Aktiivikaiuttimet vahvistimeen

Jecks

Tällä hetkellä laitteina tv, viritinvahvistin pioneer vsx-d514, kotiteatterikaiuttimet, aktiivisubbari, pocket karaokemikseri pkm-1 ja PS3 toimii karaokesoittimena. Pystyykö tuohon vahvistimeen liittämään jbl eon 15 aktiivikaiuttimen? Xlr johdolle ei löydy paikkaa vahvarista...tarkoitus siis jättää nuo muut kaiuttimet pois ja käyttää ainoastaan tuota jbl:ää. Vai pitääkö ostaa vahvistimen tilalle joku mikseri? Onnistuuko noiden kaikkien laitteiden kytkentä mikseriin ja jos niin miten? Kiitti jos joku osaa auttaa!

6

2140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viritinvahvistimessa pitäisi olla preout-lähtö, jotta saisit JBL:n kiinni siihen (tämä pitäisi tehdä xlr-rca piuhalla). Jos tarkoituksesi on tehdä olemassaolevista laitteista ns. karaokesetti ja käyttää siinä ainoastaan JBL:ää niin se saattaisi onnistua jättämällä viritinvahvistin kokonaan pois käytöstä.

      Kytkisit siis PS3:n karaokemikseriin ja karaokemikseristä äänet JBL:ään ja kuva telkkariin. Siihenkin tarvitset toki ääntä varten piuhan, jossa yhdessä päässä on xlr ja toisessa rca. Ongelmana tuossa on tosin se, että karaokemikserin ääniulostulo on stereota ja sinulla on vain yksi JBL. Joutuisit siis käyttämään joko vasenta tai oikeaa kanavaa. Hankkimalla uuden pikkumikserin voisit summata stereon monoksi, mutta silloin et välttämättä enää tarvitsisi erillistä karaokemikseriä.

      Jos haluat karaokesetin lisäksi käyttää PS3:sta ja kotiteatterikaiuttimia edelleen vaikka leffojen katsomiseen, voit hyödyntää PS3:n HDMI-ulostuloa. HDMI pleikkarista telkkariin ja telkkarista äänet viritinvahvistimeen. Tätä varten pleikkarista pitää valita ääniasetuksista, että se lähettää samaan aikaan ääntä kaikkiin ulostuloihin.

      Vaihtoehtoja on siis paljon. Riippuu aika paljon siitä, mikä on käyttötarkoitus ja haluaako hyödyntää vanhoja laitteita vai ostaa uusia.

    • Jecks

      Kiitti vastauksesta! Pitää tarkistaa tuo vahvistin onko siinä tuo pre-out, ehkä löytyykin...

    • Jecks

      Löytyy ainoastaan preout subwooferille...voiko kytkeä tuohon?

    • Veikkaan, että vahvistin syöttää tuonne subwoofer preoutiin vain matalat taajuudet. Suosittelisin kokeilemaan JBL:n kytkemistä suoraan karaokemikserin jompaankumpaan ulostuloon. Ja volume kannattaa kääntää aluksi pienelle, kun kokeilet tätä.

    • Jecks

      Kiitti hyvistä vastauksista!
      Tänään testattu että jbl kiinni karaokemikseriin ja toimii. Seuraava kysymys olisi että saako tuota olemassa olevaa subwooferia vielä jotenkin hyödynnettyä vai pitäisikö ostaa uusi mikseri? Jos vaatii mikserin niin olisiko vinkkejä, hyvä ja halpa tietysti...

    • Olemassa olevilla vehkeillä voit kokeilla paria vaihtoehtoa. Pikaisen Google-haun perusteella JBL:ssä on output-liitäntä. Vedät piuhan (varmaankin naaras-XLR -> RCA) JBL:n outputista subwooferiin. Tällöin JBL lähettää koko signaalin subwooferille, joka toistaa siitä sen, minkä kykenee.

      Toinen vaihtoehto on vetää tuosta samasta outputista piuha ensin kotiteatterivahvistimeen ja siitä sitten subwooferiin. Tässä tapauksessa vahvistin lähettää subwooferille vain matalat taajuudet. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan kannata pitää päällä/kytkettynä kotiteatterikaiuttimia, sillä ne soivat varmaan aavistuksen eri ajassa kuin JBL, jolloin ääni ei kuulosta hyvältä.

      Kumpikaan näistä ratkaisuista ei ole mikään optimaalinen, sillä kummassakin tapauksessa myös laulu (ainakin sen matalat taajuudet) menee subwooferiin. Tämän voit tällä hetkellä välttää ainoastaan siten, että kytket pleikkarista lähtevän "käyttämättömän" kanavan karaokemikserin sijasta suoraan subwooferiin. Eli kun pleikkarista lähtee kaksi äänipiuhaa (punainen ja valkoinen RCA) niin toinen (vaikka valkoinen) menee karaokemikserille, jonka (valkoisesta) ulostulosta se menee JBL:lle. Punaista johtoa et vedä ollenkaan karaokemikseriin vaan suoraan pleikkarista subwooferiin.

      Vähän tuo menee kikkailuksi. Käytön kannalta kätevintä voisi olla hankkia vaikkapa Thomannilta tai käytettynä pikkumikseri, jossa olisi esim. 2x mikkisisääntulo, 2x stereosisääntulo ja 1x aux lähtö. Noilla pääsisi helpommin säätämään kaiken balanssia. Uutta hankkiessa kannattaa tietysti miettiä kokonaisuutta, eli mitä tarvitsee nyt, mitä ehkä tulevaisuudessa, millaisen kokonaisuuden haluaa rakentaa jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1699
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1584
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1298
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1217
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe