Monikulttuuri vaalipaneeli Kouvolassa 23.3

Menkäähän sanomaan haisevat vastalauseenne tähän suvakkien pelleilyyn. Hehän harrastavat Vihreät varsinkin Huhtala etunenässä videolla sanoen, että paperittomien pitäisi saada uudelleen käsittelyitä ym. Ompa se merkillistä miten heidän harrastuksiinsa pitäisi kansalaisten kaikki rahat työntää!


Hei!
Tervetuloa Kaikkien vaalit -panelistiksi torstaina 23.3.2017 kello 18.00-20.00 Kouvolan kaupungintalon valtuustosaliin.
Viestin liitteenä on kysymyksiä, joita voidaan kysyä paneelissa.

Kaikkien vaalit on osa valtakunnallista vaalikiertuetta, jota koordinoi Moniheli-yhdistys. Kouvolassa järjestäjinä ovat Kouvolan kaupungin maahanmuuttopalvelut ja Monikulttuurikeskus Saaga.

Tilaisuuden juontaa Bekim Canhasi.

Tervetuloa!
Satu Kurri
Monikulttuurikeskus Saaga
puheenjohtaja



Kysymyksiä Kaikkien Vaalit vaalipaneeliin:

1."Kotoutumisen edistämistä koskevassa laissa kehotetaan kuntia ja paikallisia viranomaisia tukemaan kansainvälisyyttä, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä edistämään myönteistä vuorovaikutusta eri väestöryhmien välillä.

Mikäli tulet valituksi, mitä tekisit näiden asioiden edistämiseksi?

2. Väitetään, että ”Monikulttuuriset ja kahden kulttuurin perheet muuttavat kuntiin, joissa päiväkoti tai koulu tukee lapsen toisen vanhemman äidinkieltä.

Miten kehittäisit kunnan palveluita niin, että monikulttuuriset/ kahden kulttuurin perheet olisivat tyytyväisiä asuinkuntaansa ja sen palveluihin?"

3. Miten lisäisit maahanmuuttajien mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon kunnassasi?

4. Millä keinoin edistäisit maahanmuuttajien pääsyä työmarkkinoille kotikunnassasi?

5. Luettele kolme asiaa, joista säästäisit kotikuntasi taloustilanteen parantamiseksi.

7. Pitäisikö kotikuntasi käyttää enemmän hyväkseen maahanmuuttajien kokemuspohjaista osaamista osana kotouttamistoimenpiteitä? Miten?

8. Miten tärkeänä pidät monikulttuurikeskuksia ja kolmatta sektoria maahanmuuttajien kotoutumisen ja työllistämisen edistäjinä?

B: Kyllä/Ei -kysymyksiä:

Kaikilta panelisteilta kysytään kyllä/ei -kysymyksiä, mutta joltakin/joiltakin panelisteilta voi pyytää selvennystä miksi vastasi kyllä tai ei.

* Kuntien on panostettava maahanmuuttajien kotouttamiseen ja työllistymiseen

* -Julkisten palvelujen tuottajiksi tulisi valita vain sellaisia yrityksiä, jotka eivät tavoittele ylimitoitettua voittoa toiminnalleen

* -Julkisen sektorin rooli kunnan palveluntuotannossa on tällä hetkellä liian suuri

* -Kouluissa pitäisi olla nykyistä enemmän monikulttuurisuuskasvatusta

* Jos kunnassani tulee eteen tilanne, jossa on välttämätöntä joko leikata kunnallisia palveluita ja sosiaalietuuksia tai korottaa veroja, veronkorotukset ovat parempi vaihtoehto

* Kotikuntani päätöksenteossa pitää vaalia perinteisiä suomalaisia arvoja - Maahanmuuttajista on Suomelle enemmän hyötyä kuin haittaa

* Kuntien pitäisi taata paperittomien terveydenhuolto

* Kuntani pitäisi lisätä kansainvälistä suojelua saavien henkilöiden (pakolaisten) kuntapaikkojen määrää

27

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hattiwatti2

      Mitähän mieltä demarit on tuosta touhusta?

    • satutätitöräytti

      satutäti taas vauhdissa... olisi varmaan oikea henkilö kotiuttamaan rinkebyn rikastajat. Tuossa olisi oikeasti haastetta, mutta onnistuessaan olisi meriittejä hakea virkaa kuin virkaa ihan kaikkialla.

    • Hattiwatti2

      Voi vittu, tuonne on mentävä!

    • gyhuji

      Kouvolaleaks voi itse mennä sinne kertomaan mielipiteensä. Taitaa tosin rohkeus riittää ainoastaan täällä suomi24 palstalla kiljumiseen. HEHEHHEHEHEE

      • Kukkokiekuuuu

        Miks usn äöni on niin särisevä ja heliumääni? Heheheh heliumii joka päivä keuhkoo.


      • Mukana_ollut

        Siellä oli edustajia useimmista ehdokasryhmistä. Kouvolaleaks oli yleisössä ja käytti rohkeasti puheenvuoroja. Tuotiin lopuksi esiin faktoja joista nykyään saa jo puhuakin joutumatta raastupaan. Tarkoitan niitä lukuisia Koraaniin sisältyviä väkivaltaan ja muuhun rikollisuuteen kehottavia kohtia, jotka rikkovat Suomen lakia.


    • satutädintarinoita

      Tämän päivän lehdessä: neljä vuotta asunut kouvolassa eikä kieltä vielä tunnu osaavan. lapsia osaa kyllä pyöräyttää. tämäkö esimerkiksi paikkaa työvoimapulaa ja vinouttunutta ikäjakautumaa? onko tulevaisuudessa potentiaalinen nettoveronmaksaja vai yhteiskunnan tuilla nettoava?

    • KunTuliPuheeksi

      Minä en nyt siihen vaalipaneeliin ehtinyt ja vihreille minä haistatan huilut, mutta siihen itse asiaan, olen monikulttuurisen Suomen vankkumaton kannattaja.

      • Mitään.ette.voi

        Tunnetusi olemme Kokoomuksen puistopuolue mutta mitä sitten. Niin kauan kun voimme hoitaa omia bisneksiä yhteiskunnan piikkiin niin ihan hyvä ja sama piikki on auki maahanmuuttajillekin. Oli sitten heillä henkilöpaperit ja oleskelulupa tai ei. Köyhät ja höynäytetyt maksaa tämän meille ja mitää eivät voi. Meillä on ajatus kohdallaan, ei ehkä yhteukuntavastuuta mutta mitä sitten. Niin kauan kun on kannatusta ja yhteiskunta maksaa niin ei mitään hätää. Meitä tämä naurattaa mutta näin edetään kun me osaamme täytepuolueena aina tuoda päätöksentekoon enemmistön oli sitten "isännän" ajatukset ihan mitä vaan. Isänmaallisia emme ole eikä tulla mutta tulevaisuudessa saattaa olla hyötyä kaveereta maahantunkeutuijien kanssa kun niitä on riittävästi tullut ja aletaan ottamaan selvää kuka on ollut mitäkin mieltä.


    • paneeliakatsonut

      Vaalipaneeli oli melkosta meuhkaamista. Loppupuolella eräs panelisti totesi "on mukavaa, että miten on monikulttuurinen paikka Kouvola ja muuten ei pääsisi kiinalaiseen syömään".

      Takaa huudettiin "ompa mukavan monikulttuurinen paikka Kouvola, on nuita thaihieromalaitoksia olemassa".

      Tämäkö on sitä mitä kaivataan Kouvolassa?

      • HappyEndiä

        Hieno homma, kinkkiruoka on hyvää ja thaikkulainen jälkiruoka vetää olon sitten lopuksi niin veltoksi. Kävihän joku päättäjäkin hierouttamansa kivikovia niskalihojaan valkealassa, muuten helpotti mutta veri ei vaan lähtenyt nupissa kulkemaan.

        Olikohan tuolla itse tilaisuudessa mitään järkevää asiaa? Nuo pitäisi tuutata nettiin jotta kaikki paikalle pääsemättömät voisivat seurata


      • Kouvolalainenkauppias
        HappyEndiä kirjoitti:

        Hieno homma, kinkkiruoka on hyvää ja thaikkulainen jälkiruoka vetää olon sitten lopuksi niin veltoksi. Kävihän joku päättäjäkin hierouttamansa kivikovia niskalihojaan valkealassa, muuten helpotti mutta veri ei vaan lähtenyt nupissa kulkemaan.

        Olikohan tuolla itse tilaisuudessa mitään järkevää asiaa? Nuo pitäisi tuutata nettiin jotta kaikki paikalle pääsemättömät voisivat seurata

        Muuan Keskustan edustaja 66 hyörivä miekkonen satuili miten yrittäjille vois tehdä yritysvierailuja ja myöhemmin mennä vaikka harjottelemaan ja kokeilemaan mitä työtä vois alkaa tekemään ja miten työllistyä. Samalla vois kuulemma työntekijä opettaa tms.

        Samalla hetkellä pompattiin vastaan tästä asiasta. Ei onnistu. Pakko kyllä sanoa, ymmärrän kyllä nyt TÄYSIN tämän vastapuolen kannan. Juttelin vaalipaneelin jälkeen. Jos työnantaja velvottaa tekemään kuitenkin työt ja pitäs rahat saada kasaan joka kuukausi, että työnantaja voi pitää edes yrityksessä niin millä ajalla tuossa enään ketään kouluttaa kun omat työtkin pitäs tehdä? Joillakin aloilla pitäs käyttää järkeä ettei voi vain pyytää opastamaan, koska kuka nyt haluaa antaa toisen auttaessa leikkaamaan omaa leipäänsä. Eli kilpailijoita ei haluta samoille aloille, jos koulujakin on vuosia käyty, lainoja otettu, makseltu niin ei voi marssia noin vain ja vaatia muita opettajiksi. Miksi eivät mene kouluun niinkuin muutkin? Ei kukaan omaa ammattitaitoaan ilmaseksi jaa ja se on varma. Ammattitaito kehittyy vuosien saatossa tuottavaksi, pitää osata tehdä kauppaa, tehdä sopimukset ja kaikki hallita ohjelmistot ja tehdä se varsinainen työkin. IT puolella on pirun fiksua porukkaa, mutta kukaan ei voi väliin tulla, koska siihen menee enemmän aikaa opettaessa ja asioiden sisäistämisessä kuin kukaan voi ymmärtää. Kaikenlisäksi nämä jampat osaa koodata ym. jolla työn tuottavuutta voi lisätä. Ei tuommosta minkä hiffaa työssään, ei sitä voi kellekään opettaa. Se on vainu. Ei kitaraakaan voi opettaa kuin soittamaan, menestynyttä rokkaria ei siitä saa kirvelläkään. Ei ole ihme, että jotkut ovat aivan hermostuneet suorastaan asioista.

        Kuulin lisäksi, että miten työvoimatoimiston edustajat ovat käyneet jossain puhumassa, että pitäisi opettaa "tietokone asioita" vain vähän. Tuommonen on kyllä pirullista kuultavaa ja suoranaista aliarvostamista työviranomaiselta, jolla itsellään ei ole tulosvastuuta pätkääkään. Työvoimatoimistoon pitäisi olla ammattimainen kartoittaja tuommosia asioita varten, että se vois edes suositella ketään tietyille ammattialoille. Täysin hakuammuntaa puheet, eikä varmasti johda työllisyyden lisäämiseen.

        Itsellänikin on yritys, joka tosin toimii kaupan alalla. Olen maahanmuuttajia auttanut ja sopeuttanut jne. hyvin rajallisin määrin, mutta nyt en kyllä ymmärtänyt miten isokaan yritys voisi lähteä auttamaan aivan kädestä pitäen? Pakko sielläkin on tienata. Tavaraa voi laittaa hyllyyn, mutta jos vie muiden työaikaa yhtään se on tuottavuudesta pois kaikki tietyillä aloilla ja maksaa varmasti paljon. Sekin on aliarvoistamista, kyllä kaupan alalla on paljon muutakin kuin hyllyjen täyttämistä.


      • Niin, jos on lahjoja johonkin työhön tai omaan osamisalueeseen, ei niitä voi siirtää kenellekään. Miksi eivät luo omia juttuja kokonaan? Miksi eivät voi tehdä muita yrityksiä tukevaa hommaa? Täysin käsittämätöntä, että pitäs kopioida palvelut vain mamuille! Tosta noin vain lahjoittaa työtaito!


      • VihreätOnÄäriliike

        No nuo kiinalaiset ruokapaikat ei oikeasti kuulu tähän keskusteluun. Eikä myöskään thaihieromalaitokset jotka saatta olla jopa hyväksi yhteiskunnalle ja niitä käyttäville. Itse en ole tutustumut kumpaankaan vaihtoehtoon eikä ne kuuluu mitenkään tähän mistä tässä Kurrin ja vihreiden touhussa on kyse. Itse olen katsonut tuon Videon jossa paikallisten Vihreiden puheenjohtaja julkisesti julistaa sanomaa jota ajavat kunnioittamatta Suomen lakeja ja asetuksia. On todella ihme jos kaveri edelleen ajelee kylillä vapaana ja nauttii yhteiskunnan avustuksia.

        Vielä kun lukee erään Vihreän vanhan höperön mielipidekirjoituksia Kosarin sivuilta ja muutaman saman sakin komentteja samasta lehdestä niin ei oikein asialliselta ja työtä tekevältä vastuulliselta porukalta vaikuta. Yhteiskunnan pitäisi kaikki hoitaa ja itse ei tiedä mitään oikeasta työnteosta.


      • KouvolanKDkannattaja

        Eikö Vihreät ole kokoajan perustelleetkin sillä, että laki sitoo Suomea hoitamaan ongelmat pois? Tätä just olen ihmetellytkin, että kuinka voivatkin opettaa selkärangattomiksi kaiken, omista teoista ei laiteta vastaamaan kuin Suomen hallitusta, poliisia, työvoimatoimistoa, maahanmuuttoa vastustavia, veronmaksajia... itse eivät halua osallistua mihinkään muuhun kuin ongelmien esille tuomiseen. Jos on varaa ja paukkuja koota porukoita toisiaan vastaan, niin sitte on oltava organisointikykyä jo muuhunkin kuin jatkuviin vastakkainasetteluihin. Minun mielestä oli todella törkeää miten vastattiin Pastorille, että mitä hän muka tietää islamista. Hän jos kuka tietää uskonnoista varmasti kaiken oleellisen omassa työssään ja avustushommissaan. Jouni Suniselle terveisiä myös, pätevämpää puhetta saa hakea!


      • Exxpersu

        Ovat perustelleet just tuolla Suomen pakollisella politiikalla, ei voi mitään. Munapäät eduskunnassa vois pikkusen ajatella aivoillaan, että tätä järjestelmää vain hyödynnetään kuten pakolaispolitiikkaakin. Sitäkin systeemiä voi väärinkäyttää kuten muitakin, mutta lakia väärinkäytölle ei saada. Rasismia kuulemma Orpon mukaan ajatella toisin.

        Juuri tästä Lindströmin myönteisestä pakolaispolitiikasta järjestellä ohituskaistoja on niin älytön, että siksi poistuin hyvissä ajoin koko porukasta.


      • Asiat_julkisiksi

        Voisko Kosari julkaista tuon Huhtalan videon julkisesti. Sehän on selvä ehdokkaan kannanotto asiassa josta äänestäjät on kiinnostuneita ja lehti palvelisi näin lukijoitaan. Huhtala vielä sanoo että se on Kouvolan vihreiden tulevaa toimintaa. Sehän on sitten jokaisen oma asia mitä siitä ajattelee. Ei ainakaan tarvitsisi jälkeen päin pohtia että ai oliko tuotakin mieltä.

        Mutta ilmeisesti aihe on liian arka ja toimituksessa on ymmärrykseni mukaan myös kannatusta tuolle rikollisen toiminnan kannatukselle.


      • Asiat_julkisiksi kirjoitti:

        Voisko Kosari julkaista tuon Huhtalan videon julkisesti. Sehän on selvä ehdokkaan kannanotto asiassa josta äänestäjät on kiinnostuneita ja lehti palvelisi näin lukijoitaan. Huhtala vielä sanoo että se on Kouvolan vihreiden tulevaa toimintaa. Sehän on sitten jokaisen oma asia mitä siitä ajattelee. Ei ainakaan tarvitsisi jälkeen päin pohtia että ai oliko tuotakin mieltä.

        Mutta ilmeisesti aihe on liian arka ja toimituksessa on ymmärrykseni mukaan myös kannatusta tuolle rikollisen toiminnan kannatukselle.

        Koitettu on, mutta arvatkaa vain julkaseeko? Ei sanallakaan uutisissa. MV lehtihän oli ainoa joka sen julkaisi. Kiitos kuvaajalle!


      • Tämmönen-Kouvola

        Laitoin vastineen kosariin nimimerkille "kaupunkivihreä" joka kyseli toisen ryhmän ympäristöohjelmaa täällä Kouvolassa.

        Kysyin miten paikalliset vihreät ajattelee ja etenee asiassa jossa on kyse laittomista ja paperittomista maahantunkeutujista Suomessa. Ei julkaistu, siis EI JULKAISTU vaikka julkaisevat kaikenmaailman vanhuuden höperöiden ihme törinöitä ja turinoita toisia halveksien ja jotain ihme vinkumisia elokuvateatterin perustamisesta manskille veronmaksajien rahoilla että saadaan näkyvyyttä manskille.

        Tuosta voi päätellä että lehti tukee laitonta toimintaa. Samassa ketjussa kuitenkin julkaisevat kaikenlaisia törkeyksiä toisia kohtaan. Lehti on täysin moraaliton ja tiettyjen tahojen ohjauksessa ja kaiken syy on nyt tulevat vaalit.


    • paneeliakatsonut

      Ensin pitäisi olla se työtaito, että voisi nähdä mitä toiset tarvitsevat. Mistä sitä muualta voi saada kuin työnantajilta?

      • No voi hyvä helveti sentään... KOULUSTA! Jos on noinkin vaikeita ammatteja niin ensin hankitaan pohjakoulutus jota voi soveltaa käytännössä. Pelisilmää et voi opettaa kenellekään tässä asiassa, koita jo jukoliste tajuta. On eriasia olla töissä kuin tehdä töitä. täytyisi olla melkonen talentti, että kaikki sujuu samanlailla, siksi kaikki näyttää helposlta kun on ammattilaisia! Suvakkien mielestä se kaikki on vaan siirrettävissä ja assimiloitavissa kun kansakunta työntää verorahansa.

        Alkas sitte kasvattamaan vaikka lampaita, jotain niin helppoa hommaa ettei tartte aivoja käyttää. Ei siellä toimistoissa tarvi kaikkien yrittää notkua varsinkaan niiden joille ei se koulu maistu. Maataloustöitä, perustakaa suvakit farmeja! Johtajan tuoliin jos haluaa, on tehtävä sitä mitä kykenee niin ei kukaan arvostele toisten tekemisiä.


      • LammasJaPääsiäinen

        Kyllä noita lampaita varmaan kasvattaa osaavat mutta yksi pieni eettinen juttu. Ostaisitko pyhäpäivälle lampaanpaistin mitä kasvattaja on hyväksikäyttänyt viikkoja. Makoisaa lihaa vuolisit miettimättä mitä sen sisällä on käynyt?


      • LammasJaPääsiäinen kirjoitti:

        Kyllä noita lampaita varmaan kasvattaa osaavat mutta yksi pieni eettinen juttu. Ostaisitko pyhäpäivälle lampaanpaistin mitä kasvattaja on hyväksikäyttänyt viikkoja. Makoisaa lihaa vuolisit miettimättä mitä sen sisällä on käynyt?

        Syökööt itte sitte, kuulemma nekin pitää kiduttamalla teurastaa vai miten se meni?


      • onseniinväärin
        LammasJaPääsiäinen kirjoitti:

        Kyllä noita lampaita varmaan kasvattaa osaavat mutta yksi pieni eettinen juttu. Ostaisitko pyhäpäivälle lampaanpaistin mitä kasvattaja on hyväksikäyttänyt viikkoja. Makoisaa lihaa vuolisit miettimättä mitä sen sisällä on käynyt?

        Ei ole monellakaan Vihreällä omaa maatilaa edes, miksiköhän...! Eivät ole edes omalla osaamisalueellaan ja sitten neuvotaan muita miten pitäs käyttäytyä, jottei loukkaannu.

        Meillä vaan salimaksut ja muu harrastustoiminta maksaa jälleen enemmän. Vihreät kun harrastaa niin niille pitää verorahoista kustantaa.



    • Seineerien-vaalit

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14771787/ruotsissa-paaministeri-meinaa-laittaa Musut kuriin, saas nähdä onnistuuko? Veikkaan, ettei he siihen kykene, sillä siellä on alueita joihin ei uskalla edes poliisi eikä ambulassikaan mennä, niin tuossa jutussa sanotaan.

      SDP ay mafia ja vasemmistoliitto ajoi suomessa olleet yritykset ulkomaille imettyään ensin yritykten toimintaedellytykset.
      Nyt yrittäjät rahat ja varallisuus on siirtynyt ulkomaille.
      Ja ay-mafia yhdessä SDP:n Vasemmistoliitto ja myrkynvihreät huutavat hallitukselta uusia hyväpalkkaisia yrityksiä Suomeen.

      RKP-terrorisoi Suomea pakkoruotsilla ja tämä maksaa Suomelle 6 miljardia/vuodessa. ”kun suomalais muuttajien lapset menivät kouluun. Ruotsissa ei koskaan ole saanut puhua suomea aina on täytynyt muuttua ruotsinkieliseksi” vihreät runnoi Suomeen ”tasa-arvoisen homo- ja sen jälkeen homoille oikeuden avioliittoon vihki lait” yhdessä ruumisarkku piispojen kanssa. Tämän lisäksi viher-terrori vaati pakollisen ja kalliin jätevedenpuhdistus järjestelmän jokaiseen mökkiin. He ajoivat Brysselissä Suomen kauppamerenkululle euroopan kalleimat ja tiukimmat päästörajat jne. Varokaa myrkyn vihereitä-lumoajia. Juuri nämä puolueet haluaa Suomeen kaikenlaisia pakolaisia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe