Suomen tilanne euromaana

fromtyhmyri

Moni euroon kriittisesti suhtautuva on ennustanut jo vuosia ,että eurojäsenyys tulee väkisin johtamaan suomalaisten palkkojen rajuihin leikkauksiin ja sitä kautta tuntuvaan elintason laskuun.

Syynä se , että kun valuuttakurssin tuomia joustoja ei ole käytettävissä, niin joustot on revittävä laskemalla palkansaajien elintasoa.

Koska valuuttakurssi ei jousta , eikä pääomaliikkeitä voida rajoittaa, niin palkansaajien elintason on joustettava alaspäin.

Yksinkertainen yhtälö, kansalaisten ymmärtää, myöskin dogmaattisen oireyhtymän omaaville.

Ammattiliittojen jäsenet hämättiin yhteisvaluutan kannalle mm. lupaamalla emu- puskurit suojaamaan mahdollisia suhdannevaihteluita.Tiedä sitten mitä puskureita jäsenistö ajatteli? mutta tämä kuullosti ilmeisesti niin hyvältä,että suostuivat antamaan tukensa yhteisvaluutta eurolle.

Tämä yksinkertainen yhtälö on myös tunnustettu välttämättömäksi tosiasiaksi. Valtionvarainministeriön Martti Hetemäki HS 10.8.2016 esitti välttämättömänä sen, että entistä suurempi osa suomalaisista työskentelee tulevaisuudessa nykyistä palkkatasoa tuntuvasti pienemmällä palkalla.

Hetemäki totesi myös,että " Tilanne on paljon pahempi kuin yleisesti ajatellaan. Meillä on pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta, sen etuudet ja palvelut, mutta työllisyysaste on eteläeurooppalainen.

Työttömiä työnhakijoita on 350 000. Työttömyys on noussut erityisesti 2010-luvulla ja työttömyys on pitkittynyt. Meillä on jopa 105 000 nuorta , siis 20-29 vuotiasta kokonaan vailla työtä tai opiskelupaikkaa."


Sammon Kari Stadigh sanoo asian vieläkin suorasukaisemmin. Hänen mukaansa entistä useamman suomalaisen tulee olla valmiita tekemään töitä aiempaa pienemmällä palkalla.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että eurojäsenyyden edellyttämä elintason lasku on nyt tunnustettu välttämättömyydeksi.

Kieltämättä harmittavaa, että elintason laskun välttämättömyyden syytä eli valuuttajouston puutetta ei kerrota. Kerrotaan vain se, että elintasoa pitää laskea.

Entistä useampi suomalainen saa tyytyä aikaisempaa tuntuvasti alhaisempaan elintasoon. Koska niitä joustoja ei saa valuuttakurssista, niin ne on otettava ihmisten elintasosta. Kyllä se kilpailukyky palautuu kunhan palkkoja on tiputettu n. 20-30%.

Toivottavasti eurojäsenyyden kannattajat ovat tyytyväisiä. Onhan meillä vakaa valuutta.

.

17

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voihan.devalvaatio

      Elintasosta ne on pois ne "valuuttakurssin joustotkin" (lue: devalvaatiot ja valuuttakurssin lasku).

      Suomalaisten elintaso ei ole koskaan ollut niin korkea kuin nyt euroaikana.

      Olen tyytyväinen vakaaseen valuuttaan. Hieno asia!

      • valoa.kansalaisille

        Olet ilmeisesti sitä,mieltä että sisäisen devalvaation edellyttämät palkkojen leikkaukset , omaisuusarvojen sulaminen ja massiiviset irtisanomiset eivät missään nimessä koskisi sinua?

        Jos kuitenkin tavoitteeksi otetaan mahdollisimman monen suomalaisen menestys ja hyvinvointi,niin kovin vaikeaa se on yhteisvaluutassa toteuttaa,juurikin siksi,että kun valuutta ei jousta ,niin joku muu joustaa.

        Sisäisen devalvaatio on se vahingollisempi vaihtoehto verrattuna valuuttakurssin avulla tapahtuvaa hintakilpailukyvyn suhteelliseen parantamiseen. Sisäisen devalvaation kurjistava vaikutus on suurempi kuin ulkoisen devalvaation vaikutus. Lisäksi sisäinen devalvaatio puree todella rajusti kotimaiseen kysyntään, mikä ennestään lisää leikkausten tarvetta.

        On äärimmäisen vaikeaa hyväksyä politiikkaa, joka valitsee kahdesta huonosta vaihtoehdosta sen paljon huonomman.(poikkeuksiakin ilmeisesti on?)

        Ensimmäinen sisäisen devalvaation peruspiirre on kaikkien palkkatulojen ,eläkkeiden ja sosiaaliturvan leikkaaminen esim.20%. Millään muulla tavoin kuin kaikenkattavalla leikkauksella ei tarvittavaa vaikutusta saada aikaiseksi.

        Jokainen voi tykönään pohtia mitä 20% leikkaus nimellisansioihin tarkoittaisi omalla kohdalla. Tulisiko asuntolaina maksetuksi? Saisiko auton uusituksi ajateltuna hetkenä? Voisiko tukea lapsia heidän opiskellessaan? Pitäisikö pojalle sanoa,että jääkiekkoharrastus pitää lopettaa koska rahaa ei enää ole?

        Kuinka paljon elämä rajoittuisi ,kun Taikaseinästä saisikin 20% vähemmän rahaa kuin ennen? Jäisikö rahaa eläkeläismatkaan Kanarialle vai pitäisikö tyytyä lainaamaan matkailuopas kirjastosta?

        Tuon leikkauksen oleellisin piirre on siinä, että mitkään velat tai kustannukset eivät leikkaantuisi. Huomattava sisäinen devalvaation käytännön vaikutus on suhteellisen hintatason salamannopea nousu, jolloin 20%:n sisäinen devalvaatio tarkoittaa ostovoiman dramaattista ja välitöntä heikkenemistä.

        Toisin sanoen palkkojen ja etuuksien leikkauksen jälkeiseen hintatasoon verrattuna palkkojen ostovoimalle käy samoin kuin , jos kaikkia hintoja olisi nostettu 25% ja palkat pidetty entisellään.

        Koska hinnat ovat useimmiten alaspäin jäykkiä , niin mahdollinen hintojen lasku kotimarkkinoilla kestäisi niin kauan, että monen rahat ehtisivät useaan kertaan loppumaan ennen mahdollista hintojen vähäistä laskua.

        Kuten on käytännössä nähty etelän kriisimaissa ja Irlannissa,niin huolimatta talouden romahtamisesta hintojen lasku on hyvin hidasta. Kotitaloudet ehtivät joutua katastrofiin ennen kuin mitään mainittavaa laskua tapahtuu.

        Mielenkiintoiseksi sisäisen devalvaation vaikutukset muodostuvat tarkasteltaessa omaisuusarvoja. Esim. asuntojen hintojen pitäisi pudota vähintään 20-30% siihen,että niiden suhteellinen hintataso pysyisi entisellään.

        Aika monen asuntolainan vakuusarvot paukkuisivat ja pahimmassa tapauksessa jäljellä olevan lainan määrä ylittäisi asunnon markkina-arvon. Toisin sanoen asunnon vaihtaminen muuttuisi monelle mahdottomaksi mikäli entistä lainaa yleensä pystyisi enää maksamaan.

        Muita ilmiöitä olisivat esim.maaomaisuuden arvon dramaattinen lasku,kuten on käynyt Japanissa deflatorisen politiikan seurauksena. Maan ja asuntojen omistaminen muuttuisi huonoksi sijoitukseksi hintojen laskun vuoksi,koska ihmisten maksukyky olisi dramaattisesti pienentynyt.

        Kuten olemme nähneet(toiset katsoo,mutta eivät näe) etelän maissa ja Irlannissa ,niin sisäinen devalvaatio tarkoittaa yksinkertaisesti kotimarkkinayritysten joukkotuhoa. Sisäinen devalvaatio tappaa kotimarkkinayritykset ja jättää vientisektorin yritykset henkiin.(vientiriippuvuuden syy?)

        Tämän vuoksi on vaikea ymmärtää myöskään monen yritysmaailman edustajan kirkassilmäistä intoa esittää sisäistä devalvaatioa ? Koska vähintään 60% Suomen taloudesta pyörii kotimarkkinoiden ympärillä, niin tuntuu jotenkin oudolta ajatella, että kotimarkkinoilla toimivien yritysten omistajat ja johto haluaisivat titen tahtoen ajaa politiikkaa ,joka tappaa kotimarkkinoilla toimivia yrityksiä kuin Raid kärpäsiä???

        .


    • tähän-tultu

      Velalla eläminen siirtää onglman eteenpäin kymmeniä vuosia ja rahan devalvointi nostaa heti tuontihintoja aiheuttaen ostovoiman kutistumisen palkansaajille ja muille. EKPa elvytys parilla biljoonalla romahdutti euron arvoa 60%. Jotkut saivat rahaa ja jotkut sen maksavat . Nyt siis euron devoitumisella jota IPUkin koilottaa vuodesta toiseen. Tästä ei kansantaloudelle ole muuta kuin haittaa. Kun EU maksatti yritysten velat palkkoja leikkaamalla ja ryösti säästäien rahat,niin vai taukki voi uskoa voittaneensa. Niitä tietysti riittää kuten lottoajiakin. Samalla periaatteella pyöritetää EU-taloutta. Sen matkiminen on kaukana itsenäisyysajattelusta jonka perustimme aikanaan hyvinvoinnin lisäämiseen emmekä suinkaan varojemme ja työmme hävittämiseen EUn keinoin.

      • haasteellista

        Suomen taloustilannetta voidaan korjata vain sisäisellä devalvaatiolla ,koska ulkoista devalvaatioa ei tällä hetkellä voida käyttää yhteisvaluutasta johtuen. Tuontihinnat kallistuu näinkin ja lisäksi sisäinen devalvaatio tuhoaa kotimarkkinat.Onko parempi?

        Mikä on sinun ratkaisuehdotus?


      • tällainen-deflaatio
        haasteellista kirjoitti:

        Suomen taloustilannetta voidaan korjata vain sisäisellä devalvaatiolla ,koska ulkoista devalvaatioa ei tällä hetkellä voida käyttää yhteisvaluutasta johtuen. Tuontihinnat kallistuu näinkin ja lisäksi sisäinen devalvaatio tuhoaa kotimarkkinat.Onko parempi?

        Mikä on sinun ratkaisuehdotus?

        Valuutalla keinottelu tuhoaa nyt koko Euroopan. Biljoonien elvytys tuhosi rahoistamme puolet ja hyöty kohdistui niille jotka ei tee työtä vaan keinottelevat yritystensä avulla noita tukiaisia monin keinoin. Energia kallistui heti elvytyksen ja euron romahduksen vuoksi sen puolet. Mitä ihmettä kansantaloutta auttaa rikkaiden laiskottelun tukeminen vuosikymmeniä?
        Ainoa ratkaisu on itsenäisyys jonka brititkin tajusivat. Keinottelun ja yritysten jatkuva keinotekoinen tukeminen ihmisten tuloilla loppuu siihen paikkaan ja voidaan alkaa alusta oikean kansantalouden rakentaminen. Rikkaat häviävät ja kansa pelastuu kun saa tehdä työtä omaksi hyväkseen. Ensin on tietysti vanhat velat maksettava mutta se tulee itsenäiseesä valtiossa moninkerroin halvemmaksi,saadaanhan keinottelulla rikastuneet lopulta velkojen maksajiksi. Loppuu samalla keinottelijoiden kommunistinen peli jossa korruptiolla on ostettu eduskunta tekemään rahaa lahjojille.


    • haasteellista

      Tärkä asia pohdittavaksi on nyt se,että miten tämä sisäinen devalvaatio saadaan viedyksi läpi ? No vaikeaahan se on,minkä voi todeta jokaisesta eduskunnan kyselytunnista. Oppositio vastustaa ,ihan perustellusti säästöjä esim. koulutuksesta ja hallitus todistaa ,että koulutusta tehdään entistä paremmin pienemmillä resursseilla jne...

      Tämä sirkus pyörii samalla käsikirjoituksella riippumatta siitä mikä tai mitkä puolueet ovat vuorollaan areenalla(hallituksessa). Jotain tässä järjestelmässä on pielessä ihan juuria myöten,kun korkesti koulutetut eivät parempaan pysty tai heille ei anneta edellytyksiä ,jotta he pystyisivät parempaan?

      • ette-usko

        Tarvitsemme vahvan ja vakaan valuutan emmekä mitään hiton devalvaatiota. Inflaatiopolitiikka rankaisee kansaa pahasti. Nythän sen tulokset nähdään kun Suomessa ei enää ole yhtäkään työpaikkaa joka toimii ilman tukiaisia.Tämä on johtanut valtavaan velkaantumiseen ja varojen tuhoon. Ja IPU on menettänyt uskottavuuden kun on vaatinut samaa talouspolitiikkaa kuin EU vaikka olisi ollut tuhannen taalan paikka toimia itsenäistymisen hyväksi. Minua tämä hävettää kovasti ja olen menettänyt kaiken toivon asioiden hoidon suhteen. Tästä on IPUn ja Suomen mahdoton nousta ellei tapahdu täydellinen täyskäännös.


      • vakauden.edellytys

        Miten vahva ja vakaa valuutta saadaan aikaiseksi ? Miten kävi suomen vahvalla ja vakaalla valuutalla 90-luvun alussa,kun pääomat liikkuivat ja liikkuvat edelleen vapaasti ? Ja millä keinolla tilanne saatiin hallintaan ?


      • vääristelyä
        vakauden.edellytys kirjoitti:

        Miten vahva ja vakaa valuutta saadaan aikaiseksi ? Miten kävi suomen vahvalla ja vakaalla valuutalla 90-luvun alussa,kun pääomat liikkuivat ja liikkuvat edelleen vapaasti ? Ja millä keinolla tilanne saatiin hallintaan ?

        Et sitten tiedä tai muista että markka ja talous oli silloin heikko. Sitä vain SP piti vahvana kuten nytkin. Taloutta pitää tarkestella pitkällä aikajaksolla jotta joku katteeton keskuspankkirahoitus tulee ilmi.Nyt on menossa sama kehitys joka johtaa vielä pahempaan umpikujaan. Talouden pitää olla vakaa ja vahva jotta kansa voi tehdä työtä josta vaurastuu. Velkaan ja utopiaan perustuva propaganda tuhoaa vähätkin tulomme. Vakaa talous perustuu lopulta oikeaan säästämiseen eikä velkaan jota otetaan katteettomaan elvytykseen. Nyt Suomessa ei ole yhtään vastuullista puoluetta joka voisi muuttaa suunnan. On vain hokkuspokkuspuolueita elvytys,velka,devalvointi ja keskuspankkirahoituksineen. Se on Zimbabwen tie joka johtaa lopunkin 5 prosentin itsenäisyyden hävittämiseen.
        Nyt on tärkeintä saada liikenteeseen ne miljardit jotka kiertävät pörssikeinottelussa tyhjän panttina. Valtion pitää verottaa niitä joilla on liikaa rahaa ja lopettaa varattomien ryöstö. Vain näin saadaan ihmiset kiinnostumaan työn teosta. Sekä rikkaat että köyhät. Työhän tuo rahat kansantalouteen. Vientiä ei pidä tukea. Nythän se syö verovaroja hulvattomasti eikä kenelläkään ole mitään hajua sen kannattavuudesta. Ensimmäiseksi Liikanen eläkkeelle ja kyväkäs mies tilalle eikä missään nimessä kepulainen sillä se puolue on nyt parissa vuodessa tehnyt pahempaa hallaa kuin kaikki muut hallitukset ennen yhteensä. Ja pistää vastuuseen Sipilä ja kumppanit jottei sama ryöstö toteutuis uudelleen. IPUlla on etsittävä uusi johtaja joka ymmärtää nämä asiat ja voi tehdä todeksi Suomen uuden nousun itsenäisenä valtiona.


    • heikko.esitys

      Pääomien vapaasta liikkeestä johtuen kansallisvaltiot eivät voi käyttää kiinteää valuuttakurssia,koska kiinteät valuuttakurssit ovat altiita spekulaatioille. Kelluva valuutta estää tällaisen spekulaation .

      Suomessa, kun pääomat vapautettiin mahdollistettiin yritysten velkaantuminen ulkomaanvaluutassa ja siihen kun yhditettiin kiinteä valuuttakurssi ,niin katastrofi oli selvä. Markka jouduttiin kelluttamaan,jolloin markan arvo määräytyi talouden suorituskyvyn mukaiselle tasolle ja spekulaatio loppui. Valitettavasti tämä tehtiin aivan liian myöhään. Oikea hetki olisi ollut samaan aikaan kun pääomamarkkinat vapautettiin kansallisesta kontrollista.

      Nuo sinun toimenpide ehdotukset edellyttää kyllä erittäin vahavaa itsenäisyyden astetta ,jotta ne ylipääätään voitaisiin toteuttaa. Se puolestaan tuntuu kovin kaukaiselta haaveelta ,kun emme voi päättää edes kesä ja talvi- ajasta,vaan senkin täytyy lobata brysselistä.

      • kansalle-valta

        Kyllä edellytykset itsenäisyyteen ovat nyt todella vahvat ja todelliset. Kun suomalaisista suurin osa on heitetty ulos työn teosta ja yritysten taloutta pidetään yllä veroilla ja tukiaislainauksella ja keskuspankkirahalla niin paksupäisin tajuaa ettei näin voi jatkua loputtomiin. Yksinkertaisesti rahat on loppu. Yksi lähti pois ja muut seuraavat. Lopuksi viimeisille jää kaikki valtavat velat vastaviksi eikä Suomi mitään pysty takaamaan nykyäänkään.Miksi lyödä päätä seinään vuodesta toiseen kun tietää tilanteen. Jos IPUn johto ei tiedosta totuutta niin se pitää heti vaihtaa jottei koko valtakunta tuhoudu. Jonkun porukan pitää ottaa vastuu asioistamme. Olkoon se IPU kun muutakaan ei ole näkyvissä. Emme luota enää koulutettuun väkeen tippaakaan koska se näyttää olevan voin hovinarreja täynnä. Heistä ei ole pelastajiksi . Suomen eliitti on suurin syy tähän takapakkiin populisminsa vuoksi.Muita ne haukkuvat mutta kalikka kalahtaa omaan nilkkaan.


    • Neutraliteetti

      Halutaanko tällä pitkällä ketjulla nyt kertoa meille pienille ipun jäsenille ja kannattajille että meillä on varapuheenjohtajanauseita kertoja Kukasta kukkaan lentänyt rattijuoppo, joka ei halua kunnioittaa ipun puolueettomuuspolitiikkaa vaan on vahvasti itään päin suuntautunut; venäjämielinen ja Kiinaan haikaileva. Tämä on ikävää ja käsittämötöntä. Kyllä ipun johdon pitäisi olla just eikä melkeen ipun virallisen linjan takana ja tuoda sitä esiin joka käänteessä. Tällainen linjattomuus sotkee ipukuvan. Miksi Luoma on valittu yhdeksi varapuhikseksi! Mitä tilanteessa ajattelee Lena tai Holthoer? Luulisi olevan heille haitaksi, että joutuvat vakuuttelemaan selvää asiaa kun yksi sotkee kuvaa sotkemasta päästyään.

      Ipun pitää olla puolueeton!

      • juostaan.kovempaa

        Tällä ketjulla halutaan kertoa juuri sitä mitä siinä lukee,eli Suomen tilanteesta euromaana. Talous pitäisi saada toimimaan kansakuntaa vahvistavasti, mutta valitettavasti tällä hetkellä ei ole kovin hyvää vaihtoehtoa käsillä. Tässä olisi selkeästi uudistuksen paikka ja ei ole väliä kuka sen tekisi.

        Nyt voidaan käyttää vain sisäistä devalvaatioa yhteisvaluutasta johtuen,mikä on valuuttajoustoon verrattuna se huomattavasti tuhoisampi vaihtoehto. Valtionvarainministeriön Martti Hetemäki sanoi tämän erittäin selvästi elokuussa 2016 ,että Suomalaisten on sopeuduttava tekemään töitä pienemmällä palkalla.Ikävää on se,että kansalaisille jätetään kertomatta syy,nimittäin valuuttajouston puute. Ollaanko tähän jo valmiita?

        Toinen lausuma mitä on ilmoille lausuttu on,että velallisten on syytä varautua korkojen nousuun. Se vain jätetään kertomatta miten varautuminen käytännössä toteutetaan,varsinkaan sisäisen devalvaation aikana. Monen velallisen kohdalla se tarkoittaa yksinkertaisesti konkurssia ja taas päästään jakamaan omaisuuksia uudelleen. Kukahan tällä kertaa korjaa hyödyn?


      • maksatte-velat
        juostaan.kovempaa kirjoitti:

        Tällä ketjulla halutaan kertoa juuri sitä mitä siinä lukee,eli Suomen tilanteesta euromaana. Talous pitäisi saada toimimaan kansakuntaa vahvistavasti, mutta valitettavasti tällä hetkellä ei ole kovin hyvää vaihtoehtoa käsillä. Tässä olisi selkeästi uudistuksen paikka ja ei ole väliä kuka sen tekisi.

        Nyt voidaan käyttää vain sisäistä devalvaatioa yhteisvaluutasta johtuen,mikä on valuuttajoustoon verrattuna se huomattavasti tuhoisampi vaihtoehto. Valtionvarainministeriön Martti Hetemäki sanoi tämän erittäin selvästi elokuussa 2016 ,että Suomalaisten on sopeuduttava tekemään töitä pienemmällä palkalla.Ikävää on se,että kansalaisille jätetään kertomatta syy,nimittäin valuuttajouston puute. Ollaanko tähän jo valmiita?

        Toinen lausuma mitä on ilmoille lausuttu on,että velallisten on syytä varautua korkojen nousuun. Se vain jätetään kertomatta miten varautuminen käytännössä toteutetaan,varsinkaan sisäisen devalvaation aikana. Monen velallisen kohdalla se tarkoittaa yksinkertaisesti konkurssia ja taas päästään jakamaan omaisuuksia uudelleen. Kukahan tällä kertaa korjaa hyödyn?

        Olemme EU-jäsenyyden vuoksi joutuneet takaajiksi pörssi ja bisneskeinottelulle jonka velat tulevat kaikkien maksettaviksi. Kukaan ei edes käsitä että jotkut omistavat velkakirjat ja pakottavat meidät maksamaan niiden velat viimeistä penniä myöten. Valitettavasti maksaminen osuu talousromahduksen kanssa samaan aikaan joten summa moninkertaistuu. Tässä EUn ja sen keinottelijoiden pelissä viis veisattiin maksajista. Sitä varten luotiin veroparatiisit joihin voitot viedään heti turvaan valtioilta. Tämä ei ole sattumaa vaan kieroimpien ja älykkäimpien rikollisten toimintaa. Ja mukana ovat valtapuolueet kansaa pettämässä.


      • hölmöland

        No näinpä ja sitten seuraa kysymys ,että voidaanko tätä muuttaa miksikään ? Ei ainakaan äänestämällä .


      • aina-samaa
        hölmöland kirjoitti:

        No näinpä ja sitten seuraa kysymys ,että voidaanko tätä muuttaa miksikään ? Ei ainakaan äänestämällä .

        Ei ainakaan tyhjää äänestämällä. Siksi tässä on joristu siitä että IPUn pitää toimia toisin kuin muut puolueet. Me emme voi hyväksyä yritystukia joilla rosvot rikastuvat meidän rahoilla. Rahalla on arvo eikä sitä voida jatkuvasti muuttaa keinotekoisesti.Tässä IPU erehtyi kuten EUkin. Rahan arvolla ei saa keinotella. Ja verot on tarkoitettu koko kansan hyvinvointipalveluihin eikä yritysten tukemiseen. Nyt 10 miljardin pörssiosingot ovat peräisin yritystukiaisista vaikka ne pitäisi tulla yritysten kannattavasta toiminnasta. Tästä myös valtion velat johtuvat.


      • maamme.loppu

        Asia numero yksi ,jonka sinun pitäisi tietää ensin.Mikä/mitkä asiat muuttaa rahan arvoa ,jos valuutta on kelluva? Toinen asia pohdittavaksi on se,että miten voi puolue joka ei ole edes eduskunnassa toiminnallaan estää valtiollisen itsenäisyyden totaalisen luovuttamisen ,kun yhtäkään eduskuntapuoluetta asia ei vaivaa pätkääkään ja he sentään saavat toimintaansa puoluetukea. Suomi ei voi päättää edes kesä/talviajasta???


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe