Päätös tehty, mutta mietityttää

Rakkaudenhaudalla

Eroa miettinyt pari vuotta ja nyt vihdoin saatiin hyvässä hengessä sovittua, että jatketaan eri teille. Olen viimeisen puoli vuotta voinut henkisesti ja fyysisestikin huonosti, tressatessni sitä että haluanko erota ja löydänkö tarpeeksi tunteita vielä puolisonani kohtaan. Nyt kun päätös on tehty, olo on surullinen . Pelottaa lapsille kertominen ja asunto raha-asiat. En tie, tekisi mieli peruuttaa koko juttu. On tunnelma kotonakin nyt niin seesteinen, että mietin kuvittelenko koko pahan oloni? Mitä nyt teen? Tämä päätöksenteon treenaaminen on ollut niin raskasta, että en tiedä jaksanko sitä enää, mutta onko se elämä yksin sitten helpompaa ? Kuvittelin että olisin nämä asiat mielessäni ko käsitelty, mutta nyt jotenkin todellisuus lyö kasvoille.

6

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsetiedätparhaiten

      Jotkut viisaat on sanoneet, että pitkään jättämispäätöstä miettineet kärsivät erosta ja eroajatuksista pitkään liitossaan. Miksi jätetty ei, vaikka olisi puhuttu. Ehkä siksi, että hän halunnee torjua ajatuksen, ehkä jättäjäkin osin. Mutta ahdistus, suru, viha, kaikki muutkin tunteet varmaan kuuluu asiaan. En tiedä, riippuu niin tilanteesta ja paljonko on asioita käsitellyt. Lopullisuus varmaan aloittajaa pelottaa, mutta moni tuossa tilanteessa lopulta kokee helpotusta.

    • Tahvo52

      No itse eronneena ja siitä yli päässeenä voisin pari juttua tähän heittää. Kaikki lähtee siitä miten myyt itsellesi tämän tilanteen. Katkeroidutuko vai näetkö tulevaisuuteen ja tajuat että sellainen on ja se on parempi. Aivan turhaa miettiä miten minun käy, raha-asiat, asuminen jne. Tässä yhetiskunnassa kukaan joka ei halua jää ilman kattoa pään päälle ja sosiaaliturva takaa että nälkään ei kuole.
      Ota itseäsi niskasta, tee päätös ja ala toimimaan sen mukaan!!
      Älä katkeroidu, se vaan pidentää tuskaasi ja älä käytä lapsiasi lyömäaseena toista vastaan....lapsilla on oikeus olla kokematta tällaista.
      Harrasta jotain, vaikka kävelyä säännöllisesti....se oikeasti saa ajatukset muualle!!

      Tsemppiä!!

    • Rakkaudenhaudalla

      Eron syynä on se että en koe rakastavani puolisoa ja ilo elämästä kadonnut jne. Tilanne on ollut näin jo pitkään. Mutta nyt sitten ihan yhtäkkiä keskustelujen jälkeen jotain helliä tunteita heräsi ja koen jopa seksuaalista halua häneen , joita ei siis ole ollut miesmuistiin. Mitä tää nyt on? Paniikkia, sääliä?

    • Naisnäkökulmaa

      Reaktiosi on täysin normaali. Ymmärsit mitä eroaminen todella konkreettisesti tarkoittaa ja mitä olet menettämässä. Keskustellessasi vaimosi kanssa kunnolla myös paha olosi helpotti ja se vaikuttaa fyysisestikin. Eron jälkeen jää yksin ja se on voimakkaampaa yksinäisyyttä mitä onnettomassa liitossa tuntuu. Toinen kuitenkin on ollut lähellä vaikka yhteys ei ole toiminut toivotulla tavalla. Uusi kumppani saattaa löytyä nopeastikin tai ei löydy ollenkaan. Työkuntoisen sinkkumiehen luulisi löytävän töitä suhteellisen hyvin.

    • Hei rakkaudenhaudalla,

      Ymmärrän hyvin, että asia mietityttää. Ero on hirveän iso päätös. Kerroit, että olet jo puhunut puolisosi kanssa erosta. Entä jos puhuisit hänen kanssaan myös epäilyistäsi? Mitä hän ajattelee erosta?

      Jos päädytte eroon, ehkä on hyvä, jos kerrotte asiasta lapsille yhdessä puolisosi kanssa. Ajattelen, että tärkeää on korostaa lapsille sitä, että molemmat vanhemmat pysyvät edelleen lasten elämässä. Heitä ei hylätä ja vanhemmat rakastavat edelleen lapsia, vaikka päättävätkin elää erillään. Tärkeää on myös korostaa lapsille, että ero ei ole heidän syytään.

      Vaikka ero on myös lapsille iso asia, se voi myös heidän kannaltaan johtaa parempaan tilanteeseen. Lapsillekaan ei ole hyväksi, jos vanhemmat voivat koko ajan huonosti. Tärkeää on se, että lapset eivät joudu vanhempien erossa välikappaleiksi, joilla rangaistaan toista. Jos erosta tulee vaikea, yrittäkää pitää lapset erossa riidoista.

      Uskon, että olet nyt väsynyt ja stressaantunut tilanteeseen. Toivottavasti jaksat. Ja toivottavasti kaikki kääntyy parempaan suuntaan, millainen se suunta sitten onkaan.

      Vilppu H.
      pappi

    • justiinsajuujaei

      Onko tosiaan vain loitontuminen toisesta ainoa huolenaihe? Kevyesti sitten eroat. Vakavia asioita, että yleensä erotaan ovat pettämiset, väkivallat, kunnianloukkaukset ym.
      Ja mitä kaikkea erilaiset huumeet ja vastaavat saavatkaan aikaan. En ymmärrä miksi et voi antaa toisen vain olla. Onko tosiaankin niin, että jos ei joka päivä halaa, on se syy eroon?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1265
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      91
      1170
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1092
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      980
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      877
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      761
    Aihe