viinakapina

17.3.2017

"Eduskunnassa kytee viinakapina - hajotti keskustan rivit

Perjantai 17.3.2017 klo 10.44 (päivitetty klo 10.59)
Joukko kansanedustajia vaatii, että alkoholilain muutosta koskevan lakiesityksen jatkovalmistelussa on vakavasti harkittava lausuntokierroksella tullut palaute.


Eduskunnassa kerätään kansanedustajien nimiä adressiin, jolla vastustetaan hallituksen valmisteleman alkoholilain uudistuksen tuomia muutoksia.
Lausuntoja antaneista asiantuntijaorganisaatioista yksikään ei kannattanut lakiesitysluonnosta.
Läpi mennessään laki sallisi niin sanottujen limuviinojen ja vahvempien oluiden myynnin ruokakaupoissa.

Lakiesitysluonnos kerää vastustusta. (AOP)
Eduskunnassa useat kansanedustajat ovat allekirjoittaneet adressin, jolla vastustetaan hallituksen valmisteleman alkoholilain uudistuksen tuomia muutoksia. Läpi mennessään laki sallisi niin sanottujen limuviinojen ja vahvempien oluiden myynnin ruokakaupoissa.

Lausuntoja antaneista asiantuntijaorganisaatioista sekä terveys- tai sosiaalipalvelujen tuottajista ja päihdehaittojen ehkäisyyn erikoistuneista järjestöistä yksikään ei kannattanut lakiesitysluonnosta.

Kansanedustajien mukaan lausunnoissa tuli esille huoli siitä, että esitys kohdentaa hyödyt alkoholielinkeinolle ja ulkoistaa haitat ja kustannukset julkisen sektorin kannettavaksi.

Kansanedustajat hyväksyvät muun muassa anniskelusäädösten yksinkertaistamisen, mutta torjuvat ehdotukset niin sanottujen limuviinojen tulosta kauppoihin ja kaupassa myytävien oluiden alkoholipitoisuuden korottamisesta.

Adressin allekirjoittaneiden kansanedustajien mielestä kaupoissa myytävä vahvempi olut ja limuviinat eivät edistäisi alkoholin kulutuksen painottumista valvotumpiin olosuhteisiin ravintoloissa, mikä myös edistäisi ravintola-alan työllisyyttä.

Seuraavat kansanedustajat ovat allekirjoittaneet adressin:

(Löytyy iltalehdestä)

24

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • abiess

      joo, emme ole vielä sillä EU-tasolla kuin eu-maissa vastaava sallitaan, olemme korpelaisia(ei sukunimi) haluamme käydä Alkossa ja kirjastossa yht´aikaa virkistystä sielulle ja elvytystä aivoille, vaiko toisinpäin

    • nurinmenee

      Oli odotettavissa varsinkin kun kuntavaalit painaa niskaan. Yhtä surkuhupaisaa kuin pääministerin yritys lantrata keskikalja lopputuloksen ollessa edellisen ääripää eli vahvat oluet ja limuviinat kauppoihin. Ei mennyt ihan putkeen ja taas on käsissä esitys minkä Sipilä joutuu vetämään takaisin. Mikä hulluinta vetää pisteet kotiin ollen lopulta yksi heistä jotka esitystä vastustaa. Pakkokin ettei lestakeput jotka ovat todellisuudessa ne ainoat Sipilän kannattajat hypi seinille. Samat jotka Suomenmaa lehdestä jo kunniapuheenjohtajan ulos savusti kun alkiolaisuuden perään haikaili.

      Nurin menee ei tule viinalimu kauppoihin minkä johdosta alkon ei tarvitse sulkea joka toista liikettään.

      • alkolaisuus

      • Ei_tule_mitään
        alkolaisuus kirjoitti:

        tai siis alkiolaisuus heräsi http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005131476.html

        Vielä kun se sama alkiolaisuus heräisi soteuudistuksen yhteydessä..

        SOTEa. Sipilän hartiat eivät riitä yhden hallituskauden aikana romuttamaan 150-vuotiasta kunnallista itsehallintoa.


    • Virsut

      Onkohan kukaan koskaan tällä vuosituhannella jäänyt maksukykyisenä ilman viinaa? Siinähän se viinakauppa on ihan samassa rakennuksessa kuin se elintarvikekauppakin. Tarvitsee vain päättää, että kummassa käy ensin. Ja jos asuu vähän kauempana kaikesta, saa tarpeellista liikuntaa ja jopa sosiaalisia kontakteja viinanhakumatkalla. Henkilökohtaisesti vapauttaisin vain pienet olutpanimot myymään omia tuotteitaan omassa myymälässään, jonka aukioloaika olisi syytä rajoittaa sopivasti.

      • doimintoja

        Alko´kin on kustannuspaineissa Viron tuonnin ja nyt kai halvinta lie viro-latvian raja-myymälöissä.
        On huhuja, että syrjäkylä Alkot siis kivijala -alkot lakkautetaan ja korvataa Alko-kauppa-auto myymälöillä, joka taatusti nostaa kulutusta huippulukemiin ja laskee jakelukustannusta huippualemiin, syrjänen(ei sukunimi) pörrää viikot kestävän tasasessa seilingissä, kun ei tarvii ottaa katkoja kirkonkylällä käyntiin, äänestyskin pitäisi järjestää Äänestys-autoon joka kierteleis kylät ja perukat mummot ja vaarit ja pörrääjät, ääni% nousis huippulukemiin, nyhän se jääm huippualenemiin.


    • TiedossaOli

      Kepulaiset suhmuroi jälleen, kaupunkilaiset hölmöt vielä äänestävät näitä maataloustuottajien etujen ajajia...

      • historiallinenkepu

        pientä kepuloisten suhrumoimiseksi, tai onhan se rikka rokassa, on jälleen muistutettava, kuinka kepu jätti eturintaman ja työnsi "rynnälin hiekkaan" jättäen kaiken desantti- kokomustalle joka iski selustaan, suomalaisten sairaitten sänkyyn ja hoitoketjuun, lahjoittaen sen ulkomaan veronkiertäjä pörssipelaajille kaikkinensa etuineen, ilman minkäänlaista valvontaa, aivan kuin ennen taistellun jälkeen, valloittajalle jätetiin ryöstettäväksi ja raiskattavaksi siviilit rahat korut ja kullat!


    • juomareita

      Näky noita viinan vastustajia lyötyvän sdp, kok, krist, keskustasta, muttei yhtään noista kommunisteistä eikä perusjuomalaisista!

      • kuihkeita

        iske tarkistettu lista, kuriositettina vain, että kun Kämäkiin tuli wiinakauppa, niin Pulkkilassa alkoi wiinan myynti nousemaan, "perusjuomarilla ei ole liikaa rahaa ajella piiloon hakemaan alkon lopputuotetta 100 km ja kiiveta wintille tv- katsomaan lapsilta pornoa piiloon, vain hyäpalkkaiset kustaat ja kustaitten oikiat kannattajat suojelevat olematonta kunniaansa kuvitellen ettei kansa tiedä, nyt jo vuosien jälkee jo omassa kaupassa käy myynti, kuta myrskyisempi ilma sen paremmin.


      • haapavetelälle

        Jahas haapaveden häirikkö löysi taas tiensä paitsi kärsäpalstalle tuostakin aiheesta löysit persut ja vasurit joiden perään itkeä päivittäisten rutiineiden mukaisesti olipa yllätys..Siinähän omaa oksaansa sahaavat. Jos limuviinat jne. tulee ruokakauppoihin alko lyö pikkukylien alkot kiinni ja nämä lakiesityksen kannattajat itseasiassa menettää väkevät viinat omasta kylästä. Siinähän vastustat limuviinoja ei siinä mitään mutta jos esitys menee läpi silloin haapaveden lapset saa lantrattua viinaa ruokakaupasta joten kumpi tuossa sitten on voittaja?


      • tottaseon
        haapavetelälle kirjoitti:

        Jahas haapaveden häirikkö löysi taas tiensä paitsi kärsäpalstalle tuostakin aiheesta löysit persut ja vasurit joiden perään itkeä päivittäisten rutiineiden mukaisesti olipa yllätys..Siinähän omaa oksaansa sahaavat. Jos limuviinat jne. tulee ruokakauppoihin alko lyö pikkukylien alkot kiinni ja nämä lakiesityksen kannattajat itseasiassa menettää väkevät viinat omasta kylästä. Siinähän vastustat limuviinoja ei siinä mitään mutta jos esitys menee läpi silloin haapaveden lapset saa lantrattua viinaa ruokakaupasta joten kumpi tuossa sitten on voittaja?

        Tarkistien että tottahan tuossa kertoi niistä viinan puoltajista ja vastustajista


      • aob
        tottaseon kirjoitti:

        Tarkistien että tottahan tuossa kertoi niistä viinan puoltajista ja vastustajista

        sehän se on oleellista käydä äärettömän merkityksetöntä puolueideologiasotaa bittiavaruuden pohjattomaan roskakoriin asiassa jossa ei ole voittajia kävi tuossa miten tahansa. Kas kun et kieltolakia vaadi uudestaan voimaan minkä lopputulos olisi vain se, että pontikankeitto räjähtäisi uudestaan käsiin. Sama kuin yrittäisit kertoa lestatiolaisille että insesti on syntiä ei tavoita viesti kohdettaan ja nämä sitten märisee viinan perään jota itse naukkailevat suviseuroissa ihan estoitta. Pahimpia juuri nämä edellisen kaltaiset jotka muita moralisoi piilottaen itse viinapullonsa vaatekaapin perälle tms.

        Vaihetaanko aihe maakuntamalliin koska sinua kiihkokepua varmasti kiinnostaa tietää kuinka keskustan hanketta vastustaa puolet keskustalaisista. Poltetaanko roviolla vai riittääkö että potkitaan keskustasta pihalle? Ei tehdä kumpaakaan riittäköön alkiolaisuuden perään haikailevan Väyrysen potkiminen keskustan hajoittaminen perusteena. Tilalle jäsenmäärän säilyttämiseksi uusia nimiä jäsenluetteloon hautausmaalta.


    • Alkopää

      Kärsämäen alko maanantai suljettu, Viikolla lyhennetyt aukioloajat. Nyt haapavetisten pitäisi auttaa naapuria..Onkohan lähimmäisenrakkautta enää olemassa?Ennen haapavetiset olivat yrittelijästä väkeä ainakin pontikan keitossa..

      • luulenma

        Taitaa ne muuttuneet aukioloajat johtua siitä kun kahvilan puoli suljettiin ja ohiajajat jatkoi pysähtymisen sijaan pulkkilan apsille ja viinakauppaan?

        Alkio auttaa alkoa joka voi perua suunnitelmansa pikkukylien alkojen sulkemisesta.


    • valitettavasti

      ajat huononee tästä ratkaisevasti alasmennään ja lujasti..

    • KuppiDon

      Tässä joutuu laittamaan vaakakuppeihin asiat. Toiseen kauppiaiden tulot ja toiseen lisääntyvän alkoholinkäytön haitat kustannuksineen.
      Kumpi on painavampi kuppi?

      • läikkyy

        aika helppo limuviinat ja vahva olut pois kaupoista jatkossakin.


      • irtopisteidenkerjuuta
        läikkyy kirjoitti:

        aika helppo limuviinat ja vahva olut pois kaupoista jatkossakin.

        "Kapinoijat" hyväksyneet esityksen vuosi sitten ja ulostulo kuntavaalien alla kertoo mistä tuossa "kapinoimisessa" todellisuudessa on kyse. Sama kun kokoomuslaiset alkaisi kaatamaan valinnanvapautta tai kepulaiset maakuntia.


      • kannatanvapautusta
        läikkyy kirjoitti:

        aika helppo limuviinat ja vahva olut pois kaupoista jatkossakin.

        aika helppo limuviinat ja vahva olut pois kaupoista jatkossakin.

        niistä saa kuitenkin alkosta tai vaikka virosta ja sinne menee viroon veroeurot.


    • Ymmärrystäpäättäjät

      Ruokakauppoihin ei mitään humalluttavia juomia. Hieman se hillitsee käyttäjiä ,kun ne on Alkossa.Kärsämäki ei olisi tarvinnnut koko viinakauppaa. Tärkeämpiä liikkeitä tarvittais,lasten asusteita,kuin myös aikuisille.Kaikki on haettava naapurikunnista,samalla tuodaan monet kassilliset ruokaa,mikä on poissa paikkakunnan liikkeistä. On sitä pärjätty ilman Alkoa iät ja ajat,viekää vain se huissin Nevadaan.

      • taasnäitä

        Kiitos tästä suomen hallitukselle osoitetusta viestistä suomi 24 kärsämäki-palstalla. Varmaan jo huomenna Sipilä kieltää alkoholin myynnin suomessa luettuaan viestisi suomi 24:lta?

        ps.

        - Ne humalluttavat juomat ovat olleet jo kauan ruokakaupoissa kuten kioskeissakin yms.
        - Jos ihmisen joutuisivat hakemaan oluensa alkosta kuinka se hillitsee juomista alkon tarjotessa hirvittävän paljon vahvempia alkoholijuomia kuin mitä ruokakaupat tarjoaa?
        - Jos kärsämäessä ei olisi alkoa paikalliset hakisivat viinansa naapurikunnista tuoden samalla monet kassilliset ruokaa jne. sen sijaan että ostaisivat ne täältä.

        Viestisi järjenvastaisuuksiin viitaten kysymys millä sinä vedät pääsi sekaisin alkoholin sijaan? Lääkkeillä, sienillä vai oletko yksinkertaisesti yksinkertainen sisäsiittoisuuden hedelmä?


    • Ymmärrysälyhoi

      Ei mitään ,joka sekoittaa pään.

      • tämäarpaeivoita

        Niin minä arvelinkin vähämielisyyttä huumausaineiden sijaan eihän humalainenkaan noin pöhlöjä puhu. Turhaan huutelet ymmärryksen perään. Kun luoja kerran välistä jättää ei se toistakaan tilaisuutta suo luojalta saaliiseen jääneille.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe