Sabatti-intoilijat suoltavat propakandaa!

Laskuntulos

Sabatti-intoilijat eivät ole kristittyjä. Heidän mielestään he täyttävät lain, kun viettävät sapattia! Tämä on valhe!
Henkeä heillä ei ole.
Nämä Hagarin lapset vainoavat lupauksen lapsia kuten tekivät Paavalinkin aikana.
Heidän kanssaan ei kannata väitellä, koska he eivät ole armosta pelastettuja.
Lukekaa Galattalais-, Kolossalais- ja Roomalaiskirje.

Room.9
30. Mitä me siis sanomme? Että pakanat, jotka eivät tavoitelleet vanhurskautta, ovat saavuttaneet vanhurskauden, mutta sen vanhurskauden, joka tulee uskosta;
31. mutta Israel, joka tavoitteli vanhurskauden lakia, ei ole sitä lakia saavuttanut.
32. Minkätähden? Sentähden, ettei se tapahtunut uskosta, vaan ikäänkuin teoista; sillä he loukkautuivat loukkauskiveen,

Room.10
3.sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
4. Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.

Galat.3
2. Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta?
5. Joka siis antaa teille Hengen ja tekee voimallisia tekoja teidän keskuudessanne, saako hän sen aikaan lain tekojen vai uskossa kuulemisen kautta
8. Ja koska Raamattu edeltäpäin näki, että Jumala vanhurskauttaa pakanat uskosta, julisti se Aabrahamille edeltäpäin tämän hyvän sanoman: "Sinussa kaikki kansat tulevat siunatuiksi".
9. Niinmuodoin ne, jotka perustautuvat uskoon, siunataan uskovan Aabrahamin kanssa.
10. Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee".
11. Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta".
22. Mutta Raamattu on sulkenut kaikki synnin alle, että se, mikä luvattu oli, annettaisiin uskosta Jeesukseen Kristukseen niille, jotka uskovat.

121

1268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voiollauudestisyntynyt

      Voi olla Pyhä Henki, mutta koettaa silti pystyttää omaa vanhurskauttaan, ja tällöinhän poistuu armosta.

    • YlistysHerralle

      Tietysti sapatinvietosta voi tulla legalistinen ansa. Fariseukset ripustivat jeesuksen ristille ja juoksivat sitten kotiin viettämään hänen sapattiaan. He tunsivat sapatin mutta eivät sen Herraa. Joka tapauksessa Robert Shuler on oikeassa todetessaan, että "uudistuneen sielun sapatinvietto ei ole legalismia eikä vastoin pelastusta, joka perustuu armoon. Itse asiassa sapattikäsky on lain ainoa käsky, joka on merkkinä synistä vapautumisesta ja yksin armoon perustuvasta pyhityksestä.

      • HoseeHalapenjo

        Tarkoitatko menestys-TV-evankelista Robert H. Schulleria?


    • >> Sabatti-intoilijat eivät ole kristittyjä. Heidän mielestään he täyttävät lain, kun viettävät sapattia! Tämä on valhe! <<

      Kymmenestä käskystä kolmas kuuluu "Muista pyhittää sapatinpäivä". Kyllä tämän käskyn pitäminen on lain täyttämistä. Millä perustelet, että mielestäsi henkilö, joka pitää Jumalan Raamatussa säätämät kymmenen käskyä, ei ole kristitty?

      >> Heidän kanssaan ei kannata väitellä, koska he eivät ole armosta pelastettuja. <<

      Tuleeko mielestäsi ainoastaan armosta pelastettujen kanssa väitellä? Tuo nyt on naurettavaa. Millä Raamatun kohdalla perustelisit tämän toimintamallin?

      >> Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo. <<

      Kreikansana telos, joka tuossa on käännetty loppu, tarkoittaa täyttymystä ja päämäärää. Kristus on siis lain täyttymys.

      >> Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta". <<

      Amen.

      • 28.2.tiistaina.laista

        Huomaan, ettet tunne väittämääsi.

        Kristus on lain loppu"! Minkä lain? Sitten viittaat Jumalan lakiin, jotka on kymmenessä käskyssä.

        Ei pahemmin voi mennä väittämä harhaan, kuin se todistuksessasi meni. Mutta, uskon, että yleisuskonnollisen kristitty- nimimerkin lain mukaan asia voi olla. Mutta se ei edustakaan Abarahamin - Iisakin ja Jaakobin raamatullista opetusta. Jumalan jon ON. Hän on.

        JO ennen ihmisen luomista Jumala päätti pelastaa ihmisen.
        Sitä edusti sijaisuhrin opetus - varjolakin vanhanliiton aikana.
        Jo Edenissä, kun kun Jumalan tahto rikottiin, niin ei hävitetty Jumalan lakia - vaan tuotiin sijaisuhrin oppi ja opetus mukaan ja se on seremoniallinen laki.
        Kymmenenkäskyn laki on ikuinen ja se on Uudessaliitossa Jumalan kansalla Jumalan asettamana sydämessä.
        Se osoittaa rikottaessa synnin. Synnin palkka on kuolema.
        Laki on vanhruskas ja pyhä - se on Jumalan kansan työkalu osoittaa, mikä on oikeaa sekä Jumalanmielenmukaista.

        Mutta, tuo laki ei koskaan ole pelastanut, se on osoittanut tosiaan synnin, rikkomuksen kautta.
        Mutta se pelasti - mikä ja mitä sijaisuhri edusti.

        Opi ja ymmärrä tämä. Jo synnin tähden Adam ja Eva oli alaston, heissä ei ollut voimaa ja tapaa voittaa elämää, vaan synti erotti Pyhästä.

        Nyt Jumalan teki ratkaisun ja uhrasi sijaisen, eli uhrikaritsan sovitukseksi, jonka nahkalla peitettiin synnin seuraus.

        Ja nyt tämä varjolakina tuo laki lähti opettamaan lain rikkomiseen tavan, millä synti peitetään ja se oli vanhanliiton aikana- varjolainaikana laki - ja suoritettiin eläinuhrit siihen asti - kunnes tämä todellinen VALO - sijaisemme tuli aikaan.
        Tämä poisti SEREMONIALLISEN VARJOLAIN eli se laki lakkasi Golgatalla. Mutta Jumalan laki on ikuinen, se kymmenenkäskyn laki.

        Kun uskovaiselle selviää synti - jota Jumalanlain rikkominen edustaa - tässä liitossa ei enää uhrata varjolainmukaisisa uhreja sovitukseen, vaan kertakaikkinen uhri on uhrattu.
        Nyt vedotaan Golgatan sovitukseen, ja se sovittaa lainrikkomisen.
        Synti sovittuu - uhrissa.

        Jos poistat Jumalan kymmenenkäskyn lain, niin syntiä ei ole enää ollenkaan. Turhaa on saarnaaminen synnistä, kun väärintekoa ei olekaan, vaan kaikki on maailmanmukaan sallittua.
        Kun kaikki on sallittua - ei uhriakaan tarvita.

        Siksi sinun väitteesi on harha - tietämättömyyttä - raamattua tuntemattomuutta.

        Siinailla Herra antoi lakinsa Helluntainaikaan kansalleen, jotta tämä erottautuisi muista pakanakansoista ja niistä jumalista - kansaksi, joka kumartaa Herraa. Siksi annettiin Israelille Jumalan Pyhyyden opetus.

        Helluntaina Jumala vuodatti Henkensä uskovaisuuden päälle, jotka näkevät Kristuksessa synnin sovituksen ja näin puhdistetun uskovaisen sydämeen Herra panee lakinsa - että Hänen omansa eottautuu maailmasta - muotouskovaisuuksista - jotka eivät kumarra Herraa ja jatkavat synnin tekemistä.

        Siksi kymmenenkäskyn laki on sydämissä ja Henki on voimana johtamassa vaeltamaan, niinkuin Jumalankansan kuuluu vaeltaa.
        Se Hengen työnä ohjaa oikein ja siksi erottaudumme maailmasta.

        Kymmenenkäskyn laki on Jumalanvaltakunnanperustuslaki tässä ajassa. Älkää leikkikö "harhakristityinä" isienne perinnäisoppien harhassa, että kaadatte tuon pois, te teette tyhjäksi Jumalan sanan sen kautta. Jos sitä teette, ja niin opetatte, niin Jeesus sanoi, että teitä kutsutaan pienimmäksi Jumalan valtakunnassa.

        Sitäkö oppilaita te haluatte olla? Tavallaan ulkoistatte itsenne taivaista - koska tuotte vierasta epä- apostolista oppia kentälle.


    • Das.Juu

      Meinaatteko jorata ja ryypätä pääsiäisenä, kiirastorstaina tai pitkänä perjantaina? Entä pääsiäispäivinä?

    • GalatalaisLutherilainen

      Aloittaja kirjoittaa aivan oikein. On oikein kummallista, miten sokeita nk. lainalaiset voivat olla. Samaa evankeliumia kuulleet ja lukeneet kuin kristitytkin, sillä kristityt ovat armon alla eläviä.

      Lainalaisuus on myöskin saarnaamisen tulosta. Jos on aina kuullut Raamattua opetettavan hyvin lainalaisesti, se kuulijalle tietenkin on itsestäänselvää uskoa.

      Helluntailaisuudessakin on ollut paljon lainalaisuutta ja on edelleenkin. Ja kun esim. nk. uskovaisen perheen lapsi saadaan uskomaan, että tämä oppi on oikea, hän uskoo sen, mutta voi samalla olla ahdistunut. Sillä, jos hän on vähääkään rehellinen, hän havaitsee että ei tää näin voi mennä.

      Itse ymmärsin Jumalan armon vasta erottuani helluntailaisista, liityttyäni luterilaiseen kirkkoon ja alettuani lukea itse Lutherin kirjoituksia. Voi, mikä helpotus! Isot taakat putosivat. Ent. augustinolaismunkki, teologian tohtori, uskonpuhdistaja Lutherin saarnat ja kirjoitukset olivat teologisia, syvällisesti pohdittuja ja Raamatulla perusteltuja, niissä oli järjestys. Yhtä asiaa seurasi väistämättä toinen, se oli kuin matemaattista kuviota olisi seurannut. Ei enää opillista sekavuutta!

      Sittemmin kyllä petyin myös luterilaiseen kirkkoon, en sen evankeliumiin, vaan muissa asioissa jumalattomuuteen. Lutherhan ei tällaiseen menoon kehottanut.

      Suosittelen muuten elokuvaa Luther. Se on aika pääkohdittain kerrottua uskonpuhdistuksen historiaa, mutta helppo on elokuvassa kenen tahansa syvällisyyteen taipuvaisen kristityn samaistua Lutherin sielunmaisemaan.

      Tässä videossa myös englanninkielinen tekstitys. Elokuva on myös suomennettu, löytyy varmaan esim. jostain hengellisestä nettikaupasta.

      https://www.youtube.com/watch?v=6tNVBSX9Mag

      Suosittelen.
      .

      • >> Aloittaja kirjoittaa aivan oikein. On oikein kummallista, miten sokeita nk. lainalaiset voivat olla. Samaa evankeliumia kuulleet ja lukeneet kuin kristitytkin, sillä kristityt ovat armon alla eläviä. <<

        Onko lain alla olemista jos noudattaa kymmentä käskyä?


      • Itse ihmettelen jatkuvasti kuinka sokeita ihmiset voivat olla Jumalan sanalle. Kolmas käsky kuuluu suoraan "Muista pyhittää sapatinpäivä", silti sitä ei haluta noudattaa ja keksitään toinen toistaan kummallisempia verukkeita.


      • Joo voin suositella myös Lutheria kaikille antisemitisteille ja juutalaisten vihaajille. Katsotaanpas mitä suuri uskonpuhdistajamme ja kunnioitettu oppi-isämme sanoo mainiossa teoksessaa Juutalaisista ja heidän valheistaan:

        "Miten minun on nyt tämän turmeltuneen, kirotun juutalaiskansan kanssa meneteltävä?
        Näin:

        1) heidän synagoogansa tai koulunsa sytytettäköön tuleen, ja mikä ei tahdo palaa, se peitettäköön ja umpeenluotakoon maalla, ettei ikänä yksikään ihminen näkisi siitä kiveä eikä kuonaa.

        2 ) talonsakin samalla tavalla rikkirevittäköön ja hävitettäköön, sillä niissäkin he harjoittavat samaa, mitä he kouluissaan harjoittavat.

        3) heiltä otettakoon pois kaikki heidän rukouskirjansa ja Talmudin selityksensä, joissa sellaista epäjumalanpalvelusta, sellaisia valheita, kirouksia ja jumalanpilkkaa opetetaan.

        4) heidän rabbiineitaan kiellettäköön elämän ja hengen menettämisen uhalla vast'edes opettamasta.

        5) juutalaisilta kokonaan peruutetaan tien ja saattovartion käyttöoikeus, sillä heillä ei ole maaseudulla mitään tekemistä, koska he eivät ole herroja, ei virkamiehiä eivätkä kauppiaita tai sentapaisia.

        6) heiltä kiellettäköön koronkiskominen, jonka heiltä Mooses on kieltänyt, koska he eivät ole omassa maassaan eivätkä vieraiden maiden herroja, ja heiltä
        otettakoon kaikki omaisuus ja hopea- ja kultakalleudet ja pantakoon syrjään talletettaviksi.

        7) nuorille voimakkaille juutalaismiehille ja juutalaisnaisille annettakoon käteen varsta, kirves, kuokka, lapio, rukki, värttinä ja annettakoon heidän ansaita leipänsä otsansa hiessä, kuten Aadamin lasten osaksi on määrätty."


      • asia.tunnetaan

        Ei kannata Lutteria mainostaa- hukutti ja tapatti Anabaptisteja, mistä luterilaiset tekivät vasta parannusta.
        Jopa tiesivät kirjoituksissa nyt tapettujen nimiä.

        Lutteri ei ole kenenkään välimies - eikä luterilainen pappi.
        Hapatettu porttokirkko.

        Eräs Baptisti- pastori kerran saarnassaan mainitsi sen, miksi hän ei dikkaa Lutteria ja toivoi, että ihmiset oppisivat tuntemaan tuon Luterilaisen kirkon perustukset.

        Uskon, kuka on oikein luterilainen - hän osaa kirota Apostolisen uskon.


    • siisnäin

      Ja koska tuo Usko vie meidät Pelastukseen voin sanoa että on ihana Rauha ja Lepo joka päivä joka on sapatin esikuva !! Etkö sinä ole ollenkaan Pelastunut kun yrität saada Lepo kun pidät sapatin ?? Hae Kristitty. Net Pelastus, niin saat tuntea miten ihana tuo esikuva joka päivä joka palvot.

      • Kristitty.net

        En yritä ansaita pelastusta sapattia viettämällä, enkä palvo sapattia. Minä nyt vain satun olemaan sitä mieltä, että kymmenen käskyä on voimassa ja kolmas käsky kuuluu "Muista pyhittää sapatinpäivä", joten meidän tulee pitää sapatti. Pelastus ei liity asiaan millään tavalla.


      • saviseutulainen
        Kristitty.net kirjoitti:

        En yritä ansaita pelastusta sapattia viettämällä, enkä palvo sapattia. Minä nyt vain satun olemaan sitä mieltä, että kymmenen käskyä on voimassa ja kolmas käsky kuuluu "Muista pyhittää sapatinpäivä", joten meidän tulee pitää sapatti. Pelastus ei liity asiaan millään tavalla.

        Kristitty.net,

        etkö voi millään uskoa ja tunnustaa, että Herra Jeesus on täyttänyt lain sinunkin puolestasi sen pienintä piirtoa myöten?


      • saviseutulainen kirjoitti:

        Kristitty.net,

        etkö voi millään uskoa ja tunnustaa, että Herra Jeesus on täyttänyt lain sinunkin puolestasi sen pienintä piirtoa myöten?

        Uskon että Jeesus täytti koko Mooseksen lain sen pienintä piirtoa myöten. Jeesus myös opetti että laista ei katoa pieninkään piirto. Mutta tarkoittaako "Jeesus on täyttänyt lain" että laki ei enää ole voimassa? Siihen minä en usko. Uskon että kymmenen käskyä on voimassa ja kolmas käsky kuuluu "Muista pyhittää sapatinpäivä", siksi meidän tulee pitää sapatti.


    • siisnäin

      >>>>Onko lain alla olemista jos noudattaa kymmentä käskyä?<<<< Kyllä olet Lain alla eikä Rakkauden alla !!

      • Eli jos noudattaa kymmentä käskyä niin on lain alla? Eli kristittyjen tulee sinun mielestäsi hylätä kymmenen käskyä?


      • taaskerran_
        Kristitty.net kirjoitti:

        Eli jos noudattaa kymmentä käskyä niin on lain alla? Eli kristittyjen tulee sinun mielestäsi hylätä kymmenen käskyä?

        Sinulle on selitetty useamman kerran mitä sapattikäsky uudessa liitossa tarkoittaa. Ja mitä sen rikkominen tarkoittaa. Haluat pysyä omassa tulkinnassasi etkä ymmärtää Jeesuksen viisautta.


      • höpsistähömpp
        taaskerran_ kirjoitti:

        Sinulle on selitetty useamman kerran mitä sapattikäsky uudessa liitossa tarkoittaa. Ja mitä sen rikkominen tarkoittaa. Haluat pysyä omassa tulkinnassasi etkä ymmärtää Jeesuksen viisautta.

        Pitäiskö ne muutkin käskyt sitten selittää "pois", jotta kaikki varastaminen, työpaikan tavaroitten, työauton omiin ajoihin käyttö, naapurin naisen kanssa heilastelu, lasten ja eläinten palvonta ja ylikorostunut paijaaminen koulussa ja kotona, kaiken kaikkiaan vapaus valita itse kunkin omat meidän kodin säännöt olisi "kristillistä"?

        Häpeällistä touhua tuo, ihan jo teidän katekismuksennekin pohjalta.

        Jaa, itse asiassa en tiedä mitä siinä lukee tuon sapatinpyhittämiskäskyn kohdalla ja miltä ajalta ja kenen selittämänä.

        Joten, tämä tällä kertää.


    • EnOoKalju

      Tottakai 10 käskyä on edelleen voimassa, ja sitä tulee kaikikinmokomin noudattaa, kunhan ei kuvittele sillä tavoin "täyttävänsä lakia", etenkään sillä tavoin vanhurskautuvansa. Eikä etenkään elvistele olevansa Lain noudattaja, "koska pitää sapatin". Minä juhlistan sunnuntaita.

      Kun Jeesus täyttää meissä Lain, me Hengessä "noudatamme käskyjä", mutta se ei ole sitä laintäyttämistä jota juutalaisuus opettaa. Juutalaisuus on tiukka tässä asiassa. Sitä sitten kanssa noudatetaan! Jeesuskin sanoi, että joka sanoo täyttävänsä Lain, on velvollinen täyttämään sen kaikessa, sillä jos rikkoo yhdessä kohdassa, ei ole Mooseksen Lain mukainen laintäyttäjä, vaan itseasiassa häpäisee Lakia! On rikollinen!

      Kristitty saa itseensä uuden Hengen ja tämä Jeesuksen Henki tekee hänessä työtään, mutta koska kristitty on samalla itsessään syntinen, hänen laintäyttämisensä ei ole täydellistä. Hän tahtoo elää Hengessä ja tässä Hengessä täyttyy samalla Lakikin, miten täyttyy. Koska hän on Armon alla, häneltä ei Jumala vaadi täyttä Lain täyttämistä. Hänessä täyttyy Armo, Kristuksen laki.

      Tunteekohan veli kristittynet juutalaisuutta kovinkaan hyvin? Jos ryhtyy leikkimään juutalaisuudella, sitä tulee kunnioittaa niin, ettei sitten vedä siihen Jeesuksia mukaan, sillä ihminen ei voi vanhurskautua sekä uskon kautta Jeesukseen, että täyttämällä Lakia. Jompi kumpi. Ei molemmat. Tämä on ihan UT:n oppia. Ja kumpaa sitten onkin, on oltava sitä täydellisesti. JOKO täysin Lain, TAI täysin armon alla, ilman omaa "laintäyttämistään".

      Jos kristitty ryhtyy pelleilemään juutalaisuuden kanssa, hän ei todellisuudessa ole mikään juutalaisuuden ystävä, ellei vedä lainvanhurskauttansa sitten viimeisen päälle. Juutalaisuus ei opeta mitään armontietä Jumalan luo, vaan ainoastaan Lain täyttämisen. Ja niitä nk. Lakeja, eli käskyjä ja kieltoja on sadoittain.

      Kaikki, tai ei mitään. Jos olet nainen, sinun tulee ajaa pääsi kaljuksi, mutta juutalaisen Lain-kiertämisen mukaan, peruukin käyttö on sallittua.
      .

      • >> Tottakai 10 käskyä on edelleen voimassa, ja sitä tulee kaikikinmokomin noudattaa, kunhan ei kuvittele sillä tavoin "täyttävänsä lakia", etenkään sillä tavoin vanhurskautuvansa. Eikä etenkään elvistele olevansa Lain noudattaja, "koska pitää sapatin". Minä juhlistan sunnuntaita. <<

        Kirjoitat että 10 käskyä on voimassa, mutta että juhlistat sunnuntaita. Tässä on täysi ristiriita, koska kolmas käsky kuuluu "Muista pyhittää sapatinpäivä". Jos noudatat kymmentä käskyä, sinun tulee pitää sapatti.


      • >> Tunteekohan veli kristittynet juutalaisuutta kovinkaan hyvin? <<

        Tunnen.

        Miksi viitaat juutalaisuuteen? "Jos ryhtyy leikkimään juutalaisuudella" - sapatin vietto ei ole juutalaisten tapojen noudattamista, kyse on Jumalan Raamatussa antaman kymmenen käskyn noudattamisesta.


      • minuaihmetyttää

        MIksi sinä elvistelet ja oikein juhlistat sunnuntain, koska Jeshua ei tehnyt niin, opetuslapset eivät tehneet niin eikä Paavali eivätkä Paavalin synnyttämät uskovat?
        Niin, että mistä sinä olet sellaisen juhlakalun hankkinut kuin sunnuntai, Sonntag, auringonpäivä.


    • RealSana

      Adventistit ovat kuin lauma raatelevia susia.

      • AdventisteihinKyllästyny

        Jos jollekin on ollut epäselvää mitä on adventismi, asia on näillä foorumeilla kyllä tullut täysin selväksi. Kauan luulin, että tuo muillakin foorumeilla häiriköivä joukkio olisi helluntailaisia, sillä sen verran kieroa sakkia ovat, etteivät koskaan paljasta todellista olemustaan ja selvennä omaa seurakuntataustaansa. Näin rehellinen ihminen tekisi.

        Itse olen tuhanteen kertaan kertonut mitä uskonsuuntaa ja teologiaa itse kannatan, joten en yritä esiintyä esim. helluntailaisena. Tuonut kylläkin esiin lapsuuden ja nuoruuden helluntailaisuus-taustani, josta syystä, muutoin luterilaista vanhurskauttamisoppia tunnustaen, olen kuitenkin osin myönteinen myös nk. perinnehelluntailaisuudelle, etenkin mitä tulee vanhaan opetukseen Pyhän Hengen toiminnasta ja armolahjoista, jota pidän perinnehelluntailaisuudessa (Suomen Helluntaiherätys-herätysliike / Helluntaikansa) nk. terveenä ja jotakuinkin raittiina oppina. Uususkontoisen huijaripuljun nimeltä "Helluntaikirkko" kiellän suoriltaan.

        Myöskin epäraittista helluntailaisuudesta ja new ageläisyydestä syntynyt uususkonsuunta "messiaanisuus" on selkeästi osoittanut olemuksensa, enkä moista höpöuskontoa tunnustaisi unissanikaan.
        .


      • 1234567---

        Henki joka sinussa vallitsee on kuin raatelevaisen suden henki. Sapatti tulee sinunkin eteesi viimeisellä tuomiolla.


      • Laskuntulos
        1234567--- kirjoitti:

        Henki joka sinussa vallitsee on kuin raatelevaisen suden henki. Sapatti tulee sinunkin eteesi viimeisellä tuomiolla.

        123456--- oletko uudestisyntynyt? Kerro miten se tapahtui?


      • 1234567---
        Laskuntulos kirjoitti:

        123456--- oletko uudestisyntynyt? Kerro miten se tapahtui?

        Kerro nyt ihmeessä sinäkin uudestisyntymisestäsi ?


      • RealSana

        1234567--- Miltä se sapatti oikein näyttää? Kuulostaa pahalta hengeltä. Meinaatko seisoa siellä lasisella merellä muutama lain riekale alastomuutesi suojana?


      • RealSana on vaikea uskoa että olet kristitty, koska et rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi, parjaat, solvaat ja panettelet muita.

        "Kielellä me kiitämme Herraa ja Isää, ja sillä me kiroamme ihmisiä, Jumalan kaltaisiksi luotuja; samasta suusta lähtee kiitos ja kirous. Näin ei saa olla, veljeni." (Jaak. 3:9,10)

        "Älkää panetelko toisianne, veljet. Joka veljeään panettelee tai veljensä tuomitsee, se panettelee lakia ja tuomitsee lain; mutta jos sinä tuomitset lain, niin et ole lain noudattaja, vaan sen tuomari." (Jaak. 4:11)

        "Olkoon puheenne aina suloista, suolalla höystettyä, ja tietäkää, kuinka teidän tulee itsekullekin vastata." (Kol. 4:6)

        "Muistuta heitä olemaan hallituksille ja esivalloille alamaiset, kuuliaiset, kaikkiin hyviin tekoihin valmiit, etteivät ketään herjaa, eivät riitele, vaan ovat lempeitä ja osoittavat kaikkea sävyisyyttä kaikkia ihmisiä kohtaan." (Titus 3:1,2)


      • AdventisminLakiOppeja
        Kristitty.net kirjoitti:

        RealSana on vaikea uskoa että olet kristitty, koska et rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi, parjaat, solvaat ja panettelet muita.

        "Kielellä me kiitämme Herraa ja Isää, ja sillä me kiroamme ihmisiä, Jumalan kaltaisiksi luotuja; samasta suusta lähtee kiitos ja kirous. Näin ei saa olla, veljeni." (Jaak. 3:9,10)

        "Älkää panetelko toisianne, veljet. Joka veljeään panettelee tai veljensä tuomitsee, se panettelee lakia ja tuomitsee lain; mutta jos sinä tuomitset lain, niin et ole lain noudattaja, vaan sen tuomari." (Jaak. 4:11)

        "Olkoon puheenne aina suloista, suolalla höystettyä, ja tietäkää, kuinka teidän tulee itsekullekin vastata." (Kol. 4:6)

        "Muistuta heitä olemaan hallituksille ja esivalloille alamaiset, kuuliaiset, kaikkiin hyviin tekoihin valmiit, etteivät ketään herjaa, eivät riitele, vaan ovat lempeitä ja osoittavat kaikkea sävyisyyttä kaikkia ihmisiä kohtaan." (Titus 3:1,2)

        "RealSana on vaikea uskoa että olet kristitty, koska et rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi, parjaat, solvaat ja panettelet muita."

        No tässäpä tulee esiin Lain henki: kun löytyy pienikin osoitettava virhe ja "synti" ilmaantuu, heti syytös Armon alla olevaa kristittyä vastaan! Sitäpaitsi RealSana ei parjaa kristittyjä, vaan Kristuksen vihollisia, jotka tahtovat osoittaa lainvanhurskauttaan, lyömällä armonlapsia.

        Älä itke RealSana! Niin ne Lainvanhurskaat sättivät Jeesustakin, joka kaikessa "rikkoi Lakia" mennen, tullen. Hänen lopulta kävikin tällaisten taholta tosi huonosti. Mutta Hän voitti Kuoleman ja Tuonelan, ylösnousi sunnuntaiaamuna ja sapatti jäi hautaan! Siksi muistamme Häntä sunnuntaisin.

        Älä sinä RealSana yhtään masennu! Sinulla on syntisten puolustaja, Pyhä Henki, kun adventistimessiaaninen Syyttäjä Viimeisellä tuomiolla syyttää sinua.

        Tässä on Lain ja sapatin henki:

        "1234567---
        23.3.2017 13:54
        Henki joka sinussa (RealSana) vallitsee on kuin raatelevaisen suden henki. Sapatti tulee sinunkin eteesi viimeisellä tuomiolla."

        Tässä se lukee ihka kirkkaana! Lain ja sapatistin viha Armonlasta kohtaan. Uhkailu, peräti!

        Terveisin: toinen "Vaikeasti uskottava" syntinen Jumalan lapsi.
        .


      • AdventisminLakiOppeja kirjoitti:

        "RealSana on vaikea uskoa että olet kristitty, koska et rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi, parjaat, solvaat ja panettelet muita."

        No tässäpä tulee esiin Lain henki: kun löytyy pienikin osoitettava virhe ja "synti" ilmaantuu, heti syytös Armon alla olevaa kristittyä vastaan! Sitäpaitsi RealSana ei parjaa kristittyjä, vaan Kristuksen vihollisia, jotka tahtovat osoittaa lainvanhurskauttaan, lyömällä armonlapsia.

        Älä itke RealSana! Niin ne Lainvanhurskaat sättivät Jeesustakin, joka kaikessa "rikkoi Lakia" mennen, tullen. Hänen lopulta kävikin tällaisten taholta tosi huonosti. Mutta Hän voitti Kuoleman ja Tuonelan, ylösnousi sunnuntaiaamuna ja sapatti jäi hautaan! Siksi muistamme Häntä sunnuntaisin.

        Älä sinä RealSana yhtään masennu! Sinulla on syntisten puolustaja, Pyhä Henki, kun adventistimessiaaninen Syyttäjä Viimeisellä tuomiolla syyttää sinua.

        Tässä on Lain ja sapatin henki:

        "1234567---
        23.3.2017 13:54
        Henki joka sinussa (RealSana) vallitsee on kuin raatelevaisen suden henki. Sapatti tulee sinunkin eteesi viimeisellä tuomiolla."

        Tässä se lukee ihka kirkkaana! Lain ja sapatistin viha Armonlasta kohtaan. Uhkailu, peräti!

        Terveisin: toinen "Vaikeasti uskottava" syntinen Jumalan lapsi.
        .

        >> No tässäpä tulee esiin Lain henki: kun löytyy pienikin osoitettava virhe ja "synti" ilmaantuu, heti syytös Armon alla olevaa kristittyä vastaan! <<

        Oletko seurannut mitä kaikkea RealSana on täällä kirjoitellut? Eli pitäisi vain mukisematta niellä kaikki RealSanan vittuilu?

        >> Sitäpaitsi RealSana ei parjaa kristittyjä, vaan Kristuksen vihollisia, jotka tahtovat osoittaa lainvanhurskauttaan, lyömällä armonlapsia. <<

        Olen miljoonaan kertaan tuonut tällä foorumilla esille, että ihminen pelastuu yksin armosta, uskon kautta. Se että opetan että kymmenen käskyä koskee meitä kristittyjä, ei ole lainvanhurskautta. Olenko Kristuksen vihollinen jos opetan että meidän tulee pitää Herran käskyt?


      • jokanäinopettaasuureksi
        Kristitty.net kirjoitti:

        >> No tässäpä tulee esiin Lain henki: kun löytyy pienikin osoitettava virhe ja "synti" ilmaantuu, heti syytös Armon alla olevaa kristittyä vastaan! <<

        Oletko seurannut mitä kaikkea RealSana on täällä kirjoitellut? Eli pitäisi vain mukisematta niellä kaikki RealSanan vittuilu?

        >> Sitäpaitsi RealSana ei parjaa kristittyjä, vaan Kristuksen vihollisia, jotka tahtovat osoittaa lainvanhurskauttaan, lyömällä armonlapsia. <<

        Olen miljoonaan kertaan tuonut tällä foorumilla esille, että ihminen pelastuu yksin armosta, uskon kautta. Se että opetan että kymmenen käskyä koskee meitä kristittyjä, ei ole lainvanhurskautta. Olenko Kristuksen vihollinen jos opetan että meidän tulee pitää Herran käskyt?

        Olenko Kristuksen vihollinen jos opetan että meidän tulee pitää Herran käskyt? ET OLE. Muuta vikaa sinussa kullä voi olla L) ja :)


      • RealSana
        Kristitty.net kirjoitti:

        RealSana on vaikea uskoa että olet kristitty, koska et rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi, parjaat, solvaat ja panettelet muita.

        "Kielellä me kiitämme Herraa ja Isää, ja sillä me kiroamme ihmisiä, Jumalan kaltaisiksi luotuja; samasta suusta lähtee kiitos ja kirous. Näin ei saa olla, veljeni." (Jaak. 3:9,10)

        "Älkää panetelko toisianne, veljet. Joka veljeään panettelee tai veljensä tuomitsee, se panettelee lakia ja tuomitsee lain; mutta jos sinä tuomitset lain, niin et ole lain noudattaja, vaan sen tuomari." (Jaak. 4:11)

        "Olkoon puheenne aina suloista, suolalla höystettyä, ja tietäkää, kuinka teidän tulee itsekullekin vastata." (Kol. 4:6)

        "Muistuta heitä olemaan hallituksille ja esivalloille alamaiset, kuuliaiset, kaikkiin hyviin tekoihin valmiit, etteivät ketään herjaa, eivät riitele, vaan ovat lempeitä ja osoittavat kaikkea sävyisyyttä kaikkia ihmisiä kohtaan." (Titus 3:1,2)

        Kristitty.net, sinusta ei tarvitse uskoa mitään, koska valheesi ja juonesi ovat kaikkien nähtävillä. Et ole uskova. Missäköhän olen panetellut jotakuta? Adventisti kirjoitti: Sapatti tulee sinunkin eteesi viimeisellä tuomiolla. Eikö tämä ole uhkailua?
        Jumala ei esitä viimeisellä tuomiolla mitään kysymystä sapatista. Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti. Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne; minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'
        Tietenkin olet Kristuksen vihollinen. Teet Jeesuksen sovitustyön turhaksi. Uskot omin voimin pelastuvasi. Raamatun mukaan olet Jumalan kiusaaja.


      • Jkkklkhhkkh

        RealSana jatkuvasti haukut sapatti intoilijoita houruadventisteiksi ja Jumalan vihollisiksi, pelastuksesta osattomiksi.

        Onko sovitustyön turhaksi tekemistä, että julistaa että kymmenen käskyä on voimassa? Miksi luulet että sapatin noudattajat luulevat omin voimin pelastuvan? Ei sapatin vietolla ole mitään tekemistä pelastuksen kanssa. Kukaan ei ole opettanut että sapattia viettämällä pelastuu. Miksi kutsut kristitty nettiä Kristuksen viholliseksi? Hänhäb opettaa että ihminen pelastuu yksin armosta uskon kautta. Onko Kristuksen vihollinen siksi että opettaa että kymmenen käskyä on voimassa?


      • RealSana

        Kymmenen käskyn julistaminen on ihan varmasti ja Jumalan Sanan mukaan Jeesuksen sovitustyön turhaksi tekemistä ja vieläpä lain rikkomista.
        Sillä jos minä uudestaan rakennan sen, minkä olen hajottanut maahan, osoitan minä olevani lain rikkoja.
        En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.
        ETKÖ TOSIAAN OSAA LUKEA???
        Mitä ihmettä sapinvouhottajat ja lain kiivailijat oikein opettavat?
        Olkoon teidän puheenne: 'On, on', tahi: 'ei, ei'. Mitä siihen lisätään, se on pahasta.
        Joku jopa kirjoitti minulle uhkauksen: Sapatti tulee sinunkin eteesi viimeisellä tuomiolla.?
        Jkkklkhhkkh, NYT VALEHTELET ONKOIN URAKALLA!!!


      • kysynpävaan
        RealSana kirjoitti:

        Kymmenen käskyn julistaminen on ihan varmasti ja Jumalan Sanan mukaan Jeesuksen sovitustyön turhaksi tekemistä ja vieläpä lain rikkomista.
        Sillä jos minä uudestaan rakennan sen, minkä olen hajottanut maahan, osoitan minä olevani lain rikkoja.
        En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.
        ETKÖ TOSIAAN OSAA LUKEA???
        Mitä ihmettä sapinvouhottajat ja lain kiivailijat oikein opettavat?
        Olkoon teidän puheenne: 'On, on', tahi: 'ei, ei'. Mitä siihen lisätään, se on pahasta.
        Joku jopa kirjoitti minulle uhkauksen: Sapatti tulee sinunkin eteesi viimeisellä tuomiolla.?
        Jkkklkhhkkh, NYT VALEHTELET ONKOIN URAKALLA!!!

        Mistä tiedät kuka on adventisti ja kuka ei ? Adventisti sivuilakaan ei varmasti tiedä kuin Kai A että on advari.


      • RealSana

        Adventistit tai heidän oppiaan noudattavat tunnistaa tästä: sapatti, sapatti, Pyhä Sapatti, sapatti...


      • RealSana kirjoitti:

        Kymmenen käskyn julistaminen on ihan varmasti ja Jumalan Sanan mukaan Jeesuksen sovitustyön turhaksi tekemistä ja vieläpä lain rikkomista.
        Sillä jos minä uudestaan rakennan sen, minkä olen hajottanut maahan, osoitan minä olevani lain rikkoja.
        En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.
        ETKÖ TOSIAAN OSAA LUKEA???
        Mitä ihmettä sapinvouhottajat ja lain kiivailijat oikein opettavat?
        Olkoon teidän puheenne: 'On, on', tahi: 'ei, ei'. Mitä siihen lisätään, se on pahasta.
        Joku jopa kirjoitti minulle uhkauksen: Sapatti tulee sinunkin eteesi viimeisellä tuomiolla.?
        Jkkklkhhkkh, NYT VALEHTELET ONKOIN URAKALLA!!!

        >> koska valheesi ja juonesi ovat kaikkien nähtävillä. Et ole uskova. Missäköhän olen panetellut jotakuta? <<

        Panettelet jatkuvasti, kutsumalla kristittyjä veljiä ja siskoja uskottomiksi, kuten tuossa yllä olevassa lainauksessa. Haukut sapatin viettäjiä valheellisesti houruadventisteiksi. Minä uskon että yksin usko Jeesukseen pelastaa, eikö se tee minusta uskovan? Olenko kristuksen vihollinen, koska opetan että kymmenen käskyä on voimassa?

        >> Tietenkin olet Kristuksen vihollinen. Teet Jeesuksen sovitustyön turhaksi. Uskot omin voimin pelastuvasi. Raamatun mukaan olet Jumalan kiusaaja. <<

        En tee Kristuksen sovitustyötä turhaksi opettamalla että kymmenen käskyä on voimassa ja velvoittaa kaikkia Jeesuksen seuraajia. En usko omin voimini pelastuvan, olen tämän tuonut monta kertaa esiin.

        >> Kymmenen käskyn julistaminen on ihan varmasti ja Jumalan Sanan mukaan Jeesuksen sovitustyön turhaksi tekemistä ja vieläpä lain rikkomista. <<

        Ollaanpas RealSana rehellisiä, sinun mielestäsi siis kymmenen käskyä ei kuulu kristityille? Tuon on mielenkiintoinen asema. Kymmenen käskyn opettaminen ei ole sovitustyön turhaksi tekemistä saati lain rikkomista. Jeesuksen mukaan "Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni." (Joh 14:15)


      • RealSana
        Kristitty.net kirjoitti:

        >> koska valheesi ja juonesi ovat kaikkien nähtävillä. Et ole uskova. Missäköhän olen panetellut jotakuta? <<

        Panettelet jatkuvasti, kutsumalla kristittyjä veljiä ja siskoja uskottomiksi, kuten tuossa yllä olevassa lainauksessa. Haukut sapatin viettäjiä valheellisesti houruadventisteiksi. Minä uskon että yksin usko Jeesukseen pelastaa, eikö se tee minusta uskovan? Olenko kristuksen vihollinen, koska opetan että kymmenen käskyä on voimassa?

        >> Tietenkin olet Kristuksen vihollinen. Teet Jeesuksen sovitustyön turhaksi. Uskot omin voimin pelastuvasi. Raamatun mukaan olet Jumalan kiusaaja. <<

        En tee Kristuksen sovitustyötä turhaksi opettamalla että kymmenen käskyä on voimassa ja velvoittaa kaikkia Jeesuksen seuraajia. En usko omin voimini pelastuvan, olen tämän tuonut monta kertaa esiin.

        >> Kymmenen käskyn julistaminen on ihan varmasti ja Jumalan Sanan mukaan Jeesuksen sovitustyön turhaksi tekemistä ja vieläpä lain rikkomista. <<

        Ollaanpas RealSana rehellisiä, sinun mielestäsi siis kymmenen käskyä ei kuulu kristityille? Tuon on mielenkiintoinen asema. Kymmenen käskyn opettaminen ei ole sovitustyön turhaksi tekemistä saati lain rikkomista. Jeesuksen mukaan "Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni." (Joh 14:15)

        Kristitty.net, jatkat valehteluasi. Jos sepustuksesi ovat selkeästi Jumalan Sanan vastaisia, niin meinaatko että Jumala valehtelee??? Jompi kumpi valehtelee joko sinä tai Jumala. Minä olen sitä mieltä, että sinä valehtelet. Jumala ei koskaan valehtele.
        Et yksinkertaisesti osaa lukea ja haluat vain kiusata.
        Jos te minua rakastatte, niin te pidätte MINUN KÄSKYNI"
        NÄETKÖ EI TÄSSÄ PUHUTA MOOSEKSEN LAISTA, VAAN JEESUKSEN KÄSKYISTÄ!!!
        Jeesus käski mm. Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Siis Jeesus ei käskenyt saarnata kymmentä käskyä.


      • RealSana kirjoitti:

        Kristitty.net, jatkat valehteluasi. Jos sepustuksesi ovat selkeästi Jumalan Sanan vastaisia, niin meinaatko että Jumala valehtelee??? Jompi kumpi valehtelee joko sinä tai Jumala. Minä olen sitä mieltä, että sinä valehtelet. Jumala ei koskaan valehtele.
        Et yksinkertaisesti osaa lukea ja haluat vain kiusata.
        Jos te minua rakastatte, niin te pidätte MINUN KÄSKYNI"
        NÄETKÖ EI TÄSSÄ PUHUTA MOOSEKSEN LAISTA, VAAN JEESUKSEN KÄSKYISTÄ!!!
        Jeesus käski mm. Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Siis Jeesus ei käskenyt saarnata kymmentä käskyä.

        Missäs kohtaa minä nyt olen valehdellut? Voisit osoittaa Raamatun avulla missä kohtaa mielestäsi erehdyn.

        Katsotaanpas tuota lähetyskäskyä tarkemmin:

        "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja OPETTAMALLA HEITÄ PITÄMÄÄN KAIKKI, MITÄ MINÄ OLEN KÄSKENYT TEIDÄN PITÄÄ. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti." (Mt. 28:19-20)

        Mitä Jeesus käski meidän pitää? Ei puhuta Mooseksen laista vai? Pitääkö taas lainata Jeesusta:
        ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)

        On enemmän kuin erikoista, että sinun mielestäsi kymmenen käskyä ei ole voimassa. Yksikään tuntemani kirkkokunta ei opeta että kymmenen käskyä ei olisi voimassa. Mihin kirkkokuntaan sinä kuulut?


      • RealSana

        Kristitty.net Sinun oppisi ovat saatanallisia valheita. Jumalan Sana opettaa selvästi, ettei Mooseksen laki ja siihen sisältyvät ns. kymmenen käskyä ole voimassa.
        Jeesus opetti ja eli Mooseksen lain alaisena. Vasta Jeesuksen kuoleman jälkeen alkoi Uusi Liitto. Jeesus ei tullut lakia kumoamaan vaan täyttämään. Jumalan Sana ei koskaan katoa.
        Viime kerralla, kun lainasin Jumalan Sanaa: kirjoitit: "mene hoitoon" Lainaan taas saman paikan: Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi;
        Jos kirkkokunnan julistavat Mooseksen lakia, niin heidän julistuksen ei kuitekaan muuta Jumalan Sanaa, nyt on voimassa Uusi Liitto.
        Meinaatko, että suuri joukko on aina oikeassa? Olet tunnet vain adventistin hapattamia orjuuden kirkkokuntia.


      • kysyvä
        RealSana kirjoitti:

        Kristitty.net Sinun oppisi ovat saatanallisia valheita. Jumalan Sana opettaa selvästi, ettei Mooseksen laki ja siihen sisältyvät ns. kymmenen käskyä ole voimassa.
        Jeesus opetti ja eli Mooseksen lain alaisena. Vasta Jeesuksen kuoleman jälkeen alkoi Uusi Liitto. Jeesus ei tullut lakia kumoamaan vaan täyttämään. Jumalan Sana ei koskaan katoa.
        Viime kerralla, kun lainasin Jumalan Sanaa: kirjoitit: "mene hoitoon" Lainaan taas saman paikan: Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi;
        Jos kirkkokunnan julistavat Mooseksen lakia, niin heidän julistuksen ei kuitekaan muuta Jumalan Sanaa, nyt on voimassa Uusi Liitto.
        Meinaatko, että suuri joukko on aina oikeassa? Olet tunnet vain adventistin hapattamia orjuuden kirkkokuntia.

        Saako kysyä mihinkä suuntaan sinä kuulut ?


      • >> Kristitty.net Sinun oppisi ovat saatanallisia valheita. Jumalan Sana opettaa selvästi, ettei Mooseksen laki ja siihen sisältyvät ns. kymmenen käskyä ole voimassa. <<

        Olen jo yllä lainannut Jeesuksen sanoja joiden mukaan laista ei katoa pieninkään piirto. Et ole siihen kyennyt sanomaan yhtään mitään. Tarinassa rikkaasta nuorukaisesta Jeesus vahvistaa kymmenen käskyä:

        "Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että minä saisin iankaikkisen elämän?" Niin hän sanoi hänelle: "Miksi kysyt minulta, mikä on hyvää? On ainoastaan yksi, joka on hyvä. Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt." Hän sanoi hänelle: "Mitkä?" Jeesus sanoi: "Nämä: 'Älä tapa', 'Älä tee huorin', 'Älä varasta', 'Älä sano väärää todistusta',
        Matthew 19:19: 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi', ja: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'"." (Mt. 19:16-19)

        Kun Jeesus lainaa kymmenestä käskystä viittä, tarkoittaako hän että ainoastaan nuo viisi ovat voimassa? Ei, vaan Jeesus vahvistaa kaikki kymmenen käskyä.

        On suoraan sanottuna sairasta opettaa ettei kymmenen käskyä ole voimassa ja olet kyllä tuon oppisi kanssa kyllä melkoisessa paitsiossa.

        >> Viime kerralla, kun lainasin Jumalan Sanaa: kirjoitit: "mene hoitoon" <<

        Minä en ole kirjoittanut mitään tuollaista. On liikuttavaa kuinka herkästi loukkaannut tuollaisesta, ottaen huomioon millä tyylillä itse jatkuvasti panettelet, solvaat ja kiroat toisia. Asiat tappelee, ei ihmiset, etkä saavuta ad hominem argumenteillasi yhtään mitään.

        >> Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; <<

        Alkukielessä ei ole sanaa "liitto":
        http://biblehub.com/interlinear/hebrews/8-13.htm

        Vaan mikä on se uusi liitto?

        "Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen LAKINI heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani." (Jer. 31:33)


      • 23.3.2017.12.25
        AdventisminLakiOppeja kirjoitti:

        "RealSana on vaikea uskoa että olet kristitty, koska et rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi, parjaat, solvaat ja panettelet muita."

        No tässäpä tulee esiin Lain henki: kun löytyy pienikin osoitettava virhe ja "synti" ilmaantuu, heti syytös Armon alla olevaa kristittyä vastaan! Sitäpaitsi RealSana ei parjaa kristittyjä, vaan Kristuksen vihollisia, jotka tahtovat osoittaa lainvanhurskauttaan, lyömällä armonlapsia.

        Älä itke RealSana! Niin ne Lainvanhurskaat sättivät Jeesustakin, joka kaikessa "rikkoi Lakia" mennen, tullen. Hänen lopulta kävikin tällaisten taholta tosi huonosti. Mutta Hän voitti Kuoleman ja Tuonelan, ylösnousi sunnuntaiaamuna ja sapatti jäi hautaan! Siksi muistamme Häntä sunnuntaisin.

        Älä sinä RealSana yhtään masennu! Sinulla on syntisten puolustaja, Pyhä Henki, kun adventistimessiaaninen Syyttäjä Viimeisellä tuomiolla syyttää sinua.

        Tässä on Lain ja sapatin henki:

        "1234567---
        23.3.2017 13:54
        Henki joka sinussa (RealSana) vallitsee on kuin raatelevaisen suden henki. Sapatti tulee sinunkin eteesi viimeisellä tuomiolla."

        Tässä se lukee ihka kirkkaana! Lain ja sapatistin viha Armonlasta kohtaan. Uhkailu, peräti!

        Terveisin: toinen "Vaikeasti uskottava" syntinen Jumalan lapsi.
        .

        RealSana se ensin kirjoitti: Adventistit ovat kuin lauma raatelevia susia. Metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan.


    • Meidän työaikalakimme on parempi kuin Mooseksen laki. Siinä on peräti KAKSI vapaapäivää viikossa joten ei adventistinperkeleillä pitäis olla mitään valittamista.

    • valitettavaa

      Realsanalla on valittamista.

      • SanaForReal

        RealSanaa on adventistit nussinu perseeseen, siksi se on nii katkera,johon tämän kerroin jo aiemmin.


    • sunnuntailainnoudattajat

      Jeshuan opetuslapset eivät hypänneet hänen kuolleistanousemisensa jälkeen lain ja Jahven määräaikojen eli juhlien noudattamattomuuteen, niin ei tehnyt myöskään Paavali eivätkä esimerkikis Kolossan uskovat, joten Jumalan määräämien päiväjen tyhjäksi tekeminen on Rooman kirkon ja keisarin käsky. Saatana noudattaa omia lakejaan, joten kaipa häntä seuraavat sitten noudattavat sanoja, joita häntä seuranneetkin ovat suistaan päästäneet.

      Näinkö se menee? Jos sinä olet voimallinen osoittamaan esimerkiksi sunnuntain alkulähteen olevan Jeshuan sanoissa tai edes opetuslasten tai edes Paavalin tai edes jonkun yksittäisen uskovaisen, niin annapa tulla. Saadaan sitten senkin käskyn "jumalallinen " alkuperä selville eikä tarvitse kenenkään taistella vastaan, kun sunnuntai on oikein lailla määrätty.

      • Etkö ole lukenut:

        "Ja kun viikon ensimmäisenä päivänä olimme kokoontuneet murtamaan leipää, niin Paavali, joka seuraavana päivänä aikoi matkustaa pois, keskusteli heidän kanssansa ja pitkitti puhettaan puoliyöhön saakka." (Apt. 20:7)

        "Kunkin viikon ensimmäisenä päivänä pankoon jokainen teistä kotonaan jotakin talteen, säästäen menestymisensä mukaan, ettei keräyksiä tehtäisi vasta minun tultuani." (1. Kor. 16:2)

        Siinä on kerrassaan valtava raamatullinen todistusaineisto, joka osoittaa että sunnuntai on Herran pyhä päivä. Sarkasmia, jos joku ei tajunnut.


    • RealSana

      Sapatin vouhottajat ovat pian ryömimässä paavin porttkirkon helmoihin, sieltähän he ovat tulleetkin.

      • Kerrassaan omituinen lause. Sunnuntai on nimen omaan Paavin porttokirkon keksintö, eikä toisin päin.

        Katolinen lehti The Catholic Universe Bulletin:

        ”Roomalaiskatolinen kirkko vaihtoi sapatin sunnuntaiksi jumalallisella, erehtymättömällä auktoriteetillaan, jonka se on saanut perustajaltaan, Jeesukselta Kristukselta. Protestantilla, joka väittää Raamatun olevan ainoa hengellinen ohje, ei ole mitään valtuutusta viettää sunnuntaita.” (The Catholic Universe Bulletin, August 14, 1942, p. 4.)

        The Convert's Catechism of Catholic Doctrine:

        ”K: Mikä päivä on sapatti?
        V: Lauantai on sapatinpäivä.
        K: Miksi vietämme sunnuntaita lauantain sijaan?
        V: Me vietämme sunnuntaita lauantain sijaan koska Katolinen kirkko siirsi juhlallisuuden lauantailta sunnuntaille.”
        (The Convert's Catechism of Catholic Doctrine (1957) p. 50)

        Kardinaali James Gibbons kirjoittaa:

        ”Voit lukea Raamatun ensimmäisestä mooseksen kirjasta ilmestyskirjaan, etkä löydä ainuttakaan riviä, joka valtuuttaisi sunnuntain pyhittämisen. Kirjoitukset vahvistavat lauantain uskonnollisen juhlimisen, päivän, jota me emme ikinä pyhitä.” (Kardinaali James Gibbons, The Faith of Our Fathers 1978)

        Selvästi sunnuntain vietto on protestanttisuuteen tullut suoraan katoliselta kirkolta, uskonpuhdistajilta jäi tämä doktriini puhdistamatta.


    • siisnäin

      Hyvä aloitus !! Sabatti-intoilijat on mennyt Lain alle ja tulis täyttää koko Lain.. Sabatti kun vietä ei ole edes mitään tekemistä lähimmäisrakkauden kanssa edes.. Voi voi sitä Vanhan Liiton Laki ..

      • Onko ihminen lain alla jos hän uskoo että kymmenen käskyä on voimassa? Onko kymmenen käskyä vanhan liiton lakia?


    • Laskuntulos

      Sapatti-keskustelut vahvistavat käsitystäni, että sapatti-intoilijat eivät ole ottaneet ensimmäistäkään askelta Jeesus-tiellä. He eivät ole tulleet lammastarhaan ovesta. He ovat susia lammasten vaatteissa. Kaikista härskeintä on, että nämä pelastumattomat opettavat meitä uudestisyntyneitä kristittyjä! Sabatti-intoilijat kuuluvat samaan sakkiin Uskonsanan antikristuksen palvelijoiden, Bethelin haudoilla makaajien, Isän syli, Torontolaisten ym. eksyttäjien kanssa.

      • lakikovoimassaolematta

        Jeshuan mukaan kaikki tunkeutuvat väkisin Jumalan kuningaskuntaan, Lk 16:16
        16 Laki ja profeetat olivat Johannekseen asti; siitä lähtien julistetaan Jumalan valtakuntaa, ja jokainen tunkeutuu sinne väkisin.

        Välittömästi tämän jälkeen sanotaan näin = Jeesus jatkoi näin; jos uskoo, että Jeesus on sanonut nämäkin sanat:
        Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää. Tai:
        Helpompi on taivaitten ja maan hävitä/kadota, kuin heprean kirjaimia toisistaan erottavien ja niitä identifioivien pienten pikkuviivojen hävitä laista, lain olematta olemassa, tosi ja voimassa.


    • eräs-toinen

      Ihmeellistä Raamatun kirjoitusten väärin ymmärtämist tässäkin ketjussa.

      Käskyt kertovat meille sen, mitä on lupa tehdä ja mitä ei ole lupa tehdä. Ne ovat meille hyvän elämän ohje, mutta eivät tie pelastukseen.

      Syntiä tehneen ja syntisen aino pelastumisen toivo on Jeesuksen kristuksen uhrissa ja syntien anteeksisaamisessa. Sovituksen uskomisen kylkiäisenä tulee sitten Jumalan pyhä henki ja voima noudattaa niitä käskyjä, jotka uudessa liitossa noudatettavaksi on annettu. (Apt 15; Joh 13:34)

    • eräs-toinen

      Heprealaiskirjeessä ei kumota kymmenen käskyn lain säädöksiä vaan uhreja, pesuja ja erilaisia ruokia koskevat lain käskyt, koska Kristus on korvannut ne omalla uhrillaan ja ne ovat siten käyneet tarpeettomiksi. (Hebr 9-10)

      Kristuksessa on kumottu myös vanhan liiton pappislaki perimyssääntöineen, sillä Jeesus Kristus on tullut ylimmäiseksi papiksi Juudan sukukunnasta ja pysyy pappina ikuisesti, koska ei kuole enää koskaan. (Hebr 5-8)

      Kymmenen käskyn lakia ei ole kumottu missään kohdassa Raamattua ja ne käskyt kuuluvat niiden käskyjen joukkoon, joita tulee hengen uudessa tilassa noudattaa. Uudessa liitossa noudatetaan niiden kymmenen käskyn lisäksi muitakin säädöksiä, jotka on mainittu Apt 15. luvussa.

      15:28 Sillä pyhä henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät:
      15:29 että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!"

      Nämä käskyt ovat lain kirjasta eivätkä kuulu kymmenen käskyn joukkoon. Jerusalemin vanhimmat ja apostolit käsittelivät sitä asiaa, pitkääkö pakanuudesta Jumalan tykö kääntyneiden noudattaa kaikkia lain kirjan käskyjä. Tultiin siihen päätökseen, että ei tarvitse, sillä nämä riittävät noudatettavaksi, mutta kymmenen käskyn laki on tietysti noudatettavien käskyjen joukossa ja ne sisältyvät rakkauden käskyyn, jota ei ole myöskään lupa rikkoa uudessa liitossa.

      Paavali opetti käskyjen pitämistä yhtä pitävästi muiden apostolien ja Jeesuksen kanssa. (Matt 5:19ss.)

      1.Tessalonikalaiskirje:
      4:1 Sitten vielä, veljet, me pyydämme teitä ja kehotamme Herrassa Jeesuksessa, että te, niin kuin olette meiltä oppineet, miten teidän tulee vaeltaa ja olla Jumalalle otolliset, niin kuin vaellattekin, siinä yhä enemmän varttuisitte.
      4:2 Tiedättehän, mitkä KÄSKYT me olemme Herran Jeesuksen kautta teille antaneet.
      4:3 Sillä tämä on Jumalan tahto, teidän pyhityksenne, että kartatte haureutta,

      Tätä seuraa lista ohjeita ja käskyjä, joita tulee noudattaa hengen uudessa tilassa.

      Johanneksen evankeliumi:
      15:10 Jos te pidätte minun käskyni, niin te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen pitänyt Isäni käskyt ja pysyn hänen rakkaudessaan.

      1.Johanneksen kirje:
      5:1 Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on Jumalasta syntynyt; ja jokainen, joka rakastaa häntä, joka on synnyttänyt, rakastaa myöskin sitä, joka hänestä on syntynyt.
      5:2 Siitä me tiedämme, että rakastamme Jumalan lapsia, kun rakastamme Jumalaa ja NOUDATAMME hänen KÄSKYJÄNSÄ.
      5:3 Sillä rakkaus Jumalaan on se, että PIDÄMME hänen KÄSKYNSÄ. Ja hänen KÄSKYNSÄ eivät ole raskaat;

      Ilmestyskirja:
      12:17 Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiänsä vastaan, jotka pitävät Jumalan KÄSKYT ja joilla on Jeesuksen todistus.
      14:12 Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan KÄSKYT ja Jeesuksen uskon.

      Käskyillä tarkoitetaan rakkauden käskyn pitämistä ja kymmenen käskyä sisältyvät siihen käskyyn (Mark 12:28-34; 5Moos 6:4-9). Petoa palvelevat ja kumartavat eivät pidä rakkauden käskyä ja palvovat väärää kristusta Jumalanaan. (Ilm 13:11-18)

    • RealSana

      eräs-toinen, valheesi jatkuvat. Miksi sitten kirjoittele täällä nythän se sinun epäjumalan päiväsi. Alahan palvoa sapattiasi.
      Mistä houru oppaasta kopiot noita sepustuksiasi? VOISIKO KERTOA?
      Mooseksen laki Vanhan liiton laki on kaikki tai ei mitään. Ei voinut ottaa vain yhtä tai muutamaa kohtaa noudatettavakseen, piti ottaa kaikki.
      PYYHKI POIS SEN KIRJOITUKSEN SÄÄDÖKSINEEN, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin.
      OSAATKO LUKEA????
      Sinulla ei ole Pyhää Henkeä etkä tiedä mitään uskon vaelluksesta.
      Olet meinaa aika röyhkeä, koska olet uskosta osaton tahdot opettaa Jeesuksen seuraajia.

      • >> PYYHKI POIS SEN KIRJOITUKSEN SÄÄDÖKSINEEN <<

        Alkukielessä säädös on kreikaksi dogma. Se sana ei koskaan UT:ssa tai septuagintassa tarkoita Mooseksen lakia, vaan aina ihmisten säädöstä. Lainaamassasi jakeessa ei siis sanota, että Mooseksen laki olisi naulittu ristille.


      • ystävällisest

        Rauhoitu veli hyvä.


      • Laskuntulos

        Kuinka monta kirjainta saa kirjoittaa sabattina?


      • Laskuntulos kirjoitti:

        Kuinka monta kirjainta saa kirjoittaa sabattina?

        Raamatussa ei sanota että sapattina ei saisi kirjoittaa.


      • Selväjääräpää
        Kristitty.net kirjoitti:

        Raamatussa ei sanota että sapattina ei saisi kirjoittaa.

        Olet hourupää ja riidan aiheuttaja. Teet tätä ilmeisesti tahallasi. Sinuun ei tehoa mikään järkipuhe eikä Raamattu eli Jumalan Sana! Olisi parempi, että vetäytyisit takaisin sinne adventistien palstalle!


      • niin.teemme
        Selväjääräpää kirjoitti:

        Olet hourupää ja riidan aiheuttaja. Teet tätä ilmeisesti tahallasi. Sinuun ei tehoa mikään järkipuhe eikä Raamattu eli Jumalan Sana! Olisi parempi, että vetäytyisit takaisin sinne adventistien palstalle!

        Liikumme useilla palstoilla.


      • saa.julistaa

        Astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla ja julista sanaa.


    • eräs-toinen

      Apostolien teot:
      16:4 Ja sitä mukaa kuin he vaelsivat kaupungista kaupunkiin, antoivat he heille noudatettaviksi ne säädökset, jotka apostolit ja Jerusalemin vanhimmat olivat hyväksyneet.

      Apostolien teot:
      15:28 Sillä pyhä henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät:
      15:29 että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!"

      Nämä Mooseksen lain kirjan säädökset tulivat noudatettavaksi kymmenen käskyn ja rakkauden käskyn lisäksi. Lakia ei ole kumottu. Lain käskyt ohjaavat meitä niin että tiedämme, mitä on lupa tehdä ja mitä ei ole lupa tehdä.

    • RealSana

      eräs-toinen, kirjoitat törkeitä valheita. Lainkäskyt näyttävät sinun, jumalattoman ja pilkkaajan syyllisyyden.
      Mutta minä olen Aabrahamin lapsi, lupauksien perillinen.
      Olet röyhkä ja halpamainen.
      Jumalattomalle (eräs-toinen nikki)Jumala sanoo: "Mikä sinä olet puhumaan minun käskyistäni ja ottamaan minun liittoni suuhusi?

      • eräs-toinen

        Jeesus sanoi sinun kaltaisistasi "Aabrahamin lapsista" näin:

        "Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä." (Joh 8:44)

        Revi siitä.


      • RealSana

        eräs-toinen, no johan paljastui suden luonteesi. Arvasinhan että lopulta todella paljastat kuka olet. Olet raateleva susi, huh! Ensin yritit hiukan kätkeä suden luonnetta, mutta nyt paljastit jo koko pahuutesi.


    • Me kunnon kristityt emme ole sapatin orjia kuten ortodoksijuutalaiset vaan painamme reippaasti sähkönappulaa myös lauantaina!

      HYVÄ!

      • Raamatussa ei ole mitään kieltoa käyttää sähkölaitteita sapattina, kyse on rabbien perinnäissäännöstä, joita kristittyjen ei tule noudattaa. Onko mielestäsi kymmenen käskyn noudattaminen orjuutta?


      • Olethäiritsijä
        Kristitty.net kirjoitti:

        Raamatussa ei ole mitään kieltoa käyttää sähkölaitteita sapattina, kyse on rabbien perinnäissäännöstä, joita kristittyjen ei tule noudattaa. Onko mielestäsi kymmenen käskyn noudattaminen orjuutta?

        Olet aikamoinen sekopää, palaa takaisin adventistien palstalle! Sinua ei kaivata täällä.


      • aika.vauhtia
        Olethäiritsijä kirjoitti:

        Olet aikamoinen sekopää, palaa takaisin adventistien palstalle! Sinua ei kaivata täällä.

        Me liikutaan monilla palstoilla !


    • Finne2

      Täällä taitaa taas tuo lähimmäisenrakkaus oikein kukoistaa..

    • RealSana

      Kristitty.net tosiaan sekosit lopullisesti. No, miksi vaadit ja kiivailet noudattaman lainkäskyjä, vaikka itse kirjoitat: "kyse on rabbien perinnäissäännöstä, joita kristittyjen ei tule noudattaa."
      Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat, niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.

      • Raamatun käskyt tulee erottaa rabbien perinnäissäädöksistä.


      • eräs-toinen

        Hebrealaiskirje:
        7:18 Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön.

        Tällä sanalla kumottiin leeviläinen pappeus ja pappeuden perimysjärjestys, jotka ovat osa Mooseksen lain kirjaa. (4Moos 18:21-23; 24:17)

        Hebrealaiskirje:
        9:9 Tämä on nykyistä aikaa tarkoittava vertauskuva, ja sen mukaisesti uhrataan lahjoja ja uhreja, jotka eivät kykene tekemään täydelliseksi omassatunnossaan sitä, joka jumalanpalvelusta toimittaa,
        9:10 vaan jotka, niinkuin ruuat ja juomat ja erilaiset pesotkin, ovat ainoastaan lihan sääntöjä, jotka ovat voimassa uuden järjestyksen aikaan asti.

        Nämä Mooseksen lain kirjan käskyt eivät ole enää voimassa eli ne eivät velvoita kristittyjä.

        8:13 Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, mikä vanhenee ja käy iälliseksi, on lähellä häviämistään.

        Vanhan liiton esikuvalliset käskyt ovat vanhentuneet eivätkä velvoita kristittyjä, sillä Kristuksen uhri on korvannut ne. Kristus täytti sen lain, joka käski uhrata uhreja ja viettää juhlia Mooseksen lain kirjan mukaan.


      • ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)


      • Jeesusontie
        Kristitty.net kirjoitti:

        ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)

        Et ymmärrä mitä tarkoittaa sapatin pitäminen uudessa liitossa ja mitä tarkoittaa sen rikkominen. Itse rikot sapattikäskyä jos teet omia lihan tekojasi (vaikka se kuulostaisi Raamatulliselta), eli et elä Herran levossa omista töistäsi. Pitäisit sen sapatin, josta puhut, jos antaisit Jeesuksen olla elämäsi Herra ja Hänen johtaa elämääsi Pyhässä Hengessä, ja antaisit siis Hänen elää sinussa ja tehdä sinussa sen mikä on Hänelle otollista. Et ole Jeesuksen Herrauden alla. Voit antaa muille kuvan ikäänkuin seuraisit Jeesusta, kuitenkaan Häntä seuraamatta. Kannattaa etsiä sitä että tuntee Herransa henkilökohtaisesti ja ottaa ohjeet Häneltä, antaa Hänen todella elää itsessään. Silloin tulet huomaamaan mitä esim. mikä on sapattikäsky uudessa liitossa. Tiedäthän sen, että ihminen voi uudessa liitossa syödä esim. porsaanlihaa? Et ymmärrä tuota lainaamaasi jaetta (Mt. 5-luvusta). Lue Raamattu loppuun niin näet kaiken mitä Jeesus sanoo Sanassaan.


      • jfgjty
        Kristitty.net kirjoitti:

        ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)

        Jeesus tuli täyttämään lain koska kukaan ihminen ei siihen itse kykene.


      • Jeesusontie kirjoitti:

        Et ymmärrä mitä tarkoittaa sapatin pitäminen uudessa liitossa ja mitä tarkoittaa sen rikkominen. Itse rikot sapattikäskyä jos teet omia lihan tekojasi (vaikka se kuulostaisi Raamatulliselta), eli et elä Herran levossa omista töistäsi. Pitäisit sen sapatin, josta puhut, jos antaisit Jeesuksen olla elämäsi Herra ja Hänen johtaa elämääsi Pyhässä Hengessä, ja antaisit siis Hänen elää sinussa ja tehdä sinussa sen mikä on Hänelle otollista. Et ole Jeesuksen Herrauden alla. Voit antaa muille kuvan ikäänkuin seuraisit Jeesusta, kuitenkaan Häntä seuraamatta. Kannattaa etsiä sitä että tuntee Herransa henkilökohtaisesti ja ottaa ohjeet Häneltä, antaa Hänen todella elää itsessään. Silloin tulet huomaamaan mitä esim. mikä on sapattikäsky uudessa liitossa. Tiedäthän sen, että ihminen voi uudessa liitossa syödä esim. porsaanlihaa? Et ymmärrä tuota lainaamaasi jaetta (Mt. 5-luvusta). Lue Raamattu loppuun niin näet kaiken mitä Jeesus sanoo Sanassaan.

        Jeesus pyhittä sapatin, ja meidän tulee seurata Jeesuksen esimerkkiä. Emme voi tulkita kymmenen käskyn käskyä "Muista pyhittää sapatinpäivä" hengellisesti, ikään kuin saisimme tehdä töitä sapattina, kunhan on lepo Herrassa.

        >> Tiedäthän sen, että ihminen voi uudessa liitossa syödä esim. porsaanlihaa? <<

        Missään kohtaa Raamattua ei anneta lupaa syödä sianlihaa, ei uudessa eikä vanhassa liitossa. Mutta tämä menee jo ohi aiheen, joka on sapatti.


    • Finne2

      Kymmenen käskyn lakia ei ole kumottu missään kohdassa Raamattua. Kysymys vain siitä, että haluammeko noudattaa Hänen sanaansa ja vaeltaa niiden opetuksien mukaan. Meidän ei pidä alkaa yrittää käskyjä täyttämään (toteuttamaan), vaan pyrkiä niitä Jumalan armosta uskon tekoina noudattamaan.

      • eräs-toinen

        Tässä tuli esille mielenkiintoinen asia, nimittäin se mitä "uskon teot" ja "lain teot" ovat Raamatussa.

        "Lain teot" viittaavat lähes poikkeuksetta ja aina vanhan liiton uhreihin sekä temppelipalvelukseen, joiden kautta Israelin synnit sovitettiin. Niin kuin Heprealaiskirje ja muut uuden liiton kirjoitukset kertovat, eivät nämä vanhan liiton uhrit voineet poistaa pysyvästi syntiä ja tuoda iankaikkista lunastusta. Kristuksen uhri on tehnyt ne käskyt tarpeettomiksi ja vanhentuneiksi, niin että niitä ei tarvitse uudessa liitossa toistaa eikä niitä ole edes lupa toistaa.

        "Uskon teot" ovat puolestaan Jumalan vaikuttamia hyviä tekoja kristityissä Jumalan lapsissa, niin että ne ovat rakkauden käskyn ja kymmenen käskyn noudattamista sen sijaan, että rikkoisivat niitä hyviä käskyjä vastaan. Jumala on luvannut itse vaikuttaa näiden hyvien käskyjen pitämisen ja on korottanut ne yli Mooseksen lain kirjaan kirjoitettujen käskyjen, joita ei tarvitse noudattaa uudessa liitossa muuten kuin Apt 15:28-29 mainittujen käskyjen osalta.


      • eräs-toinen
        eräs-toinen kirjoitti:

        Tässä tuli esille mielenkiintoinen asia, nimittäin se mitä "uskon teot" ja "lain teot" ovat Raamatussa.

        "Lain teot" viittaavat lähes poikkeuksetta ja aina vanhan liiton uhreihin sekä temppelipalvelukseen, joiden kautta Israelin synnit sovitettiin. Niin kuin Heprealaiskirje ja muut uuden liiton kirjoitukset kertovat, eivät nämä vanhan liiton uhrit voineet poistaa pysyvästi syntiä ja tuoda iankaikkista lunastusta. Kristuksen uhri on tehnyt ne käskyt tarpeettomiksi ja vanhentuneiksi, niin että niitä ei tarvitse uudessa liitossa toistaa eikä niitä ole edes lupa toistaa.

        "Uskon teot" ovat puolestaan Jumalan vaikuttamia hyviä tekoja kristityissä Jumalan lapsissa, niin että ne ovat rakkauden käskyn ja kymmenen käskyn noudattamista sen sijaan, että rikkoisivat niitä hyviä käskyjä vastaan. Jumala on luvannut itse vaikuttaa näiden hyvien käskyjen pitämisen ja on korottanut ne yli Mooseksen lain kirjaan kirjoitettujen käskyjen, joita ei tarvitse noudattaa uudessa liitossa muuten kuin Apt 15:28-29 mainittujen käskyjen osalta.

        Korjaan sen verran, että "lain teot" viittaavat myös ikuiseen moraalilakiin eli kymmeneen käskyyn... anteeksi erehdykseni.

        Roomalaiskirje:
        2:15 ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä -
        3:20 sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto.
        3:28 Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja.

        Galatalaiskirje:
        2:16 mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista.
        3:2 Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta?
        3:5 Joka siis antaa teille Hengen ja tekee voimallisia tekoja teidän keskuudessanne, saako hän sen aikaan lain tekojen vai uskossa kuulemisen kautta,
        3:10 Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee."

        Tässä viimeisessä lainatussa jakeessa viitataan tosin "lain kirjaan" eikä lain tauluihin, mutta kokonaisuudessaan opetus "lain teoista" pitää sisällään myös rakkauden käskyn ja kymmenen käskyä, joiden noudattaminen on "lain noudattamista", mutta rikkominen on syntiä. Koska kaikki muut ovat rikkoneet näitä hyviä käskyjä vastaan paitsi Jeesus, niin ainoa tie sisälle elämään on syntien anteeksisaaminen Kristuksen uhrin kautta - se ei riitä, jos pidämme osan käskyistä osan aikaa, mutta emme jatkuvasti ja kaiken aikaa.

        Syntiä tehneen ja syntisen ainoa pelastumisen toivo on saada synnit anteeksi eikä se muutu siitä miksikään sen jälkeen, kun olemme pelastuneet uudestisyntymisen pesun ja pyhän hengen uudistuksen kautta. Judaistit yrittävät eksyttää valittuja takaisin vanhan liiton lain alle ikään kuin sen lain käskyjen pitäminen olisi seurausta pyhän hengen saamisesta, vaikka totuus on juuri päinvastainen! Pyhä henki estää meitä palaamasta takaisin vanhan liiton järjestykseen!

        Eikö ole ihmeellistä, kun Jumalan sana avautuu ymmärrykselle oikein pyhän hengne opettamalla tavalla? :-)


      • eräs-toinen

        Kirjoitan pikakirjoitusta 200-300 merkkiä minuutissa, joten suokaa anteeksi muutamat kirjoitusvirheet. :-) Kymmensormijärjestelmä toimii hyvin, mutta pitäisi tarkistaa, mitä on kirjoittanut - aina sitä ei jaksa tehdä, kun itse pääasia on kuitenkin selvästi esitetty kirjoitusvirheitä lukuun ottamatta.


      • eräs-toinen kirjoitti:

        Kirjoitan pikakirjoitusta 200-300 merkkiä minuutissa, joten suokaa anteeksi muutamat kirjoitusvirheet. :-) Kymmensormijärjestelmä toimii hyvin, mutta pitäisi tarkistaa, mitä on kirjoittanut - aina sitä ei jaksa tehdä, kun itse pääasia on kuitenkin selvästi esitetty kirjoitusvirheitä lukuun ottamatta.

        Kirjoitat tosiaan paljon ja ohi aiheen, miksi et aloita uutta ketjua?


    • eräs-toinen

      Jeremia:
      31:31 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton;
      31:32 en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra.
      31:33 Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
      31:34 Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra.' Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä.

      Jumala (Herra/Jahve) sanoo, että hän kirjoittaa uudessa liitossa lakinsa palvelijoidensa ja lastensa sydämiin. Mikä on se laki, jonka hän on kirjoittanut sydämiimme pyhällä hengellä? (2Kor 3) Judaistien mukaan se on kaikki 613 Mooseksen lain kirjan käskyä, mutta Jumalan hengen opetuksen mukaan ne käskyt ovat kymmenen käskyä ja ne sisältyvät suurimpaan eli rakkauden käskyyn (Mark 12:28-34; 5Moos 6:4-9; 3Moos 19:18).

      Huomaa, että pedon merkki on tuon suurimman käskyn vaihtaminen toiseen käskyyn! (Ilm 13:11-18)

      • Huomaa alkukielen mukaan "Minä panen Toorani heidän sisimpäänsä", joten kyllä kyse on siitä että Mooseksen laki tulee uskovan sydämeen. 613 käskyä on juutalaisten traditiota, kuka on laskenut että niitä on juuri 613? Suosittelen edelleen että aloitat uuden ketjun aiheesta, koska tämän ketjun aiheena on sapatti. Olet mielestäni floodannut foorumia ohi aiheen mielipiteilläsi jo riittämiin.


    • Finne2

      Onko tämä Uuden liiton matematiikkaa? Vain yksi Rakkauden käsky (pitää sisällään) = 10 käskyä vanhan liiton pari käskyä (Apt. 15:29).

      • eräs-toinen

        Usko ei ole luonnontieteitä kuten matematiikkaa. Raamattua ei pidä tutkia numeerisesti niin kuin gematriassa tehdään. Sen sijaan tulee ymmärää sanojen ja niiden sisältämän sanoman merkitys. Tieteellisesti sanottuna semantiikka on se, joka merkitsee, ei mikään muu.

        Rakkauden käsky pitää sisällään kymmenen käskyä ja kaikki niiden kanssa yhtä pitävät elämän ohjeet kuten kultaisen säännön. Pyhästä hengestä osallinen ymmärtää tämän ja erottaa vanhan liiton esikuvalliset käskyt vanhurskaan elämän ohjeista (moraalilaki vs. seremonialaki).


    • ÄNKYRÄADVENTISMISTA

      1. Uskonpuhdistusta ja pyhitystä korostavat. Uskonpuhdistajat.
      Keskeistä ; täytyy elää ja toimia raamatun ja E. G. Whiten ohjeiden mukaan
      Tietolähteet: "Nykyaika " nro 44; Esa Rouhe, ja pastori Auvo Helmisen suomentama moniste Uskonpuhdistusliikkeestä

      2. Lakia korostavat. Lakihenkiset.
      Keskeistä ; Sapatti pelastuskysymyksenä , lain pitäminen Hengen voimalla , "vapaaehtoiset" kymmenykset , varoitus vääristä herätyksistä ja karismaattisista liikkeistä , tutkiva tuomio .
      Tietolähteet: Pastori Kaarlo Soisalo: "Suora todistus" s. 164-167,185-195,201,205,210, "Seurakuntakasikirja" s,84, 189. E. G. W: "Hengellisiä kokemuksia " sivujen 62-64, 48-52, tulkinta.

    • eräs-toinen

      Ok. Jumalan henki ohjaa Jumalan lapsia pitämään Jumalan käskyt, mutta mitkä ovat ne käskyt, jotka velvoittavat uuden liiton Jumalan lapsia? Niitä käskyjä on lupa noudattaa, vaikka ei uskokaan, että pelastuu niiden pitämisen tai täyttämisen kautta.

    • Finne2

      Kiitos hyvästä Jumalan sanasta "eräs-toinen" ja siunausta!

      • eräs-toinen

        Var så god, Finne2!

        On mukavaa kuulla, että Jumalan sana avautuu hänen lapsilleen.


      • markku.lievonen

        Niimpä. Tuonut laajasti aiheesta mielenkiintoista ajateltavaa.


    • 1844opinmukaista

      Jotkut änkyrä sapatti-intoilevat uskovat olevan
      - sapatin (pelastavan?!?) Jeesuksen omien sinetin
      - sunnuntain pedonmerkin (kadotus?!?)
      - sapattia "noudattavat" lopunajan jäännös seurakuntaan kuuluvia
      - höysteenä kasvisruokavalio

      Mitähän Raamattu sanoo moisesta "kymmenen käskyn noudattamisesta"?

    • Ymmärtäkää_ja_nähkää
      • 1234567---

        Vielä näistä juutalaisista juhlista.
        Juutalaisilla oli kahdenlaisia sapatteja. Viikkosapatti perustui jumalalliseen esimerkkiin ja annettiin jo luomisessa ihmiselle. Se kirjoitettiin muuttumattomaan siveyslakiin. Sitä tuli viettää joka seitsemäs päivä (lauantai).
        Israelille annettiin myös vuosisapatteja, joita vietettiin määrättynä päivänä kerran vuodessa. Näitä sapatteja liittyi vuosijuhliin, mutta sen ohella oli itsenäisiä vuosisapatteja, kuten suuri sovintopäivä ja soittamisen sapatti. Lukuunottamatta viikkosapattia heillä oli siis vuosijuhlia, uudenkuun juhlapäiviä ja vuosisapatteja. Kaikki nämä jälkimmäiset juhlat viittasivat Kristukseen. Kun Kristus saapui, niin ne saivat hänessä täyttymyksensä. Ne olivat tarpeetomia. Mutta seurakuntaan tunkeutui valheveljiä, jotka tahtoivat pakottaa pakanakristittyjä ympärileikkauttamaan itsensä ja pitämään näitä erikoisessa mielessä juutalaisia juhlia. Paavali varoittaa heistä.
        Tässä ei ole kysymys viikkosapatista, jota niinkuin olemme nähneet Paavali itse pyhitti ja jota kristikunta pitkän aikaa senjälkeen seurasi.


      • Marko-K
        1234567--- kirjoitti:

        Vielä näistä juutalaisista juhlista.
        Juutalaisilla oli kahdenlaisia sapatteja. Viikkosapatti perustui jumalalliseen esimerkkiin ja annettiin jo luomisessa ihmiselle. Se kirjoitettiin muuttumattomaan siveyslakiin. Sitä tuli viettää joka seitsemäs päivä (lauantai).
        Israelille annettiin myös vuosisapatteja, joita vietettiin määrättynä päivänä kerran vuodessa. Näitä sapatteja liittyi vuosijuhliin, mutta sen ohella oli itsenäisiä vuosisapatteja, kuten suuri sovintopäivä ja soittamisen sapatti. Lukuunottamatta viikkosapattia heillä oli siis vuosijuhlia, uudenkuun juhlapäiviä ja vuosisapatteja. Kaikki nämä jälkimmäiset juhlat viittasivat Kristukseen. Kun Kristus saapui, niin ne saivat hänessä täyttymyksensä. Ne olivat tarpeetomia. Mutta seurakuntaan tunkeutui valheveljiä, jotka tahtoivat pakottaa pakanakristittyjä ympärileikkauttamaan itsensä ja pitämään näitä erikoisessa mielessä juutalaisia juhlia. Paavali varoittaa heistä.
        Tässä ei ole kysymys viikkosapatista, jota niinkuin olemme nähneet Paavali itse pyhitti ja jota kristikunta pitkän aikaa senjälkeen seurasi.

        "Viikkosapatti perustui jumalalliseen esimerkkiin ja annettiin jo luomisessa ihmiselle."
        Miksi Jumala ei sitten käskenyt esimerkiksi Nooaa pitämään sapattia ?

        Paavali toteaa korinttolaisille: "Ja kaiken muun lisäksi jokapäiväistä tunkeilua luonani". Ilmeisesti Paavali kuitenkin vietti aika pakanallista "lepopäivää".


      • armonkerjäläinen
        Marko-K kirjoitti:

        "Viikkosapatti perustui jumalalliseen esimerkkiin ja annettiin jo luomisessa ihmiselle."
        Miksi Jumala ei sitten käskenyt esimerkiksi Nooaa pitämään sapattia ?

        Paavali toteaa korinttolaisille: "Ja kaiken muun lisäksi jokapäiväistä tunkeilua luonani". Ilmeisesti Paavali kuitenkin vietti aika pakanallista "lepopäivää".

        Ensimäinen Mooseksen kirja ei sano mitään esimerkiksi vanhurskaiden tulevasta palkinnosta. Eivätkö tuossa kirjassa mainitut Jumalan lapset iloinneet Herran antamasta toivosta ja lupauksista?
        Heprealaiskirje sanoo patriarkoista: "Uskovina nämä kaikki kuolivat. Sitä mikä heille oli luvattu, he eivät saavuttaneet; he olivat vain etäältä nähneet sen ja tervehtineet sitä iloiten, tunnustaen olevansa vieraita ja muukalaisia maan päällä." Lisäksi se sanoo, että nämä muinaiset ihmiset " odottivat parempaa, taivaallista isänmaata". Hepr.11:13,16 Mitä heille oli luvattu? Mikä taivaallinen isänmaa? Siitä ei ensimmäinen Mooseksen kirja sano mitään, mutta silti patriarkat uskoivat siihen. Heprealaiskirje sanoo, että Aabraham valmistautui uhraamaan Iisakin tietäen, "että Jumala kykenee jopa herättämään kuolleen" Hepr.11:19.
        Abraham tunsi kuolleiden ylösnousemuksen, mutta mistä hän sen tiedon sai? Tuota oppia ei mainita ensimmäisessä Mooseksen kirjassa. Jumalan laki oli ehkä niin tunnettu etenkin hänen seuraajiensa keskuudessa, ettei Pyhällä Hengellä ollut mitään tarvetta innoittaa Moosesta kirjoittamaan siitä ensimmäisessä kirjassaan. Lain äkillinen ilmaantuminen toisen Mooseksen kirjan 16. luvussa - " kuinka kauan te kieltäydytte noudattamasta minun käskyjäni ja lakiani? " jae 28 - ilman mitään selitystä siitä, mikä laki oli tai mistä se tuli, todistaa, että se tunnettiin jo. Jollakin tavalla, vaikka Ensimmäinen Mooseksen kirja ei kerro miten, Jumalan laki oli tehty tunnetuksi muinaisessa maailmassa kauan ennen kymmenen käskyn lain antamista Siinailla. Kun Jumala teki Israelista liiton kansan, hän ei pyytänyt sitä saattamaan voimaan uutta, ennestään tuntematonta lakia. Sen sijaan Israelilaisille, kuten heidän isilleen ennen heitä - Nooalle, Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille - uskottiin tehtäväksi pakanuuden , epäjumalanpalveluksen ja väärän uskonnon tukahduttaman jumalanpalveluksen ja Jumalan tuntemuksen lujittaminen ja säilyttäminen. Tuohon tuntemukseen kuului tieto laista. Ja laissa, aivan sen ytimessä, oli sapatti.


      • Marko-K
        armonkerjäläinen kirjoitti:

        Ensimäinen Mooseksen kirja ei sano mitään esimerkiksi vanhurskaiden tulevasta palkinnosta. Eivätkö tuossa kirjassa mainitut Jumalan lapset iloinneet Herran antamasta toivosta ja lupauksista?
        Heprealaiskirje sanoo patriarkoista: "Uskovina nämä kaikki kuolivat. Sitä mikä heille oli luvattu, he eivät saavuttaneet; he olivat vain etäältä nähneet sen ja tervehtineet sitä iloiten, tunnustaen olevansa vieraita ja muukalaisia maan päällä." Lisäksi se sanoo, että nämä muinaiset ihmiset " odottivat parempaa, taivaallista isänmaata". Hepr.11:13,16 Mitä heille oli luvattu? Mikä taivaallinen isänmaa? Siitä ei ensimmäinen Mooseksen kirja sano mitään, mutta silti patriarkat uskoivat siihen. Heprealaiskirje sanoo, että Aabraham valmistautui uhraamaan Iisakin tietäen, "että Jumala kykenee jopa herättämään kuolleen" Hepr.11:19.
        Abraham tunsi kuolleiden ylösnousemuksen, mutta mistä hän sen tiedon sai? Tuota oppia ei mainita ensimmäisessä Mooseksen kirjassa. Jumalan laki oli ehkä niin tunnettu etenkin hänen seuraajiensa keskuudessa, ettei Pyhällä Hengellä ollut mitään tarvetta innoittaa Moosesta kirjoittamaan siitä ensimmäisessä kirjassaan. Lain äkillinen ilmaantuminen toisen Mooseksen kirjan 16. luvussa - " kuinka kauan te kieltäydytte noudattamasta minun käskyjäni ja lakiani? " jae 28 - ilman mitään selitystä siitä, mikä laki oli tai mistä se tuli, todistaa, että se tunnettiin jo. Jollakin tavalla, vaikka Ensimmäinen Mooseksen kirja ei kerro miten, Jumalan laki oli tehty tunnetuksi muinaisessa maailmassa kauan ennen kymmenen käskyn lain antamista Siinailla. Kun Jumala teki Israelista liiton kansan, hän ei pyytänyt sitä saattamaan voimaan uutta, ennestään tuntematonta lakia. Sen sijaan Israelilaisille, kuten heidän isilleen ennen heitä - Nooalle, Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille - uskottiin tehtäväksi pakanuuden , epäjumalanpalveluksen ja väärän uskonnon tukahduttaman jumalanpalveluksen ja Jumalan tuntemuksen lujittaminen ja säilyttäminen. Tuohon tuntemukseen kuului tieto laista. Ja laissa, aivan sen ytimessä, oli sapatti.

        Heb 11:17-19
        USKON kautta uhrasi Aabraham, koetukselle pantuna, Iisakin, uhrasi ainoan poikansa, hän, joka oli lupaukset vastaanottanutja jolle oli sanottu: "Iisakista sinä saat nimellesi jälkeläisen", sillä hän PÄÄTTI, että Jumala on voimallinen kuolleistakin herättämään; ja sen vertauskuvana hän saikin hänet takaisin.

        Aabraham ei tuntenut kuolleiden ylösnousemusta, vaan luotti Jumalaan.
        1 Moos. 15:6 "Ja Abram uskoi Herraan, ja Herra luki sen hänelle vanhurskaudeksi. "

        2 Moos. 16 luvusta:
        4. Niin Herra sanoi Moosekselle: "Katso, minä annan sataa teille leipää taivaasta. Ja kansa menköön ja kootkoon kunakin päivänä sen päivän tarpeen. Näin minä koettelen heitä, vaeltavatko he minun LAKINI mukaan vai eivät.
        5. Ja kun he kuudentena päivänä valmistavat sen, mitä ovat tuoneet kotiin, niin sitä on oleva kaksi kertaa niin paljon, kuin mitä he muutoin joka päivä kokoavat.

        Ja Mooses sanoi heille: "Älköön kukaan jättäkö siitä mitään huomiseksi".
        Mutta he eivät kuulleet Moosesta, vaan muutamat jättivät siitä jotakin huomiseksi. Niin siihen kasvoi matoja, ja se rupesi haisemaan; ja Mooses vihastui heihin.

        Kuutena päivänä on teidän sitä koottava, mutta seitsemäntenä päivänä on sapatti; silloin ei sitä ole.". Kuitenkin muutamat kansasta lähtivät seitsemäntenä päivänä kokoamaan sitä, mutta he eivät löytäneet mitään.

        Niin Herra sanoi Moosekselle: "Kuinka kauan aiotte kieltäytyä noudattamasta minun käskyjäni ja lakejani?


      • armonkerjäläinen
        Marko-K kirjoitti:

        Heb 11:17-19
        USKON kautta uhrasi Aabraham, koetukselle pantuna, Iisakin, uhrasi ainoan poikansa, hän, joka oli lupaukset vastaanottanutja jolle oli sanottu: "Iisakista sinä saat nimellesi jälkeläisen", sillä hän PÄÄTTI, että Jumala on voimallinen kuolleistakin herättämään; ja sen vertauskuvana hän saikin hänet takaisin.

        Aabraham ei tuntenut kuolleiden ylösnousemusta, vaan luotti Jumalaan.
        1 Moos. 15:6 "Ja Abram uskoi Herraan, ja Herra luki sen hänelle vanhurskaudeksi. "

        2 Moos. 16 luvusta:
        4. Niin Herra sanoi Moosekselle: "Katso, minä annan sataa teille leipää taivaasta. Ja kansa menköön ja kootkoon kunakin päivänä sen päivän tarpeen. Näin minä koettelen heitä, vaeltavatko he minun LAKINI mukaan vai eivät.
        5. Ja kun he kuudentena päivänä valmistavat sen, mitä ovat tuoneet kotiin, niin sitä on oleva kaksi kertaa niin paljon, kuin mitä he muutoin joka päivä kokoavat.

        Ja Mooses sanoi heille: "Älköön kukaan jättäkö siitä mitään huomiseksi".
        Mutta he eivät kuulleet Moosesta, vaan muutamat jättivät siitä jotakin huomiseksi. Niin siihen kasvoi matoja, ja se rupesi haisemaan; ja Mooses vihastui heihin.

        Kuutena päivänä on teidän sitä koottava, mutta seitsemäntenä päivänä on sapatti; silloin ei sitä ole.". Kuitenkin muutamat kansasta lähtivät seitsemäntenä päivänä kokoamaan sitä, mutta he eivät löytäneet mitään.

        Niin Herra sanoi Moosekselle: "Kuinka kauan aiotte kieltäytyä noudattamasta minun käskyjäni ja lakejani?

        Koko patriarkallisen kauden ajalta ei kuitenkaan ole yhtään mainintaa suorasta käskystä pyhittää seitsemäs päivä. Emme myöskään löydä suoraa käskyä,joka kieltäisi varastamisen,tappamisen,aviorikoksen tai epäjumalanpalveluksen. Viidennestä Mooseksen kirjasta Toiseen kuninkaiden kirjaan-jakso,joka kattaa erämaavaelluksen, Kanaanin valloituksen,tuomarien ajan,Saulin,Daavidin ja Salomon hallituskaudet,juutalaisten valtakunan jakaantumisen jne.- ei kertaakaan mainita sapatinviettoa,vaikka koko tuona aikana se oli pakollista kuolemanrangaistuksen uhalla. Joosuasta Nehemiaan saakka (lähes tuhat vuotta) vietettiin varmasti myös lehtimajanjuhlaa,vaikkei sitä kertaakaan mainita.
        Vaikeneminen ei siis todista mitään,paitsi korkeintaan sen,että näitä käskyjä pidettiin itsestään selvinä. Patriarkat ilmeisesti tunsivat setsenpäiväisen viikon. Seitsemän päivän jakso mainitaan Ensimmäisessä Mooseksen kirjasa useita kertoja 1. Moos. 7:4,10; 8:1o,12) lisäksi Jaakobin häiden yhteydessä puhutaan hääviikosta.
        1. Moos. 29:27) Toisen Mooseksen kirjan 16, luvun kertomus manasta -"kuutena päivänä viikossa voitte sitä kerätä,mutta seitsemäntenä päivänä on sapatti,eikä sitä silloin ole" (jae26)-todistaa,että seitsemän päivän viikko tunettiin ja että se huipentui sapattiin. Ilmiselvästi kaikki patriarkat viettivät viikoittaista sapattia niin kuin myös juutalaiset,jotka palvelivat samaa Jumalaa. Toisin kuin kymmenen käskyn lain muita määräyksiä,kuten aviorikosta,tappamista ja varastamista koskevia kieltoja, ennen Siinaita vain sapattia kutsuttiin nimenomaisesti käskyksi. Kun israelilaiset olivat loukanneet sapatin pyhyyttä, Herra kysyi: "Kuinka kauan te kieltäydytte noudattamasta minun käskyjäni ja lakiani ? (jae 28.) Sapatti oli siis ainoa dekalogin osa,jota tuolloin kutsuttiin "käskyksi".


      • Marko-K

        5 Moos. 5: 12-15
        Ota vaari lepopäivästä, niin että sen pyhität, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt. Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi;
        mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi, sinun härkäsi, aasisi tai muu juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on, että palvelijasi ja palvelijattaresi saisivat levätä niinkuin sinäkin. Ja muista, että itse olit ORJANA Egyptin maassa ja että Herra, sinun Jumalasi, vei sinut sieltä pois väkevällä kädellä ja ojennetulla käsivarrella. SENTÄHDEN Herra, sinun Jumalasi, käski sinun viettää lepopäivän.

        Mielestäsi on ihan ok lisätä Raamattuun omia oletuksia ? Niinhän nämä harhaopit syntyvät.


      • armonkerjäläinen
        Marko-K kirjoitti:

        5 Moos. 5: 12-15
        Ota vaari lepopäivästä, niin että sen pyhität, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt. Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi;
        mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi, sinun härkäsi, aasisi tai muu juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on, että palvelijasi ja palvelijattaresi saisivat levätä niinkuin sinäkin. Ja muista, että itse olit ORJANA Egyptin maassa ja että Herra, sinun Jumalasi, vei sinut sieltä pois väkevällä kädellä ja ojennetulla käsivarrella. SENTÄHDEN Herra, sinun Jumalasi, käski sinun viettää lepopäivän.

        Mielestäsi on ihan ok lisätä Raamattuun omia oletuksia ? Niinhän nämä harhaopit syntyvät.

        Luomisviikon ja Siinain välisen ajanjakson rajapyykkeinä olivat viittaukset seitsemännen päivän sapatin lepoon. Ensimmäinen Mooseksen kirjan 2.luvun mukaan luominen päättyi,kun Jumala itse "lepäsi" setsemäntenä päivänä,ja Toisen Mooseksen kirjan mukaan kansa lepäsi seitsemäntenä päivänä välittömästi ennen Siinaita. Jumala antoi esimerkin luomisviikolla;juutalaiset seurasivat sitä autiomaassa. Koska sapatti oli luomisen symboli, Luojalle uskolliset olivat varmasti viettäneet sitä. Jos kerran sapatti asetettiin luomisessa luomistyön muistoksi, olisiko se pantu jäihin kahdeksituhanneksi vuodeksi ja vasta Egyptistä lähdön jälkeen otettu VAROITUKSETTA esiin sitä rikkovien juutalaisten kiusaksi ? Oliko Herra kaikki nuo vuosisadat ilman luomisen ja lunastuksen symbolia ? Eivätkö nuo ihmiset saaneet nauttia viikoittasen lepopäivän siunauksista ? Seuraavan kahdentuhannen vuoden ajan Jumalan valittu kansa,juutalaiset,vietti sapattia;sitä seuraavan kahdentuhannen vuoden aikana kristityt ovat,enemmän tai vähemmän laiskasti,viettäneet sapattia (tai ainakin tunustaneet sen olemassaolon). Entä maailmanhistorian kaksituhatta ensimmäistä vuotta ? Eikö Jumalalla silloin ollut pyhäpäivää ?


      • armonkerjäläinen
        armonkerjäläinen kirjoitti:

        Luomisviikon ja Siinain välisen ajanjakson rajapyykkeinä olivat viittaukset seitsemännen päivän sapatin lepoon. Ensimmäinen Mooseksen kirjan 2.luvun mukaan luominen päättyi,kun Jumala itse "lepäsi" setsemäntenä päivänä,ja Toisen Mooseksen kirjan mukaan kansa lepäsi seitsemäntenä päivänä välittömästi ennen Siinaita. Jumala antoi esimerkin luomisviikolla;juutalaiset seurasivat sitä autiomaassa. Koska sapatti oli luomisen symboli, Luojalle uskolliset olivat varmasti viettäneet sitä. Jos kerran sapatti asetettiin luomisessa luomistyön muistoksi, olisiko se pantu jäihin kahdeksituhanneksi vuodeksi ja vasta Egyptistä lähdön jälkeen otettu VAROITUKSETTA esiin sitä rikkovien juutalaisten kiusaksi ? Oliko Herra kaikki nuo vuosisadat ilman luomisen ja lunastuksen symbolia ? Eivätkö nuo ihmiset saaneet nauttia viikoittasen lepopäivän siunauksista ? Seuraavan kahdentuhannen vuoden ajan Jumalan valittu kansa,juutalaiset,vietti sapattia;sitä seuraavan kahdentuhannen vuoden aikana kristityt ovat,enemmän tai vähemmän laiskasti,viettäneet sapattia (tai ainakin tunustaneet sen olemassaolon). Entä maailmanhistorian kaksituhatta ensimmäistä vuotta ? Eikö Jumalalla silloin ollut pyhäpäivää ?

        Ensimmäisen Mooseksen kirjan patriarkallisissa jaksoissa kerrotaan tämän Jumalan palvelijoiden historia. Nämä tottelivat häntä maailmassa, joka oli pakanuuden, epäjumalanpalveluksen ja väärän uskonnon kyllästämä. Oli sitten kysymys Nooasta, jonka Herra havaitsi "vanhurskaaksi" 1.Moos. 7:1, tai Abrahamista, jonka Jumala katsoi "vanhurskaaksi" Gal. 3:6, kun hän uskoi Jumalan lupaukseen, Raamattu osoittaa patriarkkojen palvelleen Herraa. Tähän palvelukseen liityi kuuliaisuus hänen käskyilleen. Herra lupasi antaa Jaakobille paljon jälkeläisiä, koska hänen isoisänsä Abraham oli minun äänelleni kuuliainen ja noudatti sitä, mihin minä hänet velvoitin. Hän piti minun käskyni, määräykseni ja lakini 1.Moos 26:5. Mitkä määräykset, mitkä käskyt, mitkä lait? Ensimmäinen Mooseksenkirja ei kerro näiden käskyjen, määräysten ja lakien antamisesta, mutta silti Abraham oli niille kuuliainen ja Herra lupasi siunata Jaakobin jälkeläisiä. On väistämätöntä, että laki tunnettiin ennen Siinain ukkosenjyrinää ja salamoita. Vai eikö tuona ajanjaksona - joka kesti noin 2000 vuotta - ollut lainkaan oikean ja väärän mittapuuta? Antoiko Jumala kaikkien noiden vuosien ajan ( joita oli yhtä paljon kuin koko kristikunnan historiassa tähän asti ) ihmisten tehdä mitä tahtoivat, varoittamatta heitä pahasta ? Miten sodomalaiset ja vedenpaisumuksessa hukkuneet olisi voitu tuomita ilman lakia? Raamattu sanoo, että "synti merkitsee Jumalan lain rikkomista" 1.Joh.3:4 ; ilman lakia ei siis voi olla syntiä. Kertomuksessa Kainista ja Aabelista Herra sanoi Kainille: " Jos teet oikein, voit kohottaa katseesi, mutta jos et tee, on synti ovella vaanimassa. " Jos Kain ei olisi tiennyt Jumalan laista ei hän myöskään olisi tiennyt synnistä, sillä kuten Paavali kirjoitti, "lain tehtävänä on opettaa tuntemaan mitä synti on " Room.3:20. Jos kerran maallisessa valtiossa on oltava laki olemassa ennenkuin ketään voidaan tuomita sen rikkomisesta, ei kai Jumalakaan menettelisi toisin? Jos lakia ei olisi ollut, Jumala ei olisi rangaissut rikkomuksesta, sillä " ellei ole lakia ei ole rikkomustakaan " Room. 4:15. Millainen Jumala olisi hävittänyt maailman vedenpaisumuksella ja Sodoman ja Gomorran tulella, jos nuo ihmiset eivät olisi tienneet tekevänsä syntiä ? Raamatun mukaan synti opitaan tuntemaan vasta lain vaikutuksesta ja siksi laki oli varmasti ilmoitettu jo ennen Siinaita.


    • saaymmärtääkkin

      Sapattia EI ole koskaan tarkoitettu eikä tarjottu millekkään muulle kansalle kuin Israelille.

      Tämä asia tulee selväksi jo yhdestäå jakeesta 5 Moos 5:15, lue se ja ymmärrä joka olet jumittunut sapattikiemuroihin.

      • Kristitty.netMobiili

        Sapatti annettiin jo luomisessa, ennen kuin maailmassa oli ainuttakaan juutalaista. "Kuusi päivää tee työtäsi, mutta lepää seitsemäs päivä, että härkäsi ja aasisi saisivat hengähtää ja orjattaresi poika ynnä MUUKALAINEN saisivat virkistyä." (2. Moos. 23:12) Huomaa, sapatti on myös muukalaisia varten.

        Myös Jesajan mukaan sapatti on muukalaista varten:
        ”Ja MUUKALAISET, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani, ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.” (Jes. 56:6-7)

        Jeesuksen mukaan sapatti on ihmistä, eli siis koko ihmiskuntaa varten, ei ainoastaan juutalaisia varten:
        ”Sapatti on asetettu ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten.” (Mk. 2:27)


      • Tähän voisi vielä lisätä, että oliko kymmenen käskyä annettu vain juutalaisille?


      • jokintolkkusentään
        Kristitty.net kirjoitti:

        Tähän voisi vielä lisätä, että oliko kymmenen käskyä annettu vain juutalaisille?

        NO kenelle se annettiin?

        filisteallekko?

        LAki annettiin liiton kansalle ja niille pakanoille jotyka olivat liityneet israeliin.
        Kun juutalaisenkin pelastus perustuu uuteen liittoon, ei suinkaan nyt pakanoita enää sidota juutalaisten vanhanliiton lakiin!

        Vanhan liiton laki oli kirjaimen noudattamista, ja parempi uudenliiton laki on siitä uusi versio joka kattaa kaiken mutta uudessa muodossa joka on USKON kautta!

        Uskon kautta uudenliiton pakanauskova ja juutalainen noudattaa kaiken lain paremmin kuin mikään vanhassa liitossa.


      • jokintolkkusentään kirjoitti:

        NO kenelle se annettiin?

        filisteallekko?

        LAki annettiin liiton kansalle ja niille pakanoille jotyka olivat liityneet israeliin.
        Kun juutalaisenkin pelastus perustuu uuteen liittoon, ei suinkaan nyt pakanoita enää sidota juutalaisten vanhanliiton lakiin!

        Vanhan liiton laki oli kirjaimen noudattamista, ja parempi uudenliiton laki on siitä uusi versio joka kattaa kaiken mutta uudessa muodossa joka on USKON kautta!

        Uskon kautta uudenliiton pakanauskova ja juutalainen noudattaa kaiken lain paremmin kuin mikään vanhassa liitossa.

        >> ei suinkaan nyt pakanoita enää sidota juutalaisten vanhanliiton lakiin! <<

        Onko sapattikäsky ja kymmenen käskyä mielestäsi vanhanliiton lakia, joka ei ole enää voimassa?


    • AdamjaEva

      Minkä käskyn Jumala antoi ensimmäiselle ihmisparille, kun heidät siirrettiin Edenin paratiisiin?

      Vain nämä kaksi
      - varjelkaa ja viljelkää paratiisia
      - hyvän ja pahan tiedon puusta älä syö

      Ei mitään muuta.

      • RealSana

        Kristitty.net, on patologinen valehtelija. Adventisti opit aiheuttuvat pahan mielenhäiriön. Adventistit näkevät harhoja lukiessaan Raamattua.


      • 1234567---
        RealSana kirjoitti:

        Kristitty.net, on patologinen valehtelija. Adventisti opit aiheuttuvat pahan mielenhäiriön. Adventistit näkevät harhoja lukiessaan Raamattua.

        Kyllä me nähdään ihan oikeasti. Raamatussa: Jotka syövät sianlihaa ja muuta inhoittavaa sekä hiiriä, niistä kaikista tulee loppu sanoo Herra. Minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa. Aika tulee, että minä kokoan KAIKKI kansat ja kielet ja he tulevat ja näkevät minun kunniani.


      • RealSana

        1234567--- , sinä palvelet sapatti-nimistä epäjumalaa.


      • Laskuntulos
        1234567--- kirjoitti:

        Kyllä me nähdään ihan oikeasti. Raamatussa: Jotka syövät sianlihaa ja muuta inhoittavaa sekä hiiriä, niistä kaikista tulee loppu sanoo Herra. Minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa. Aika tulee, että minä kokoan KAIKKI kansat ja kielet ja he tulevat ja näkevät minun kunniani.

        Sabattiopin jälkeen tulee ruokaopit eli olet hyvä uskovainen, kun olet kasvissyöjä ja seuraavaksi tulee xx-oppi jne....


    • Finne2

      Mee nyt tekemään jotakin hyödyllistä. Mee vaikka saunaa lämmittämään tai halkoja hakkaamaan.

    • RealSana

      Finne2, joo Kristitty.net, voi mennä tekemään jotain hyödyllistä, vaikka halkoja hakkaamaan.

    • Jeesusantaalevon

      Kiitos Jeesus, että annat tänään levon kaikille niille, jotka ovat väsyneitä ja tarvitsevat lepoa, niin ettei heidän tarvitse itseään näännyttää johonkin päivään asti, vaan he saavat levätä juuri nyt, tänään.

      • opiksi

        Raamattu: Mene laiska muurahaisen tykö ja katso niiden menoja. Nääntymättä hääräävät.


    • sellaistasitten

      Uhraaminen ja uhraaminen. On se niin ihana puuha lihalle. Mutta että yrittäisi saada Jumala tekemään jotain . Se ei kelpaa sapattipuuhastelijoille..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4435
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      242
      2196
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1620
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1423
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      277
      1256
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1117
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1074
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1065
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      969
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      953
    Aihe