Naapurien kissat

Naapurinhyötykissat

Naapurien kissat käy yöllä puutarhassa ja lintujen ruokintapaikoilla metsästämässä pikkujyrsijöitä ja myös rottia. Omaa kissaa en tästä johtuen tarvi. Kissat ovatkin hyvinkin hyödyllisiä.

Mutta onko kissoista mitään haittaa?

6

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kisux

      Kissat paskantavat paitsi kukkapenkkiisi, myös syötäviksi tarkoitettujen kasvien juureen, lasten leikkipaikoille kuten hiekkalaatikkoon.
      Kissat, varsinkin leikkaamattomat kollit kuseskelevat ovenpieliin jne. ja se haisee.
      Kissat syövät mm. pikkulintuja, suurempien lintujen poikasia, oravia ja liito-oravia, jäniksenpoikasia, rauhoitettuja jyrsijöitä ja matelijoita. Kissat tappavat myös niitä eläimiä joita eivät syö.
      Kissat voivat levittää vaarallista toxoplasma-loista, sekä muita sisä- ja ulkoloisia.
      Kissat menevät myös sellaisille pihoille joihin niitä ei kaivata.
      Kissat tappelevat toisten kissojan ja muiden lemmikkieläinten kanssa. Kissa voi tappaa omalla pihallaan hyppelevän lemmikkikanin tai muun lemmikkieläimen.
      Kissat aiheuttavat liikenteessä vaaratilanteita itselleen sekä autoilijoille, ja parkkipaikalla auton päällä hyppiessään naarmuttavat peltiä.
      Haittoja voisi listata paljon lisää.

      Kissanomistajille muistutukseksi, että vaikka kissalla ei ole kytkemisvelvoitetta, se ei saa kulkea vapaana ilman valvontaa. Tarkoittaa sitä, että kissa on omistajan näköpiirissä, hallussa ja hallinnassa.
      Jokainen ilman valvontaa ulkoileva lemmikkieläin, myös kissa, on lain mukaan heitteillä ja eläimen heitteillejättö on rikos.

      Kissat ovat ihania. Omistajien velvollisuus on pitää niistä hyvä huoli, kunnioittaa naapurustoa, luontoa ja noudattaa kissoja koskevaa lainsäädäntöä.

    • Hyötykissat

      Onneksi nykyisin asun alueella missä yleisesti pidetään ulkokissoja. Ei hiiret ja rotat pasko joka paikkaan ja niitä ei ole levittämässä myyräkuumetta ja muitakaan vaarallisia tauteja.

      Edellisellä asuinpaikalla oli pakko hankkia ulkokissoja pitämään sisälle pyrkivät hiiret ja rotat kurissa. Nyt en omia ulkokissoja tarvi kun naapurien kissat pitää huolen myyrien ja rottien tuhoamisesta.

      Suomen kaupungeissa myyrä ja rottaongelma on räjähtämässä käsiin kun kaupunkikissoja ei enää juurikaan ole. Euroopassa suurkaupungeissa on tuhansia jopa kymmeniä tuhansia kaupunkikissoja mitkä pitää rotta ja myyräkannat tehokkaasti kurissa.

      Suomessa ulkokissoja on pidetty myyrien ja rottien kurissa pitämiseen satoja vuosia. Vasta viime vuosikymmeninä kissa on saanut lemmikin aseman.

      • 3cats

        Oletko kuullut ruuanjätteiden ym. kompostoinnista? Onko sinulla tiivistä roska-astiaa? Jos jyrsijöille ei ole ravintoa, ei niitä nurkissasi vilise. Kuinka hatarat ovat asuntosi ja ulkorakennustesi rakenteet? Jos tiiviit, ei sinne ei toivotut jyrsijät pääse. Kuinka siisti pihapiirisi on? Jos siisti, ei siellä hiiret ja rotat viihdy. Jokunen vesimyyrä ja kontiainen saattaa nurmikkoasi myllätä, mutta se on luontoa se. Avoimissa vajoissa ja liitereissä toki saattaa metsämyyrä asustaa, mutta siisteys se niissäkin on avainsanana.

        Asun maaseudulla, minulla ei ole ulkokissoja vaan valjastelijoita. On navetta, pienimuotoinen harrastekanala, auto- ja konehalleja, varastoja, liitereitä ja viljasiiloja ym. Pidän paikat siistinä olipa kyseessä eläintilat, omat asuinrakennukset, pihapiiri jne. Meillä ei jyrsijöistä ole riesaa eikä ongelmaa. Siisteys, hyvä hygienia ja paikkojen kunnossapito on avain moneen hyvään. Myös siihen, ettei jyrsijäongelmaa ilmene.

        Kissa on lemmikkieläin ja lemmikkieläimen heitteillejättö on kiellettyä.

        LAINAUS:

        "Lemmikkieläinten suojelua koskeva eurooppalainen yleissopimus; Suomessa saatettu voimaan asetuksella nro 49/1992
        http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920049

        3 § Eläinten hyvinvoinnin perusperiaatteet
        1. Lemmikkieläimelle ei saa tuottaa tarpeetonta kipua, kärsimystä tai tuskaa.
        2. Lemmikkieläintä ei saa jättää heitteille."

        Heitteillä oleva lemmikkieläin:

        1. Artikla, määritelmät, kohta 5. "Heitteillä oleva eläin tarkoittaa joko koditonta lemmikkieläintä tai sellaista lemmikkieläintä, joka on omistajansa tai haltijansa kotipiirin rajojen ulkopuolella, eikä kenenkään muun omistajan tai haltijan hallinnassa tai suorassa valvonnassa."

        Kissa ei ole lainsuojaton, sillä ei ole kytkemisvelvoitetta, mutta se ei saa ulkoilla ilman valvontaa ja hallinnassa oloa.
        Kuinka moni kissa on omistajansa valvonnassa ja hallittavissa jos se vapaana liikkuu pihapiirinsä ulkopuolella? Kuinka moni kissa tiedostaa oman pihapiirinsä rajat ja siellä pysyy ilman korkeaa aitaa?


    • Viitcbkk

      Kissa on aikamoinen peto, söi jäniksen pihaltamme.

    • Kissatpois

      Kissat ovat yksiä perkeleitä, vaikka niistä pidänkin kun ihmisten kodeissa pysyvät. Ne tappavat pikkulintuja huvikseen minkä ehtivät. Välillä käyvät "kotona" syömässä ihmisten tarjoamaa sapuskaa, sitten taas lähtevät tuntikausiksi kyttäämään lintuja. On eri kiva laitella linnuille pönttöjä ja ruokkia niitä nähdäkseen kiitokseksi kissat niitä samaisia lintuja kyttäämässä. Joka ainoa vapaana omistajansa kiinteistön ulkopuolella tavattava kissa tulisi heti lopettaa. Ja niitähän riittää!

    • Taaskissakadoksissa

      Joku naapurustosta oli taas jakanut alueen postilaatikoihin ilmoituksia kadonneesta kissasta. Näitä ja ilmoituksia paikallislehdissä riittää. Miksi ihmiset päästävät kissojaan vaeltelemaan, eikö siinä edes sitä ajatella, että se kissa voi joutua vaikka auton tönimäksi ja päätyä kitumaan jonnekin heinikkoon tms? Kissat pysykööt poissa pikkulintuja metsästämästä, pysykööt omistajiensa luona ja visusti sittenkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe