Hiekkarinteen toiminta tutkintaan

sivistynyttäkö

Rovaniemellä toimiva nuorten sijoitusyksikkö Hiekkarinne tekee kaikkensa sabotoidakseen nuoren/nuorten kotiutumissuuniteman.Jos nuori kuulee ohjaajien karua kielenkäyttöä (kiroilua ja haistattelua) päivittäin,huutamista naama punaisena ja kun nuori annattaa samalla mitalla takaisin niin itse ohjaajat ovat hyviä malliesimerkkejä toimiessa näin.Mitenkähän ne nuoret oppivat käyttäytymään kun sijoituspaikassa ei ole henkilökunnan osalta mallia.Ja arvatkaa vain ketä sosiaalityöntelijät uskovat?
Jos useampi nuori sanoo samaa,niin eiköhän jo olisi Rovaniemellä Valviiran puututtava tähän.
Hiekkarinteen vastaava johtaja vain ohittaa olankohautuksella asian tyyliin...en ole tietoinen...pitääpä keskustella...niin....ainahan vika on nuorissa kun kiroilevat .Ei aikuisessa ohjaajassa .

65

7681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiekkis2017

      Totta puhut , kokemuksesta tiedän kyntieni aikan hiekkiksellä...

    • KasvattakaaLapsenne

      Minulla on viisi lasta vaimoni kanssa. Kasvatin niitä ja hoidin ne kotona hyvin vaimoni kanssa. Lapset ovat hyvätapaisia yhteiskunnan jäseniä ja käyvät kaikki töissä.

      Siinä ohjetta näille naukujille, jos ette tajua niin omapa on häpeänne.

      • haistahuilu

        Hyvä vaimosi puoliso, tällaiset asiat eivät ole yksilön käsissä. Jos kouluttaudut hieman, ymmärrät yhteiskunnalliset lainalaisuudet, jotka ajavat osan ihmisistä syrjäytymiseen ja huono-osaisuuteen. Olet varmasti lukenut, että työttömiä esimerkiksi on satoja tuhansia. Ei voi olla ihmisen oma vika.


    • jhhvhjkk

      Hiekkarinteen laitosnuoren äitinä tiedän tasan tarkkaan miten nuoria pidetään eristyshuoneessa parikin päivää ilman patjaa ja peittoa.On muuten kylmä talviyö edessä joka tuon kohtaa.Lisäkso nuoria nöyrytetään riisuuttamalla alasti jos epäillyskään käy että on tupakointi ym tuotteita.Se on nuorelle valtava häpeä.
      Sosiaalityöntekijä Marjatta Kiistala tekee kaikkensa jotta löytää pienenki vian yksikön pomon Kalle Iivarin kanssa sijoittamastaan nuoresta.KaisaMaria Rantajärvi on ennenkin ollut otsikoissa töykeästä kohtelusta vanhempia kohtaan.Se on niin että Rovaniemen lastensuojelu joutuu syyniin .Tarvittavat todisteet on kerätty.

    • ruttutttaaaa

      Nimimerkille kasvattakaa lapsenne,
      On se täälläkin viisi lasta kasvatettu aikuisuuteen ja kouluja käyneisiin sekä työelämässä pärjänneet.Mutta yksi näistä sijoituksessa osan aikaa vaikean murrosiän takia pari vuotta ollut.Ja kuitenkin hyvin elämässä aikuisena.
      Ei se johdu kotitaustasta aina.Jollekin vain se ottaa koville nuoresta aikuisuuteen kasvaminen.

    • myskihärkä

      Ei,aina ei johdu lapsen pahat teot kasvatuksesta ja vanhempien käytös-elämäntavoista,mutta yleensä se menee niin.Olen usein kuullu ja kuulen jatkossakin ettei lasten tekemisistä voi tietää kun ne pyörii kylillä missälie.Vanhempien kuuluu tietää missä hänen jälkikasvunsa liikkuu.-EI EHDI,KAVERIPIIRI ON LAPSELLE TÄRKEÄMPI...Seliseli.Se on useimmiten niin että kun jälkikasvu tekee pahoja niitä toistaen ,on se vanhempien tyhmyyttä,välinpitämättömyyttä,LÄHES AINA.Älkää tehkö lapsia jos ette osaa,halua tai ette ehdi kasvattaa niitä.

      • ahneetensin

        Ja jotkut ahneet saavat lapsilleen "ryövättyä" kaikenlaisia etuuksia: kulttuurilautakunnan avustuksia harrastuksiin vuodesta toiseen (valitusta tekivät, jollei saanut), lastensuojelujärjestön ulkomaanmatkat omille lapsille (ei sijoitetuille), mesenaattien hienot tilat käyttöön omille lapsille (ei sijoitetuille). Eli osa pärjää käyttämällä heikompien selkänahkoja. Eli röyhkeydellä ja häijyydellä. Esittävät sitten useassa sukupolvessa muka hyväntekijää. kammottavia omahyväisiä hyväksikäyttäjiä. Siksi kaikille ei riitä.


    • ruttutttaaaa

      Tämä laitos tekee kaikkensa tuhotakseen nuoren kotoutumissuunnitelman.Meidän nuori oli jo jonkin aikaa koekotiutus asia ajankohtainen.
      Kun palaveripäivä alkoi lähestyä ja kaikki kotona siltä osin hyvin,että kotiin voisi tulla,niin johan alkoi vikojen etsiminen hyvin aktiivisesti.Mitään positiivista ei esitetty.Kaivamalla kaivetut viat olivat kiroilu laitoksessa ( joka on normaali murrosikäisten hommaa jolta ei kukaan välttyä,saatikka väittää ettei koskaan kiroile)
      Hassua tosin että paikan ohjaajat voivat tai olevat oikeitettua kiroilemaan nuorille.He myös huutavat nuorille ja uhkaavat heti pienestä viedä eristykseen ,kotilomien jäädyttämisellä ym
      Ja kaikki mitä sisällä tapahtuu laitoksessa ja jos nuoret kertovat tai vanhemmat esittävät,niin heitä ei lastensuojelun työntekijä usko.
      Mutta sittenpä uskoo laitoksen ohjaajia jotka rakentavat pitkän listan viikossa siten että sillä saadaan iso haitta perheelle.

    • myskihärkä

      Miksi he tekis noin kuten uskot ja väität?Totta tai ei kerro minkä näet syyksi että he toimis noin.

    • myskihärkä

      Ja vaikka ohjaaja kiroilee se ei tarkota että kakaroilla on samat oikeudet ku aikusella ihmisellä.

    • Oikeuttalapsille

      Huolestuttavaa kuulla näinkin ikävistä asioista. Ottakaa yhteyttä oikeusviranomaisiin, poliisiin.

    • myskihärkä

      Ei tollasia kakaroita kuunnella.Eikä tarvikkaan kuunnella.Oppikaa penikat tavoille.

      • Joo17373

        Sinut pitäs opettaa tavoille.


    • 7592920

      Armeijasta tunnetaan sellainen asia kuin KSE, koulutuksen suoma etu. Alokas ei siis voi käyttäytyä kuin kenraali. Nuorten sopii oppia asemansa mukainen käyttäytyminen eikä saada tukea itsensä ylentämisessä ikä- ja koulutustasonsa tuolle puolen.

    • Viisuri

      Puolustusvoimia ei kannata tähän mallina mainita, koska siellähän on hyvin sairas työskentelykulttuuri arvoasteikkoineen ja ylempien pokkuroimisineen. Jo alikessu tuntee olevansa "jehu", ja niissä alemmissa sotilasarvoissa sitä enemmän sitä korostetaan. Vasta sitten kun on saatu niitä korkeampia sotilasarvoja, kusi vähän laimenee päässä.

      Ohjaajien pitää omalla käyttäytymisellään tienata nuorten kunnioitus ja arvostus. Reiluja tyyppejä nääs kunnioitetaan ja katsotaan ylös päin, taas niitä inhoja halveksitaan.

    • KasvattakaaLapsenne

      Ikävä kyllä hyvin usein, melkein aina, huostaanoton kohteeksi joutuneen lapsen vanhemmat eivät näe mitään vikaa omassa toiminnassaan.

      Laitosta kyllä syytetään helposti hyvin pienistäkin asioista johtuen katkeruudesta. Kenenkään lasta ei huvin vuoksi haeta kotoa ja sijoiteta laitokseen, koettakaa ymmärtää se tosiasia. Tiedän tasan tarkalleen miten sosiaalipuoli toimii perheen ollessa vaikeuksissa. Apua tulee ensin keskustelujen kautta ja sitten mahdollisesti kotiin, sen jälkeen seurataan tilannetta ja annetaan mahdollisuus muuttaa esim. elintapoja.
      Jos opiksi ei oteta niin sen jälkeen vasta aletaan harkitsemaan huostaanottoa.

      Sikäli hoitajat ja Hiekkarinteen päälliköt ovat huonossa asemassa että he eivät voi puolustautua mitenkään koska kyse on salassapidettävistä asioista.

      Sen sijaan kaikki elämässä katkeroituneet ja huostaanoton häpeää kantavat voivat herjata ja kirjoitella omia mielikuvituksen tuotteitaan juuri esim. tänne Suomi24:n.

      Ottakaa peili käteenne ja katsokaa siihen. Sieltä saattaakin löytyä se todellinen syyllinen tilanteeseen.

    • myskihärkä

      Huvittavaa ja samalla surullista,raivostuttavaakin että jotkut nostavat metelin kun hänen lasta ei kohdella oikein paikassa minne hän on joutunut kun kotona ei voi olla.Kenenköhän tässä todellakin olis peiliin katsominen!?

    • myskihärkä

      Metelin nostajat,te vaan yritätte syyllistää muita ettei teitä,oikeaa syyllistä moitittaisi.

    • jujjj

      Jos vähänkään olette seuranneet viime vuosien huostaanotto uutisointia,niin kyllä hyvin paljon on asia ollut esillä juuri siirä,että nuorta ei kuunnella,vanhemmat ovat vailla tukea sosiaaliviranomaisia vastaan,on laitoksissa mielivaltaa.Nuorilta evätään oikeudet kertoa mitä laitoksissa tapahtuu.Heidät hiljennetään uhkaamalla eristyksellä,lomien peruutuksilla ym.
      Ne harvat nuoret jotka ovat uskaltanet näin tehdä,vaiennetaan rangaistukseksi.
      Kysymys ei ole nyt siitä,etteikö jouduta puuttumaan näin konkreettisella teolla nuoren ongelmien kanssa,eli sijoituksella vaan kyllä heillekin kuuluu tulla kuulluksi.
      Lisäksi aina sosiaaliviranomaiset uskovat sijaispaikkaa,ei nuorta eikä vanhempia.
      Heillä on helppo saada lausuntoja koska he pyytävöt niitä omilta kollegoilta.Perheneovolat,sijaispaikka,koulu,lääkäri/terapia palvelut.
      Sama hoitorengas tuottaa lausuntoja toisilleen.
      Nuorelle eikä vanhemmille jää mitään.
      Kun ollaan siinä vaiheessa,että olisi kotouttamisen aika,jostain syystä nämä paperit jälleen niputetaan ja niihin ei todellakaan jää merkintää sijoitetusta positiivisessa merkityksessä.Lastensuojelulaki sanoo että sijoitusta ei saa jatkaa, se on lopetettava,kun syyt siihen eivät enään ole olemassa.Tätä sosiaalitoimi lastensuojelussa ei toteuta.
      Tässä on suuri mätäpaise,joka näkyy uutisissa ,hallunto oikeuksissa ja valituksina oukeusministeriössä.

      • jalkanousee

        Monet hyvää ihmistä esittävät sijaisvanhemmat kaltoin kohtelevat lapsia. Kun ei ole valvontaa, surkeat tyypit alkavat käyttää hyväksi heikko-osaisia lapsia. Eräs kammottavaakin kammottavampi paikka järjesti siten, että kaikki sijoitetuille kuuluneet etuudet menivät omille lapsille. Esim. vaatekorvaukset. Sijoitetut kulkivat harmaissa vanhoissa ryysyissä ja kengissä, kun omat ostelivat hienoja urheiluvaatteita yms. Tämä vain yksi esimerkki hyväksikäytöstä.

        Mutta kaikille tiedoksi, että viimein hyväksikäyttö ja kaltoin kohtelu tulivat julki ja lapset otettiin pois. KAIKKI OLI AINOASTAAN TUON HÄIJYN KAMMOTTAVAN PAIKAN SYYTÄ. Yrittävät edelleen julkisuudessakin esittää hienoja ihmisiä. Melkein naurattaa, mitä KAKSINAAMAISUUTTA. Säälittäviä ESIINTYJIÄ. "Kattokaa nyt hyvänen aika meitä, miten hienoja taiteilijoita me ollaan. Kattokaa nyt hyvänen aika äiteetä ja meitä tyttöjä." Kammottava tarve on julksuuteen.


      • Jeea

        Marjatta on myös kova tekemään laittomia huostaanottoja ja sabotoi tapaamiset ja vieraannuttaa lapsen vanhemmistaan. Ja rovaniemen sossu pomo akka sanoi ettei heidän ole pakko palauttaa lasta vanhemmilleen jos ei halua vaikka oikeudesta tuli päätös ettei riittäviä perusteita huostaanottoon ole ja lasta ei palautettu koskaan. Typerä akat


      • Katse-peiliin-heti

        Kannattaisi miettiä miten on elänyt ja ollut aiemmin kun on lapset joutuneet huostaanotettaviksi. Ai niin, mutta sehän on tietysti mielestäsi yhteiskunnan vika, eihän teissä naukujissa itsessä ole koskaan mitään syytä!


    • KasvattakaaLapsenne

      Edelleen: Yhtään lasta ei haeta kotoa vain huvin vuoksi. Ongelmia on täytynyt olla pidempään ja jos naapurit eivät ole ilmoittaneet niin neuvoloilla, hoitopaikoilla sekä koululla on ilmoitusvelvollisuus jos lapsen turvattu ja säännöllinen elämä ei ole mahdollista hänen kotioloissaan.

      Toisaalta, jos laitoksessa rajoitetaan esim. iltavapaita tai kotilomia niin siihenkin on olemassa syy. Nuoren on täytynyt itsensä jotenkin sössiä vapaillaan tai sitten vanhemmat ovat laiminlyöneet esim. alkoholin vuoksi hoitamisen loman aikana.

      Jos vanhemmilta kysytään tai lapselta itseltään että onko enää olemassa syitä sijoutukseen tottakai he kiistävät kaiken ja kertovat kuinka heitä kohdellaan väärin. Ja kuinka moni loppujen lopuksi sanoisi haastattelussa niin että jatketaan vain sijoitusta, en ole vielä valmis normaaliin elämään? Eihän lapsi voi olla samanlainen auktoriteetti kuin esim. Hiekkarinteen hoitajat? Voitte kuvitella mitä siitä seuraisi jos asioista päätettäisiin huutoäänestyksellä.

      Huostaanotto on varmasti kauhea tragedia monelle perheelle, se on totta. Kuitenkin monesti asioiden itselleen myöntäminen aloittaa prosessin jolla homma lähtee oikeaan suuntaan. Se on ainoa tie tervehtymiseen katkeruudesta ja lopussa hommat todennäköisesti ovat oikein hyvin.

    • kalliita

      Kyllä se on rahakasta hommaa laitokselle.Yksi päivä sijoitettu nuori maksaa maksaa n.350€ .Eli kannattaahan niistä pitää kiinni kynsin ja hampain.

    • myskihärkä

      No nyt sain lopultakin vastauksen aiempaan kysymykseeni.Uskon että asia on noin.Se ei silti poista sitä että lähes kaikkien huostaanotettujen vanhemmat ovat surkeita tapauksia vanhempina ja syy miksi jälkikasvu asuu laitoksessa,syy on vanhemmissa.

    • KasvattakaaLapsenne

      Vaikka maksaisi tonnin päivä niin se ei ole paljon jos sillä pelastetaan lapsi päihdeongelmaisilta tai mielenterveysongelmista kärsiviltä vanhemmilta/vanhemmalta. Yhtään pikku-Erikaa ei saa tulla enää.

      Ja "myskihärkä" on kanssani samoilla linjoilla. Pitäisi joskus ongelmavanhempienkin pystyä myöntämään että omassakin toiminnassa on ollut jotain vikaa. Kaiken kieltämisellä ja muiden syyttelyllä katkeroittaa vain itsensä ja vaikeuttaa omaa sekä lapsen tilannetta.

    • myskihärkä

      Olen kanssasi täysin samalla linjalla.

    • vhuhhfh

      Näissä laitoksissa iso rahastuksen maku.

    • juy

      Miksi myskihärkä pillastuu noin.Suurin osa nuorista on aivan tavallisista ongelmattomista perheistä.Koulutettuja,harrastavia,tienaavia vanhempia.Pieni osa on vanhempien aiheuttamien ongelmien takia.Nuori itse omalla käytöksellään rikkoo rajoja tehden rikoksia,käyttämällä päihteitä tms
      Ei niitä tarvitse aina kotia etsiä.Kun astuu kodin ovesta ulos,siellä ne huonot tavat odottavat.
      Ei vanhemmat voi pitää nuorta silmien alla koko ajan.Ei vanhemmat istu koulussa nuoren vieressä ,ei kulje.koulumatkaa,ole mukana kavereiden luona jne.....
      On ohjattu ,autettu,tuettu mutta jollekin vain se ei toimi.Sijoituksessa ovat niin työttömien,lääkäreiden,bussikuskuen,opettajien,siivoojien jne lapsia

    • myskihärkä

      Hei,älä naurata!En oo pillastunu mistään vaan totean faktan vanhemmista jotka ovat ...seestä.Väittesi että suurin osa ongelmanuorista on ns. hyvistä kodeista,huolehtivat vanhemmat...Mikä tuo tutkimuksesi on ,miten sen teet,miten näet toisten kotien sisään?ET MITENKÄÄN.

      • äitikolmelle

        Mites sinä olet tuon "tutkimuksesi" tehnyt..?? Sivistymätön moukka!


    • myskihärkä

      Huonot vanhemmat,ei se että isä tai äiti on lääkäri tai opettaja,ei se tarkota että kotona olis asiat niinku kuuluu,eli lapselle hyvät.Älä takerru vanhempien ,perheiden elintasoon.

    • myskihärkä

      Mä olen ite suht varattomien vanhempien kasvattama,kotona on juotu joskus rankastikkin,on nähty kaikenlaista mitä ei lapsen tarvis kokea ,MUTTA on mulle myös opetettu miten pitää elää että on niinku kunnon ihminen.Niin olen tehny. .Pahoja on tehty koska ei vanhemmat paljoa näe mitä kakarat kylillä tekee.Mulle on opetettu ottamaan vastuu omista teoista.Samat opit annan omille lapsilleni.

    • myskihärkä

      Sijoituslaitosten lasten vanhemmat...

      SITÄ niitätte mitä kylvätte...

    • KasvattakaaLapsenne

      Juuri näin. Jos asiat olisi hoidettu tahollanne niinkuin pitää ette olisi siinä tilanteessa missä nyt olette. Peili käteen ja löydätte syyllisen tilanteeseen.

    • kakjak

      Rovaniemellä lastensuojetyöntekijä ainakin meidän tilanteessa kiristää vanhempia.Jos valitatte eteenpäin ,teette kantelun ym niin tehdään yhteydenpitorajoitus.Eli jos lähdet valittamaan päätöksestä,kiristetään.Missä on vanhempien oikeudet kun lain mukaan jokaisella on valitusoikeus mutta sitä ei saa tehdä,jos teet,sinua rangaistaan.

    • jostosiaankinonnoin

      Jos tuollaista tapahtuu tosiaankin niin miksi ette vie asiaa eteenpäin? Yhteydenpitorajoitus kaatuu samantien jos sinä olet oikeassa. Epäilen hiukan että oletko käsittänyt asian väärin?

    • myskihärkä

      kAKJAK,OLET JÄRKÄNNY ITELLE ONGELMIA ONGELMIEN PÄÄLLE.KENESSÄ ON MIELESTÄS SE SUURIN VIKA JA KETÄ PITÄIS ENITEN KORJATA,OPETTAA ELÄMÄÄN?

    • tämätosi

      Hiekkarinne on merkillinen laitos.Jos nuori haluaa perätä oikeuksiaan tai jos hän tarvitsee neuvoja omien asioiden hoitoon,jotka koskevat sijoitusta,niitä ei anneta.Jos nuori haluaa soittaa työntekijälleen,sanotaan että:soita,ole hyvä.Mutta miten nuori soittaa kun puhelin tunti joka on ainoa mahdollinen aika saada työntekijä kiinni,hänellä on silloin koulua.Sähköpostilla asioita ei näin voi hoitaa.Nuori on periaatteessa mahdottomuus soittaa.Jos jää koulusta pois siltä tunnilta jolloin on puheluntunti,siitä saa rangaistuksen.

    • vauho

      Tälläistä ollaan kuultu että tapahtuu. Ja kun niitä tapahtuu usein,jossain on vika.Laitokset tarkastusten alle.Juuri tuli tv ssä ohjelma :inhimillinen tekijä.,jossa.entinen laitosnuori kertoi miten häntä kohdeltiin siellä.Ohjelmassa vieraili poliisi,joka itsekin kasvanut sijaisperheessä.Hön kertoi kuinka on laitoksi joissa nuoria kohdellaan huonosti.Kun nuori eristetään jopa kolmeksi kuukaudeksi niin ettei pääse ulkoiluun kuin pieneen aidattuun tilaa tunniksi päivässä,voidaan se katsoa törkeäksi vapaudenriistoksi.Ihmisoikeuksia loukkaavaksi.Ei edes vankeja kohdella näin.
      Poliisi kertoi ohjemlassa kuinka heillä ei edes putkassa käytetä noin julmaa kohtelua.
      Tässä ohjemassa tyttö kertoi kuinka joutui olemaan melkein tyhjässä huoneessa kahdeksan päivää eristettynä.Kukaan ei kysynyt mitä kuuluu.Pesulle pääsi ja vessaan.
      Mitä tälläinen järjetön kidutusta muistuttava toiminto tekee nuoren psyykkeelle,joka on muutenkin vielä keskeneräinen.
      Mielessä on ollut että pitäisikin alkaa viemään näitä ihmusoikeusrikkomuksia vapaa ajan ohella esille ihan että tälläinen mätäpaise Suomesta saadaan loppumaan.Vielä kehdataan julkisuudessa kehua lastensuojelua meidän maassa.Suurimmalle osalle se on hyvä ja sijaispaikat samoin,mutta mitä nämä nuoret jotka lukitaan kuukausiksi pieneen tilaan .Ei ihme että katkeruus nousee ja se tulkitaan taas ongelmaksi lastensuojelun työntekijöiden lausunnoissa.Ja miten lastensuojelun työntekijät,jotka vaihtuvat huonolla tuurilla usein,voi tehdä päätöksiä kun välttämättä ole edes tavannut koko nuorta.

    • myskihärkä

      Uskon että on olemassa ajoittain päästään sairaita tekoja ja rangaistuksia suorittavia hoitajia tms.Enemmän uskon silti kakaroihin jotka on yksiä ...keleitä ja niitä rangaistaan ehkä liiankin kovalla kädellä kun hoitajilta nyt vaan loppuu järki,ihmisiä he ovat siinä missä muutkin.Mutta..Kun ei joudu tommosiin paikkoihin ei tollasia asioita tarvi kokea.Jos osaat olla paikassa missä hyvänsä sääntöjä noudattaen, saat olla rauhassa.Asia on yksinkertaisesti näin.

    • KasvattakaaLapsenne

      Miten se aina meneekin näissä huostaanottokeskusteluissa nämä asiat näin?

      Joka kerta kohteeksi joutuneet nostavat hirvittävän metakan ja juuri siitä laitoksesta löytyy kaikkea vikaa mihin heidän kullannuppunsa on sijoitettu!

      Itsestään nuo lasten vanhemmat eivät koskaan löydä minkäänlaista huomautuksen sijaa, kaikki on sujunut mallikkaasti heidän mielestään aina.

      Toistan: Kenenkään lasta ei haeta kotoa sijoitukseen ihan huvin vuoksi. Sitä ennen on täytynyt olla erilaisia häiriötilanteita ja paljon. Toisin sanoen: Lapsen kotona huolehtiminen on ollut sitä tasoa että huostaanottoon on ollut pakko ryhtyä hänen henkensä tai terveytensä vuoksi.

      Miettikää nyt sitä tosiasiaa missä se vika alunperin on ollut, ihan tosissaan.

    • suentie

      Alkaa haiskahtamaan "jonkin" sijaispaikan työntekijän kirjoittamalta nämä kasvattakaalapsenne nimim. kommentit.

    • myskihärkä

      Terve järki noissa hänen kirjotuksissa haisee eikä mikään muu.Miltä minun kirjotukset sitte haisee?Olen sekatyömies,keski-ikänen kolmen lapsen isä.

      • KasvattakaaLapsenne

        "suentie" nimimerkille: Olet nyt ihan hakoteillä arvauksesi kanssa. Olen jo sen verran iäkäs ukko että ei meikäläinen enää jaksaisi alkaa sellaiseen työhön. Olen kirjoittanut tänne vain mielipiteeni asiasta pitkän kokemuksen omaavana suurperheen isänä. Ei nämä hommat mitään rakettitiedettä ole, maalaisjärki riittää.


      • Anonyymi

        Haiskahtaa että kalle(paikan "johtaja") on käynyt vähän kirjoittelemassa tänne perättömyyksiä kun ei osaa itse hoitaa työtään kunnolla. Nauttii kun nuorilla menee huonosti ja luulee että nuoret pelkäävät häntä. Voin sanoa että tiedän monta talon entistä nuorta joka voisi vieläkin käydä moksimassa häntä turpaan.


    • myskihärkä

      Aloittaja.-Miten lapset oppivat käyttäytymään kun sijoituskohteessa ei näytetä oikeaa mallia ? EI ...TANA... HEI ALOITTAJA! KOTONA SE OIKEA MALLI PITÄIS OPPIA,EI LAITOKSESSA!!!

    • kunha

      Meillä neljä nuorta ja yksi vain joutui huonoon seuraan.Vaikka kaikkensa yritti niin ei voi juosta yötä päivää perässä eikä laittaa köysillä kiinni.
      Ja ainakin ihan suht.kot normaali työssä käyvä perhe ollaan ja ei kolme muuta ongelmia ole hankkinut.

    • KasvattakaaLapsenne

      Puuttuminen ajoissa sen yhden lapsen häiriökäyttäytymiseen olisi estänyt tilanteen.
      Olen siitä ihan varma.

    • myskihärkä

      Ei nykyaikuset ehi tollasia asioita miettiin...Puuttuminen..Ei nykynuoret vanhempia kuuntele,kavereita vaan..Ja aikusilla on sitäpaitsi työ,harrastukset,pubi ja kaverit,...Vastuu vuokranmaksusta,jne jne jne seliseli läpäläpä...

    • lepoa

      Ei kaikki istu pubeissa ja harrastuksiin kaikkea aikaansa kuluta.Nyky-yhteiskunta se ajaa nuorenkin hermot kireälle pienestä pitäen.Ei leiki enään 10 vuotias barbeilla tai legoilla.Päiväkodista jo alkaa kamppailu elämässä hengissä pysymiseen.Ei ihme kun retuuttaminen käsipuolesta alkaa ennen kuutta jotta ehtii aamupuurolle tarhaan.Elämä on pienestä asti aikataulutettu viikkokalenterin mukaan.

    • myskihärkä

      -Päiväkodista lähtien alkaa kamppailu..Totta,elämä on taistelua ja selviytymistä,AINA ON OLLU NIIN. Haluatko olla voittaja,taistelija,vai häviäjä?Sitä elämä on.

    • myskihärkä

      Elämä on vaan helpottunu joka vuosikymmen sodan jälkeen.Ongelma on vaan ettei moni ihminen osaa käyttää vapaa-aikaansa ja voimiansa oikein.Viime 20v aikana tuli kännykät ja netit jne...Maailma "pieneni" hurjasti.Olis kuvitellu 80-90-luvulla( jos olis tienny mitä tulee)elämän helpottuvan huimasti.Miten kävi?Ihmisestä tuli entistä kiireisempi...

    • jahassss

      Rovaniemen lastensuojelu on niin vaikea.Sieltä kiristetään vanhempia tyyliin- jos ei päästä yhteisymmärrykseen/jos ette suostu tähän/jos teette valituksen/jos haette purkua niin kiristävät keinoja.Rikosilmoitusta kehiin vaan tekemään.Ei kaikkea tarvi ottaa vastaan viranomaisiltakaan.Luulevat että kiristämällä saavat nöyrtymään.Ei onnistu .Kantelua toiminnasta oikeusasiamiehelle ja kun tarpeeksi valituksia tulee niin kyllä alkaa tuntumaan oma työpaikan menetys olevan vaarassa.Ainakin saavat huomautuksen tai varoituksen

    • arvettako

      Tiedän kokemuksesta miten valtavat traumat sain loppuelämäksi Rollon lastensuojelun hampaissa.Edelleen käyn terapiassa vaikka sijoituksestani on vuosia.Tekivät elinikäisen vahingon.Lisäksi meni luottamus kaikkiin viranomaisiin.Laitosleimalla menetin mahdollisuuden moneen .

    • myskihärkä

      Kerro selkeämmin mitä mahdollisuuksia menetit ja mitä huonoa olet joutunu kokemaan.

    • myskihärkä

      Kerro,koska kirjotukses antaa mulle kuvan että olet luuseri joka tyytyy kohtaloonsa tekemättä mitään itsensä eteen että elämä paranee.

    • myskihärkä

      Nimimi. arvettako,olet LUUSERI,SÖSSÖ HÖPÖHÖPÖ,turhake joka löytää syyt muualta muttei koskaan tee mitään ittensä eteen.Sinunlaisia sontakasoja on tässä maassa kymmeniätuhansia.

    • KasvattakaaLapsenne

      Kuten jo aiemmin kirjoitin totean asian uudelleen: Aina puhutaan ja kirjoitetaan yksilönvapaudesta mutta unohdetaan yksilön vastuu. Ei asiat voi mennä aina niin että huudetaan yhteiskuntaa apuun joka tilanteessa ja jos yhteiskunta alkaakin vaatimaan yksilöltä jotain niin kauhistellaan kuinka minua nyt näin väärin kohdellaan.

      Esimerkkejä löytyy tosiaankin paljon. Moni huostaanottotilanteeseen joutunut huoltaja ei näe omassa toiminnassaan mitään vikaa vaan syttää viranomaisia ajojahdista ja ties mistä. Aina löytyy näitä ammattivalittajia jotka syyttävät elämänsä perseelleen menosta aina muita (huostaanotot, alkoholismi, huumeet, koulumenestys, häätötapaukset yms.) Uskon ja toivon että aikojen kuluessa ja iän karttuessa moni noistakin topicin valittajista tajuavat tilanteen. Paras tapa selvitä elämässä eteenpäin on aina se että myöntää omat puutteensa ja virheensä ja ryhtyy korjaamaan niitä. Se on ainoa tie tervehtymiseen ja parempaan elämään.

      Yksilöllä on vastuu.

    • myskihärkä

      TOTTA JOKA SANA.

    • Anonyymi

      Hei olen nykyinen nuori hiekkarinteeltä ja en tiedä mitä oikeasti tehdä koska tämä toiminta ei ole oikein. Olen lukenut monia palstoja ja olen sitä mieltä että kaikki nämä mitä täälläkin on sanottu on täyttä totta. Tässä vaiheessa en yhtään tiedä mitä tehdä enää kun kukaan ei usko minua missään.

      • Anonyymi

        Kerää todisteet ja toimita eteenpäin viranomaisille!


    • Anonyymi

      On aina niin "ihana" nähdä tällaisilla palstoilla niitä jotka syyttävät heti vanhempia ja kertovat totuutena ettei kenenkään lasta ilman syytä huostaanoteta ja vielä sinisilmäisesti uskoo lastensuojelulaitosten ammattitaitoon. Syvä huokaus...

      Noh aloituksesta on vierähtänyt muutama vuosi ja erinäiset ammattilaiset ovat tässä esiin tulleet julkisuuteen miten huonolla tolalla oikeasti lastensuojelu Suomessa on. Niinpä.

      Ja ihan täytyy vielä sanoa totuutena, että kyllä meidän perhe joutui huostaanottoa katsomaan silmiin vaikka syytä ei ollut. Onneksi muutimme ja toisen paikkakunnan viranomaiset näkivät mikä on totuus ja lapsi sai oikeanlaista apua. Sitä apua ei olisi mikään huostaanotto tuonut. Ja vielä nähtiin mikä sekin lastensuojeluyksikkö oikeasti oli. "Moni kakku päältä kaunis, mutta silkkoa sisältä" päti tuohonkin paikkaan ja erittäin hyvin.

      Että näin omana kokemuksena ja niitä oikeita tarinoita seuranneena kyllä niitä mielivaltaisuuksia tapahtuu niin viranomaisten päätöksissä kuin laitoksissa.

      Yleensä juuri ne vanhempia syyttävät ovat niitä jotka eivät ole itse asioita kokeneet tai ovat sokeita virkaihmisiä puolustelemassa mistä eivät tiedä.

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      Kyseiseen yksikköön sijoitetaan kaikkein vaikeimmat tapaukset. Sen takia säännöt siellä erittäin tiukat. Päihteet ja MT-ongelmat ovat kokoajan läsnä. Normaalissa lastensuojeluyksikössä elämä ei juurikaan poikkea tavallisesta perhe-elämästä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      69
      1071
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe