Laki vai armo

Kristusantaalevon

Laki vai armo

Koska monilta tahoilta yritetään eksyttää meitä ja tuo eksytys pukeutuu uskonnolliseen valeasuun, on vaikea erottaa, mikä on oikeaa ja mikä väärää. Missä tuon eksytyksen vaaranpaikat piilevät ja miten niihin on niin helppo langeta.

Lyhyt historian katsaus Israelin kansan vaiheisiin.
Kun Herra vapautti Israelin kansan Egyptin orjuudesta, kansa sai nähdä nuo tunnusmerkit ja ihmeet, jotka Herra teki Egyptissä. Kansa sai lähtönsä jälkeen myös kokea tuon pelastuksen ihmeen, kun Faaraon sotajoukot hukkuivat Punaiseen mereen. Kansa sai koke viiriäisihmeen ja mannan ihmeen ja vettä kalliosta ym. He siis olivat kaiken nähneet ja kokeneet sen, miten Jumala on voimallinen ja väkevä.
Siitä huolimatta, kun kansa jäi yksin odottamaan Moosesta takaisin Siinain vuorelta, jossa hän oli saamassa ohjeita telttamajan rakentamiseen ja josta hän toi myös kymmenen käskyn lain taulut, kansa lankeaa vaatimaan Aaronilta epäjumalan valmistamista, muiden pakanakansojen mallin mukaan.

Meidän matkamme.
Mekin olemme lähteneet seuraamaan Kristusta, saaneet kokea uudestisyntymisen ihmeen ja iloiten lähteneet matkalle vapauteen lain orjuudesta. Tulimme tietoisiksi siitä, ettemme kykene itse pelastusta ansaitsemaan, vaan Jumala armossaan johdatti meidät etsikkoaikaan ja Kristuksen ristin luo, jossa hän kirkasti meille tuon Kristuksen sovitusuhrin täydellisyyttä ja välttämättömyyttä.
Vaikka kaikki tämä tapahtui meille ja me koimme sen omakohtaisesti, me olemme alttiita palaamaan omiin tekoihin saadaksemme jotain parempaa Jumalalta – tähän meitä houkuttaa tämän ajan eksytykset, nuo perkeleen kavalat juonet, jotka tulevat seurakuntiin ja julistavat muuta, kuin mitä Kristus meille antaa. Helposti me unohdamme, että me saamme kaiken lahjaksi Jumalalta tuon Kristuksen uhrin tähden, mitään lisää emme voi Jumalalta saada kaupankäynnillämme ja omilla yrityksillämme.

Mihin tarvittiin laki?
Room. 3:20
sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto.
Laki siis vie meidät sille paikalle, että olemme syntisiä, koska emme voi sitä koskaan täyttää. Emmekö tosiaan?
Room. 3:23
Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
Tämä on Raamatun sanan totuus meistä ja tuo totuus ei muutu, ei edes uskoontulomme jälkeen.
1. Joh. 1:8
Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä
Jeesus siis tuli ihmiseksi ottamaan päällensä tuon synnin tuoman kirouksen ja siitä määrättävän kuoleman.
Room. 6:23
Sillä synnin palkka on kuolema
Kristus tuli ja täytti tuon lain määräämän tuomion ja rangaistuksen meidän edestämme.
Kristus siis poisti lain kirouksen meidän elämästämme, kun me uudestisynnyimme Jumalan lapsiksi.
Gal. 3:13
Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme-sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu"

Uusi liitto Kristuksen veressä.

Hepr. 9:15
Ja sentähden hän on uuden liiton välimies, että, koska hänen kuolemansa on tapahtunut lunastukseksi ensimmäisen liiton aikuisista rikkomuksista, ne, jotka ovat kutsutut, saisivat luvatun iankaikkisen perinnön.
Luuk. 22:20
Samoin myös maljan, aterian jälkeen, ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka teidän edestänne vuodatetaan.
Hepr. 8:7
Sillä jos ensimmäinen liitto olisi ollut moitteeton, ei olisi etsitty sijaa toiselle.
Jumala teki siis Kristuksessa Golgatan ristillä uuden liiton koko ihmissuvun kanssa. Vanha liitto annettii Israelin kansalle, mutta Uusi liitto koko maailmalle.

jatkuu

7

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kristusantaalevon

      Millainen on Uusi liitto Kristuksen veressä?

      Se on rakkauden pohjalle rakennettu liitto.
      Room. 5:8
      Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme

      Tuossa Uudessa liitossa toimii rakkauden laki, jonka Kristus antoi omilleen. Se ei enää perustu käskyihin ja määräyksiin, vaan rakkauteen, jonka Jumala Kristuksessa haluaa vuodattaa omiensa sydämeen.

      Room. 5:5
      mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.
      1. Kor. 16:14
      Kaikki, mitä teette, tapahtukoon rakkaudessa
      Room. 13:10
      Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa

      Tuo rakkauden laki, jota Raamattu meille lisää valottaa Korintolaiskirjeessä on toisenlainen laki, kuin Vanhan liiton laki.

      1 Kor 13:
      1 Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen.
      2 Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi.
      3 Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi.
      4 Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile,
      5 ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa,
      6 ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa;
      7 kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii.
      8 Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa.
      9 Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.
      10 Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista.
      11 Kun minä olin lapsi, niin minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli, ja minä ajattelin kuin lapsi; kun tulin mieheksi, hylkäsin minä sen, mikä lapsen on.
      12 Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan.
      13 Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus.

      Uuden liiton laki Kristuksessa on siis jotain paljon enemmän kuin Vanhan liiton laki käskyineen ja kieltoineen.

      Voimmeko omin voimin pystyä tuota rakkauden lakia toteuttamaan?
      Emme voi omin voimin sitä tehdä. Siihen me tarvitsemme Jumalan armoa ja Pyhän Hengen osallisuutta, kasvua Kristuksen kasvoja katselemalla ja hänen kanssaan aikaa viettämällä hänen Sanansa äärellä.
      1 Kor 14:
      1 Tavoitelkaa rakkautta
      Gal. 5:22
      Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.
      Tuo Uuden liiton rakkauden laki Kristuksessa ei saa meitä ainoastaan välttämään pahaa, vaan etsimään juuri niitä Jumalan edeltä valmistettuja mahdollisuuksia tehdä hyvää lähimmäisillemme.
      2. Tim. 3:17
      että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut

      Kaikki vaatimukset, jotka eivät perustu tähän Kristuksen Uuden liiton rakkauden lakiin, ovat siis eksytystä. Kristus on meidän valomme ja johdattajamme ja perille viejä. Hän on meidän pyhittäjämme ja vanhurskauttajamme ja olemme päässeet omista kuolleista teoista vapaiksi, emme ole enää orjia, vaan lapsia, jotka iloitsevat siitä, että heillä on rakastava Taivaallinen Isä.
      Kaikki on meille annettu Kristuksen uhrin tähden lahjaksi. Elämä on lahja, Jumalan huolenpito on lahja, kaikki on lahjaa. Kiittäkäämme siis Jeesusta Kristusta ja Taivaallista Isää hänen armostaan ja rakkaudestaan ja hänen hyvyydestään.

      • 1234567---

        Kymmenenkäskyn laki on kasvattaja Kristukseen epätäydellisille kristityille, elämämme loppuun asti.

        Nyt kuitenkin on paljon julistajia, jotka julistavat, että sapatti ei enää kuulu Uudenliiton kristityille. Näin he johdattavat sankoin joukoin suuria ja pieniä täysin harhaan.
        Jumalan antama sapatti on voimakkain todistus siitä, että emme pelastu tekojemme kautta, vaan panemme omat teot syrjään sapattisin ja lepäämme. Armosta olemme pelastetut uskon kautta, emme tekojemme kautta, että kukaan ei kerskaisi.


    • Kristusantaalevon

      Tännekin siis eksyi joku, joka on kiinni omassa yrityksessään tehdä Jumalan tahdon.

      Sinä varmasti tiedät, ettet pysty siihen - miksi yrität johdattaa Jeesuksen omia rakkaudesta pois omia tekoja tekemään, jotka ovat arvottomia.

      Miksi et katso Kristukseen? Miksi haluat etsiä lohdutusta omista sapatti- ja muista vanhan liiton käskyistä, uusine kuineen ja juhlineen?

      Saathan sinä viettää sapattia, kunhan katseesi on Kristuksessa ja Golgatan ristillä, eihän sinua siitä kukaan syytä. Älä kuitenkaan sano harhaksi sitä, mikä ei harhaa ole.

      Sinulla on vaarana luopua Jumalan armosta ja tulla fariseusten kaltaiseksi, joka sanot, että minä noudatan kaikkea lakia, varmasti Jumala siunaa minua enemmän kuin muita. Silloin sinä olet jo omien tekojesi tähden yrittämässä käydä kauppaa Jumalan kanssa. Hyväksyykö Jumala sinun kaupankäyntisi?

      Jumala sanoo sinulle: 'Pilkkaatko sinä minun ainokaisen Poikani ristin työtä; eikö se riitä sinulle? Etkö tiedä, että kaikki on lahjaa, mistään et voi maksaa?'

      Sapatin jälkeen sinun mieleesi tulee muitakin säädöksiä, kymmenysten maksaminen ja sen orjuuteen jääminen, sinä ajattelet, että olet liitetty juutalaisuuteen ja alat noudattaa heidän juhliaan. Sinä huomaat, että oletkin taakoitettu lain orja, joka koko ajan vain varoo, ettei vain missään tekisi väärin - vapautta sinulla ei ole. Tilalle on tullut pelko, pelko siitä, että Jumala tuomitsee sinut, jos et tarkasti noudata kaikkea, mitä Mooseksen laki säätää.

      Ymmärrätkö ollenkaan, että tämä kaikki on vihollisen juonta saada sinut pois siitä vapaudesta Jeesuksessa Kristuksessa ja siitä ilosta, että saat kaiken armosta lahjaksi Kristuksen työn tähden, sinun ei tarvitse ansaita mitään omilla teoillasi.

      Yhtäkkiä olet eksynyt pois Kristuksen rakkaudesta lain vaatimuksien täyttämiseen.

      • 1234567---

        Juhlista puheenollen. Juutalaisilla oli kahdenlaisia sapatteja. VIIKKOSAPATTI PERUSTUI JUMALALLISEEN ESIMERKKIIN JA ANNETTIIN JO LUOMISESSA IHMISELLE. Se kirjoitettiin muuttumattomana siveyslakiin. Sitä tuli viettää joka seitsemäspäivä (lauantai)
        Israelille annettiin myös vuosisapatteja, joita vietettiin määrättynä päivänä kerran vuodessa. Näitä sapatteja liittyi vuosijuhliin, mutta sen ohella oli itsenäisiä vuosisapatteja, kuten suuri sovintopäivä ja soittamisen sapatti. Lukuunottamatta viikkosapattia heillä oli siis vuosijuhlia, uudenkuun juhlapäiviä ja vuosisapatteja. Kaikki nämä jälkimmäiset juhlat viittasivat Kristukseen. Kun Kristus saapui, niin ne saivat täyttymyksensä. Ne olivat tarpeettomia. Mutta seurakuntaan tunkeutui valheveljiä, jotka tahtoivat pakottaa pakanakristittyjä ympärileikkauttamaan itsensä ja pitämään näitä erikoisessa mielessä juutalaisia juhlia. Paavali varoittaa seurakuntaa heistä.
        Tässä ei ole kysymys viikkosapatista, jota niinkuin olemme nähneet Paavali itse pyhitti ja jota kristikunta pitkän aikaa senjälkeen seurasi.

        Mitä kumottiin ristillä ? Kaikki käskyt ja lait säädöksineen, jotka varjona, esikuvallisesti viittasivat Kristukseen, kumoutuivat ristillä, kuten uhrilait. Enää ei tarvitse uhrata karitsoita.
        Katso Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnit.

        Jeesus ei tullut kumoamaan lakia ja profeettoja. Kymmenenkäskyn laki on sydämissämme Uudessaliitossa.


    • AdamjaEva

      Mitkä olivat Jumalan määräykset ensimmäisille Edenin paratiisiin siirretyille ihmisille?

      - viljelkää ja varjelkaa paratiisia
      - älkää syökö hyvän ja pahan tiedon puusta

      Ei mitään muuta!

    • Vahti

      Ellei uskova ole samaa mieltä kuin toinen uskova, on kyse "perkeleen kavalasta juonesta"?? Ja kellä uskovalla on pokkaa sanoa toiselle "Jumala sanoo sinulle..." Loppuisi nyt jo tämä ylemmyydentuntoinen suhtautuminen toisiin uskoviin.

    • Vahti

      Mooseksen laki kumottiin, Jeesuksen antama rakkauden laki on voimassa. Se vaatii tekemään parannusta ja osoittamaan rakkautta muille. Jos tämä ei kiinnosta, ihminen voi helposti erottaa itsensä armosta (esim. leiviskävertaus). Ihmisen osa tässä on pysyä erossa synnistä, jotta pyhitysprosessi etenee.

      "Hän on tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään" (Hepr 10:14)
      ”Ettekö tiedä etteivät vääryydentekijät peri Jumalan valtakuntaa?” (1.Kor.6:9)
      ”Jos elätte luontonne mukaan, te kuolette” (Room.8:13 & 1.Kor.3:3)
      "Jos tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, ei ole enää syntiuhria". (Hepr.10:26)

      Johtopäätös: pelastuksen saa maksutta, mutta jos asenne on se, ettei hyvää aiota koskaan tehdä, katsotaan ihminen kelvottomaksi. Ts. toivoton tapaus.

      Luuk.12: "Jos (Kristuksen) palvelija ... rupeaa lyömään palvelijoita ... ja päihdyttämään itseänsä, sen palvelijan herra tulee ... ja määrää hänelle saman osan kuin uskottomille. Ja palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla lyönneillä."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe