Savonlinna syndrooma

Mikäihmejakumma

Mikä ihme ja kumma se vaivaa täkäläistä ihmiskuntaa?

Aina vaaan valitetaan että kaikki on huonosti!

Kaikista asioista nillitetään kokoaika, että ennen oli paremmin, mutta kukaan oikein ei halua tehdä asioille mitään. Jos joku löytyy asialle tekemään niin ensin seuraillaan taka-alalla supisten ja etsien kaikkia mahdollisia vikoja muutoksesta. Jo ennenkuin on edes muutos valmis alkaa kauhea negaatio ryöppy. Haukutaan muutos, sen tekiä ja ryöpytetään kaikki vuosien takaiset erheet ja muittenkin mokailut muutoksen tekiän niskaan, joista ole edes ollut osallinen. Puukotetaan muistakin ohimenevistä ja ilmenevistä asioista. Ja perään vielä kehutaan että ennen oli paremmin, kun sitä ja tätä oli. Rakentavaa keskustelua ei saada aikaiseksi missään vaiheessa vaan ajatetaan näköalattomuuksilla keskustelut aina juupas eipäs tilaan.
Ja lopuksi sitten ajatetaan asiat totaali pysähtyneisyyteen. Pahimmat valittajat ja agitaattorit makaavat taka-alalla hiljaa keräten muutosvastarintaa ja omia etuja etsien asioista sekä mahdollisuutta selkäänpuukottaiseen.

Muutos kun on valmis suunniteltu tai muuten tehty , niin sitä kierretään, kartetaan, ihmetellään ja vaikka mitä , Sitten alkaa se kuuluisa muutosvastarinta, eikä taka-alalla oliat edes viitsi kokeilla, käyttää tai hyväksyä muutosta, väheksytään muutoinkin. Ja parhaimmassa tapauksessa muutos hyllytetään pahemmin sitä edes kokeilematta ja aloitetaan tyhjän nyhjääminen ja valittaminen eli palataan vähän enemmän apaattisena lähtöpisteeseen.

Jos sitten joku asia sattuisikin menemään niin, että sieltä saa ajanmittaan kaiken loanheittelyn jälkeen positiivistä asiaa ja asiat rupeaa olemaan paremmin on nämä taka-alan selkäänpuukottajat ensimmäisenä ottamassa kehut ja kunnian asioista. Tekijät ja ideoiat polkastaan sinne unholansuohon sillä silmänräpäyksellä kun itse ollaan juhlapukua silittelemässä.

Tällainen käyttäytyminen on ihan kaikessa toiminnassa Savonlinnan seudulla. Päättäjätasolta aina ihan pienimpiin yhdistyksiin saakka niin ikään työpaikoilta seuratoimintaankin.

Tässäpä ajattelemisen aihetta kaikille. Muualla suomessa näin ihmeellsiä asoita kuin täällä savonlinnassa selkään puukottamis politikointia ja muutosvastarintaisuudesta ole nähnyt. Ja aika monella paikkakunnalla tullut oltua mukana monessakin toiminnassa. Kaiken kukkuraksi kun asioista vielä puhutaan savolaisittain valehdellen ja kunhan vaan lupaillaan jotain kulttuuri sekä sovituista asioista luistaminen kukoistaa.

Ja pääasia on että aina löytyy koko porukalle syyllinen sekä lopuksi kääntäen asiat päälaelleen tehdään oikeista syyllisistä syyttömiä ja päinvastoin.

25

699

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No eläpä muuta viserrä! Nyt tul kyllä nii rasakka ja tos alotus jotta meekäpoekakkii pittää pienen hiljasen hetken sen kunnijaks:DXD

      No nii, jatkettaan:D Oeskkoon tuo yks syy tuolle nurkkakuntassuuvvelle ja muulle kähminnälle tiällä, jotta väestö on enimmäksseen tiällä syntynyttä eekä muuvvalta oo suatuna tarppeellista keenilissäästä:D Meekäpoeka ku on aekonnaan muuttanna tänne muuvvalta ni kyllä on huomanna kaekki nuo jutut mitä alottajakkii:D Ja tiälläe palstalla jos jottae älyllistä kirjuttaa ni het suap kimppuusa kaekki sissäällämppiivät rasistit ja ennakkoluuloset peräkammarinpoejjat ja -tytöt:DXD Jotta on tämä kaapunti sittä melekonen pussinpohja, liekkö koko muassa pahemppoo:DXDXD

      • savonlinnanpuolesta

        Olisit nyt vaan ollu pitempään hiljaa. Semmoset 70 vuotta nyt ainakin.


      • savonlinnanpuolesta kirjoitti:

        Olisit nyt vaan ollu pitempään hiljaa. Semmoset 70 vuotta nyt ainakin.

        Ee kuuleppas meekäpoeka oo aekkoo olla niinkää kaavvan hiljjoo:DXDXD Joka uamu sormet syyhyvvää piästä kirjuttammaan:DXD Ja tiältähän niitä sittä suatta lukkee niitä avaramielisijä ja älykkäetä hengentuotteitan:DXDXD


      • Avarn

        tiälläsitäkirjutettaan tiivisti kaiken täydellisesti. Ei mitään lisättävää!


    • toivotonkylä

      Ehkä nämä ämpyilijät on syy siihen, miksi savonlinnassa ei ole kohta enää muuta kun ohikulkutie. Siitäkin tietysti joku mielensäpahoittaja jaksaa paasata seuraavat 30 vuotta.

    • hampulit

      Huonoja päätöksiä on oikeus vastustaa. Jos vaikkapa työpaikalla tehdään huonoja uudistuksia, jotka menevät työntekijöiden selkänahasta, ei siitä tarvitse olla hyvillään, samoin huonoista esimiesten vaihdoksista. Tokmannin siirto Nojanmaahan oli huono juttu, koska jos ei ole autoa, niin eipä viitsi sinne asti lähteä pikkuasian takia bussilla, ennen tuli käytyä joka viikko. Ohikulkutie oli hyvä päätös, samoin syväväylän siirto. Uimahalli nykyisellä paikallaan on hyvä. Postitalon purku oli ihan syvältä, siinä oli vanhaa tunnelmaa. Tänne rakennetaan ja rakennetaan asuntoja, joihin ei edes riitä asukkaita. Lisäksi ne ovat todella persoonattomia ja hengettömiä. Ja puistoja tänne tarvittaisiin myös. Kyllä, tämä todellakin on Savonlinna. Lisäksi täällä tahtoo olla aika ahdasta suhtautuminen erilaisiin ihmisiin.

      • Siinnäe tul rasakka kommentti! Alakkaavat näköjjään pikkuhiljjoo herräellä muuttii älyköt! Ee tarvihe meekäpoejjan yksinnääsä tiällä kirjutella:DXD


      • Rukiiwerh
        tiälläsitäkirjutettaan kirjoitti:

        Siinnäe tul rasakka kommentti! Alakkaavat näköjjään pikkuhiljjoo herräellä muuttii älyköt! Ee tarvihe meekäpoejjan yksinnääsä tiällä kirjutella:DXD

        Kutsuthaan niät nämä apuun :

        https://www.youtube.com/watch?v=YfuM-Mj-hGA


    • mdn1

      Ihmisillä nyt on tapana valittaa välillä ihan vain valittamisen ilosta mutta eihän sitä kukaan voi kieltää etteikö Savonlinna olisi melkoisen huonossa jamassa oleva kaupunki niinkuin koko Etelä-Savo yleensäkin.

      Jos ei muuten usko niin väkiluvun kehitys on pettämätön indikaattori. Mikkelon väkiluku on suurin piirtein sama kuin 30v sitten mutta muiden Etelä-Savon kuntien väkiluku on tullut jyrkästi alas.

      Se on aivan varmaa että kaikki peräkylät tyhjenevät ja se on jopa tietoista politiikkaa mutta ei Savonlinnaa nyt ihan peräkylänä ole totuttu pitämään vaikka melko hankalassa paikassa sijaitseekin.

      • Kyllä se tämä kaapunti alakkaa aekamoenen pussimpohja jo olla:DXD Ja onhan tuo ollunna jo kaavvan:D Sillon kun se aekannaa on perustettu ni vesistöt on ollunna valtaväälijä mut ee oo ennee:D Ja muayhtteövvethän tänne on aekalaella hittaat ja mutkikkaat. Junakkii lähttöö piäkaapunttiin männessään aluks ihan er suunttaan:DXD Ja ensmäeset kuuskymmentä kilometrijä suap männä täristtöö yhtteehhitssoomattomija raetteita niijjotta takapuolpehmustteet vuan tutissoo:DXD Eekä taejja siihen tulla muutosta aenakkaa meekäpoejjan elinaekkaan:DXDXD


      • Kevyetmullatsulle

        Toivottavasti se elinaika päättyy melko pian. R.I.P.


    • SaPKo1929

      Ei vaivaa mikään. SaPKo on paras!

      • Liiga-SaPKo

        Kyllä jämpti on näin! Ja vieläpä matkalla Liigaan! Ihanaa, ihanaa, ihanaa!


      • Axu47
        Liiga-SaPKo kirjoitti:

        Kyllä jämpti on näin! Ja vieläpä matkalla Liigaan! Ihanaa, ihanaa, ihanaa!

        Sapko liigaan.... hahahaha.... paras vitsi! Otapa ne pinkit arskat silmiltäs ja katsele Sapkon touhuja uudestaan.


    • Etelänhoitsu

      Olen äärettömän onnellinen kun nyt keväällä opinnot Savonlinnassa loppuvat ja on muutto takaisin Etelä-Suomeen. En ymmärrä kuka ulkopaikkakuntalainen haluaa vapaaehtoisesti jäädä Savonlinnaan asumaan.

      • Mikäihmejakumma

        No mutta kiitoksia että edes opiskeluajan viihdyit ,,,
        Nurkkakuntasuuden ja pysähtyneisyyden lisäksi vaivaa päättäjien mielikuvat metropolista ja ylisuuret mielikuvat kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasti sotkettuna politiikkaan ja siihen lisätään savolainen kateus ja mieluummin kampitetaan kuin annetaan yhdellekkään mitään iloa meininki!

        Esimerkkinä on suhteeton vuokrapolitiikka verrattuna esmes Mikkeliin joka suurempana paikkana nykyisin ylläpitää pienempää vuokratasoa kaupungin ja yksityisen vuokrahinnoittelun suhteen.
        Julkisten palvelujen taso, Niin aliarvoista jos ollenkaan, kysyessä aina löytyy selitys että osta yksityiseltä niin saat palvelua.

        Arvostella saa kunhan kehuu ja auta armias jos olet erimieltä.

        Hyväveli verkostot kattaa ihan kaupungin silmäätekevistä virkakuntaan ja aina työnantajiin ja muihin omaisuuden haalioihin, jotka keskenään vatuloivat mielipuolisuuksiaan omanapa periaatteella ja lyhytnäköisesti. Ja sitten ollaan nyreissään kun aiheellisesti kuntalaiset valittaa ja saavat joskus jonkun mielipuolisuuden peruttua lakiin vedoten. Tosin sekin aiheuttaa ylilyöntejä kun herkistytään valittamaan jokaasiasta.

        Ei siinä silloin enää paljon paina kauniit maisemat ja luononläheisyys.

        Varsinkaan kun kulkuyhteydet ovat verrattain huonot julkisilla. Verrattuna moneen samankokoiseenkin paikkaan. Osaltaan johtuu sijainnista osaltaan päätöksistä.


      • Apo-47

        EI KUKAAN! Vittu mikä pösilöiden kyläpahanen!


    • Mångergubeninhoaja

      Savonjunttirules! Vastenmielistä möngerrystä, jota ei viitsi lukea. Valitus kuuluu asiaan täällä. Sitä ei ole pakko sietää. Aina voi muuttaa sinne, missä ei valiteta.
      Turha taivastella mokomaa asiaa. On tärkämpiäkin asioita, joista voisi esittää mielipiteitä, mutta ei tälläisillä"foorumeilla", joilla puntaridaan kaikenlaista turhaa paskaa.

      • Mönkkäritonbest

        Hei Nyysslotti/ on Suomen paras kaupunki. Aina, kun kadulle meet/ sua vastaan tunkee/ urpoo kaikenlaista. On pultsarii/ avhoitotapauksii/ junttii monenmoista.
        Täällä vasta / riemu repee.
        Koko muodin kirjon myöskin /täällä näät.
        Cool/ cool. Nyyslottii.
        Möngertämään kaikki/ nyt savvvooo/
        kilvan käy.


    • Rusakko2

      Savonlinnalaiset on säälittäviä olentoja! Tsih! Tsih!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe