Metallivärin edut??

antin_oksi_dantti

Mitä oikeita etuja on metalliväristä autossa? Jos vaikka ostaisin seuraavan autoni valkoisena, niin miksi tavallinen perusväri ei olisi hyvä vaan pitäisi ottaa metallinvalkoinen helmiäinen? Lisähintaa on yli 800 eur.

Onko metallivärinen auto helpompi pestä, vahata, tai korjausmaalata? Kestääkö se aikaa paremmin? Olen kuullut, että perusvalkoisessakin on nykyisin lakkakerros päällä. Onko?

12

5488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3254322

      En tiedä nykyautoista mutta ainakin vanhemmissa tavallinen väri haalistuu pahasti kun autolle tulee ikää. Metalliväri ei haalistu eikä menetä kiiltoaan, vaikkei niin tarkkaan hoitaisikaan maalipintaa.

      Itse ottaisin kyllä ennemmin metallin valkoisen, tavallinen valkoinen on ehkä uutena ok näköinen mutta vuosien jälkeen siitä tulee ruma.

    • parempion

      Kyllä on lakka päällä, kun nämä maalit on vesiohenteisia nykyään, mutta tuo helmiäisväri on kyllä vahvempi syystä, että tulee useampi maalikerros

    • jokumuuuu

      Paljon vaikeampi sitä helmiäisvalkoista on jälkikäteen maalailla kuin normivalkoista. Vaikkapa puskuri näyttää yhdestä suunnasta samansävyiseltä kuin loppuauto, toisesta suunnasta taas ei.

      Helmiäisen oleellisin hyöty taitaa olla että sitä on kivempi katsella, ainakin jonkun mielestä.

      • eieroa

        Ei nykypäivänä mikään ongelma, jos joutuu maalaamaan, se saadaan sävytettyä juuri oikean väriseksi tietokone skannauksella! Mitä noihin muovipuskureihin tulee, niin ne on uusissakin jo eriväriset kun katsoo tarkasti, johtuen muovipohjamaalista jne..


    • Silälailla

      Joillakin merkeillä on useampi lakkakerros. Esim uusissa audeissa on 3 kertainen lakka ainakin metalliväreissä. Hyvää ei saa halvalla ja kyllähän siitä jos auto on perus valkoinen tai musta niin mielikuva on lähinä se ettei ole ollut rahaa hankkia vain n.tonnin lisäväriä autoon. Naapureita se ärsyttää toki myös jos naapurilla itsellä on perusväri. Okei ei se perusvalkonen ehkä porschessa haittaa mutta joku volkkari valkosena:) voiko mitään tylsempää olla? Metallivalkonen on sitten taas hieno ja näyttää kalliilta aina. Metalliväri näyttää myös auringossa paljon kiiltävämmältä kun perusväri kun siinä on hileitä mukana:). Itsellä audi metallin sinisenä.

    • Etuja? Joidenkin mielestä se on paremman värinen.

      Itse otin tuon metallivärin kun viimeksi uuden auton ostin. Muuten en olisi ottanut, mutta kun ilmankaan ei saanut (tai siis olisi kestänyt kuukausitolkulla). Tuli tosin ns. kaupan päälle, eli maksoi vain muutaman satasen.

    • Laikkamies

      Nyt on hyvä kysymys.
      Tässä vastaus kaverilta, joka on työkseen näitä juttuja käsitellyt. Lisähinta tulee todennäköisesti enemmistä lakkakerroksista, kalliimmasta ja harvinaisemmasta maalista yleensä ja lisätyöstä, tosin "ilmaakin" on.
      Mitä tulee auton pesuun ja vahaukseen: ei, metalliväri ei ole helpompi pestä tai vahata, mutta ei vaikeampikaan. Autoon jälkikäteen tulevalla pintakäsittelyllä on suurempi merkitys. Naarmunpoisto myllyttämällä on tosin helpompi tehdä metalliväriseen autoon, vaikka valkoisessa värissä ero on minimaalinen.

      Helpompi korjausmaalata? Noh kaikki on suhteellista, perusvalkoinen on ehkä jopa hieman helpompi. Mutta vain hieman. Aikaa metalliväri sietää kyllä paremmin, mutta sekin riippuu hirmu paljon auton väristä, ja taas pintakäsittelystä muuten.

      Ja kyllä, liki kaikissa uusissa autoissa on lakkakerros perusvalkoisissa.
      Mutta oli metalliväri tai ei, kaikkiin näihin asioihin vaikuttaa auton merkki.

      • vaikein

        Valkoinen perusväri on kaikkein vaikein saada osumaan juuri kohdalleen ja tämä on automaalarien mielipide


      • Pensseli_Setä
        vaikein kirjoitti:

        Valkoinen perusväri on kaikkein vaikein saada osumaan juuri kohdalleen ja tämä on automaalarien mielipide

        Ei varmasti ole. Hankalin on helmiäisvalkoinen, sitä on käytännössä jälkimaalaten mahdotonta saada just eikä melkein. Siis vaikka kuinka häivytetään. Perusvalkoinen on keskiverto. Hankala on myös mm. metallinhopea.


      • kokemusta_on

        Ei pidä paikkaansa juuri maalattu helmiäsvalkoisia moottoripyöränosia ja ei eroa yhtään muista osista! Lisäksi hopeanharmaasta autostani maalattiin konepelti, joka ei eroa yhtään alkuperäisestä, muuta kuin kiveniskeymät puuttuu ja autollakin ikää 8-vuotta


    • essonbaarin_opeilla

      Essonvaarit elävät tukevasti kekkoslovakian aikaa. Silloin "hinnat alkaen" väri oli valkoinen tai punainen.

      Näissä ei ollut kuin pohjamaali pintamaali. Tuohon aikaan autot ruostuivatkin helposti ja valkoisessa ruoste näkyi rumasti. Punainen taas haalistui nopeasti ihan järkyttävän näköiseksi, koska maalipinnan suojana ei ollut lakkaa.

      Metalliväreissä oli aina pohjamaali metalliväri lakka. Siis paksumpi kerros pellin suojana.

      No, maailma on muuttunut. Nykyään kaikki värit tulee samalta linjalta (pl kalliit 2 tai 3 kerroksiset erikoissävyt), kaikissa on kirkas lakka päällä, joten punainen ei enää haalistu eikä valkeassa autossa ruoste kuki.

      Nykyään musta on yleensä se hinnat alkaen -väri ja kaikesta muusta joutuu maksamaan lisähintaa. Essonvaari ottaa mustan, koska se ei ole valkea eikä punainen ja koska kyseessä on essonvaarin muistin mukaan kallis ja harvinainen erikoisväri ;-D

      Toki on myös niitä essonvaareja/tojopappoja, jotka ruostetta pelätessään ottavat edelleen, varmuuden vuoksi, metallivärin, koska siinä saa kuulemma 3-kerrosta samaan hintaan ;-D

    • eroa_löytyy

      Itsellä oli aikasemmin tavallinen valkoinen. Muuten helppo mutta aurinkoa tai tiettyä valoa vasten erottui selkeesti harjapesukoneen naarmut. Pakko pesettää koneessa koska ei ole lähellä vaihtoehtoja. Nyt helmiäismetallinvalkoinen ja nuo harjajäljet näkyy valoa vasten paljon heikommin. Ne hileet maalissa jotenkin "hajottaa" naarmut visuaalisesti eli eivät niin erotu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe