Mistä tulevissa vaaleissa pitäisi keskustella?

yxsäänestäjä

Tietysti oman paikkakunnanasioista ja oman paikkakunnan kehittämisestä. Työttömyys ja työpaikkojen luominen olisi tärkeä asia. Samoin vanhusten ja syrjäytyneiden asioiden hoitaminen. Ja tietysti, että kaikilla olisi hyvät ja edulliset liikunnanharrastamisen mahdollisuudet tasavertaisesti.

16

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AjatOvatKovat

      öööö.....jos minulta kysyttäisiin, niin kävisin neuvotteluja Lapuan kanssa, olisiko liittyminen mahdollista? Jos on, sen jälkeen voisi tunnustella, mikä olisi viisain maakuntakeskus paikka.

      Mielestäni Seinäjoki on tuossa liian lähellä ja heillä nuorena kaupunkina pelko asemastaan ja siksi pyrkivät heikentämään naapureitaan omaksi edukseen.

      Vaasa on sen verran kaukana, etteivät koe Kauhavaa uhkana, mutta ruotsinkielinen Mustasaari sotkee maakunnan kehittymistä? Vaikeaan on. Onneksi en ole päättäjä.

    • ennustajanelämää

      Kanta-Kauhava, kunnan keskuspaikka on näivettynyt. Isoista investoinneista huolimatta. Liitos voi olla jopa pakollinen.

    • VerojenJaksaja

      Keskustelisin siitä, pitääkö nuorisoa kouluttaa ja vanhuksia hoitaa vai riittääkö pelkkä monikultuurinen Vantaa konseptin kopioiminen läpi koko maan?

    • AjatOvatKovat

      Tuostahan et keskustelua saa. Jokainen ehdokas tietysti on sitä mieltä, että koulu on tärkeää ja vanhukset pitää hoitaa, mutta mistä löytyy keinot, millä muuttotappio saadaan kääntymään, se mielestäni on yksi tärkeimmistä ongelmista.

    • Ehdokkaanaminäkin

      Jos totta puhutaan, niia asiahan on sillälailla, notta niin kauan kun tuo vokki on täällä, Kauhava pysyy muuttotappiokuntana, suunta on Kauhavalta pois, ja kukaan ei muuta tänne. Vokki tuo erittäin huonoa imagoa Kauhavalle, ja maksaa veronmaksajille paljon, mikä näkyy jo palveluiden saamatta jäämisessä. Alaspäin mennään niin kauan kun bisnes pyörii LSK:lla. Nyt on tärkiät vaalit siinä mielessä, notta äänestetään minne vähät rahat laitetaan. Vanhukset on tärkeä ja lisääntyvä ryhmä, meidän on pidettävä vanhuksista hyvää huolta. Koulut ovat myös tärkeitä, mutta keskusta Kurvisen johdolla haluaa lakkauttaa lisää kouluja Kauhavan alueella, vaikka oppilaspaikan hinta on todennäköisesti paljon halvempi pienemmässä koulussa kun suuressa koulukeskuksessa. Terveydenhuolto ja hammashoito on asioota joista ei voi tinkiä. Tarvitaan rahaa ja veronmaksajioa jotta asiat voidaan hoitaa asianmukaisesti. Tästä taas palataan tuohon kauhavan huonoon imagoon ja muuttotappioon joka johtuu......

      • Pöyrööö

        Tuo on sinänsä kyllä virheellinen käsitys että ulkomaalaisten paljous saisi aikaan poismuuttoa.
        Sellaiset paikkakunnat joissa on pakolaisia tai muita maahanmuuttajia vetää kyllä väkeä puoleensa niin hullulta kun se kuulostaakin.
        Se on aivan varma että jos tästä alueesta yritetään tehdä jotakin yhden värin ja yhden kansalaisten pesää niin väki kyllä häipyy.


    • UhoOnTuho

      Seinäjoki on viisain maakuntakeskus paikka. Ihan sillä perusteella että siellä nyt sattuu asumaan Seinäjoki ja Nurmo yhteenlaskettuna noin 50 000 ihmistä. Enää sitä maakuntakeskuksen paikkaa ei voi muuttaa, olisi pitänyt olla asialla joskus yli 50 vuotta sitten. Toisaalta Seinäjoki on viisain keskuspaikka siinäkin mielessä, että se on aika tavalla keskellä koko ep:n maakuntaa, ja kaikki tiet tulee sinne. Olikohan joskus Ilkka-lehdessä että ep:n keskipiste on jossain Veneskosken tietämillä. Myös asukasmäärien osalta Seinäjoki on aika tavalla koko maakunnan puolivälissä. Täytyy muistaa että Seinäjoen eteläpuolellakin on pitäjiä ja asukkaita, saman verran kuin pohjoispuolella, jos ei jopa hieman enemmän. Siinä mielessä joku Alahärmä olisi aika huono paikka tämän maakunnan keskukselle, se olisi Jalasjärveltä ja Kauhajoelta jo turhan kaukana.

      Nojoo. Kauhavalla kannattaa keskustella Kauhavan sisäisistä asioista. Ja unohtaa kilpailu Seinäjoen kanssa sekä nokittelu ja uhoominen. Nöyrästi vain lakki kouraan ja miettiä mitä meillä jo on, mitä ei tartteta, ja mitä tarttetaan.

      • yxsäänestäjä

        On kyllä hyviä kommentteja. Koulut, vanhukset, kunnallinen terveydenhuolto. Totta, että Seinäjoki on keskuspaikka, josijaintinsa vuoksi ja edelleen kasvava keskus.. Kilpailu pitäisi vältää ja keskittyä syrjäisimpien paikkakuntien kehittämiseen. Se palvelisi kaikkien etua. Välttämättä suuri ei aina ole kaunista. Yhteistyössä pitää toimia kaikkien kanssa; siitä hyötyvät kaikki reuna-alueet. Kilpailusta ei kukaan hyödy pidemmällä aikavälillä, jos tosiasiat otetaan huomioon.


      • AjatOvatKovat
        yxsäänestäjä kirjoitti:

        On kyllä hyviä kommentteja. Koulut, vanhukset, kunnallinen terveydenhuolto. Totta, että Seinäjoki on keskuspaikka, josijaintinsa vuoksi ja edelleen kasvava keskus.. Kilpailu pitäisi vältää ja keskittyä syrjäisimpien paikkakuntien kehittämiseen. Se palvelisi kaikkien etua. Välttämättä suuri ei aina ole kaunista. Yhteistyössä pitää toimia kaikkien kanssa; siitä hyötyvät kaikki reuna-alueet. Kilpailusta ei kukaan hyödy pidemmällä aikavälillä, jos tosiasiat otetaan huomioon.

        Siitähän tässä juuri onkin kyse - yhteistyöstä - valitettavasti vuosikymmenet ovat osoittaneet Seinäjoen ymmärtävän yhteistyön niin, että naapureilta viedään syömähampaat, etteivät aiheuta turhaa kilpailua.

        Mitä Seinäjoki on edesauttanut viemään Kauhavalta työtä, virastoja ja palveluita vuosien varrella ja mitä saamaan vastaavia?


      • yxsäänestäjä
        AjatOvatKovat kirjoitti:

        Siitähän tässä juuri onkin kyse - yhteistyöstä - valitettavasti vuosikymmenet ovat osoittaneet Seinäjoen ymmärtävän yhteistyön niin, että naapureilta viedään syömähampaat, etteivät aiheuta turhaa kilpailua.

        Mitä Seinäjoki on edesauttanut viemään Kauhavalta työtä, virastoja ja palveluita vuosien varrella ja mitä saamaan vastaavia?

        Ajat ovat kovat, nimimerkki totesi. Ihan samoilla linjoilla olen, että yhteistyötä tarvitaan ja rakentavaa keskustelua Etelä-Pohjanmaata ajatellen kokonaisuutena. Seinäjoki on kasvava keskus. Mutta ei pidä unohtaa Seinäjoen reunakuntia ja kaupunkeja. Työpaikkoja tulee kehittää myös kuntien reuna-aloille. Siihen tarvitaan yhteistyökykyä. Siitä tulee kaikille kunnille taloudellista hyötyä. Jos ajatellaan vain kilpailua kuntien ja kaupunkien välillä, siitä ei hyödy kukaan pidemmällä aikavälillä. Yhteistössä voidaan rakentaa koko Eteläpohjanmaata kaikkien hyväksi, jos siihen on tahtoa.


    • KansaivälinenKaritsa

      Kauhavalle pitäisi saada lisää ulkomaalaisia. Sellainen 10000 - 15000 olisi hyvä alku. Saataisiin samalla huipputeknologiaa Seinäjoelle siirtyneiden teollisuusfirmojen tilalle. Uusia kauhavalaisia innovaatioita on mm. lentävä matto ja moderni uskontotilarakentaminen. Lisäksi sivutuotteena saataisiin uutta lihanjalostusosaamista sekä riuskoja vävyjä sikaloiden lietteenajoon ja kivien noukintaan.

      • strategiapuuttuu

        Kauhavalta puuttuu pidemmän ajan näky. Koskee myös LSK historiaa ja tätä päivää.


      • lentävänmatonkuski

        Niitä on tulossa kunhan säät lämpiää. kauhava on lupautunut ottamaan kaikki mitä rajan yli lappaa.Veikkaan että joudutaan rakentamaan lisätilaa kun vanha lentosotakoulu käy ahtaaksi.


    • hyväjosnäin

      Aviisissa olikin kirjoitus, jossa poikkeuksellisesti katsottiin tulevaisuuden tarpeisiin.

      • äläpiräjännitykses

        mitäs siinä ny niin merkittävää puhuttiin. Onko siinä juttujakin? Mulla on mainoskielto , viitsi kaikkea roskaa kantaa keräykseen. Pari viimeistä vilkaisin netistä. Samat ilmoittajat ja mainokset joka viikko. Olisko Ilkasta kopioitu vähät tekstit mainosten rakoohin. Onhan se toki hyvä jotta kaikille on jotakin.


    • kysyjälle

      Rakennuskannan hoidosta pitää keskustella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe