TYP älkää suostuko

Kieltäydyin TYP tominnasta eli karenssi, rupeen tekee töitä kerran viikossa verottomana niin saan saman rahan. Luuleeko ne kyykyttävänsä kaikki TYPiin joutuneet? Älkää menkö vaikka se rahallisesti vaikuttaakin. Kissa niin sille pitää saada ruokaa eli pakko tehdä verottomana töitä ,muuten en tekis. Karenssi kohta loppuu, mut uutta pukkaa. Typ ahdistelee koko ajan. Hakee tupla karenssia.
Ilmianna
Jaa

11 VastaustaNostan hattua sinulle. Toivon, että pärjäät jotenkin. Kerrothan meille, miten käy. Itse kirjoitin nimeni orjasopimukseen ja se tuntuu niin pahalta edelleen. Yritän päästä pois siitä systeemistä. Ei kyllä paljon kadehdituta niiden orjuuttajavirkailijoiden asema siinä vaiheessa, kun Suomen kansa lopulta suoristaa sisukkaan selkänsä ja alkaa hallita omaa maataan itse.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Tuon"selänsuoristamisen"jälkeen sun tukes on täys nolla. Kuka ne sun sossurahas maksaa?????
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eipä ole, kun toimeentulotuki -20% miinustettuna perusosasta, ja toistuvasta menettelystä kuitenkin enintään -40%. Sen verran se on. Nollaa se ei kuitenkaan ole, ei huolta. Tämän saat, vaikket suostu mihinkään yhteistyöhön sossun suuntaankaan (ja etenkään sinne).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kauanko pidätetään tuo 20 prosenttia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ut55jjjj kirjoitti:
Tuon"selänsuoristamisen"jälkeen sun tukes on täys nolla. Kuka ne sun sossurahas maksaa?????
valtio maksaa turhaan huolehdit ota kuppia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei, aloittaja! Teit aivan oikein! Typin alistavaan hirmuvaltaan ja sen kautta järjestettävään ilmaistyöhön ei missään nimessä pidä suostua! Tehdystä työstä on maksettava palkkaa! Olen tehnyt täysin samalla tavalla itse! Ennemmin elän rutiköyhänä alennetulla toimeentulotuella, kuin ilmaisena orjana.

Se on kyllä tässä huomattu, että Typissä todella tehtailevat sitten yhden karenssin perään heti toisen. Pitävät huolta siitä, että työtön ei varmasti nosta senttiäkään työttömyyskorvausta siinä karenssin päättymisen ja uuden karenssin alkamisen välissä, vaan työtöntä pidetään kokoajan karenssissa! Eli kun karenssi päättyy, tulee uusi kutsu Typpiin, millä varmistetaan karenssin jatkuminen, jos työtön ei tule tapaamiseen.

Lopulta työnhaku päätetään toistaiseksi, eli työnhaku astuu voimaan vasta sitten, jos suostut Typin asiakkaaksi. Käytännössähän tämä tarkoittaa ikuista karenssia niin kauan, kunnes suostut Typin asiakkaaksi. Kun on tarpeeksi kauan kieltäytynyt Typin asiakkuudesta, niin ne ei enää ahdistele. Itselläni se kesti reilun vuoden. Sen jälkeen virkailija ilmeisesti kyllästyi lähettämään toistamiseen kutsua tapaamiseen henkilölle, joka ei koskaan tule paikalle.

Sitten kun Typ on jättänyt kokonaan rauhaan ja kun on tippunut kokonaan alennetulle toimeentulotuelle, niin sossu "kaikessa armossaan" antaa joka ikinen kuukausi uuden mahdollisuuden osallistua kuntouttavaan työtoimintaan tai työkokeiluun, ja jos siihen suostuu, ei toimeentulotukea leikata. Eli jos alkaa kaduttaa, niin eikun nöyrästi ilmaiseksi orjaksi vaan. Minua ei kaduta pätkääkään, enkä tule koskaan tekemään työtä ilman lakisääteistä palkkaa.
Ilmianna
Jaa
Minut on kirjoitettu TYP:istä ulos kun meni sukset ristiin k.o puljun kanssa. Työkkärirahaoikeutta ei ole eli toimeentulotuella. Tuossa kelan päätöksessä oli joku aika sitten että pitäisi olla kirjoilla, niin laitoin päälle, niin tuli kutsu normi-te-infoon, ei siis TYPPiin.

Mitä ne sinne edes kutsuisi. Puolin ja toisin on nähty. Kyllä sieltä porukkaa myös uloskirjoitetaan. Näin kävi itselle ja tästä puhuttiin myös TYP-hoitsun kanssa että en ole ainoa. Tietysti jos kiltisti olet yhteistyöhaluinen ja puhiset vain netissä, niin itseäs saat syyttää sillä silloin tietysti olet heidän pihdeissään.

On myös sellaisia jotka viihtyy siellä esim kuntouttavassa, niin mikäs siinä. Kukin tyylillään. Mutta jos ei viihdy niin silloin se on toimittava sen mukaan.
Ilmianna
Jaa
Juu meitä on. Varmaan aika paljonkin. Minut uloskirjoitettiin Typistä 2009. Ei Kelakaan hätyyttele.
Älkää nuoremmat kadehtiko. Kävin kuntouttavassa 20 vuotta. Ansaitsen eläkepäiväni Typistä.
80-luvun työelämä oli sellaista ettei sitä nykyinen kolmikymppinen kykene edes kuvittelemaan.
Työntekijöillä oli valtaa ja pomot nöyrää poikaa. Jos jotain työntekijää kohdeltiin huonosti niin muut puolustivat heti. Siitä maailmasta on miljoona mailia nykyiseen kuntouttavaan työtoimintaan.

Kun on nähnyt työelämän jossa työntekijää kunnioitetaan ja työtönkin saa täyttä palkkaa työllistystöistä, niin ei tätä nykytouhua pysty katselemaan. 80-luvulla työntekijät pitivät yhtä. Sen kääntöpuolena oli se, että laiskureita suvaittu. Työntekijät pitivät huolen siitä että hommia painettiin tosissaan. Sillä lunastettiin itsekunnioitus ja valta työnantajaa kohtaan tarvittaessa. Haluttiin olla kovia työntekijöitä. Ei siksi että työnantajaa olisi haluttu miellyttää, vaan että saatiin tiukka porukkahenki päälle. Kun tehtiin hommat kunnolla niin siihen oli turha tulla pomon urputtamaan mistään. Jos tuli niin sai vastaansa koko porukan heti. Nykyään ihminen on yksin.

Sellaista henkeä ei enää ole, eikä sitä missään palkattomassa työssä voi syntyäkkään, koska palkka on itsekunnioituksen lähde. Ihminen kokee olevansa osa yhteiskuntaa sen kautta että saa palkkaa, jolla kykenee elättämään itsensä. Työ ilman palkkaa on ihmisen halveksuntaa. Se tuhoaa ihmisen.
Ilmianna
Jaa
Hyvä, selkärankaa me suomalaiset tarvitaan: Älkää alistuko. Simputus jatkuu aivan niin kauan kuin siihen on ihmiset suostuvaisia! Fakta!
Ilmianna
Jaa
Erosin aikoineen typistä, ja se oli elämäni parhaita päätöksiä. En mennyt typpiin vaikka mielivaltainen kunnan sossu ei maksanut tttukea ollenkaan, 3 vuoteen, ja myöhemmin lisäksi karenssi. Asuin äidilläni taas kun ei ollut vuokraan varaa. Onneksi nykyään kela maksaa VÄHINTÄÄN alennetun, kokonaan tukea ei oteta pois missään tilaanteessa, muistakaa se, olen itse kysynyt tämän kelasta. Erotkaa typistä ja pitäkää lippu korkealla :)
Ilmianna
Jaa
En ole tällä hetkellä työtön, mutta kotihoidontuella, enkä aio mennä takaisin karmivaan työpaikkaani. Joten jos irtosanon itseni hoitovapaan aikana, niin tuleeko karenssia? En ole asioinut typissä yli kymmeneem vuoteen. Mutta ei siellä koskaan aikoinaan tarvinnut turhia rampata.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

TYP älkää suostuko

Kieltäydyin TYP tominnasta eli karenssi, rupeen tekee töitä kerran viikossa verottomana niin saan saman rahan. Luuleeko ne kyykyttävänsä kaikki TYPiin joutuneet? Älkää menkö vaikka se rahallisesti vaikuttaakin. Kissa niin sille pitää saada ruokaa eli pakko tehdä verottomana töitä ,muuten en tekis. Karenssi kohta loppuu, mut uutta pukkaa. Typ ahdistelee koko ajan. Hakee tupla karenssia.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta