Kuntavaalit, kuka päätti kuituverkoista kunnissa?

eikuitua

Nyt on kuntien aika avata tiedostot, kuka oikein päätti pieleen menneistä kuituverkkokaupoista. Verkkotoimittajasta ja muusta valinnasta. Meni rahat kunnilta ja yksityisiltä ihmisiltä. Kuntien takaukset ovat aikapommeja.

11

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Verkkokauppaa

      Minulla on muikkuverkot mökin seinällä aivan ehjinä. Joutaisi kyllä myydä pois kun ei ole oikein aikaa enää kalastaa eläkkeelle jäätyäni.

      • ihmeontapahtunut

        Kyllä minä ajattelin heti heittää verkot vesille kun jäät lähtee tiedä vaikka saa Pietarin kalansaaliin


    • Kalmarilainen

      Eiköhän kilpailutus tehty Keski Suomen Liitossa, saatiin yksi tarjous ja otettiin se toimittajaksi, joka epäonnistui täysin. Kunnat sitten itse päättivät liittyvätkö mukaan ja valitettavan monen kunnan kunnanhallitus/valtuusto teki päätöksen liittyä. Maksoivat rahat ja iso joukko ihmisiä maksoi myös liittymämaksut. Ja kaikki meni kankkulan kaivoon. Rahoja ei saa takaisin. Pääjehuna moiseen lienee keskusta, kun katsoo, että pääosin kunnissa hallitus ja valtuusto koostuu keskustalaisista kuten myös liitossa.
      Pohjoisen Keski-Suomen kunnissa on alkuperäisen verkkotoimittajan raunioita syntynyt KVV (Keski-Suomen Valokuituverkot Oy), jonka vuoden 2015 tilinpäätöksen tietoja seuraavassa: liikevaihto 990 000 €, tappiota - 150 000 €, omavaraisuusaste 0 %. Liike-elämän asiantuntijat eivät uskaltaisi tehdä kauppaa tällaisten kanssa, mutta kunnat kyllä...ymmärtävätköhän he oikeesti.

      Nyt ei kannata verkkoja heittää, ei ainakaan kuituverkkoja...ellei heitä niitäkin kankkulan kaivoon

      • ei.enää.valtuustoon

        Olipa mielenkiintoinen tieto!
        Mauri Pekkarisen kannanotot oheisessa linkissä Jyväskylän kaupungin valtuuston kokouksesta 14.4.2014, §36, aikakohdalta 1 tunti 15 min (1:15) koskien Jyväskylän osallistumisesta Kuuskaistan Laajakaistaan. Jyväskylä hylkäsi osallistumisen äänin 45 -15 ja 1 tyhjä
        Mauri Pekkarinen kertoo, että neljän hengen laajakaista työryhmä neuvotteli kuntien sopimuksen Kuuskaistan kanssa ja halusi Finnveran hankkeen takaajaksi.
        Mauri Pekkarinen kertoi, että oli tiennyt jo aikaisemmin, ettei Finnvera voi sääntönsä mukaan osallistua tälläiseen hankkeeseen takaajana. Olin asiasta yhteydesä Finnveraan.
        Kannattaa katsoa vähän aikaisemmin, vaikka 1:12 kohdalta, koska ajalla 1;12 - 1:28 on hyvin oleellista tietoa asiasta.
        Jyväskylä teki järkeviä ratkaisuja tosiasioiden perusteella.
        Tästä syntynyttä sählinkiä ja ongelmaa puidaan edelleen kunnissa.


    • puuhapetet

      Kyllä sormet osoittaa Keskustapuolueeseen niin pääkallonpaikalta kuin Keski-Suomessa. Osaako kukaan laskea paljonko meni rahaa hukkaan? Puuhapetet tiedetään, nyt pitäisi ratkaista tutkivanjournalismin ketä syytetään? Jatketaanko syyttelyä niitä kohtaan jotka älysivät jo alkuvaiheessa hankkeen todellisen kuvan, vai jatketaanko ylistämistä näitä kekkuleita kohtaan?

    • höpön.löpön

      Eikös meillekin Jyväskylässä tullut yli puolimiljoonaa euroa tappioita Kuuskaistan kiemuroista. Olisikohan Pekkarisella keinoja saada rahat takaisin? Pekkarinen entinen ministerikin höpöttää Finnveran maksuista. Ei ilmeisesti ymmärtänyt hölökäsen pölyä, ja kehuu vain hanketta. Kun on suuri suu, uskolliset kannattajat, voi puhua mitä sylki suuhun tuo. Jyväskylän ei pidä suostua Kuuskaistan velkasaneeraukseen. Silloin menee kaikki saatavat hukkaan. Kaupungin alaskirjauksista en löytänyt päätöksistä merkintöjä?

    • äänestystärkeätä

      Verkoista en tiedä. Mulle toi muslimejen hyyssäämisen lopettaminen on ainoa syy mennä vaaliuurnille. Persut on ainoa puolue, joka ei hyyssää muslimeja. Porvarit päinvastoin hyyssää niitä oikein urakalla.

    • nollaporukkaa

      Älä nyt hullujas kirjoita! Persuthan puhuu aina muuta kuin mitä käytännössä tekevät. Onhan se hallituksessa nähty. Menevät kokkarien ja kepuliinien narussa mennen tullen. Aivan turhake takiaispuolue. Kentällä räkytetään kun ei ole mitään vastuuta.

    • historian.kirjoihin

      Kuitujuttu alkoi kepulaisen Vanhasen hallituksen keksimänä. Kepulainen maakuntaliitto kilpailutti. Keski-Suomessa puuhamiehinä maakuntajohtaja ja Mauri Pekkarinen ja kepulaiset kuntajohtajat työryhmänä. Kunnat ujutettiin Kuuskaistan verkkoon. Kuuskaista ilmeni yllättäen persaukiseksi. Samat perustivat Kuuskaistan velkojen hoitoon uuden yhtiön Valokuituverkot Oy:n. Kepujohtoiset pikkukunnat mukaan. Laajakaistalakia muutettu tähänpäivään mennessä neljä kertaa. Kuuskaista velkasaneeraukseen ja Valokuituverkot maksuvaikeuksissa, lainoja muutettiin sijoituksiksi, nyt uutta pääomitusta itketään lisää. Loppujen lopuksi veronmaksajat maksumiehiksi.

    • toimenhenkilö

      Kerrankin asiallinen keskustelu oikeasta asiasta!
      Peruskysymys on: Kuka kehitti Sammon tahkoamaan rahaa laajakaistan varjolla ja kenelle?
      Tällainen Sampo on helppo synnyttää, kun katsotaan kuntapäättäjien ja valtiollistenkin toimijoiden moraalia. Joku vie ja muut vikisevät!
      Oikeusjärjestelmä, poliisi esitutkijana ja syyttäjät ovat mukana hyvä veli/sisko-kuvioissa. Ovat mukana politikoimassakin?! Eivät pure ruokkivaa kättä.
      Mutta: "...Mauri Pekkarisen kannanotot oheisessa linkissä Jyväskylän kaupungin valtuuston kokouksesta 14.4.2014, §36, aikakohdalta 1 tunti 15 min (1:15) koskien Jyväskylän osallistumisesta Kuuskaistan Laajakaistaan. Jyväskylä hylkäsi osallistumisen äänin 45 -15 ja 1 tyhjä
      Mauri Pekkarinen kertoo, että neljän hengen laajakaista työryhmä neuvotteli kuntien sopimuksen Kuuskaistan kanssa ja halusi Finnveran hankkeen takaajaksi.
      Mauri Pekkarinen kertoi, että oli tiennyt jo aikaisemmin, ettei Finnvera voi sääntönsä mukaan osallistua tälläiseen hankkeeseen takaajana. Olin asiasta yhteydesä Finnveraan...."
      Jos Mauri tiesi, taitaa olla vastuullinen ...?
      Kyllä on aika tutkia kuntien päätöksenteko!
      Kuka avaa?
      Poliisi ja syyttäjä ovat velvollisia itsekin - oma-aloitteisesti - ryhtymään toimenpiteisiin, jos julkisuudessa on tämän kaltaista tietoa. Siis toimiin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe