon.

        Kuuskaista hävisi käräjäoikeudessa riita-asiansa Saarijärveä, Jyväskylää ja Viitasaarta vastaan. Verkko-osuuskunta velvoitettiin maksamaan Saarijärvelle sopimussakkona 500 000 euroa, joka vastaa ennakko- ja liittymämaksuja ja lisäksi oikeudenkäyntikulut. Kuuskaista on valittanut päätöksestä hovioikeuteen.

        Marja Tarvainen


      • jkwuqi

      • JoutuukohanNyt____

        "Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena."

        Lukekaa Samposta pääsivulta. Otsikko on. Viestintävirasto ihmetteli hankkeen rahankäyttöä. Kaksi aihetta sivunnutta juttua on sensuroitu, joten lukekaa Sampon 30.3.2017 numerosta salassa pidetty muistion sanomaa Laajakaista asioista. Aihe on nyt todella kuuma.


    • noonhauskaksmenny

      Niinhä sitä ennen sanottiin... SUURINPIIRTEIN SUOMEN POSITIIVISIN PAIKKAKUNTA!

    • crytg

      No Pielala kyllä joutaa häkkiin,niin ei tule tehtyä suurempaa vahinkoa kunnalle.

      • kuukkelihaku

        Varmaankaan häkkiin nyt kuitenkaan...
        Mutta ihmetyttää kuinka noin niinkuin teknikkopohjalta pystyy hoitamaan niin monta eri virkaa, johon on valittu.
        Netistä löytyy nimellä hakemalla.
        Kehitysyhtiöön on palkattu lisää porukkaa kun meinaa olla niin paljon hommaa...


      • tollopeloto
        kuukkelihaku kirjoitti:

        Varmaankaan häkkiin nyt kuitenkaan...
        Mutta ihmetyttää kuinka noin niinkuin teknikkopohjalta pystyy hoitamaan niin monta eri virkaa, johon on valittu.
        Netistä löytyy nimellä hakemalla.
        Kehitysyhtiöön on palkattu lisää porukkaa kun meinaa olla niin paljon hommaa...

        Kymmenkunta hakua löytyi heti.

        Jos 4 miljoonaa (n. 1000,- / asukas, 2000,- /veronmaksaja) on laitettu ojan pohjalle kaapeleihin niin onko silloin valvottu kuntalaisten etua?
        Hyvä homma, jos on valvottu, mutta...

        Tämä episodi ei taida päättyä tähän, vaikka kuinka haisteltaisiin kunnantoimistolla henkeä sillä tarkoituksella, että onko hyvä henki vai ei.


      • Suuretpuheet

        Kylläpä on Piesalalla ollut heppoinen koulutus ja työkokemus kehittämisyhtiön toimitusjohtajaksi!


    • AapeliVaan

      Pystyykö,mitenkäs Hongalla?

    • pohjalaisukko

      Milloin seuraava kokous tullaan täältä pohjanmaalta joukolla katsomaan jos vaikka päästäs tappeleen!

      • kunnarihevosmies

        Onko Jouko teidän hevonen...?


    • pohjalaisukko

      No senkin niminen löytyy..ostatko lämminverinen.

    • pohjoises

      kunnan johtohenkilöillä liian isot palkat vastuuta vähän

      • Suulsiidan

        Tällä hetkellä kunnanjohtaja on liian halvalla töissä verrattuna muihin kuntiin. Kts johtajasopimus.


    • siellä

      lauta hökkeli 650000 euroa ja kunnan varoilla

    • uskokaapois

      Piesala , Koskinen, Manni ja muut takapirut kuulemma pahoittaneet mielensä kaiken kohun jälkeen. No kyllä kaikki vielä järjestyy. "Hyväveliverkosto" junaillee sopivan palkankorotuksen Piesalalle onnistuneista elinkeinoelämän projekteista kuten Valwoodin hallikauppa ja valokuituverkon rahoitusjärjestelyt. Koskisestakin kepulaiset vielä pesee puhtaan pulmusen ja Mannista tulee Koskisen tukemana vahva hakija kunnanjohtajaksi, kunhan Hilkka saadaan savustetuksi ulos. Sitten on taas kaikki hyvin ja ollaan positiivisia.

      • Mielensä__Pahoittaja

        Unohtuiko vielä eräs? Kehitysyhtiön tiloissa Karstulassa pitää toimistoaan myös venäläisten "teräsyhtiö". Siellä ei kuulema tykätä yhtään, jos heitä aletaan mainostamaan. Teräsyhtiö haluaa pitää toimintonsa täysin salassa julkisuudelta.

        https://www.finder.fi/Agentuuriliikkeitä/Nikolai Import & Export Ky/Kolkanlahti/yhteystiedot/1235996


    • tyrmistyttävää

      Kyllä nyt on lyötävä Fiskars pöytään,veronmaksajien huijaus on saatava loppumaan.
      Laskekaapa tietäjät paljonko kunta on menettänyt raahaa näiden töppäilyjen vuoksi viimeisen seitsämän vuoden aikana.Valon rahoista on vain hämärä muisto jäljellä.

      • UudenOtteunOdottaja

        Eihän tämän mukavampaa ole. Miksi tämä pitäisi lopettaa. Jäädään odottelemaan seuraavaa ottelua vaalien jälkeen. Samat tyypit (kaksi naista ja se sala-loppuinen mies) tulevat ottamaan revanssin ja aivan takuulla, uudesta kunnanjohtajastamme!


    • SensuurinPainajainen

      Sampo 30.3.2017

      Saarijärvellä ilmestyvän Sampolehden salaisen muistion äärelle.

      Sampon referaatti salaisesta muistiosta. Liippaa läheltä myös meitä karstusiakin.
      KSVV eli tämä uudempi (rupukuntien perustama) Keski-Suomen Valokuituverkot on osaksi Karstulan rahoittama. Lukekaa ja ihmetelkää. HUOM! Katsokaa myös KSVV:n sivuilta hallituksen jäsenet!! http://www.ksvv.fi/ksvv-oy-2

      Viestintävirasto (=V.V) ihmetteli hankkeen rahankäyttöä.

      Kaksi viikkoa sitten julkistetusta salassa pidetystä muistiosta selviää:

      V.V. ihmetteli monessa asiassa Multian valokuituhankkeen toteutumista. Muistiossa V.V. vastaa poliisin talousrikosyksikön kysymyksiin. Multian hankkeen toteuttajana toimi ensin verkko-osuuskunta Kuuskaista ja keväästä 2014 Keski-Suomen Valokuituverkko (KSVV).
      Yksi V.V. ihmettelyn kohde olivat hankkeen suunnittelukulut. Hanke oli suunniteltu uudestaan useita kertoja. Kysymyksiä herättivät myös muun muassa rakentamisen kulut ajalta, jolloin verkon rakennustyöt olivat pysähdyksissä ja projektinjohtamisen kustannukset. V.V. toteaa muun muassa että Kuuskaistalla on V.V. arviointitavasta poikkeava käsitys mitkä kustannuslajit voidaan katsoa tukikelpoisiksi. Poliisi kysyi Kuuskaistasta, koska se oli saanut selvitettäväkseen mahdollisen rikoksen. Verkko-osuuskunta Kuuskaistan ja V.V. toiminnasta. Rikossyytettä ei nostettu.

      M.T_(Sampon toimittaja.)

      • LuotolanSelvitys

        Mielipidekirjoitus 12.07.2016 03:00
        Isäntä ja torpparit kiinteän laajakaistan varjossa
        Keski-Suomeen on synnytetty ”torpparilaitos” kiinteän laajakaistan varjolla. Siinä ”isäntänä” rahaa käärii Verkko-osuuskunta Kuuskaistan tytäryhtiö Kuuskaistan Palvelut Oy Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:ltä. Suuri osa palveluyhtiön tuloista siirtyy edunsaajille kuten ”suolaisen hinnan” kaivuyrityksille.

        Mahdollisuus saada EU:n ja valtion tukea hankkeisiin on ollut täkynä.

        Torpparikunnat (Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Pihtipudas, Toivakka) Kuntarahoitus Oy:n lainoilla rahoittavat Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n (KSVH) kautta sen tytäryhtiötä Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:tä (KSVV).

        Verkkojen ylläpitämiseksi tulisi saada riittävä määrä liittyjiä. Näin ei tapahdu torpparimallissa.

        Isäntä on Keski-Suomessa varmistanut sopimuksin tulovirtansa ja jättänyt velkavastuut kunnille. Yli 30 vuoden ajaksi torpparikunnat ovat tehneet kontrahdin kymmenien miljoonien eurojen tulonsiirrosta isännälleen! Sammon (verorahojen) ryöstöstäkin voisi jopa puhua.

        KSVH:n ja KSVV:n tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus vuodelta 2015 antavat aiheen ihmetellä, miten torpparit ovat moiseen suostuneet.

        Ehdollisessa (!) lausunnossaan 2.6.2016 KSVV:n yhtiökokoukselle tilintarkastaja toteaa: ”(..) keskeneräisten hankkeiden valmiiksi saattamiseen on arvioitu vaadittavan vielä noin 9,5 miljoonaa euroa. Pysyvien vastaavien arvostukseen voi liittyä epävarmuutta, jos yhtiö ei pysty saattamaan hankkeita loppuun ja hyödyttämään investointeja riittävää tuloa tuottavalla tavalla.”

        Ja: ”(..) yhtiöllä on meneillään tukirahoitusta koskevat neuvottelut Viestintäviraston kanssa (4 613 749 euroa). Jos tähän ei löydetä ratkaisua, niin hankkeiden rahoitus ja loppuun saattaminen hankaloituu, millä seikalla saattaisi olla vaikutusta myös yhtiön kykyyn jatkaa toimintaansa.”

        Kun otetaan lisäksi huomioon tukien mahdollinen palautusvastuu 7 553 674,06 euroa, yhtiön tulevaisuus ei näytä valoisalta.

        KSVV:n viime vuoden liikevaihto oli 989 510,61 euroa ja tulos tappiolla 542 692,91 euroa. Omavaraisuusaste oli 3% ja vieras pääoma 25 646 528,48 euroa.

        Jyväskylä, Saarijärvi ja Viitasaari ovat riitauttaneet hankkeen Kuuskaistan kanssa. Keuruun hanke ”seisoo”. Joutsan kunnan hankealuetta on pienennetty eikä operaattorisopimusta ole allekirjoitettu.

        Näille kunnille järki näyttää tulleen, joskin jälkijunassa. Veronmaksajia lohduttaa tieto siitä, että DNA, Elisa, Sonera ja Finnet-yhtiöt ovat valmiit sijoittamaan laajakaistaan miljardi euroa 8–10 vuoden aikana. Tämä mahdollistaa (Ficom) nopean laajakaistan lähes kaikkiin talouksiin. Laki verkkoinfrastruktuurin yhteisrakentamisesta tuli voimaan 1.7.2016 ja tukee tavoitetta.

        Keski-Suomen kunnissa on kahden kerroksen laajakaistaväkeä. Velkaiset torpparikunnat maksavat suolaista kontrahtia kannattamattomista verkoista, joiden rakentaminen ei edes niille kuulu. Muiden kuntien asukkaat käyttävät kaupallisten operaattorien palveluita.
        Laajakaista (kiinteä ja langaton) on välttämätön. Se tulee toteuttaa kuitenkin liiketaloudellisesti kestävästi.

        Torpparimallissa raha imuroidaan ties minne. Siitä ja siihen liittyvien järjestelyjen laillisuudesta viranomaisten tulisi olla erityisen kiinnostuneita.

        Jotain on sentään todettu. Valtiontalouden tarkastusvirasto suoritti laajakaistarakentamisen tukemista koskeneen tarkastuksen: ”Joissakin tapauksissa hankkeen toteuttaja ei ole pystynyt viemään loppuun laajakaistan rakentamista. Jo useaan kertaan uutisissakin ollut Osuuskunta Kuuskaistan tapaus on tästä esimerkki.” Näin kertoi VTV:n tiedote 25.5.2016.

        Hannu Luotola

        Saarijärvi


    • Entinenkarstunen

      Surullista lukea tällaista entisenä Karstusena. Tämä "kolmen kopla" tietävät itsekin, että heidän koulutuksensa ja työkokemus-/tietopohjansa ovat varsin kehnolla pohjalla virkojensa ja työtehtäviensä kannalta. Ja kun kuntaan tulee uusi kouluttautunut, fiksu ja PÄTEVÄ kunnanjohtaja, koetaan se uhkana. Kun ihminen kokee itsensä uhatuksi, on vastarintaan asettuminen varsin automaattinen toimintatapa. Oman aseman ja viran puolesta pelätään, siitä halutaan pitää kynsin ja hampain kiinni. Kaikki johtajuus ja esimiestehtävät perustuvat ensisijaisesti LUOTTAMUKSEEN JA AVOIMUUTEEN. Mikäli näin ei ole, on jotakin pahasti pielessä ja tämän seurauksena henkilöstö voi ennemmin tai myöhemmin pahoin. Nyt oikeasti valoja tauluun ihmiset!! Uudistuminen on avain kaikkeen! Usein kauan virassaan toimineet tietävät kunnan tarpeet ja toimintatavat, mutta vielä useammin "näin on ennenkin tehty" -ajattelutapa johtaa tuhoon. Aletaan pikkuhiljaa pelailemaan omaan pussiin, jätetään asioita kertomatta, muodostuu juurikin tällaisia "kolmen kopla", kikkaillaan porukalla jotta yhdessä hyödyttäisiin. Pian huomataankin, että toiminta ei perustukaan enää avoimuuteen!! Nykyinen kunnanjohtaja on ainoastaan positiivinen asia pienen ja "sisäkutoisen" kunnan kannalta. Ennemminkin kyseenalaistaisin näiden jo hieman liian kauan virassaan olleiden henkilöiden toimet ja aseman. Olisiko heidän puuhissaan kenties kyseenalaistamisen paikka?

      • KauniistiAjeteltu

        Asiallinen analyysi - jopa herkistyttäväkin, kuntamme erittäin kriittiseen tilanteeseen.
        Avoimuus ei ole vielä koskaan sopinut Karstulan kuntapäättäjien askelmerkkeihin. Luottamus taas sanana on ollut sellainen "lyöntiase", jolla avoimuutta on tungettu julmien katseiden saattelemana piiloon "hiltusmaisesti" kabineitten syövereihin.


    • MahdotontaMunintaa

      Jos kunnanpäättäjät ovat tehneet tuollaisen mokan kunnalle niin joutavat kyllä
      1700 luvun Ranskalaiselle lankkupöydälle.

    • kissatpöydälle

      Karstulan kunnan edustajana KSVV:n hallituksessa näyttää istuvan Piesala. Kyllä nyt olisi aiheellista vaikkapa Viispiikkisen ryhtyä tekemään ns. tutkivaa journalismia ja kertovan totuuden yhtiön tilanteesta. Piesalalta luulisi löytyvän faktoja ko. yhtiön tilanteesta. Kyllä kuntalaisilla pitää olla oikeus todenperäiseen raporttiin. Onhan tuo aivan uskomatonta, että mahdollisesti puhutaan miljoonaluokan tappioista kunnalle, mutta asioita yritetään salailla. Mitähän kaikkea tulekaan esiin jos hyvätveljet eivät onnistu lakaisemaan kaikkea maton alle.

      • Sellaistaelämäon

        Viispiikkisestä tulee aina mieleen vanha "neukkuvitsi" keskuskomiteasta, sovellettuna.
        Siispä, kysymys: mikä ero on ilmestyksellä ja ihmeellä?
        Vastaus: jos Jeesus tulee maan päälle, se on ilmestys.
        Jos Viispiikkinen kritisoi jotakin, se on ihme.


      • Näinseonvaan

        Kehitysyhtiön ideahan on juuri se, ettei kaikkia asioita tuoda demokraattiseen päätöksentekoon.


    • VirastoRotta

      Odottakaas, kunhan Viestintäviraston sosiaalista mediaa valvovat sheriffit palaavat töihin maanantaina, niin "asiattomat" viestit - tämä mukaan lukien? poistetaan. Niin mm. lukee heidän sivuillaan. Virasto päivystää virka-aikana sosiaalista mediaa. Asiattomuuden arviointi tapahtuu ilmeisesti heidän itsensä toimesta

      https://www.viestintavirasto.fi/viestintavirasto/sosiaalinenmedia.html

    • HuijaritVastuuseen

      Totuus pitää tulla julki,karstulan asiat on niin kieroutuneet ja vääristyneet että kaikki isommat päätökset on otettava pöydälle viimeiseltä kymmeneltä vuodelta ja puoluettoman elimen tutkittava ne perinpohjaisesti ja ketkä on ollut mukana tekemässä niitä.

      • ryffeli

        Nyt kannattaa tutkia noita ehdokkaitakin ja taustoja, niinhän joku jo aiemmin esittikin. Ketähän kehittämisyhtiöstä muita on ehdokkaana kuin Jenni Päivinen? ja hän on ollut päättämässä asioista edelliselläkin kaudella, tapana kun on että asiat kiertää usein jonkun toisen kautta ja joku pääsee kuin sika veräjästä. Ei tuolla keskustan listalla kyllä kukaan ole nyt enää luotettava ja kun katsoo nuita muitakin listoja niin kaikki on eläkeläisiä! Missä on nuoret, no tietysti kehittävät kasvavia kaupunkeja...


      • ajxkknv

        Eipä se ole ihme että kehittävät kaupunkeja. Pienillä paikkakunnilla ei yleensä hyväksytä kuin yhdenlaisia ihmisiä. Ainoastaan niillä ketkä hyväksytään on ollut siellä esim. mukava nuoruus. Ne jää sinne sitten asumaan loppuiäkseen ja potkimaan muita päähän kun eivät paremmasta tiedä tai ymmärrä.


    • siellä

      kuka on arvioinut lauta hökkelin takavetkalla 650000 euroa kysyy epätietoinen .......

      • Tottavaitotta

        Meinaatko Valkeisten hallia? Siitäkö on maksettu tuollainen summa?


    • siellä

      kyllä kyllä,,,,

      • VoiPyhäSylyvi

        Täällä jotain pöytiksiä asiasta. Puulaakson sijoituksia.

        http://www.peda.net/verkkolehti/karstula/karstulankunta?m=content&a_id=894

        Selittää viisaammat. Maata ostettu risteykseen viidelläkymmenellä tonnilla.

        " Puulaakson yritystoimitila, 3 672 046,47 euroa. Kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan 15.4.2013 / § 44, että kunta rakentaa Puulaaksoon (Humpin alueelle) noin 4 000 m² yritystoimitilan Honkarakenne Oyj:n käyttöön. Valtuusto myönsi hankkeeseen 4 000 000 euron määrärahan, jota päätti kokouksessaan 16.9.2013 / § 59 korottaa 4 750 000 euroon. Määrärahasta 1 000 000 katetaan ELY-keskuksen / TEM:n myöntämällä investointituella. Puulaakson yritystoimitilan rakentamisen kunnalle aiheutunut nettoinvestointikustannus vuonna 2013 oli 3 672 046,47 euroa.
        - Autola-teollisuuskiinteistö, 590 000,00 euroa. Kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan 11.4.2012 / § 14 sitoutua ostamaan Tmi Karstulan Puutuotteen ja Valwood Oy:n yhdessä omistaman teollisuuskiinteistön (Autola-tila RN:o 34:21) kauppahintaan 590 000 euroa. Päätöksen ehtojen mukaisesti kauppa toteutui vuoden 2013 aikana.
        - Puulaakson risteysjärjestelyt, 54 230,63 euroa. Kunnanvaltuuston päätöksen 15.4.2013 / § 42 mukaisesti kunta osti Puulaakson teollisuusalueen risteys- ja tiejärjestelyihin liittyvän määräalan Hokkasen Betonituote Oy:ltä.

        Tuloutuksen jälkeen rahaston pääoma 31.12.2013 on 641 773,82 euroa.

        Päätös:
        Hyväksyttiin päätösehdotus yksimielisesti.


    • Nojopassoppaonkeitetty

      Johtajuus/esimiestehtävät eivät käsitykseni mukaan ole rakettitiedettä.. Resepti hyvään johtajuuteen on varsin yksinkertainen: esimiestehtävissä EI voi työskennellä henkilö, jolla ei ole riittävää osaamista ja koulutusta kyseiseen tehtävään. Esimiehen tulee olla puolueeton ja työyhteisöä tasavertaisesti kuunteleva, kannustava ja sovitteleva. Autonominen työote ei ole nykypäivän johtajuutta! Tuloksia tehdään YHDESSÄ avoimen, luottamuksellisen ja positiivisen työympäristön vallitessa. Karstulan nykyinen kunnanjohtaja nämä kriteerit täyttää, mutta entäpä hallituksen puheenjohtaja tai hallintojohtaja? Mikäli osaamista esimiestehtäviin ei löydy (tai jos opintojen suoritusvuosi on lähempänä kivikautta kuin nykypäivää), suosittelen opiskelemaan aihetta esimerkiksi avoimessa yliopistossa. On muuten hyviä kursseja vuorovaikutustaitoihin, henkilöstöviestintään ja työyhteisön terveeseen ilmapiiriin liittyen ;) Nimimerk: johtamisen opiskelija

      • Orvell1984

        Niinpä. Mutta Karstulassa tämä päätelmäsi ei toimi alkuunkaan. Nimittäin. Tähän tilanteeseen on päästy tai jouduttu JAMKI:n (vetovoimainen ja kansainvälinen korkeakoulu) aivan sen korkeimman mahdollisen opetuksen voimin. Homma pelittää näinkin päin, jos se vaan osataan ja hallitaan.


    • sesll

      kuka arvioi taka vetkan lauta hallin . siitähän siinä oli kysymys mistä löydetty tuommonen tähtitieteellinen hinta ...

    • Väänteistökilittäjä

      Kuinka iso halli tuo oikein on? Tuolla rahalla saa ostaa liikepaikoiltakin jo hallin.

      • SitäKasvuOuppenia

        Kyllä naapuri hallissa sähköliikettä pitävä tietää hallin arvon. Istuu vastuu paikalla kunnanhallituksessa. Tää on sitä Kasvu Openia jota Uljas opettaa.


    • Kunnanhallitus20140203

      Valokuidun riskit ovat tuotu Nissisen toimesta esille.
      http://www.peda.net/verkkolehti/karstula/karstulankunta?m=content&a_id=888

      Hankkeen selvitysryhmä kartoitti hankkeeseen liittyviä riskejä verkkotoiminnan ja omistajakuntien kannalta. Seuraavat riskit, joista tarkemmin liitteessä (liite 2), tunnistettiin erityisesti:

      A. Korkotaso kohoaa selvästi yli nyt laskelmassa käytettyjen korkotasojen.

      B. Liittymämyynti ei onnistu täydellisesti. Liittymämyyntiä voi vaikeuttaa mobiili-laajakaistayhteyksien onnistunut markkinointi.

      C. Liittymien keskipituus nousee suunniteltua pidemmäksi myynnin kohdistuessa ei-kaupalliselle alueelle, mistä seuraa arvaamattomia ylimääräisiä kuluja.

      D. Palveluyhtiöllä on korkeahko liiketoimintariski. Keski-Suomen verkon hinnoittelu ei johda taloudellisesti kannattavaan lopputulokseen. Kannattavan liiketoiminnan saavuttamiseksi yhtiön tulee hankkia myös muuta toimintaa ja muita asiakkaita.

      E. Liittymämaksuja joudutaan palauttamaan 1-vaiheen ulkopuolelta tilatuille liittyjille.

      F. Kunnanvaltuustojen päätösten lainvoimaisuus viivästyy. Hanke edellyttää kunnilta merkittäviä takauspäätöksiä. Jos takauspäätösten suhteen tulee vii-västyksiä, hankkeella varattujen EU-tukien saaminen vaarantuu. Jos useiden isojen kuntien hankkeet viivästyvät, syntyy merkittävä uhka koko yhtiön toi-minnalle.

    • öö543xl

      "Kehitysyhtiön ideahan on juuri se, ettei kaikkia asioita tuoda demokraattiseen päätöksentekoon."

      Niin ja Keski-Suomen Valokuituverkot OY ideana asentaa ("tietoliikenne verkkoa") valokuitua piiloon maan alle salassa, ettei vaan kukaan pääse siitä tietämään. Melkoista paradoksaalisuutta.

      • Hyssyss

        Paradoksaalista on, mutta näin se menee.
        Onkohan mahdollista nostaa kaikki toistakymmentä miljoonaa kissaa (euroa) pöydälle ja arvioida niitä puhtaasti panos-tuotos ajattelun kautta?
        Tuskin kaikista hankkeista edes konkreettista euroina mitattavissa olevaa hyötyä voi edes odottaa, mutta kuitenkin. Joka tapauksessa kaapelihanke vaikuttaa lähinnä kauhukertomuksen ja parodian sekoitukselta.


    • Jopas.Jotakin

      Keskisuomalainen 06.04.2017 03:00
      Ennakkotilaajille kylmää kyytiä Kuuskaistalta

      Verkko-osuuskunta Kuuskaistan yrityssaneerausmenettelystä Saarijärvellä 28.3. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa oli Keskisuomalaisen mukaan ”alistuneita ilmeitä”.

      Eipä tuo ihme ole, sillä Kauppalehden (21.3.) mukaan ”arviolta joka toinen saneerausmenettelyn aloittaneista yrityksistä päätyy lopulta konkurssiin”.

      Ei tipu rahaa vakuudettomille velkojille (Jyväskylä, Saarijärvi, Viitasaari ja sadat tai tuhannet ennakkotilaajat)!

      Keski-Suomessa juuri tästä laajakaistahankkeesta esitettiin kuluneiden vuosien mittaan lukuisia varoituksia. Jotkut vastuulliset luottamushenkilöt yrittivät hillitä kuntiensa intoa taloudelliseen katastrofiin saaden asiatonta kritiikkiä vastaansa.

      Laajakaista kaikille -lain tultua voimaan ”piirileikki” käynnistyi Verkko-osuuskunta Kuuskaistan hanke-ehdotuksella 13.8.2010 Keski-Suomen liitolle, joka ryhtyikin kilpailutukseen 21.4.2011. Sen tuloksena liitto sai yhden (!) tarjouksen – Kuuskaistalta – saman, minkä se jo hanke-ehdotuksena oli esittänyt. Hankekoordinaattorina oli sama henkilö, joka on nykyisin Kuuskaistan toimitusjohtaja.

      Leikki jatkui 15 kunnan tanssilla, mihin muun muassa Saarijärvi yhtyi 28.12.2011. Valtuusto ei ollut yksimielinen, sillä yksi valtuutettu jätti eriävän mielipiteen – ja on ollut täsmälleen oikeassa.

      Alueella oli jo vuosia yksin leikkinyt Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy, joka ujona ei halunnut kaikkia leikkitietojaan paljastaa.

      Piirileikin osallistujat vähenivät, leikki muutti muotoaan ja eripuraakin alkoi syntyä. Leikin takuumieheksi ajateltu Finnvera kieltäytyi osallistumasta tanssiin, sillä pääsylipulla ei ollut katetta. Kuuskaista ilmoittikin 26.9.2013, ettei se kyennyt enää leikkiä jatkamaan (!).

      Eihän mielenkiintoista, joskin kallista leikkiä voitu kesken lopettaa. Niinpä 12.12.2013 oikein eduskunnassa ”isot pojat” Mauri Pekkarinen, Lauri Ihalainen, Teppo Sirniö ja Timo Rusanen sekä Kuntarahoituksen, Inspira Oy:n, työ- ja elinkeinoministeriön, liikenne- ja viestintäministeriön ja Viestintäviraston edustajat pähkivät kahta uutta vaihtoehtoa piirileikkiin: 1. takaukset suoraan verkkoyhtiöön ja 2. takaukset väliyhtiön kautta.

      Ongelmaksi todettiin julkisen tuen – jopa 100 prosentin – osuuden nousu ja samalla riski piirileikin muuttumisesta omakustanteiseksi. Epäreilua totta kai!

      Puuhahenkilöt pohtivat kunta- ja hallintolakeja joustavasti soveltaen kalliiden lakimiesten avulla uusia kuvioita piirileikkiin ja päätyivät merkilliseen holdingyhtiömalliin, mihin Kuuskaista sittemmin upotti velkansa – taisi olla peräti euron hinnalla.

      Nyttemmin tuo uusi piirileikki lienee jos ei matkansa päässä, ainakin lähellä sitä. Keski-Suomen Valokuituverkko Oy:n ja Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n tilinpäätökset viime vuodelta kertonevat tulevaisuudesta paljon.

      Mistä ihmeen rautalangasta kuntapäättäjille pitäisi taivuttaa malli riskirahoituksen hallintaan?

      Hannu Luotola

      Saarijärvi

      • Palturienlevittäjä

        Tämä on tämmöisiä yksisilmäisten narstistien kirjoituksia jotka keräävät vinttikomeroon leikekirjoja omista höpinöistää ja lukee niitä sitten kaasarin valossa koska sähkö on liian modernia. Tämmöisiä jarrumiehiä Saarijärvellä. Ei se ihme ole että sieltä väki muuttaa pois. Minäkin muuttaisin jos siellä asuisin vaan onneksi en asu.


      • Suosiellävetelätäällä

        Ettei nyt edellisellä kirjoittajalla sattuisi olemaan oma lehmä ojassa tässä asiassa?

        Tuskin tuo KSML kirjoittaja ajattelee että sähkö on liian modernia. Pikemmin että valokuitu on vaan liian kallista nykyisellä toimintamallilla. Jos olisi alunperin lähdetty rakentamaan verkkoa käyttäjiä ja heidän tarpeita kuunnellen, voitaisiin nykyään olla eri tilanteessa.

        Mutta ei. Heti kun pikkutakkimiehet haistoivat EUn tukirahat, alkoi suunnittelu niiden hyödyntämiseksi. Ja niitähän hyödynnettiin, suunnitelmatkin tehtiin useampaan kertaan. Hyväveli-verkosto luuli olleensa oikeinkin ovela, olikin vaan liian ahne.

        Surullista että valokuidun tilanne on mikä on, tilinpäätösten tullessa nähdään luultavasti lopullinen suunta. Ja kohta taas tullaan lakki kourassa kuntien portaille kyselemään almuja. Itse en tuota tilannut, liekö joku "etiäinen" tai sitten kertomukset näistä verkko-osuuskunnista muualla Suomessa.

        Ja jos koko verkkokela kapsahtaa kantoon on edessä oikeudenkäyntejä, niistäkin tulevat kulut maksetaan sieltä yhteisestä kukkarosta.


      • Nestorisini
        Palturienlevittäjä kirjoitti:

        Tämä on tämmöisiä yksisilmäisten narstistien kirjoituksia jotka keräävät vinttikomeroon leikekirjoja omista höpinöistää ja lukee niitä sitten kaasarin valossa koska sähkö on liian modernia. Tämmöisiä jarrumiehiä Saarijärvellä. Ei se ihme ole että sieltä väki muuttaa pois. Minäkin muuttaisin jos siellä asuisin vaan onneksi en asu.

        Eli se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Onko Karstulassa ollut kenessäkään miestä nousta kyseenalaistamaan kuitukaapelikoijausta?
        Viitasaarella, Jyväskylässä ja Saarijärvellä on.
        En karstusena jaksa uskoa, etteikö asian oikeaa tolaa olisi täälläkin moni ymmärtänyt. Mutta kun on tämä salailun ja kähminnän kulttuuri.
        Pitää mukautua ns. positiivisuuden hypeen, vaikka kuinka epäilyttäisi.
        Toivottavasti tämä perataan pohjia myöten vaalien jälkeen.


      • suofyojhoh

        Onneksi en asu Karstulassa. Jos asuisin niin muuttaisin pois. Ja olen muuttanutkin.


      • Sökösökösö
        Nestorisini kirjoitti:

        Eli se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Onko Karstulassa ollut kenessäkään miestä nousta kyseenalaistamaan kuitukaapelikoijausta?
        Viitasaarella, Jyväskylässä ja Saarijärvellä on.
        En karstusena jaksa uskoa, etteikö asian oikeaa tolaa olisi täälläkin moni ymmärtänyt. Mutta kun on tämä salailun ja kähminnän kulttuuri.
        Pitää mukautua ns. positiivisuuden hypeen, vaikka kuinka epäilyttäisi.
        Toivottavasti tämä perataan pohjia myöten vaalien jälkeen.

        "Suosiellä " ja "nestori " on yksi ja sama henkilö. Samat kirjoitusvirheet toistuvat molemmissa kirjoituksissa. Katkeruuttaan purkava entinen poliitikko on näppäimistön takana. Hänellä on luulo että langaton verkko toimii itsestään. Tokihan se voi toimia kunnan reuna-alueilla kun yhteys tulee naapurikunnasta kunhan ei ole Saarijärven suunnalla. Tämmöisiä känkkäränkkiä kunnan kehitys ei kaipaa.


      • Tukiatarjolla

        Taitaa vähän kiristää hermoa kun isolla rahalla ostettu valokuitu on vaarassa mennä vasaran alle?

        Ainoa asia mikä tuossa valokuituprojektissa kehittyy on kunnan tase negatiiviseen suuntaan ja puuhamiesten lompakko plussalle.

        Oletko tosiaan niin naiivi ettet tajua tuon projektin menneen päin honkia jo alusta alkaen?


      • salaisetkaapelit
        Sökösökösö kirjoitti:

        "Suosiellä " ja "nestori " on yksi ja sama henkilö. Samat kirjoitusvirheet toistuvat molemmissa kirjoituksissa. Katkeruuttaan purkava entinen poliitikko on näppäimistön takana. Hänellä on luulo että langaton verkko toimii itsestään. Tokihan se voi toimia kunnan reuna-alueilla kun yhteys tulee naapurikunnasta kunhan ei ole Saarijärven suunnalla. Tämmöisiä känkkäränkkiä kunnan kehitys ei kaipaa.

        Ihan vaan uteliaisuudesta: Ovatko nämä ihmiset Karstulassa nyt sitten ilman nettiyhteyttä? Eikö langattomat yhteydet toimi?
        Tietääkseni ainakin kirkolla ja Humpilla on ollut langallinen nopea yhteys käytössä jo kauan. Onko tämä se seutuverkko tms., josta ei saanut kovaan ääneen puhua?


      • oielämänkevät
        Suosiellävetelätäällä kirjoitti:

        Ettei nyt edellisellä kirjoittajalla sattuisi olemaan oma lehmä ojassa tässä asiassa?

        Tuskin tuo KSML kirjoittaja ajattelee että sähkö on liian modernia. Pikemmin että valokuitu on vaan liian kallista nykyisellä toimintamallilla. Jos olisi alunperin lähdetty rakentamaan verkkoa käyttäjiä ja heidän tarpeita kuunnellen, voitaisiin nykyään olla eri tilanteessa.

        Mutta ei. Heti kun pikkutakkimiehet haistoivat EUn tukirahat, alkoi suunnittelu niiden hyödyntämiseksi. Ja niitähän hyödynnettiin, suunnitelmatkin tehtiin useampaan kertaan. Hyväveli-verkosto luuli olleensa oikeinkin ovela, olikin vaan liian ahne.

        Surullista että valokuidun tilanne on mikä on, tilinpäätösten tullessa nähdään luultavasti lopullinen suunta. Ja kohta taas tullaan lakki kourassa kuntien portaille kyselemään almuja. Itse en tuota tilannut, liekö joku "etiäinen" tai sitten kertomukset näistä verkko-osuuskunnista muualla Suomessa.

        Ja jos koko verkkokela kapsahtaa kantoon on edessä oikeudenkäyntejä, niistäkin tulevat kulut maksetaan sieltä yhteisestä kukkarosta.

        Lehmä on ojassa ja vielä ketarat ylöspäin.
        Nyt ei kannattaisi väistellä ja yrittää vaihtaa puheenaihetta.
        Yksi on varmaa: Maksaja on tiedossa, se on se sama, joka maksaa verot.


      • Veteläsiellä

        Eihän täällä olla puheenaihetta vaihtamassa, saatika väistelemässä keskustelua valokuidusta. Kaikki tieto vaan julkiseksi, sehän se paras tapa on laittaa asiat poikki ja pinoon. Odotellaan niitä tilinpäätöksiä, niistähän selviää sitten miten hienosti holding-yhtiö ja KSVV on asiansa hoitanut. Koska kaikkihan sen valokuidun Karstulassakin haluaa?

        Mielelläni verot maksan, ikävää vaan että osa niistä valuu palaveria palaverin perään pitävien, patalaiskojen kieroilijoiden pusseihin.


    • 74033

      Mitenkä käy Karstulan puuhamiehille,riittäkö takametsät korvauksiin?

    • Lololololo

      Muistan kun Lasse Mansikka-Aho irvaili Järviradiossa Kuuskaistan kyydistä pois hypänneille ja nimitti näitä tyyliin "kivikaudelle jääneiksi". Olisi vaan pitänyt jo aiemmin jäädä pois. Jotkut sen sijaan pistivät vielä päänsä silmukkaan 30 vuodeksi.

    • Tietolisäätuskaakuitupas

      Alkaa perimmäiset syyt Nissisen lähtöön selvitä.
      Hän toi esille valokuitusopan riskit ja teki siinä oikein.
      Paljonko liittyjiä Karstulassa nyt on?

      • PierreErnesto

        Liittyjissä puhutaan korkeintaan sadoista, tuskin tuhansista. Jos leikitään optimistia ja oletetaan että liittyjiä olisi 1000 ja heillä kaikilla 50M-valokuitu 44,90€/kk:
        1000 liittyjää x 44,90€ ≠ 4490€/kk

        Siitä alv pois:
        4490€ - alv = 3 412,40€

        Tuosta otetaan yrityksen kulut ja verkon ylläpito- ja hallinnointikulut, oletetaan vaikka 50%:
        3412,40€ - marginaali 50% = 1706,20€/kk

        Lopussa on mitä yritykselle jää voittoa, tämä siis aivan ilmasta vetäistynä. Tuskin liittyjiä on tuhatta tai kaikilla tuota 50M-liittymää. Ja vaikka olisi, niin tuo on karkea arvio rahavirrasta mitä 1000 liittyjää tuottaa. Ei mikään kauhean hyvä bisnes, ilman tukia ei olisi mitään mahdollisuuksia alkaa vetämään kuitua tänne seudulle. Tietenkin on maksettu myös se 1450€ jokaisesta liittymästä.

        Toivotaan että kuitu säilyy ja kaikki saa pitää rahansa!


      • Korjaten

        Nolla puuttuu jostain!

        1000 x, 44,90€ = 44900€ (!)
        44900 - alv = 34124€
        34124 - 50% = 17062€

        Melkein oikein laskit. Ottamatta kantaa yhtiön tilanteeseen, verrattain pienet on tuotot verrattuna käytettyihin tukiin ja rahasummiin.


      • Tsimatul

        Kyllä Nissinen oli nimenomaan se joka Karstulan tähän soppaan vei. Hän mitään riskiä tuonut esille sen kummemmin kuin mitä esittelytekstissä kaikissa kunnissa luki. Sama juristi oli tehnyt tekstit.


      • mwlwklk
        Tsimatul kirjoitti:

        Kyllä Nissinen oli nimenomaan se joka Karstulan tähän soppaan vei. Hän mitään riskiä tuonut esille sen kummemmin kuin mitä esittelytekstissä kaikissa kunnissa luki. Sama juristi oli tehnyt tekstit.

        Kehitysyhtiö...


      • Rööramee
        mwlwklk kirjoitti:

        Kehitysyhtiö...

        Kyllä päätökset tehtiin kunnanjohtajien esityksestä eikä kehitysyhtiöllä ollut mitään osaa asiaan.


      • höhhöhhöh

        Ai ei mittää????


      • Ihmekköstuo

        Siellähän se kehittämisyhtiön toimari istui Nissisen takavasemmalla joka kokouksessa, jossa kyse yrittämisestä tai muusta vastaavasta. Monesti tuo nähty. Nissisen kättä ohjattiin sitten sopivaan suuntaan,ei vaan tainnut enää loppuvaiheessa käsi taipua, vaan alkoi pistämään vastaan.


      • hopotihopoti
        Tsimatul kirjoitti:

        Kyllä Nissinen oli nimenomaan se joka Karstulan tähän soppaan vei. Hän mitään riskiä tuonut esille sen kummemmin kuin mitä esittelytekstissä kaikissa kunnissa luki. Sama juristi oli tehnyt tekstit.

        Alla olevan kirjoitti jo joku toinen aiemmin.
        Kyllä päättäjille on informoitu riskeistä ja sen on esittelijä myös tehnyt.
        Ei asia ole päättäjiltä ollut pimennossa. Kokonaan toinen asia on se, että onko liittymiä kansalaisille kaupiteltaessa ollut selvää, että tässä on myös riskejä.
        Lisäksi on epäselvää, ovatko valtuuston kaikki jäsenet ymmärtäneet, mistä on kyse. Asiaa hypetettiin siihen malliin, että on mahdollista, että epäilijät on vaiennettu.

        Lainaus:

        Hankkeen selvitysryhmä kartoitti hankkeeseen liittyviä riskejä verkkotoiminnan ja omistajakuntien kannalta. Seuraavat riskit, joista tarkemmin liitteessä (liite 2), tunnistettiin erityisesti:

        A. Korkotaso kohoaa selvästi yli nyt laskelmassa käytettyjen korkotasojen.

        B. Liittymämyynti ei onnistu täydellisesti. Liittymämyyntiä voi vaikeuttaa mobiili-laajakaistayhteyksien onnistunut markkinointi.

        C. Liittymien keskipituus nousee suunniteltua pidemmäksi myynnin kohdistuessa ei-kaupalliselle alueelle, mistä seuraa arvaamattomia ylimääräisiä kuluja.

        D. Palveluyhtiöllä on korkeahko liiketoimintariski. Keski-Suomen verkon hinnoittelu ei johda taloudellisesti kannattavaan lopputulokseen. Kannattavan liiketoiminnan saavuttamiseksi yhtiön tulee hankkia myös muuta toimintaa ja muita asiakkaita.

        E. Liittymämaksuja joudutaan palauttamaan 1-vaiheen ulkopuolelta tilatuille liittyjille.

        F. Kunnanvaltuustojen päätösten lainvoimaisuus viivästyy. Hanke edellyttää kunnilta merkittäviä takauspäätöksiä. Jos takauspäätösten suhteen tulee vii-västyksiä, hankkeella varattujen EU-tukien saaminen vaarantuu. Jos useiden isojen kuntien hankkeet viivästyvät, syntyy merkittävä uhka koko yhtiön toi-minnalle.


      • ossi.possi

        Joo joo, kaivakaa jostain ne KSVV:n ja holdingyhtiön tilinpäätökset 2016 esiin. Varmaan ne on kuntapäättäjillä tiedossa. Ei vaan ennen vaaleja uskallettu laittaa näytille.


      • Faktahommaaa
        Ihmekköstuo kirjoitti:

        Siellähän se kehittämisyhtiön toimari istui Nissisen takavasemmalla joka kokouksessa, jossa kyse yrittämisestä tai muusta vastaavasta. Monesti tuo nähty. Nissisen kättä ohjattiin sitten sopivaan suuntaan,ei vaan tainnut enää loppuvaiheessa käsi taipua, vaan alkoi pistämään vastaan.

        Kyllä kehitysyhtiöllä ei ollut mitään valtaa vaikka olisi istunut Nissisen sylissä. Nissinen ajoi laajakaistaa voimakkaasti jo edellisessä pestissään ja jatkoi samaa rataa sitten Karstulassa. Ihan loppuun asti toimi näin. Tämä on faktaa. Mutta olisiko sen vuoksi ottanut hatkat että huomasi veneen menevän karille. Vastuun kantaminen nuorella iällä on vaikeaa.


      • Onkojärkee

        Mikä sitten oli ideana kun kehitysyhtiön toimitusjohtaja lähti mukaan Hakalan irtisanomisporukkaan? Ilmiselvä halu näyttää valtaa ja tukevoittaa asemia Hakalan seuraajan valinnassa.


      • kiirastorstaina
        Faktahommaaa kirjoitti:

        Kyllä kehitysyhtiöllä ei ollut mitään valtaa vaikka olisi istunut Nissisen sylissä. Nissinen ajoi laajakaistaa voimakkaasti jo edellisessä pestissään ja jatkoi samaa rataa sitten Karstulassa. Ihan loppuun asti toimi näin. Tämä on faktaa. Mutta olisiko sen vuoksi ottanut hatkat että huomasi veneen menevän karille. Vastuun kantaminen nuorella iällä on vaikeaa.

        Oikein huvittaa tuo syyn etsiminen. Ei todellakaan ole nämä sotkut edellisen eikä uuden kunnanjohtajan syytä. Kumma kun ei haudasta kaiveta vanhoja johtajia piinapenkille.
        Nimimerkki "ihmekköstuo" menkööt ihan itteensä tai sinne naakkaparven keskelle.


    • SuomiNousuun

      Mahtavaa! Hallituksen puheenjohtaja ei päässyt läpi vaaleissa!!!

      • tossuperäläine

        Valtuuston puh.johtajakin sai kenkää.


      • Virvon_Varvon

      • Puhdistusta
        Virvon_Varvon kirjoitti:

        Keskustan neljä luudanvarren kovaa nais-vaikuttajaa luuta lakas laulukuoroon. Nou hätä. Nythän on pääsiäinen tuloillaan ja luudallehan löytyy silloin käyttöä.

        https://www.youtube.com/watch?v=aZY3EZ0vcf8

        Vielä Piesala ja Manni niin sitten voi alkaa rakentamaan uutta tulevaisuutta.


    • analyyssi

      Riittääkö vaaleissa tullut muutos siihen, että vanhojakin uskalletaan kaivella?
      Epäilen.

    • Konnunsuolle

      Kaivellaan,vääritekijät vastuuseen.

    • ugf

      Nyt Karstula uusiin kuvioihin....

    • summasummaarum

      Riskeistä senverran, että kaksi oleellista riskiä on jäänyt kokonaan arvioimatta, nimittäin julkisen tuen suuruus, mikä kunnan 100%:sena takauksena tarkoittaa sitä, että muuta tukea ei enää oikein mahdu rahoituskuvioon ja toisena se, että kunta halusi muuttaa tuensaajaksi Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n kilpailuttamatta, koska kunnan mielstä asialla oli kiire.

      Laajakaistalain mukaan tuensaaja tulee kilpailuttaa avoimen, tasapuolisen ja syrjimättömän kilpailutuksen kautta. Nyt kun kilpailutusta ei olla tehty, niin kyseinen toiminta on laajakaistalain vastainen.

    • hoikkalanallan

      Kun tämä ruljanssi kunnanjohtajan erottamisesta alkoi perusteina oli mm. että "asiat eivät etene".

      Nyt näyttää kuitenkin, että asiat on alkaneet edetä kohtuullista vauhtia.

      Eli, kunnanjohtajan valinta olikin sitten lopulta asioille eduksi...?

      • Totuuseipalatulessa

        Kyllä ei varmaan ole savua ilman tulta tässäkään asiassa. En usko että kokonainen kunnanhallitus olisi ollut noin helposti vedettävissä mukaan tuohon päätökseen, joka sittemmin peruttiin. Uutta kunnanjohtajaa on täällä ylistetty, mutta kuinka moni tuntee asian oikean laidan? Olen seurannut varsin läheltä hänen toimiaan ja kyllä täytyy sanoa että hyvin on haparoiva ote asioihin. On yritetty syyllistää hallintojohtajaa ja kunnanhallituksen puheenjohtajaa. Mutta tosiasiahan on, että he jos kukaan näkevät elleivät asiat luista. Heidän tehtävänsä on puuttua tilanteeseen. Sen he tekivät mutta ehkä liian hätiköidysti. Olen aivan vakuuttunut siitä että tullaan vielä huomaamaan että he loppujen lopuksi olivat oikeilla jäljillä mutta valtava julkisuuspaine käänsi asian toisinpäin. Asiaan palataan vielä. Karstulalla on ollut onni moneen muuhun kuntaan verrattuna kunnanjohtajien suhteen. Hakalan edeltäjät ovat olleet todellisia osaajia ja jättäneet jälkeensä isot saappaat. Pelkäänpä että liian isot tällä Hilkalle. Tosiasiat pitää uskaltaa tunnistaa ja luottamushenkilöiden kantaa vastuunsa. Turha on Mannia ja Koskista ristiinnaulita tässä asiassa. He ajoivat kuntalaisten ja kunnan etua. Odottakaahan kun arki on vastassa ja juhlakukat lakastuneet. Silloin kysytään osaamista uudelta kunnanjohtajalta. Nähtäväksi jää löytyykö sitä. Epäilen.


      • Lähiduuni
        Totuuseipalatulessa kirjoitti:

        Kyllä ei varmaan ole savua ilman tulta tässäkään asiassa. En usko että kokonainen kunnanhallitus olisi ollut noin helposti vedettävissä mukaan tuohon päätökseen, joka sittemmin peruttiin. Uutta kunnanjohtajaa on täällä ylistetty, mutta kuinka moni tuntee asian oikean laidan? Olen seurannut varsin läheltä hänen toimiaan ja kyllä täytyy sanoa että hyvin on haparoiva ote asioihin. On yritetty syyllistää hallintojohtajaa ja kunnanhallituksen puheenjohtajaa. Mutta tosiasiahan on, että he jos kukaan näkevät elleivät asiat luista. Heidän tehtävänsä on puuttua tilanteeseen. Sen he tekivät mutta ehkä liian hätiköidysti. Olen aivan vakuuttunut siitä että tullaan vielä huomaamaan että he loppujen lopuksi olivat oikeilla jäljillä mutta valtava julkisuuspaine käänsi asian toisinpäin. Asiaan palataan vielä. Karstulalla on ollut onni moneen muuhun kuntaan verrattuna kunnanjohtajien suhteen. Hakalan edeltäjät ovat olleet todellisia osaajia ja jättäneet jälkeensä isot saappaat. Pelkäänpä että liian isot tällä Hilkalle. Tosiasiat pitää uskaltaa tunnistaa ja luottamushenkilöiden kantaa vastuunsa. Turha on Mannia ja Koskista ristiinnaulita tässä asiassa. He ajoivat kuntalaisten ja kunnan etua. Odottakaahan kun arki on vastassa ja juhlakukat lakastuneet. Silloin kysytään osaamista uudelta kunnanjohtajalta. Nähtäväksi jää löytyykö sitä. Epäilen.

        Ei hyvää päivää mitä idiootteja täällä pyörii... Et ole oikeasti läheltä seurannut asioita, jos et tiedä mitä Manni ja hallituksen pj ovat tehneet. Etkä myöskään tiedä mikä maine esimerkiksi Mannilla on naapurikuntien päättäjien keskuudessa ja miksi hän ei ole päässyt muualle töihin vaikka on ollut papereiden mukaan paras hakija. Veikkaa myös miksi Manni ei ole tehty kunnanjohtajaa vaikka omaa kaksi maisteritutkintoa ja kolmatta lähtee tekemään. Nissisen aikaan Manni oli se, joka veteli naruista ja Nissinen oli pelkkä leimasin. Hakala on ensimmäinen, joka uskaltaa sanoa vastaan Mannille ja kyseenalaistaa hänen tekemiään päätöksiä. Kyllä hallintojohtaja ja hallituksen pj ovat alusta alkaen yrittäneet jotain suhmuroida, jotta Manni pääsisi kunnanjohtajaksi.


      • Likkidyy

        Nyt minusta tämä keskustelu menee asiattomaksi kun siihen osallistuu nykyinen kunnanjohtajakin. Oletko Hilkka tosiaan sitä mieltä että Karstula kehittyy sinun ja niiden 28 kukkaistytön avulla jotka poseeraasivat Keskisuomalaisen jutussa. Kylllä se vaan tosiasia on kuitenkin se, että Mannilla on osaamista ja Koskisella kokemusta. Olen samaa mieltä tuon aikaisemman kirjoittajan kanssa (helppoa koska se olen minä itse) siitä että kalliiksi tulee kunnalle vielä tämä ensimmäinen naiskunnnanjohtaja. Maksuun menee


      • Eikukkaistyttö
        Likkidyy kirjoitti:

        Nyt minusta tämä keskustelu menee asiattomaksi kun siihen osallistuu nykyinen kunnanjohtajakin. Oletko Hilkka tosiaan sitä mieltä että Karstula kehittyy sinun ja niiden 28 kukkaistytön avulla jotka poseeraasivat Keskisuomalaisen jutussa. Kylllä se vaan tosiasia on kuitenkin se, että Mannilla on osaamista ja Koskisella kokemusta. Olen samaa mieltä tuon aikaisemman kirjoittajan kanssa (helppoa koska se olen minä itse) siitä että kalliiksi tulee kunnalle vielä tämä ensimmäinen naiskunnnanjohtaja. Maksuun menee

        Totta puhu, kyllä aika näyttää, uskon vakaasti että Hakalan kyvyt,tietämys ja kokemus ei riitä kuntaa johtamaan.
        Koko tämän sopan jälkeen jos olisin Hakalan asemassa alkaisin katsella oman koulutuksen ja osaamisen täyttäviä työpaikkoja muualta .


      • HÄVETKÄÄÄÄ

        Ihan varmasti riittää. Tässä on vaan pelissä nyt uudet valtustopaikat. Eniten ääniä saaneet johtaviin paikkoihin, Vanhoilla ne pätevyydet ei tosiaan riittäneet.


    • kuwöiq

      Uusi kunnanjohtaja aivan ilmeisimmin osui arkaan paikkaan, joka liittyy jotenkin alueelle: Kehitysyhtiö / Laajakaista / Päätöksenteko / Veronmaksajien vastuut.
      Yksi on varmaa, jotain häikkää siellä on ja savua ei tule ilman tulta.
      Uhrataanko uusi kunnanjohtaja ja savustetaanko hänet ulos on sitten toinen juttu.
      Ilmapiiriongelmat, joita on nyt tuotu päivänvaloon ovat oireita jostakin. Onko sittenkään kyse vain henkilösuhteista, kuten on väitetty?
      Näitä ei voi enää ohittaa tapahtui sitten tulevaisuudessa mitä tahansa.

    • eskotko

      Juuri näin,aivan käsittämätöntä sähläämistä,hienoa että asiat tulee julki.
      Luulempa että muutaman ihmisen mieltä kaivaa kova pelko että kaikki kähmintä vuosienvarrelta tulee julki.

    • 8970

      Hienoa että Hakala on uskaltanut puuttua henkiseen väkivaltaan.Rohkea veto!Koskinen on muuten Helsingistä tulllut tänne.

    • uuuuuuuuuuuuuuu
      • Humpinsuora

        Eikös se entinen Hintikan huoltoasema ole viime aikoina ollut hieman vajaakäytöllä?
        Siitähän olisi hyvä aloittaa, pensamittarit vain iskuun...


    • suentassuII

      Aika tekee tehtävänsä ja asiat painuvat unholaan...sama ralli jatkuu. Katsokaas vaan.

      • kesäkukkako

        Ei tosiaan saa jatkua. Koko Suomihan tätä hävettävää sotkua kiinnostuneena seuraa.
        Onneksi on jämerä JOHTAJA!


      • Lepsuiluataitaa
        kesäkukkako kirjoitti:

        Ei tosiaan saa jatkua. Koko Suomihan tätä hävettävää sotkua kiinnostuneena seuraa.
        Onneksi on jämerä JOHTAJA!

        Niinköhän tuo loppujen lopuksi on kovinkaan jämerä. Pikkuisen ennenaikaista on sellaista väittää. Mitään tosipaikkaa ei ole vielä tullut. Tuo kahakka ei semmoinen ollut vaan akkojen välistä normaalia tappelua. Mutta jokin asiahan senkin sai aikaan. Olisiko se tämän uuden johtajan kyvyttömyys ja osaamattomuus. Sen me tulemme varmaan kohta näkemään.


      • Jklplllk

        Vähättele sinä naisia. Islannilla menee hyvin ja niillä on paljon naisjohtajia. Voi olla sattumaakin, mutta kymmenisen vuotta sitten ainoa pankki mikä siellä ei mennyt nurin oli naisten johtama. Sattumaako?


      • Maanperiirehellisyys
        Jklplllk kirjoitti:

        Vähättele sinä naisia. Islannilla menee hyvin ja niillä on paljon naisjohtajia. Voi olla sattumaakin, mutta kymmenisen vuotta sitten ainoa pankki mikä siellä ei mennyt nurin oli naisten johtama. Sattumaako?

        Kyllä tästä hyvä tulee kun johtajan kyvykkyys ja osaaminen rinnastetaan siihen mitä on jalkojen välissä. Sekö pätevöittää kunnanjohtajan tehtävään. Karstulallakin on sellaiset ajat edessä että nyt tulisi oikeasti suhtautua asioihin vakavasti ja se koskee myös rekrytointeja. Nykyinen johtaja voi toki olla hyväkin mutta jos häntä kehutaan ja puolustetaan pelkästään siksi että hän on nainen niin metsään menee. Pitää uskaltaa tunnustaa virheet myös kunnanjohtajan valinnassa ja koeaika antaa sille mahdollisuuden. Sitä kannattaa hyödyntää sillä sen jälkeen puhutaan isoista euromääristä, joilla saataisiin vaikka yksi luokkahuone lisää uuteen kouluun.


      • shoptii

        Nimenomaan sukupuolella ei ole väliä. Mutta nyt taitaa olla niinpäin että sen takia ei ole moni puolustanut. Haukkunut vain.


      • kohtuuttako
        Lepsuiluataitaa kirjoitti:

        Niinköhän tuo loppujen lopuksi on kovinkaan jämerä. Pikkuisen ennenaikaista on sellaista väittää. Mitään tosipaikkaa ei ole vielä tullut. Tuo kahakka ei semmoinen ollut vaan akkojen välistä normaalia tappelua. Mutta jokin asiahan senkin sai aikaan. Olisiko se tämän uuden johtajan kyvyttömyys ja osaamattomuus. Sen me tulemme varmaan kohta näkemään.

        Miten kehtaat olla noin ilkeä!!!


    • EräperänOrginaali

      Piesalasta tai Niskasesta tulee uusi kunnanjohtaja jahka kepulaiset hoitavat aloittamansa manööverin loppuun. Teknisen hoitivat nätisti pois.

      • tässähänne

        Piesalasta johtaja, jee...
        Hoikkalan Allan tai Vannis-Lasse ei sattuneesta syystä rupea. Pyhä-Paavon suostumusta ei liene vielä kysytty. Kello-Eki?
        Siinäpä ne taitaa kandit ollakin.
        En tunne ketään niskasta, kaikki vain naamasta...


    • Pölkkypäät

      Heh..heh... päivän paras kevennys tähän karstulan kieroon ilmapiiriin.

    • honkapuu

      Ilmeisesti tänne ei kannata hakea teknisen johtajankaan paikkaa, taitaa olla riitainen kylä?

    • EräperänOrginaali

      Niskasen ja Piesalan kanssa kolmen kärkeen uudeksi kunnanjohtajaksi voisi nostaa myös Uljas Valkeisen. Hän oli työtä pelkäämätön matkustelija kehittämisyhtiön ensimmäisenä toimitusjohtajan. Sittemmin hänen kutsuttiin Keski-Suomen kauppakamarin johtajaksi, jossa hän on kunnostautunut ainakin metsästämisessä.
      Kaikki kolme ovat päteviä talousihmisiä hoitamaan kunnan alueella tapahtuvaa liiketoimintaa verovaroin. Tästä porukasta löytyy tarvittaessa uusi kunnanjohtaja. Puoluekannatkin oikeita.

    • iryo97

      Humoristimies on EräperänOrginaali,mutta aivan oikeassa hän on.
      Kehittämisyhtiön kirjanpito pitää tarkistaa että onko tilit balanssissa ja rahat pysyneet oikeissa pusseissa.

    • EräperänOrginaali

      Uudet veturit Takkala ja Poikonen ovat keskeisiä tekijöitä, kun kolmikosta Niskanen, Piesala, Valkeinen valitaan uusi veturi Karstulaan. Molemmat kokeneita päättäjiä ja katse kantaa aina valtakunnan asioista - kauas maailman politiikan arkipäivään. Takkalan monologit (ilmaiset mainokset) paikallislehdessä antoivat kuvan vahvasta toimijasta. Poikonen taas käy kylällä lähes päivittäin.

      Tämän parivaljakon kiesiin mukaan uusi kunnan veturi ja suunta on vain ylös päin. Trion täydentää Humpin Isäntä, jonka taloudelliset ja fiskaaliset (verotukselliset) näkemykset kannattaa ottaa kunnassa huomioon.

      • Suurikysymysmerkki

        Y. Takkalalla ei ole päättäjäkokemusta minkäänlaisesta organisaatiosta. Ainoastaan perhepiiristä, mallia "tiskaanko vai imuroinko ensin?"
        Ken elää, hän kokenee mainitsemasi "vahvan toimijan".


      • taassealako
        Suurikysymysmerkki kirjoitti:

        Y. Takkalalla ei ole päättäjäkokemusta minkäänlaisesta organisaatiosta. Ainoastaan perhepiiristä, mallia "tiskaanko vai imuroinko ensin?"
        Ken elää, hän kokenee mainitsemasi "vahvan toimijan".

        Älä nyt heti taas ala mollaamaan miestä. Olet ilmeisen kade. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Eikä todellakaan yksin tarvitse . On siinä ihan kelpo porukka tukemassa.
        Kirjoittele vuoden päästä uudelleen. Näet missä mennään.


    • ely.tai.avi

      Näin meillä puoluekavereita avitetaan...

    • EräperänOrginaali

      Kyvyt ja koeteltu kansalaiskunto ovat tässä casessa kyllä ne pääasialliset argumentit, mutta toki keskustalaisuus on hyväksi; kuten se on myös valtakunnassa nähty Sipilän osalta. Omin avuin ovat veljet siis tavoittelemassa kunnan ykkösvirkaa. Takkala ja Poikonen takapiruina takaavat kokeneen ja koetellun parivaljakon tuen. Eiköhän me saada yritystoimintaan uutta potkua ja esim. turvetuotanto taas kunniaan, kuten Takkala monologeissaan vaati.

    • EräperänOrginaali

      Keskustalainen hegemonia on nyt Karstulassa korkeimmillaan. Niskanen, Piesala tai Valkeinen vielä tarvitaan täydelliseen värisuoraan. Nostaisin Takkalan ja Poikosen lisäksi Kotasen tuohon kokeneeseen ja visionääriseen luottamushenkilöryhmään. Ei tainnut ihan valtuutetuksi yltää, mutta aikaa on nuorella miehellä vielä nousta valtuustoon saakka. Itse arvostan aiemmin mainittua Takkalan perhepiirin johtajakokemusta. Samoin minut vakuuttivat paikallisessa aviisissa julkaistut Takkalan monologit.

    • sullekirjootan

      Se kunnanjohtajatyttö kävi kuulema vetäsemässä nimesä siihen laajakaistapaperiin. Ei tainnu ymmärtää mitä teki.

      • näinsemännöö

        Eihän näitä päätöksiä kunnanjohtaja tee.
        Korkeintaan esittelijänä.


    • taisitteei

      Jos olis järki päässä laittas ainaki eriävän mielipitteen.

    • zsdfgbhyt

      Pääsiäislukemista. Näin elettiin vuosi sitten. Miten käy tänä vuonna, ketkä lähtee, kuka tuomitaan...

    • zsdfgbhyd

      Toivottavasti uusi kunnaaanjohtaja laittaa luut kurkkuun huijareille.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe