TYP älkää suostuko

Kieltäydyin TYP tominnasta eli karenssi, rupeen tekee töitä kerran viikossa verottomana niin saan saman rahan. Luuleeko ne kyykyttävänsä kaikki TYPiin joutuneet? Älkää menkö vaikka se rahallisesti vaikuttaakin. Kissa niin sille pitää saada ruokaa eli pakko tehdä verottomana töitä ,muuten en tekis. Karenssi kohta loppuu, mut uutta pukkaa. Typ ahdistelee koko ajan. Hakee tupla karenssia.
Ilmianna
Jaa

23 Vastausta


Nostan hattua sinulle. Toivon, että pärjäät jotenkin. Kerrothan meille, miten käy. Itse kirjoitin nimeni orjasopimukseen ja se tuntuu niin pahalta edelleen. Yritän päästä pois siitä systeemistä. Ei kyllä paljon kadehdituta niiden orjuuttajavirkailijoiden asema siinä vaiheessa, kun Suomen kansa lopulta suoristaa sisukkaan selkänsä ja alkaa hallita omaa maataan itse.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Tuon"selänsuoristamisen"jälkeen sun tukes on täys nolla. Kuka ne sun sossurahas maksaa?????
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eipä ole, kun toimeentulotuki -20% miinustettuna perusosasta, ja toistuvasta menettelystä kuitenkin enintään -40%. Sen verran se on. Nollaa se ei kuitenkaan ole, ei huolta. Tämän saat, vaikket suostu mihinkään yhteistyöhön sossun suuntaankaan (ja etenkään sinne).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kauanko pidätetään tuo 20 prosenttia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ut55jjjj kirjoitti:
Tuon"selänsuoristamisen"jälkeen sun tukes on täys nolla. Kuka ne sun sossurahas maksaa?????
valtio maksaa turhaan huolehdit ota kuppia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei, aloittaja! Teit aivan oikein! Typin alistavaan hirmuvaltaan ja sen kautta järjestettävään ilmaistyöhön ei missään nimessä pidä suostua! Tehdystä työstä on maksettava palkkaa! Olen tehnyt täysin samalla tavalla itse! Ennemmin elän rutiköyhänä alennetulla toimeentulotuella, kuin ilmaisena orjana.

Se on kyllä tässä huomattu, että Typissä todella tehtailevat sitten yhden karenssin perään heti toisen. Pitävät huolta siitä, että työtön ei varmasti nosta senttiäkään työttömyyskorvausta siinä karenssin päättymisen ja uuden karenssin alkamisen välissä, vaan työtöntä pidetään kokoajan karenssissa! Eli kun karenssi päättyy, tulee uusi kutsu Typpiin, millä varmistetaan karenssin jatkuminen, jos työtön ei tule tapaamiseen.

Lopulta työnhaku päätetään toistaiseksi, eli työnhaku astuu voimaan vasta sitten, jos suostut Typin asiakkaaksi. Käytännössähän tämä tarkoittaa ikuista karenssia niin kauan, kunnes suostut Typin asiakkaaksi. Kun on tarpeeksi kauan kieltäytynyt Typin asiakkuudesta, niin ne ei enää ahdistele. Itselläni se kesti reilun vuoden. Sen jälkeen virkailija ilmeisesti kyllästyi lähettämään toistamiseen kutsua tapaamiseen henkilölle, joka ei koskaan tule paikalle.

Sitten kun Typ on jättänyt kokonaan rauhaan ja kun on tippunut kokonaan alennetulle toimeentulotuelle, niin sossu "kaikessa armossaan" antaa joka ikinen kuukausi uuden mahdollisuuden osallistua kuntouttavaan työtoimintaan tai työkokeiluun, ja jos siihen suostuu, ei toimeentulotukea leikata. Eli jos alkaa kaduttaa, niin eikun nöyrästi ilmaiseksi orjaksi vaan. Minua ei kaduta pätkääkään, enkä tule koskaan tekemään työtä ilman lakisääteistä palkkaa.
Ilmianna
Jaa
Minut on kirjoitettu TYP:istä ulos kun meni sukset ristiin k.o puljun kanssa. Työkkärirahaoikeutta ei ole eli toimeentulotuella. Tuossa kelan päätöksessä oli joku aika sitten että pitäisi olla kirjoilla, niin laitoin päälle, niin tuli kutsu normi-te-infoon, ei siis TYPPiin.

Mitä ne sinne edes kutsuisi. Puolin ja toisin on nähty. Kyllä sieltä porukkaa myös uloskirjoitetaan. Näin kävi itselle ja tästä puhuttiin myös TYP-hoitsun kanssa että en ole ainoa. Tietysti jos kiltisti olet yhteistyöhaluinen ja puhiset vain netissä, niin itseäs saat syyttää sillä silloin tietysti olet heidän pihdeissään.

On myös sellaisia jotka viihtyy siellä esim kuntouttavassa, niin mikäs siinä. Kukin tyylillään. Mutta jos ei viihdy niin silloin se on toimittava sen mukaan.
Ilmianna
Jaa
Juu meitä on. Varmaan aika paljonkin. Minut uloskirjoitettiin Typistä 2009. Ei Kelakaan hätyyttele.
Älkää nuoremmat kadehtiko. Kävin kuntouttavassa 20 vuotta. Ansaitsen eläkepäiväni Typistä.
80-luvun työelämä oli sellaista ettei sitä nykyinen kolmikymppinen kykene edes kuvittelemaan.
Työntekijöillä oli valtaa ja pomot nöyrää poikaa. Jos jotain työntekijää kohdeltiin huonosti niin muut puolustivat heti. Siitä maailmasta on miljoona mailia nykyiseen kuntouttavaan työtoimintaan.

Kun on nähnyt työelämän jossa työntekijää kunnioitetaan ja työtönkin saa täyttä palkkaa työllistystöistä, niin ei tätä nykytouhua pysty katselemaan. 80-luvulla työntekijät pitivät yhtä. Sen kääntöpuolena oli se, että laiskureita suvaittu. Työntekijät pitivät huolen siitä että hommia painettiin tosissaan. Sillä lunastettiin itsekunnioitus ja valta työnantajaa kohtaan tarvittaessa. Haluttiin olla kovia työntekijöitä. Ei siksi että työnantajaa olisi haluttu miellyttää, vaan että saatiin tiukka porukkahenki päälle. Kun tehtiin hommat kunnolla niin siihen oli turha tulla pomon urputtamaan mistään. Jos tuli niin sai vastaansa koko porukan heti. Nykyään ihminen on yksin.

Sellaista henkeä ei enää ole, eikä sitä missään palkattomassa työssä voi syntyäkkään, koska palkka on itsekunnioituksen lähde. Ihminen kokee olevansa osa yhteiskuntaa sen kautta että saa palkkaa, jolla kykenee elättämään itsensä. Työ ilman palkkaa on ihmisen halveksuntaa. Se tuhoaa ihmisen.
Ilmianna
Jaa
Hyvä, selkärankaa me suomalaiset tarvitaan: Älkää alistuko. Simputus jatkuu aivan niin kauan kuin siihen on ihmiset suostuvaisia! Fakta!
Ilmianna
Jaa
Erosin aikoineen typistä, ja se oli elämäni parhaita päätöksiä. En mennyt typpiin vaikka mielivaltainen kunnan sossu ei maksanut tttukea ollenkaan, 3 vuoteen, ja myöhemmin lisäksi karenssi. Asuin äidilläni taas kun ei ollut vuokraan varaa. Onneksi nykyään kela maksaa VÄHINTÄÄN alennetun, kokonaan tukea ei oteta pois missään tilaanteessa, muistakaa se, olen itse kysynyt tämän kelasta. Erotkaa typistä ja pitäkää lippu korkealla :)
Ilmianna
Jaa
En ole tällä hetkellä työtön, mutta kotihoidontuella, enkä aio mennä takaisin karmivaan työpaikkaani. Joten jos irtosanon itseni hoitovapaan aikana, niin tuleeko karenssia? En ole asioinut typissä yli kymmeneem vuoteen. Mutta ei siellä koskaan aikoinaan tarvinnut turhia rampata.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Irtisanoudut vapaan aikana. Muista katsoa, että saat kaikki lomakorvaukset yms. "Karenssi" kuluu hoitovapaan aikana eikä työkkäri voi määrätä sitä alkamaan uudestaan, kun ilmoittaudut työkkäriin sitten h-vapaan loppuessa. (Kunhan se 3kk on mennyt jo)

Kertokaas viisaammat, jos tää ei mee näin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Juu mutta kun sitä toimeentulotukea ei kuulema makseta jos ei ole työttömänä työnhakijana. näin mulle sanottiin muutama vuos sitten kun yritin hakea, eli olisi pitänyt olla todistus siitä että on työttömänä työnhakijana työvoimatoimistossa. Ja eikös se kela passita henkilökohtaiseen asiointiin sossun tädin kanssa jos pitkään hakee toimeentulotukea ja kieltäytyy kaikista ehdotuksista?. Eli joutuu vanhan mallin mukaan sitten käymään aina kun hakee tuke siellä sossussa keskustelemassa.
Elikkäs ei voi niin helposti elellä toimeentulotuella että lähettelee vain hakemusta netissä eikä tarvi muuta tehdä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
"mutta kun sitä toimeentulotukea ei kuulema makseta jos ei ole työttömänä työnhakijana. näin mulle sanottiin muutama vuos sitten kun yritin hakea"
Sinulle on sitten valehdeltu päin naamaa ja jätetty tietenkin päätös tekemättä kokonaan. Vain tosi hölmö uskoo tuollaista virkanilkkien valhetta. Alentaa toki voi mutta ei voi evätä kokonaan ja hakemus on käsiteltävä ja valituskelpoinen päätös annettava AINA.

"eikös se kela passita henkilökohtaiseen asiointiin sossun tädin kanssa jos pitkään hakee toimeentulotukea ja kieltäytyy kaikista ehdotuksista"
Voihan se yrittää pasittaa ihan minne vain mutta mennä ei tarvitse. Jos kieltäytyy tekemästä aktivointisuunnitelmaa niin silloin voivat alentaa tukea mutta evätä eikä pitkittää päätöksen tekoa sossun tapaamisen vuoksi eivät voi LAILLISESTI tehdä. Mutta jos keiltäytyy menemästä sossuun muuten vain haukuttavaksi ei sillä perusteella voi LAILLISESTI alentaa toimeentulotukea.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Käytännössä tuo hoituu siten, että toimeentulotuen alennettu peruosa myönnetään kuukausi kerrallaan ja kirjallinen päätös tulee postitse vasta kuukauden vaihtumisen jälkeen (toki näkyy hieman aiemmin nettisivuilla), jonka lisäksi jokaiseen hakemukseen vaaditaan ilmoitusta työnhakijaksi ilmoittautumisesta ja tiliotteet.

Kunhan tarpeeksi toistavat tuota minun kohdalla, niin laitan kantelua eteenpäin, onko tuollainen asiallista toimintaa? Hyvin herkästi tuollainen menee sattuman piiriin, mutta kun riittävän pitkältä ajalta toiminta jatkuu, niin ehkä laillisuusvalvoja kyseenalaistaa Kelan käytännön, koska loppujen lopuksi Kelan pitää tehdä laskelma ja myöntää toimeentulotuki lain mukaan - eikä Kelalle kuulu ylimääräistä virka-aseman suomaa kannustusvelvollisuutta .

Toiveena tietenkin olisi saada viranhaltijoita oikeuden eteen, mutta se tapahtuu vasta silloin kun lakioppineetkin ymmärtävät lain perimmäisen tarkoituksen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Haistatin witttut ajat sitten koko typille.
Ilmianna
Jaa
Hyvä, että huolehdit kissaastasi, niin täytyykin. Minä olen saattanut tehdä samoin aikoinaan, mulla oli vanha kissa sairauksineen ja eläinlääkintä kuluineen. Onneksi naisena p*meän tulon hankintaan on niin monia hyviä vaihtoehtoja. Minä EN kuitenkaan tarkoita itsensä m*ymistä/ m*ksullista s*ksiä... Ajattele ennemmin esim. kännykkä-videoita joissa r*nkkaa itse p*llu paljaana ja myy hyvään kappalehintaan, p*kkuhousuja, tai pitkä-aikaista s*ksisuhdetta paikalliseen ukkomieheen, joka tukee taloudellisesti, ja mies saa varmasti salassa pysyvän suhteen...salassa pysyy tulotkin kun käteinen vaihtaa omistajaa...En siis tietenkään tunnusta että olisin tehnyt em. asioita tai p*meetätyötä, mutta näin on saattanut hyvinkin käydä. Mahdolliset Todisteet eli käteinen on mahdollisesti käytetty aikoja sitten hyvään tarkoitukseen, lemmikin hoitoon :)

En ole ikinä katunut hetkeäkään :) (siitä mitä on saattanut tapahtua).

Muista että kela maksaa AINA alennetun, vaikkei sossu niin tehnytkään...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Ja vielä... Don t let them get the better of you :)

= Älä anna typpin silmilles hyppiä. (vaikka virkakyösti kuin tarjoais tippiä, tai sua alkaa itseäs nyppiä). heh..heh..heh.........
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
N-from-70s kirjoitti:
Ja vielä... Don t let them get the better of you :)

= Älä anna typpin silmilles hyppiä. (vaikka virkakyösti kuin tarjoais tippiä, tai sua alkaa itseäs nyppiä). heh..heh..heh.........
Ei kannata alentaa itseään tuolle tasolle. Itsekunnioitus ei maksa mitään, mutta on korvaamattoman arvokasta. Ilman sitä elämällä ei ole tarkoitusta. Minusta kannattaa tehdä parannus, jos menneisyydessään on asioita, joita nyt osaa hävetä. Tehtyä ei voi muuttaa, mutta nykyhetken voi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ennen mun itsekunnioitus olisi mennyt, jos en olisi kissani hoitoja pystynyt kustantamaan, en ikimaailmassa halunnut luopua rakkaastani, joka sai monta vuotta lisäaikaa, siis hyvää ja iloista elämää, kukaan ulkopuolinen ei uskonut että tuo energinen ja iloinen oli se kroonisesti monisairas, 20-v vanha kissa. Hoidot auttoivat ja pikkuiseni pystyi elämään täyttä elämää. Kunnes tuli syöpä lopuksi, jota ei pystynyt enään hoitamaan...vasta silloin oli pakko luopua hänestä. Nyt ei ole minulla mitään tarvetta tehdä p*meetätyötä. enkä sitä teekään. En näe kuitenkaan mitään pahaa siinä, jos joku myy r*nkkaus videoita, eihän niissä tarvitse naamaansa näyttää, eikä kukaan tunnista videossa esiintyjää :) Eivät kaikki tietenkään pysty tuohon hommaan. Itse suunnittelen nyt laillisten free-lancer hommien tai yrityksen perustamista, ennenkuin täytän 40-v :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ja muistakaa jos saatte työttömyyskorvausta ja ette suostu kyykytykseen menee 60 päiväksi ne kokonaan eli et saa edes liitonrahoja penniäkään vaan joudus anomaan sossurahaa joka alennettuna heti -20%. Varmaan hyvä leikkiä isoa miestä jos liitonrahoilta 1400€ käteen saatkin tilalle noin 300€ vain ja sitten anelemaan vuokria ja muita jos saat seuraavalle luukulle eli kunnalliseen sossuun.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei tarvitse kuntaan mennä, luojan kiitos, kelasta saa perustoimeentulotuen siis nykyään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tarjosivat palkatonta työtä. Kysyin eikö ole muuta. Vastaus oli että sitä kautta voi vaikka työllistyä. Sanoin etten siinä tapauksessa tule tänne enää ja siitä meni lausunto tai joku eteenpäin että ei tarvitse TYP:in palveluita. Karenssi oli jo päällä ja sitä kesti 11 vuotta, joten en tiedä olisiko vaikuttanut Työmarkkinatukeen sillä lailla että tuosta olisi karenssin lunastanut. Kyllä varmaan.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

TYP älkää suostuko

Kieltäydyin TYP tominnasta eli karenssi, rupeen tekee töitä kerran viikossa verottomana niin saan saman rahan. Luuleeko ne kyykyttävänsä kaikki TYPiin joutuneet? Älkää menkö vaikka se rahallisesti vaikuttaakin. Kissa niin sille pitää saada ruokaa eli pakko tehdä verottomana töitä ,muuten en tekis. Karenssi kohta loppuu, mut uutta pukkaa. Typ ahdistelee koko ajan. Hakee tupla karenssia.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta