1,8 Tsi vai 2,0 TFSI?

Arikoo

Moro.
Harkinnassa on vastakkain audi a3 2,0 TFSI s-tronic 2011 ja leon 1,8 Tsi dsg 2013.
Kummatkin vastaavat tehojensa puolesta hakemaani autoa, audi laadukkaampi, seat varustellumpi ja uudempi.
Onko ko moottoreissa eroja kestävyydessä, ajattelin pitää autoa min 5 vuotta, ajomäärät max 5000km/ vuosi.
Kevät koittaa, ja hulluus kasvaa...

16

419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noistaleksa

      A3 on sitä ikäluokkaa että siinä on vielä riski liialliseen öljynkulutukseen jumiutuvien männänrenkaiden vuoksi. Leonin uudemmassa 1.8 tsi koneessa ei tietääkseni noita ongelmia ole. Eli siksi Leon.

    • öljynkulutusTSIVWautot
    • Kunonautojakin

      Ei kannata verrata täydin eri luokan autoja. Leon on muovinen ja auto jota ei arvosteta liikenteessä eikä vaihtoautona. A3 taas on luokkansa ykkönen ja haluttu vaihtoauto. Miksi tuhlata elämäänsä seatin ratissa?

      • Mikäitselletärkeää

        Nuo autothan ovat käytännössä identtisiä tekniikan osalta, joten tekniikan kestävyys ei eroa käytännössä. Tämänhän vahvistaa mm eri katsastusvikatilastotkin, joissa oleellisia eroja noiden välillä ei ole. Vaikka katsastustilastot kuvaavatkin enemmän auton käyttöä useimpien vikojen osalta kuin teknistä laatua.
        Jos siis hankkii auton pitkäaikaiseen käyttöön ja kestävyys ja luotettavuus tärkeinpämä kriteerinä, niin tietysti uudempi Leon. Se on viiden vuodenkin päästä kaksi vuotta uudempi ja edelleen varustellumpi. Noilla ajomäärillä auto pysyy haluttuna vielä viiden vuodenkin päästä, tietysti ostohetken ajomäärä on 'alla' vaikuttamassa.

        Jos sitten ykkösjuttu auton hankinnassa on joku kummallinen imago/statusajattelu ja on valmis siitä maksamaan, niin mikäs siinä. Jopa kaksi vuotta vanhemmastakin autosta. Hankkii sitten autonsa sen mukaan. Rahallahan siitä selviää.
        Laatukin on mielenkiintoinen käsite. Jos käytetty hieman erilaiselta päältä näyttävä muovilaatu ratkaisee autonvalinnan, niin mikäs siinä. Rahallahan siitäkin selviää.

        On hyvä miettiä sitäkin, että auto on pihassasi ja ajossasi sen viisi vuotta. Jos Seatin hieman huonompi imago rassaa kovasti henkistä kanttiasi, niin ehkä kannattaa maksaa enemmän, että mielenterveys ei kärsi.


      • Siiitti

        Seatista saa vaihdossa mitään kun ei niitä oikeen kukaan halua. Koeajoin yhtä cupraa jolla ajettu pari tonnia niin ratti oli jo purkautunut ja lamganpätkät sojotti. Seatin sisällä on semmonen muovinen ja halpa hajukin eikä se oikeen iske millään tasolla. Halvall kun tehdään niin leon on siitä hyvä esimerkki. Avaappa ovi ja kurkista väliin niin styroksit näkyy...siitäköhän se haju tulee?


      • Höpsönpöpsön
        Siiitti kirjoitti:

        Seatista saa vaihdossa mitään kun ei niitä oikeen kukaan halua. Koeajoin yhtä cupraa jolla ajettu pari tonnia niin ratti oli jo purkautunut ja lamganpätkät sojotti. Seatin sisällä on semmonen muovinen ja halpa hajukin eikä se oikeen iske millään tasolla. Halvall kun tehdään niin leon on siitä hyvä esimerkki. Avaappa ovi ja kurkista väliin niin styroksit näkyy...siitäköhän se haju tulee?

        Höpö höpö noita iänikuisia omia 'kokemuksia'. Eikö jo kyllästytä niiden sepittäminen? Samat ikuiset kestotarinat kiertävät merkin kuin merkin osalta ja silti vielä joku hassahtanut hemmo jaksaa niitä toistella useiden merkkipalstojen sivuilla.

        Jos kokemuksia ihan oikeasti olisi sinullakin, niin tietäisit miten asiat todellisuudessa on. Oletkohan koskaan edes istunut Seatissa, saati että olisi kokemuksia koko autosta. Tuskinpa vaan, kirjoittelet lämpimiksesi monilla muillakin sivustoilla noilla samoilla tarinoillasi.

        Vaihtoarvo on täysin kilpailukykyinen mihin tahansa muuhun suunnilleen saman hintaluokan autoon verrattuna. Se on helppo itsekin todeta vaihtoautojen myyntihinnoistakin. Huonosti pidettyjä yksilöitä varmaan löytyy myös Seateista siinä kuin muistakin.
        Itse olen vaihtanut jo kolme Seattia uuteen. Enkä ole itsestään selvyytenä vaihtanut uuteen Seattiin, vaan lopputulos on viimeisten osalta päätynyt Seattiin niiden hinta-laatutason perusteella. Vaihtoautosta tarjotuissa hinnoissa ei ollut oleellisia eroja minkään muunkaan merkin tarjouksissa. Paras hinta vaihdokistani ei juuri koskaan ollut Seat-liikkeessä. Uusiin olen aina vaihtanut.


    • öljypoltinaudiVWskoda
    • ihanoutoajuttua

      Oho tuota yhtä kommenttia. 2tkm ajetussa Cuprassa ei sojota langat ompeleista. 20tkm ajetussakaan ei. 200tkm ajetussa voi jos kuljettaja on hinkannut tupakanhimossaan koko ajonsa ajan samaa kohtaa. Leonien verhoilujen ompeleet tehdään samassa paikassa kuin Audien sporttimallien. Cupran penkit tehdään vielä käsityönä kun koristeet lisätään lopuksi. Terv. verhoilija

    • äläostamuutenVWseat
    • seatVWskodaudisamaEA
      • äläostavikapesääVWskoda

        ja netisä löytyy vikatilastot haulla tietoa

        VW autoissa nämä viat on aina useampia tuhansia


    • Toyota-trollipoju_Pentti

      Pentti ei suostu tunnustamaan suunnittelu- eikä valmistusvirheitä yhdessäkään Vw-konserniautossa. Se on saanut pieneen päähänsä vian eli tarkemmin mielenterveyden häiriön joka ei parane. Vika taas aiheuttaa pahoja oireita, unettomuutta, inttämistä, vänkäämistä, valehtelua, täydellistä moraalittomuutta, ja yleensäkin kaikkia sellaisia negatiivisia ominaisuuksia joita yleinen moraalikäsitys pitää haitallisina. Siksi terve faktoihin perustuva keskustelu on Pentin kanssa mahdotonta. Kun kuvaan kuuluu myös selkeä narsismi ja huomiohuoraaminen, onkin paketti kasassa.

      • lakiVWmissäskoda

        Tuliko tuo vangitun VW pomon suusta?


      • vikaaenitenVWtuotteet

        Onko se p jokin vw myyjä?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      412
      4377
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      241
      2151
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1590
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1401
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      260
      1159
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1087
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      949
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    Aihe