Islam länsimaissa - sharialain seuranta

järkikäteen

Usein muslimit sanovat, että "koraanissa käsketään seuraamaan sen valtion lakeja missä asuu".

Tästä kuitenkin loogisesti seuraa, että sharialaki länsimaissa on hyödytön. Mikäli joutuu seuraamaan valtion lakeja, sharialailla ei tällöin tee mitään.

Esimerkiksi. Jos menet pankkiin ja lainaa ottaessa hyväksyt noudattamaan pankin tekemiä lainaehtoja, silloin sinun itse keksimät tai muiden pankkien käyttämät lainaehdot ovat sinulle hyödyttömiä.

Miksi kuitenkin muslimit länsimaissa käyttävät sharialakia?

6

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Shariaa on yksilöllisellä tasolla ja valtiollisella tasolla. Ensimmäistä muslimit noudattavat siinä, että rukoilevat 5 kertaa päivässä ja eivät syö sikaa tai juo alkoholia.
      Uskontoaan noudattamaan pyrkivä muslimi ei ota pankista korollista lainaa, koska se olisi sharian vastaista.

      Valtiollinen taso ei tietenkään voi toteutua, koska Suomi ei ole islamilainen valtio. Sharia-lain noudattaminen ei siis ole ristiriidassa Suomen lain kanssa. Noudattavathan Suomen kristityt, ateistit, jne. Suomen lakia olematta itse lainsäätäjiä tai lainvalvojia.

      • raamatun.totuus

        Sharia on ennen kaikkea epätasa-arvoinen systeemi.
        Tietenkään muslimit eivät voi harjoittaa täysimittaista shariaa länsimaissa, vaikkakin se on saapumassa pikkuhiljaa. Esim. v.2012 Sharia-tuomioistuimia oli ympäri Britanniaa noin 85. Niitä velvoittaa Iso-Britannian rikoslaki, eivätkä ne siis saa määrätä minkäänlaisia rangaistuksia.Mutta ajan mittaan muslimit alkavat pikkuhiljaa vaatia, että sharialaki tehdään ensin joltain osin maan laiksi ja taas siitä eteenpäin. Tämä toteutuu väistämättä jossain vaiheessa, sillä muslimit ovat kuitenkin erittäin paljon uskonnollisempia kuin kristityt.

        Sharia-oikeuteen mennään vain jos molemmat osapuolet sitä tahtovat. Muslimifeministi Irshad Manjin mukaan ongelma syntyy lähinnä siitä, että sharian suhteen vapaaehtoisuus on usein teoreettista ja yhteisön sekä perheen taholta koettu painostus on käytännön todellisuutta. Tämäkään ei olisi niin suuri ongelma ellei sharia-oikeuteen liittyisi liian usein Koraanin kirjaimellinen tulkinta. Tasa-arvolle ei löydy pohjaa kun pyhässä kirjoituksessa julistetaan, että miehellä on oikeus kurittaa vaimoaan ruumiillisesti. Ainakin Saksan kohdalla on valitettavasti jo nähty ettei maan oman oikeuslaitoksen puoleen kääntyminenkään usein pelasta musliminaista. Eräässä tapauksessa saksalainen tuomari kieltäytyi myöntämästä naiselle avioeroa jatkuvasta ja poliisin dokumentoimasta pahoinpitelystä ja uhkailusta huolimatta. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, tuomarin mukaan moista kohtelua voidaan kohtuudella odottaa musliminaisen osaksi ja sanojensa tueksi hän lainasi erästä Koraanin kohtaa, jossa selvästi sanotaan, että mies voi vaimoaan kurittaa.

        Eli länsimaissa shariaa voidaan harjoittaa "nätisti", mutta silti se sortaa naisen asemaa.

        Nämä puolustelut ovat aina niin huvittavuuden huippuja näinä tietämättömyyden aikoina. Jopa musliminaiset itse kertovat, miten islam alistaa, mutta täällä länsimaissa ihannoidaan tuota alistamisen kulttuuria, ja etsitään jos jonkinlaista puolustusta sille, vaikka edes koraanista ja haditheista itsestään ei sitä löydy.
        Koville ottaa naisen alistamisen kulttuurin myöntäminen.

        JA vielä sanottakoon, että muslimit valhetelevat siinäkin, että islamissa olisi 5 pilaria, ei ole, vaan niitä on 7.
        Kertoessaan niitä olevan 5, he harjoittavat pilaria nro 6, ja alistettuaan aletaan harjoittamaan pilaria nro 7.


      • järkikäteen

        Haluaisin täsmennystä Yusraaalta...

        "Noudattavathan Suomen kristityt, ateistit, jne. Suomen lakia olematta itse lainsäätäjiä tai lainvalvojia."

        Kristityillä ei ole erillistä lakisysteemiä, jota he noudattavat. Kristityt noudattavat aina ensisijaisesti lakia ja muokkaavat uskontoaan sen mukaiseksi. Hyvänä esimerkkinä tästä on naispappeus ja vaikka homoavioliitto.

        "Uskontoaan noudattamaan pyrkivä muslimi ei ota pankista korollista lainaa, koska se olisi sharian vastaista. "
        Tämä tarkoittaa siis sitä, että ensisijaisesti seurataan sharialakia. Ristiriita valtion lain ja sharialain välillä ratkaistaan sillä, että seurataan sharialakia.
        Tähän perustuen, onko oikein tehdä johtopäätös, että sanonta ..
        "koraanissa käsketään seuraamaan sen valtion lakeja missä asuu"
        ...ei pidä paikkaansa, vaan ensisijaisesti seurataan sharialakia?

        Voisitko Yusraaa ottaa esimerkiksi naispappeuden tai vaikka avioeron ja selittää miten muslimi seuraa valtion lakeja näissä tapauksissa?


      • Yritin muotoilla sitä, että Suomen laki ei kuitenkaan pakota ketään ottamaan lainaa. Eli joo, seurataan sharialakia, mutta ei ole ristiriitaa Suomen lain kanssa siinä, että ei oteta lainaa ollenkaan. Ristiriitaa olisi se, jos ottaisi lainan, eikä maksaisi sitä asianmukaisesti takaisin.

        Musliminainen voi hoitaa joitain imaamin tehtäviä, mutta ei johtaa miehiä rukouksessa. Suomen lakikirjassa ei tietenkään lue tuollaista sääntöä, mutta Suomen laissa on täysin laillista, että uskonnollinen yhdyskunta noudattaa tällaista omaa sääntöään. Eli ei ristiriitaa.
        Muslimit voivat tietysti virallistaa avioliittonsa maistraatissa, mutta ensisijaisesti heidän pitää pyytää imaamia vihkimään heidät kahden muslimitodistajan läsnäollessa. Avioero sitten hoidetaan myös islamin ohjeiden mukaan ja maistraatissa avioituneet pariskunnat eroavat myös virallisesti. Eli ei ristiriitaa, vaan näissä esimerkeissä pystyi seuraamaan yhtäaika Suomen lakia sharia-lain ohella - eihän Suomen laki muutenkaan juuri säätele sitä, miten ihmiset saavat solmia parisuhteita ja erota niistä. (Jos joku perustaisi nyt uuden uskonnon ja siihen omat pariutumisrituaalinsa, saisi hän noudattaa niitäkin.) Sharia-lakihan kieltää myös sianlihan syömisen ja tätä kieltoa on Suomessa täysin laillista noudattaa.


      • No, nämä naispappeusasiat ovat tällaisia näkemyskysymyksiä, joista ei varmaan ikinä päästä yksimielisyyteen, että onko kyse tasa-arvosta tai ihmisarvosta vai mistä. Toisten mielestä tasa-arvo pitäisi viedä niin pitkälle, ettei jaotella vessoja, pukuhuoneita, vaateosastoja, jne. eri sukupuolille, kun toisten mielestä se ei ole enää tasa-arvoa.

        1. jihad tarkoittaa "kamppailua", myös henkistä eli vaikka pidättäytymistä alkoholista, vaikka kaverit juo
        2. ikinä en ole kuullut tällaista, Muhammadin (rh) jälkeen kalifiksi nousi hänen ystävänsä, joille hän oli antanut sen tehtäväksi ja hänen perustamassa valtiossa myös äänestettiin asioista
        3. mitäs ihmettä tämä nyt on
        8. ei koskaan välittömästi, henkilö voi olla mielenterveysongelmainen ja siten syyntakeeton, ja pitää antaa aikaa harkita asioita. Olen kuullut kolme tulkintaa: 1) kuolemantuomio 2) kuolemantuomio siinä tapauksessa, että tyyppi mustamaalaa islamia aggressiivisesti ja levittää islamista valetta 3) ei pidä antaa kuolematuomiota
        9. vain oikeuslaitos voi määrätä rangaistuksia, omankädenoikeutta ei ole. Eli ei anneta anteeksi - murha mikä murha, vaikka uhrissa olisi vikaa. "Kunnia"murha on yksiselitteisesti kielletty.
        10. sotatilanteessa.
        11. Muhammad (rh) sanoi: "Jokainen, joka tappaa orjansa, me tapamme hänet ja jokainen, joka silpoo orjaansa, me silvomme häntä."
        Jos yhteiskunta on rakennettu orjuudelle, orjuutta ei oikein voi sormia napauttamalla poistaa, mutta islam lähti asteittain poistamaan orjuutta, mm. tekemällä orjan vapauttamisesta erittäin hyveellisen teon, määrämällä, että orjaa ei saa rasittaa liikaa ja pitää antaa yhtä hyvää ruokaa ja yhtä hyvät vaatteet kuin isännällä.
        12. Niin, no, aviorikos edellyttää, että joko
        a) tekijät tunnustavat
        b) teon eli yhdynnän ilman peittoa on nähnyt 4 aikuista luotettavaa, täysijärkistä, harjoittavaa muslimia. Ja jos muslimi sattuisi keskellä katua tällaisia näkyjä näkemään, hänen pitäisi katsoa poispäin ja muutenkin on usein hyvä "unohtaa" toisten synnit.
        13. musliminainen ei saa mennä muunuskoisen kanssa naimisiin, mutten tiedä, mihin nuo muut perustuu.
        14. en tiedä, mitä tarkalleen ottaen kuuluu kiroamiseen, mutta ei kuulosta hyvältä käytökseltä, jolla muslimin pitää käyttäytyä.
        17. mitäs ihmettä tämä nyt on? Ei sosiaalinen asema/ammatti vaikuta tuollaisiin asioihin sitten mitenkään.
        18. tästä en tiedä
        19. ks. mitä vastasin kohtaan 12. Sama pätee miesten väliseen anaaliyhdyntään. Kenenkään kotiin kukaan ei tule katsomaan, ketä tai mitä sukupuolta siellä vällyjen välissä on.
        20. sukupuoleen katsomatta avioituminen edellyttää murrosiän rajapyykin ohittamista (tytöillä kuukautiset) ja fyysistä ja henkistä kypsyyttä olla avioliitossa ja kapasiteettia ymmärtää, mihin on suostumassa avioituessaan.
        21. ei velvollisuudet voi loppua, Profeetta (rh) sanoi, että älkää lyökö naisia ja kotoa poistumisen estämistä ei edes mainita Koraanissa ja sunnassa eli ei ole annettu lupaa estää kun asiaa ei ole mainittu
        22. nainen voi ottaa eron, ja Profeetta (rh) kyllä sanoi, ettei saa puhua erosta, jos ei oikeasti tarkoita
        23. en ole nähnyt, että tätä käsiteltäisiin sunnassa
        24. oletusarvo on se, että tosiaan se mies elättää - ei ole kovin epätasa-arvoista minusta, kun nainen ei omasta puolikkaastaan maksa ruokaa, vuokraa, saippuaa, jne...
        25. kuten sanottu, nainen saa ottaa eron, tuollaisista asioista olisi kyllä miehen syytä puhua ennen avioitumista, jos haluaa enempi vaimoja
        26. en edes tiedä, mitä tuo lause tarkoittaa, mutta jos vaikka kaksi aseksuaalia menisi naimisiin, naisella olisi silti oikeus myötäjäisiin
        27. kun Koraanissa puhutaan seksistä orjanaisten, niin sillä viitataan siihen, että köyhät miehet, joilla ei ollut varaa mennä naimisiin, saivat mahdollisuuden naida orjanaisen, jolloin myötäjäisinä nainen sai vapauden. Tämä edellyttää, että nainen ei ole jo naimisissa toisen miehen kanssa. Pakkoavioliittoa ei voi solmia sen enempää orjanaisen kuin muunkaan naisen kanssa.
        28. Lehmän suurassa sanotaan, että taloudellisissa maksusitoumuksissa 2 naista, toinen voi muistuttaa, jos toinen unohtaa - Koraanissa on muita kohtia, joissa 1 miehen todistus = 1 naisen todistus.
        29. tähän en ole perehtynyt, kai se riippuu tilanteesta.
        30. ei tarvitse olla mitään todistajia
        31. öh, miksi joku haluaisi naimisiin..? Pitää maksaa ne myötäjäiset ja sitten on kivitys. Kivitysrangaistus on myös silloin, vaikka raiskauksessa ei olisi käytetty erikseen sen enempää fyysistä väkivaltaa.
        32. no ei kuule tarkoita sukupuolielintä ja "sharia-koulu" on tekstin kirjoittajan omakeksimä sana
        33. yksi mies tuli sanomaan Muhammadille (rh) että on saanut vaimonsa kiinni aviorikoksesta itse teossa. Muhammad (rh) sanoi, että ei voi tehdä asialle mitään, siis rangaista naista, koska on vain yhden silminnäkijän todistus. Tarvitaan neljä.
        34. mitä tuokin edes tarkoittaa

        Imaamit eivät säädä mitään lakeja!


    • raamatun.totuus

      Naisen asemaan biologisena ja sosiaalisena olentona ei Koraanin mukaan vaikuta, onko nainen muslimi vai ei. Miehet hallitsevat naisia, eikä miespuolinen ole niin kuin naispuolinen (Suura Al Imran 3:35).

      "58. Kun jollekin heistä ilmoitetaan tyttölapsen syntymästä, niin hänen kasvonsa synkkenevät ja hän on aivan murheen vallassa. 59. Hän kätkeytyy heimolaisiltaan sen pahan sanoman vuoksi, joka hänelle on ilmoitettu. Omistaisiko hän lapsen välittämättä häpeästä vai kantaisiko sen elävänä hiekkaan? Eikö heidän tuomionsa ole julma?” (Suura al-Nahl 16:58,59).

      Älä nyt vakavissasikaan ala täällä kirjoittelemaan kuinka mahtava islam on naisen kannalta.
      Laitetaanpas tähän muutama sharialain kohta, sitähän haluan tännekin:

      Jihad kuuluu sharia-lakiin, sillä jokaisen muslimin on otettava osaa jollakin tavalla jihadiin. Jihadin kirjaimellinen merkitys on taistella, kamppailla, ei pyhä sota, niin kuin usein kuulee sanottavan. Koraanin opetuksen perusteella ei ole kuitenkaan väärin käyttää sanoja pyhä sota yhdistettynä jihadiin, koska koraani kannustaa muslimeita taistelemaan ja sotimaan ei-muslimeita vastaan.

      Sharia-laissa ovat mm. seuraavat säädökset:

      - Varkaalta katkaistaan oikea käsi

      - Yhdenkään koraanin kohdan kritisoiminen tai kieltäminen rangaistaan kuolemalla

      - Kritisoiminen tai profeetta Muhammedin kieltäminen rangaistaan kuolemalla

      - Kritisoiminen tai Allahin kieltäminen, Islamin kuun jumalan rangaistaan kuolemalla

      - Muslimi, joka hylkää Islamin uskon rangaistaan kuolemalla

      - Ei-muslimi, joka johdattaa muslimin pois Islamin uskosta rangaistaan kuolemalla

      - Ei-muslimi mies, joka avioituu musliminaisen kanssa rangaistaan kuolemalla

      - Muslimimies voi avioitua tyttölapsen kanssa ja yhtyä tähän kun hän täyttää yhdeksän vuotta

      - Muslimityttöjen häpykielet tulee leikata

      - Musliminaisella voi olla vain yksi aviomies, mutta muslimimiehellä voi olla neljä vaimoa yhtä aikaa: Muhammedilla voi olla enemmän kuin neljä vaimoa

      - Mies voi erota vaimostaan ilman vaimon suostumusta, mutta vaimo tarvitsee miehen luvan erotakseen miehestään

      - Mies voi lyödä (hakata) vaimoaan, jos hän on tottelematon

      - Neljän miehen todistus tarvitaan, että naisen raiskaaminen voidaan näyttää toteen

      - Nainen ei puhua yksin miehelle, jos hän ei ole naisen aviomies tai sukulainen

      - Liharuoka täytyy olla Allahille uhrattu (Halal)

      - Muslimi saa valehdella ei-muslimille, jos siitä on hyötyä Islamin uskolle. Muslimin ei tarvitse tuntea siitä syyllisyyttä tai häpeää jos hän valehtelee ei-muslimille

      - Jihad sota ei-muslimeita vastaan on jokaisen muslimin velvollisuus sekä jokaisen muslimivaltion päämiehen velvollisuus. Jos valtion päämies kieltäytyy jihadista ja rikkoo sharia-lakia vastaan, niin hän on kelvoton kansansa johtajaksi

      - Muslimi saa murhan (tapon) anteeksi, jos hän on tappanut uskosta luopuneen muslimin tai aviorikkojan

      - Muslimia ei kohtaa kuolemanrangaistus, jos hän tappaa ei-muslimin

      - Sharia-laki määrää kuoliaaksi kivittämisen ja mestaamisen synneistä kuten tappaminen, aviorikos, prostituution harjoittaminen

      - Ei-muslimi ei ole tasavertainen muslimin kanssa. Ei-muslimilta on kielletty avioliitto musliminaisen kanssa sekä puhua omasta uskonnostaan

      - On rikos myydä aseita ei-muslimille, joka käyttää niitä muslimeita vastaan. Ei-muslimi ei voi kirota muslimia, eikä sanoa loukkaavia sanoja Allahia vastaan tai Islamin profeettaa tai paljastaa muslimien heikkoja kohtia. Muslimi voi kirota, kritisoida tai sanoa mitä tahansa loukkaavaa muista uskonnoista

      - Ei-muslimi ei voi periä muslimin perintöä

      - Homoseksuaalisuus rangaistaan kuolemalla

      - Musliminainen menettää lastensa huoltajuuden jos hän avioituu uudelleen

      - Musliminaisen tulee peittää jokainen osa kehostaan, jokainen seksuaalinen osa. Jotkut Islamin koulukunnat hyväksyvät naisen paljastavan kasvonsa, mutta jotkut eivät salli sitä

      - Muslimimies saa anteeksi vaimonsa surmaamisen, jos vaimo on jäänyt kiinni aviorikoksesta

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      285
      3147
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1575
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1301
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1215
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe