Kymmenen käskyä uususkonnollisuudessa

LahkolaisuudenTesti

Noudattavatko adventistit ihan oikeasti kaikkia 10 käskyä?

Miten käy adventistille jos hän rikkoo kymmentä käskyä vastaan?

Millä adventisti voi todistaa että hän noudattaa esim. sapattikäskyä rikkomatta sitä?

10

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyhpyhjaflink

      11. käsky: Sunnuntai on pedonmerkki.

    • Hep-


      Kymmenen käskyn lain arvot ovat aina voimassa synnin opettajana. Room 3:20,31, Luuk 16:17. mm.

      Hebr 10:12-18 antaa ymmärtää hyvin että ihminen on tekemisissä elävän Jumalan kanssa; Joh 14. mm.
      Tässä on kasvattaja.

      Synnissä ja uskossa ei katsota toiseen ihmiseen koskaan, todistaakseen ihmiselle jotakin. Synnissä ja uskossa katsotaan vain Jeesukseen Kristukseen.
      Yhdistystoiminnoissa on säännöt, -jos aikoo olla jäsen. Vasta pitkän juosun tahallinen syntielämä jossa ei parannusta haluta tehdä, aiheuttaa sitten neuvottelua jäsenyyden ylläpitämisestä.

      - Ei siis toista ihmistä varten uskossa elellä koskaan todistaakseen toiselle ihmiselle jotakin erinomaista.
      Elävä rakkaus-suhde Jumalaan/ Kristukseen on se missio missä måste vara.

      "Adventistille" niin kuin kaikille muillekin käy samalla tavalla tahallisessa jumattomuudessa;
      Room 6:22-23.

      t. jarinhotelli

    • Yksi-usko

      >>Noudattavatko adventistit ihan oikeasti kaikkia 10 käskyä?>>

      Yrittävät parhaansa mukaan noudattaa. Vastaus on kuitenkin, että: Eivät. Kukaan ei voi noudattaa käskyjä rikkomatta niitä, vaikka kuinka haluaisi. Raamatussa sanotaan, että joka rikkoo yhtä käskyä kohtaan on rikkonut kaikkia kohtaan.

      >>Miten käy adventistille jos hän rikkoo kymmentä käskyä vastaan?>>

      Ilman Jeesuksen ristinkuolemaa, adventistille kävisi huonosti, niin kuin kenelle tahansa uskonnottomalle. Ainoastaan uskomalla Jeesukseen Kristukseen, adventisti pelastuu. Adventisti haluaa olla kuuliainen Jumalalle, koska rakastaa Jumalaa.

      >>Millä adventisti voi todistaa että hän noudattaa esim. sapattikäskyä rikkomatta sitä?>>

      Adventistin ei tarvitse todistaa kenellekään ihmiselle noudattavansa sapattia, sillä se olisi vain "ulkokultaista", jota Jumala vihaa. Jumala vain tietää adventistin sydämen ja tuomitsee sen mukaan. Jumala tietää syyt, jos joskus joutuu rikkomaan sapattia. Toiselle uskovalle adventistin ei tarvitse "todistaa" mitään sapatin suhteen. Ei tarvitse "näytellä" yhtään hurskaampaa kuin on. Toinen uskovainen ei meitä pelasta.

      • Yksi-usko

        Haluan vielä kommentoida, ettei jää epäselväksi. Jeesus Kristus pelastaa ilman tekoja ja omia ansioita, yksin armosta. Tämä pelastus vastaanotetaan uskomalla Jeesukseen ja Hänen uhrikuolemaansa meidän syntiemme puolesta. Jeesus siis ristillä kärsi jo meidän edestämme kuoleman. Ylösnoustuaan Hän voitti myös kuoleman. Meidän tarvitsee vain vastaanottaa meille valmistettu pelastus Jeesuksessa Kristuksessa. Se käy yksinkertaisesti uskomalla Jeesukseen Messiaaseen.


    • aloittajalle.viesti

      Aloittaja voi kysyä asiaa rukouskammiossaan Herralta, että mitenkäs tuon ja tuon kohdalla on. Pyhä Hengessä, riittääkö voima tuolle uskovalle adventtikirkossa elää Jumalan tahdon mukaan, vai tarvittaisiiko sinun ohjeistustasi mukaan.

      Lähdepä siitä, ettei palstalla tarviste aina kerrata sitä, miten Pyhä Henki kuljettaa adventistiveljeä, tai sisarta, joka armonkautta, sydämessään tietoisuus Jumalan tahto - sekä rukouskammiossa eläen saa ohjeistusta matkalle.
      Katsos - adventisti siellä Herran edessä henkilökohtaisesti käy dialogia asiassa.

      Herra osoittaa Poikansa kautta, kuinka Hän on sapatin Herra.
      Herra osoittaa, kuinka tämä Uusi Adam - on voimana osoittamassa pilkkaajillekin se, että sydänrakkaus Isään saa toteuttaa Hengen voimasta sen, mitä Herra tahtoo toteuttavaksi, ja myös osoittaa kirjoitukset, joilla voittaa Perkeleen rienausviestit.
      Viestit, millä rienaaja käyttäessään omia juoksupoikiaan laulattaa heitä samoja virsiään, että -- onnistuuko se! Onnistuuko adventisti se ja tämä.
      Onnistuuko sapatin tuon ja tuon kohta - hieman ilkkuen.

      Poika sanoo - antaa heitin ilkkua ja katsokoon, että kuinka he itse sen täyttävät hengessään. Sitähän se on. Pienellä h-lla aloittajankin henki.

      Ole rauhassa - Pyhä Henki ja tämä adventisti - tuon Hengen kautta katsellen rakkauden työtä ristillä - sieltä kumpuaa sapatti - Jumalantyö - meidän edestämme ja siinä on tämä sapatin - pyhyys - sen seitsemännen päivän merkitys - Jumala tekee ja levätään siinä.

      Mutta, tämäkeskustelu näistä - käydään henkilökohtaisina Isän edessä rukouskammiossa. Niin käytkö aloittaja sinä sitä keskustelua. Täällä Voittovoima Kristuksessa riittää - ja siksi se sapatti on tosi. Sitä ei voi rikkoa, koska se täällä on Jumalan työ. Ja siinä Herra palvelee meitä.

      Ja mitä näyttäisi jäävän puuttumaan, se hoidetaan täällä omassa rukouskammiossa Herran edessä - armoistuimen ääressä. Hän - opettaa - kasvattaa - Hengenkautta opettaa kuuliaisuutta - armonkautta. Herran työ - nääs!

      Ei tässä aloittajan viestejä ja neuvoja tarvita - tuskin ristillä olet edes käynyt kantamassa - että välimieheksi neuvoinesi pääset adventtikirkkoonkaan esiin.
      Haavat - niitä ei ole käsissäsi, eikä jaloissasi, eikä piikkikruunun jälkiä otsallasi.

      Tosin, ne olet osannut painaa Sapatin Herran olemukseen. Tarkastelepa niitä ahkerasti.

    • valitettavasti

      Adventistit eivät noudata kymmentä käskyä.
      Eikä sapattikäskyäkään.
      He eivät noudata yhtäkään Sapatista asetetettua säädöstä vaan sensijaan noudattavat itse itselleen keksimiään noudattamistapojaan.
      Noudattamattomuudellaan he pilekkaavat lepopäiväkäskyä ja asettavat kannattajilleen monenlaisia vaatimuksia joita Raamattu ei kehoita noudattamaan.

      • rukouskammiosta.sana

        Taas tämä MINÄ- uskovaisuus kumpuaa - erään minuudesta. Kyse on ihminen sanoi ja näin mittamies liikkuu palstalla.

        Eiköhän nämä SapatinHerran ja adventistin tie käy rukouskammion kautta päivään. Jeesuksen seuraaminen on henkilökohtainen - Sanan ja kirjoitusten kautta uskollisuus - sekä kuuliaisuus. Niitä ei mitatakaan viereisestä pöydästä käsin, vaan taivaasta - Ylimmäisen papin - kaikkein Pyhimmästä lähtevän tiedon pohjalta.

        Kuunnellaan sitten "kun viimeinen tuomio lähtee" liikkeelle JOKAISEN kohdalta, että se NIMI- elämänkirjasta lausutaan julki. Eiköhän ne asiat siellä selkiä.

        ts. voit olla aivan rauhassa tässä ajassa. Suosittelen menoa sinne kammioosi, sulkemaan oven jälkeesi ja palaveriin tämän Sapatin Herran kanssa.

        Kun sieltä kammiosta tulet ja jos Henki saa vallata mielesi - kirjoitustesi suunta vaihtuu toisennäköiseksi.

        Jeesus ELÄÄ- Hän on Sapatin Herra - pelastus on Jumalantyö - ja Henki kirkastaa Jeesuksen sovitustyön, että sydän Hengen johdosta - ei enää vaella, kuin vanha-aadam - vaan Kristusta seuraten - kilvoittelee hyvän uskon kilvoitusta.
        Tämä on päivänkilvoitusta. Eilinen on mennyt - huomista ei vielä ole. On vain nyt -- hetki. Nyt vaelletaan Jeesusta seuraten - Jumalantahdosta - sydämessä, johon Uudessa Liitossa on Herra asettanut, että sydän ympärileikkautuu maailmasta.
        Tämä on Jumalantyö - meissä.

        Siksi myös tämä sapatinpäivä - jo luomisesta lähtien kertoo sen, että Kristuksessa on kaikki luotu Sanan kautta. Tämä on lähtöisin Herrasta ja adam- aadamia varten, tämä sapatti kertoo - että voimme aina katsoa pelastuksen olevan meille Jumala - meidän kanssamme. Hän on voittanut - ja häntä seuraten - tiedämme, että voimme seurata Häntä - Hänen Hengessään ja voimassaan.

        Siksi tämä sijaisuhri - joka tuli jo Adamin ja Evan puvuksi - uhrilammas - joka peitti alastomuuden syntiä vastaan, on tosi - Edenistä- varjolakina, jota seremonialaki vanhanliitonkansan elämässä viesti sitä valoa - joka Kristuksessa tulee ja tuli tähän aikaan. Tämä sijainen on Jumalantyö ja Sapatin Herra.
        Siis kaikki on Jumalantyötä.
        Sapatti- Herrankuoleman muisto-ateria- ja jotka uskovat- kastetaan oksastaen Herranopetuslapseuteen - kilvoittelemaan uskollisuudessa ja kuuliaisuudessa Hengen voimassa - ovat Jumalantyönä matkalla.
        He kertovat - sapatti - Jumalantyö - viikottain myös jaamme Jumalanerottaman päivän siunaukseksi - jossa omat työt lakkaavat.
        Herran pöytä - julistaa tämän kallisarvoisen kuoleman suurimman Jumalan rakkauden meille- ja että Jumalanlaki- jonka päämäärä on rakkaus, sen Hän laittaa sydämiin - tienviitaksi. Siksi sekin on Jumalantyö ja voima - vanhurskas ja PYHÄ - omistaa ja kertoo, missä Jumalankansa vaeltaa tätä aikaa.
        Näin Jumala varjelee, ettei epäpyhäksi muututa - kun pelastus Kristuksessa on niin kalliilla hinnalla maksettu.
        Sitähän tuossa Herran pöydässä jaamme - pesten sitäennen jalat- jossa näkyy paikkamme. Palvelija - jota Herran Henki kuljettaa.
        Ja titenkin, jotka jakavat taivaalliset arvot - ovat kastettu tuohon Sapatin Herran antamaan uskoon ja voimaan, pelastusvoimaan.
        Siitä rukouskammioissa kiitämme ja Herranhuoneessa ylistämme kielellämme, todistaen uskon Sanan- kirjoitusten paikkansapitävyyteen.
        Ja vaellus - kilvoitus Hengen voimasta - siihen asti - kun kutsutaan odottamaan ylösnousemusaamua- Herran paluuta.
        Uskossa kuollen, tulee kuoleman uni - Viimeinen pasuna, Ylienkelin ääni- kirjoitusten mukaan - tuo sen I-sen ylösnousemuspäivän. Autuas hän, joka kuulee uskon kautta saaneena tässä ajassa, tässä ja nyt hetkessä saa iankaikkisen elämän armolahjan. Niin, siitä kiitämme - Siksi Sapatin Herra- on huulilla. Siinä luotu kumartuneena Hänen eteensä - todistaa, että sapatti kertoo - kaikki tämä on Jumalan työtä - meidän edestämme ja valmis.

        Niin, kelpaako teille? Jumala itse laittaa käskynsä sydämeen, se osoittaa rakkauden, rakastammeko Häntä ja Voima tuohon elämään tulee ylhäältä.
        Koska verenmerkki on Vapahtajassa ja maksu - eikö siten käskyt rakkaudesta saakaan sitä arvoa - mikä niille kuuluu? Eikö Henki kutsu elämään sen Pyhyyden sisällä, vai onko se vanha-aatu, joka vielä rimpuloi teissä, että mahdottomuus.
        Totta - vanhassa aatameissahan se onkin mahdoton. Mutta, haaste onkin se, että antaudutte Herran johdattamaksi ja siinä se Henki tulee kirkastamaan Jumalan lain päämäärän, eli rakkauden elämäänne.
        Vanhassa aatameissahan te saatte aina voivotella, että mahdoton. Sehän on totta. Mahdoton se onkin. Mutta, mitä jäätte voivottelemaan?

        On tehtävä parannus - eli mielenmuutos ja samanmielisesti Jumalan kanssa - katsottava Pojan kautta - Jumalan tahtoon ja nähdä, että ne todella osoittaa rakkauden päämäärän. Kun tuon ymmärtää - Henki avaa voittovoimaisen tien - mitä käydä. .... Mihin se johtaa? Liha kuolee ja perkeleelle jää vain "luu käteen".

        Kun haudat avautuvat- luut saavat lihan ympärille - Ylösnousemusruumiin.

        No, se siitä.

        Eiköhän jokaiselle ole tarpeen kilvoittelun tielle, itseni lisäksi. Se on Jumalan työtä meissä. Jumalan laki on vanhurskas ja PYHÄ- muistetaan se


    • Huhuhjahuh

      Ei edes adventistipastori uskottelullaan läpäisisi Tutkivaa Tuomiota.

      Adventismissa on ristiriitaisuuksia ja kristinuskolle vieraita uskomuksia kuten usko sunnuntai pedonmerkkiin ja väärään profeettaan.
      Ei siinä paljon laki auta eikä Jeesuskaan.

      • pyhpyhjapyh

        Valheesi ei hetkauta.


      • ettei.meitä.tuomittaisi

        Huhuhjahuh (kirjoittaa) 24.3.2017 21:44
        Ei edes adventistipastori uskottelullaan läpäisisi Tutkivaa Tuomiota.
        (sitten lisää, tarkoittaen sillä näköalojaan, joidenkin kanssa)
        Adventismissa on ristiriitaisuuksia ja kristinuskolle vieraita uskomuksia kuten usko sunnuntai pedonmerkkiin ja väärään profeettaan.
        Ei siinä paljon laki auta eikä Jeesuskaan. (ja tähän päättyy tuo asian esiintuominen)

        Niinpä niin. .... tuossa olen vuosikymmenten saatossa kuunnellut helluntaissa ja evl.kirkossa - Vapaakirkossa - Baptisteissa jne. missä nyt olen "vapaana istunut" kuunnellen saarnoja.
        Olen katsellut TV7, vanhoja kunnon raamatunopettajia, jotka edelleen ammentavat kirjoituksista asiaa.

        Oletteko huomanneet sitä, että "vaikka pelastus on armosta", niin opetus on sitäkin, että tuomio lähtee Jumalan huoneesta. !
        Näköalalla viittaavat tähän meidän uskovaisuudessa vaeltamiseen, ja pyhitykseen. Suomennettuna "kerranpelastettu" Melleriläinen oppi ei oikein taivaisten ajatus ja rakkaudenlain mukaan etene.

        Uskovaisuudessa emme saa lyödä enää nauloja Mestariimme. Ymmärrätte tämän ajatuksen syvimmän pohjan. Jos pelastettuna emme katso ristin syvintä rakkauden merkitystä, opettele sitä, siis sisäistä, mitä Pyhä Henki meihin neuvoo ja opataa, olemme ilman öljyä.
        Siksi tuomio lähtee Jumalan huoneesta ja juuri noitten vanhojen opettajien raamatunohjeitten mukaan tulemme sitten viimeiselle tuomiolle.
        Arvanette, ettei se kerranpelastus sitten enää päde, koska olemme täällä kieltäneet uskon ja näin Jumalan huoneesta lähtevä tuomio on Jumalantyomio.

        Meidän on nähtävä - että elämänkirja on taivaissa, ei minkään kirkon kirjanpidossa, kerran kastettu on kasteen liiton kautta - esim. pelastettu ja kummit siinä on uskon osallisia. No tämä oli karkea esimerkki avaamaan silmät.

        Raamattuun on kirkonovien ulkopuolelle laitettu ensimmäin askel- josta käydään seurakuntaan sisään oppimaan ja pyhittymään, siis erottautumaan Jumalan mielenmukaiseen elämään HENGESSÄ.

        Se ensiaskel oli - mitä Jerusalemissa lausuttiin. Haureus, epäjumalille uhrattu veri jne. pohdittavaa. Epäjumalille uhrattu LIHA on esim. isienperinnäisääntöjen kautta vanhassa-aadamissa opetettu muotojumalisuus. Sen edessä kumartaminen on syödä epäjumalille uhrattua.

        Rinnastan tässä Kristuksen kuoleman muisto-ateriaa, missä leipä edutaa Kristuksen ruumista. Se vertauskuvallisesti tulee murrettuna eteemme.

        Niin, jätän teidät pohtimaan asioita rukouskammiohinne Sanan opetettavaksi. Kirjoitukset, ne kasvattavat Kristukseen.

        Ilman pyhitystä kukaan ei ole näkevä Herraa - ja Pyhitys tapahtuu Sanan kautta - Jumalankansan saaman leivän, mitä Pyhä Henki avaa ja opettaa pitämään. Ei kirkkokäsikirjoja - kirjoitettuja ja kirjoittamattomia kenttäsääntöjä.

        Niin - sana oli tutkiva tuomio! Eikös vain! ... Eilinen on mennyt, huomista ei tullut, ainakaan vielä. Nyt on tie edessä ja juuri siitä, että jokaisesta sanasta tehdään uskovaisina - uskovaisuuksissamme tilin, on tätä tutkivaa tuomiota - ilman adventismia - vaan nyt kirjoitusten mukaan.

        Meillä on Pyhä Jumala - joka on jopa KIIVAS - maksaa tekojen mukaan, on hyvä pysähtyä. TV-7 Derek kerran piti tästäkin saarnan ja toi tuon tuomio-- näköalan uskovaisuuden keskelle, siis Jumalan kansan keskelle.
        Siinä ei osoitettu maailmaa - se tuomitaan erikseen. Mutta siinä tuotiin meidät ja mitä kirjoituset sanovat.

        Emmekö sydän ympärileikattuna - teoistamme Hengessä näytä uskoa?
        Pyhitys- kuuliaisuus- Kristuksen seuraaminen- avainajatuksia - sanalle tutkiva tuomio - armonkansalaiselle - kun hän on lähestynyt armonistuinta.

        Mitä armoistuimen jälkeen? Siinäpä kysymys. Syntinen nainen - kivittäjät - Jeesus ja Vapahtajan vapauttavan sanan jälkeen muistiinmerkitty ohje.
        Mikä se on ja mitä se on???? MENE - en minä sinua tuomitse -
        --- olisko se tuossa kaikki??---- mene - mutta ÄLÄ enää SYNTIÄ tee!

        Siinäpä se minulle, sinulle ja kaikille uskovaisuuksiin neuvo ja ohje -itse Mestariltamme - jonka jalanjälkiä seurataan ja katsellaan noita naulanjälkiä, keihäänjälkeä, piikkisen kruunun jälkiä.
        Sijaisuhri - kuolemallaan osoitti sen pyhityksemme syvimmän opetuksen, mitä synti saa aikaiseksi.
        Sijaisuhri lupasi Henkensä voimaksi, siis meillä on KOKO taivaallinen arsenaali takana - voimana. Hengen voima, sitä tarvitaan, Hengen voimaa - yhä uudestaan, Jumalan Henki jne. kertoo laulu.
        Henki kirkastaa tuota Mestariamme - sijaista- nyk. Ylim. pappia.

        Mikä on vaellus - Hengen voimaa - jne. Siinä Mestaria katsellen, ja vaeltaen tuomio uskossa vaeltaen - rukouskammiosta - ei johda tuomioon.
        Mutta se hengen voima - mikä meistä itsestä lähtee, katsellen vain itseä, eikä pyhityksestä sanaakaan - johtaa tutkivan tuomion kautta elämänkirjoista kadotukseen. Ei auta kirkkojen nimikirjat, eikä sana kristitty.

        Tuomio on tutkittu aivan varmasti. Siksi kilvoitellaan hyvän uskon kilvoitus.
        Sydämessä Jumalan tahto - eli Jumalan lain päämäärä on rakkaus ja tuo Uuden Adamin valmis pelastus , sekä Henki sydämessä johtaa kilvoitukseen, Pyhitykseen, lihan kuolemaan, jne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1545
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1374
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1277
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1156
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe