PPO:n tulos

Sijoitusexpertti

Nivalalehti kertoo, että PPO on myynyt Lehto Groupin osakkeet ja se tuottanut osuuskunnalle 1,8 miljoonan voiton. Osaamattomien kauppa, sillä nyt arvo olisi kaksinkertainen ja voitto olisi 3,6 miljoonaa osakkaille jaettavaksi. Myös Kaustisen Keliberin litiumikaivokseen sijoittaminen oli väärä tikki. Siitä tulee uusi Talvivaara, pitoisuudet ovat heikkoja. Yli puolet maailman litiumista sijaitsee Chilessä. Olisiko paras jakaa varat omistajajäsenille ja lakkauttaa tuo touhu?

214

7820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rahatkotiskiin

      Ahneelle mikään ei ole kylliksi...ruikutus jatkuu.

      • tiskiinrahataamen

        ..ahomaalla ei ole malmia ja siksi katkera, taitaa hameen helmat vain kiinnostaa kun on päässyt jo puoliksi kaliffiksi..no kyllä se nokka kopsahtaa omaan nilkkaan ja alkaa taas se kusiaispesäkilpailun aika..kuka voittaa..entiset meriitit ei paina.


    • uskoakovalehtelijoitako

      ..mutta osoitus vallanpitäjien kyvyttömyyestä hoitaa sijoituksia tuottavasti..kuten kävi elisan osakkeidenkin kanssa..kaikki tuottava myydä hökästään kun ei ole kompetenssia osata hoitaa SIJOITTAMISTA... siihen ei pankin tiskillä eikä vuosikertomusten taittelulla eikä monojen lankkauksella eikä lukujen yhteenlaskemisilla jne.. kehity osaamista..sanoo Siirakki.

      Tosin tuo lehto jutska voi kuplana puhjeta aika pianakin mikäli Globaalien markkinoiden analyytikköihin voi luottaa.. (MTV 3 Aamu tv:n lähetyskeskustelut)

      • mestarisijoittaja

        Silloin myydään, kun voittoa saa. Muuten saatetaan kapsantaa katajaan. 1,8 miljoonaa, very good.


      • maataonmoneenkuntaan

        ..siis kuka.. on mestarisijoittaja..millä hinnalla alutugistä luovuttiin..mestarisijoittaja.
        pysy sinä etelän kurjuuden pauloissa ja varo ettei se kitan hame liikaa kiehdo..voi tulla julki kuten kauniissa ja rohkeissa..


      • Vakaa_kallio

        Lehto Group. Tällä sitä paukutellaan henkseleitä. Lehto Group Oyj: Merkittävät osakkeenomistajat selvittävät vaihtoehtoja omistuksensa vähentämiseksi Lehto Group Oyj:ssä.
        Liiketoimintajohtaja Asko Myllymäki, vanha koijari ottaa rahat ja häipyy kuvioista. Raahessa tuttu koijari. Siis tämä oli Pörssitiedote
        24.4.2017 klo 8.30 EEST Eikä minun valehtelua.
        Minä kun en valehtele koskaan.


    • miksisensuuri

      lue tuo seuraavan aloituksen blogisivu. Siellä melkoinen uutispommi asiaan liittyen. Siksi se häviää nopeasti palstalta, kun asia halutaan salata. Kopioi osoite ja levitä sanomaa

    • Malmiaetsimään

      Suokangas liikkuu alahuuli pitkällä vieskan tstolla ja vaikuttaa että sinne kopokenkin ja tyllihameen hoitoon haaveet. Kyllä kansa tietää.. kohta on kusiaispesä kisan aika.. kenen perä kestää pisimpään istua palkkioiden edestä..joko hallintoneuvostosta löytyy rotia vai vieläkö vanhat jäärät sekä pankkitoimihenkilöt nököttää siinä pisimpään ?
      Vielä olisi jäsenillä 26.4.2017 klo 14 Raahessa mahdollisuus.. ottaa ohjat käsiin.

    • ratame

      Ei pääse tuurityöläiset, työssäkäyvät, eikä vanhat ihmiset tulemaan ja valtakirjoja ei voi antaa. Tätä on PPO:n hallinnon demokratia.

    • aatunkaveritmuistaa

      Kyllä minua niin sitten korpeaa kun pääsi nuo takinkääntäjät vielä kunnan asioita setvimään. Ois nyt sen verran muutkin rohjenneet olla meidän ylivieskan ja nivalan köyhien asialla että vaihdettu uudemmat naamat eikä noita kuluneita peilin edessä harjoitelleita p.skanpuhujia..mitä niillä on meille annettavaa.ei tässä voi koko ajan eu- tukien varaan viljelyään jatkaa..ja ämyleitä tiukkoa.

    • Olematonaskootti

      On se kiva kun hallinto julkituo ppotuloksen ja sen olleen hyvä..voitollinen. Kuitenkin taas..siis jo ainakin kolmantena vuotena on vain syöty kuormasta..ei ole niitä luvattuja suuria voittoja ja kymmenen % korkoja näkynyt. Taas oli tase..eli kokonaisomistus pienentynyt monella miljoonalla. Miksi ? No niin ..koska ei siellä ole yksikään valittu jäsenien puolesta..puolella vaan kaikki jotka on sinne päässeet ja vieläpä puliveivauksilla äänestetty haluvat joko mulle..mulle tai yksi takinkääntäjä sinne hameen alle..alahuuli pitkällä..katsokaapa raahessa kuka karkkipussia jakelevan perässä häärää.. oikea rumppi kuten jenkeissäkin

    • kopioija7

      Pauli Korpi-Tassin patologiseen valehteluun en puutu tässä yhteydessä.
      Kerron tässä muutamia oikeita asioita. Pauli kertoi siis, että tietoliikenne on tappiollista.
      PPO Yhtiöt Oy joka teki sitä tietoliikennettä, jonka elisa osti, eikä ihme..
      PPO Yhtiöt Oy:n tase 2011 156 830 669,47€ (156 Miljoonaa)
      PPO Yhtiöt Oy:n tase 2012 122 820 480,14€ (122 Miljoonaa)

      Kaikki, jotka yritystoimintaa pyörittää, tietää taseen merkityksen.

      Taseesta on hävinnyt Paulin Datamen konkurssin verran rahaa.

      Silti yhtiö tuotti voittoa 5,9 Miljoonaa €uroa.
      Tähän summaan kun lisätään poispotkittujen henkilöstökulut 4,7 Miljoonaa, ei
      tarvitse ihmetellä miksi elisa oli "kiinnostunut" ostamaan PPO:n

      • näkökuluma

        Joku on kiinnostunut ilmaisesta rahasta? Heti aamusta.


    • homotvittuun

      vitun lesta virma

      • AJaattelematonta

        Älä nyt homojakin ole laittamassa sinne tiettyyn paikkaan! Miten meidän kunnon miesten käy, jos siellä on homoja. Aattele perkele, mitä kynsistäsi päästät.


    • arvonmekin

      Ne jotka on lukeneet ns. ajatuksella kokouskutsun ( huom ei kokouksen esityslista puutteiden takia) niin voivat havaita että taas on jekku mielessä.. jäseniltä ollaan pyytämässä valtuutusta Ylivieskan kirkon rakennusrahastoon lahjoituksesta.. mutta mielenkiintoiseksi asian tekee se että sitä pitäsi kierrättää sen arvo--mikä se nyt olikaan tyhjänpäiväisen rönsyn kautta. Miksi ?
      Koska sinne on tullut ent Oulun Puhelimen nyk. Partnera vai mikä se nyt olikaan perintönä 5 miljoonaa euroa Arvolle ja 700 000 € osuuskunta PPO:lle.. Ao summat pitäsisi jakaa lyhentämättöminä heti jäsenille. ..eikä odottaa taas huonoa sijoitusvuotta joilla paikataan palkollisten huonot oivallussijoitukset...pienentäen taas tasetta.
      Kun se lahjoitus nyt kierrätettäisiin arvon kautta saataisiin positiivista liikevaihtoa.. eikä siihen firmaan muka näin pääse osuuskunnan jäsenet ohjailemaan.. näinhän se rva buket sanoi viime kokouksessa.. se on eri firma mutta kun sen omistaa osuuskunta PPO 100 % sti.. eli näin se pankkitoimihenkilö kiinteistövastaava entinen 100 miljoonan nainen heiluttaa koiraa vaikkei ole häntää. Saa nähdä milloin nämä valitut kokee oman arvonsa kun tj heitä nimittelee selän takana heinähatuiksi.. tais jollain taittelupoitsulla olla joku kökkäilyjutska päässä kuvissa.

    • kokouksessa

      Onkos PPO osuuskunnan kotipaikka rekisterreissä Ylivieska JA RAAHE ??

      osuuskunnankokous kun pitää pitää kotikunnassa??=

    • ahmedahneetpäätti

      ..taas köyhiä vietiin kuin pässiä..eikun jäärää narussa. Oli siellä yksi oikeusjuristi joka sai pienenkinjäärän ja hallinnon niskat punoittamaan ja toimihenkilöiden naamat kalmanvalkoisiksi.. seuraavassa kokouksessa voi vaihtua jo vapaaehtoisesti enempi porukkaa rajoitetun evidenssin haltijoita myöten..poloiset reppanat vai oliko ne nyt rappanat kun eivät ole osanneet (lue uskaltaneet ) puuttua huonoon hallintotapaan jota on harjoitettu jo monta vuotta elisalle myynnin jälkeen sumeilematta.. kalliita on tohtorit maalaisosuuskunnan kokouksien vetämiseen.. mutta kun rahaa on kaikkeen muuhun mutta ei jäsenille.. 62 €/osuus..
      kokouspalkkiot nostettiin 350 €:oon 250 €:sta paljonko se tekee rosenteissa..?

    • KiitosKati

      Prosentteja ei voi syödä, mutta 62 eurolla/osuus saa ruokaa moneksi päiväksi.

      • Eiollutmyyntipää

        ..meinaako hampaat pullahtaa ulos suusta kun takkia joutuu kääntelemään ja sinne hameen alle joka välissä vieskassa käydessä..pyrkiä.. omatuntokin kolkuttaa..heinähatuksi pääsynkin takia valehtelemalla perusteet kokouskansalle..


    • hallitusamattilainen

      Kuormasta vaan ei pitäis syödä, varsinkaan kun kuorman on muut kasanneet. Syörään leskien, mummujen ja vaarien keräämää rahaa, ei nykyhallinnon, eikä varsinkaan Katin. Pöliän hommaa

    • ahneetaneleeaneita

      ..kyllä nämä syö vaikka sun lautaselta jos silmä välttää..onhan se nähty. Puheet on suuret mutta teot lapsen kengissä.. taittelit sitten tai kääntelit takkia..
      Sen näkee naamasta kun lakkaa saamasta..lauloi Juha vat Vainio..

      • kyselenkuulumiset

        Kuuluuko nivalaan muuta?


      • kuulumisiinkuulumisiin

        ..kuuluu.. Takinkääntäjä yrittää viivoja vedellä sinne tänne mutta sinne vieskamamman hameen alle vie mieli. Joku motskaripörrääjä huristelee mopopoikien kanssa samoissa ajatuksissa. Pankkitoimihenkilö on piiloutunut.mihin lienee kun hallituspesti taisi saada kananlennon.. Niitä jäsenien esityksiä vastustaneita ei ole sen koommin näkynyt tai niistä kuulunut kun puun takaa tulikin kunnon lääkitys miten asioita on hoidettava jatkossa talintirkistyksiä..eikun tilin-ja hallinnon tarkistuksia rajoitetun evidenssin puitteissa on yritetty hoitaa ilman huomautuksia.. jne..

        Oisko tuossa tarpeeksi palautetta vai mennäänkö vielä tarkempaan analyysiin mitä pöytäkirjaan pikkujäärä uskaltaa kirjoittaa..


    • oikeatArvotkehiin

      Jokohan se salaisuuden verho on raotettu ja kokkolan fantom julkistettu..taitaa olla sama kuvio kuin ennenkin rantarosvoilla.. Voihan tuo viive johtua siitäkin että se puheenjohtajana toiminut haluaa itse kirjoittaa pöytäkirjan ettei munaa kovin itseään kun oli yrittänyt sanella kokousväelle miten heidän pitää käyttäytyä vaikka virheellistä toimintatapaa oli esittämässä kuten edellisvuonnakin..lisäksi huonoa hallintotapaa oli kritisoitu voimakkaasti mutta ei siihen ollut puuttunut..tuskin kirjannut edes mitään siitä ylös pöytäkirjaan.
      Onneksi oli ollut omistaja-sijoittaja oikeusoppinut mukana joka olikin saanut asioihin hieman rotia. Voi olla että oulusta ei tule enää puheenpitäjiä ja tilien-hallinnon tarkastajat vaihtuu nekin rehellisiksi vaikka kuin "rajoitetulla evidenssillä" ovat olleet rahastamassa.
      Samoin jäsenet voi alkaa saada tietoa miten "ammut makaa"..eikun sijoitukset tuottaa. kun oli niin epämääräisesti istualtaan niiden vartijat ynisseet, ei kunnon vastauksia lainkaan.
      Osuuden arvokin oli laskenut vuodessa 1240 €:sta 1170 €:oon , tj oli ääni vapisten kuiskannut.. senhän piti taseen kaksinkertaistua muutamassa vuodessa ja osuuskorkoa tulla koko potille 10 % nythän se olikin laskenut sen verran.
      Lisäksi saattaa lähteä anomus kaupparekisteriin liittymismaksu rahaston 16, 5 M€: n siirtämisestä vapaaseen rahastoon jolloin ne voidaan palauttaa jäsenille..sehän tekisi mukavan vaikutuksen perusjäsenten kohdalle...n 600 € palautusta.. se ois jo ihan oikealta tuntuva potti... 60 €:n sijaan..jota hallinto ja "sijoitusammattilaiset" sekä pankkitoimihenkilöt esittää..

    • Hrbaty

      Kitinä jatkuu...

      • polvihousut-punaiset

        Askotti, mihin jäi ne naisen elimet, rasvaa ne niin ei kitise mutta varo, että ei ota ilmaa pumpatessa.


      • VörSkotti
        polvihousut-punaiset kirjoitti:

        Askotti, mihin jäi ne naisen elimet, rasvaa ne niin ei kitise mutta varo, että ei ota ilmaa pumpatessa.

        Nivalassa köyhiä piisaa.


      • ne-punaiset-polvarit
        VörSkotti kirjoitti:

        Nivalassa köyhiä piisaa.

        Askotti hikoilee velkakirjojensa kanssa ja puhuu köyhyydestä kokemuksesta, kumma vaikka on pitkäkyntinen.


      • kottikukottiA
        VörSkotti kirjoitti:

        Nivalassa köyhiä piisaa.

        ..onkohan se kultasiipi ja kaikki muukin velan päälle otettu, ilmankos nuo pankkitoimihenkilöt niin vaivautuneesti käyttäytyy tietyissä tilanteissa ja paikoissa.. niissä kun sattuu olemaan sellaisia paikalla joilla on rahaa niin ettei p.skalle taivu.. ja lannat levitetään pelloille eikä toisten syiksi.. että tuollaisia joutaakin tiputtaa pois kehistä..ei niihin kukaan luota..anteeksi onhan se osuuskunnan hallinto tosiaan luottanut niin että perskarvoista jo savu nousee..


    • tupenrapinatoottaa

      Siellä tuli niin kovaa tekstiä jäsenien puolelta ja ihan oikeusoppineen toimesta että jopa kokouksen ylin herra vetäjä kirjoittaa pöytäkirjankin itse, ei luota sihteerikköön kun tietää nämä pankkitoimihenkilöt jotka ei osaa lukea saatikka kirjoittaa ylös mitä omistajat julkituo.
      Lisäksi kävi ilmi ettei osuuskunnalla ole hallitusta..ja senkin yksi jäsen on "salaperäinen " fantomi varmaan, voi sillä olla valkoinen hevonen..who nows ? ..

      Jatkossa on kuitenkin pandoran lippaan avauuttava kun nyt on sellaiset vastavoimat ettei tähän asti jo yli neljä vuotta jatkunut "erinomaisen huono hallintotapa" enää onnistu. Aina on laki vastassa ja syyttäjä kehissä.

    • laillinenoltava

      Joo, kyllä nyt on ehkä laillisuus tulossa kuvioihin PPO:n hallinnossa (vihdoinkin!). AA Penttilä oli lukenut jopa lakiin liittyvät hallituksen esityksen tekstit ja oli hyvin varovainen kokouksessa kaikessa, mikä liittyi kirkkolahjoitukseen ja mahdolliseen lain kiertämiseen 100% tytäryhtiön avulla.

      Toimitusjohtaja ei ottanut mitään kantaa näihin asioihin. Miksi?

      Hallituksella ei ollut puheenjohtajaa ja kokouksessa oltiin kuin ei olisi ollut hallitusta olemassakaan. AA Penttilä oli äänessä hallituksen puolesta. Tj oli hiljaa.

      Hallitus ei ole vielä tänäänkään järjestäytynyt - tai sitten toimitusjohtaja on täysin epäpätevä tiedottamisessa - ja Kokkolan mies lienee nyt haettavana uudelleen. Entinen lienee kieltäytynyt.

      Jos ehdokkaalle annetaan luettavaksi oikeuden päätökset perusteluineen koskien osuuskunnan tarkoitusta ja Elisa-kaupan laillisuutta, ei halukkaita taida olla jonossa.

      Nykyinen PPO on rakennettu hyllyvälle perustalle.

    • ASKottila

      On se kumma, ettei joidenkin ahneudella näytä olevan mitään äärtä, kitistään netissä, vaikka ilmaista rahaa juoksee tilille joka vuosi, ei rikkaa oo itte tarvinnut panna ristiin, hallinto on hoitanut tehtävänsä todella hyvin. No, sen kirkon saisivat jättää rakentamatta.

      Kiitos Kati ja Asko ja muut! Koirat haukkuu, karavaani kulkee.

      • Ojalan-laskuoppi

        Vai hyvä hallinto. Eihän siellä ole edes hallitusta mikä voisi olla hyvä. Mitenkäs on hallintoneuvoston laita, ketä siellä oikeasti on ja ketä siellä pitäsi olla.


      • rekisteritviturallaan

        ..jaa tänne on vasallitkit eksyneet kehumaan palvomiaansa.. voi kun tietäisitte mitä mieltä ne on jäsenkunnasta..toki olihan se tullut osuuskuntakokouksessa julki oikein oikeuden entiseltä palvelijalta,, ei se nyt sovi että kaikki jäsenet saisi tuoda esityksiään kokoukseen.. koska nehän voisi olla "huonoa hallintotapaa" moittivia..joka sekin oli tullut useasti esille.
        Näillä nykyjupeilla on sellainen käsitys ettei osuuskunta PPO:n varat kuulu jäsenille vaan on heidän pelileikkiensä omaisuutta. Ihan väärä luulo kuten tulette kohta huomaamaan kun etelän kurjuudesta alkaa asioiden purkaminen asiantuntijoiden avustamana.

        Se taisi olla jo ehdotus liittymismaksurahaston purkamisesta vapaaseen pääomaan ja jaettavaksi jäsenille.


    • vastatkaapa2

      vastaukset mm seuraaviin kysymyksiin:
      - hallituksen jäsenet?
      - hallituksen puheenjohtaja?
      - päätös kirkkoavustuksesta (n. 3 € / jäsen)?

      • hankkihessari

        Mitä nuo asiat köyhiä kiinnostavat?


      • perttalta-teviisiä
        hankkihessari kirjoitti:

        Mitä nuo asiat köyhiä kiinnostavat?

        Askotilta jäi jotain huomaamatta, kun kuvittelee olevansa rikas mutta ei rakas. Unelmoi maaherran paikasta polvihousuineen, punaiset tietenkin ja posket pullolleen kuin keväisellä sammakolla.


      • NivalastaJuntteja
        perttalta-teviisiä kirjoitti:

        Askotilta jäi jotain huomaamatta, kun kuvittelee olevansa rikas mutta ei rakas. Unelmoi maaherran paikasta polvihousuineen, punaiset tietenkin ja posket pullolleen kuin keväisellä sammakolla.

        Maaherrathan ovat historiaa, pölkkypää. Elätkö vieläkin Oulun läänissä, johon Naivala aiemmin kuului?


      • hilturi-kotoa
        NivalastaJuntteja kirjoitti:

        Maaherrathan ovat historiaa, pölkkypää. Elätkö vieläkin Oulun läänissä, johon Naivala aiemmin kuului?

        Tietääkö se maaherrakantitaatti mihin se Nivala nyt kuuluu. Onko kotikiusatut siirrelleet jo maitakin pois paikoiltaan. Ilmankos se posti ei kulje sinne periferiaan. Kanattaa kysellä kuiskaajatta, siltä atjutantilta joka on lainopillinen neuvottelija, kun ei itse tiedä niin siltä saa kysyä ja sekin lukee kirjastaan ja puhuu sitten ominaan. Mihinkäs se Nivala on myöhemmin siirretty, onko sekin liikesalaisuus, hyvin on piilossa kun koknaan näkkyy.


    • perttalta-teviisiä

      Miksi sitten siitä maaherran paikasta unelmoit. Ei siihen ole polvihousuporukalla mahiksia edes unelmissaan. Aloita vaikka postinjakelusta mutta siinäkin vain työharjoittelijana, vai joko olet saanut mainospostisi. Ei kannata itkeä kyllä ne lapaset löytyy.

    • PPOSkotti

      Köyhiä vituttaa...näköjään.

    • perttalta-teviisiä

      Askotti kertoilee kokemuksesta. On vatkannut tuota elintä jo niin kauan, että väestä alkaa tuntumaan, että on impotentti. Pullistuuko muut kuin posket.

    • Skotigasino

      Perttalta ei oikein tuo ärrä onnistu. Teviisiä.Taitaa sittenkin olla oikeassa tuo kirjoittaja, jonka mielestä köyhiä vituttaa.

    • perttalta-teviisiä

      Otappa selvää mitä tuo tarkoittaa ja jos et osaa niin kysy kuiskaajalta ja puhalla välillä, poskesi pullistuvat liikaa ja se vehkeen vatkaaminen ei auta yhtään kun on impotenssi

    • Samuliltaterkkuja

      ..takin liepeet heiluu kun käänellään ja yritetään olla niin viisasta että. Taittelut on mennyt pieleen hallitus hajalla. Miksi tehtaanjohtaja syrjäytettiin ? Yrittikö saada oikeat linjat toimintaan ja jäsenten asioita edustää..
      Kertoisko puheenjohtajisto tai varmuuden vuoksi varalla olijat (siis olijat)

    • vastauksiatarvitaan

      vastaukset mm seuraaviin kysymyksiin:
      - hallituksen jäsenet?
      - hallituksen puheenjohtaja?
      - päätös kirkkoavustuksesta (n. 3 € / jäsen)?

    • perttalta-teviisiä

      Joko Askotti on saanut selvile mitä se ärrätön tai ärrällinen tuumaa. Pinnistä, pinnistä oikein kovasti ja jos ei lanttu leikkaa niin siirrä vastausvuoro kuiskaajalle.

      • ÖhKötti

        Voi tuota vituksen määrää!


      • köyhät-ja-kurjat
        ÖhKötti kirjoitti:

        Voi tuota vituksen määrää!

        On se kauhiaa kun askottia noin vituttaa alituiseen. Mistähän se johtuu kun mieli on noin yhdessä asiassa. Terve, sanoo askotti mutta onko sittenkään terve. Turvotus pannussa avain yltyy ja korvissa kihisee kun penkoo sitä ärräänsä. Pieneksi on mennyt askotin mieli mutta kieli kuitenkin käy turvonneessa nupissa mutta vain suomeksi. Terapia olisi poikaa polvihousupojulle jotta olisi muutakin kielenpäällä kuin se elin josta ilmeisesti on kova puute. Jos et muuten saa niin piirräppä vaikka kirkkovene ja vatkaa sitä samalla.


    • toistoavaan

      PPO hallituksesta Reijo Tauriainen,Eija Sorjamaa, Mika Kiljala ja Marko Järvinen sekä hallintoneuvostosta hannu Haapakoski , Johanna Takanen ja Urpo Korkiekoski sekä Kalle Arvio.
      Ei ole kuvia PPO internettisivuilla. Kuinka Teidät tunnistaa kun kadulla kävelette vastaan?

    • Kuituakehiin

      Lehdessä oli uutinen että Merijärvelle rakennetaan kuituverkko asukkaiden laajakaistatarpeisiin. Osuukuntakokoukselle oli esitetty että hallinto käynnistäisi ao. palveluliiketoiminnan sääntöjensä mukaisesti. Esitys oli tyrmätty mutta nythän olisi oikea paikka ja aika ottaa se ohjelmaan kun omistajakunta lähtee sitä toteuttamaan..sehän olisi tuottava sijoitus tulevaisuuteen..kun ei noilla katin-kujeilla tule rahaa..sitä vaan palaa ja syödään koko ajan kuormasta kuten saimme kuulla kokouksessa sijoitusalan ammattilaiselta. Delegaatio vain toimistolle asiafaktojen kera.

    • HoiSkotti

      Mitä helevettiä märyjärviset kuituverkolla tekee, ne siitä mittään ymmärrä.

    • Ypakumoonjapakoon

      ..ahistaako ähäskottia ja takinkääntäjä eskopeltoa.. oisitte olleen kanootissa niin kelpaispa röyhistellä vanhoilla fraaseilla ja hyvillä taitteluilla.. mekessä paljon heinähattuja..tiedoksi

      • VörSkotti

        Jotenkin en voi välttyä vaikutelmalta, että ypaakumoonpanijaa ottaa pannuun. Ja pahasti. Ja on ottanut jo vuositolokulla.


    • Kottikuinkotti

      ..ketähän se ottaa pannuun..ihan laki paistaa ja meinaa syömävälineet pullahtaa ulos.. taittele vain vinoja saannoksia tai kuljeskele suon laitaa märin jaloin

      • HeapSkotti

        Jos sua ei vituta, miksi sitten vastaat?


    • Hipihipihöpö

      ..niin ottaako sua pannuun..sen voikin uskoa noilla "arvoilla".. koita nyt edes keksiä jotain viisasta sanottavaa..no eihän se kuulu kykyohjelmiin vaan beesataan vain muita isoon ääneen. Ei muuta kuin eskon laitaan kulkemaan..risuja taitellen

    • Velinpiikkiinkaikki

      Näin kävi taas perinteisesti..eli hallinto tyrmäsi ja yritti mollata mielipiteitä esittäneitä.. mutta ei esittänyt..kuten ei ole neljään vuoteen tehnyt mitään visiointia tai vaihtoehtoisia ratkaisuja jäsenien eteen ja osuuden arvon kasvattamiseen. Se on faktaa jonka on ulkopuoliset tahot moneen kertaan julkituoneet että osuudesta on yli puolet hallinnon toimien takia kadonnut joka jatkuu ja lupauksista huolimatta edelleen sammutetuin lyhdyin eikä lainkaan jäsenien haluja huomioiden.. vanha sanonta pitää paikkansa hallinnossa.. ahneella on paskanen loppu..

    • toutaanvaan

      ..ppo hallinnolla on konteksi realliseen elämään hukassa..ollut jo kohta 5 vuotta.. Nyt yritetään joka kanavalla ja keskustelussa johdattaa ihmisiä ja jäseniä harhaan. Kaiken pahan alku ja juuri on 2012 joulukuussa istunut pöljien porukka jolla ei ollut mielessä kuin isot kokouspalkkiot ja omat lehmät ojassa..rähmäpullat ja lohipaketit huulilla niin että kuola valui.. tässä sitä sitten ollaan.. oisitte ajatelleet ensin ja vasta sitten syöneet..hölmöjä on helppo jujuttaa kuten tapahtui.. nyt kykypuolue ylivieskassa aivan sekamelskassa..menee potkupalloporukat konkursiin..datamet meni jo nurin..mihin ne kompetenssipoijjaat vielä siellä ehtii ?..80 M e on vielä hukattavaksi

    • Äitiysavustusloppui

      Milloin niitä korkoja taas tilille kolahtaa? Oottavan aika on pitkä, tuommoiset 9 kuukautta keskimäärin...

    • Odotaheinäkuuhuntietoa

      ..ei niitä sulle tuu lainkaan kun menit myymään osuutesi ennen kesäkuun loppua.. ostaja saa korot..hallinnon ja heinähattujen kuningattaren takinkääntäjän konsultaatio koinauksista..

      • Äitiysavustusloppui

        Emmää mittää oo myyny, en mistään muualta saisi milmaista rahaa rikkaa ristiin panematta.


    • Hunajatahunajata

      Siellähän taitaa käydä kuhina heinähattujen kuningattaren hameenhelmoissa kun kaikki takinkääntäjät ja taiteilijat..eikun taittelijat pyrkii saaliinjaolle hunajasta..ilmaisesta joka jäseniltä vietiin eikä niille työmehiläisille jää mitään kun kuhnurit kuppaa koko ajan

    • näilämennää56

      ..muualla ollaan kehityksessä kyllä mukana. Lehdessä oli että oulussa tarjotaan jo gigabitin nopeuksia kuituliittymiin (n. 800 000 000 bit/s) täällä pitää tyytyä käytännössä 256 kbit/s nopeuksiin..noilla rekkulolla tai elisan tuotannolla.
      Kyllä kannattais sijoittaa jäsenien omaisuus alueen kuituverkkojen kehittämiseen ja sitä kautta tuottaa jo lyhyellä aikavälillä hyvää korkoa..kaikkihan kohta tarvii kuidun..kun muuten ei pärjää näiden yhteiskunnallistenkaan palvelujen käyttämisessä..
      Haloo heinähatut ja kukkahattu kuningatar hunajapesässä

      • FlySkotti

        Onko kilju jo pöhisemässä?


      • eräveikot
        FlySkotti kirjoitti:

        Onko kilju jo pöhisemässä?

        Eikös kyky avannut viinaksien myynnin osuuskauppaan. Ei tarvitse enää porruuttaa rankkia. Voit tietysti itse särpiä vaikka mäskit vitutukseesi. Kerro helpottiko


    • Kiljutkurkkuunviiksistä

      Taitteluko ei onnistu..isot puheet ei nyt riitä kun etusivulla maksettu ja hyvä nainos..

    • kusiaispesäkilpailuninfo

      Itsevaltiaiden yleinen ongelma on narsismi ja siitä seuraava taipumus haalia ympärilleen ihmisiä, jotka kuiskuttelevat: "Olet ihana. Kaikki rakastavat sinua." Tämän vuoksi itsevaltias ei tajua poistua ajoissa.
      Kun hänet sitten poistetaan, hän ei käsitä tapahtunutta. Hänhän on ihana, ja kaikki rakastavat häntä.

      Viisas johtaja pitää lähellään jonkun, joka muistuttaa kerran päivässä: "Olet kuolevainen.”,

      Miten tämä kuullostaa nykyiseltä Osuuskunta PPO.n toiminnalta ta menettelytavoilta ?

      Mm. johtaja huusi kokouksessa ettei Arvo Investin asiat kuulu jäsenistölle kun se on eri yhtiö.. Sen omistaa Osuuskunta PPO 100 %:sti joten kyllä se normaalijärjellä ajateltuna kuuluisi heillekkin tieto. Sinne palautetaan v. 2016 osalta Partnerasta (ent. Oulun Puhelin) yli 5 M€ ylijäämää koska Oulun kaupunki katsoi ettei niiden sijoitustoiminta tuota mitään.. kuten ei PPO:nkaan. Tuokin palautus tuodaan julki seuraavassa tilaisuudessa "sijoitustuottona" vaikka se osaltaan pienentää ao. omistuksen Arvoa.. vastaavasti, eli taas syödään kuormasta joka tuodaan suuren mediamyllytksen avulla "sijoitustuottoina"..

      Kyllä hallinnon pitäsi jo kuunnella jäsenien ääntä ja toimia sen mukaan kuten Oulussa tehtiin.. jäisihän sinne suurinpiirtein samanlainen n. 20 M€:n sijoitusleikkipääomaksi.

    • Löärskotti

      Ei kunnolla köyhät jaksaneet juhanusta viettää, ei oo nivalasa heleppua.

    • Lätynviuhake

      ..kusiaispesässä kuhisee. Kovasti odottelevat istujia sinne ja toimijat on varanneet alkulämmittelyyn erilaisia rehuja..minkeille ja ketuille lätyn viuhakkeille kalapohjaista runsasproteiinista massaa.metsän isommille rehukaalta ja hernettä.. kilpailijoiden tankkauksen pitää tapahtua omaehtoisesti mutta sivusta kuultuna lounaat ja rähmäpullat menee osuuskunnan piikkiin. Hallinnolle on valvontapalkkiona luvattu matka sijoitusmessuille kuulemaan miten olisi pitänyt laittaa lateja tuottamaan reilummin.. nyt on pitänyt kituuttaa muutamalla miljoonalla pikkuasioiden kimpussa kun mandaattia tarkastellaan tuloksen perusteella eikä suurten puheiden ja luulojen varassa. Tosin on liuhutukka potkinut porukasta pois jo pari vastarannan kiiskeä mutta tilalle ei ole saatu kunnon isoa lohta vaan tinkimaidon kuskaajia reppuselässään.
      Tulokset kusiaispesässä istumisesta saadaan 21.8 n. parin kolmen päivän kuluessa riippuen pankkitoimihenkilöiden ahkeruudesta.. josta ei tosin ole näyttöä kuin viime vuodelta jolloin tulokset oli jäsenien tiedossa 15.8 eli viikkoa aikaisemmin.. Miksihän nykytekniikkaa ei saada näissä merkeissä palvelemaan porukoita..oisko kuidusta apua vai pitääkö olla epävarmojen mobiili härpäkkeiden varassa.. aika näyttää.. Jokohan on uusi turkki esillä kisassa ?

    • Kisakohtakäyntiin

      ..nyt askotilta on palanut roput..ylläpito on joutunut poistamaan sen kirjoituksen.. vai oisko ollutkin takinkääntäjän purkaus. No joka tapauksessa kusiaispesät on varattu, lippujen ennakkomyynti loppunut kesäkuun viimeinen päivä ja kisailijoiden karsinta menossa annettujen suositusten ja alaperä näytteiden osalta. Ei saa olla liian leveä ettei peitä koko pesää yli keon, ei saa olla liian kapea ettei yllä kisa-alueen rajoihin, suhteita ei saa olla tuomarina toimiviin pankkitoimihenkilöihin jotka tulee alueen sijoitustoimintaa hoitavista konttoreista eikä saa olla sellaisia merkintöjä joilla on menetetty kansalaisluottamus..pari konkurssia ei haittaa mutta pitää olla rekisteröity suomen kansalainen sekä kuulua kirkkoon ei mihinkään lahkoon josta lausunut kielteistä huolimatta esivanhempien antamasta esimerkistä. Myöskään kilpailijat ei saa käyttää mitään vahaa joilla voi aikaansaada erilaisia kierteitä ohjatakseen muurahaiset oikealle aukolle etteivät eksyisi yläpään rei-ille josta ne voidaan poistaa huonolla taittelulla kilpailijan avustajan toimesta kuten on käynyt osuuskunnassa v 2012 lähtien

      • YxSkotti

        Noin pahastiko ahistaa?


      • HunYkaSvotti

        YxSkottia ahistaa aina. Ei onnistu taittelut eikä mehiläiskuningatarkaan ole suopea.. pitää varmaan sen mennä itse istumaan kusiaispesään kun ei peltilaatikossakaan ole fyffeä joten turha sitä on vahtia.. näinkö kuntalaiset meidät on hylänneet.. ketä rukoilis apuun kun on tullut yläkerran herrastakin luovuttua ?


    • Kuituakaipaan3

      PPOn tilanne kohta- ei auta vaikka on iso talo, kun ei ole rahaa niin ei ole rahaa. KAikki tuhlataan haukanpers**n kun myitte kuidut Elisalle

    • epäonnijatkuu

      ..nyt niillä on mennyt talonrakennus sijoitus mönkään. On ylivieskassa joku betania talo kyöstintiellä ..jonkun rukoushuone ilmeisesti, joka ei valmistu koskaan, rakentaja hukassa.. puuttuu parvekekaiteet eikä asunnot ole kaikki edes käytössä. Paljonkohan siihen oli sijoitettu ja millä korolla sekä takaisinmaksu ajalla ?

    • Naivalankävijät

      ..tietääkö kolikkolaatikon vartija rieskalasta mikä on pytingin tilanne ? Onko väärin mennyt stalderin taitto ?

    • Kuiviaonseipäällevain

      ..taitaa olla hunsvotti menettänyt kykynsä kun kusiaispesäkisa lähestyy ja oli ehdolla kusaajaksi mutta saikin vain ohjelmalehtisen taitteluhomman ja joutuu vahtimaan tyhjää kykylaatikkoa rieskalandiassa.. surkuhupaisaa puuhastelua heinähattujen joukossa

    • KöpöSkotti

      ..siellä vieskassa askottia ahistaa,, ei saa enää mieleisesti taitella kun kusiaispesäkuningatar ei anna.. ilman kilpailutusta ja arovaate puskee samoille irtokarkki apajille.. ja on vähän katkera kun ei päässyt pääpukarien joukkoon.. no mitä sitä laukoo fraaseja kansalle kun ei ole munaa pitää niistä periaatteista kiinni..lusmuja molemmat eikä mitään arvostusta saa joukoissaan kunhan huuliaan heiluttelevat tuulen tahtiin..

    • NytSkottiOsti

      Nyt sitä ahdistaa ettei ollut ostanut 10 puhelinliittymää... mutta kumma kun unohtaa että nehän hallinto torpedoi koska 9 ois ollut lisäosuuksia joilla ei mitään jakoa ..korkoihin. On niillä lyhyt muisti tai onko sitä ollenkaan ahneuden lisänä ? Onko..tietääkö joku ?

    • Mikävaivana

      Kukahan tämä räksyttäjä on ja miksi? Mitä tarkottaa jatkuvasti "taitteluhomma"? Viittaako grafiikkaan tai Kalajokilaaksoo? Selventäkää joku osuudenomistajalle tämän papukaijan motiivi!

      • PPOSkotti

        Viittaa nivalan köyhiin, joita veetuttaa tappionsa välimiesoikeudenkäynnissä ja saamatta jääneet hallituspaikat.


      • TaittoSkotti

        ...haha siellä rupeaa taas taittelijaa ahistamaan. Haukkuu tosiaan kalajokilaakson maksumiehiä ja mainostajia mutta ei saa enään ilman kilpailutusta hommia.. vai tuntuu se räksytykseltä, ei lainkaan vaan totuuden esille tuontia jäsenkunnan enemmistölle jotka hallinto ohittaa lain vastaisesti. Välimiesoikeuden päätös oli nahkapäätös ja ...osuuskunnan kulut maksoitaas jäsenet.. ei hallinto jonka pussista ne olisi pitänyt veloittaa.. kykypuolue jyllää siellä ja kansa kärsii.. aikansa


    • PPOSkotti

      Kulut maksoi jäsenet, ikävä kyllä, vain muutaman katkeran tähden, tuli hintoihinsa, osuuskunnan tuloskin romahti sen takia! Sixi nyt köyhiä ahistaa ja v....taa.

    • HutiSkotti

      ..onko mukava leuhkia konnuuksillasi ja koinauksillasi..maksoithan sinäkin töpeksimisästi...törppö

    • Joosepinpoika

      Siellä vieskan kykyreitä ahistaa kun ei ole paikkaa jossa voisi koinauksiaan pyydellä kaikessa hiljaisuudessa anteeksi. Saiskohan ne käydä muualla mutta valitettavaa on ettei niillä ole omaa rahaa edes kolehtiin muutamaa senttiä vaan pelaavat koko ajan jäsenkunnan euroilla huonolla menestyksellä..omaan pussiin tulee kyllä isoja kokouspalkkioita mutta omistajajäsenille ei niistä riitä.. harmittaahan sekin kun vartioitavassa lippaassa ole fyffeä vaikka on noin merkittävän pestin saanut.. tosin ei siihen muut toverit olisi alkaneetkaan tietoisina tilanteesta ja jatkuvasta alamäestä kykyjen etsinnässä..

    • Paalitonkuiviajo

      Kysyiskö joku siltä virheellistä totuutta ja luikuria laskevalta.. mikä riepu tai kuntta se nyt olikaan, että missä on arttu.. lähtikö omaehtoisesti vai menikö sukset ristiin mehiläispesä kilpailijan kanssa?
      Joku siellä byroossa mätänee kun kehutut kalat ei pysy katiskassa ja lain pitkä koura kolkuttelee jo viranomaiskäsittelyssä ihan arkaddian mäellä. Onko yxskotti näin ? Tietääkö heinähatut ?

    • Utomlandkommerigen

      Oikeissa yrityksissä on vakiintunut käytäntö.. tulos tai ulos ellei ole omat rahat pelissä. Toisin ppo:ssa, Mitä enempi haaskaa toisten (lue jäsenien) rahoja sitä kirkkaampaa kruunua heinähatut tarjoaa joillekkin.. ja firma piikkiin. Aika avutonta jäsenienedunvalvontaa.. kaikenmaailman pisnesmanakerien toimesta

      • PPOSkotti

        Naivalassako se wiisaus asustaa?


    • wsaertyh

      Pahuus asustaa Askotissa ja askotti ei asusta Nivalassa. Askjotti paha sinänsa asustaa siellä mistä pahuus on lähtöisin, sukurasite.

    • tätäjatkuuvaan

      "Köyhille ja tyhmille on turha yrittää selvittää rahan sijoittamisen hienouksia".
      Turha on yrittää kun ei osaa. Pisneksien salat on Askotilla siinä kun tase oili vuosia sitten 174 miljoonaa ja nyt vain 90 miljoonaa, mihin hävisi tasesta noin puolet, elikkä 85 miljoonaa. Siinä sitä on hienouksia.

      • MuuanSkotti

        Rahathan on sijoittamista varten eikä niitä sukanvarteen panna kuten Ivalassa. Jos siellä on mitä panna. Edes sukanvarteen.


      • 010169
        MuuanSkotti kirjoitti:

        Rahathan on sijoittamista varten eikä niitä sukanvarteen panna kuten Ivalassa. Jos siellä on mitä panna. Edes sukanvarteen.

        Datamesta aloitettiin ja turpaan tuli 35 miljoonaa. Tekvoventuuresa tuli reisille. Hienouksia on tulossa lisää kun vain Askotti pysyisi kyydissä. Pörssi on kivunnut kovinkin korkealle mutta nämä hienouksien höpöttäjät ovat kyllä pahasti ulkona tuotoista.


    • Elviseläästadissa

      ..eipä siellä businesmanageri näytä muistavan julkituomiaan korulauseita kokouksessa.. lyhyt on pururata varmaan nykyorganisaatiossa.. ei siellä kauan kaavion pyörittelijää katsella.. senhän oli jo huomannut palekin partnera alueen hoitamisessa.. ei yhtään asiakasta ja kerättiin narut pois.. ja piti tulla prinssistä kuningas mutta toisin kävi. Vai mitä ? Hyvinsekoittuu tavalliseen massaan ja tuorerehuun lietelannan höystämänä..hyi htto mikä haju..

    • näinonmarjat

      Ehdotankin että osuuskunnan jäsenien omaisuus palautetaan heille eikä sillä leikitä sijoitusmaailmassa. ( Oliko riittävän selkeä tavoite ?)
      Varat on kaapattu sellaisten tahojen toimesta jotka pyrkivät vain hyötymään itse jäsenien rahoista eivätkä nokkaansa nosta heidän edukseen.

    • KorkoSkotti

      Mulla maksoi aikanaan puhelinosuus 50 markkkaa, sukeutunut kolmeksi sittemmin, korkoja tullut niin maan perkeleesti. Repikää siitä, köyhät ahneuksissanne, rikkaa en ole ristiin pannut ja rahantuloa ei ole voinut estää. Huomenna tärähtäää taas tilille...

      • s5i6

        Etkös saanut peräti ilmaiseksi vai maksoivatko vielä rakikoiralle liittymämaksunkin.


    • tällvissiin

      Pieniä on silakat joulukaloiksi? Olihan se osuuskorko tullut mutta ei toivotun ja luvatun suurena vaan muutama kymppi, joku outo toimija oli sen suoritteen maksanut ? Eikö ne osaa tai viitsi edes sitä hommaa hoitaa itse vaan maksetaan siitäkinjollekkin ulkopuoliselle. Aika avuttomia palkannauttijoita.
      Onko se elon laskuopin mukaan laskettuna jos 1240 € sijoittais 10 % korolla niin tulis 124 € tuottoa ? Osaako maisterit tai pankkitoimihenkilöt ja konsultit vastata ?
      Tällaista tuottoa luvattiin jäsenille ennenkuin omaisuus kaapattiin loisien käyttöön !

      • AssSkotti

        Köyhillä ei tuu uni silmään aamusella, palstalta toiselle rientävät olemattomia viisauksiaan toitottamaan. Ei tahdo kaikkiin vastaamaan ehtiä...


    • zdetsj

      Askotti on rikas kun saa laskutta olemattomista ja saanut muutaman kympin "korkoja". Unikaan ei tule kun vatkaa niitä hilujaan yökaudet. Vastata pitäisi urakalla ja omatunto painaa koijaria ja naisen elimet kiihyksissä mielesä. Saamata jää... ne korotkin vain kormasta syödään.

    • AhaSkotti

      Suuri on invalassa ahistus jo aamusta. Köyhyyskö se noin pahasti wituttaa? Palstatkaan ei näytäö piisaavan, saati sitten rahat.

    • poksausko

      Askotti kiemurtelle kuin mato koukussa, ahdistaa, vituttaa ja kun on velä köyhäkin niin tilanne on karannut käsistä. Pukkaako uutta konkkaa entisten jatkeeksi. Tähtisijoittajat vauhdissa.

    • KisakutsuSkoteille

      Haloo kaikki toisten rahoihin kiinni päässeet kisa alkaa jälleen.
      Kusiaispesässä istumisen vuotuinen kilpailu käynnistyy. Ilmottautumisia otetaan vastaan vieskan kauppakadun tstossa. Osallistujalla pitää olla joko jäsenyys tai sitten muutoin sekaantunut jäsenien rahojen haaskaamiseen tai niistä jatkuvasti nauttimiseen. Kykykelpoisuuden tarkistaa hevosurheilussa ansioitunut advokaatti alan kandin kanssa pankkitoimihenkilöiden valvoessa testausta. Toupinki ei ole sallittua eikä vahan käyttö stratekisilla paikoilla varsinkaan peräpuolen suojelemiseksi. Houkutushajua voi käyttää jos se ei aiheuta kusiaisille allergiaoireita tai muuta vaaraa, niitä ei myöskään saa liiskata eikä kerätä gratinoitaviksi namusiksi pileisiin jotka järjestetään kisan jälkeen raahen liikuntahallilla koska vieskan uusi jäähalli ei kuulemma sovi yleisötilaisuuksien pitoon eikä paikkakunnalla ole äänentoistoon specialisoitunutta tutun firmaa.
      Pankettiohjelmaan ei saa tehdä esityksiä vaan sen vetämiseen on kutsuttu kallis esiintyjä lakikirjan rivien välikirjoitusten tulkintojen experttinä toispaikkakuntalainen.

      Joitain osallistumisvaatimuksia ns. opetus-tai koelähtö tyyppisesti :
      -perän pitää olla niin leveä että peittää kisakeon
      -ainakin meriittinä pitää olla vähintäin 10 tai mieluummin yli 200 työpaikan menetykseen johtanut töppäys jonka raunioilla huseeraa edelleen kuin mitään ei olisi tapahtunut
      -suositeltavaa on edustaa tahoa joka on menettänyt suosiotaan suuren yleisön osalta esim valintatilanteissa ja kutsua mukaan muiltakin edustamansa kompetenssin juonikoita (juokaleita)
      -pitää osata esittää muunneltua totuutta ja julkituoda vääriä perusteluja yleisesti toisten selän takana ottamatta vastuuta mistään toisille aiheuttamastaan vahingosta tai vääryydestä
      -kaikkia yrityksiä pitää salassa kaikkia toisten omaisuudella tehtäviä juiminkeja pidetään etuna, lisäksi heinähatut arvostaa toimintaa jossa sysää jokaisen mokan toisten syyksi eikä todellisuudessa ota mitään vastuuta mistään asiaan liittyvästä tapahtumasta
      Osallistumismaksu oli 1240 € joka jouduttiin laskemaan 1170 €:oon globaalien markkinoiden ennustettavuuden vaikeuden takia eikä sisämarkkina tuota mitään

    • Lantapaukunkuski

      Tiedotus.. kisa siirretty veden aiheuttaman lieteongelman vuoksi.. pääosan esittäjät ovat vaarassa eikä niiden toimintakyky ole riittävä. Sama ilmiö kuin tstolla. Uusi ajankohta ilmoitetaan seuraavassa kalajaskan suurjakelussa etusivulla ellei sitä ole t yypillisesti taitettu väärin jolloin joudutaan turvautumaan ulkopuoliseen apuun ja hevosmiesten tietotoimiston antamaan julkilausumaan laukan pelossa. Ahomailla hallan vaara joka saattaa aiheuttaa potunvarsien tummmumisen ja laadun laskemisen jonka pankkitoimihenkilötkin voisi ehkä ymmärtää jos pysyy kuuma pottu jalkovälissä ilman avustajia

    • WCSkotti

      Kiva, että köyhille lohtua "huumoristaan" piisaa.

      • FörSkotti

        Oisitko uskaltautunut mukaan ? Tuskin.. ei taitais kaluunat kauluksessa riittää..


      • WCSkotti
        FörSkotti kirjoitti:

        Oisitko uskaltautunut mukaan ? Tuskin.. ei taitais kaluunat kauluksessa riittää..

        No en tietenkään, minähän kirjoitin köyhistä.


      • ZetoriSkotti

        ..sä köyhä laulaja vain oot ja olet pakkolaskussa.. taitto taskussa.. ei onnistu..mikään


    • Huiputusjatkuu

      On se mielenkiintoista kun rahan jako luetaan "liikevaihdoksi" ? Ja tällaisen vielä hyväksyy tilintarkastaja.. normaalisti se luettaisiin velaksi ja kirjattaisiin kuluksi eikä tulokseksi. Tulokseksi ja voitoksi kirjataan yleensä SAATU RAHA ei jaettu .. on siellä törkeä joukko peräsimessä.. kaiken maailman pisnes enkelit tai valmentajat ja konkkaheput ? Kuka rohkeaa nostaa kissan pöydälle ?

    • HersLeppi

      Köyhyys ei oo ilo vaikka se mua naurattaa!

      • EliSkotti

        Ei ole sinustakaan sateentekijäksi.. kuten taustat osoittaa ja näkemyksiä ei juurikaan ole..


      • EsterSkotti
        EliSkotti kirjoitti:

        Ei ole sinustakaan sateentekijäksi.. kuten taustat osoittaa ja näkemyksiä ei juurikaan ole..

        Sadehan tulee ilman minuakin.


      • HpySkotti

        ..on aika lievä näkemys kun on 100 M € : n vartijana ja yrittää listiä siitä nahdollisimman paljon itselle. On siinä arvot julkituotu
        siinä persie llään julkisisiin puheisiin verrattuna .vai onko oma etu ajanut aatteen edelle ? Kerro.. vai onko se martan hameen alus noin kiinnostava ? ..uskallatko tuoda julki..


    • Dösäkuskina

      ..naivalan uutisia : dösä kuopijoon lähtee vieskan torilta. Mukaan ei tarvita kuin kieroutunut mieli ja koinauksen jatkamisen halu.
      Lättähatullakin ois voitu mennä ja huomattavasti halvemmalla mutta onhan meillä jäsenien rahat liiveissämme.. julkituoduilla medialle esitetyillä luvuilla 1340 €/osuus.. jossa tosin on mukana kaikki roskat ja männynkävyt mutta mitä siitä väliä.
      Suostuttelureissulla käydään tutustumassa entisen liittolaisen visiot jotka aikoinaan toteutettiin muuttamalla yhdistys osuuskunnaksi ja silloin entiset yhdistyksen jäsenet sai omansa pois ja nyt osuuskunta on isojen poikien hallinnassa jotka vain siellä pelaa.. tosin ammattilaisten avulla.. ei pankkitoimihenkilöiden luulojen varassa

      • LetSkotti

        Aikaisin on ahistus alkanut invalassa.


      • Heinätlatoon

        ..miten sulla menee.. vieläkö vuotaa ropuista mömmöt vai pitääkö vahalla tilkitä.. taits kunnolla niin voi hpy pesti jatkua..pale nuohuaa ulos luusereita jotka kokouksissa moittii ja esittää fiksua.. pitää olla pankkitoimihenkilö tai kyky porukan kirstun vartija.. oletko.. eikun tuordrehun paalaaja.. sorry


    • toistoavaan

      Miksi PPO ei rahoita Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskuntaa? Ihmiset ja yritykset tarvitsevat yhteyksiä.

      • PeepeeSkotti

        No witullako wihellät kun huuli on halaki?


    • Kusiaispesäkisasta

      ..sehän olisi sopiva osallistua kusiaispesä istunnan kisoihin. Leveäperäisiä ei ole ilmottautunut kuin yksi pankkitoimihenkilöksi osoittautunut mutta jouduttaneen diskaamaan käytettyjen keinojen takia perän levittämisessä..ei pelkällä istumisella voi aikaansaada kyseistä tulosta vaikka globaalit markkinat ei toimisi. Lisäksi on ilmikäynyt että on tapahtunut sisäpiirissä kahdenkeskistä kähmintää ilman kilpailutusta taitoksissa ja yliohjautumista yhteyksien hankinnassa jotta julistaja on saanut jonkun näytön annettua ta:lleen etelään. Omat lietelanta ja rehupaalihommat on kyllä menneet pe.sielleen joka mahdollistaisi osallistumisen kun savon lättähattu pysähtyisi keon kohdalla mutta taitaa silti mennä pupu housuun jos toiseenkin kun tuli mesoponoitua aikoinaan kansalle väärien profeettojen nimiin päästäkseen mukaan rähmäpulla porukkaan. Siellä ei kuitenkaan kauan enään katsella tätä menoa vaan tulee kuri ja järjestys kaikenmaailman rupukoille ja ressukoille.. tyhjän lippaan vartijoille

    • Kertokaafaktojamyös

      Miksihän kiinteistöpäällikkö..kontrolleri.. eikun pankkitoimihenkilö ei julkituo miten tuottaa pyhäjoen kiinteistöt..raahen jumppasali.. keisaripiletit..alumiinitikit jne . Niissähän on tapahtunut vissiin jotain muutoksia.. konkurensseja..irtisanottuja kontrahteja ja apurahan antamisia.. kertokaa nyt ihmeessä miten hyvin olette onnistuneet.. jäsenet kuulisi mielellään totuuksia eikä vain tuota katon maalausta ja omaan pussiin pelaamisen muunneltua totuutta. Vai mitä jäsenet ?

    • Näinsepitääjulkituoda

      Joku oli tehnyt vähän analyysiä puolivuotiskatsauksesta ja siinä kerrotusta 8,6 M tuloksesta.
      Todellisen tuloksen avaaminen tulee aloittaa vähentämällä entiseltä Oulun Puhelimelta (nyk Partnera) saatu 6 M sattumavoitto. Siellä hallitus päätti jakaa pääomia omistajilleen, koska ei löytynyt tarpeeksi hyviä sijoituskohteita!!
      Jäljelle jää siis tulokseksi 2,6 M.
      PPO:lla on kaksi salkunhoitajaa, joiden salkkujen yhteenlaskettu arvo on 33,8 M. Varman tuotot olivat alkuvuonna 4,7% ja samalla prosentilla PPO:n salkut tuottivat 1,6 M.
      Jäljelle jää PPO:n oman toiminnan tuotoksi 1 M, joka saavutettiin 78 M pääomilla.
      Tuoton pienuuden syitä voi vain arvailla.
      Tulevaisuus näyttää siltä, että tuottotaso tulee olemaan 3 M, ja siitä jaettava osuusmaksun korko tulee olemaan luokkaa 30 euroa vuodessa.
      Miksi oma toiminta on tuollaista kuin on?

      Ei osata ei kyetä, aika menee kiukutellessa jäsenkunnalle kun ei ihailla ja ylistetä sitä viisautta kun valokuidut myytiin Elisalle ja alettiin leikkiä sijoittajaa ja toisten rahoilla syödään ja juodaan makoisasti. Aina joudutaan työllä ja tuskalla varmistamaan että osuuskunnankokoukseen saadaan tarpeeksi samanmielisiä tekemään ylöshyppyäänestyksiä ja naureskelemaan voimansa tunnossa että näin näin me näytetään jäsenkunnalle miten rahaa hävitetään taseesta. Ei tulosta , ei kukoista sijoitusosuuskunta ei.
      Mitä sanoo kusiaispesämanageri suuressa uskossaan ilmnaikoisena bisnesanalyytikkönä

    • HyhSkotti

      Tuntuu kuin olisit istunut kusiaispesässä jo pitkään.

      • Bisnesmanakeri

        ..oisko kommetoija elisakotti..puhuu mutta ei sano mitään.. hameen alle hamuaa tstolla.. käydessä lopeta jo valehtelu..ole..rehellinen lähipiirillesi..edes


    • Lietelantalantakaa

      Siellä ei tosiaan o,e mitään ruutin keksijöitä näissä ppo kuvioissa kun vertaa globaalien markkinoiden julkituonteihin puolivuosi tuloksista.. muutama lahjoitus tehty, muut hoitaneet reaaliajassa tapahtuvat sijoituskuviot niin monta kuukautta jälessä annetaan tstolta tiedote miten on mennyt ja sekin ihan huuhaata..mennytt pankkitoimihenkilöltä ja pisnesmanakerilta luvut ristiin todellisuuden kanssa mutta eipä sitä kauan enää pysty kirjanpidollisillakaan kikkailuilla peittelemään että lehmänpaska alkaa haisemaan jo muidenkin nokkaan..eikä vain tuorerehu paalaajien tai kaiken mmailman taittelijoiden ja tyhjän kirstun vartijoiden..

    • Helmatkiinnostieityöt

      Ompa mennyt elisan vasalli hiljaiseksi kun olisi joutunut kusiaispesän istujaksi hallinnon puolesta. Lietelanta haisee ja ohrat mätänee peltoon.. ei onnistu edes tuorerehun teko vaikka kuinka kynää pyörittelis, tunnusta jo ettei ole yhtään hyvää ideaa koskaan ollut eikä tule olemaan vain kiinnostus hameen helmoihin kuten tytöt kertoo tapahtuneen ?

    • täsätpävaa

      Miksi jäsenien valitsemien edustajien pitäisi olla jäsenkunnan enemmistön näkemysten kannalla ja tuoda niitä hallinnossa esille ja toteutukseen ? Osaako edustajista kukaan vastata tähän ? Oletteko tiedustelleet kertaakaan mitä jäsenkunta haluaa tapahtuvan omaisuudelleen. Huomioon ei oteta pientä suunnattua otosta joka tehtiin joku vuosi sitten koska senkään puolueetonta analysointia ei sallittu vaan salattiin ja julkituotiin vain muutaman yrityspuolen edustajan kantaa jotka ovat hyötyneet ja hyötyvät edelleen tilanteesta jossa ollaan. Tasetta syödään ja julkisuudessa kehuskellaan miten hyvin sijoitukset on tuottaneet vaikka perälauta vuotaa koko ajan, kulurakenne kasvaa ja vain jotkut mukana olevat hyötyy ja rahastaa osuuskuntaa. Miksi se sallitaan edustajien toimesta ?

    • Sanokaaminunsanoneen

      Nythän se hallinto painetta tarvisikin kun lukee medioista eri puolilla "sijoitusaluetta" mitä tapahtuu toimialalla joka hätäisesti myytiin pilkkahinnalla. Sen ostaja ei investoi euroakaan sijoitusalueen verkkoinfroihin vaan rahastaa olevilla piuhoilla ja mobiililla.
      Sijoitusalueella on perustettu "sijoitus osuuskuntia " jotka rakentavat kiireellä asiakkailleen kuituverkkopalveluja.. tarpeeseen..luotettavuuteen..toimivuuteen perustuen.
      Siellä olisi ppo osuuskunnan ja armon Arvonkin kassassa asiakasomistajien rahaa jota voisi investoida toimialalle tuottamaan sijoitusalueelle hyvinvointia ettei voittomarginaalit valu globaalille etelän pörssiyhtiölle. Mutta uskallampa väittää ettei valittuja päättäjiä kiinnosta ottaa edes asiaa keskusteluihin kokouksissa. Uskotaan vain isoon ääneen molottavaa kyprokkikuutio heppua ja maitotili minivogue avustuksia kinuavaa joita konsulentoi pitkäotsa kykypoika ja peräkylän marttakerholainen.. asiantuntijoina muka.. omaan pussiin pelaajia kaikki... kuten takinkääntäjä heppulitkin on nykyään..

    • Taittelintaasväärin

      ..mikä ihan toinen asia on osuusmaksut.. niillä liityttiin palvelujen käytön lisäksi osuuskunnan omistajaksi.. ainakin osuuskuntalain ja ppo:n sääntöjen mukaan.. onko näin ? Ja lisäksi saadakseen palvelut käyttöön piti maksaa liittymismaksu.. joita on 15 M€ jemmassa.. näinkin on vai mitä ? Sitten vielä palvelujen käytön masuissa oli siivu "voittoa periaatteela kulut katetaan, voittoa ei tavoitella " .. olen lukenut jonkun näin sanoneen joka johti.. siis johti osuuskuntaa jäsenien etujen kannalta ja hallinto oli samaa mieltä.. olikohan se näin ..100 vuotta, mutta nyt on kuppi,takki ja pikkuhousutkin kääntyneet kaikkea tuota hyvyyttä vastaan, miksi ? Onko näin.. kuka vastaa, mihin katoaa osuuskunnan jäsenien omaisuus.. ei ole romua myytävänä, ei palvelutarjontaa.. mitä on tullut tilalle ?..tappelua, haukkumista, köyhyyttä ja salailua sekä jatkuva kulujen kasvatus sekä voittojen 0-linja. Onko oikein ? Kuka hallitsee, onko jäsenillä mitään sananvaltaa omaisuutensa osalta ? Kuka profetioi, ohjaa edustajia, antaa muunneltua totuutta julki myötäpuolineen jne.
      Heiluuko koira vai häntä.. voi vain arvata.

    • Managerithiljennetty

      Nyt oli toisilla sivuilla olleilla julkituonneilla saatu eri salanimien "mikä mikäkin skotti" takaa oikeinkin halventavia jäseniä koskevia kommentteja esittänyt juippi saatu vaiennettua. Ei ole uskaltaunut puollustamaan pankkitoimijohtajaa..minivogue lehmipaimenta..raahen viisasta jne.
      Eli viesti on mennyt perille..parempi olla hiljaa kuin jatkuvasti paljastaa tyhmyytensä.
      Keskustelu vääryyksistä jatkuu oikeilla termeillä ilman muunneltua totuutta. Hyvä

    • Aatuilulleaatuilua

      Kas..mua rupes aatuiluttamaan.. kun iikka kivi oli kommentoinut jotain väärin taiteltua ja julkituonut sen medialle, voiko pankkitoimijohtaja , myötäpuolinaan minivokue, konsulenttina pale ja oilko se raahen viisas..joka on kaiken pahan alku ja hyväksyjä.. olikohan se edes tällä kanootilla intiaanina tai muumina laaksossa.. kuka kertoisi minulle..

      • Sijoitustiedontarve

        ..onhan pankkitoimijohtajalla konsulenttina muita johtajia niin pankeista ja sidosfirmoista ja joku joka liiketoiminnan ostaneen tyttöihmisen hameen helmoista eikä tulosta synny.
        Se on laskeva trendi kuten tuo suomen syntyvyys.. miksi ? Siihenhän on helppo keino. Hoksaako hallinto ? .. ja sama pätee sijoittamiseen.. osta kun on halpaa ja myy kun on kallista..ja siinä välissä korot talteen. Vrt esim elisan kurssi.. niitä oli 5 M€ ja kuŕssi 18 €/kpl.. nyt kurssi 35 €/kpl.
        Onko ne myyty ja mihin hintaan, kuka päätti, kuka konsultoi..oliko hyvä kauppa ?
        Kertokaa esim tästä esimerkistä totuus , miten kävi ?


    • AntimetMaan

      Nyt tuli Arvo. Oli taitettu A4 ja pääosa isoja naamankuvia.. asiat vain yritysten esittelyjä. Tuotoista ns. sijoituksista oli taas annettu muunneltua totuutta. Rahaa on tullut Partneran ylijäämä palautuksena ja mitä oikeat sijoitusasiantuntijat on globaaleilta markkinoilta saaneet haalittua. Yksikään näiden ppon heppuleiden rahanjako ei ole tuottanut voittoa, päinvastoin tappiota oikein sisukaupalla... kuinka paljon tuli konkasta nokkiin ja paljonko hikisalia pitää edelleen tukea. Miksi ?
      Osuuskunnankin omaisuuserä kannattais palauttaa mitä pikimmin jäsenille koska näköjään ne kaikki on menneet maan alle.
      Pääkirjoitus oli ihan säälittävä kun tyttönen kertoilee miten ahkeraa porukkaa alueella asuu ja kuinka luonnonrikkauksia ja antimia löytyy joka puolelta jos ei lannistuta.
      Teidän piti tehdä tulosta ei kertoilla fraaseja jotka ei koske Teitä missään muodossa.. kuluja vain.

    • KööriSkotti

      ..oli mennyt löröt housuun arvotilla ja julkitoi näkemyksensä julistaen että ei pidä rikkoja ristiin osuuskunnan puolesta langoilla soitelleita minään vaan halajaa mulle mulle kun vartioitava kykylipas on empty eikä muutenkaan saa mielestään arvostusta vaikka kuinka vahaa turppaita ja kiillottaa hatun alustaa kaverittensa kanssa. HahHahHah PS

    • ZittiSontiainen

      Vanhaerkkikään pulkaariassa ei voine vältttyä vaikutelmilta.

    • näillähukataanppo

      Nivalalaisille takinkääntäjille.

      5vuotta sitten PPO:n arvo oli 174 milj. €. Nyt PPO:n markkinaarvo 57,55 milj. €, Tasearvo noin 100 milj. €. Luvattu tuplata 10 vuodessa, nyt mennyt 5 vuotta ja laskenut 70 milj. €. Tukiostoilla saatu markkinaarvo pysymään juuri ja juuri 700€/osuus. Jälkimarkkinoita ei ole olemassa, kukaan sijoitaja ei ole kiinostunut sijoittamisesta kun ei saa rahalleen vastinetta, eikä äänivaltaa. 8% tuottokin on jäänyt noista edellä mainituista luvuista johtuen lähinnä pannukakuksi. Silti hallintoneuvosto istuu perseellään ja kaivaa nenäänsä mutta ovat vain nyökyttelemässä kun hallitus häärää toimitusjohtajan kanssa omiaan.

    • JerryCottonlulla

      ..onhan siellä se manakeeri.. takinkääntäjä mukana, eikös sen luulis saavan etelästä ohjeita miten k kannattaa sijoittaa, vai onko vain mukana muuten cain ja peesaa näitä ööpiä jotka muka kantaa suurta vastuuta toisten rahojen tuhlaamisesta ja yrittävät pankkitoimihenkilöiden opastuksella ja myötävaikutuksella kahmia..tai nykyisinhän louhitaan itselle mahdollisimman paljon. Tosin taitaa sillä olla vetoa myös sinne leveän ahterin alle kutenntytöt on kertoneet jo aikoinaan esiin tulleen ? On meillä edustajat niin politiikasss kuin muissakin edustustoissa, ei ne paljon valitsijoidensa etua aja tai ajattele.

    • ketäketäkysyy

      On se pienissä kunnissa eri tahti kuin näissä klikkipaikkakunnilla. Merijärvi ja usea muu alueen kunta rakentaa asukkaittensa hyvinvointia ja viihtyvyyttä parantamaan ja lisäämään kuituverkkoja. Ovat hyödyntäneet ely ja eu tuet jotka mahdollistavat toteutuksen. Muualla korotellaan veroja ja kasvatrtaan kuluja kuten ppo :ssakin ja jäsenien rahat makaa tuottamattomina milloin missäkin "sijoituksessa" . Kyllä ehtii suuri osa jäsenistä siirtyä "aatun" valtakuntaan.. on siellä edustajat jotka ei tajua eikä halua tehdä mitään omistajajäsenien hyväksi. Oisivat nyt rahoittaneet edes jotain kuituverkon rakennusprojektia ja samalla ois saatu alueelle merkittäviä summia eri kanavien tukiosuuksia jolla tuottaa työtä ihmisille..
      PPO sivuille pantava kaikkien hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenien kasvokuvat esille että tietää kadulla ketä meitä hallinnoi.

    • rasvaahanuriisi

      Mistä myymäläautosta ne kirjoittelevat?

    • OlithanSinäkinJonossa

      Löysää jo sitä pipoa ja pyyhi paskat pois housuista. turha se on ennää pyllistää kun paskat on jo housuisa.Vuosi tolokulla tuota samaa paskaa kantaa housuissa se jo haisee joka puolelle.

      • JustSunTakana

        ..jaaha vai tuollaiset ohjeet sait etelän kurjuudesta vai antoiko leväperä käskyn manakeerata. Siellä se paska haisee takinkääntäjän taskuissa ja leviää ympäri huushollia, vaikea varmaan siinä lemussa leuhkia viisauttaan..ja pipo..eikun hattu kiristää. Anna jo tulla synnintunnustus koska kohta tarvitaan "itse asiassa kuultuna" lausuntoja jotka pitää ollakkin rehellisia.. ei muunneltua totuutta.. en minä tiennyt.. miksi kerättiin kaikki verkot pois ..koska niihin ei saatu asiakkaita, kuka veti casea ?


      • KeissiSkotti
        JustSunTakana kirjoitti:

        ..jaaha vai tuollaiset ohjeet sait etelän kurjuudesta vai antoiko leväperä käskyn manakeerata. Siellä se paska haisee takinkääntäjän taskuissa ja leviää ympäri huushollia, vaikea varmaan siinä lemussa leuhkia viisauttaan..ja pipo..eikun hattu kiristää. Anna jo tulla synnintunnustus koska kohta tarvitaan "itse asiassa kuultuna" lausuntoja jotka pitää ollakkin rehellisia.. ei muunneltua totuutta.. en minä tiennyt.. miksi kerättiin kaikki verkot pois ..koska niihin ei saatu asiakkaita, kuka veti casea ?

        Itse asiasta kuultuna en voi välttyä vaikutelmalta, että sinua risooooooooo.


      • 666-666.666

        Lyhytpultuusista ne kakat karisee ja ripulointikin on helpompi siivota. Askotin pulttuja pitäisi vieläkin leikata lyhkääsemmiksi.


    • Helmanallehaluaon

      ..eipä ole manaakeri eikä taittelija käyneet myymäläautossa vaikka olisi edullisia vaippoja ja vahaa tarjolla. Ovat varmaan hameenhelmoissa pyöriessään ihastuneet keliperiin tai johonkin muuhun hömppään josta ei ole toivoakaan saada jäsenille tuottoa vaikka painetussa sanassa luvattiin taseen kaksinkertaistuvan muuramassa vuodessa. Mitä onkaan tapahtunut.. 180 M€ tase on laskenut puoleen.. 90 M €:oon.. ei siinä jättikorko oaljon ole karsonnut, päincastoin on syöty kuormasta kuten on näillä palstoilla omaisuudestaan huolestuneet julkituoneet. Mitä kykypoijjaat ja muut loiset odottaa ja toivoo.. sitä että ppo :n kaiken mammonan aikaansaaneet maksajat kupsahtaa ja nämä iilimadot voi jatkaa itselleen hyödyn imemistä.. milloin taitellen tai ilmaisia lounaita nautiskellen.. firmanpiikkiin..kuluista ei niin väliä.. se vain on näin.. uskokaa vain.

    • ArvonMekinAnsaitsemme

      Tämän kertainen juhlakirjamaistiainen kertoo ravintola Hannu Krankasta ja vakioasiakkaasta nimeltä Arvo. Mutta mikä sai Arvon toteamaan, että ei ole Arvolla paljoa rahaa?
      ..mistä ne muuallakin tietää että huonosti menee Arvolla, ens vuonna pitää loputkin sinne saaduista ylijäämän palautuksista jakaa jäsenille.. jos meinaavat työpaikkansa pitää..

      • köyhätvinkuutaasPPO

        Riittääkö palstat monistamiseen?


      • 46ujn

        Askottin pitää vain koittaa pysyä perässä. Monistetaan mutta ilman välikäsiä ja mainoksia,


      • klo0529Skotti
        46ujn kirjoitti:

        Askottin pitää vain koittaa pysyä perässä. Monistetaan mutta ilman välikäsiä ja mainoksia,

        Nyt jo vituttaa?


      • sxfgdj68w
        klo0529Skotti kirjoitti:

        Nyt jo vituttaa?

        Otan osaa kun jo nuin aamusta. Lakkasitko saamasta


    • palstatriittää

      sijoitusanalyytikkoa PPO on hakenut jo kohta neljä kuukautta. Onkohan valinta jumiutunut siihen, että nykyinen toimitusjohtaja ei täytä vaadittuja kelpoisuusehtoja. Vaikea kuvitella, että Peltomaa valitsisi analyytikoksi itseään viisaamman, älykkäämmän ja kokeneemman persoonan.

    • LehtiTietäjäKommentoinee

      ..kiva havaita että kommentit osuu.. tuskin niihin kukaan sivullinen vastaisi eli joko hallinnon edustaja tai mikä pahinta toimiston palkkaa nauttiva.. on heillä aika ohut nahka ja mikä vielä pahempaa.. tajuavat mitä suuria virheitä ovat olleet tekemässä omien etujensa tavoittelemiseksi. Onko näin ? Voi myös olla että taustalla häärii epäonnistumisiaan katkeroituneet "henkilöt" jotka antaa ohjeita miten medialle pitää kaikenmaailman todellisesta tilanteesta asioista ymmärtämättömien kirjoitella.. aika ohut on jää rahojen vartioilla.. jäseniä arvostelevilla konsulteilla..

    • komment

      Pörssit on lyöneet ennätyksiä ympäri mailman. Katin aikana vertaansa vailla olevat luvut pörsissä. PPO:n tase kuitenkin painunut kolmasosaan. Osa taseesta on maksettu "muka korkoina/pääomanopalutuksina", markkinoitu kuitenkin koorkoina. Korothan on sellaista rahaa joka on saatu markkinoilta tuottoina. Aina kun kajotaan pääomiin syödään kuormasta. Pääomat ovat siis huvenneet käsittämättömän paljon, vaikka Kati lupasi kaksinkertaistaa taseen 10:ssä vuodessa. Nyt on puolet ajasta kulutettu ja tasetta on syöty 2/3:aa. Mitä tapahtuu kun lähdetään laskusuhdanteeseen. Ymärtääkö hallintoneuvosto silloinkaan puuttua peliin. Nythän on jo noususuhdanteen huippu ohitettu. Aika näyttää kuinka alas pitää painua ennen kuin virheet tunnustetaan.

    • nivalantakinkääntäjät

      Milloin PPO:n hallintoneuvosto ottaa sille kuuluvan aseman ja alkaa eheyttämään Osuuskuntaa. Nyt omistajilla ei ole vaikutuskanavaa kokouksissa. Valtakirja pitäisi pystyä antamaan edustajalleen. Omistajat ovat keski-iältään jo iäkkäitä mutta eivät ymmärtämättömiä. Miksi heidän osallistumisensa estetään. Nyt joku hallintoneuvoston jäsen tekemään aloitteen valtakirjamahdollisuudesta.

    • EiOleVisionäärejä

      ..onko joku hallituksessa..kuka tai kenen pitää julkituoda hallinnon kanta ao. konklaaveissa.. oisitte panneet entisen hallitusneuvoston vpj:n remmiin.. menis loputkin kuten käy sen kotipaikkakunnalla kun tilalle valittiin takinkääntäjä niuvalasta.. siinäpä oppia kepusta ja sen maakunta sekä aluepolitiikasta.. nyhrätään omaa napaa ja junat ajaa molempiin suuntiin ohi vaikka rannikolle on tulossa tosi merkittävä toimija.. ollaanko mukana vai hyssytelläänkö palmun alla tai viiksivahan haussa haaparannassa.. minä vaan kysyn ?
      Alikulku ylivieskaan rautatieasemalle.. tuottais voittoa jäsenille jaettavaksi.. on kykypoikien visio sijoittamisesta joutomaan hyväksynnällä.. onko näin ?

    • voivoippo

      Turha aloittajan inistä nyt sijoituksista, huonosta mobiililiikenteestä pitäs inistä ja ulista. Oliko aloittaja PPO osuuskunnankokouksessa kun ilmoitettiin että PPO myydään Elisalle. Kauppa oli juridisesti epäselvä. Korpi-Tassi myi ja nilkit myötäili.
      Ilmianna

      • rapparit

        Korpi-Tassi myi ja meidän rahoja katosi taivaan tuuliin 35 miljoonaa kokonaisuudessaan. Rapatessa roiskuu myötäili perästä Asko Männistö. Kallista oli Datamen seikkailut ja Elisakaupat. Ja kaikki tämä omistajien tietämättä.


    • naurattaajosvoi

      5vuotta sitten PPO:n arvo oli 174 milj. €. Nyt PPO:n markkinaarvo 57,55 milj. €, Tasearvo noin 100 milj. €. Luvattu tuplata 10 vuodessa, nyt mennyt 5 vuotta ja laskenut 70 milj. €. Tukiostoilla saatu markkinaarvo pysymään juuri ja juuri 700€/osuus. Jälkimarkkinoita ei ole olemassa, kukaan sijoitaja ei ole kiinostunut sijoittamisesta kun ei saa rahalleen vastinetta, eikä äänivaltaa. 8% tuottokin on jäänyt noista edellä mainituista luvuista johtuen lähinnä pannukakuksi. Silti hallintoneuvosto istuu perseellään ja kaivaa nenäänsä mutta ovat vain nyökyttelemässä kun hallitus häärää toimitusjohtajan kanssa omiaan.

    • HöhSkotti

      Ja köyhiä kaivelee.

    • enköyhä2

      Jos PPO olisi ottanut kauppasumman Elisan osakkeina (kuten jäsenten edusta huolehtineet olisivat päättäneet),
      osuuskunnan varallisuus olisi kaksinkertaistunut ja jokaiselle
      osakkaalle olisi voitu siitä lähtien maksaa lähes 1000 eur / vuosi osinkona.

      Laskekaa vaikka itse:
      - Elisan osakkeen arvo PPO kaupan hetkellä 2012: 15 euroa (nyt 35 euroa)
      - osinkotuotto: 1.5 euroa / osake (15 euron osakkeelle 10% osinkotuotto/vuosi)

    • dgfhhres

      Osuuskunta on osuuskunta. Jotta Kallet ja Villet ymmärtäisivät väännän
      rautalangasta yksinkertaisen mallin.

      Kylän isännät muodostivat osuuskunnan ostaakseen puimakoneen.
      Jokainen isäntä sijoitti hankkeeseen sen mukaan, kun oli varoja.
      Puimakone saatiin ostettua ja sillä puitiin elantoa taloille.
      Sitten tuli aika, että puimakone päätettiin myydä naapurikylään.
      Kauppa syntyi ja puimakoneesta saatiin jonkin verran rahaa.
      Osuuskunnan sääntöjen mukaan saadut rahat jaettiin omistajille
      sen mukaan, kuinka he olivat koneeseen sijoittaneet.
      Osuuskunnan omaisuuden omistaa osuuskunnan jäsenet.

      Näin olisi pitänyt toimia myös PPO:n tapauksessa, koska kysymyksessä
      on osuuskunta. Ei osakeyhtiö, ei pörssiyhtiö.

      Tässä PPO:n tapauksessa puimakone myytiin ilman jäsenten suostumusta.

      Sitten jälkeenpäin pidettiin kokous, jossa kysyttiin jäseniltä,
      että miten tämä niinku omasta mielestä meni.

      Sitä ennen kuitenkin oli peloteltu kaikkia alueen yrityksiä
      maailmanlopulla, jollei saada valtakirjaa äänestykseen.

      Sähköpostissa mainittiin mm. konkursseilla alueen yrityksille,
      joka oli täysi vale.

      Sähköposti löytyy varmaan vielä moneltakin yrittäjältä.

      Nyt rahat pantattiin epämääräiseen sijoitusosuuskuntaan.
      Osuuskunta PPO:n varat olisi pitänyt jakaa yllämainitulla tavalla.
      Ne jotka tosiaan olisivat halunneet jättää rahansa sijoitusosuukuntaan,
      olisivat toki saaneet sen tehdä.
      Omilla rahoilla saa tehdä mitä haluaa. Toisten rahoilla taas ei.

    • Faktojajulkituodaan

      Tein sen laskelman..ilman pilkkuja sijoittamisesta jos olisi ammattiosaajat olleet puikoissa:
      - tase olisi 350 M€ , nyt 100 M€ , oli 180 M€
      - korkoa tulisi 16 M€ (taseen pienenemättä !!! , nyt 5 M€ , osuuksia 82079 kpl /jäseniä 26007
      - jäsen olisi saanut 600 € , nyt sai 180 € ( 3 osuutta/jäsen, eli 70 €/osuus-verot)

      Eli summa summarum jota ei jostain kumman syystä ymmärretä hallinnossa ? Miksihän ei ?
      - Omaisuus on pienentynyt puoleen, eli syöty taseesta joka vuosi
      - Osuuskorkoa saa jäsen kolmasosan siitä mihin on mahdollisuus "oikealla sijoittamisella"
      - .. mitä on odotettavissa v. 2019 ?... Who nows, why are they silence ?

    • hyvänivalalaiset

      itä tikulla silmään joka vanhoja muistelee, mutta kertauksen vuoksi:

      - PPO Puhelin Oy omisti Telekareliaa (Joensuun naapurissa) ja Kymen Puhelinta (Kotkassa)
      - kaikki edellämainitut olivat Dateme-konsernin omistajia
      - Osuuskunta PPO (siis PPO Puhelin Oy:n omistaja) myi kaikki kolme Elisalle
      - Datame-konseni oli menossa konkurssiin, mikä oli tiedossa (investoinnit vs. saavutetut asiakkaat)
      - Kauppahintaa pienenettiin tulevien Datame-tappioiden vuoksi (jäsenien osuuskuntakokouksessa päättämä erityistarkastus totesi tämän koskien PPO Puhelin Oy:tä)
      - Telekarelian ja Kymen Puhelimen kohdalla toimittiin tietysti vastaavasti, koska miksi Elisa olisi ottanut niistä tulevia tiedossa olevia tappioita omalle kontolleen?
      - lopputulos1: ilman Datamea kauppahinta olisi ollut 35 M korkeampi
      - lopputulos2: ilman Datamea Korpi-Tassi ei olisi tehnyt kauppoja lainkaan ja saanut eläkkeelle lähtiessään viestintäneuvoksen arvonimen!

      Näin se on. Koirat haukkuvat ja karavaani kulkee...

    • Tankerouslaaväntmii

      Faktojen julkituoja on tainnut olla A. Karjalaisen tankerokoulussa. Huu nous?

      • Tyhjänpanttinaolemassa

        ..sekö vielä ahdistaa ? ..löysää sitä pipoa niin helpottaa mutta älä ota pois päästä, voi pienet rusinan kokoiset nystyrät paleltua.. HahHahPS, hei onko lippaassa edelleen tyhjää ? Turha sitä on vartioida.. vai mitä ?


      • förtti-röpö

        Jäikö sinulta kaulut käymättä. Näyttäisi ainakin siltä, että tietomäärä on jäänyt perin vaatimattomaksi. Kysy viisaammilta jos et tiedä.


      • RöhSkotti
        förtti-röpö kirjoitti:

        Jäikö sinulta kaulut käymättä. Näyttäisi ainakin siltä, että tietomäärä on jäänyt perin vaatimattomaksi. Kysy viisaammilta jos et tiedä.

        Kukapa se kauluja käy...


      • xfuid568d57ij
        RöhSkotti kirjoitti:

        Kukapa se kauluja käy...

        Kysyitkö viisaamaltasi, vai pidätkö itseäsi kaikkein viisaaimpana. Kannatta kysyä jos oma ymmärrys ei yllä.


      • ij75d865diufx
        xfuid568d57ij kirjoitti:

        Kysyitkö viisaamaltasi, vai pidätkö itseäsi kaikkein viisaaimpana. Kannatta kysyä jos oma ymmärrys ei yllä.

        "Viisaammaltasi, viisaimpana, kannattaa ja puuttuva pilkku." Sinun kannattaisi todella kysellä
        joltakin viisammalta ohjeita oikeinkirjoitukseen. Heikolla eväillä ei kannata vittuilla.


      • KitinKontitSanotaan

        ..no no narsisti, koita pysyä tiskin takana tai taitella edes manageroinnit joskus kohdalleen kun ei ole takki oikeinpäin päällä tai karkkipussista jakaa lakeijoille.. tyhjä lipas toljottaa


      • 50lainaanasti
        KitinKontitSanotaan kirjoitti:

        ..no no narsisti, koita pysyä tiskin takana tai taitella edes manageroinnit joskus kohdalleen kun ei ole takki oikeinpäin päällä tai karkkipussista jakaa lakeijoille.. tyhjä lipas toljottaa

        Noinko pahasti ahistaa, vaikka joulu tulossa?


      • dty8u7
        50lainaanasti kirjoitti:

        Noinko pahasti ahistaa, vaikka joulu tulossa?

        Sinähän sait jo joululahjasi, vai kuinka. Mitä paketissa oli. Kuka maksoi kulut.


      • rivitys.tilitys
        ij75d865diufx kirjoitti:

        "Viisaammaltasi, viisaimpana, kannattaa ja puuttuva pilkku." Sinun kannattaisi todella kysellä
        joltakin viisammalta ohjeita oikeinkirjoitukseen. Heikolla eväillä ei kannata vittuilla.

        Mistä pilkuista askooti oikein puhuu. Onko sillä joku pilkku väärässä paikassa. Rivitkin niin sekaisin, miten sinä sitä entteriä hiplaat. Koita nyt perehtyä siihen äidinkieleen oikein tosissasi. Muut kielet saat sitten kyllä unohtaa.


    • reskontra

      Mikä on tämä Askotti joka puuhastelee kieliopin kanssa mutta ei koskaan varsinaisessa asiassa. Senhän täytyy olla joku PPo:n hallinnon jäsen. Pilkkuja viilaa mutta ei pistä pilkkua oikeaan paikkaan budjetissa. Eikös tämä PPO:n kööri kokoontunut syömään ja juoman omistajien laskuun mennä viikolla. Mitä siellä horistiin, oliko siellä pilkut paikoillaan, vain millä kielellä siellä puhuttiin, ettei vain klipu kielellä. Mihin se esitelty budjetti perustui. Miksi tase on laskenut puoleen ja miksi markkina-arvo on vain puolet tasearvosta. Korkeasuhdanteessa menetetään omistajien rahoista puolet, mitä tapahtuu kun lasku alkaa (on jo alkanut, PPO.ssa jo aikoja sitten) Eikös toimitusjohtajan olisi jo aika tehdä johtopäätöksensä ja kerätä kampeensa.

      • NödSkotti

        Koeta välttää vitutusta.


      • mensselimies
        NödSkotti kirjoitti:

        Koeta välttää vitutusta.

        Tuntuu tällä muiden taskulla olevalla pellehermanilla olevan aivan muut asiat mielessä mistä on puhe. Sitä poloista vituttaa alinomaan ja kuitenkin haaroissa ei ole kampetta jolla sitä vitutusta voisi laimentaa. Nahkaa on vaikka kolmeen mutta onko yjintä. Tuota samaaa hokee alituiseen kuin vitun löytäjäistä. Onko viikseen veto mennyt naapurin tehtäväksi. Koita kestää vaikka se kampe onkin vuoralla.


    • PaavoRukaaJaLujaa

      ..nyt oli käynyt moka kun manteli oli puuttunut puurosta. Tosin jälkeenpäin selvisi että taas oli syöty kuormasta, oli takinkääntäjä napannut sen ennenkuin xskotti oli ehtinyt saada sitä, siitäkös riemu repesi ja alkoi jumalaton mekkala kun tyhjää kirstua heilutellen invalan muunneltua totuutta puhuvan edessä kykypoitsu herjasi kepulaasta.. Kummaltakin unohtui että ei se saulinkaan valinta vielä varmaa ole eikä linnaan kutsua tule kuulumaan kun ei ylivieskan asemalle oltu saatu kunniakomppaniaa vastaanottamaan armon herraa, poliiseja kyllä oli..on varmaan åitänyt monen jättää aamuhömpsyt ottamatta ettei joudu läpyskä kuivumaan..

    • raappahousut

      Asemallaki oli Kalaojan porukka kuikuilemasa ja joku kinniliivinen ukko.

    • mbnmnvc

      Röyhkeää vuotta 2018 ja korskeaa sijoitusvuotta !5vuotta sitten PPO:n arvo oli 174 milj. €. Nyt PPO:n markkinaarvo 57,55 milj. €, Tasearvo noin 100 milj. €. Luvattu tuplata 10 vuodessa, nyt mennyt 5 vuotta ja laskenut 70 milj. €. Tukiostoilla saatu markkinaarvo pysymään juuri ja juuri 700€/osuus. Jälkimarkkinoita ei ole olemassa, kukaan sijoitaja ei ole kiinostunut sijoittamisesta kun ei saa rahalleen vastinetta, eikä äänivaltaa. 8% tuottokin on jäänyt noista edellä mainituista luvuista johtuen lähinnä pannukakuksi. Silti hallintoneuvosto istuu perseellään ja kaivaa nenäänsä mutta ovat vain nyökyttelemässä kun hallitus häärää toimitusjohtajan kanssa omiaan.

    • 16.439.000Euroa

      Kun tarkemmin tutkin ja perehdyin Osuuskunta PPO: n ja sen sidos-omistusyhtiöiden tilinpäätöksiin ja kirjanpitotietoihin niin tulin siihen tulokseen, että jäsenille voidaan palauttaa 16 439 000 € joka on vapaata sitoutumatonta pääomaa kuten kaikki tarkastus ja selvitysinstanssit ovat lausunnoissaan julkituoneet. Milloin teemme ao. päätöksen asiassa saadaksemme yhden kaikkia jäseniä tyydyttävän ratkaisun toteutettua ?

    • TarkkanaTarkastuksissa

      Saman tyyppistä tarkastelua tehdessäni totesin että vaikka esille tuodaan että voittoa olisi kertynyt 8 M € niin kauppapaikalla tulokseksi julkituodaan 5 M € ? Kumpi pitää paikkansa ?

      Jos lasketaan osuuksien saamien osuuskorkojen pohjalta 82 079 * 70 €=5 745 530 € ?
      Mistä on otettu 745 530 € ? Taseestako syöty ?
      Koska myös kuluja on hallinto/tsto ja verot yms aiheuttaneet myös osansa ?. n. - 1 358 000 €

      Ns. sijoituksia tehty v. 2017 mm- 5 M€ Lapwall/Pyhäntä, 2,4 M€/Keliber/Ullava, 2,2 M€ /Esinahat Himanka.. x M € /Limukat, x M€ teräspinnat muut.. kullanhuuhdonnat . Paljonko niiden tuottona tulee näkymään v. 2018 ja minkä verran siis ns. omalle alueelle.. sijoituksia roposia vain lupauksista huolimatta ?

      Pitää tilintarkastajien olla tarkkana etteivät sorru esitettyihin ylilyönteihin tai muunnellun totuuden hyväksymiseen.

    • nivalaanpäin

      Suomalaisella klubilla kertoivat että nyt on valtakunnan tason viranomainen ottanut tiukan otteen osuuskunnan muunneltua totuutta esittävien edustajien ja palkollisten toimintaan. Enää ei mene läpi heinähatuille kelpaavat selitykset vaan asiat on esitettävä virallisesti ja juridisesti oikein. Alkaa likasanko kaatua ja tulla päälle silotellun kermavaahdon alta sinne piilotettu sonta esille. Siinä voi moni hallintovastaavakin joutua puollustelulinjalle mutta ei auta enää .. en minä tiennyt esitykset..

    • oikeaArvoOlisi

      Ihan selvä yritys jälleen harhaanjohtamisesta tuo uusi avaus "ostetaan ppo:n osakkeita". Missä niitä on myynnissä ? Minulla on 6 osuuskunnan osuutta muttei yhtään osaketta. Noin vähän nuo hallinnon venkuilijat tietää mutta yrittävät edelleen piilotella totuutt.
      minä myyn heti osuuteni jos saan niistä tasearvon mukiasen konsulttien laskeman hinnan eli 1240 €/kpl eli yhteensä 7440 €. Tuliko kaupat ylivieskan kykypoijjaat ja dkw kuski ? Teidän puuhastelulla emme saa niistä kohta mitään.

    • totuuttasilmiin

      Tämä Askotti vastasikin tuohon kysymykseen, siihen ei tarvinne Kati Peltomaan sen kummemmin vastata. Asiat salataan ja soitetaan vain suuta omistajille. Ensiksi on tärvätty ihmisten omaisuutta kymmeniä miljoonia, sitten alkaa vain leukojen loksutus ja kinnien liivien pullistelu. Vastausta on vaikea antaa kun rahaa häviää alituiseen, positiivista tulosta ei ole esittää. Omistajien omaisuus PPO:ssa ei ole karttunut vaikka kuinka hehkutetaan invalaoita ja lerpapetaan naisen sukuelimiä. Vaaleissa sitten ollaan naama pyöreänä ja jopa tervehditään ja kuitenkin todellisuudessa vain haistatellaan. Näinhän siinä käy kun jää polvihousuasteelle ja kyvyt eivät riitä hoitamaan taloutta.

    • Klo940Skotti

      Millainen henkilö kirjoittelee jo ennen aamuviittä palstoille, vaikka ei ole mitään asiallista asiaa?

      • aamuvirkut

        Etkö osaa lukea (oikolukea). Aamusta päivä paras on. Laskutyöntekijät heräilevät päiväsaikaan ja kaivavat nenäänsä tyynynkuva poskella.


      • EiwältywSkotti
        aamuvirkut kirjoitti:

        Etkö osaa lukea (oikolukea). Aamusta päivä paras on. Laskutyöntekijät heräilevät päiväsaikaan ja kaivavat nenäänsä tyynynkuva poskella.

        Ja invalassa wituttaa, edelleen.


      • junalla-mennään
        EiwältywSkotti kirjoitti:

        Ja invalassa wituttaa, edelleen.

        Askotti sai kaivettua nenänsä ja tyynynkuvan pois poskestaan ja pääsi töihin, kuitenkin vain märille päiväunilleen lerputtamaan vitutustaan. Hilut vain ei anna kuin katsoa avaimenreijästä. Siinäpä sitä on askotilla tiirailemista. Saakohan tuonkin laskuttaa. Voileipärahat kuitenkin on luvattu ja puolipäiväräha.


      • MörkSkotti
        junalla-mennään kirjoitti:

        Askotti sai kaivettua nenänsä ja tyynynkuvan pois poskestaan ja pääsi töihin, kuitenkin vain märille päiväunilleen lerputtamaan vitutustaan. Hilut vain ei anna kuin katsoa avaimenreijästä. Siinäpä sitä on askotilla tiirailemista. Saakohan tuonkin laskuttaa. Voileipärahat kuitenkin on luvattu ja puolipäiväräha.

        Invalassa ei saa edes avaimenreiästä tiirailla. Tumps tumps?


      • ei-jatkoon

        Askotti kuitenkin joutuu tiirailemaan, mitä muuta se ei pystyskään. Ei polvihousupoju pääse kuin PIIP koppiin. Terve sanoo askotti ja kääntää ahterinsa tuolilla ja pieraisee. No miten sitten äänestät kun vain haisee kummastakin päästä. Ei edes kyky porukka piirrä askotin numeroa paperiin. Miksi piirtäisi muuta kuin sen kirkkoveneen.


      • ertyu4e5h
        ei-jatkoon kirjoitti:

        Askotti kuitenkin joutuu tiirailemaan, mitä muuta se ei pystyskään. Ei polvihousupoju pääse kuin PIIP koppiin. Terve sanoo askotti ja kääntää ahterinsa tuolilla ja pieraisee. No miten sitten äänestät kun vain haisee kummastakin päästä. Ei edes kyky porukka piirrä askotin numeroa paperiin. Miksi piirtäisi muuta kuin sen kirkkoveneen.

        Eikös askotin vaaliteema ole ollutkin se kirkkovene jo pitemmän aikaa. Kinni liivi ja kirkkovene, ÄÄnestäkää Askottia


    • AssSkottiRulaa

      Oispa osuuskunnankin hallinto yhtä viisasta kuin Kreikassa päättäjät. Maksavat 7 Miljardia eu-lainoja pois nuin vain, saa suomikin osansa, eikä muuta tehneet kuin lopettivat eläkkeiden maksut vainajille. Kannattais hallinnon ottaa mallia ja lopettaa maksupostit kulujen aiheuttajille ja tulis säästöä heti miljoona vuodessa , ois vara maksaa "jättikorkoja" ..eikun pääoman palautusta useammin. Ottaakaa mallia.

    • AssSkottiRulaa

      Kaksi linja-autoa varattu Raahen matkaan. Yhteisövaltakirjat uusittu ja jopa enempi kuin ennen. Nyt valitaan sellaiset ääntenlaskijta jotka osaa laskea ja tarkastaa kaikki valtuutukset ettei vanhoilla päiväyksillä pääse äänestämään. Lisäksi tarkastetaan kaikkien toimihenkilöidet mandaatit ettei isolla äänellä huutava saa mukaan hämmentäviä hännystelijöitä.
      SSAB:n puolelta tulee paljon porukkaa tukkimaan sen humalaisn turvan, mikä päällikkö se lienee ollutkaan. Kaikki asiat tuodaan nyt juylki mitä on tapahtunut ja menoillaan niin hyvässä kuin johdon syytteissäkin.

    • SoteSkotti

      Siellä sijoittajamestarit hykertelee kun Elisan tulosjulkistus esiteltiin. Osinkoa maksetaan 1,65€/osake.. niitähän PPO kaupassa tuli 5 M kpl joten osinkoa saadaan 8,25 M€ eli jaettavaa osuuskorkoa .. ei perskules mehän myytiin ne heti ensihötäkässä.. No ei ne heinähatut bonjaa asiaa vaan tyytyvät tasetta syövään partnera palautukseen josta vois ehkä uskaltaa maksaa 70 € osuuskorkoa ja siihen pikkuisen nyhtästä tosiaan taseesta. Naamioidaan se Arvon tuottomääräksi joka palautetaan omistaja Osuuskunnalle. Meneekö läpi ?.. menee ihan varmasti..sanoo soteSkotti.

    • tämäkinviel

      Nyt ois taas tullut hynää patsashankkeeseen jos raahen viisas ois ollut viisas mutta kun tyhmä ja mielestään ahkera (lue ahne) niin ehtiipä sitä saada paljon pahaa aikaan . Nytkin elisan oskkeista tulisi osinkoa 1,65 €/kpl ja niitähän oliko 5 M-kpl ? Ne myytiin hädissään ja menetettiin nyt 8,25 M€-verot..jota niin hirveästi pelättiin.. no kykypoikien tahdon mukaan jäsenet maksaakin osuuskoroistaan niitä veroja..on niin "orpo" olo että !

      • Paaxe

        Tämähän oli teidän nivalaisten idea laittaa kaikki lihoiksi heti, eikä odotella osinkoa joka vuosi. Koko palstalla kokoajan ollut sama valitus, että pitäisi myydä heti, sitten kun myydään junttejen ehdoilla, niin parin vuoden päästä alkaa valitus, kun olisi saanut koko osuuskunta kunnolla jaettavaksi osinkoja. Sijoitus vaati kärsivällisyyttä, sitä nivalalaiset ei ainakaan ole osanneet tehdä.


      • Paaxe
        Paaxe kirjoitti:

        Tämähän oli teidän nivalaisten idea laittaa kaikki lihoiksi heti, eikä odotella osinkoa joka vuosi. Koko palstalla kokoajan ollut sama valitus, että pitäisi myydä heti, sitten kun myydään junttejen ehdoilla, niin parin vuoden päästä alkaa valitus, kun olisi saanut koko osuuskunta kunnolla jaettavaksi osinkoja. Sijoitus vaati kärsivällisyyttä, sitä nivalalaiset ei ainakaan ole osanneet tehdä.

        Silloin kun myynnistä päätettiin, oli kokous Ylivieskassa jonne juntit sai läheltä kokoontua päättämään Elisan osakkeiden myynistä ja kaupunkilaiset ei tullut takomaan järkeä päähän, nyt se onkin kaupunkilaisten vika kun juntit ei tiennyt elisan osakkeiden kurssista ja sen muuttumisesta mitään?


    • katillevaa

      Mikähän on Maston tilanne? Käydessäni omistajana paikalla vuokralaisena oli vain yksi liike: mustijamirri, sekä karvaranteiden ruokapaikka. Ja tietysti oma voimistelusalimme.
      Paljon oli tyhjiä isoja tiloja. Mainos kyllä seinällä lupaili Euronicsia mutta en sellaista sisältä löytänyt.
      Masto on Katille mahdollisuuksien talo. Tyhjää tilaa on tosi paljon vuokrattavana. Hyvät sopimukset tuovat helposti luvatun 6% kiinteistötuoton.

    • häntäkuulemmanousee

      Ootteko lukeneet ylivieskan palstaa..siellä taas askotti ja tsto puhuu palturia, kehuvat tehneensä niin kovaa tulosta että esittävät 62 € osuuskorkoa.. joka tosin muodostuu partneran pääomanpalautuksesta..ei sijoitustuotoista joissa nykyhallinto olisi ollut mitenkään mukana sitä tekemässä.. ne on eri miehet jotka tiliä tekee joita sitten nämä vasallit pesee..

    • näitäriitti

      Kovin on tosiaan köpösesti hoideltu hommia kun osuuden arvo on noin paljon kehutuilla vapailla markkinoilla laskenut laskennallisesta arvostaan. Yleensä asiat menee noilla pörssimarkkinoilla justiin toisinpäin, varsinkin kun listautumisvaiheessa johto kehuu miten tase tulee kaksinkertaistumaan muutamassa vuodessa ja joka vuosi maksetaan jättikorkoja.
      Osuuskorot on laskeneet kuin arkkukiven lehmän hännät ja nyt joku todennäköisesti hallinnon bulvaani yrittää haalia tietämättömiltä ja ikäihmisiltä osuuksia pilkkahintaan. Kun oikea arvo on 1300 ( kuten arvo lehdessä konsultit on esittäneet) niin nyt niitä pitäis myydä puoleen hintaan. Jotain on pielessä ja joku sisäpiiritaho on mukana koinausta ylläpitämässä.
      Mitä sanoo askotti ?

    • nivalaantieto

      Mistä helsinkiläinen joku konklaavi voi saada alueen jäsenien nimitieodot ja montako osuutta heillä on ja tarjota 600 e /osuus.
      Asia vaikuttaa jälleen tietosuojavaltuutetun odotettavaa käsittelyä.. on ollut aika tarkkaan segmentoitu ikäihmisille ja hieman ydinalueen laidoille.. Kuka tuollaisia tietoja on voinut antaa ? Minä vaan kysyn ja odotan palautetta valtakunnan korkeimmalta taholta.. taas kerran

    • TodellistaTiedottamista

      Todellista sijoitusmatematiikkaa tapahtuneesta, lupaukset siis oli 10 % tuottoa/v:

      v.2013 maksettiin 150 € osuuskorkoa , loppu oli pääomanpalautusta (500-150=350)
      v.2014 100 € siis - 33 % oikea suunta/ammattilaisten toiminta olisi korko ollut 165 €
      v.2015 70 € eli - 30 % oikein sijoitettuna olisi osuuskorko ollut 181 €
      v.2016 62 € siis -11 % kunnon lupausten mukaan olisi korko ollut 200 €

      v.2017 osalta käyneet niin että maksuun tulee 48 € (-22 %) oikein korko olisi 220 €

      Katsotaan kuka on oikeassa, lupaajat vai jäsenasiantuntijat !

    • Paaxe

      Onko nämä nivalan juntin laskemia prosentteja? jos on, niin miksi näillä vuosi odotuksilla ei ole koko suomen kerma sijoittamassa PPO osakkeisiin, saisi muutamalla miljardilla kelpotilin, pitäisi olla ruuhkaa koko ajan kun on niin hotti sijoitus, 220€ lupaa nivalan keisari vuosikoroksi :D

      • Paaxe

        Ihme on tapahtunut, nopeampi korko tulossa kuin nokialla 2000-luvun alussa kun it-buumi kävi ylikeroksia, salli mun nauraa nivalan keisari, sinä et tiedä osakkeista mitään ja heität hatusta nuita prosentteja mittaamaan sun omaa potenssia, kun se ei tahdo nousta, niin yliammut sun viestit samalla ja kaikki saa nauraa.


      • OikeatOliLukemat

        ..eipä ole paaxe ollut Alpon tunneilla hereillä..tai keskusteluissa ymmärtänyt kuulemaansa .Nuo esitetyt luvuthan on laskettu lupaamallanne 10 % korolla ja nyt tuli juuri valtion sijoitusyhtiön tiedote jossa he ovat saaneet 13 % tuoton sijoituksilleen jossa on ollut mukana mm SSAB.oliko se Raahessakin joku sen niminen yhtiö. Ei arkkukarin ämyleillä tehdä tuottoa vaan odotetaan tukia,,ja vartioitava kassa kilisee tyhjyyttään..
        Lue läksys ja koita viisastua äläkä urputa epäonnistumisiasi.


    • szetkji

      Kyllä se Kati Peltomaa lupasi sijoitetulle pääomalle 8% tuoton ja tuplata taseen 10 vuodessa. Ei tuohon tarvita nivaloita eikä muitakaan. Askotti voi heiluttaa huuliaan miten tahtoo mutta entäs sitten. Kati Peltomaa on vain epäonistunut ja tärvännyt omistajien rahoja. Parempaan pitäisi pystyä kun maksetaankin 8000€ palkaa ja edut päälle, tai sitten pitäisi vain tunnustaa kyvyttömyytensä ja jättää avaimet pöydälle jos ei taidot riitä..

    • sätkän-kääriä

      Korkua vähintään 150€/osuus, kun siitä peritään vielä verotkin, niin käteen jää vain murusia. Verua ei pitänyt mennä mutta näyttää menevän. Mieluummin purkuun koko paska, kun ei muuta kuin tase laskee, kuulema koko ajan joku oikeusprosessi menossa. Minkälainen johto sielä on kun alituiseen käräjöidään. Normaalisti toimitusjohtaja tekee ihte omat johtopäätöksensä. Taitaa vain olla niin, että Peltomaan CV:llä ei hoimmia tuu, roikkuu osuuskunnassa niin kauan kuin hallinto sietää tuota jatkuvaa riitelyä.

    • näillä_menee

      Oheisen jäsenaloitteen olisi jo aika tulla osuuskuntakokouksen 2018 käsittelyyn.
      Jäseniltä on tiedusteltava ennen yo. kokousta ketkä haluavat saada Osuuskunta PPO:n ja sen omistamien yhtiöiden ns. omaan pääomaan kertyneen likvidin, sidotun tai kiinteän omaisuuden jaettavaksi Osuuskunta PPO:n jäsenille joko heti, tehdyn aikaisemman aloitteen pohjalta 1-3 vuoden aikana tai osuuskunnan purun kautta sen hallitun alasajoprosessin keston aikana.

      Jäseniä tulee lähestyä välittömästi kirjallisella tiedustelulla jossa heille esitetään ylläolevat vaihtoehdot sekä niihin vastaaminen riittävällä käsittelyaika määrittelyllä ennen ao. Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokousta.

      Siteeraus Kalevassa aikoinaan PPO:n toimitusjohtajan Kati Peltomaan antamasta haastattatelusta:

      Tuskin me joudumme siihen tilanteeseen, että me marssimme yhtiökokoukseen ja vaadimme vähemmistöosinkoa. Eivätköhähän he muutenkin ymmärrä ja kuule omistajia, Peltomaa sanoo.

      Nyt on aika kuulla omistajia.

    • Jäsenaloitteetkehiin

      Saako osuuskunnissa jäsenet tehdä mitään aloitteita lain mukaan osuuskunta kokouksiin ?

      Kun lukee näitä kommentteja niin vaikuttaa että vallalla on hallituksen ja johdon ylivalta jolla estetään kaikki mahdolliset kehitysesitykset käsiteltäviksi julkisesti.

      Mistä tämä on viite tai mikä on toiminnalle syy ?

    • erkkimerkki4

      Monessa kommentissa esim jäsenien aloiteoikeuksien loukkauksissa on faktaa..
      Kokeilkaapa tehdä osuuskuntakokoukseen joku aloite niin voitte itse todeta "putinmallin".
      Lehdissä kirjoitellaan miten hyvin on sijoitukset tuottaneet..kenelle ? Ei ainakaan omistajille ja todellisuudessa syödään tasetta eli omaisuus pienenee vaikka sen piti kaksinkertaistua muutamassa vuodessa ja joka vuosi 10 % osuuskorkoa maksatukseen jäsenille.. eipä ole näkynyt kuin yksi pääomanpalautus jolla leuhkitaan medioissa vaikka ei ole oltu euroakaan siitä tuottamassa tai maksamassa.

    • Kuka_vastaa

      Esitin oheisen kysymyksen ylivieskan sivuilla osuuskunnan osalta. Tuli täysi hiljaisuus josta pitänee vetää johtopäätökseksi.. eivät saa kun on kielletty, eivät halua kun voisi menettää etunsa, joutuis lempatuksi ulos sisäpiiristä, ehkä eivät uskalla kun ei ole "munaa",, vai mikä voisi olla syy täyteen pimeyteen..sisäiset ristiriidat.onko jotain kielteistä menossa josta ei haluta informoida jopa hallintoa tai pahimmillaan tuoa jäsenkunnan tietoisuuteen.. tai todellinen syy onkin että on mennyt ja menee niin huonosti ettei riitä rahaa osuuskoron maksuun.. kertokaa !

      Mitä on osuustoiminta?
      Eettiset arvo
      - rehellisyys
      - avoimuus
      - yhteiskunnallinen vastuu
      - muista ihmisistä välittäminen

      Osuustoiminta on osuuskunnan puitteissa tapahtuvaa taloudellista, sosiaalista ja/tai kulttuurista toimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota jäsenilleen näiden tarvitsemia hyödykkeitä ja palveluksia mahdollisimman edullisin ehdoin sekä jäsenten hyvinvoinnin turvaaminen.
      Uusi osuuskuntalaki antaa mahdollisuuden jakaa ylijäämää meneillään olevalta tilikaudelta laaditun, osan tilikautta kattavan vahvistetun tilinpäätöksen perusteella. Edellisen tilikauden ylijäämän jako on mahdollista, jos se on vapaata omaa pääomaa, josta varojen jako on mahdollista. Esim sääntöjen mukaisesta rahastosta (rakennusrahasto-liittymismaksurahasto tms.) voisi jakaa 16,5 M€ pääomanpalautuksena heti. Turhaa ne siellä makaa tuottamattomana , mallia voisi ottaa Partnerasta ja Oulun kaupungin esilletuomasta vastaavasta syystä kun sieltä jaettiin pääomanpalautus osakkaille..mm PPO:llekkin.
      Palautus voi olla niinikään suurempi kuin merkintähinta

      Onko Osuuskunta PPO ylläolevien arvojen ja muun toiminnan osalta ajan tasalla ?
      Vai olisiko toiminnasa kehitettävää jäsenien kannalta jossain asioissa ?

      Miten jäsen voi vaikuttaa päätöksiin ?

    • HuulenHeiluttajille

      ..joo ja v.2017 osuuskorko rahoitetaan partneran tyhjentämisellä jonka käynnisti Oulun kaupunki kun totesi ettei sielläkään poropeukalot saa niillä rahoilla muuta kuin lisääntyviä kuluja aikaiseksi kuten on käynyt osuuskunta PPO:llakin. Heinähatut leikkii heinänsiemenillä ja entisetkin mätänee peltoihin ja tukimaidot happanee tankkeihin kun ollaan niin tietäväistä että "sijoittamisesta".
      Kissan viikset kun ei osata muuta kuin omaa etuaan ajaa ja mikä pahinta ylläpitää kallista toimetonta organisaatiota tyhjän panttina..kun se on niin coolia "tupeen alla" kellä nyt sellaista sattuu vielä olemaan..no voihan se pysyä viiksivahalla kevyessä tuulessa mutta entäs kun alkaa kunnon myrsky ?

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1661
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1003
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    Aihe