Maataloustuki on sosiaalitukea

hbhbgvgfd

Maataloustuet poistettava heti!!

Maataloustuet julkaistiin – Saajien joukossa useita kansanedustajia, Valio, Antti Herlin ja Wahlroosit
Suurimpien tukien saajien listalla oli jälleen Herlinin ja Wahlroosin lisäksi useita kansanedustajia.

Maataloustukia maksettiin viime vuonna 2,035 miljardia euroa, kertoo Maaseutuvirasto. Viljelijätukia summasta oli noin 1,9 miljardia euroa ja loput muun muassa hanke- ja yritystukia sekä rakennetukia.

Kansanedustajista suurimpien tuen saajien listalla ovat muun muassa keskustan Juha Pylväs, Jari Leppä ja Eerikki Viljanen sekä Rkp:n Mats Nylund ja Thomas Blomqvist. Keskustalaisten Hannakaisa Heikkisen, Elsi Kataisen ja Anne Kalmarin puolisot saivat niin ikään maataloustukia.

Suurin yksittäinen tuensaaja oli meijerikonserni Valio, joka sai tukia lähes 2,3 miljoonaa euroa. Toiseksi eniten tukia sai Närpiön Vihannes eli Närpes Grönsaker, noin 1,6 miljoonaa euroa.

Suurimpien tukien saajien listalla ovat myös muun muassa Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin sekä Sammon ja Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosin poika Thomas Wahlroos.

Herlin sai Kirkkonummella sijaitsevalle nautakarjatilalleen 437 000 euron tuet. Wahlroosien tila Halikossa sijaitsevan Joensuun kartanon mailla sai tukia viljanviljelyyn noin 266 000 euroa.

Viljelijätukia eniten, noin 1,3 miljoonaa euroa, sai uusikaarlepyyläinen sikatila Jeppo Lantgris. Myös siikajokinen Rainer Kukkohovi sai nautatilalleen yli miljoonan euron viljelijätuet.

Yhteensä tuensaajia oli viime vuonna noin 60 600, mikä oli vajaat neljä tuhatta vähemmän kuin vuonna 2015. Tukia sai yhteensä yli 55 000 maatilaa.

http://www.hs.fi/talous/art-2000005138469.html

12

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gvgvfdre

      Kai menette kävellen tai pyörällä ettei tarvi maksaa autolla niistä kahveista.

    • nimierkkie

      ostan kaikki Lidl istä, ne eivät saa mitään tukia sun muita maffiarahoja.

      Ostakaa tekin liiteristä.

    • sosiaalitukia

      Isoja maataloustuen saajia ovat mm. Suomen valtio (eri laitostensa nimissä; tilastoissa ei lue yhtenä kohtana valtiota), ja moni yliopisto, osa Suomen satamista yms. Mitä pidemmälle tukilistoja lukee, sitä enemmän miettii, että mitä maataloustuieksi kutsutuilla tuilla oikeastaan tuetaan. Esimerkiksi Helsingistä ei ensimmäisenä tule mieleen ehkä maataloustuet, mutta pelkkiä viljelytukia maksettiin Helsinkiin viime vuonna yli 3 miljoonalla eurolla, ja maaseudun rakennetukia Helsinkiin jaettiin viime vuonna 163 000 euroa.

      Helsingin yliopisto sai viime vuonna esimerkiksi EU:lta lypsylehmätukea 44 000 euroa, maitoalan markkinatukea 4000 euroa ja viljelykasvitukea 2000 euroa muita tukia päälle.

      Viime vuoden maataloustukien saajien listalta löytyy myös esimerkiksi Hämeen ammattikorkeakoulun Hämeenlinnan yksikkö 295 000 eurolla, Lappeenrannan teknillinen yliopisoto (167 000 euroa), ikkunatehdas, tekojääratahanke (200 000 euroa), muovikierrätystä 142 000 eurolla, Lentosotakoulun kilta 95 000 euroa, Vaasan yliopisto 59 000 euroa, Valtion Luonnonvarakeskuksen Helsingin yksikkö 57 000 euroa muutama sata tuhat euroa kasvatustukia samalle valtion taholle, lukuisia metsästysseuroja, lukuisia 4H-kerhoja, Kolttakulttuurisäätiö reilulla 30 000 eurolla.

      • mietintuota

        Itse en siis ymmärrä lainkaan, että minkä takia vaikkapa Helsingin yliopistolle maksetaan maidon markkinatukea. Yliopistossa on eläinlääketieteen puolella joitain tutkimus- ja opetustarkoituksessa hoidettavia lehmiä, eikä yliopisto pidä Viikissä kai lehmiä niinkään myydäkseen maitoa. Yliopisto ei ole edes yhteisöverovelvollinen kai lehmistään, koska toiminnan tarkoitus ei ole kaupallinen. Siitä huolimatta yliopisto nostaa lehmistään niin lypsylehmätukea kuin kaupallistamistukiakin.


    • korruptiotatämä

      Muualla maailmassa tätä kutsutaan korruptioksi.

      • sfghgfg

        Melkein kaikissa niissä länsimaissa, joissa geenimanipulaatio ei ole sallittua, maksetaan maataloustukia. Ei se ole mitenkään poikkeavaa, vaan kaikissa EU-maissa käytössä oleva tapa. Paitsi Luxemburgissa, joka on rakennettu niin täyteen, ettei siellä ole metsiä eikä peltoja enää käytännössä lainkaan, vaan maa on enää puhdas hiilidioksidin tupruttelija ilman hiilinieluja.


    • Eu-ies

      Sopii, mutta tuotteiden hintojen pitää siinä tapauksessa nousta moninkertaisiksi että jussit voi tuottaa Bruce Orekinkin mielestä maailman puhtainta ruokaa. Hän on tämä entinen jenkkien suurlähettiläs.

      Itse poistaisin tukioikeudet sellaisilta jotka pärjäävät hyvin muutenkin, eli näiltä nalle-tyypeiltä. Antaisin tuet päätoimisille jusseille jotka eivät muuten pysty elinkeinoaan harjoittamaan ja saamaan siitä kohtuullisen elannon. Onhan selvää että Englannin kuningatar ei tarvitse elääkseen maataloustukea. Joku rajanveto systeemi olisi kehitettävä että kuka tarvitsee ja kuka ei tarvitse niitä tukia. Toinen vaihtoehto on sitten se jonka alussa sanoin että tuotteiden hinnat kohdilleen.

    • lukekaa.tästä

      http://yle.fi/uutiset/3-9614125

      Lukekaa tuosta linkin jutusta viisasta tekstiä! Kirjoittaja Jussi Viitala on tietoinen monenmoisista asioista. Nykyään on suotavaa tarkastella asioita laajemman kokonaisuuden kannalta, vähitellen koko maapallon sekä tulevaisuuden näkökulmasta.

    • tueton

      Maataloustukea saadaan EU-kriteerein. Poikkeuksia ei ole varallisuuden suhteen kuten esimerkiksi eläkeläisillä: Yli 16.400€ säästöistä ylimenevä osa on tuloa, jota verotetaan 8% tavoin.

      Maataloustuki on niitä ainoita tukimuotoja, jota saadaan varallisuudesta riippumatta. Se on laki ja pulinat pois!

      Herää vain moraaninen kysymys siitä, kuinka välttämättömiä 250.000€ vuotuiset pikkurahat ovat esim. Herlinille ja Wahroosille.

      https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=25975&tstart=28599

    • zqwsedfgh

      Asiaa.

    • 123-321

      Periaatteessa sama ongelma logiikaltaan on lapsilisissä, vaikka nyt puhutaan pienemmistä rahoista. Eikö voitaisi ajatella lapsilisien porrastamista jollakin tavalla tulo- ja varallisuusluokittain? Lapsilisät tulevat Wahroosille ja Maija Työttömälle saman suuruisina, vaikka Maija Työtön niitä tosiasiallisesti tarvitsee, Nallelle ne ovat yhdentekeviä. Tosin en tiedä, onko nalle saanut lapsilisiä. Ne saa vain hakemuksesta.

    • Läpsiläsät

      Lapsilisät pitää laittaa verolle ja ohjata ne perheen suurituloisimmalle,näin verotus syö ne pois rikkailta ja lapsilisät jää pienituloisille jotka niitä oikeasti tarvitsevat. Nyt rikkaat jopa sijoittaa lapsilisät,ei ne ole siihen tarkoitettu.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe